Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-21, 11:48   #2281
greenaurie
Rozeznanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Dziewczyny, świruję, wariuję, odwala mi kompletnie.
Wszędzie widzę źle dobrane staniki, a nowy dobry w rozmiarze stanik maluje mi się jako wizja panaceum na wszystkie bolączki.
"Masz za krótkie nogi? Kup sobie dobry stanik
Wystający brzuch? jak wyżej
Boli cie głowa? To pewnie przez zły biustonosz...
A tak w ogóle, to poczytaj lobby, zobaczysz, przejdzie"

Niedługo mnie zamkną w ładnym, białym pokoiku bez klamek

Też tak macie?

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 11:50   #2282
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez greenaurie Pokaż wiadomość
"Masz za krótkie nogi? Kup sobie dobry stanik
Wystający brzuch? jak wyżej
Boli cie głowa? To pewnie przez zły biustonosz...
A tak w ogóle, to poczytaj lobby, zobaczysz, przejdzie"

Aż tak, na szczęście, nie mam.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 11:52   #2283
greenaurie
Rozeznanie

Ojej. To jednak zawitam do wariatkowa? ;p

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
Stary 2009-06-21, 11:56   #2284
scotland89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Wpisując wymiary do kalkulatora nic nie zaokrąglamy tylko ważne, aby pod biustem zmierzyć się wyjątkowo ciasno.
Jak coś to listę sklepów masz w 1. poście.

Aby stanik leżał dobrze, przy dobieraniu prawidłowego rozmiaru należy zmierzyć się pod biustem bardzo ciasno i na wydechu, a otrzymany wynik zaokrąglić w dół.
to ze strony http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ więc jednak zaokrąglać czy nie?
scotland89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 11:58   #2285
agta85
Wtajemniczenie

Zaokrąglać jeśli obliczasz samodzielnie za pomocą tabelki.
Nie zaokrąglać jeśli pisujesz do kalkulatora, on to zrobi za Ciebie.
Stary 2009-06-21, 11:58   #2286
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotland89 Pokaż wiadomość
Aby stanik leżał dobrze, przy dobieraniu prawidłowego rozmiaru należy zmierzyć się pod biustem bardzo ciasno i na wydechu, a otrzymany wynik zaokrąglić w dół.
to ze strony http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ więc jednak zaokrąglać czy nie?
używamy tej wersji, nowszej kalkulatora:
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html
Stary 2009-06-21, 11:59   #2287
greenaurie
Rozeznanie

Do kalkulatora nie, bo on "sam" zaokrągla. Z tym zaniżaniem chodzi o czytanie tabelek, zwłaszcza producentów brytyjskich - trzeba uwzględnić to, że stanik się rozciągnie.

Stary 2009-06-21, 12:00   #2288
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Odejmujesz 5cm i zaokrąglasz w dół jeśli nie korzystasz z brafittera tylko z tabeli. A do brafittera wpisujesz rzeczywiste wymiary (pod biustem maksymalnie ciasno na wydechu).
Edit: widzę, że mam słaby refleks
Stary 2009-06-21, 12:22   #2289
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
używamy tej wersji, nowszej kalkulatora:
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html
o właśnie właśnie, ja sugeruję żeby zupdejtować pierwszego posta, że ta wersja jest nowsza, nie odwrotnie ( albo chociaż usunąć przymiotnik stara, bo wszystkim się kojarzy stara=gorsza, a ona jest właśnie lepsza )
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 12:32   #2290
agta85
Wtajemniczenie

Ale cóż poradzić, kiedy jest ona właśnie starsza :P
Ale przymiotniki zlikwiduję...
Stary 2009-06-21, 12:36   #2291
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Ale cóż poradzić, kiedy jest ona właśnie starsza :P
Ale przymiotniki zlikwiduję...
na pewno? bo mi się wydaje, że czytałam gdzieś że jest odwrotnie.
np ale przecież to że jest starsza nie znaczy że jest gorsza chociaż dla dużych rozmiarów polskich pokazuje, że nie produkuje się, a przecież produkuje je Milena

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-21, 12:52   #2292
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vielleicht Pokaż wiadomość
A do brafittera wpisujesz rzeczywiste wymiary (pod biustem maksymalnie ciasno na wydechu).
a ściskacie się tak mocno że więcej się nie da? bo ja na wydechu normalnie mam 78,5cm; ścisło 75cm a maksymalnie umiem zejść do 72cm, który wynik wybrałybyście? ja wybieram 75cm i kupuję ścisłe 70 lub 65

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 13:01   #2293
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
a ściskacie się tak mocno że więcej się nie da? bo ja na wydechu normalnie mam 78,5cm; ścisło 75cm a maksymalnie umiem zejść do 72cm, który wynik wybrałybyście? ja wybieram 75cm i kupuję ścisłe 70 lub 65
Ja się ściskam b.mocno,ale nie aż tak,że na przykład boli Po prostu tak,że bardziej ścisnąć się nie da
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 14:17   #2294
scarlettmonroe
Rozeznanie

Szukałam ostatnio stanika, zrobiłam sobie wielkie przymierzanie i jestem bardzo rozczarowana np. Panache. Najbardziej przereklamowana marka, jaką tylko mogłam sobie wyobrazić. Obwody 60tki są takie jak wiele 70 w normalnych sklepach i dwa razy tańszych. Zupełnie nieprzemyślane konstrukcje staników, przynajmniej dla dużych biustów - nie powinni brać się za duże rozmiary, skoro nie słyszeli o czymś takim jak grawitacja i prawdziwa, niesilikonowa pierś. Przecież to jest oczywiste,że w takim przypadku nawet najbardziej ściśliwy obwód nie utrzyma całości i jeśli już tak bardzo chcą szyć miękki stanik, to musi być on uszyty z porządnego materiału. W efekcie nawet najpiękniejsze cyferki na oznaczenie rozmiaru nie oznaczają, że biust będzie podtrzymany. Co więcej- perswazja cyferek może doprowadzić do tego,że kobieta/dziewczyna dorobi się krowich placków smętnie zwisających w okolicach pępka. To, co robiły te staniki z moim biustem(przymierzyłam wiele modeli w różnych rozmiarach stosując się do wszystkich wskazówek) przyprawiło mnie o gęsią skórkę.Boję się myśleć, co byłoby przy ich dalszym noszeniu. Druga uwaga, co do dobierania staników - liczniki i tabelki nie uwzględniają budowy ciała konkretnej kobiety i chcę przestrzec przed kupowaniem tylko pod wpływem wyżej wymienionych pomocy - gdybym chciała kupować wg otrzymanych wyników, to np. do miseczki zmieściło by mi sie ok. 1/3 , a w najlepszym przypadku 1/2 piersi.
Dlatego nie daję się wciagnąć w stanikowy szał, nie rzucam się w wir stanikowych zakupów i idę sobie spokojnie na zakupy nie patrząc na markę ani na cudowne oznaczenia 60 czy 65, które w praktyce okazują się takie jak popularne 70 i 75, ale mamią miseczką "w okolicach z". Nie będę też nosić miękkich staników z nieodpowiedniego materiału, które mogą co najwyżej spłaszczyć i zdeformować mój biust. Pisze to kobieta zawiedziona całym tym niepotrzebnym szumem.Nie dajcie się zwariować

scarlettmonroe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 14:21   #2295
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlettmonroe Pokaż wiadomość
Szukałam ostatnio stanika, zrobiłam sobie wielkie przymierzanie i jestem bardzo rozczarowana np. Panache. Najbardziej przereklamowana marka, jaką tylko mogłam sobie wyobrazić. Obwody 60tki są takie jak wiele 70 w normalnych sklepach i dwa razy tańszych. Zupełnie nieprzemyślane konstrukcje staników, przynajmniej dla dużych biustów - nie powinni brać się za duże rozmiary, skoro nie słyszeli o czymś takim jak grawitacja i prawdziwa, niesilikonowa pierś. Przecież to jest oczywiste,że w takim przypadku nawet najbardziej ściśliwy obwód nie utrzyma całości i jeśli już tak bardzo chcą szyć miękki stanik, to musi być on uszyty z porządnego materiału. W efekcie nawet najpiękniejsze cyferki na oznaczenie rozmiaru nie oznaczają, że biust będzie podtrzymany. Co więcej- perswazja cyferek może doprowadzić do tego,że kobieta/dziewczyna dorobi się krowich placków smętnie zwisających w okolicach pępka. To, co robiły te staniki z moim biustem(przymierzyłam wiele modeli w różnych rozmiarach stosując się do wszystkich wskazówek) przyprawiło mnie o gęsią skórkę.Boję się myśleć, co byłoby przy ich dalszym noszeniu. Druga uwaga, co do dobierania staników - liczniki i tabelki nie uwzględniają budowy ciała konkretnej kobiety i chcę przestrzec przed kupowaniem tylko pod wpływem wyżej wymienionych pomocy - gdybym chciała kupować wg otrzymanych wyników, to np. do miseczki zmieściło by mi sie ok. 1/3 , a w najlepszym przypadku 1/2 piersi.
Dlatego nie daję się wciagnąć w stanikowy szał, nie rzucam się w wir stanikowych zakupów i idę sobie spokojnie na zakupy nie patrząc na markę ani na cudowne oznaczenia 60 czy 65, które w praktyce okazują się takie jak popularne 70 i 75, ale mamią miseczką "w okolicach z". Nie będę też nosić miękkich staników z nieodpowiedniego materiału, które mogą co najwyżej spłaszczyć i zdeformować mój biust. Pisze to kobieta zawiedziona całym tym niepotrzebnym szumem.Nie dajcie się zwariować
Widzisz na Panache się świat nie kończy i jesli komuś nie pasuje jedna firma to znaczy, ze musi rozejrzeć się za inną. Poza tym bra-fitter to nie wyrocznia. Niejednokrotnie sie podkreśla, że jest to tylko rozmiar wyjściowy i trzeba o tym pamiętać.
I nikt nikogo nie mami literką w okolicach z, bo przecież jaka różnica czy nosi się 75B czy 60G, nie czuję się przez to lepsza, że moja literka jest dalej..
Stary 2009-06-21, 14:25   #2296
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
cudowne oznaczenia 60 czy 65, które w praktyce okazują się takie jak popularne 70 i 75,
Może podaj jakieś konkrety? Bo ja chętnie kupię stanik w rozmiarze 70C/D zamiast 60E/F. Staniki o obwodzie 70, które do tej pory przymierzałam okazywały się za luźne, ale może po prostu nie znaleazłam odpowiednich marek. Dlatego poproszę o konkrety.
Stary 2009-06-21, 14:26   #2297
greenaurie
Rozeznanie

Cytat:
Szukałam ostatnio stanika, zrobiłam sobie wielkie przymierzanie i jestem bardzo rozczarowana np. Panache. Najbardziej przereklamowana marka, jaką tylko mogłam sobie wyobrazić. Obwody 60tki są takie jak wiele 70 w normalnych sklepach i dwa razy tańszych. Zupełnie nieprzemyślane konstrukcje staników, przynajmniej dla dużych biustów - nie powinni brać się za duże rozmiary, skoro nie słyszeli o czymś takim jak grawitacja i prawdziwa, niesilikonowa pierś.
Może po prostu jesteś niekompatybilna z tą marką? Porażająca większość dziewczyn bardzo sobie ją chwali, ale nie wszystko wszystkim pasuje...Np. oni szyją szerokofiszbinowce, a Tobie mogą pasować wąsko-. Pomyślałaś o tym?

Cytat:
Druga uwaga, co do dobierania staników - liczniki i tabelki nie uwzględniają budowy ciała konkretnej kobiety i chcę przestrzec przed kupowaniem tylko pod wpływem wyżej wymienionych pomocy - gdybym chciała kupować wg otrzymanych wyników, to np. do miseczki zmieściło by mi sie ok. 1/3 , a w najlepszym przypadku 1/2 piersi.
Zawsze jest napisane, że tabelkowe rozmiary to tylko wyjściowe ustalenia, a wszystko wychodzi "w praniu"; stanikologia nie jest nauką ścisłą, dlatego trzeba próbować; poza tym, jest sporo biustów nad- lub pod-tabelkowych....

Cytat:
idę sobie spokojnie na zakupy nie patrząc na markę ani na cudowne oznaczenia 60 czy 65, które w praktyce okazują się takie jak popularne 70 i 75, ale mamią miseczką "w okolicach z". Nie będę też nosić miękkich staników z nieodpowiedniego materiału, które mogą co najwyżej spłaszczyć i zdeformować mój biust.
Z tymi 60-65 takimi samymi jak 70-75 nie masz racji. Weź centymetr do ręki, zmierz poszczególne staniki.
I wyjdzie jak wół, że się różnią. O dobre 10cm.
A miękkie staniki nie spłaszczają, chyba że mierzysz ZA MAŁE.
Właśnie one nadają biustowi naturalny kształt, w sztywnych to on musi "dostosować się" do narzuconej formy i nierzadko właśnie w puszapach się deformuje.

Dziękuję za uwagę

Stary 2009-06-21, 14:30   #2298
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
a mierzyłaś się w pochyleniu czyli tzw 'zwisie'? czasami ten pomiar rożnic się nawet o 2-3 rozmiary szczególnie jeśli ma się duży biust
jeśli przymierzałaś złe rozmiary to nie dziwię się, że źle leżałym a może jednak źle zakładałaś?
jest wiele dziewczyn którym Panache jednak pasuje
http://www.balkonetka.pl/katalog/brand/Panache
Stary 2009-06-21, 16:20   #2299
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
a mierzyłaś się w pochyleniu czyli tzw 'zwisie'? czasami ten pomiar rożnic się nawet o 2-3 rozmiary szczególnie jeśli ma się duży biust
jeśli przymierzałaś złe rozmiary to nie dziwię się, że źle leżałym a może jednak źle zakładałaś?
jest wiele dziewczyn którym Panache jednak pasuje
http://www.balkonetka.pl/katalog/brand/Panache
Jak to w pochyleniu? To jak właściwie powinno się mierzyć biust? I na wdechu czy wydechu?

A tak w ogóle to chciałam się spytac o Freyę...czy jeśli widzę na aukcji napis, że rozmiar to 28E, ale obok jest 60E to chyba nie jest to samo, prawda? Bo zdaje mi się, że 28E to rozmiar brytyjski, więc odpowiednikiem będzie 60F? Czy nie...bo się zmieszałam już

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 16:26   #2300
agta85
Wtajemniczenie

W pochyleniu, czyli w takiej pozycji, że plecy są równoległe do podłogi, a piersi swobodnie zwisają (bez stanika). Jeśli różnica w pomiarach w wyproście i w pochyleniu jest duża to często zdarza się, że należy wziąć miskę większą niż wychodzi z pomiaru normalnego, czyli w pozycji wyprostowanej.
Stary 2009-06-21, 16:38   #2301
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
W pochyleniu, czyli w takiej pozycji, że plecy są równoległe do podłogi, a piersi swobodnie zwisają (bez stanika). Jeśli różnica w pomiarach w wyproście i w pochyleniu jest duża to często zdarza się, że należy wziąć miskę większą niż wychodzi z pomiaru normalnego, czyli w pozycji wyprostowanej.
Ale to bez sensu...zawsze będzie różnica w pomiarze. No ale to zależy jaka to jest "duża różnica" - ja mam 3 cm, to chyba nie jest dużo?

Stary 2009-06-21, 16:40   #2302
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Jak to w pochyleniu? To jak właściwie powinno się mierzyć biust? I na wdechu czy wydechu?

A tak w ogóle to chciałam się spytac o Freyę...czy jeśli widzę na aukcji napis, że rozmiar to 28E, ale obok jest 60E to chyba nie jest to samo, prawda? Bo zdaje mi się, że 28E to rozmiar brytyjski, więc odpowiednikiem będzie 60F? Czy nie...bo się zmieszałam już
obwód pod biustem mierzymy w super ścisku i na wydechu, by było węziej,
a obwód piersi mierzymy luźno i czasami (szczególnie przy dużych biustach) w pochyleniu, by był on większy (z myśla o przyszłej migracji, czyli czymś takim, że biust z pleców i pach w końcu kiedyś nam wejdzie do miseczek)

a 28E to jest to samo co 60E. To po prostu inny rodzaj numeracji...
i chyba myślimy o aukcji tego samego stanika Jeśli tak, to może się umówimy która go weźmie, byśmy się nie przebijały i w końcu by jedna nie przepłaciła
Stary 2009-06-21, 16:46   #2303
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale to bez sensu...zawsze będzie różnica w pomiarze. No ale to zależy jaka to jest "duża różnica" - ja mam 3 cm, to chyba nie jest dużo?
Nie wiem czy to jest bez sensu, ja tego nie wymyśliłam
3 cm to nie jest dużo, sporo osób ma różnicę koło 6-7 cm, ale (przy dużych biustach) bywa że nawet kilkanaście cm.
Stary 2009-06-21, 16:57   #2304
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia083 Pokaż wiadomość
obwód pod biustem mierzymy w super ścisku i na wydechu, by było węziej,
a obwód piersi mierzymy luźno i czasami (szczególnie przy dużych biustach) w pochyleniu, by był on większy (z myśla o przyszłej migracji, czyli czymś takim, że biust z pleców i pach w końcu kiedyś nam wejdzie do miseczek)

a 28E to jest to samo co 60E. To po prostu inny rodzaj numeracji...
i chyba myślimy o aukcji tego samego stanika Jeśli tak, to może się umówimy która go weźmie, byśmy się nie przebijały i w końcu by jedna nie przepłaciła
Arabella? Bo na ten patrzyłam...ale jeśli to jest 60E, to na mnie chyba nie bardzo, bo mi wyszło 60F. Tylko właśnie, to nie jest numeracja brytyjska tylko jeszcze jakaś inna? Bo w tych kalkulatorach jest podana i brytyjska i polska i wtedy mam 28E brytyjskie, a polskie 60F.

Cytat:
Nie wiem czy to jest bez sensu, ja tego nie wymyśliłam
3 cm to nie jest dużo, sporo osób ma różnicę koło 6-7 cm, ale (przy dużych biustach) bywa że nawet kilkanaście cm.
Nie no, jeśli ktoś ma trochę obwisły biust, to ma to sens, bo rzeczywiście się wynik przekłamuje jakby mierzyć na stojąco To chyba po to to jest

Stary 2009-06-21, 17:01   #2305
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Arabella? Bo na ten patrzyłam...ale jeśli to jest 60E, to na mnie chyba nie bardzo, bo mi wyszło 60F. Tylko właśnie, to nie jest numeracja brytyjska tylko jeszcze jakaś inna? Bo w tych kalkulatorach jest podana i brytyjska i polska i wtedy mam 28E brytyjskie, a polskie 60F.
Arabella jest stanikiem brytyjskim, więc powinnaś patrzeć na rozmiarówkę brytyjską. 28F/60F raczej będzie za duże.
Stary 2009-06-21, 17:06   #2306
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Arabella jest stanikiem brytyjskim, więc powinnaś patrzeć na rozmiarówkę brytyjską. 28F/60F raczej będzie za duże.
Czyli raczej będzie właśnie dobry - bo tam jest 60E, czyli odpowiednik naszego 60F

Ale spokojnie kasia083 - jeszcze nie wiem czy będę go licytować (jeśli obserwujemy ten sam ;-p)

Stary 2009-06-21, 17:29   #2307
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Cytat:
Arabella?
nie Pollyanna
Stary 2009-06-21, 17:38   #2308
agta85
Wtajemniczenie

Prośba/apel/informacja dla wizażanek z Wrocławia i okolic!
Sklep Matina na Jedności Narodowej 98 ma duży potencjał. Mają 60-tki i 65-tki - między innymi z Mileny, ale też od innego polskiego producenta, który szyje staniki podobne do tych z Avocado, ale tańsze (poniżej 100zł). Tylko podobno mało osób pyta o obwody poniżej 70. Trzeba to zmienić.
Stary 2009-06-21, 17:40   #2309
scotland89
Raczkowanie

Cytat:
Zaokrąglać jeśli obliczasz samodzielnie za pomocą tabelki.
Nie zaokrąglać jeśli pisujesz do kalkulatora, on to zrobi za Ciebie.

Wieelkie dzięki

Jeszcze chcialam podzielić się swoimi przemyśleniami. Tylko proszę żebyście sie nie denerwowały na mnie :P :P
Otóż... jak pisałam wcześniej wyszedł mi rozmiar 65E...
po pierwsze: strasznie trudno znaleźć biustonosz z obwodem pod piersiami 65... (tak mi się wydaje) w zwykłym sklepie z bielizną. A raczej nie stać mnie na szaleństwo kupna biustonosza za 100 zł :/ :/
po drugie: Nie wiem czemu ale wydaje mi się, że jak pójdę do sklepu z bielizną i poproszę o biustonosz w moim rozmiarze to babka(zapewne nie znająca sie na bieliźnie zbyt dobrze) da mi jakieś wielkie namioty ( nie obrażając nikogo) przez to E w rozmiarze, albo popatrzy sie na mnie jak na dziwoląga.
Czy wogóle jest jakaś szansa kupić biustonosz w moim rozmiarze w takim najzwyklejszym sklepie?? i nie płacic za niego tyle co za sukienke albo spodnie???
Pomocy! Oświećcie mnie- wielkiego niedouka!

Edytowane przez scotland89
Czas edycji: 2009-06-21 o 18:00
scotland89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 18:22   #2310
carraluch
Raczkowanie

cześć dziewczyny. w sprawach stanikowych (;>) jestem jeszcze nienawrócona i noszę jakieś 75B z którego mi się wszystko wylewa a zapięcie noszę na szyi ale jakby dostrzegam problem i stąd moje pytaniee...
rozglądałam się na allegro i zauważyłam, że są tam staniki z marks&spencer w moim rozmiarze (przynajmniej internetowe kalkulatory twierdzą, że to mój rozmiar...) i tak sobie pomyślałam, że to by się dobrze składało, bo mogłabym sobie zmierzyć w poznańskiej Malcie i nie kupować na allegro, gdyż ponieważ nie wydaje mi się, że od razu trafię z rozmiarem. tylko właśnie, czy tam rzeczywiście jest taka niestandardowa rozmiarówka? jeśli nie, to gdzie w Poznaniu?
carraluch jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości