|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2281 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 755
|
Dot.: Br±z ZIMNY czy POPIELATY....czescII -w±tek zbiorczy.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2282 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 948
|
Ech, masakra... Ja bym nie zap³aci³a. Wiesz, jaki odcieñ u¿y³a?
Natomiast w kwestii praktycznej - ja rozwa¿am kupno Matrix Color Sync 8A (popiel) i pewnie 8V (fiolet) - chocia¿ mo¿e powinnam wybraæ ja¶niejszy poziom, bo mo¿e wyj¶æ do¶æ ciemno - i po³o¿enie tej mieszanki na w³osy. Ich aktywator ma tylko 2,7% a ceramidy w nim zawarte podobno dobrze regeneruj± w³osy, chyba nie ma ryzyka, ¿e uszkodzi mi w³osy. Nie chcê czekaæ kolejne tygodnie do farbowania zwyk³± farb± z tymi rudymi w³osami (p³ukanka tylko odrobinê pomog³a). Ale nie wiem, gdzie kupiæ - Polwell, gdzie siê zaopatruje, chyba nie ma synca. Nie wiecie, gdzie w W-wie jest du¿y wybór Matrixa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2283 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 007
|
Cytat:
![]() Zyta, mi to wyglada na poziom 6, ale fotka moze zaklamywac prawdziwy odcien, wiec nie dam sobie wlosa uciac ![]() ![]() Mysle, ze trzeba wziac i przylozyc kitke wlosow do wzornika i porownac ![]() Co do kolorow po kropce, dodam tylko, ze w Welli profesjonalnej (koleston, color touch) fiolet kryje sie pod 6, zatem popielaty violet wyglada tak: x.16. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja siê ostatnio na podcinaniu zdziwi³am jak Pani powiedzia³a mi, ¿e mam ciemny blond, gdzie to poziom 6....ja mam na 100% 7...a skubana niez³a jest, podcina³a mi koñcówki z myciem i wysuszeniem na szczotkê 1h10 min...na milion sposobów. No z t± well± to tyle razy cz³owiek przegl±da³ palety, ale nie czyta³ konkretnie opisów, z .16 ash/violet jest tylko na poziomie 9.16...ale gdyby tak zmieszaæ go z 6.0 ![]() Guacmole, ile Ty jeszcze masz takich "Asów" w rêkawie ![]() Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2012-11-10 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2285 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 040
|
A mnie znowu spra³ siê kolor. Nieca³e 2 tygodnie po farbowaniu. Nie wiem jak to jest, kiedy¶ przyciemnia³am w³osy raz na naprawdê d³ugi czas i to jak±¶ niezbyt drog± farb± kupowan± w Tesco, i jako¶ problemu nie mia³am, a teraz 10 myæ i koloru ju¿ nie ma
![]() Cytat:
Bojê siê tylko, ¿e po raz kolejny wyrzucê pieni±dze w b³oto i za chwilê znowu bêdê musia³a farbowaæ w³osy... Swoj± drog± Natalia Siwiec ma fajny kolor ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2286 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 237
|
Cytat:
Masz paletê .. powiêksz j± sobie ![]() http://www.szalonenozyczki.home.pl/a...well/Pgold.jpg Zrób test z natur± i odcieniem ![]() ![]() ![]() ![]() Laity? A Ty nie chcesz spróbowaæ tego BS? pomieszanego z ciemniejsz± natur± ¿eby by³o poziom jaki chcesz? ja go polecam z ca³ego serca!! ![]() Edytowane przez Veroniqe22 Czas edycji: 2012-11-14 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2287 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 040
|
Cytat:
![]() My¶lê te¿ o tym, ¿eby tym razem zrobiæ na oxy 4,5% bo po 6% mam rudy odrost, co te¿ doprowadza mnie do sza³u.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2288 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, chyba kiedy¶ nanah pisa³a, ze nie miesza siê serii stay cool z innymi, ale nie pamiêtam dok³adnie o co chodzi³o.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2289 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 345
|
ja chyba kiedy¶ pomiesza³am z A, ale rêki nie dam sobie uci±æ. prze¿y³am, moje w³osy te¿, nie mia³am jakich¶ dziwnych przygód, ale faktycznie lepiej poczytaæ, bo te¿ co¶ takiego ¶wita mi w g³owie
![]() |
#2290 | |
Rozeznanie
|
Endorfina123 - przepraszam
![]() ![]() znalaz³am wypowied¼ nanah z dn, 31.08.2011 g.18:21 Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
w tej wypowiedzi nanah pope³ni³a literówkê... i potem Endorfina j± poprawi³a... 6BS a nie SB- silver brown to nie jest ta kolekcja. Ja nie widzê przeciwwskazañ do zmieszania jej z natura nawy¿ej wyjdzie trochê cieplej ni¿ sam BS ale na pewno mniej sie bedzie wyp³ukiwa³ kolor. Co do 4 N i 6BS to wyjdzie Ci taki poziom pomiêdzy, wiec ok 5. Mo¿esz próbowaæ.. ![]() A co do wody to rozmawia³am z Blond Bunny o tym stê¿eniu 6%. Mianowicie, ¿e rozja¶ni³y mi siê odrosty na tej wodzie i potem s³abiej z³apa³y i tak czy siak wyp³uka³o sie to be¿u. Powiedzia³a, ¿e woda 3% nie oblepia w³osa i nie jest jak szamponetka. Jak przyciemniamy ton w ton, tak jak robiê to ja - to 3% lepiej siê trzyma ni¿ 6%, i nie wyp³ukuje siê na ciep³o wiêc ja spróbujê nied³ugo pofarbowaæ t± 3% lub 4% A co do Ciebie Laity, ja ta mieszankê odcienia z natur± robi³abym na 6% na Twoim miejscu. Odrosty Ci siê nie rozja¶ni± w tym wypadku bo NATURA na to nie pozwoli - bo miesza siê j± ¿eby w³asnie pokryæ siwe. *Chocia¿ niech jeszcze "m±dre g³ówki" siê odezw± jak lepiej zrobiæ przy pigmentacji - bo to o to chodzi g³ównie.. ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- CO DO OZNACZEÑ GOLDWELLA TO JA DALEJ SIÊ GUBIÊ.. Ale wysy³am co¶ pomocnego ![]() A = asch ---> niebieski - lekko szary, na blondach zielony --> zimny B = braun, --> brazowy lub bezowy ---> cieply G = gold ---> zloty ---> cieply K = kupfer ---> miedziany ---> cieply M = matt ---> zielony ---> zimno -neutralny N = natur ---> neutralny NN = natur extra ---> neutralny, do pokrycia siwych wlosow O = orange ---> pomaranczowy ---> cieply P = perl ---> niebieski ---> zimny R = rot ---> czerwony ---> cieply S = silber ---> srebrby ---> zimny V = violett ---> fioletowy---> zimny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2292 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 496
|
Witam, dawno mnie tu nie by³o
![]() Mia³am ma³y epizod z dekoloryzacj± do poziomu 7. Niestety zawsze wychodzi³y mi ciep³e odcienie mimo stosowania ch³odnych ![]() Ostatnio zrobi³am poziomem Matrixem 5AV. Wysz³o troszkê ciemno. Co prawda siê wyp³ukuje ale zastanawiam siê nad pewna mieszank± nastêpnym razem. Jak piszecie powy¿ej z tym ja¶niejszym odrostem tak w³a¶nie te¿ by³o i u mnie. Refleks mam bardziej z³oty teraz. Czy w takim wypadku dobrym pomys³em bêdzie mieszanka 6N i 5AV (mam trochê siwków no i na samych koñcówkach jeszcze w³osy po dekolorze)? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2293 |
Rozeznanie
|
Czytam Was na bie¿±co, dziewczyny. I ca³y czas my¶lê, co z t± wod± - czy dawaæ 3, czy 6%. Chyba nastêpnym razem zaryzykujê z trójk± i zobaczymy. Ale póki co, zamówi³am sobie Color Sync 10A - chcia³am 10A z 10 lub 8V, ale musia³abym czekaæ, wiêc tym razem samo V bêdzie. Normalnie wziê³abym 8A, ale dziewczyny pisa³y, ¿e one ciemniej wychodz±, a od 8 w dó³ A jest taka ziemista i bura (i ciemna), a wy¿sze tony po prostu d³u¿ej mo¿na potrzymaæ i te¿ s± ciemniejsze. Mam nadziejê, ¿e jutro farbka dotrze, bo mam do¶æ tego czego¶ na w³osach.
Wiêc plan jest taki - póki co, jako rozwi±zanie tymczasowe i nieinwazyjne - Sync, a za 2- 3 tygodnie normalna farba, V+A z przewag± A. Chyba tym razem nie dodam natury, chocia¿ mam jeszcze 3/4 tubki, bo obawiam siê rudo¶ci. Samo V plus 1/4 N da³o w³a¶nie rudy kolorek (to ostatnie farbowanie). Tylko nie wiem, co z t± wod± - mo¿e zrobiæ ca³o¶æ na 3% i po³o¿yæ od razu na ca³e w³osy? Co o tym wszystkim my¶licie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2294 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 345
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2295 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Mam aktualnie czekoladowy br±z, jednak moje naturalne w³osy to popieli kolor i chcia³abym w³osy zafarbowaæ na zimny/ popielaty br±z da³oby siê?
co¶ jak to https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1352830702 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1352830702 Edytowane przez Corasonita Czas edycji: 2012-11-15 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2296 |
Rozeznanie
|
Witaj na forum i w tym superw±tku. Przeczytaj choæ czê¶æ tego, co by³o napisane, cofnij siê z kilkana¶cie stron. Trochê wysi³ku siê op³aci, bo tu jest wszystko piêknie wyt³umaczone, s± fotki po ró¿nych farbach na ró¿nych w³osach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2297 |
Raczkowanie
|
Dodajê jeszcze paletê Goldwell Stay Cool... bo widzê, ¿e ten BS z SB wszystkim siê myli.... B- ma byæ pierwsze potem S.
S± jeszcze takie kolory: 4BP, 5BP, 6BP - WYRAFINOWANY PER£OWY BR¡Z 6BS - WYRAFINOWANY PRZYDYMIONY BR¡Z 5BM, 6BM - WYRAFINOWANY MATOWY BR¡Z |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2298 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzê na palecie, ¿e poziom i 8 i 10 s± bardzo jasne, to jakie Ty masz w³osy, no ju¿ biorê poprawkê, ¿e troszke ciemniej wyjdzie? A ca³kiem fajne wygl±daj± AV - a³ki. Jak ton w ton czyli tan sam pozom to na 3% i skoro dziewczyny ni¿ej napisa³y, ¿e 3% lepsza i nie oblepia to co¶ w tym jest. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2299 |
Rozeznanie
|
Tak, wiem, ¿e sama V rudo¶ci nie wybije, bo w³a¶nie V (z dodatkiem N) farbowa³am ostatnio, wiêc teraz pójdzie albo 3/4 A plus 1/4 V, albo do tej mieszanki dodam odrobinê natury (nie wiem, czy dawaæ, czy nie). A gdybym na odrosty po³o¿y³a farbê na 6% (¿eby z³apaæ lepiej odrost), to jak po³o¿ê tê sam± farbê na dó³, ale na 3% to mi przyciemni w³osy? Bo ju¿ zg³upia³am... Farbujê poziomem 8.
A co do Synca, to wszyscy twierdz±, ¿e wychodz± ciemniejsze, wiêc powinnam wzi±æ poziom 9, skoro normalnie farbujê 8, ale dziewi±tki nie ma, wiêc biorê 10 i najwy¿ej d³u¿ej potrzymam. Bo obawiam siê, ¿e 8 wysz³oby raczej jak 6. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2300 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 197
|
od wczoraj jestem brunetka
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2301 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powtarzam to ostatni raz, bo ile mo¿na wa³kowaæ te same pytania ![]() Spróbuj tym razem po³o¿yæ V z A bez natury zobaczysz jak reaguje Twój odrost, czy pokryj± siwe czy nie.. Ka¿dy ma inne w³osy!! - wiêc nie jeste¶my w stanie daæ Ci 100% gwarancji. Próbowa³as z natur± to spróbuj tym razem BEZ - metod± prób i b³êdów tylko mo¿esz siê nauczyæ swoich w³osów. A jak nie pokryje siwych-to bêdziesz wiedzia³a na przysz³o¶æ. ¯e JAK MASZ SIWE - to musisz daæ naturê!!!! a wiêkszo¶ci przypadków "A" pomieszane z "V" nie pokryje ci siwych w³osów! Ale skoro masz zledwie parê to próbuj BEZ! Najwy¿ej nastepnym razem zrobisz sobie naturê na odrosty na 6% a potem po³ozysz swoj± mieszankê na ca³o¶æ na 3%... Edytowane przez Veroniqe22 Czas edycji: 2012-11-16 o 08:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2302 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2303 |
Raczkowanie
|
pofarbuj ju¿ te w³osy :P i nie martw siê na zapas!!
![]() ![]() ![]() P.S Ja to w ogóle zastanawiam siê jak ty mo¿esz k³a¶æ na w³osy na poziomie 7 - 7,5 farbê na poziomie 10... ![]() ![]() Edytowane przez Veroniqe22 Czas edycji: 2012-11-16 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2304 |
Rozeznanie
|
Heh... farbowaæ nie mogê, farba nie dojecha³a
![]() ![]() ![]() A co do mojego wyboru, to ta 10-tka to ColorSync. 8-ka jest podobno bardzo ciemna, znaczy one wszystkie wychodz± ciemniej, wiêc powinnam k³a¶æ 9, ale nie ma. Normalnie pó¼niej bêdê farbowaæ ósemk±, znaczy jak ju¿ bêdê k³a¶æ normaln± farbê (wypróbujê jeszcze raz Cromatone, tyle, ¿e popiel), a nie ten tonerek. A potem bêdê kombinowaæ dalej ![]() Veronika, a co siê sta³o z Twoim wymarzonym kolorkiem be¿owo-popielatym ¶rednim blondem? Bo kojarzê, ¿e wrzuca³a¶ fotki takiego kolorku (chyba to poziom 8 by³, na moje niewprawne oko, mo¿e 7-8), potem by³ ma³y wypadek z za ciemn± farbk±, a teraz jakie plany (docelowe)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2305 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 72
|
Cze¶c dziewczyny. Zawsze mia³am br±zowe w³osy, to teraz mam czarne. Mam krêcone (mocno krêcone) kude³ki i nie bardzo jestem zadowolona z czerni. Chcia³a bym wrócic do brazu. W³asnie takiego popielatego. Jak my¶licie da sie? Akurat mam odrosty i musze w³osy zafarbowac nie chce ju¿ na czarno. Z natury jestem brunetk±. Polecicie mi jak±s farbe?
![]()
![]() |
![]() |
#2306 | |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim
![]() Od dawna marzy mi sie prawdziwy zimny br±z i jeszcze nie uda³o mi sie osi±gn±c wymarzonego... Mia³abym do Was szybkie pytanko, je¶li pozwolicie. Widzia³am gdzie¶ tu kiedy¶, ¿e niektóre z Was k³ad± korektor/mixton z oksydantem, by zniwelowaæ refleks. Ja mam taki korektor z Alfaparfu- niebieski. Jednak w³osy zawsze farbujê Renee Blanche (moja ukochana farba!). Wiêc nie mogê ich wymieszaæ... Teraz mam kolor 5N. Ufarbowawszy siê ni± ostatnio (chyba po raz pierwszy w ¿yciu natur± ![]() Ok, do rzeczy ![]() Zafarbowaæ siê t± 5N. A nastêpnie na³o¿yæ ten niebieski korektor? Czy mogê to zrobiæ w ten sam dzieñ? I najwa¿niejsze! Na jakiej wodzie? Bo je¶li u¿yjê bez to od razu siê zmyje... Zazwyczaj farbujê na szóstce. Do jakiego stê¿enia powinnam rozrobiæ oksydant do tego korektora? 3? 1,9? Z góry dziêkujê ! I przepraszam je¶li pytanie takie ju¿ by³o... ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Próbowa³a¶ ¶ci±gaæ kolor? Ja ¶ci±ga³am t± nieszczêsn± czerñ u fryzjerki, która u¿y³a jakis produkt z Welli, który nie posiada ¿adnych rozja¶niaczy itd i jest delikatny dla kud³ów. I zesz³o bardzo ³adnie ![]() W zesz³ym roku ¶ci±ga³am sobie kolor sama. Nie z czerni ale z tych wszystkich farb nak³adanych przez lata :P https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...or-system.html Polecam ten produkt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2307 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze taki ³adniutki br±zik bym chcia³a. Tyle razy farbowa³am nigdy mi ³adny nie wyszed³ w dodatku sie zmywa³y wszystkie farby. Wiec strzeli³am sobie wlosy na czarno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2308 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Te¿ walczê z wiecznym wypadaniem kud³ów... i po tym mi wcale nie wypada³y bardziej ![]() A na wypadanie polecam Neril- tonik do wcierania i szampon. RE WE LA CJA! poczytaj na KWC ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2309 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A na all mozna kupic? Czyta³am opinie fakt duzo osob zadowolone z efektów
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2310 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.