Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać cz.IX - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-18, 14:48   #2281
Asienka187
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;26993064]może któraś mieszka nad jakimś jeziorkiem albo rzeczką albo jakąś inną wodą..

wypada się już kąpać i ogólnie rozebrać do bikini? [/QUOTE]

Wypada u nas nad jeziorem ostatnio jak słonko świeciło było pełno ludzi. Teraz w weekend podobno ma być bardzo słonecznie i ciepło.
Stary 2011-05-18, 15:01   #2282
201604200942
Konto usunięte

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Muszę jechać do Wrocławia do którego zawsze jeździłam tylko samochodem na Bielany Teraz musze jechać pociągiem. Problem polega na tym, że nie znam się na tej komunikacji miejskiej. Możecie mi powiedzieć, którym autobusem dojadę z dworca pkp na ulicę Chełmońskiego, potem z Chełmońskiego na Krakowską i z Krakowskiej na dworzec pkp
na Chełmońskiego możesz się dostać tramwajem 2
Później masz przesiadki. Z Chełmońskiego 10 podjechałabyś pod Galerię Dominikańską, a później 3 na Krakowską.
Z Krakowskiej 5 pod Galerię Dominikańską, a później 11 na PKP, chociaż z Galerii jest blisko, wiec jakbyś chciała, to mogłabyś przejść się na nogach.

Tylko, że teraz we Wrocławiu jest dużo remontów i musisz uważać, by Cię nie wywieźli gdzieś daleko
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 15:03   #2283
koszyk
Wtajemniczenie

Gdzie znajdę ostatni odcinek "Przepisu na życie"? Przegapiłam, a nie wiem gdzie obejrzeć sobie mogę. ;(
Stary 2011-05-18, 15:06   #2284
Maylina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koszyk Pokaż wiadomość
Gdzie znajdę ostatni odcinek "Przepisu na życie"? Przegapiłam, a nie wiem gdzie obejrzeć sobie mogę. ;(
http://vod.onet.pl/przepis-na-zycie,...6,odcinek.html
Maylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 15:09   #2285
zla panienka
Zadomowienie

vod.onet.pl

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Muszę jechać do Wrocławia do którego zawsze jeździłam tylko samochodem na Bielany Teraz musze jechać pociągiem. Problem polega na tym, że nie znam się na tej komunikacji miejskiej. Możecie mi powiedzieć, którym autobusem dojadę z dworca pkp na ulicę Chełmońskiego, potem z Chełmońskiego na Krakowską i z Krakowskiej na dworzec pkp
polecam tę stronę http://wroclaw.jakdojade.pl/

zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 15:10   #2286
201604200942
Konto usunięte

btw. Wie któraś co jest z tą dziewczyną (Iwoną?), która zaginęła w wakacje nad morzem (Sopot??). Była to głośna sprawa, Rutkowski się nią zainteresował...
Odnalazła się? Są jakieś nowe wieści?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 15:13   #2287
koszyk
Wtajemniczenie

Dziękuję!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 15:21   #2288
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
http://jakdojade.pl/

edit: spóźniłam się ;p

the less you care, the happier you are.
baajeczna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 15:40   #2289
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Jak wygląda wywołanie zdjęć w Rossmannie? Wysyłam na stronę i potem sama wyciągam z tej ich szufladki czy jak?
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 15:42   #2290
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
btw. Wie któraś co jest z tą dziewczyną (Iwoną?), która zaginęła w wakacje nad morzem (Sopot??). Była to głośna sprawa, Rutkowski się nią zainteresował...
Odnalazła się? Są jakieś nowe wieści?
Jeszcze się nie odnalazła. Tutaj wątek -->
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=472468&page=119
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:21   #2291
Asienka187
Zakorzenienie

Co robicie z szynką po zakupie? Wyciągacie ją z foli czy nie? Moja teściowa wszystkie szynki wyciąga z opakowania i kładzie na talerz i tak sobie leżą w lodówce, bo wg niej w opakowaniu robią się obślizgłe. Ja tam trzymam zapakowane tak jak dostane w sklepie żadna jeszcze mi się nie zepsuła, ale zazwyczaj kupuje po kilka plasterków. Mam też znajomą co przekłada dosłownie wszystko (sery, szynki itp) do tych plastikowych pudełek.

Jak to u Was jest?
Stary 2011-05-18, 17:21   #2292
Pilar1899
keep calm and contour on

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Co robicie z szynką po zakupie? Wyciągacie ją z foli czy nie? Moja teściowa wszystkie szynki wyciąga z opakowania i kładzie na talerz i tak sobie leżą w lodówce, bo wg niej w opakowaniu robią się obślizgłe. Ja tam trzymam zapakowane tak jak dostane w sklepie żadna jeszcze mi się nie zepsuła, ale zazwyczaj kupuje po kilka plasterków. Mam też znajomą co przekłada dosłownie wszystko (sery, szynki itp) do tych plastikowych pudełek.

Jak to u Was jest?
trzymam w folii jak kupuję bądź jak paczkowane z biedry to też tak jak kupuję

Oh, screw beautiful. I'm brilliant.
If you want to appease me, compliment my brain.
Pilar1899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:51   #2293
201605011933
Konto usunięte

Cytat:

Jak to u Was jest?
Szynkę przekładam na talerz albo do plastikowego pudełka, tak samo pasztet.
Sery zostawiam tak jak są, w papierze
201605011933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:20   #2294
Naciaaa1991
Zadomowienie

Cytat:
Jak to u Was jest?
Szynki do plastikowych, szczelnie zamykanych pudełek i do lodówki

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:23   #2295
szprotka_
Zakorzenienie

ja przekładam puszkowane rzeczy do pudełek (np. pasztet) i wędliny jeśli je dostałam w folii a nie w woreczku.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 18:24   #2296
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
na Chełmońskiego możesz się dostać tramwajem 2
Później masz przesiadki. Z Chełmońskiego 10 podjechałabyś pod Galerię Dominikańską, a później 3 na Krakowską.
Z Krakowskiej 5 pod Galerię Dominikańską, a później 11 na PKP, chociaż z Galerii jest blisko, wiec jakbyś chciała, to mogłabyś przejść się na nogach.

Tylko, że teraz we Wrocławiu jest dużo remontów i musisz uważać, by Cię nie wywieźli gdzieś daleko
Cytat:
Napisane przez zla panienka Pokaż wiadomość
vod.onet.pl

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

polecam tę stronę http://wroclaw.jakdojade.pl/
Cytat:
Napisane przez baajeczna2 Pokaż wiadomość
http://jakdojade.pl/

edit: spóźniłam się ;p
Dzięki dziewczyny. właśnie szukałam jakiejś stronki ale znalazłąm tylko samą stronę z numerami autobusów co mi i tak nic nie mówi, bo u mnie na wsi tego nie ma
jak czegoś jeszcze nie będę wiedziała to dam znać. a spod galerii na dworzec to tramwajem 0 można dojechać? albo z dworca pod galerię też 0 czy to O było, bo kiedyś jechałam z galeri O czy 0 i dojechałam, tylko to dawno było. na mapie widzę że krakowska jest blisko galerii. przeraża mnie ten wrocław;/

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:32   #2297
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny. właśnie szukałam jakiejś stronki ale znalazłąm tylko samą stronę z numerami autobusów co mi i tak nic nie mówi, bo u mnie na wsi tego nie ma
jak czegoś jeszcze nie będę wiedziała to dam znać. a spod galerii na dworzec to tramwajem 0 można dojechać? albo z dworca pod galerię też 0 czy to O było, bo kiedyś jechałam z galeri O czy 0 i dojechałam, tylko to dawno było. na mapie widzę że krakowska jest blisko galerii. przeraża mnie ten wrocław;/
0 nie jeździ przez galerię dominikańską
ogólnie na przystankach masz tablice z rozkładami jazdy i na tych rozkładach są powypisywane kolejne przystanki danej linii. najlepiej przed wyjazdem sobie posprawdzaj na tym jakdojade.pl, powypisuj sobie nazwy przystanków do których musisz dojechać/przesiąść się na nich i wtedy na pewno sobie poradzisz. nie taki ten wrocław straszny, zawsze możesz też kogoś zapytać, ludzie tutaj są raczej mili i pomocni
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:33   #2298
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez impegata Pokaż wiadomość
Do Wizazanek Podrózniczek

Jak można dowiedzieć się o wolne miejsca w samolotach czarterowych? Są takie w ogóle? Mam dzwonić po biurach i pytać? Czekać do ostatniej chwilii? Nie mam zielonego pojecia... A taki lot chyba byłby dla mnie najwygodniejszy...
ja czasem patrzę na stronie alfa-star - oni mają same przeloty trampingowe i informację, ile zostało wolnych miejsc.
kiedyś siostra chciała lecieć czarterem na cypr i miejsca znalazła jej babeczka z agencji turystycznej - w tym ich magicznym systemie wyszukała wolne

Cytat:
Napisane przez hula_hula Pokaż wiadomość
Jak wygląda wywołanie zdjęć w Rossmannie? Wysyłam na stronę i potem sama wyciągam z tej ich szufladki czy jak?
dokładnie i z tymi wyciągniętymi idziesz do kasy i płacisz

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:35   #2299
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Kupowala ktoras z was cos w ikei z transportem? Jak to wyglada? W sensie zalatwienie tego transportu

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:43   #2300
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Kupowala ktoras z was cos w ikei z transportem? Jak to wyglada? W sensie zalatwienie tego transportu
Kupowalam, i to nie raz, ale to nie w Polsce, wiec pewnie Ci sie nie przyda .

Ja szlam za kasami do punktu obslugi klienta, gdzie zostawialam wozek z paczkami i dawalam im rachunek do skopiowania. Do wyboru byl transport ikeowy albo z przedsiebiorstwa taksowkowego -- oplaty wychodzily mniej wiecej tak samo, a taxi mialo wiecej wolnych terminow (oplaty byly zalezne od miejsca zamieszkania -- ja mieszkam w centrum duzego miasta, ikea jest kilkanascie km za miastem). Pani z obslugi dzwonila do taxi i umawiala nas na termin dostawy. Mozna bylo tez dodatkowo zatrudnic kierowce jako tragarza.

Noooo i osoby z prawkiem moga sobie wynajac dostawczego, na jedna godzine. Tez tak raz robilam, ale nie pamietam, jak sie z paliwem rozliczalo... podejrzewam, ze oplata za dostawczy wliczala tez paliwo w obrebie ilus tam km, bo na pewno nie tankowalismy .
cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:58   #2301
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

No to pewnie u nas tak samo, ze od kas musze sie telepnac do tego punktu.
Wlasnie ten transport mnie troszke przeraza, bo to ciezkie, wiec nie wiem czy np. taxi zamowiona indywidualnie nie wyszlaby taniej (75zl z ikei, a tak to 3km w drugiej strefie, i ok 10 w 1)
Ajjj 125 z wnoszeniem...
A ten jakby ikeowcy podczas wnoszenia cos spartolili, moglabym z nimi spisac jakis protokol czy cus?

Pytalam sie znajomych czy by mi przewiezli, niestety jedyna osoba z takim samochodem ze by to przewiezli bez problemu jestem ja... Ironia, prawda? Ale w dniu kiedy MUSZE to kupic nie mam kierowcy, a nikt nie chce dostawczego prowadzic poza moim standardowym szoferem Ironią zycia az na kilometr wali

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2011-05-18 o 19:02
SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:17   #2302
koszyk
Wtajemniczenie

Czy w Auchanie są hantelki? Najlepiej jakieś zestawy? Bo nie wiem czy jest sens tam szukać, a ten wielki sklep mnie przeraża. Orientuje się ktoś może?
Stary 2011-05-18, 19:19   #2303
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez koszyk Pokaż wiadomość
Czy w Auchanie są hantelki? Najlepiej jakieś zestawy? Bo nie wiem czy jest sens tam szukać, a ten wielki sklep mnie przeraża. Orientuje się ktoś może?
Na 98% tak, w Auchanach są spore działy z artykułami sportowymi
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:25   #2304
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
No to pewnie u nas tak samo, ze od kas musze sie telepnac do tego punktu.
Wlasnie ten transport mnie troszke przeraza, bo to ciezkie, wiec nie wiem czy np. taxi zamowiona indywidualnie nie wyszlaby taniej (75zl z ikei, a tak to 3km w drugiej strefie, i ok 10 w 1)
Ajjj 125 z wnoszeniem...
A ten jakby ikeowcy podczas wnoszenia cos spartolili, moglabym z nimi spisac jakis protokol czy cus?

Pytalam sie znajomych czy by mi przewiezli, niestety jedyna osoba z takim samochodem ze by to przewiezli bez problemu jestem ja... Ironia, prawda? Ale w dniu kiedy MUSZE to kupic nie mam kierowcy, a nikt nie chce dostawczego prowadzic poza moim standardowym szoferem Ironią zycia az na kilometr wali
szkoda ze nie jestes z wroclawia, ja bym chetnie pojezdzila takim autkiem
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:54   #2305
MalinowaMamba
Zakorzenienie

PILNIE potrzebuję nazwy strony internetowej z hostelami, hotelami, domkami do wynajęcia w Polsce (nie jestem pewna, czy zagranica też tam była). Pamiętam tylko tyle, że była na zielono-biało. Można było tam głosować i pisać opinie. Plnie tego szukam i jak na złość nie mogę znaleźć
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:56   #2306
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
PILNIE potrzebuję nazwy strony internetowej z hostelami, hotelami, domkami do wynajęcia w Polsce (nie jestem pewna, czy zagranica też tam była). Pamiętam tylko tyle, że była na zielono-biało. Można było tam głosować i pisać opinie. Plnie tego szukam i jak na złość nie mogę znaleźć
http://www.fajnewczasy.pl/ ?

Edit: Aaa, nie, kurcze nie ma tu systemu oceniania chyba...

Edytowane przez Fela Von Helvete
Czas edycji: 2011-05-18 o 19:58
Fela Von Helvete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 20:37   #2307
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
0 nie jeździ przez galerię dominikańską
ogólnie na przystankach masz tablice z rozkładami jazdy i na tych rozkładach są powypisywane kolejne przystanki danej linii. najlepiej przed wyjazdem sobie posprawdzaj na tym jakdojade.pl, powypisuj sobie nazwy przystanków do których musisz dojechać/przesiąść się na nich i wtedy na pewno sobie poradzisz. nie taki ten wrocław straszny, zawsze możesz też kogoś zapytać, ludzie tutaj są raczej mili i pomocni
a ile musze kupić sobie biletów i za ile są? jestem studentką. lepiej kupić całodniowy na wszelki wypadek? czy kupić z 10 biletów też w razie W ? bo teraz patrze na te połączenia na tej stronce to czasami 3 autobusami czy tramwajami musze jechać .

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 20:40   #2308
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
a ile musze kupić sobie biletów i za ile są? jestem studentką. lepiej kupić całodniowy na wszelki wypadek? czy kupić z 10 biletów też w razie W ? bo teraz patrze na te połączenia na tej stronce to czasami 3 autobusami czy tramwajami musze jechać .
jeśli planujesz jechać kilkoma autobusami to na pewno całodniowy bardziej się opłaca

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 20:44   #2309
nicRu
maszyna, nie człowiek

Pamiętacie te akcję jakiś czas temu na facebooku z kopiowaniem danych na badoo? Włąsnie dzis dostalam mailaod baud rozpoczynajacego sie "Masz wiadomość od użytkownika [imie naziwsko]..." (of kos tam byly dane jednej z moich znajomych która mamm na fejsbuku). Nigdy nie klikalam w zadne pokaz kto CIę podglądał i te inne aplikacje, kóre kopiowały dane, ten mail został do mnie wysłany przypadkowow czy mam sie martwic?
Stary 2011-05-18, 20:50   #2310
iinnkkaa
Zakorzenienie

czy jest jakas opcja na wizażu gdzie wjdą mi same linki na wątku? szukam jednej strony a całego wątku nie ejstem w stanie przekopać
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości