Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-15, 10:00   #2281
Izumi
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Ja z Rzeszowa to raczej się nie dokolebie na czas raczej. Zwłaszcza przy tej pogodzie :P Mąż jeździ po województwie i mówi, że wszędzie drzewa powalone, gałęzie, pół województwa bez prądu :/ Ehhh.
Co do wagi u mnie po chorobie ciężko określić. Może z 1kg na+. A że w ogóle pulchna jestem to już ani tyle nic nie widać BU!

"A ile powinno się tyć to mniej więcej tak to wygląda:
Kobieta ciężarna potrzebuje niewiele więcej kalorii niż nieciężarna. Zapotrzebowanie na energię wzrasta zaledwie o 300 kcal (i to dopiero od drugiego trymestru ciąży). Natomiast zapotrzebowanie na niektóre witaminy i minerały wzrasta nawet o 100%. W ciąży dochodzi do wzrostu masy ciała. Niech będzie prawidłowy. W tabeli podajemy zalecany przybór masy ciała zależny od "masy startowej" ciężarnej.

Masa ciała.......... Zalecany minimalny ............. Zalecany maksymalny
przed ciążą .........przyrost masy ciała ..............przyrost masy ciała

Prawidłowa
(BMI 18-25) .....................11,5 kg ......................... ................16kg

Otyłość
(BMI > 25) ......................... . 7kg ......................... ................11,5kg

Niedobór masy
ciała (BMI <18) ..................12,5kg. ......................... ............ 18kg

Detale dotyczące przyrostu masy w ciąży:

Kto? Co?...................... ............ Ile?
Dziecko ......................... ..........3500-4000kg
Piersi ......................... ..............500-1000kg
Krew ......................... .............. 2000-2500kg
Tkanka tłuszczowa .................2500-3500kg
Płyny ustrojowe inne .............. 500-1000kg
Macica ......................... ........... 1000-2500kg
Łożysko.................. .................. 500-1500kg
Płyn owodniowy ..................... 1000-1500kg

Dynamika przybierania na wadze w czasie ciąży:

1-16 tydzień.................. ....... + ok. 2kg
17-22 tydzień ...................... + ok. 2kg
23-26 tydzień ...................... + ok. 2kg
27-39 tydzień ...................... + ok. 500g NA TYDZIEŃ
"

Żródło: Poradnik młodej mamy "HiPP"
Cudowne 9 miesięcy, Dr. hab. Mariusz Z. Skotnicki

Mam nadzieję, że się komuś przyda

A na halloweena mam dla was obrazka narysowanego :P Pierdoła... as usual :P

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2009-10-15 o 12:09
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 10:29   #2282
P0P70
Zakorzenienie

Dziewczyny nie narzekajcie tak na tych informatyków. Ja sama jestem informatykiem. I na co dzień mam kontakt wyłącznie z informatykami – jestem ich szefem. Więc nie jest z nimi tak źle, można się dogadać.
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 10:35   #2283
mrowak
Zakorzenienie

Nie bawię się z Wami W miniony weekend byłam w Warszawie to wszystkie nosy w domu trzymały, a teraz to się umawiają

I w dodatku ja przytyłam jeszcze więcej (chociaż poza dużym brzuchem, to ja nie wiem gdzie przytyłam-nawet moja bratowa która mnie dawno nie widziała mówiła, że nie widać)

Niedobre, baby, niedobre- tak się umawiać...tak "przy wszystkich"
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 10:42   #2284
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie narzekajcie tak na tych informatyków. Ja sama jestem informatykiem. I na co dzień mam kontakt wyłącznie z informatykami – jestem ich szefem. Więc nie jest z nimi tak źle, można się dogadać.
Zgadzam się. Mój mąż jest informatykiem, z zamiłowania i z wykształcenia . Cóż... czasami denerwuje, że ciągle tylko komputer. Ale... rozmawialiśmy o tym. On pochodzi raczej z niezbyt bogatej, wielodzietnej rodziny, a komputery to jego pasja. To coś co go interesowało i opowiadał, że chociaż on sam nie miał koputera, to już u innych za servis robił . Poza tą czasochłonną pasją ... to całkiem fajny, normalny, czuły, facet ;D .. i taki sam psychol jak ja Aż strach pomyśleć jakie nam się dziecko urodzi zakręcone

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Nie bawię się z Wami W miniony weekend byłam w Warszawie to wszystkie nosy w domu trzymały, a teraz to się umawiają

I w dodatku ja przytyłam jeszcze więcej (chociaż poza dużym brzuchem, to ja nie wiem gdzie przytyłam-nawet moja bratowa która mnie dawno nie widziała mówiła, że nie widać)

Niedobre, baby, niedobre- tak się umawiać...tak "przy wszystkich"
A niech się umawiają Nasze spotkanie (kiedyś tak, w planach ) i tak będzie lepsze
Stary 2009-10-15, 10:48   #2285
Izumi
Wtajemniczenie

Pokaże wam kilka zdjęć z naszej sesji plenerowej
MĄŻ I N F O R M A T Y K też potrafi się dobrze bawić!
Hehehehe .... uwielbiam tego mojego gada
Stary 2009-10-15, 10:58   #2286
megi-megi
Zakorzenienie

Nie narzekam na informatyków :P ale mój mąż to kosmita. Kupili mu pierwsze Atari jak miał 12 lat. Ja grałam na Atari w gry, a on programował. Od tego czasu stracił kontakt z resztą ludzkości. Uciekał ze szkoły, żeby poprogramować, przestał utrzymywać relacje z innymi dziećmi... Więc czasem wychodzą mu te braki społeczne i wyrywa się z czymś jak nie wiem skąd

A mam przyjaciółkę programistkę i ona jest zupełnie życiowa. Kobiety są w dechę
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 11:00   #2287
mrowak
Zakorzenienie

Izumi, to ostatnie zdjęcie jest wprost ... ZABÓJCZE
Stary 2009-10-15, 11:03   #2288
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

ach dziewczynki,buziaczek prawie w południe
fajnie macie z tym spotkaniem my najwyzej z czarymary we dwojeczkę mozemy pogadac na żywo
ja tez powoli rosnę,dzisiaj cos mialam problemy ze spaniem,brzusio kłuje jakos dziwnie.A jak radzicie sobie ze wzdęciami???macie je wogole?bo ja ostatnio co zjem to skóry na brzuchu az mi brakuje tak mnie wywala od żołądka

Cytat:
Napisane przez czarymary Pokaż wiadomość
czytam sobie o tych szpitalach na
rodzicpoludzku i troche mnie nachodzi zalamka. w lodzi nie ma fajnego szpitala to raz, dwa
czarymary ja napewno będę rodziła w CZMP,juz raz tam byłam i całkiem przyjazny ten szpital mi sie wydaje albo juz poprostu sie z nim oswoiłam napewno nie Madurowicz,nie znosze tego szpitala

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Fasolka - pierwszy raz o czymś takim słyszę. Nie wygląda to zachęcająco. Tylko że ja nie chcę rodzić naturalnie ja chcę CC w dobrej klinice z dobrym personelem. A jak nie będę tego miała to potencjalnemu ojcu utnę jaja.
PoP70 wspaniałe podejscie do sprawy

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
A ja oczywiście po wizycie. Dzidź zawziął się i wiercił i wiem mniej więcej tyle, co wiedziałam-czyli nie wiem
Wiem na pewno, że wszystko w normie, serducho bije jak dzwon, wszystkie pomiary (główka, kość udowa, serducho) dobre. Wzrostu mamy całe 13 cm czyli przez miesiąc z kawałkiem urośliśmy o 5 cm. A ile ja urosłam to nawet wolę nie mówić...
Przepisał mi jakieś globulki dopochwowe na dużą ilość wydzieliny, która ponoć nie jest groźna dla malca, ma to jedynie poprawić mój komfort.
Mrowak no widzisz,ze strach ma tylko wielkie oczysuper,ze wszystko dobrze,szkoda,ze się nie ujawnił dzidziulek,mam nadzieje,ze nam psikusa nie zrobi ja tez mam przepsane globulki,takie na zamowienie w aptece nie wiem jak sie nazywaja,wiem tylko,ze mam brac je juz do konca ciazy mniej wiecej co 3-4 dni.
Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
POP70, ja za to będę następna po Tobie. Poczytałam trochę Wasze wcześniejsze dyskusje i widzę że robiłąś różne badania, ja jakoś zostawiląm to. Miałam na razie tylko USG w 13 tygodniu, badanie przezierności i szukanie kości nosowej - dało się zobaczyć tylko u jednego, drugi się odwrócił tylem Czy te badania nie wykluczają jeszcze schorzeń genetycznych???
martuko mozna zrobic dodatkowo badania genetyczne,jest kilka opcji,ale jezeli by były takie wskazania to lekarz by napewno Cie pokierował,napewno jest wszystko dobrze i nie masz sie o co martwic.Zarówno ja jak i PoP miałysmy wskazania do wykonania takich badan wiec sie tym nie sugeruj

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
wertujac strony w internecie natrafilam na smieszny a zarazem ciekawy pamietnik z brzuszka mamy moze go juz czytalyscie jesli nie to polecam
http://78.28.2.91/dziecko/forum/pokaz.php?id=5473
az sie poplakalam chwilami ze smiechu
milej lektury
rzeczywiscie,świetny jest ten tekst

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
P0P70 - i tak sobie myślę, a po co mi był ten chłop z daleka w dodatku informatyk/programista (wiem, że nie jestem pod tym względem tu sama ) - jakiś kosmita Też mi zaproponował, że jak nie chcę się przeprowadzać, to mogę oddać dziecko jemu pod opiekę :P Czy oni w pewnym wieku stają się tacy sami????
megi rzeczywiscie czeka Cie nie lada wyzwanie,ale napewno to nowy piękny rozdział życia i będzie bosko......
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 11:32   #2289
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

ejjjj ja też chcę na kawę!!a może byście tak wszystkie wsiadły w pociąg i w góry świętokrzyskie zawitały co???ja biedna sama jak na jakimś odludziu, wszystkie z północy i centrum Polski...a ja biedulka...

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 11:48   #2290
megi-megi
Zakorzenienie

No ale co z tym spotkaniem?????????????

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Izumi - super foty Zwłaszcza ostatnie zdjęcie mi się podoba - taki czarny humor - super
Stary 2009-10-15, 12:28   #2291
czarymary
Raczkowanie

laski dostalam cynk, ze moja pelerynka jest gotowa i wisi juz gotowa do noszenia u mnie w domku hehehe. jak mi sie uda to zrobie zdjecie i wrzuce wieczorem. i kto wie... moze zalaozymy z tesciowa manufakturke?
czarymary jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-15, 12:40   #2292
Asiuulka89
Zakorzenienie

Izumi zabojcze zdjecia super boskie poporstu

Moj do sportowcow nalezy do informatyka to mu daleko

no ja niestety ze spotkania nie skorzytsam bo widze niekogo z poznania nie ma
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 12:57   #2293
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ejjjj ja też chcę na kawę!!a może byście tak wszystkie wsiadły w pociąg i w góry świętokrzyskie zawitały co???ja biedna sama jak na jakimś odludziu, wszystkie z północy i centrum Polski...a ja biedulka...
Baobabek ja jestem za Mieszkam w Wawie, skończyłam tu studia i pracuję, ale pochodzę z Kielc i zamierzam tam spędzić cały przyszły tydzień z racji zwolnienia
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 13:05   #2294
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Baobabek ja jestem za Mieszkam w Wawie, skończyłam tu studia i pracuję, ale pochodzę z Kielc i zamierzam tam spędzić cały przyszły tydzień z racji zwolnienia
chociaż jedna świętokrzyska góralka ja troszkę od kielc (50km) Busko city a gdzie będziesz rodzić?? ck, czy wa-wa??

Stary 2009-10-15, 13:07   #2295
megi-megi
Zakorzenienie

I się umawiaj z babami w ciąży :P Co ze spotkaniem?????????????

Bosz... jakaś nerwowa ostatnio jestem, dlatego też tak narzekam na męża. Jak coś powie, to puszczają mi nerwy. W ogóle komuś bym przywaliła. Pewnie mały oddaje mi trochę swojego testosteronu :/
Stary 2009-10-15, 13:12   #2296
P0P70
Zakorzenienie

Izumi – zdjęcia super. Ale…. Jakiś czas temu w TV była taka głośna sprawa o maltretowaniu żony. Mówili o tym jak to mąż wykorzystuje żonę jako konia do brony. A to o Was było?!
Gratuluję poczucia humoru.

Megi – ja bardzo chętnie się piszę na to spotkanie ale ta sobota to jeszcze nie wiem czy mi pasuje. Miałam wyjechać ale być może ze względów pogodowych będę musiała zmienić plany więc jeżeli będę w WA-wie to bardzo chętnie.
A tak na marginesie to tym teatrem mnie zabiłaś. Nie dość że jedziesz przez pół Polski to jeszcze masz siłę aby do teatru iść. Aż mi trochę wstyd się zrobiło ba ja już dawno nie byłam w teatrze.
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 13:16   #2297
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
No gdzie, w te śniegi i mrozy?

Co do kłucia, wzdęć i niewyjaśnionych bóli brzucha, to wczoraj pytałam o to lekarza i powiedział, że takie uczucie ciężkości brzucha jak i sławny już ból w tyłku pewnie wiążą się z rosnącą macicą, która to usadawia się zawsze bardziej po jednej stronie (u mnie w takim razie po lewej) i uciska, zwykle po całym dniu właśnie. Dopóki nie ma plamień, krwawień i brzuch nie jest twardy jak kamień PRZEZ WIĘKSZOŚĆ DNIA to wszystko jest w porządku. Rady: po pierwsze zrelaksować się, bo zwykle to z powodu napięcia, którego często nie jesteśmy świadome nawet, po drugie masować brzuszek (mi pomaga), po trzecie nospa, a po czwarte magnez! Magnez we wcześniejszej ciąży nie zdziała tyle, co właśnie teraz gdy ciągnie, uciska i uwiera. Dlatego od wczoraj grzecznie pobieram tenże.

A! I nie wiem czy pisałam, ale "zbałamuciłam" gina, żeby na następną wizytę wpisał mnie za trzy, a nie cztery tygodnie, bo inaczej palma mi całkiem odbije. Pośmiał się, że on to mógłby już całą książkę napisać o tym, jakie to cieżarówki miewają pomysły, szczególnie jak nic im nie jest, a one panikę sieją, ale koniec końców zapisał mnie grzecznie na 4.11
Stary 2009-10-15, 13:17   #2298
megi-megi
Zakorzenienie

Hihi - od dawna chcieliśmy iść na "Upiora w operze" i dawno temu zrobiliśmy rezerwację i idziemy Teraz mamy więcej czasu na takie rozrywki, odkąd mniej czasu poświęcamy na inne igraszki
Stary 2009-10-15, 13:18   #2299
ita83
Wtajemniczenie

nio ja raczej na zadne spotkania sie tu nie pisze beee beeee - ale wierze ze jesli sie spotkacie to reszcie zdacie relacje na wizazu.....
Dzidziol dzis znow milczy tzn pewnie sie wypial na mamusie i kopie mnie po kregoslupie bo to wlasnie dzis na bole kregoslupa przyszla pora
Ech juz bym chciala moja kropke znow zobaczyc a nastepna wizyta dopiero w pierszy tydzien listopada z racji mojej kuracji globulkami......
Stary 2009-10-15, 13:32   #2300
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Nie mogłam się powstrzymać

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
I się umawiaj z babami w ciąży :P Co ze spotkaniem?????????????

Bosz... jakaś nerwowa ostatnio jestem, dlatego też tak narzekam na męża. Jak coś powie, to puszczają mi nerwy. W ogóle komuś bym przywaliła. Pewnie mały oddaje mi trochę swojego testosteronu :/
hola hola!!! ja jestem za spotkaniem hihi ale my chyba tylko we dwie jestesmy z okolicy kochana!!!

Kiciuś biega od wczoraj po pokoju i nie odstępuje mnie na krok masakra jakas!! mama mówi że p0sa rozpuściłam a teraz kota ale ja mu nic nie robiłam on sam tak z siebie do mnie lgnie . I że dziecko tez bedzie rozpieszczone że ja bezstresowo wychowuje.. ale kto by krzyczał na maleńkiego kotka...
Ps. choc przyznam nie lubie za bardzo kotów!! to ten mały jest fajny bo mój uratowany

wiecie że on usłyszał że weszłam do pokoju bo był w kartonie jak mnie w pokoju nie ma siadłam do kompa to tak zaczął miałeczec wypuściłam go i leży p0rzy mojej stopie dokładniej pięcie. hihih

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2009-10-15 o 13:33
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 13:40   #2301
mrowak
Zakorzenienie

Bo koty są strasznie człowiecze zwierzęta. Mój TZ wrócił z pracy i położył się właśnie na małą drzemkę na kanapie i natychmiast na nogach zmaterializował mu się nasz najstarszy kocur, który do przytulaków nie należy. Widocznie musiał sobie człowieka przyklepać żeby nigdzie nie poszedł. I tak sobie leży.
Stary 2009-10-15, 13:48   #2302
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
chociaż jedna świętokrzyska góralka ja troszkę od kielc (50km) Busko city a gdzie będziesz rodzić?? ck, czy wa-wa??
Widzisz łączy nas nie tylko wspólny termin porodu ale także bycie góralką Rodzić będę w Kielcach W Wawie nie znalazłam godnego zaufania lekarza, a dodatkowo mam w ck super lekarza, a że i tak raz w miesiącu odwiedzam rodziców to i lekarza mogę Nie wspominając o tym że za USG 4D w ck zapłaciłam 100zł a w Wawie jest od 250zl wzwyż
A Ty gdzie planujesz rodzić?
Stary 2009-10-15, 14:10   #2303
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz łączy nas nie tylko wspólny termin porodu ale także bycie góralką Rodzić będę w Kielcach W Wawie nie znalazłam godnego zaufania lekarza, a dodatkowo mam w ck super lekarza, a że i tak raz w miesiącu odwiedzam rodziców to i lekarza mogę Nie wspominając o tym że za USG 4D w ck zapłaciłam 100zł a w Wawie jest od 250zl wzwyż
A Ty gdzie planujesz rodzić?
a gdzie dokładnie robiłaś to 4d?? rozważam tą opcję jakbyś mogła to poproszę o namiary ja chodzę do lekarza z Pińczowa, który tu u nas przyjmuje prywatnie i planuję rodzić u niego w Pińczowie (szpital ma bardzo dobrą opinię), ale zastanawiam się też nad kielcami, bo moja siostra rodziła tam w marcu br w szpitalu na Kościuszki, a chodziła do jakiejś dr Handerek i była bardzo zadowolona i dlatego się zastanawiam dodatkowo dostała po porodzie taką dużą paczkę Pampers z próbkami różnych kosmetyków dla dziecka i jakimiś drobiazgami, a dla męża dostała drugą paczkę z zestawem do golenia z jakiejś akcji ''gładki tatuś''(czy jakoś tak)

Stary 2009-10-15, 15:45   #2304
Izumi
Wtajemniczenie

Dziewczynki, może to jeszcze za wcześnie trochę, ale polecam wam tego bloga: http://www.dzieciowo.pl/search/label...ica-debiutanta
Bardzo dużo fajnych informacji dla mamusiek
Stary 2009-10-15, 16:31   #2305
Justys76
Raczkowanie

Cytat:
Witam!
Ja tez jestem goralka swietokrzyska, pochodze z Chmielnika, to jest pomiedzy Buskiem a Kielcami. Ale od 5 lat juz tam nie mieszkam, wyjechalismy za granice.
Justys76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 16:53   #2306
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
a gdzie dokładnie robiłaś to 4d?? rozważam tą opcję jakbyś mogła to poproszę o namiary ja chodzę do lekarza z Pińczowa, który tu u nas przyjmuje prywatnie i planuję rodzić u niego w Pińczowie (szpital ma bardzo dobrą opinię), ale zastanawiam się też nad kielcami, bo moja siostra rodziła tam w marcu br w szpitalu na Kościuszki, a chodziła do jakiejś dr Handerek i była bardzo zadowolona i dlatego się zastanawiam dodatkowo dostała po porodzie taką dużą paczkę Pampers z próbkami różnych kosmetyków dla dziecka i jakimiś drobiazgami, a dla męża dostała drugą paczkę z zestawem do golenia z jakiejś akcji ''gładki tatuś''(czy jakoś tak)
Robiłam u doktora Marcina Miśka, ma gabinet na ul. Wojska Polskiego, baaaardzo dobry lekarz (możesz poczytać o Nim na znanylekarz.pl) i ma najlepszy i najnowszy sprzęt do USG w Kielcach Chodziłam do Niego z córą i szybko wykrył odklejanie się kosmówki i w płci też się nie pomylił Naprawdę polecam

Aha, ja rodziłam na Prostej, typowy szpital ginekologiczno-położniczy, opiekę wspominam bardzo fajnie Jak nie miałam sił dzwoniłam po pielęgniarki i zmieniały pieluchę dziecku I też dostałam jakieś gadżeciki do domu

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2009-10-15 o 16:55
Stary 2009-10-15, 17:02   #2307
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Robiłam u doktora Marcina Miśka, ma gabinet na ul. Wojska Polskiego, baaaardzo dobry lekarz (możesz poczytać o Nim na znanylekarz.pl) i ma najlepszy i najnowszy sprzęt do USG w Kielcach Chodziłam do Niego z córą i szybko wykrył odklejanie się kosmówki i w płci też się nie pomylił Naprawdę polecam

Aha, ja rodziłam na Prostej, typowy szpital ginekologiczno-położniczy, opiekę wspominam bardzo fajnie Jak nie miałam sił dzwoniłam po pielęgniarki i zmieniały pieluchę dziecku I też dostałam jakieś gadżeciki do domu
dziękuję kochana na pewno się tam zapiszę jak tylko wkroczę w 20 tydzień
Dziewczyny, jak już wiecie, moja mania chomikowania rzeczy dla dziecka jest ogromna, chciałam Wam powiedzieć,że właśnie doszła mi pościel, którą kupiłam na allegro. Za całość z przesyłką wyszło mi tylko 115 zł, pościel jest prześliczna i bardzo się opłacało bo za tą kasę mam: podusię do łóżeczka, kołderkę, baldachim, rożek, jasiek, ochraniacz na szczebelki i mały śliniaczek. Zaraz Wgram zdjęcia i Wam pokażę jak chcecie to mogę Wam linka podesłać do tego sprzedawcy, bo naprawdę się opłaca.
Ps. tylko niech nikt nie odbierze tego, że ja tu jakiś handel czy coś rozpowszechniam, ale tak sobie pomyślałam, że warto się podzielić, jak pościel jest ok

Stary 2009-10-15, 17:12   #2308
Baobabek
Zakorzenienie

oto w czym będzie spała moja Oliwka, lub Hubercik

Stary 2009-10-15, 17:52   #2309
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Izumi, zdjęcia I klasa świetne

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 17:53   #2310
mrowak
Zakorzenienie

Baobabek zapodawaj linka do tego człowieka z allegro. Ta pościel to z Drewexu może? Bo gdzieś już ją widziałam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości