|
|
#2281 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szczęście zawsze zaczyna się od marzeń;) Zazdrośnice cz. XXII
Cytat:
Rano zmyłam, kallosa odżywkę sobie zaaplikowałam, teraz mam super ekstra miękkie ![]() Mam zamiar raz na tydzień rozpieszczać się w ten sposób
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, czyli masz lepiej niż ja
ja mam na razie 1,67 dnia te 4, które wybiorę, to wolne za niedziele, których nie wybierałam od razu. czyli przychodzę przez miesiąc 6 dni w tygodniu do pracy (najcześciej do 22 lub 24) i za te 4 niedziele wybiorę sobie ”wolne” pod koniec września. ten 1,67 dnia zostawiam na czarną godzinę, bo nie wiem, kiedy po wpis pojadę ani jaki będę mieć plan. prawdziwe wolne mam dopiero od styczniu, czyli te 20 dni, co przysługują, a tak to konam w pracy
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
nie strasz mnie
![]() z tego, co zrozumiałam z tych prawniczych tekstów, to wygląda na to, że skoro pracujesz w tym roku po raz pierwszy na UP na czas określony, to wolne masz ten 1,67 dnia po każdym przepracowanym miesiącu. Załóżmy, że w międzyczasie dostajesz umowę na czas nieokreślony (ja chyba dostanę od listopada), to od następnego roku kalendarzowego przysługuje Ci prawo do wolnego ”z góry”, czyli od razu te 20 dni, o ile nie wykorzystasz kilku dni wolnego wcześniej (czyli w moim - mam nadzieję - wypadku tych 3 dni z hakiem w listopadzie i grudniu) ale pewna nie jestem już teraz
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-08-31 o 18:56 |
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Naj, jest tak jak piszesz
|
#2286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mógłby sie co jakiś czas zamienić z Tobą Cytat:
ale lepiej 3 dni wolnego niż nic![]() Magda i jak z Tż? Odzywa sie ? Kiedy wraca?
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Ci, zbawco
w ogóle mam pytanie nie z tej beczki co sądzicie o tzw. adopcji serca,czyli wpłacaniu pieniędzy na konkretne dziecko z Afryki? zastanawiałam się nad tym, ale jestem nieufna, a nikt nie przedstawia rachunków ani nic. jedynie świadectwa szkolne. dla mnie to za mało. P. też twierdzi, że pomagać możemy tutaj realnie (konkretnej osobie), bo on nie ufa przelewaniu pieniędzy na dziecko w Afryce w taki sposób. prędzej przez fundację typu PAH. bardzo mnie kusiło, ale mi przeszło poza tym nie byłabym w stanie przestać płacić na dziecko, bo biorę hipotekę, organizuję ślub czy zaciążyłam. a nie mogę zagwarantować, że będę przez wiele lat tyle zarabiać, by mieć te minimum 120 dolarów rocznie na dziecko. sama nie wiem, może któraś coś więcej wie na ten temat? Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-08-31 o 20:27 |
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, pamiętasz
Pewnie przez to, że na co dzień w sumie też go całymi dniami nie ma... A ja mam czas na przemyślenie wszystkiego... Też zaczynam wątpić, czy to czasem nie we mnie jest wina... Ale z drugiej strony chciałabym czuć się kochana, czuć jakieś zainteresowanie moją osobą... A tego tak czy siak nie ma... Eh...---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Naj, ja się nie znam, więc nie pomogę. Ale osobiście jak już to wolałabym pomagać dziecku, któremu będę widzieć, że rzeczywiście pomagam. Z drugiej strony to może te fundacje, czy co to tam jest dbają o to, żeby pieniążki były odpowiednio spożytkowane. Nie mam pojęcie :niewiem:
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę wakacji. |
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do mojej sprawy, to tego nie prowadzi żadna fundacja, tylko Kościół (poprzez zakonnice i zakonników), więc nie wiem, jak to wygląda. chyba sie do tego nie nadaje
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze co do TŻ-a, to zauważyłam, że jak nie narzekam, nie marudzę, że coś mi nie pasuje to TŻ jest "łagodniejszy" dla mnie... Np. w piątek (edit: w niedzielę) jak się pakował, leciały w telewizji wybory Miss, i tak zatrzymał się jak pokazywali sylwetki wszystkich kandydatek, patrzył, patrzył, a nagle mówi do mnie: "Ty i tak jesteś najlepsza, tak patrzyłem, ale żadna Ci nie dorównuje i nie zamieniłbym Cię na żadną z nich"
Co prawda chodziło mu pewnie o wygląd (chociaż widziałam tam kilka super lasek), ale daaaawnoooo mi takich rzeczy nie mówił...
I tak płynie czas... I dzień do dnia niepodobny... Edytowane przez magda2109 Czas edycji: 2010-08-31 o 19:28 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem tez,ze bardziej oplaca sie dawac pieniadze misjonarzom, ktorzy musza przyjezdzac do polski 'na żebry', bo jak sami nie uzbieraja i nie maja jakichs sponsorow, to w ogole nie maja kasy na rozwiniecie swojej dzialalnosci misyjnej. tu mam znajomego misjonarza http://www.kombonianie.pl/index.php?...d=13&Itemid=78---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
z reszta ja ich lubie i dobrze sie dogadujemy, a im nie przeszkadza, ze z nimi mieszkam, bo czesto ich nie ma. dzieki za kciuki
|
|
#2293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2294 | ||
|
Zadomowienie
|
hej
zaczyna mnie ponownie odcinać od świata,.... niech już przestanie padać..Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz sie zorientować gdzies najlepiej, albo zapytac u żrodla- czy daja jakies zaswiadczenia, co dzieje sie z tymi pieniędzmi. jesli chcesz pomagac, to napewno znajdzie sie taka osoba, ktora tej pomocy potrzebuje duzo znaczy to, ze juz o tym tez myslisz
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzis mam nastrój do pupy i wiem ze po jeszcze dlugo sie nie oswiadczy
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#2297 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wręcz czekam już na kolejny obiecany na I rocznicę ślubu Cytat:
i wykorzystałam dziś na koszulę + kolczyki, do tego uzbierałam już 2000 pkt i dostałam kolejny bon na 20zł Cytat:
muszę napisać do nich maila, bo nad wejściem są słoneczniki (a może dałoby się je posadzić też obok, akurat na nasze wesele powinny kwitnąć.. ale z drugiej strony gdybym miała też bukiet ze słoneczników to mógłby mi do sukni nie pasować ).Cytat:
Ja jak zaczęłam komentować te misski (te bardziej paszczate, mówiłam głośno która zasługuje na tytuł etc) to TŻ mi się kazał zamknąć (użył delikatniejszego sformułowania ) ![]() Naj co do adopcji serca no to rzeczywiście zaufanie My z TŻtem mamy marzenie pojechać na misje.. ale jak to wyjdzie zobaczymy ![]() Jeśli nie jesteście pewni dajcie na PAH, oni zawsze są pierwsi na wszelakich akcjach (w odróżnieniu od Caritas ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- ![]() No niestety nie będzie kiedy, bo TŻ na razie pracy nie zmienia (no tzn. chce startować do straży miejskiej albo kombinować z SOK, ale nie wiadomo nic), a ja zaczynam pracę i niedługo studia się zaczną. Najgorzej w Święta będzie, bo TŻ pewnie będzie musiał pracować, a ja pojadę do rodziny ehh aż nie chcę o tym myśleć.
|
||||
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Skimos a jakiego koloru masz ściany w tym lokalu?
Bo ja mam takie,że raczej do tej dekoracji pasowac nie będą
|
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle to Kawka gratuluję -14kg
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do adopcji - ja jestem lekko fiśnięta na punkcie pomagania, ALE. no właśnie ALE - potrzebuję konkretów. raz się przejechałam, a w sumie moja mama, na pomocy zagranicznej, i to przez pewną fundację, i teraz nie ufam i kropka tzn. wiecie, klikam w pajacyka i inne takie, przelewam też kasę co miesiąc na psiaka, którego adoptowałam wirtualnie, tylko że dostaję skany rachunków z leczenia. no i daję też trochę drobnych na hospicjum i na dom dziecka raz na jakiś czas (tu mnie nie boli, że nie dostaję konkretnych rachunków, bo pomagam OGÓLNIE, a nie konkretnej osobie), ale chciałam tak konkretniej - jak z tym psem ja nie ufam już nikomu na tyle dla mnie list i fotka to nie dowód, niestety ![]() więc się wycofuję
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-08-31 o 20:28 |
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku ściany są białe, sufit drewniany
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie Kawka, co jesz tak na co dzień? Bo mi się już przejadł ten serek wiejski
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wpadłam bym na taki pomysłCytat:
|
||
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w przypadku psa, to widzę jego poprawę właśnie na zdjęciach, a koleżanka z pracy (zwariowana na punkcie zwierząt) odwiedza to schronisko, bo nosi tam karmę, i widuje go osobiście. w ogóle prawdopodobnie niedługo ktoś go adoptuje, bo ma się coraz lepiej, więc jako że odpadnie mi ten ”wydatek”, to chciałam coś innego adekwatnego ale uznałam, że lepsze będą chyba paczki do domu dziecka.
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Skimosku to przynajmniej masz większy wybór kolorystyczny niż ja
|
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Czy u was też ciągle pada?
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ew. jakieś drobne dodatki na krzesłach (o ile właścicielka się zgodzi).Czy ja wiem.. też ciężko dopasować, i się zdecydować ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Zwróciłam uwagę na to teraz, bo moja kuzynka miała ślub równo rok i 1 dzień przed nami I akurat wszędzie kwitły. Chociaż to zależy od pogody ale pasowałyby tam idealnie. W środku też by można było jakieś dać, na zaproszeniach jakieś elementy , no ale jak mówię - wtedy i bukiet by się przydał ze słoneczników, a ten nie bardzo może pasować do mojej sukni ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Zwies we Wrocku od 2 dni praktycznie pada :/ chciałam sobie ściągnąć i obejrzeć Deszczową Piosenkę w końcu, ale od 3h ją "mam ściągnąć" i co chwila za coś innego się zabieram Przyotowuję TŻtowi dokumenty do podania do pracy w Straży
|
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
ale ze mnie kochana dziewczyna
kupiłam TŻtowi napoje energetyczne na jutro bo wypił to co kupił
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
hmm a może maki?
tylko one chyba wcześniej kwitną? ![]() Znalazłam fajny bukiet Chyba łatwiej dopasować do sukni niż słoneczniki ![]() Chociaz wcześniej marzył mi się bukiet w takim stylu http://www.asflor.pl/asflor6_pliki/bukiet-slubny-08.jpg cały biały... ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Albo jakiś wielki bukiet, może jak ten http://relacao.blox.pl/resource/22.jpg ale z czerwonych kwiatów... ![]() Bo ten to chyba już przesada |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

Rano zmyłam, kallosa odżywkę sobie zaaplikowałam, teraz mam super ekstra miękkie 

ale lepiej 3 dni wolnego niż nic

Pewnie przez to, że na co dzień w sumie też go całymi dniami nie ma... A ja mam czas na przemyślenie wszystkiego... Też zaczynam wątpić, czy to czasem nie we mnie jest wina... Ale z drugiej strony chciałabym czuć się kochana, czuć jakieś zainteresowanie moją osobą... A tego tak czy siak nie ma... Eh...
), ale musialam odmowic, bo sie ucze. w dodatku (nie wiem, czy mowilam wam, ale przez najblizszy rok bede mieszkac z siostra i jej mezem) siostra robi parapetowke w piatek i estem rozdarta co robic.. chyba bede chwilke, a potem sie zmyje do tzta uczyc.

jakbym ich malo miala a nosze sporadycznie
).
ehh aż nie chcę o tym myśleć.

13.03.2008