|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
Dziewczyny powiem wam, że zajadam dzisiaj swój wspaniały serniczek
![]() ![]() ![]() Wydaje mi się, że 1 chodzi o słodzik, 2 jogurt ![]() Mój przepis na Boskiego Pana Sernika to: 10jaj 1kg sera ja daje Presidenta albo Złota Rosa ![]() 1 jogutr Greek Style Light aroma arakowy 1 łyżka skrobi kukurydzianej 1 łyżka proszku do pieczenia 3/4 szlanki słodziku SUSSINA GOLD uważam, że jest to najlepszy słodzik do pieczenia ![]() ostatnim razem dałam do sernika inny słodzik, ten Kauflandu Golden coś tam coś tam ![]() ![]() ![]()
#2282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zapraszam na serniczka kawowego....PYCHA!!!!!
Aż mi wróciła chęć do dietkowania ![]()
Może tym razem się uda ![]() 28-07-2011 - start 83kg 12-08-2011 - start z Herbalife 81kg 12-09-2011 - 73,3 kg ![]() 22-09-2011 - 73,7 kg ![]() ![]() 02-10-2011 - 72,2 kg ![]() 08-10-2011 - 71,9 kg ![]() cel - 55-57 kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Raczkowanie
|
Właśnie zrobiłam sobie kuraka w cieście, mniamniuśny! Zostało mi jeszcze kilka kawałków, będę miała co jeść w pracy
![]()
#2285 |
Raczkowanie
|
Mam prośbę. Jako doświadczone ,,Dukanki" możecie mnie utwierdzić, że ten przepis się nadaje na tę dietę. Kiedyś byłam u dietetyka i dostałam różne przepisy. Pamiętam, że ta potrawka bardzo mi smakowała, a że jutro zaczynam II fazę chciałabym sobie zrobić.
LECZO ( składniki na 1 porcję) 70 g kiełbasy, wędliny drobiowej 150 g cukinii 40g cebuli 70 g papryka czerwona 70 g papryka zielona 100 g pomidorka 60 g pieczarki 50 g koncentratu pomidorowego słodka papryka, zioła prowansalskie Wszystko pokroić. Zeszklić cebulę, dodać kiełbaskę, lekko podsmażyć (oczywiście na teflonie bez tłuszczu ![]() Mam wątpliwości co do tego koncentratu pomidorowego. Czy można, a jeśli tak to jakiego używacie?
Może tym razem się uda ![]() 28-07-2011 - start 83kg 12-08-2011 - start z Herbalife 81kg 12-09-2011 - 73,3 kg ![]() 22-09-2011 - 73,7 kg ![]() ![]() 02-10-2011 - 72,2 kg ![]() 08-10-2011 - 71,9 kg ![]() cel - 55-57 kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Zadomowienie
|
Dziékujé bardzo, jutro piekę.
A właśnie smażę kotlety sojowe. Mam nadzieję, że będą mniam, bom straszliwie głodna
#2287 | |
Raczkowanie
|
właśnie wcinam piątą babeczkę pampuchę
![]() Cytat:
Dukasz 0d niedawna, prawdziwe spalanie tłuszczu zaczyna się właśnie tak po 2-3 tygodniach ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2288 |
Raczkowanie
|
Kochane powiedzcie mi jaki slodzik wkoncu jest ok
do pieczenia i do slodzenia?? co ma miec w skladzie bo ja jak narazie nie pieklam nic i nie slodze ale chce upiec serniczka czy cokolwiek i jakiego mam uzyc slodzika zalezy mi na skladzie bo ja w Uk mieszkam i nazwy pewnie niewiele mi daja
#2289 |
Przyczajenie
|
Cześć kochane
![]() jestem tu nowa i chciałam się przyłączyć do was ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawaim N ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |||||
Zadomowienie
|
ale ja Ci zazdroszcze....
[QUOTE=sonia26;21425149]ja tez ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kupuje koncentrat w Lidlu. dwa rodzaje sa bez cukru. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- a teraz Wam powiem, ze... wczoraj wzielam ostatnia pigulke, a dzis dostalam @!!!!!!!!!!!!!!!!!! a powinnam dopiero w piatek!!!!!!!!!!!!!!!! jestem w szoku. dobrze ze brzuch nie boli tak mocno jak zawsze.. ale nie wiem co o tym myslec.... ![]() nie wiem nawet czy weekendowe zachcianki moge zwalic na @, bo juz organizm wiedzial ze przyjdzie, czy dlatego ze dzis nie wzielam pigulki? dziewczyny, ale mam zagwozdke.... ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- a to jeszcze Wam powiem ze zjadlam pyyyyszna pizze i ide jesc sernika z cieplutka megaslodka kawusia... a potem nei wiem co zjem jeszcze... pewnie skonczy sie na budyniu.... tylko on jest w stanie mnie zaspokoic ostatnimi dniami ![]()
http://bajecznemieszkanie.blogspot.com/ Edytowane przez Aleksandra_M Czas edycji: 2010-08-17 o 16:40 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2292 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
#2293 | |
Zadomowienie
|
no to niezle... ja przyszlam, to wszystkie poszly....
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]() powiem Wam, ze mam staz w tak durnej firmie, w takim beznadziejnym dziale (tzn kadry sa ok, lubie ta prace, swoje obowiazki, kontakt z pracownkami itp) ale niektore osoby i atmosfera jaka stwarzaja.... do kitu... a dzis to juz w ogole bylo przegiecie po calosci.... zostalo mi dokladnie 2 miesiace.. i juz czekam konca... licze dni... juz nie chce tam chodzic!!!! nic nie moge zrobic, moge tylko przeczekac, ale .... no wlasnie... meczyc sie 2 miesiace ? a i tak jestem czarna owca, beznadziejna, glupia itp... k...a mac.... nawet nie chce u nich dostac umowy, nawet na to nie licze, niech sie wala na ryj ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- wiecie jaka mialam mysl jak wracalam do domu z pracy? zjem sobie ziemniaki, a potem czekolade, w koncu nalezy mi sie chociaz jedna przyjemnosc w ciagu dnia.... ale doszlam do domu i stwierdzilam, ze poswiecac miesiac diety przez durne krowy to nie!! co to to nie!! nie dam sie.. zjadlam proteinowy obiadek, proteinowy deserek, pije cole light i jeszcze mnie korci na grzech, w zoladku swidruje, ale nie poddam sie przez glupie cipy!!! za dwa miesiace odejde stamtad jako madrzejsza o pol roku nauki szczuplizna i powiem im w twarz ze dobrego slowa o firmie to ja powiedziec nie moge!! zwlaszcza o mojej kierowniczce, ktorej nawet przyjaciolka ( a moja lekarka, ktora pisze mi L4 i wie przez kogo) uwaza ze "cos niedobrego sie dzieje"!!!!! ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- ale walnelam monolog!! dziekuje ze Wam moge sie wyzalic ze wszystkiego!! dziekuje za Wasze wsparcie, dobre slowo, baciki jak trzeba, jestescie takie moje wirtualne przyjacioly ![]() szkoda ze na kawe nie mozemy razem isc ![]() no, dobra starczy... ide lezec z cola light ![]()
http://bajecznemieszkanie.blogspot.com/ Edytowane przez Aleksandra_M Czas edycji: 2010-08-17 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Raczkowanie
|
kilka pytan:
gdzie kupujecie ten ser Złota Rosa? i.. na serio tyle slodzicie sernik?X_X ja osobiscie slodze gora dwie lyzeczki, nie jest w prawdzie po tym mega slodki, ale smakuje mi bardziej taki stonowany. z jakims fajnym aromatem :P jak robicie sernik malinowy, to po prostu lidlowy sok do sera? ![]() i ostatnie - czy sa jakies rewelacyjne produkty w auchanie? bo bede niedlugo mieszkala niedaleko i pewnie bede jezdzila wymiennie tam i do tesco ![]() AHA! wpadlam na pomysl zalozenia grupy na facebooku dla nas, jesli oczywiscie korzystacie i jestescie zainteresowane ![]() co powiecie? Edytowane przez songoma Czas edycji: 2010-08-17 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Przyczajenie
|
a tak na początek chciałam się spytać drogie Duckanki jakie menu propnujecie na dobry początek diety
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jakieś głupie myśli mi przychodzą do glowy ze nic nie schudne, ze ta dieta mi nie pomoze itp itd....w ogole jakis mam dzis lipny dzien...dopiero drugi dzien a ja mam dosc
![]()
#2297 |
Zadomowienie
|
No i kotlety wyszły obrzydliwe
![]() Coś mi w ogóle dziś gotowanie nie idzie. Rano gofry miały być wyszło paskudztwo. Teraz kotlety. Na razie tylko suszona polędwica wołowa i twaróg mi wyszły-jak by nie patrzeć nie moja zasługa. aż się boję myśleć o kolacji ![]()
#2298 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o grzechy, to na razie mało mnie ciągną różne rzeczy, ale mój Małż jest zapalonym winiarzem. Mamy masę gatunków winorośli deserowych i to wszystko wlaśnie zaczyna dojrzewać. Niektóre zaowocują pierwszy raz u nas i tak trudno się oprzeć i nie zjeść winogronek. To jest mój ból. Życzę Ci tego szczerze. Niech tak spadnie jak chcesz. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Przyczajenie
|
Nie daje rady czytac wszystkich postow, tego sie nie da pogodzic z moim planem dnia, hihi. choc szkoda. mysle ze to pisanie i czytanie pomaga przetrwac, poza tym rady innych sa nie do przecenienia.
![]() Kilka dni temu zrzedzilam ze mam zastoj wlasciwie na poczatku.Slowa otuchy na prawde mi pomogly. Na szczescie waga powoli zaczyna drgac we wlasciwa strone - 1 kg w 4 dni. Zauwazylam ze wzrost w PW jest mniej grozny gdy jem warzywa do sniadania i obiadu. wieczorem juz tylko P. probowalam odwrotnie- P na sniadanie ale wtedy bardziej puchne w nocy. Nie wiem tez czy to zbieg okolicznosci ale moje wzrosty byly zwykle po zjedzeniu wolowiny - 10% tluszczu. moze dla mnie za wiele. Indyk i kurczak wydaja sie lepsze. slodzika tez sie boje ale i tak uzywam do sernika na zimno i czasami pije FUN z lidla. W Szwecji mowilo sie duzo na ten temat po odkryciu skutkow ubocznych. dzieciom daje sie tu stary sprawdzony cukier albo miod. mysle jednak ze nam slodzik dodawany z umiarem nie zaszkodzi. pozdroofffka
#2300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2301 |
Raczkowanie
|
a ja mam jutro na obiadek to http://dukan.blox.pl/2010/08/Udka-pod-cebulka.html
a na deserek http://dukan.blox.pl/2010/05/Sernikobrownies.html juz mi slinka cieknie
#2302 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U mnie dalej zastój, ale podejście do dalszego dukania inne ![]() Choć nie ukrywam, że irytuje mnie ta moja waga (mogłabym drgnąć oczywiście w dól nie w górę). Zrobiła w weekend sernik na zimno, ale za mało żelatyny dała i taki lejący wyszedł ![]() ![]() Kupiłam dziś w netto serek twarogowy chudy i będę się starała upichcić Pana Sernika. Robię bez skrobi to mogę się nim nafaszerować do bólu ![]() Co do słodzika to ja używam takiego w tabletkach z lidla do pieczenia też choć nie wiem czy się nadaję? A teraz idę kręcić owsiane na kolacje i Pana Sernika ![]() P.S. Aleksandra_M nie przejmuj się pracą, będzie dobrze zawiść ludzka jest okropna DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA WSPARCIE POMOGŁO ![]() Edytowane przez aniula47 Czas edycji: 2010-08-17 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Raczkowanie
|
Tak w ogóle to wkurza mnie większość ludzi w robocie. Gdy zaczęłam się odchudzać to było gadane, że mi się nie uda, że się przełamię itd. (często za plecami, ale ma się wtyki
![]() Jak już tyle schudłam to teraz mi gadają, żebym już przestała się odchudzać, bo już jestem chuda itd. itp. tylko, że jest jeden problem, muszę schudnąć jeszcze 6 kg! Ja nie wiem czy mam się rozebrać na forum urzędu i pokazać im nadmiar tłuszczu, żeby wreszcie dali mi spokój i pozwolili samej zadecydować, kiedy skończyć dietę? ![]() ![]() Najlepsze jest to, że jak wracam do pracy np. po weekendzie to jestem bombardowana pytaniami "no i jak, przełamałaś się już?" ![]() ![]()
#2304 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a pieke zawsze ze slodzikiem SUSSINA GOLD, on jest specjalnie do pieczenia.... z innym sie boje ![]() no i dziekuje ![]()
![]() |
#2305 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() testuj sernika rozpustnika ![]() ![]()
![]() |
#2307 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki mam pytanie co do surimi, bo w książce pisze, że wolno, ale one mają cukier. Jeść mimo to, czy nie jeść?
Ostatnio na PW zrobilam pyszną zupkę Dużo brokułów, kalafiora 3 kwiatki, żeby go wykończyć, troszkę marchewki, nie dużo, pokroiłam cieniutko kapustę włoską tak z 5 lisći wierzchnich ikawałek pora lekko uduszonego na teflonie wcześniej i różne przyprawy. Gdy mi się te warzywka ugotowały, dodałam 1/3 szkl. chudego mleka, rozlałam wrzątek na talerze i do tych talerzy wrzuciłam drobniutko pokrojone surimi, niedługo wcześniej wyciągnięte z zamrażalnika. Od gorącej zupki, te surimi się ociepliły, nie rozpadły się. Zupka była śliczna kolorowa i smakowała i mi i Mężowi, gorzej z dziećmi - zjadły, ale ogólnie warzyw nie chcą, wolą pomidorówkę, albo ziemniaczaną. |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie dukające
![]() Chętnie się dołączę, trochę mi się przytyło, a latem powinno być chyba odwrotnie, prawda? ![]() Próbowałam jeść 5-6 posiłków co 2-3h, ale niestety nie wychodzi mi to, bo uwielbiam jeść niestety... ![]() Właśnie ściągnęłam książki o Dukanie i zabieram się do czytania, a tutaj mam nadzieję, że znajdzie się dla mnie miejsce ![]() A zapomniałabym - czy naprawdę to jest tak, że nie trzeba się ograniczać z jedzeniem? Wcześniej właśnie na tym polegały diety które stosowałam, więc to mnie zaskoczyło..Oczywiście wiadomo, że mówię tutaj o nieograniczaniu się z białkiem ![]() pozdrawiam ![]()
![]() cel - 55 kg ... ![]() 25.o8.2o1o - ... kg ? o1.o9.2o1o - ... kg ? o8.o9.2o1o - ... kg ? 15.o9.2o1o - ... kg ? Edytowane przez karmelek :) Czas edycji: 2010-08-17 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() seri serio z tym słodzikiem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.