|
|
#2281 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
Cytat:
W ogóle to przyszłam do Was podjarana bardzo Koleżanka zadzwoniła do mnie z pytaniem czy nie chciałabym polecieć z nią na miesiąc, dwa w wakacje do USA
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
|
|
|
|
#2282 |
|
Rozeznanie
|
medzia104 wow ja mogę tylko pomarzyć o takiej propozycji i w ogóle o realizacji jakby już się takowa trafiła. no moze za kilka lat się uda...
ja na twoim miejscu nie zastanawiałabym się długo
|
|
#2283 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Odkładaj na bilet bejb i korzystaj z uroków stanów!
|
|
|
|
|
#2284 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet zaproponowałam, że sama poszukam jakiejś fajnej oferty, a tu dzisiaj taka niespodzianka ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
Jak odmówię, będę żałować.. a nie mam nikogo w Ameryce, żeby mieć chociaż nadzieję, że "może kiedyś tam polecę"
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
||
|
|
|
#2285 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale żeby tak kupować wagę podziwiam Brawo za spadek i podziw za konsekwencję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mega fajna okazja i na pewno warto zobaczyć kawałek świata,który póki co zamknięty dla nas szaraczków ![]() Bardzo bym chciała pojechać do Las Vegas,San Francisco,NY i zobaczyć kanion... Korzystaj ![]() Ja o wczorajszym wieczorze wolałabym zapomnieć Brak obiadu w pracy i w zasadzie normalnego jedzenia skończył się fatalnie...Na szczęście od jutra urlop i będę mieć z weekendem 6 dni spokoju - wezmę się za siebie może w końcu kuchnię pomaluję.. (odkąd się wprowadziliśmy - stan deweloperski) kuchnie nie pomalowana... a ja nienawidzę białych ścian... Gdzie jest czarna...??? Nowe laski meldować się - chyba że byłyście przelotem
|
|
#2286 | |||
|
Zadomowienie
|
Bottega, super, że brokułki Ci smakowały!
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Akasha, u mnie nieciekawie, ale trzeba być uczciwym wobec Was i samej siebie..u mnie znów wzrost ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() Ja miałam raz w życiu takie spektakularne wejście na studiach, bo byłam w wakacje po 1-szym roku na pielgrzymce i przez 10 dni maszerowałam w niezłym upale, nie chciało mi się jeść, nie to, że się odchudzałam, po prostu naprawdę nie miałam apetytu (wtedy nie zwracałam na to uwagi), wróciłam przez to o połowę chudsza, opalona na maksa, a włosy zrobiły mi się od słońca prawie białe. Musiałam wtedy pożyczać spodnie od przyjaciółki, bo w swoich wyglądałam śmiesznie-mogłam je zdejmować bez rozpinania. Nawet mnie cieszyła ta zmiana, na roku słyszałam komplementy, ale jak przez kolejne 3 miechy nie miałam @, to się już wystraszyłam, zaczęłam żreć w mcdonaldach, żeby tylko wrócił, no i wrócił, a wraz z nim kilogramy. To była jedna z najgłupszych sytuacji w moim życiu, w sensie, że ja byłam głupia. Za rok znów poszłam na pielgrzymkę, ale już jadłam normalnie i spadło mi może góra2kg. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
jak się ładnie dietkę trzyma, to pewnie, że możliwe!---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg cel III - 68 kg cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
|||
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Medziu, świetną propozycję dostałaś
Ja wczoraj gadałam z Mamą i jeśli będę miała w tym czasie wolne (w sensie - nie składanie papierów, latanie po uczelniach związane z mgr itd.), to pojadę z rodziną gdzieś do ciepłych krajów W minione wakacje byliśmy w Chorwacji (oprócz tego zwiedziłam też inne kraje, ale albo przelotem, albo dawno - jako dwunastolatka i młodsza), w te chciałabym gdzieś indziej, aby więcej zobaczyć, ale na Chorwację w razie braku innego wyboru też się zgodzę, bo to świetny kraj, choć potwornie gorący (przez tydzień mieliśmy ponad 40 stopni, w poprzednim było ciut mniej). aa właśnie - Medziu, daj znać za jakiś czas czy w końcu wybierzemy się gdzieś razem w wakacje czy nie ![]() LAAASECZKI u mnie pół kg mniej niż wczoraj ![]() Jest 71,6kg! Czyli już -16,9kg!
|
#2288 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Dorzucam jadłospis z wczoraj: 1.Płatki oatibix flakes (40g)+Łaciate 0 %(100g)+suszona żurawina(10g)+plaster wędliny drobiowej(27g) - 246 2.jogurt"Danone z owocami"truskawkowy(125g) - 108kcal 3.Faszerowana cukinia(cukinia166g+tuńcz yk z wody36g+ryż biały15g+marchew20g+ketch up Pudliszki11g)+makaron pełnoziar.świderki Lubella(20g)+brokuły(83g) +jog.nat Danone (30g) z ząbkiem czosnku - 264 kcal 4.surówka warzywna(seler naciowy40g+por15g+kapusta pekińska16g+pomigor65g+ol iwa z oliwek2ml)+kromka chleba żytniego pełnoziar.z siemieniem i otrębami Mestmacher+plaster wędliny drobiowej(27g) - 175 kcal 5.KefirZott(150g)+truskaw ki mrożone(155g)+cukier trzcinowy nierafin(15g)+kromka chleba jak wyżej - 272kcal W sumie 1065 kcal
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg cel III - 68 kg cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 Edytowane przez Winnie the Pooh Czas edycji: 2012-01-17 o 10:06 |
||
|
|
|
#2289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
!!! Super okazja aby zwiedzić Stany, ale tez żeby przeżyć coś ciekawego, korzystaj dopóki możesz, później jak zaczniesz już pracę, będziesz miała kogoś na stałe o rodzinie nie mówiąc to będzie cieżko się na coś takiego zdecydować - więc KORZYSTAJ A co do zakupów - to owszem podobało mi się kilka rzeczy, ale gorzej było z rozmiarem więc dziewczyny - muszę Wam oświadczyć, że rozmiar L jest dla mnie za duży Ale nic straconego dziś po pracy specjalnie umówiłam się z Mamą do innego centrum handlowego, aby sprawdzić czy będą te bluzki w moim rozmiarze Wieczorem dam znać jak podejście nr 2 się udało ![]() Winnie the Pooh wiem, że to może dziwnie zabrzmi ale torebek, butów mam dostatek A ogólnie w sprawie zakupów jestem bardzo wymagająca - nie lubię kupować byle czego/aby kupić - tylko musi mi się coś bardzo podobać, być dobre gatunkowo, dobrze leżeć i oczywiście pasować jeszcze do reszty moich rzeczy hehehe Pewnie większość kobiet tak ma - wczoraj po prostu nie było mój dzień na zakupy ![]() A jeśli chodzi o moją wagę - stoi w miejscu ![]() Bottega - mój MISTRZ
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG 60 kg - IV cel 56kg - marzenie pozostało - 3,6kg Edytowane przez WyrafinowanySmak Czas edycji: 2012-01-17 o 10:30 |
|
|
|
|
#2290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje laska ![]() Wrzucam zestawienie - wywaliłam z tabelki laski,które nie podały wyniku teraz ani tydzień temu - jak się pojawicie to wrócicie w tabelkę ![]() W ogóle chyba tak będę robić - kto nie poda wyniku - zostanie wycięty na tydzień .. Ale to jeszcze przemyślę - nie miałam serca wywalać Czarnej..Gratuluję Bottega - nie znikaj nam tak szybko bo innym głupio
169 cm 78 ............... ->67-> .... ->65 65-> ...-> 62 Edytowane przez akasha83 Czas edycji: 2012-01-17 o 10:34 |
|
|
|
|
#2291 |
|
BAN stały
|
Akasha moją tabelkę też poprawiaj dzisiaj rano pokazało 67,8kg
jeszcze zostało mniej niż 10kg!!!! 10kg to był taki próg odchudzania, jak go przekroczyłam to mam nadzieję że z pełnym końcowym efektem! A co do wagi to dobrze jest ją kontrolować "wizualnie" także na pewno mi się przyda!A propos stanów to też mam tam ciotkę z córką [przybraną ciotkę] - ale jest ona dobrą przyjaciółką mojej mamy, wpadła do nas nawet w 2-gi dzień świąt, ale nic nie proponowała, ehhh - szczęściaro korzystaj!! ![]() Co do diet, ćwiczeń, odchudzania, później paradowania w bikini ^^ to myślałyście już nad jakimiś planami wakacyjnymi? Ja generalnie jestem ciepłolubna, i jak dobrze się w wakacje nie wygrzeje to potem cały rok do dupy :[ Edytowane przez sosha Czas edycji: 2012-01-17 o 10:38 |
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
![]() no i dobrze, brać się do roboty kochane ja już strasznie się niecierpliwie czekająć na 6 z przodu, to wiesz... nie może być teraz żadnej wpadki! hahaha sosha, gratulacje! a co do palnów wakacyjnych - dostać się na mgr a poza tym najchętniej jak najwięcej wyjazdów, m.in. właśnie wyjazd z rodziną, mam nadzieję tez na jakiś z TŻtem, ale nie wiadomo czy on da radę z kasą, z Medzią trochę pisałyśmy na pw o wspólnym wyjeździe, ale nie wiem jak to będzie mam zamiar pierwszy raz chwalić się pięknym ciałkiem w ładnym stroju ![]() Aa i chciałam dać thenerdqueen po dupie! ![]() Laska, jesteś z nami już tyle czasu, a masz mniejszy spadek niż niektóre nowe dziewczyny! Bierz się w garśc, nie oszukuj (siebie przede wszystkim - a coś mi się zdaje, że tak jest ), jedz ładnie, ćwicz ładnie i melduj kolejne spadki!
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-01-17 o 10:48 |
|
|
|
#2293 |
|
Zadomowienie
|
Laski, jeszcze mnie namówiłyście do tego!
Macie rację. Nie będę sobie mówiła, że jeszcze kiedyś zdarzy się taka okazja, bo nic w życiu nie jest pewne. Jak już podejmę konkretne kroki to oczywiście przylecę do Was o wszystkim opowiedzieć ![]() Bottega, oo tak - Chorwacja jest bardzo fajna na wypoczynek. Gorąco, ładnie i naprawdę da się nieźle wypocząć! O tych wspólnych wakacjach warto porozmawiać!!! Było świetnie I gratuluję Ci CHUDZIELCU spadku wagi. Robisz to po mistrzowsku. Przyznaj się - co bierzesz? ![]() WyrafinowanySmak, aaa wiedziałam, że tak będzie L-ki są za duże, a to najlepsza motywacja do dalszego odchudzania!!! Kurcze kiedyś byłam zadowolona, idąc do sklepu, że zostają same L albo XS, bo zawsze coś wybrałam. Teraz M-ki znikają w zastraszającym tempie i już tak kolorowo nie jest Gratuluję kochana mniejszego rozmiarku! Winnie, fajny ten Twój jadłospis! cukinia
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... Edytowane przez medzia104 Czas edycji: 2012-01-17 o 10:48 |
|
|
|
#2294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- ale to ostatnia modyfikacja - następne spadki zaliczmy do kolejnego tygodnia ![]()
|
|
#2295 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
co do wakacyjnego bikini to mam podobne plany, także dziewczyny tego roku świecimy pięknymi brzuchami i tyłkami!!!! Dość zakrywania się ręcznikiem i leżenia z dala od ludzi ^^Powiem wam, że nigdy nie byłam konsekwentna jeśli chodzi o diety, zawsze coś musiałam podskubnąć, coś małego słodkiego wrzucić, trochę sosu, trochę śmietanki i wracałam na stary tor żywieniowy - teraz jestem zmotywowana, mam cel, założyłam dzienniczek [co jem i o której], który jest niesamowicie pomocny bo jem z zegarkiem w ręku nie podjadając pomiędzy. Na lodówce mam fotki tyłków jakiś modelek, a przed każdymi zakupami żywieniowymi tudzież regałami z słodkim, pytam sama siebie: na prawdę chcesz tego? nie wytrzymasz? przecież wierzysz w siebie, i tak w sumie to nie masz na to ochoty, także czasem prowadzę wewnętrzną bitwę i wychodzę zwycięsko, dumna z siebie, że mogę i że chcę przestrzegać diety. Dodatkowo mam cel który chcę osiągnąc w 100dni - kupiłam sobie metr krawiecki i codziennie po udanym dniu odcinam jeden numerek śledząć ile dni mi zostało, to miłe widzieć jak metr się kurczy ![]() A tak w ogóle miałam dzisiaj sen a raczej koszmar - byłam gdzieś na przyjęciu gdzie były ciasta, ciasteczka, cukierki i cukiereczki i odpędzić się od nich nie mogłam! Jadłam, wpychałam, dławiłam się tymi słodkościami! I w końcu do mnie dotarło: co Ty głupia robisz? Jak mnie się wstyd zrobiło, że jestem słaba, że trzeba będzie się tutaj wyspowiadać z jadłospisu i że czeka mnie wizażowski lincz Rano się obudziłam i słodyczy na pewno nie tknę! Ot co! |
|
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taak, moja rodzina jest wyjątkowa xD Nic nie biorę poza tym, co muszę Lecę się edukować
|
|
#2297 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z kawą w trakcie diety ? czytam, że nie poleca się jej pić? ale nawet wtedy gdy jej nie słodzę, ani nie dodaję śmietanki itd. ?
