|
|
#2281 | |
|
Naczelny Hipster
|
Dot.: Gra o tron
Cytat:
Bo jak wyszła z więzienia w sepcie i musiała przemaszerować przez miasto to na koncu juz do zamku doniósł ją ser Robert Strong, który to był cały zakuty w zbroję (no bo jego ciało nie było raczej zbyt piękne po tym jak Oberyn go jadzikiem potraktował, zresztą w książce było, że mu żyły się czarne zrobiły i wyłaziły pod skórą, ogólnie paskudnie było) i był ponadnaturalnej wielkości. Ogólnie nie było napisane wprost, ale opis pasował na Górę |
|
|
|
|
|
#2282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tak po prostu a przecież nie wydaję mi się, by w tym momencie myślał, że go zabije, to zrobił (w serialu) pod wpływem Shae. A po co mu była kolejna gadka z ojcem i ujawnienie przy okazji, że chce uciec. Natomiast w książce Jaime mu powiedział prawdę o żonie i Tyrionem zawładnęła wściekłość, po raz pierwszy chyba w życiu przestał myśleć trzeźwo tylko chciał zobaczyć tatuśka, by wyciągnąć od niego, gdzie jest jego żona.co do 100 tys. dzikich, to pamiętajmy, że to nie 100-tysieczna armia, ale też mnóstwo kobiet, starców, dzieci. Także tak naprawdę trudno orzec, ilu było zdolnych do walki. Nie mówiąc o tym, że to wolni ludzie, bez dyscypliny, bez przygotowania. Także stąd latwo Stannisowi przyszło zwycięstwo. Fakt, faktem, że armia mu się cudem rozmnożyła, no ale w koncu to Żelazny Bank go wspomógł, a nie nasz Narodowy Bank Polski ![]() Cytat:
ale ja oczywiście nie pomyślałam o tym czytając książkę, potem takie rzeczy do mnie dochodzą, jak poczytam opinie fanówQyburn rzeczywiście trochę tak w serialu z choinki się urwał. Ja w ogóle trochę się martwię, czy nie oszczędzą w serialuCersei jej upokorzenia w sepcie i jej przemarszu przez miasto, bo na razie zero o konflikcie z Septem. I nagle co, zrobią w jednym odcinku konflikt i pojmanie Cersei?
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że serial oparty jest na książce, nie musi być wierną kopią, ale zmiany powinny być sensowne, a tak nie jest. Ogólnie finałowy odcinek był przeciętny. Bitwa Stannisa z dzikimi fatalnie przedstawiona - trwała chwilkę i wyglądało to tak jakby dzikich była garstka, a nie tysiące. Jakoś marnie to wyszło. Poprzedni odcinek dużo fajniejszy bardziej pasował na finał sezonu. A tak na marginesie to w książce Jojen nie zginą, po co go uśmiercili w serialu?.
|
|
|
#2284 |
|
Konto usunięte
|
No wlasnie, dowiedziec sie gdzie ona jest. I sie nie dowiedzial. I nie bedzie wszystkich pytal czy wiedza "gdzie wysyla sie ku**y".
Tworcy serialu sa glupi. To juz oficjalne. |
|
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe no co do ostatnich wydarzeń z podsłuchami, to sie okazuje NBP moze wszystko, nawet odwołać ministra :P To prawda: wielka armia Wolnych Ludzi, a wydawało się że 30 pali ognisko w lesie
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Scena z krolem na "tronie" wyborna, zaraz zaczęłam się zastanawiać czy jak już skończą to myją ręce - bleee ![]() Malutki dusi była kochankę- wyborna, głupia pi.... Wielka blondyna ubija oblecha- brrr J.Snow mnie wnerwia- taki człowiek z kamienną twarzą Żałuję bardzo zamordowania tego przystojnego zboczeńca z seksownym akcentem- zginął w walce za malutkiego. Wybaczcie brak imion, ale nie mam do tego głowy i widząc sceną z kościotrupkami zaczęłam się zastanawiać jak można było coś takiego napisać, nakręcią, ale po chwili przyszła refleksja, że napisać, nakręcić to nic bo jak ja w ogóle mogę to oglądać- nie cierpię SF, itd ![]()
|
|
|
|
|
|
#2288 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Było było wspomniane, No i jakaś młodzieńcza miłość Tyriona była mniej ważna dla historii od żony Targaryena ![]() Trochę nie podoba mi się, że ogólnie opowieści bohaterów, wspomnienia, czy sny nie są pokazywane w serialu co złego byłoby w nakręceniu czyiś snów czy retrospekcji ? (tak jak w przypadku Brana) Nie wiem też, czemu pokazują sny Brana, a snów Dany już nie...
|
|
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
A sny Aryi? Moim zdaniem są bardzo znaczące, bo zawsze jak jest blisko rodziny jest też blisko Nymerii. No i znalezienie przez Nymerie ciała. A jak dotrze sami wiecie gdzie, wilcze sny będą jej pomagały pamiętać kim jest.
|
|
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, brakuję mi w ogóle pokazania więzi między Starkami i wilkorami (jedynie u Brana to pokazują). A to dość istotne jest moim zdaniem. A to nie problem pokazać sny czy wspomnienia. Ja już w ogóle zaczynam wątpić, czy zobaczę Nymerię w serialu
|
|
#2291 |
|
Uzależnienie
|
Jon też miał wilcze sny i całkiem to pominięto ;/ nawet mu dzicy wprost powiedzieli, że jest wargiem.
|
|
#2292 |
|
Konto usunięte
|
Mowilam, to juz oficjalne
|
|
|
|
|
#2293 |
|
Uzależnienie
|
|
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
dobre
![]() A tak w ogóle to jestem rozczarowana ostatnim odcinkiem. Słabiutko, na prawdę.
|
|
|
#2296 |
|
Konto usunięte
|
http://youtu.be/vR5O9sd1N3U?t=4m54s proszę bardzo, panowie tfurcy wyjaśniają głupim widzom wątek Tyriona
|
|
|
|
|
#2297 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedno dodam, nie wierzę, by Shae kochała Tyriona, ciekawe, czy też by go kochała, gdyby nie był bogaty Lena Headey boska
|
|
|
#2299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Missandei Czas edycji: 2014-06-18 o 10:01 |
|
|
|
|
|
#2300 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A myślałam, że wiem już wszystko o Tyrionie, teraz GoT nie będzie już dla mnie nigdy taka sama ![]() |
|
|
|
|
|
#2301 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny! Widzę, że nie mnie jedną rozczarował trochę finałowy odcinek... O wiele lepszy już był przedostatni, nazywany "50 minutes tribute to Jon Snow"
A odnośnie miniki Jona Snow to polecam gorąco małe zestawienie skali jego emocji http://mashable.com/2014/06/09/jon-s...m-fb-main-link
|
|
|
|
|
#2302 |
|
Konto usunięte
|
Still better than Kristen Stewart.
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Kristen Stewart wysoko podniosła poprzeczkę w tej dziedzinie, także trudno ją przegonić
|
|
#2304 |
|
Konto usunięte
|
Moje ulubione na temat Game of Thrones. Szczególnie część z "eee jak on / ona się nazywa???".
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-06-18 o 20:01 |
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2306 |
|
Raczkowanie
|
To ja za to polecam piosenkę dla fanów Jona
![]() |
|
|
|
|
#2307 |
|
...
|
Mi najwięcej zabawy z GoT sprawiła ta mapa: http://quartermaester.info/
![]() A Honest Trailer widziałam wcześniej, dobrze przedstawione .
|
|
|
#2308 |
|
Uzależnienie
|
Wywiad z D&D odnośnie 5 sezonu
http://hatak.pl/artykuly/gra-o-tron-...ie-w-5-sezonie potwierdzają, że będą olewać książki coraz bardziej
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
No coz, niech zmieniaja tylko z sensem. Troche zaniepokoil mnie watek Varysa w tym wywiadzie
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu, bo czytam na wyrywki, dopiero dziś miałam czas obejrzeć The Children i nie nadrobiłam jeszcze wątku Oglądam ten serial z przyzwyczajenia, ale już trochę nie mam sił na tułaczki Aryi, Brana czy Sansy trwające już 4 serie...
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

Bo jak wyszła z więzienia w sepcie i musiała przemaszerować przez miasto to na koncu juz do zamku doniósł ją ser Robert Strong, który to był cały zakuty w zbroję (no bo jego ciało nie było raczej zbyt piękne po tym jak Oberyn go jadzikiem potraktował, zresztą w książce było, że mu żyły się czarne zrobiły i wyłaziły pod skórą, ogólnie paskudnie było) i był ponadnaturalnej wielkości. Ogólnie nie było napisane wprost, ale opis pasował na Górę 

, tak po prostu
a przecież nie wydaję mi się, by w tym momencie myślał, że go zabije, to zrobił (w serialu) pod wpływem Shae. A po co mu była kolejna gadka z ojcem i ujawnienie przy okazji, że chce uciec. Natomiast w książce Jaime mu powiedział prawdę o żonie i Tyrionem zawładnęła wściekłość, po raz pierwszy chyba w życiu przestał myśleć trzeźwo tylko chciał zobaczyć tatuśka, by wyciągnąć od niego, gdzie jest jego żona.
Nie chodzi mi o Danke, chodzi mi o same smoki. Jak ona mogla