|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIV :)
Cześć!
Pogoda aż za piękna Gdzie ta wiosna? Przyszło od razu lato ![]() Miśku, zgadzam się z Tobą, jeśli chodzi o odmianę nazwisk. Z tym przykładem "Kościelny" jest tak, że nie odmienia się tylko w przypadku noszenia tego nazwiska przez kobietę, no bo w jaki sposób? Sama mam w rodzinie nazwisko o podobnej konstrukcji: kobiety, jak i mężczyżni, mają końówkę -ny. I jest wtedy tak: z Basią Kościelny, nie ma Basi Kościelny, ale z Wojtkiem Kościelnym, nie ma Wojtka Kościelnego. Umyłam jedno okno Resztę zostawię Tomkowi. Żeby nie było, odkuszyłam i umyłam podłogi ![]() To był mój relaks, w przerwie
|
|
|
|
#2282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu ja też jak się nudzę to sprzątam
|
#2284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też zaliczyłam tą przyjemność
|
||
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj było u mnie 22 stopnie. Wyniosłam sobie leżaczek, parasol, książka w rękę i pełen relaks. Ale później było już tylko gorzej. Jak postanowiłam pospać, ktoś uruchomił piłę a ktoś inny palił jakieś śmieci, więc nie wysiedziałam za długo. A teraz czekam na tż, mieliśmy plany na dzisiejsze popołudnie ale zepsuł się samochód i nie wiem w ogóle, czy uda się go dziś zrobić na tyle, by w ogóle się nim ruszać
|
|
|
|
#2287 |
|
Rozeznanie
|
cześć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Humor mi dzisiaj niesamowicie dopisuje mimo że byłam na zakupach i nic nie kupiłam Oczywiście zakochałam się w 2 parach butów z Zary, ale jak to zwykle bywa nie było mojego rozmiaru .Dorinka pewnie teraz będzie wcinać jakieś pyszności z grilla Smacznego
|
|
|
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
Jestem już w domku. Zaszłam do brata, żeby zeskanował mi zdjęcie dzidzi.
Życze Wam udanego weekendu. Buziaki
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
samochód zepsuł mi się chyba na amen, tż go nie naprawił, warsztat go nie naprawił, no i nie wiadomo, co mu się dokładnie stało, masakra. Więc siedzę sama u rodziców, bo tż nie miał już jak dojechać i juro wracam znów komunikacją publiczną.
|
|
|
|
#2290 |
|
Wtajemniczenie
|
misku, bardzo mi przykro. wiem co to za syf komunikacja miejska;/
rzadko do was zagladam, ale nadrabiam regularnie, więc mniej wiecej wiem co sie dzieje. gratuluje Madlen rocznicy slubu. to mniej - wiecej w tym czasie napisałam swojego pierwszego posta na forum. najwięksi pochłaniacze czasu: studia 1, studia 2, praca magisterska, zwierzęta, TŻ. na nic nie mam czasu i mam wrażenie, że wszystko robię na odwal się :/ |
|
|
|
#2291 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Cytat:
Najchętniej bym nie sprzątała, tylko cały dzień pracowała nad dyplomem, bo akurat miałam wenę.TŻ nie było, pracował ![]() Cytat:
Miałabym zresztą problem ze ściąganiem firanek, a w kuchni mamy tylko roletę ![]() Cytat:
Od sierpnia zmieniamy lokalizację i będę miała nieco gorzej z dojazdem. Obecnie wsiadam u siebie w autobus, wysiadam w Katowicach na dworcu, 10 minut spacerku i jestem w pracy. Po przeprowadzce będę musiała chyba wsiadać w jakiś tramwaj (najgorsze jest to, że mam bilet miesięczny na jedne linie autobusowe, a tramwaje są z innej firmy )Dziś mąż znowu pracuje. Pomaga mamie - prowadzi bufet studencki. Przynajmniej coś zarobi ![]() Wczoraj byliśmy na urodzinach kumpla i jak zwykle skacowana przyjdę na obiad do rodziców
|
||||
|
|
|
#2292 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Część Dziewczęta. Wczoraj cały dzień byłam zalatana,nie miałam nawet kiedy tu zaglądnąć...
Zabieram się za odpisywanie ![]() Cytat:
Jestem zadowolona. Jest identycznie taka sama, jak ta, którą wklejałam z allegro Cytat:
. A może wrócę do tego ...hmmm ![]() Cytat:
Tak więc. Wojtka Piersę Martę i Wojtka Piersów Gałązków, Słomków itp... Jakkolwiek dziwnie to brzmi dla niektórych z nas. Aż mnie trzepie, jak widzę np. 'dyplom dla Piotra Nowak' ...brrrrr..... Cytat:
Kościelny itp to zbędna amerykanizacja języka... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupiłam kamizelkę w romby i butki wiosenne -balerinki. Jestem zadowolona ![]() Ok, zmykam, bo jedziemy z TŻ autka oglądać
|
||||||
|
|
|
#2293 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Widziałam, że temat nazwisk się pojawił. Madziu zgadzam się z Miskową. Nasz język wymaga odmiany nazwisk i choćby głupio brzmiało, to tak jest poprawnie. My odmieniliśmy wszystkie nazwiska (oczywiście poza typowymi obcojęzycznymi). Nad dwoma się zastanawiałam, bo naprawdę dziwnie tpo brzmiało, ale cóż, taka jest zasada. To troche tak, jakbyś mówiła : dzisiaj byłam na rowerze, a wczoraj byłam na narty (bo np uważasz, że "na nartach" brzmi smiesznie i postanowiłaś nie odmieniać). Decyzja należy do Was oczywiście, my nie chcieliśmy mieć błędów na zaproszeniach, a nieodmienianie nazwisk jest błędem. Najlepszym sposobem jest powiedzenie bez zastanowienia "idziemy do....Gałązków, Piersów, Kowalskich, Nowaków i innnych" Nie brzmi aż tak fatalnie, prawda-jest całkiem naturalne. Tak samo "zapraszamy...." Czytałam trochę przed wypisywaniem zaproszeń i ogólnie dziwnie nam brzmią odmienione nazwiska, bo w pismach urzędowych, bankowych, na umowach nikt ich nie odmienia. Idą na łatwiznę pisząc w nagłówku, do Pani/Pana i wrzucają nieodmienione nazwisko. Nawet na zaświadczeniach, certyfikatach często jest napisane "Certyfikat ukończenia kursu jakiegoś tam dla Katarzyna Fujarka" To wszystko są błędy, ale że powszechne, to zapominamy o tym, jak powinny brzmieć odmienione poprawnie nazwiska ![]() Fiuuu, ale się rozpisałam ![]() Zmieniając temat-udało mi się zakupić bieliznę pod kiecę ślubną ![]() Na szczęście są sklepy, w których panie mnie zrozumiały, fachowo doradziły i tak oto sobotę zakończyłam z dwoma, cielistymi, zupełnie gładkimi stanikami w których dobrze się czuje i dobrze wyglądam :d edit: Butter, tak długo pisałam, że napisałaś wczesniej wszystko, co chciałam zawrzeć ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Pochwal się butkami!
http://www.whenismywedding.com/signa...5c9cce506b.gif Edytowane przez mekintoszek Czas edycji: 2009-04-05 o 11:06 |
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() dopiero wstalam z lózka. z rana jeszcze oglądalismy dextera 2 odcinki ![]() Cytat:
troszke mi tym rozjasniłąs![]() co do bielizny na slub to ja juz na samą mysl mam ciarki na plecach. Nie lubie kupwac sobie staników, poprostu nie lubie. PS. zaczełam oglądac kubice, ale jak patrze, ze nawet nie wystartował, to juz mi ochota na dalsze oglądanie wyscigu przeszła. wiec wpadłam do was
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Mekintoszku, cieszę się, że jest jeszcze ktoś, kto faktycznie zwraca uwagi na takie 'bzdurki', jak odmiana nazwisk
Dla mnie to horror, jak widzę niepoodmieniane nazwiska Co do kupowania bielizny, Kochana rozumiem Cię doskonale. Za każdym razem, gdy próbuję kupić stanik, spotyka mnie to samo co Ciebie. Pani mierzy mnie wzrokiem, wgapia się w biust, po czym próbuje wcisnąć jakieś 'pokrewne' rozmiary. Jako, że znalezienie w normalnym sklepie 75e graniczy z cudem, to zazwyczaj panie proponują mi 80d, 75d itp... makabra...rzadko zdarza się trafić na profesjonalną obsługę w takich sklepach. Butki w załączniku, tylko ja mam czarne... |
|
|
|
#2296 |
|
Rozeznanie
|
Fajne butki
Co do nazwisk i bielizny też tak myślę i mam te same doświadczenia ![]() Kupiłam puder mineralny w Naturze wczoraj - firmy Essence. Fajny jest. Zbieram sie teraz rozwozić zaproszenia. Miłego dnia
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Miśkowa współczuję zepsutego auta.Sama niedawno miałam ten problem ![]() Biia za tydzień święta, więc odpoczniesz Cytat:
Ja właściwie nie mam problemów z kupnem biustonosza.Mam rozmiar 80 C/D , ale tak jak was dobija mnie jak proszę o taki rozmiar z konkretnego wzoru i gdy go nie ma Pani ekspedientka wciska mi inny twierdząc, ze też będzie dobry.Później strasznie zdziwiona, że jednak nie pasuje Butter fajne buciki Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-04-05 o 11:58 |
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
widze, ze te babki w sklepach ze stanikami w ogóle sie nie znają na rzeczy. Mi tez zawsze wciskają cos pokrewnego ech...
|
|
|
|
#2299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że kolejna fanka essence Dzieki ![]() Założyłam je dziś pierwszy raz i już mnie obtarły..mam nadzieję, że się rozchodzą troszkę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2300 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a gdzie wy kupujecie staniki w rozmiarach np 70 d/e?
ja nigdy nie mogę znaleźć, rozmiarówka jest 70 to a lub b, 75 do c, 80 b-d. |
|
|
|
#2301 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak mnie obtarły mimo że skóra naturalna W sumie to chyba tylko mnie nigdy japonki nie obtarły![]() Cytat:
Jestem bardzo zadowolona. Dzień później poszłam po drugi ale niestety rozmiaru brak:/
|
||
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
witam w piekne niedzielne popoludnie
![]() az mi zal ze dopiero wrocilam z pracy bo pewnie jakbym miala wole to caly dzien przesiedzielibysmy na plazy a tu nie dosc ze piekna pogoda to i ja jeszcze lekko "zgrillowana"no i wlasnie doczytalam ze robilam blad przy pisaniu niektorych nazwisk na szczescie mialam tylko jedno takie nazwisko do odmienienia jak wypisywalismy zaproszenia i oficjalnie zapytalam jak napisac Mariusz Gryz czy Mariusza Gryza i powiedzial mi ze pierwsza wersja. no ale czlowiek uczy sie cale zycie i dzieki Wam nauczylam sie jak odmieniac nazwiska.wielki buziak dla Was |
|
|
|
#2303 |
|
Rozeznanie
|
Czeeeeeeeeeeeeeeść moje Kochane, wreszcie Was nadrobiłam
Moze i wcale tak duzo nie napisalyscie, ale jak ma sie kilkudniowe zaleglosci to ciezko przeczytac kilka stron po 75 wiadomsci każda Tzn czyta mi sie bardzo milo, rzecz jasna, tyle że ciagle nadrabiam i nadrabiam i nie patrze caly czas na to co sie dzieje na biezaco (jednak wole najpierw Was nadrobic a potem pisac). Ale zawzielam sie i nadrobilam.Dziewczyny, najwazniejsze: czy ktoraś moze przeslac mi zdjecia ze spotkania? ![]() Witaj, Entuzjazm. Mam nadzieje ze z powodzeniem zlozylas prace licencjacka. Na pewno sie tu odnadziesz bo to przesympatyczny watek ![]() Cześć Madzialenko! Strasznie dawno Cie nie bylo i potwierdzam ze wszystkie co jakis czas martwilysmy sie co sie z Toba dzieje. Sliczne zaproszenia, na pewno bedziecie z TZ zadowoleni ![]() Mekintoszku, Ciebie tez nie bylo strasznie dawno. Super ze zakup bielizny sie udal ![]() Madlen, wszystkiego naaaaaaj naj naj z okazji rocznicy! Zebyscie zawsze kochali się tak mocno jak teraz, a jesli to mozliwe to jeszcze mocniej ![]() Sanetko, przeczytalam o Twoich problemach, przykro mi bardzo. Oby z dnia na dzien bylo tylko coraz lepiej ![]() Czeremchowa, moze to dobrze ze trafilas na takiego promotora, moj ciagle tylko gadal i gadal a nic nie wymagal, stad obronilam sie w pazdzierniku bo wczesniej mi sie nie chcialo Moze dzieki temu ze Twoj Cie tak mobilizuje to napiszesz prace szybko i sprawnie.Diano, naprawde dzieki Bogu ze pojechaliscie z TŻ do tej kliniki. Doslownie w ostatniej chwili... Szok, na Waszym miejscu tez bym nie podarowala tym skurczybykom ktorzy mowili ze nic sie nie dzieje. Szok normalnie! A co do dzidzi to cudownie ze wszystko w porzadku. Kiedy bedzie mozna okreslic plec? Motylek cudny, masz talent Butter, kurcze nie wiedzialam ze z Twoimi kolanami jest az tak kiepsko Od kiedy tak masz? Z tego co pamietalam to narzekalas na nie troche ale chyba nie bylo az tak zle?Novocaine, moge zapytac o cos na watku? Bo nie wiem czy chcesz o tym rozmawiac tak publicznie, ale kilka stron temu cos napisalas, tyle ze chyba nikt nie zauwazyl... Hanka bo w doope dostaniesz za te "Ślązaczki i Krakuski" Ty Kielczanko jedna, paskudo! Jak z Waszymi funtami szkockimi?Tez mam sklonnosci do "Maryny" Po alkoholu to u mnie murowana Maryna ![]() Dziewczyny, odnosnie spotkania w Krakowie to ja jestem gotowa od weekendu 16 maja, sobota. Ale cos mi tak dzwoni że Butter chciala sie spotkac tydzien pozniej bo wtedy ma jej nie byc. Ale sie nie moge doczekac az Was zobacze! Jaka u Was pogoda? Pewnie pieknie i z 25 stopni? U nas jak na Szkocje nietypowo, dzis bylo bezchmurnie i bardzo cieplo, tyle ze jak wiatr zawieje to łeb urywa Teraz takie spokojne leniwe popoludnie.
|
|
#2304 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Madlen wszystkiego naj z okazji rocznicy ślubu !! ![]() Cytat:
możesz![]() Przesłałam Ci na priv zdjęcia ze spotkania, mam nadzieję,że żadna z dziewczyn mnie za to nie zamorduje
Edytowane przez novocaine870 Czas edycji: 2009-04-05 o 18:41 |
|
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Madlen najlepszego
|
#2306 |
|
Zadomowienie
|
Zara przesłałam Ci zdjęcia ze spotkania
Mam nadzieję że Dziewczyny nie będą mi miały tego za złe W Lu dziś super pogoda! Przed chwilą byłam wyrzucić śmieci w japonkach i spodniach do kolan![]() Madlen wszystkiego najlepszego z okazji 1 rocznicy ślubu!
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Zaro, moje kolana mają się tak, a nie inaczej już od dawna. Dopiero ok. rok temu stwierdziłam, że fajnie byłoby się dowiedzieć czemu te kolana mnie tak bolą. Reszta potoczyła się tak, jak pisałam w piątek + to, że okazało się, że mam przeprost, czyli kolano (a właściwie oba
) za bardzo odgina mi się do tyłu przy prostowaniu nogi - byłabym dobrą tancerką, tancerze muszą chyba robić przeprosty ![]() Zrobiłam rezonans i teraz wyniki leżą na szafce, nawet ich nie pokazałam lekarce, bo wiem, co by powiedziała - albo operacja, albo żyć z tym. Więc jak boli bardziej, zakładam usztywniacz na kolano i tyle - żyję. Echhh... wracam do TŻ, bo ogarnęła mnie jakaś wielka fala miłości - muszę się ciągle do niego przytulać, cmokać i głaskać
|
|
|
|
#2310 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Hania pokazala kiedys jedno swoje zdjecie w brązie, stad nie bylam zdziwiona, chociaz i tak najlepiej pamietam ja ze zdjec slubnych, w blondzie ![]() Dori mam na naszej klasie i czasem pokazywala jakies inne zdjecia, wiec tez poznalam bez problemu. A ktoras z dziewczyn kiedys napisala jak wyobraza sobie L_V, jako wysoka blondynke z szarymi oczami, ktora ubiera sie w stonowane kolory ale z wyraznymi dodatkami, L_V potwierdzila a ja zapamietalam Ale myslalam ze ma krotkie wlosy i grzywke, stad tutaj totalne zaskoczenie ![]() Ale jestescie wszystkie śliczne, takie naturalnie śliczne do tego Kurde ja was chce poznać juuuuuż A, zapomnialabym, wszystkie macie kapitalne cery, nieskazitelne dosłownie ![]() Novocaine, no to jak już napisałaś że mogę... to co z Twoim (byłym?) TŻ?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.

Gdzie ta wiosna? Przyszło od razu lato 

)

. A może wrócę do tego ...hmmm

mimo że skóra naturalna
W sumie to chyba tylko mnie nigdy japonki nie obtarły

Teraz takie spokojne leniwe popoludnie.