|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowe Panny Młode - część IV
wiesz co, my zrobimy symboliczne prezenty na podziękowania
kwiaty plus list i kosze z drobiazgami typu wino, kawa, herbata, jakieś czekoladki
|
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tulipany jak najbardziej takie wiosenne są do twojej sukni bym widziała albo niewielką kuleczkę albo dłuższy o maki obawiałabym się że szybko zdechną i że mogą przybrudzić suknię
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
truskawka wg. mnie maki i słoneczniki to piękne kwiaty i prezentowałby się fantastycznie
mi florystka odradziła tulipany bo stwierdziła, że one rosną i ogólnie mogą mi spłatać jakieś figle.. ale o tulipanach też myślałam bo są sliczne!!
|
|
|
|
#2284 |
|
Raczkowanie
|
Ogółem cieszę się, że już niedługo w końcu będę tą żoną ale z drugiej strony sie stresuje. Miał nam udzielać ślubu znajomy ksiądz ale niestety odmówił, gdyż ma jakąś pielgrzymkę czy coś i będzie nasz i tak jakoś się stresuję
Kto Wam dekoruje kościół? My chyba wynajmiemy firmę. Chcielibyśmy też taką babkę co super śpiewa. |
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Passion wie najlepiej, tu doświadczenie biduleczka ma spore jesli chodzi o teściową ![]() Cytat:
Truskaweczka, skoro chcesz tulipany, to bierz tulipany! Słoneczniki wg mnie nie pasują kompletnie do Twojej sukni... |
|
|
|
|
#2286 |
|
Raczkowanie
|
Ogółem wymarzyłam sobie, że ślub i wesele ma być jak z bajki. Na weselu będzie dosyć sporo dzieci i chcieliśmy wynająć taką dziewczynę, która po prostu zabawia dzieci i opiekuje się nimi
będą różne atrakcje ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- ale czy tulipan we włosach będzie się ładnie prezentować? |
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Tulipany są piękne
po 2 w bukiecie wcale ładnie nie wyglądaja![]() ja nad bukietem cały czas myslę, np żeby jednak taki wiosenny zrobić
|
|
|
|
#2288 |
|
Raczkowanie
|
a gdzie jedziecie na podróż poślubną? My mamy zamiar wybrać się do Tajlandii na 3 tygodnie i szukamy jakiejś atrakcyjnej oferty
Pracujemy od samego rana do samego wieczora, w weekendy też, czasu nie mamy dla siebie, dobrze, że chociaż ze sobą mieszkamy więc już nie mogę się doczekać urlopu ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- a jaki alkohol kupujecie na swoje wesele? My już właściwie kupiliśmy na samym początku 300 butelek finlandii. 50 szampanów cinzano i 120 butelek martini i teraz tyle gości odmówiło. Najwyżej zostanie, nie zmarnuje się
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
my pewnie nie pojedziemy w podróż poślubną, a już na pewno nie zaraz po ślubie
ale za to wybieramy się na przedślubny weekend majowy na ukochany przez mojego tż-ta Hel
|
|
|
|
#2290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potrafię cię jeszcze zaskoczyć ![]() trzeba zapytać fryzjerki i florystki ale to nie powiedziane że musi być też tulipan ![]() koleżanka miała w bukiecie róże, eustomy i goździki białe a we włosach biały storczyk ![]() Cytat:
na razie nas nie stać na jakieś zagraniczne
|
||
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() alkohol zawsze sie przyda |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2292 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście miało być więcej ludzi, bo ok 300 ale niektórzy już od razu stwierdzili, że nie przyjdą, i tak to później jest. Mogliśmy dopiero teraz kupić alkohol, bo wiedzielibyśmy ile z nich nie przyjdzie. Najgorsze jest to, że Ci goście którzy nam odmówili początkowo mówili, ze nie muszą potwierdzać bo przyjdą a teraz dzwonią, że nie.
|
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
a czy słoneczniki nie kwitną przypadkiem dopiero w lipcu/sierpniu
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie pojezdzę. Palcem po mapie
|
|
|
|
#2295 | |
|
Zadomowienie
|
Jestem
![]() Cytat:
kurcze to ja teoretycznie też nie zdążę wyjść za mąż, oj nieładnie witaj Sukienka śliczna buciki również, a do sukienki bym wybrała welon ja też cały czas myślę o tulipanach lub goździkach, jeśli wybiorę tulipany to we włosy je nie wepnę, bo to chyba nie pasuje Edytowane przez magsik Czas edycji: 2011-03-31 o 10:32 |
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam że kojarzą mi się z późnym latem
|
|
|
|
#2297 |
|
Raczkowanie
|
Tak wesele dosyć duże, początkowo byłam temu przeciwna ale z drugiej strony mamy bardzo dużą rodzinę. Poza tym jeszcze znajomi nasi i rodziców i w sumie tyle nam tego wyszło
dobrze, że w większości wyręczają nas świadkowie, dlatego kupiliśmy im srebrne zegarki i chcemy im dać przed rozpoczęciem dobrze, że ich mamy ![]() Świadkowa - moja najlepsza przyjaciółka (oczywiście nie umie dochować tajemnic) zdradziła mi, że zamówili barmana, który będzie serwować gościom przeróżne drinki już się cieszę świadek też coś zaplanował ale nie chce zdradzić co ale myślę, że też coś oryginalnego wiem tylko, że oboje się na to składali. Pozatym wybierali a bynajmniej pomagali w wyborze zaproszeń, zamawiali różne atrakcje na wesele i różne nagrody, upominki, wysyłali nam zaproszenia dla rodzin dalej mieszkających, takich świadków nawet sobie nie wymarzyłam załatwili cały alkohol, wszystko jestem im bardzo wdzięczna ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- dlatego też zastanawiam się nad tym żeby oni z nami też lecieli balonem
|
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2299 |
|
Raczkowanie
|
a to są nasze obrączki, które zamówiliśmy w Aparcie
|
|
|
|
#2300 |
|
Raczkowanie
|
Może tutaj Was zaskoczę, gdyż w Polsce jest to żadko spotykane ale wesele odbędzie się u Teściów w ogrodzie, mają bardzo duży dom z przedużym ogrodem, będą tj na filmach duże namioty rozstawione (wujek mojego TŻ się tym zajmuje) a moja ciocia cateringiem. Nie umieliśmy znaleść takiej dużej sali, bo planowo miało być ok 300 osób a jak już coś było to znów nam się nie podobało i w sumie rodzice TŻ stwierdzili, że mają duży ogród a tam gdzie są puzle jest duża powierzchnia zadaszona i w sumie wyszło nas 100 zł od osoby także taniej niż w restauracji
dlatego też mam nadzieję, że będzie ładna pogoda choć w Polsce różnie z tym bywa.---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Chyba żeby znalazła się na szybko jakaś sala ale goście byliby zaskoczeni ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- widzę, że się rozpisałam jak zwykle właśnie koleżanka znalazła dla mnie hotel w Górach ale strasznie drogo chcą, bo z noclegiem. Sama już nie wiem czy dobrze robię godząc się na ten ogród - oczywiscie jak to poraz pierwszy usłyszałam to się przeraziłam!!!---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- o mało nie pokłóciłam się z TŻ ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło a powiedzcie mi czy wy kupujecie coś swojemu przyszłemu mężowi? bo słyszałam od znajomych, że teraz jest jakiś taki nowy zwyczaj.---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Jesteście tam? |
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam mu podziękować że zechciał zostać moim mężem
|
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
a ja też ostatnio pomyślałam żeby coś kupić tż-towi
uwielbiam mu sprawiać przyjemność i fajna by była taka niespodzianka
|
|
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no na serio to nie myślalam, u nas to raczej nei spotykane. Zresztą bez przesady, jest sporo innych wydatkow |
|
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Cze dziewczynki. Witaj truskaweczko
A ja miałam jakiś koszmar dziś ślubny ale go nie pamiętam. Truskaweczka buciki śliczne, super będziesz miała w ogrodzie wesele trochę po amerykańsku Mój TŻ powiedział że chce żebym mu kupiła perkusję Dziś mnie jeszcze rano teściowa obudzila telefonem żebym przyszła z tym zaproszeniem ale przed pracą bo ona wieczorem to już zmęczona jest bidulka na emeryturze jest i zmęczona wielce, to ja nie wiem co ona robi całymi dniami Truskaweczka super że macie takich fajnych świadków
Szczęśliwe małżeństwo to takie, w którym mąż rozumie każde słowo, którego żona ... nie wypowiedziała. http://www.suwaczki.com/tickers/fdqg6c7e8qnfz160.png Edytowane przez kuleczka777 Czas edycji: 2011-03-31 o 11:08 |
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
no tak serio to u mnie to też nie spotykane
![]() dla mnie najlepszym "prezentem" i dla mojego TŻ pewnie też - że będziemy w końcu małżeństwem no i potem nasze wspólne wakacje
|
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową majóweczkę
No i Was witam Kobitki A ja się dalej kuruję... Ech. |
|
|
|
#2307 |
|
Wtajemniczenie
|
Też miałam pomysł z balonem ale w tym roku strasznie zdrożało, w sumie to było takie marzenie teściów ale cena 3500 zł za 6 osób także truskaweczko fajną masz cenę, zawsze 500 zł mniej
Fajne takie wesele w ogrodzie takie oryginalne Suknia super, dokładnie taką samą mierzyłam i miałam się na nią zdecydować ale wybrałam inną, buciki też fajne ale jak dla mnie za duży obcas...
|
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze super pomysł! Kiedyś to była tradycja,że wesela były u rodziców panny młodej
|
|
|
|
#2309 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja właśnie zajadam kanapeczki, siostra mi podrzuciła do pracy
kochana
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joasiunia, rozłożyło Cię jednak? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

po 2 w bukiecie wcale ładnie nie wyglądaja

ale za to wybieramy się na przedślubny weekend majowy na ukochany przez mojego tż-ta Hel