z innego źródła czytałam, że warto kawę pić przed ćwiczeniami , że kofeina pobudza i wtedy się więcej spala ...wiecie coś na ten temat?
|
|
#2299 |
|
Raczkowanie
|
Super pomysł z ta tabelką
dziewczyny a tak w ogóle co ile się ważycie?? jak wszystkie razem, to za ile następne wazenie
|
#2300 |
|
Rozeznanie
|
sosha niezłe masz koszmary
![]() Dzięki Medzia ![]() sikoreczka111 oj ja Ci w sprawie kawy nie pomogę - sama pije 2 dziennie i nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej ![]() Andziussska informujemy o każdym spadku - bo to motywuje do działania, ale akasha83 robi tabelkę raz w tygodniu około poniedziałku-wtorku (zależy jak ma czas) więc pon-wt najlepiej podawać wagę, jeśli ważysz się np. raz w tygodniu
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG 60 kg - IV cel 56kg - marzenie pozostało - 3,6kg |
|
|
|
#2301 |
|
Raczkowanie
|
Aha rozumiem
) a właśnie co ile najlepiej się ważyć? żeby mieć motywacje, a nie widzieć wagę stojącą w miejscu
|
#2302 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia na zakupach, oby ostały się jakieś m-ki na wieszakach Z ciuchami na szczęście nie mam tego problemu, bo nie chcę wywalać kasy na coś, co zaraz będzie na mnie wisieć , a moment, w którym będę mogła zakładać wszystko co JUŻ mam w szafie będzie jak otrzymanie w prezencie całkowicie nowej szafy ciuchów Ehhhh---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg cel III - 68 kg cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
||||
|
|
|
#2303 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Każda z nas na końcu będzie jak milion dolców! Ba milion funtów! bo lepiej stoją :P
|
|||
|
|
|
#2304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do częstotliwości - to jest tylko i wyłącznie Twoja decyzja, nikt nie ma prawa się w to wtrącać, mówić "nie możesz ważyć się co drugi dzień, tylko raz w tygodniu" czy coś podobnego. Waż się tak, jak Ci odpowiada - jednym służy ważenie się co dzień czy dwa, innym raz na tydzień. Ja staram się robić to codziennie, ale też nie zawsze tak jest. Dlaczego tak robię? Ponieważ mnie bardziej motywuje i cieszy seria małych spadków niż 1kg mniej w ciągu tygodnia. W głowie odliczam sobie ile zostało do końca, gratuluję sobie za udany poprzedni dzień i mam dobrego kopa pozytywnej energii na ten, który się właśnie zaczyna Druga sprawa to taka, że jestem niecierpliwa i nie ma szans, abym potrafiła nie wejśc na wagę przez tydzień Ważąc się tak, jak ja musisz pamiętać, że człowiek, szczególnie kobieta przybiera czasami na wadze bez własnej winy (zatrzymujemy wodę, źle się wypróżniliśmy itd.). Nie ma się czym przejmować. Może być zastój (szczególnie po utracie wielu kg), a może być wzrost. To minie. Ważenie się raz w tygodniu też ma swoje plusy i minusy. Plus na pewno jest taki, że nagle widzisz -1kg(czy ileś) i się cieszysz "łał aż kilogram!" i mniej się stresujesz (chociaż ja co wieczór z niecierpliwością czekam na kolejne ważenie ). Minus jest taki, że tak jak wcześniej wspomniałam - możliwe jest by ważyć więcej niż poprzedniego dnia i ważąc się raz w tyg. nie wiesz czy wczoraj było mniej (= mogłaś się cieszyć bardziej, bo np. dziś jest -1 a wczoraj było 1,5kg - tu masz pewnośc, że na pewno to zejdzie, tylko musisz się pilnować by nie zgrzeszyć i myślać o tym, że było mniej), czy więcej, przez co nie wiesz jak Twój organizm zareagował na wczorajszą/przedwczorajszą np. zmianę liczby węglowodanów czy czegoś innego, nie wiesz po czym przybierasz, ile wody musisz pić by było mniej na wadze. Długo by tak wymieniać... Możesz też oczywiście ważyć się 2 razy w tygodniu, żeby było coś pomiędzy Jakkolwiek wybierzesz - będzie dobrze
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-01-17 o 17:03 |
|
|
|
|
#2306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jestem bardzo chłodnolubna, dla mnie najlepsza temperatura to 20-25°C i więcej może nie istnieć. unikam zawsze słońca, nie znoszę się opalać, zawsze wyglądam jak świniaczek jak mnie słońce złapie, więc wolę być pergaminowa ![]() Bottega: Właściwie to od nowego roku zaczęłam na nowo, bez oszukaństw, bez wykrętów .. taki nowy rozdział, a nie chciałam Was opuszczać ze względu na to, że się trochę przywiązałam i jakby rozpoczęłam start jeszcze raz. Tabelka pokazuje piątkową wagę, dziś mam już 83,9, ale niech zostanie tamta waga, bo ogólnie odliczam sobie od piątku do piątku spadki ale tak, zgadzam się, baty się należą. (i dobrze ci się zdaje, oszukiwałam samą siebię i pluję sobie w brodę, że tyle czasu zmarnowałam... ). Jem ładnie, ćwiczę już też ładnie właśnie dopijam kubek czerwonej herbaty i zmykam na rowerek. ![]() A wiecie? mój pierwszy cel się zbliża: "magiczne" 82 którego nie byłam w stanie przekroczyć.. trzymajcie kciuki, żebym go przekroczyła w końcu
|
|
|
#2307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
G ratuluję spadku oraz przede wszystkim przemyślenia sprawy i wzięcia się za siebie!
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-01-17 o 17:54 |
||
|
|
|
#2308 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie nie mam wymiaru godzin, tylko powiedziane, że 4 tygodnie, czyli zakładając, że chodzę do pracy 5x w tygodniu na te, powiedzmy, 8h (bo chyba tyle mogą mnie max jednego dnia trzymać
) to mi wychodzi 160h (chyba , że coś źle policzyłam).laski, mam tuńczyka w puszce w kawałkach w wodzie, co z nim zrobić? sałatka makaronowa z kukurydzą odpada, bo nie lubię tego słodkiego połączenia, a może coś wymyślicie i nie skończy się na zjedzeniu go z chrupkim i korniszonkiem jutro :3
FORCE yourself to do things. FORCE yourself to get out of bed and practice. FORCE YOURSELF TO WORK. Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2012-01-17 o 17:58 |
|
|
|
#2309 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do praktyk - no to nie tak źle
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.

Koleżanka zadzwoniła do mnie z pytaniem czy nie chciałabym polecieć z nią na miesiąc, dwa w wakacje do USA 

Odkładaj na bilet bejb i korzystaj z uroków stanów!
Jak odmówię, będę żałować.. a nie mam nikogo w Ameryce, żeby mieć chociaż nadzieję, że "może kiedyś tam polecę"
Ale żeby tak kupować wagę podziwiam
) Dobre są do różnych sałatek lub jako przekąska. Zależy w sumie kto co lubi, ale mi ich smak odpowiada 
czy to możliwe po niecałych 3 tygodniach? 

!!!