Wymarzony pierścionek część XIV :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-04, 14:53   #2281
asiuk
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XIV :)

Cześć!

Pogoda aż za piękna Gdzie ta wiosna? Przyszło od razu lato

Miśku, zgadzam się z Tobą, jeśli chodzi o odmianę nazwisk.
Z tym przykładem "Kościelny" jest tak, że nie odmienia się tylko w przypadku noszenia tego nazwiska przez kobietę, no bo w jaki sposób? Sama mam w rodzinie nazwisko o podobnej konstrukcji: kobiety, jak i mężczyżni, mają końówkę -ny. I jest wtedy tak: z Basią Kościelny, nie ma Basi Kościelny, ale z Wojtkiem Kościelnym, nie ma Wojtka Kościelnego.

Umyłam jedno okno Resztę zostawię Tomkowi. Żeby nie było, odkuszyłam i umyłam podłogi

To był mój relaks, w przerwie
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 15:14   #2282
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Z tym przykładem "Kościelny" jest tak, że nie odmienia się tylko w przypadku noszenia tego nazwiska przez kobietę, no bo w jaki sposób? Sama mam w rodzinie nazwisko o podobnej konstrukcji: kobiety, jak i mężczyżni, mają końówkę -ny. I jest wtedy tak: z Basią Kościelny, nie ma Basi Kościelny, ale z Wojtkiem Kościelnym, nie ma Wojtka Kościelnego.

Umyłam jedno okno Resztę zostawię Tomkowi. Żeby nie było, odkuszyłam i umyłam podłogi

No, jeśli Ty w ten sposób się relaksujesz, to ja zapraszam Cię do mnie na prawdziwe leniuchowanie. Cztery piętra do ogarnięcia
Stary 2009-04-04, 15:18   #2283
kaska87
Zakorzenienie

Asiu ja też jak się nudzę to sprzątam ostatnio umyłam wszystkie okna na raz

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 17:27   #2284
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
O, Ciebie Kaśka w takim razie zatrudnię do mycia okien. Szczerze tego nie znoszę robić
Stary 2009-04-04, 17:32   #2285
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Wyjście jakies będzie na pewno a potem w domku przy winku się powspomina. Hucznie nie będzie po prostu razem
Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Najważniejsze, że razem
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Hehe chyba wszyscy dzisiaj myją okna ja też zaliczyłam tą przyjemność
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 17:45   #2286
miskowa
Zakorzenienie

dzisiaj było u mnie 22 stopnie. Wyniosłam sobie leżaczek, parasol, książka w rękę i pełen relaks. Ale później było już tylko gorzej. Jak postanowiłam pospać, ktoś uruchomił piłę a ktoś inny palił jakieś śmieci, więc nie wysiedziałam za długo. A teraz czekam na tż, mieliśmy plany na dzisiejsze popołudnie ale zepsuł się samochód i nie wiem w ogóle, czy uda się go dziś zrobić na tyle, by w ogóle się nim ruszać
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 19:07   #2287
novocaine870
Rozeznanie

cześć

Humor mi dzisiaj niesamowicie dopisuje mimo że byłam na zakupach i nic nie kupiłam Oczywiście zakochałam się w 2 parach butów z Zary, ale jak to zwykle bywa nie było mojego rozmiaru .

Dorinka pewnie teraz będzie wcinać jakieś pyszności z grilla Smacznego
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 21:46   #2288
DianaM
Zadomowienie

Jestem już w domku. Zaszłam do brata, żeby zeskanował mi zdjęcie dzidzi.
Życze Wam udanego weekendu. Buziaki
Stary 2009-04-04, 22:06   #2289
miskowa
Zakorzenienie

samochód zepsuł mi się chyba na amen, tż go nie naprawił, warsztat go nie naprawił, no i nie wiadomo, co mu się dokładnie stało, masakra. Więc siedzę sama u rodziców, bo tż nie miał już jak dojechać i juro wracam znów komunikacją publiczną.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 23:33   #2290
biia
Wtajemniczenie

misku, bardzo mi przykro. wiem co to za syf komunikacja miejska;/

rzadko do was zagladam, ale nadrabiam regularnie, więc mniej wiecej wiem co sie dzieje. gratuluje Madlen rocznicy slubu. to mniej - wiecej w tym czasie napisałam swojego pierwszego posta na forum.

najwięksi pochłaniacze czasu: studia 1, studia 2, praca magisterska, zwierzęta, TŻ. na nic nie mam czasu i mam wrażenie, że wszystko robię na odwal się :/

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 09:17   #2291
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
No, jeśli Ty w ten sposób się relaksujesz, to ja zapraszam Cię do mnie na prawdziwe leniuchowanie. Cztery piętra do ogarnięcia
Dziękuję, ale nie skorzystam
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Tak szczerze to nie lubię sprzątać. Wczoraj siedziałam od wczesnych godzin rannych przy komputerze i po prostu trochę się pogimnastykowałam przy sprzątaniu Najchętniej bym nie sprzątała, tylko cały dzień pracowała nad dyplomem, bo akurat miałam wenę.
TŻ nie było, pracował

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Hehe chyba wszyscy dzisiaj myją okna ja też zaliczyłam tą przyjemność
Nawet tak źle nie było, ale upał mnie skutecznie zniechęcił i umyłam tylko jedno Miałabym zresztą problem ze ściąganiem firanek, a w kuchni mamy tylko roletę

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
samochód zepsuł mi się chyba na amen, tż go nie naprawił, warsztat go nie naprawił, no i nie wiadomo, co mu się dokładnie stało, masakra. Więc siedzę sama u rodziców, bo tż nie miał już jak dojechać i juro wracam znów komunikacją publiczną.
Ja, niestety, od pół roku codziennie jeżdżę komunikacją publiczną. Jak jest miejsce siedzące (najczęściej jest, o dziwo) i żaden pasażer mnie nie drażni (pod względem zachowania, głupoty tekstów, smrodków różnego rodzaju, już nie mówiąc o pijakach), to można się bezkarnie gapić w okno i nie jest najgorzej.
Od sierpnia zmieniamy lokalizację i będę miała nieco gorzej z dojazdem. Obecnie wsiadam u siebie w autobus, wysiadam w Katowicach na dworcu, 10 minut spacerku i jestem w pracy. Po przeprowadzce będę musiała chyba wsiadać w jakiś tramwaj (najgorsze jest to, że mam bilet miesięczny na jedne linie autobusowe, a tramwaje są z innej firmy )

Dziś mąż znowu pracuje. Pomaga mamie - prowadzi bufet studencki. Przynajmniej coś zarobi
Wczoraj byliśmy na urodzinach kumpla i jak zwykle skacowana przyjdę na obiad do rodziców
Stary 2009-04-05, 11:00   #2292
ButterBear
Zakorzenienie

Część Dziewczęta. Wczoraj cały dzień byłam zalatana,nie miałam nawet kiedy tu zaglądnąć...
Zabieram się za odpisywanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a jednak
Cytat:
Czarne jak najbardziej. I ja właśnie tak bym zrobiła, czarne butki i jakaś czarna biżuteria. Dałabym coś na szyję i wpięłabym coś we włosy. Chyba, że ta na szyi będzie tak okazała, że we włosach jeszcze będzie oznaczało przesyt
To się napracowałaś biedna. Pochwal się kurteczką.
Jednak kupiłam Jestem zadowolona. Jest identycznie taka sama, jak ta, którą wklejałam z allegro

Cytat:
Nic mi nie mów o nauce. Moja praca mgr leży i błaga o zajrzenie do laptopa.
Obiecałam sobie, że jak skończę haftować mojego motylka to zajmę się tylko i wyłącznie pracą. I co, skończyłam przedwczoraj, laptop do pracy wzięłam, a praca jak nie była ruszona tak dalej ....

A niech tam, pochwale sie Wam moim motylkiem. Już go wklejałam na wątku o haftowaniu, ale co mi tam
I wiecie co, obiecałam sobie, że jak już mi mocno brzuch urośnie to sobie będę leżała do góry wentylem i będę dziergała całymi dniami
Diano, przepiękny haft. Sama kiedyś trochę haftowałam, ale teraz jakoś mi cierpliwości i czasu brakuje niestety . A może wrócę do tego ...hmmm

Cytat:
dziewczyny może mi pomożecie
chodzi mi o poprawną odmiane nazwiska w zaproszeniach slubnych odmieniac czy nie??

Podam dokładne przypadki:
Wojtka Piersę (czy Piersa)
Martę i Wojtka Piersa (Piersów)
i czy tak samo jest z nazwiskiem Gałązka i Słomka
Madziu, Kochana, w języku polskim WSZYSTKIE nazwiska się odmieniają. Oczywiście te polskiego pochodzenia, chociaż jakby się uprzeć, to te zagraniczne też można, w końcu zapożyczone słowa też odmieniamy (hot-dog, hamburger, etc).
Tak więc.
Wojtka Piersę
Martę i Wojtka Piersów
Gałązków, Słomków itp...
Jakkolwiek dziwnie to brzmi dla niektórych z nas.

Aż mnie trzepie, jak widzę np. 'dyplom dla Piotra Nowak' ...brrrrr.....

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Są nazwiska (poslkie) których sie nie odmienia, np nazwisko mojej przyjaciółki - kościelny. Powinno być : H.. Kościelna, ale jest nadal na "y".
To jest uwarunkowane w zależności od naziwska. Ale większość jest takich, które się odmieniają.
Racja Madlen, to nazwisko się może nie odmieni, ale prawdę powiedziawszy, jest średnio poprawne. Bo córka, bądź żona pana o nazwiku Kościelny, powinna się nazywać Kościelna. W języku polskim nazwiska nie dość, że odmieniają się przez przypadki, to jeszcze przez osoby! To taka sama zasada, jak z Kowalskim. Jest Kowalski i jest i Kowalska...
Kościelny itp to zbędna amerykanizacja języka...

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
generalna zasada języka polskiego to odmiana, nazwisk również, jakkolwiek dziwnie one brzmią. Nie odmieniamy tylko nazwisk typowo zagranicznych (choć niektóre jednak też)

no to czemu tak niekonsekwentnie? jeśli odmieniasz w l. poj, to w mnogiej też by wypadało

moim zdaniem prawidłowo byłoby Piersów, Słomków, Gałązków - mimo że nie brzmi

Wszystko zależy od samych zainteresowanych, czy oni odmieniają. Jeśli nie jesteś pewna, to zostaw całkiem nieodmienione i będziesz pewna, że byka nie strzeliłaś

tak w ogóle to cześć, piękna dziś pogoda, idę zaraz przed dom czytać książkę na świeżym powietrzu

Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
cześć

Humor mi dzisiaj niesamowicie dopisuje mimo że byłam na zakupach i nic nie kupiłam Oczywiście zakochałam się w 2 parach butów z Zary, ale jak to zwykle bywa nie było mojego rozmiaru .

Dorinka pewnie teraz będzie wcinać jakieś pyszności z grilla Smacznego
Haaaa... ja też byłam wczoraj na zakupach
Kupiłam kamizelkę w romby i butki wiosenne -balerinki. Jestem zadowolona

Ok, zmykam, bo jedziemy z TŻ autka oglądać
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 11:07   #2293
mekintoszek
Rozeznanie

Cześć

Widziałam, że temat nazwisk się pojawił. Madziu zgadzam się z Miskową. Nasz język wymaga odmiany nazwisk i choćby głupio brzmiało, to tak jest poprawnie. My odmieniliśmy wszystkie nazwiska (oczywiście poza typowymi obcojęzycznymi). Nad dwoma się zastanawiałam, bo naprawdę dziwnie tpo brzmiało, ale cóż, taka jest zasada. To troche tak, jakbyś mówiła : dzisiaj byłam na rowerze, a wczoraj byłam na narty (bo np uważasz, że "na nartach" brzmi smiesznie i postanowiłaś nie odmieniać).
Decyzja należy do Was oczywiście, my nie chcieliśmy mieć błędów na zaproszeniach, a nieodmienianie nazwisk jest błędem.
Najlepszym sposobem jest powiedzenie bez zastanowienia "idziemy do....Gałązków, Piersów, Kowalskich, Nowaków i innnych" Nie brzmi aż tak fatalnie, prawda-jest całkiem naturalne. Tak samo "zapraszamy...."
Czytałam trochę przed wypisywaniem zaproszeń i ogólnie dziwnie nam brzmią odmienione nazwiska, bo w pismach urzędowych, bankowych, na umowach nikt ich nie odmienia. Idą na łatwiznę pisząc w nagłówku, do Pani/Pana i wrzucają nieodmienione nazwisko. Nawet na zaświadczeniach, certyfikatach często jest napisane "Certyfikat ukończenia kursu jakiegoś tam dla Katarzyna Fujarka"
To wszystko są błędy, ale że powszechne, to zapominamy o tym, jak powinny brzmieć odmienione poprawnie nazwiska

Fiuuu, ale się rozpisałam

Zmieniając temat-udało mi się zakupić bieliznę pod kiecę ślubną Ale myślałam, że się załamię. Panie w sklepach za każdym razem jak mówiłam, że szukam bielizny w rozmiarze 65e/f albo 70 d/e, mierzyły mnie wzrokiem i zatrzymywały się na moim biuście. standardowo wciskanie 75 c/d. A jak odmawiałam zakupu bardotek typu balkonetka, w których mój biust wygląda na 3 razy większy niż jest i jest praktycznie cały na wierzchu, były mega zdziwione, bo przecież panna młoda powinna wyeksponować biust, dowalić push up i wypchać wszystko pod brodę
Na szczęście są sklepy, w których panie mnie zrozumiały, fachowo doradziły i tak oto sobotę zakończyłam z dwoma, cielistymi, zupełnie gładkimi stanikami w których dobrze się czuje i dobrze wyglądam :d

edit: Butter, tak długo pisałam, że napisałaś wczesniej wszystko, co chciałam zawrzeć Nawet o dyplomie obie wspomniałyśmy

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Pochwal się butkami!

Edytowane przez mekintoszek
Czas edycji: 2009-04-05 o 11:06
mekintoszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 11:28   #2294
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Witam
dopiero wstalam z lózka. z rana jeszcze oglądalismy dextera 2 odcinki
Cytat:
Napisane przez mekintoszek Pokaż wiadomość
Cześć

Widziałam, że temat nazwisk się pojawił. Madziu zgadzam się z Miskową. Nasz język wymaga odmiany nazwisk i choćby głupio brzmiało, to tak jest poprawnie. My odmieniliśmy wszystkie nazwiska (oczywiście poza typowymi obcojęzycznymi). Nad dwoma się zastanawiałam, bo naprawdę dziwnie tpo brzmiało, ale cóż, taka jest zasada. To troche tak, jakbyś mówiła : dzisiaj byłam na rowerze, a wczoraj byłam na narty (bo np uważasz, że "na nartach" brzmi smiesznie i postanowiłaś nie odmieniać).
Decyzja należy do Was oczywiście, my nie chcieliśmy mieć błędów na zaproszeniach, a nieodmienianie nazwisk jest błędem.
Najlepszym sposobem jest powiedzenie bez zastanowienia "idziemy do....Gałązków, Piersów, Kowalskich, Nowaków i innnych" Nie brzmi aż tak fatalnie, prawda-jest całkiem naturalne. Tak samo "zapraszamy...."
Czytałam trochę przed wypisywaniem zaproszeń i ogólnie dziwnie nam brzmią odmienione nazwiska, bo w pismach urzędowych, bankowych, na umowach nikt ich nie odmienia. Idą na łatwiznę pisząc w nagłówku, do Pani/Pana i wrzucają nieodmienione nazwisko. Nawet na zaświadczeniach, certyfikatach często jest napisane "Certyfikat ukończenia kursu jakiegoś tam dla Katarzyna Fujarka"
To wszystko są błędy, ale że powszechne, to zapominamy o tym, jak powinny brzmieć odmienione poprawnie nazwiska

Fiuuu, ale się rozpisałam

Zmieniając temat-udało mi się zakupić bieliznę pod kiecę ślubną Ale myślałam, że się załamię. Panie w sklepach za każdym razem jak mówiłam, że szukam bielizny w rozmiarze 65e/f albo 70 d/e, mierzyły mnie wzrokiem i zatrzymywały się na moim biuście. standardowo wciskanie 75 c/d. A jak odmawiałam zakupu bardotek typu balkonetka, w których mój biust wygląda na 3 razy większy niż jest i jest praktycznie cały na wierzchu, były mega zdziwione, bo przecież panna młoda powinna wyeksponować biust, dowalić push up i wypchać wszystko pod brodę
Na szczęście są sklepy, w których panie mnie zrozumiały, fachowo doradziły i tak oto sobotę zakończyłam z dwoma, cielistymi, zupełnie gładkimi stanikami w których dobrze się czuje i dobrze wyglądam :d
!
kurcze dzieki za pomoc troszke mi tym rozjasniłąs

co do bielizny na slub to ja juz na samą mysl mam ciarki na plecach. Nie lubie kupwac sobie staników, poprostu nie lubie.

PS. zaczełam oglądac kubice, ale jak patrze, ze nawet nie wystartował, to juz mi ochota na dalsze oglądanie wyscigu przeszła. wiec wpadłam do was

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 11:38   #2295
ButterBear
Zakorzenienie

Mekintoszku, cieszę się, że jest jeszcze ktoś, kto faktycznie zwraca uwagi na takie 'bzdurki', jak odmiana nazwisk Dla mnie to horror, jak widzę niepoodmieniane nazwiska

Co do kupowania bielizny, Kochana rozumiem Cię doskonale. Za każdym razem, gdy próbuję kupić stanik, spotyka mnie to samo co Ciebie. Pani mierzy mnie wzrokiem, wgapia się w biust, po czym próbuje wcisnąć jakieś 'pokrewne' rozmiary. Jako, że znalezienie w normalnym sklepie 75e graniczy z cudem, to zazwyczaj panie proponują mi 80d, 75d itp... makabra...rzadko zdarza się trafić na profesjonalną obsługę w takich sklepach.

Butki w załączniku, tylko ja mam czarne...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg balerinyHM.jpg (19,2 KB, 16 załadowań)
Stary 2009-04-05, 11:48   #2296
mekintoszek
Rozeznanie

Fajne butki widziałam wczoraj w H&M ale tylko różowe były.
Co do nazwisk i bielizny też tak myślę i mam te same doświadczenia

Kupiłam puder mineralny w Naturze wczoraj - firmy Essence. Fajny jest.
Zbieram sie teraz rozwozić zaproszenia. Miłego dnia
mekintoszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 11:55   #2297
goosia207
Zakorzenienie

Cześć

Miśkowa współczuję zepsutego auta.Sama niedawno miałam ten problem

Biia za tydzień święta, więc odpoczniesz

Cytat:
Cześć

To super, że jesteś zadowolona z zakupu.Jeden problem z głowy
Ja właściwie nie mam problemów z kupnem biustonosza.Mam rozmiar 80 C/D , ale tak jak was dobija mnie jak proszę o taki rozmiar z konkretnego wzoru i gdy go nie ma Pani ekspedientka wciska mi inny twierdząc, ze też będzie dobry.Później strasznie zdziwiona, że jednak nie pasuje (albo jeszcze bardziej zdziwiona jak mówię, ze nie będę go mierzyć, bo widze, że jest za mały lub za duży)

Butter fajne buciki

Edytowane przez goosia207
Czas edycji: 2009-04-05 o 11:58
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 11:58   #2298
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

widze, ze te babki w sklepach ze stanikami w ogóle sie nie znają na rzeczy. Mi tez zawsze wciskają cos pokrewnego ech...

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 16:24   #2299
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne butki widziałam wczoraj w H&M ale tylko różowe były.
Co do nazwisk i bielizny też tak myślę i mam te same doświadczenia

Kupiłam puder mineralny w Naturze wczoraj - firmy Essence. Fajny jest.
Zbieram sie teraz rozwozić zaproszenia. Miłego dnia
Dzięki

Widzę, że kolejna fanka essence

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Cześć

Butter fajne buciki
Dzieki

Założyłam je dziś pierwszy raz i już mnie obtarły..mam nadzieję, że się rozchodzą troszkę

Cytat:
widze, ze te babki w sklepach ze stanikami w ogóle sie nie znają na rzeczy. Mi tez zawsze wciskają cos pokrewnego ech...
Haaa...pewnie wszystkie mamy takie doświadczenia Wciskają, żeby sprzedać....
Stary 2009-04-05, 16:38   #2300
biia
Wtajemniczenie

dziewczyny, a gdzie wy kupujecie staniki w rozmiarach np 70 d/e?
ja nigdy nie mogę znaleźć, rozmiarówka jest 70 to a lub b, 75 do c, 80 b-d.

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 17:14   #2301
czeremchowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dzięki

Widzę, że kolejna fanka essence

Dzieki

Założyłam je dziś pierwszy raz i już mnie obtarły..mam nadzieję, że się rozchodzą troszkę

Haaa...pewnie wszystkie mamy takie doświadczenia Wciskają, żeby sprzedać....
Fajne baleriny! Ja też kupiłam nowe baleriny na allegro jakoś z miesiąc temu. W pt miały debiut a jak mnie obtarły mimo że skóra naturalna W sumie to chyba tylko mnie nigdy japonki nie obtarły

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
dziewczyny, a gdzie wy kupujecie staniki w rozmiarach np 70 d/e?
ja nigdy nie mogę znaleźć, rozmiarówka jest 70 to a lub b, 75 do c, 80 b-d.
W czasie zimowych wyprzedaży kupiłam stanik w La senzie 75D za 29zł z 69zł Jestem bardzo zadowolona. Dzień później poszłam po drugi ale niestety rozmiaru brak:/
czeremchowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 17:49   #2302
kotekk81
Zakorzenienie

witam w piekne niedzielne popoludnie

az mi zal ze dopiero wrocilam z pracy bo pewnie jakbym miala wole to caly dzien przesiedzielibysmy na plazy a tu nie dosc ze piekna pogoda to i ja jeszcze lekko "zgrillowana"

no i wlasnie doczytalam ze robilam blad przy pisaniu niektorych nazwisk na szczescie mialam tylko jedno takie nazwisko do odmienienia jak wypisywalismy zaproszenia i oficjalnie zapytalam jak napisac Mariusz Gryz czy Mariusza Gryza i powiedzial mi ze pierwsza wersja. no ale czlowiek uczy sie cale zycie i dzieki Wam nauczylam sie jak odmieniac nazwiska.wielki buziak dla Was

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 17:53   #2303
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Czeeeeeeeeeeeeeeść moje Kochane, wreszcie Was nadrobiłam

Moze i wcale tak duzo nie napisalyscie, ale jak ma sie kilkudniowe zaleglosci to ciezko przeczytac kilka stron po 75 wiadomsci każda Tzn czyta mi sie bardzo milo, rzecz jasna, tyle że ciagle nadrabiam i nadrabiam i nie patrze caly czas na to co sie dzieje na biezaco (jednak wole najpierw Was nadrobic a potem pisac). Ale zawzielam sie i nadrobilam.

Dziewczyny, najwazniejsze: czy ktoraś moze przeslac mi zdjecia ze spotkania? Blagam o nie

Witaj, Entuzjazm. Mam nadzieje ze z powodzeniem zlozylas prace licencjacka. Na pewno sie tu odnadziesz bo to przesympatyczny watek

Cześć Madzialenko! Strasznie dawno Cie nie bylo i potwierdzam ze wszystkie co jakis czas martwilysmy sie co sie z Toba dzieje. Sliczne zaproszenia, na pewno bedziecie z TZ zadowoleni

Mekintoszku, Ciebie tez nie bylo strasznie dawno. Super ze zakup bielizny sie udal Jakiej jest firmy? Skoro jakies sensowne rozmiary robia to moze sama sie przejde. Rany, co za zycie, masz maly biust, wciskaja Ci push up'a, masz duzy i bierzesz slub- wciskaja Ci push up'a. Paranoja

Madlen, wszystkiego naaaaaaj naj naj z okazji rocznicy! Zebyscie zawsze kochali się tak mocno jak teraz, a jesli to mozliwe to jeszcze mocniej

Sanetko, przeczytalam o Twoich problemach, przykro mi bardzo. Oby z dnia na dzien bylo tylko coraz lepiej

Czeremchowa, moze to dobrze ze trafilas na takiego promotora, moj ciagle tylko gadal i gadal a nic nie wymagal, stad obronilam sie w pazdzierniku bo wczesniej mi sie nie chcialo Moze dzieki temu ze Twoj Cie tak mobilizuje to napiszesz prace szybko i sprawnie.

Diano, naprawde dzieki Bogu ze pojechaliscie z TŻ do tej kliniki. Doslownie w ostatniej chwili... Szok, na Waszym miejscu tez bym nie podarowala tym skurczybykom ktorzy mowili ze nic sie nie dzieje. Szok normalnie! A co do dzidzi to cudownie ze wszystko w porzadku. Kiedy bedzie mozna okreslic plec? Motylek cudny, masz talent

Butter, kurcze nie wiedzialam ze z Twoimi kolanami jest az tak kiepsko Od kiedy tak masz? Z tego co pamietalam to narzekalas na nie troche ale chyba nie bylo az tak zle?

Novocaine, moge zapytac o cos na watku? Bo nie wiem czy chcesz o tym rozmawiac tak publicznie, ale kilka stron temu cos napisalas, tyle ze chyba nikt nie zauwazyl...

Hanka bo w doope dostaniesz za te "Ślązaczki i Krakuski" Ty Kielczanko jedna, paskudo! Jak z Waszymi funtami szkockimi?

Tez mam sklonnosci do "Maryny" Po alkoholu to u mnie murowana Maryna

Dziewczyny, odnosnie spotkania w Krakowie to ja jestem gotowa od weekendu 16 maja, sobota. Ale cos mi tak dzwoni że Butter chciala sie spotkac tydzien pozniej bo wtedy ma jej nie byc. Ale sie nie moge doczekac az Was zobacze!

Jaka u Was pogoda? Pewnie pieknie i z 25 stopni? U nas jak na Szkocje nietypowo, dzis bylo bezchmurnie i bardzo cieplo, tyle ze jak wiatr zawieje to łeb urywa Zwiedzalismy dzisiaj Edynburg, bylismy na zamku, polazilismy po parkach korzystajac z pogody, zjedlismy rzecz jasna fish and chips i wypilismy kawke w Starbucksie. Pycha Teraz takie spokojne leniwe popoludnie.
Stary 2009-04-05, 18:30   #2304
novocaine870
Rozeznanie

Cześć

Madlen wszystkiego naj z okazji rocznicy ślubu !!

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość

Novocaine, moge zapytac o cos na watku? Bo nie wiem czy chcesz o tym rozmawiac tak publicznie, ale kilka stron temu cos napisalas, tyle ze chyba nikt nie zauwazyl...
Chyba domyślam się o co chcesz pytać możesz
Przesłałam Ci na priv zdjęcia ze spotkania, mam nadzieję,że żadna z dziewczyn mnie za to nie zamorduje

Edytowane przez novocaine870
Czas edycji: 2009-04-05 o 18:41
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 18:36   #2305
kaska87
Zakorzenienie

Madlen najlepszego

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 18:46   #2306
czeremchowa
Zadomowienie

Zara przesłałam Ci zdjęcia ze spotkania Mam nadzieję że Dziewczyny nie będą mi miały tego za złe W Lu dziś super pogoda! Przed chwilą byłam wyrzucić śmieci w japonkach i spodniach do kolan

Madlen wszystkiego najlepszego z okazji 1 rocznicy ślubu!
czeremchowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 19:05   #2307
kotekk81
Zakorzenienie

Madlen wszystkiego najlepszego

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 19:12   #2308
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czeremchowa Pokaż wiadomość
Zara przesłałam Ci zdjęcia ze spotkania Mam nadzieję że Dziewczyny nie będą mi miały tego za złe W Lu dziś super pogoda! Przed chwilą byłam wyrzucić śmieci w japonkach i spodniach do kolan

Madlen wszystkiego najlepszego z okazji 1 rocznicy ślubu!
Hej, ja też bardzo proszę o fotki!!!!!!!!!
Stary 2009-04-05, 19:36   #2309
ButterBear
Zakorzenienie

Zaro, moje kolana mają się tak, a nie inaczej już od dawna. Dopiero ok. rok temu stwierdziłam, że fajnie byłoby się dowiedzieć czemu te kolana mnie tak bolą. Reszta potoczyła się tak, jak pisałam w piątek + to, że okazało się, że mam przeprost, czyli kolano (a właściwie oba ) za bardzo odgina mi się do tyłu przy prostowaniu nogi - byłabym dobrą tancerką, tancerze muszą chyba robić przeprosty

Zrobiłam rezonans i teraz wyniki leżą na szafce, nawet ich nie pokazałam lekarce, bo wiem, co by powiedziała - albo operacja, albo żyć z tym. Więc jak boli bardziej, zakładam usztywniacz na kolano i tyle - żyję.

Echhh... wracam do TŻ, bo ogarnęła mnie jakaś wielka fala miłości - muszę się ciągle do niego przytulać, cmokać i głaskać
Stary 2009-04-05, 19:58   #2310
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
Cześć
Chyba domyślam się o co chcesz pytać możesz
Przesłałam Ci na priv zdjęcia ze spotkania, mam nadzieję,że żadna z dziewczyn mnie za to nie zamorduje
Cytat:
Napisane przez czeremchowa Pokaż wiadomość
Dziękuje Wam bardzo Ale sie cieszę

Hania pokazala kiedys jedno swoje zdjecie w brązie, stad nie bylam zdziwiona, chociaz i tak najlepiej pamietam ja ze zdjec slubnych, w blondzie

Dori mam na naszej klasie i czasem pokazywala jakies inne zdjecia, wiec tez poznalam bez problemu.

A ktoras z dziewczyn kiedys napisala jak wyobraza sobie L_V, jako wysoka blondynke z szarymi oczami, ktora ubiera sie w stonowane kolory ale z wyraznymi dodatkami, L_V potwierdzila a ja zapamietalam Ale myslalam ze ma krotkie wlosy i grzywke, stad tutaj totalne zaskoczenie

Ale jestescie wszystkie śliczne, takie naturalnie śliczne do tego Rozpromienione, szczęśliwe, zadowolone z życia babki z klasa i zadziornym błyskiem w oku Kurde ja was chce poznać juuuuuż A, zapomnialabym, wszystkie macie kapitalne cery, nieskazitelne dosłownie

Novocaine, no to jak już napisałaś że mogę... to co z Twoim (byłym?) TŻ?

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości