|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Oby do wiosny
|
Dot.: Joga
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2282 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki! Muszę w ogóle mniej się przejmować, jestem praktycznie początkująca, a już bym chciała od razu wszystko robić perfekcyjnie i być elastyczna jak kobieta-guma, a przecież liczy się to, że robię jakieś postępy
![]() Dzisiaj miałam super zajęcia, dużo trikonasany i parsvakonasany - czuję się lekka, otwarta i odprężona |
|
|
|
|
#2283 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
To bardzo dobre podejście
|
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Oby do wiosny
|
Jestem z siebie dumna
![]() Udało mi się wczoraj zrobić eka hasta bhujasanę Na chwilę tylko oderwałam nogę od podłogi, ale jednak! Szukając visvamitrasany (latający wojownik) którego wczoraj też próbowałam zrobić, ze zdecydowanie mniejszym sukcesem (uniosłam stopę...) znalazłam to: www.biggalyoga.com Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2015-09-15 o 09:23 |
|
|
|
|
#2285 |
|
Nie depcze krokusów
|
Gratuluję postępów
|
|
|
#2286 |
|
Oby do wiosny
|
|
|
|
|
|
#2287 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Brawo! Super sprawa
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2288 |
|
Oby do wiosny
|
|
|
|
|
|
#2289 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja. Joginka od kilku lat
Głównie vinyasa i hatha, ale zdarzyło mi się tez próbować aero
|
|
|
|
|
#2290 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Wczoraj na pilatesie miałam zastępstwo. Wiadomo, nikt tego nie lubi. Nowy instruktor, nie zna nas i tak dalej. Ku zaskoczeniu zajęcia były świetne! Wyszłam wymęczona i zrelaksowana jednocześnie ![]() Na koniec zajęć łączyłyśmy się pary i robiłyśmy "masaż' za pomoca dużej piłki gimnastycznej. Czadowy pomysł |
|
|
|
|
|
#2291 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2292 |
|
Oby do wiosny
|
|
|
|
|
|
#2293 |
|
Oby do wiosny
|
Edytowane przez AnnaVanDort Czas edycji: 2015-09-23 o 12:40 |
|
|
|
|
#2294 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: joga
Joga moim zdaniem to doskonały sposób na wypracowanie sobie doskonałych nawyków, dla ciała i dla duszy
To taki sport - nie sport, ale ma działanie u mnie lepsze niż bieganie i tym podobne aktywności. Na pewno będę jogę polecać każdemu, kto chce spróbować odnaleźć trochę harmonii w swoim życiu!
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z was ćwiczy aerial jogę? Ja chodzę na zajęcia w klubie, ale zakładam właśnie sobie hak w domu w stropie by móc też ćwiczyć w domu. Jedynie nie wiem, i tu kieruję swoje pytanie, jak się nazywa ten specjalistyczny materiał do ćwiczeń? Czy któraś z was go kupowała i ma jakieś rozeznanie w tej sprawie? Gdzie go kupię? W zwykłym sklepie z materiałami, czy może to zbyt specjalistyczna tkanina?
Zapytam w najbliższym czasie mojej instruktorki, ale chciałam zasięgnąć języka u więcej niż jednej osoby.
|
|
#2296 |
|
Raczkowanie
|
abiblabla Ja w te wakacje miałam okazję pobujac się w chuście. Było bosko! Hamak/chusta są niesamowite pomagają w niektórych asanach. Trzeba wiedzieć jak ułożyć w nich ciało ale ganeralnie połączenie chusty i parku było super relaksujące
![]() Chusty do aerial jogi można kupić w internecie i pewnie gdzieś stacjonarnie. Ja po wpisaniu w google natrafiłam na: http://sklep.kuglarstwo.pl/p440,zest...l-jogi-5m.html http://www.joga-wroclaw.pl/sprzet-ae...ogi-powietrzu/ |
|
|
|
|
#2297 |
|
Przyczajenie
|
Kurcze bardzo mnie interesuje ten temat i chciałabym spróbować jogi, jednak w mojej małej mieścinie nie ma takich zajęć. Musiałabym dojeżdzać 30 km i nie wiem czy by mi sie tak chciało
|
|
|
|
|
#2298 |
|
Oby do wiosny
|
|
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie szukam opinii osób, które też zakładały sobie hamak w domu.
|
|
|
#2300 |
|
Raczkowanie
|
chodzę na jogę od 3 miesiecy i mam dużo ładniejszą sylwetkę, nie odchudzam się ale wyglądam dużo szczuplej, strasznie schudły mi nogi, talia też jest niczego sobie
|
|
|
|
|
#2301 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Melduję się i ja.
![]() Chodzę na jogę regularnie od czasu mojego ostatniego wpisu. Chciałabym częściej, ale na razie czas pozwala na raz w tygodniu. Jest naprawdę super. Też miewam problemy z przerostem ambicji i chciałabym JUŻ robić perfekcyjnie wszystkie pozycje. Ale uczę się cierpliwości i widzę powoli postępy. ![]() Moje największe problemy to brak rozciągnięcia tyłu nóg - w większości pozycji, gdzie nogi mają być wyprostowane, one same się zginają często po kilku sekundach. Poza tym proste plecy - lekki skłon i juz się zaokrąglają. Generalnie ciężko mi idą wszystkie skłony typu proste plecy do prostych nóg. |
|
|
|
|
#2302 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Jeśli o skłony chodzi to nie staraj sie zejść jak najniżej, tylko ciągnąć klatkę w kierunku stóp
|
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
O, ja mam natomiast inny problem, wszystko co wymaga utrzymania równowagi, balansu jest po prostu koszmarem, przewracam się, nie mogę się utrzymać w pozycji, udaje mi się na kilka sekund i od nowa, więc taki np. półksiężyć to tylko przy ścianie, bo mogłabym zabić pół sali, jakby poszło dominem
![]() Całe szczęście, że chociaż z nogami nie mam żadnych problemów, bo od zawsze byłam dość rozciągnięta, więc tutaj czuję się względnie komfortowo
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2304 |
|
Raczkowanie
|
hej, witam wszystkich
W poniedziałek idę pierwszy raz na jogę i jestem mega podekscytowana. Zawsze aktywność fizyczna była częścią mojego życia, teraz mam kontuzjowane kolano i prawie nic "nie mogę". Mam nadzieję, że joga pozwoli mi się spełnić i wypełni tę lukę w moim życiu ![]() Myślicie, że kupowanie karnetu od razu na pół roku (względy ekonomiczne - studenciak ze mnie) to szaleństwo? Chciałabym chodzić codziennie, też szaleństwo? Wydaje mi się, że mój zapał nie opadnie, czasowo też ogarnę (na pole dance chodziłam 5 razy w tygodniu dojeżdżając pół godziny w jedną stronę, tu mam szkołę jogi 5 min piechotą od domu). Jakieś rady na początek?
|
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiesz czy Ci się spodoba i czy będzie Ci służyć, joga wbrew stereotypom nie jest dla każdego, przy niektórych schorzeniach nie można nawet wielu asan robić. Co do chodzenia codziennie to trzeba dac organizmowi czas na przyzwyczajenie się do nowej formy aktywności i na regenerację. Można na początku przedobrzyc. |
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Raczkowanie
|
ja chciałam na razie sama porobic takie ćwiczenia. Znacie jakieś sprawdzane kanały na yt z jogą? |
|
|
|
|
#2307 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2308 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Codzienna praktyka to chyba też troszkę za dużo ![]() Rady? Na pewno musisz powiedzieć nauczycielowi o problemach z kolanem, dostosuje wtedy praktykę do Twoich możliwości. Niektórych asan nie powinno się robić przy problemach z kolanami. |
|
|
|
|
|
#2309 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a macie jakiś ulubionych nauczycieli na youtube albo DVD? Ja uwielbiam Tare Stiles! Ostatnio próbowałam też Ali Kamenova, ale przy jej power yodze po prostu wymiekam!
|
|
#2310 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
).Cytat:
![]() Nie będziesz mogła wielu rzeczy. Ważne, by od razu powiedzieć instruktorowi, w czym rzecz i informować o każdym dyskomforcie czy bólu. Znam parę instruktorek po operacji kolana - to szokujące, jak wielu studentów AWF czy osób uprawiających intensywnie jakiś sport amatorsko ma poważne problemy wynikające z nieprawidłowego treningu za czasów szkolnych... Cytat:
Codzienność to nie jest wcale szaleństwo, w końcu intensywność ćwiczeń dostosowujesz w jodze do siebie, nikt Cię nie zmusi do trwania w pozycji 5 minut, jeśli nie masz na to ochoty.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

I mam straszne zakwasy! Jak ktoś mi mówi, że joga to taka delikatna gimnastyka podczas której można zasnąć to wiem, że nie ma pojęcia o czym mówi :P

rosi: