Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-24, 19:20   #2281
Furczak
Raczkowanie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

anagat dokładnie!! cały poród i wszystko co sie z nami potem dzieje bedzie niespodzianka wiec po co do tego dokladac jeszcze zastanawianie sie nad placia
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 19:25   #2282
anagat
Zadomowienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
To Ty nie podtrzymasz tradycji?? o Ty niedobra...
W Anglii to chyba jednak normalne...
Ałć Ałć...

To w Anglii znają płeć??
Irlandczycy są strasznie przesądni.. może to kolejny powód?

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
anagat dokładnie!! cały poród i wszystko co sie z nami potem dzieje bedzie niespodzianka wiec po co do tego dokladac jeszcze zastanawianie sie nad placia
No nie umiem się zgodzić bardziej
Dla mnie taką niespodzianką były dwie kreski na teście, że już mi wystarczy Mimo że się staraliśmy, to normalnie w szoku byłam, że w końcu się udało
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 19:37   #2283
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Ałć Ałć...

To w Anglii znają płeć??
Irlandczycy są strasznie przesądni.. może to kolejny powód?
Chyba znają, bo Pani na usg wcale się nie zdziwiła że chce poznać, a może się nie zdziwiła bo jestem Polką...
Nie wiem jak nie skorzystać z takich udogodnień Ale rodzinie chyba nie powiemy, u nas sie płci raczej nie ogłasza wcześniej, a tym bardziej jakie będzie imię i nawet nikt nie dopytuje. Gorzej w rodzinie TZ, od początku jaka płeć i jaka płeć, jakbyśmy zamawiali jakąś konkretną w sklepie...? I mam plan powiedzieć, że sami nie wiemy bo sie wypięło... wkurza mnie takie wścibstwo. Acha i jeszcze zaznaczanie że wolą dziewczynkę.... Mogą sobie woleć...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 19:38   #2284
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Dziewczynki aż tak przykuta do łóżka nie jestem.. poruszam się jak normalny człowiek po domu i generalnie jak trzeba to pojadę nawet na trasie kielce -wawa-kielce ale no właśnie.. musiałam prosić TZ o częste postoje bo mi po prostu po pewnym czasie było niewygodnie. W zasadzie to było tak, że czasem wręcz kładłam się na tylnej kanapie a w domu .. Ładuję pralkę (już nie rozładuję, nie wieszam prania), zmywam mopem podłogi, sprzątam kuwetę, czasem rozpakowuję zmywarkę (nie mogę zapakować bo często mnie pryz tym straszliwe mdli - to dość dziwne bo przy kuwecie aż tak mnie nie rzuca ), nie odkurzam, ale gotuję.. za to posprzątanie po obiedzie .. łooooj wolę odpoczywać po najedzeniu się
Także generalnie nie jestem jakaś specjalnei przykuta do łóżka. Nie mam jednakowoż pojęcia jakie ćwiczenia mogę wykonywać bo na prawdę no bez przesady - wczoraj gilgotaliśmy się i w ogóle takie tam małżeńskie przekomarzanki... a dziś koszmar wstaję i czuję jak mnie ciągnie od lewej strony (a ja mam dzidziusia w prawej części - za przegrodą) o kasłaniu czy kichaniu to w ogóle nie ma mowy bo zaraz się boję, że ojejku zaciągnęło się coś a jak się urwie (niby bez przesad no nie?? co mi się tam urwie) a co jeśli okaże się, że faktycznie będę musiała faktycznie zostać na pół roku w łóżku grrrrrrrrrrrrrrrrrrr jestem zła na siebie, że tak się o siebie trzęsę ale no chyba trzebaby .. skoro jest się odpowiedzialnym za to małe zafasolkowanie.. ech :mdeje:
moim zdaniem najlepiej jakbys udala sie do dobrego rehabilitanta zeby Ci dal zestaw cwiczen dla ciezarnej z takimi dolegliwosciami, a poki co tak jak anagat mowi, proste cwiczenia rozciagajace na pewno nie zaszkodza
Cytat:
Patrz, my tu z Ciebie obłożnie chorą robimy, a ty nawet zmywarkę rozładowujesz
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 20:17   #2285
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

a ja miałam dzis pracowity dzień najpierw rano u mamy, później runda po lumpeksach i kopiłyśmy spodnie ciążowe bardzo fajne za 15zl tata w domu mi skrócił bo ja z mama nie lubimy sie z igla i nitka później we 3 zjedliśmy pierogi domowej roboty, tata lepił, TŻ dostał swoja porcje w domu, na deser paszteciki z kapusta i mięsem, posiedziałam trochę przyszła koleżanka na paznokcie bo to moja specjalność zawodowa i teraz robie gulasz na jutro ahh mi tak pachnie ze chyba sie dzis jeszcze na miseczkę skusze
normalnie nie wiem skąd tyle egerii dzis we mnie???
Stary 2011-10-24, 20:18   #2286
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc to ja często od lat byłam klientem sklepów dziecięcych i faktycznie nie ma większych uniwersalnych rzeczy zawsze jakis mały szczegół wskazuje za preferowaną płeć właściciela- nosiciela danej rzeczy. a ja uwielbiam brązy i beże i musze uważac zeby nie przesadzic z tym kolorem w wyprawce zeby nam się dziecko w pokoju nie zgubilo bo tez mamy w brązie ściany i meble

Cytat:
And where will be the surprize????????????????? ???
A dla mnie kurde surprize to mam w brzuchu.. i jak będzie zosia, albo pan XY to też będzie niespodzianka..

Cytat:
Nie wiem jak nie skorzystać z takich udogodnień Ale rodzinie chyba nie powiemy, u nas sie płci raczej nie ogłasza wcześniej, a tym bardziej jakie będzie imię i nawet nikt nie dopytuje. Gorzej w rodzinie TZ, od początku jaka płeć i jaka płeć, jakbyśmy zamawiali jakąś konkretną w sklepie...? I mam plan powiedzieć, że sami nie wiemy bo sie wypięło... wkurza mnie takie wścibstwo. Acha i jeszcze zaznaczanie że wolą dziewczynkę.... Mogą sobie woleć...
a nasze rodziny nie wiedzialy az do urodzenia sie Sandry
Stary 2011-10-24, 20:25   #2287
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

witam worcilam z lezakowania w spzitlau spedzialam 8 dni, ogolnie nie wiedza co to za bol kotry do dzis odczuwam- albo macica sie powieksza z miesniami,albo dzidzia cos uciska, albo faktycznie spojenie łonowe sie rochodzi i tyle co mi powiedzieli. Ogolnie szyjka, łozysko, i dzidzia ok ;] -chyba bedzie dziewcyznka ;] wiec bedziemy mieli parke hihi;]ale plec potwierdza pewnie na usg genetycznym 4 listopada i tyle co u mnie pozdrawiam cieplutko te kotre mnie pamietaja ;] hihi

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 20:30   #2288
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
witam worcilam z lezakowania w spzitlau spedzialam 8 dni, ogolnie nie wiedza co to za bol kotry do dzis odczuwam- albo macica sie powieksza z miesniami,albo dzidzia cos uciska, albo faktycznie spojenie łonowe sie rochodzi i tyle co mi powiedzieli. Ogolnie szyjka, łozysko, i dzidzia ok ;] -chyba bedzie dziewcyznka ;] wiec bedziemy mieli parke hihi;]ale plec potwierdza pewnie na usg genetycznym 4 listopada i tyle co u mnie pozdrawiam cieplutko te kotre mnie pamietaja ;] hihi
gratuluje dziewczynki
SZYMONEK

Stary 2011-10-24, 20:35   #2289
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że to nic groźnego
Gratuluję córci i tym samym parki
Stary 2011-10-24, 20:36   #2290
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Na dołączonej metce napisane jest tylko Renais Collection
Szkoda, że na tej stronce się nie da kupić Wzięłabym dwie od razu...

Agabi wspaniałe wieści Gratuluję chłopczyka! I nadal trzymam kciuki za Twoje zdrówko
Stary 2011-10-24, 20:46   #2291
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Chyba znają, bo Pani na usg wcale się nie zdziwiła że chce poznać, a może się nie zdziwiła bo jestem Polką...
Kochana, to u nas dopiero jazdy...Jak dzwonimy do teściów, to najpierw mama Tż pyta, jak tam jej wnusia w brzuchu itp i wszystko co mówi, mówi że wnusia, że będzie wnusię w wózku wozić, że z wnusią to, a dla wnusi tamto w sklepei widziała itp. Natomiast jak do słuchawki podchodzi po niej teść, to pyta co u wnuczka, i że ma być wnuk! Też bym wolała im nic nie mówić, ale oni wiedzą, że mamy usg w czwartek i siedzą jak na szpilkach i od razu kazali do siebie po badaniu dzwonić....Więc się rozejdzie po całej rodzinie. W mojej wszyscy też czekają, ale nikt nie robi durnych założeń, że musi być chłopczyk czy musi być koniecznie dziewczynka, byle zdrowe!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 20:53   #2292
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Kochana, to u nas dopiero jazdy...Jak dzwonimy do teściów, to najpierw mama Tż pyta, jak tam jej wnusia w brzuchu itp i wszystko co mówi, mówi że wnusia, że będzie wnusię w wózku wozić, że z wnusią to, a dla wnusi tamto w sklepei widziała itp. Natomiast jak do słuchawki podchodzi po niej teść, to pyta co u wnuczka, i że ma być wnuk! Też bym wolała im nic nie mówić, ale oni wiedzą, że mamy usg w czwartek i siedzą jak na szpilkach i od razu kazali do siebie po badaniu dzwonić....Więc się rozejdzie po całej rodzinie. W mojej wszyscy też czekają, ale nikt nie robi durnych założeń, że musi być chłopczyk czy musi być koniecznie dziewczynka, byle zdrowe!
rety... jakie "kazali" , czy to ich wlasnosc?
a po badaniach naljepiej powiedzcie, ze wstydliwe i nie chcialo pokazac i tyle... bo teraz marudza o plci, a potem beda wymyslac imiona...

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
to jak bedzie chlopak, to zwal wine na tzta... w koncu to faceci majstruja plec
Stary 2011-10-24, 21:10   #2293
ewelajna25
Zadomowienie

Gucia, żebyś wiedziała, że już wymyślają...A co do płci, to tata Tż ma do powiedzenia tyle, że jeśli będzie "baba", to on, Tż niestety nie wdał się w niego...Bardzo mnie takie gadanie irytuje, nieraz już pokłuciłam się z Tż przez to, a on swojej rodziny broni, bo mówi, że to starsi ludzie, i mają prawo cieszyc się z wnuka/wnuczki...A ja z kolei nie lubię, jak mi się coś na siłę narzuca i wtrąca...Teraz w niekupowanie ciuszków, a pózniej w wychowanie...Więc aż do Pl nie chce mi się przez to wracać!
Stary 2011-10-24, 21:12   #2294
88natka
Zadomowienie

czesc dziewczyny.Bedzie dziewczynka:j upi: wszystko jest w porzadku. Bylam dzis na usg 4d i serdecznie Wam polecam. Badanie trwalo ponad 30 minut Pani doktor sprawdzila wszystko po kolei, mam plytke ze zdjeciami i filmik. Jestem dzis u tesciow. W czwartek wracamy i bede musiala Was nadrobic. Jestem najszczesliwsza na swiecie. Mam piekne zdjecie, pokaze Wam jak bede w domu. Ona jest sliczna termin przesual mi sie na 14 marca.
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 21:13   #2295
Mała!
Zakorzenienie

A ja właśnie robie obiadek na jutro wątróbka z kasza gryczaną i buraczkami niby trzeba z nią uważać...ale chyba raz nie zaszkodzi???
a robię tak późno bo jutro na 10:30 mam wizyte, potem kilka spraw, a Mąż po 13 leci do pracy... i pewnie musiałabym się śpieszyć...

Trzymajcie kciuki za mnie i dzidzię jutro...pliisss...lecę do kuchni...
Buźka

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 21:21   #2296
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
ja już po wizycie. a raczej po wizytach.kardiolog założył mi holtera.tak wiec monitorowana przez 24 godz jestem .jutro się okaże co z moim sercem... no i byłam u gin na usg. wszystko z Maluszkiem dobrze to chłopczyk na razie moje problemy z sercem nie odbiły się na synku.oby tak dalej
super że wszystko oki no i kolejny chłopczyk w naszym gronie
Stary 2011-10-24, 21:24   #2297
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.Bedzie dziewczynka:j upi: wszystko jest w porzadku. Bylam dzis na usg 4d i serdecznie Wam polecam. Badanie trwalo ponad 30 minut Pani doktor sprawdzila wszystko po kolei, mam plytke ze zdjeciami i filmik. Jestem dzis u tesciow. W czwartek wracamy i bede musiala Was nadrobic. Jestem najszczesliwsza na swiecie. Mam piekne zdjecie, pokaze Wam jak bede w domu. Ona jest sliczna termin przesual mi sie na 14 marca.
Wow! Gratulacje!!! Taka płtyka to też na pewno świetna pamiątka z okresu ciąży i dzidzia jak już dorośnie, będzie mogła sobie zobaczyc, jak pływała w brzuszku mamusi
Stary 2011-10-24, 21:28   #2298
rybka13
Zakorzenienie

ewelajna w Twoim przypadku to tylko bliźniaki wchodzą w grę i to koniecznie parka
Moja szwagierka ostatnio z pięcio minutowej rozmowy telefonicznej, wydedukowała że będę miała dziewczynkę sama sobie różne wróżby robiła w ciąży i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały na wymarzoną córę, usg jednak pokazało chłopca sama powinna wiedzieć najlepiej, że żadne przesądy się nie sprawdzają, ale jednak nadal wystarczy jej kształt brzucha aby wpierać swoje mądrości na święta to się dopiero nasłucham...
gucia zwalenie winy na męża to jest jakieś rozwiązanie

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2011-10-24 o 21:36
Stary 2011-10-24, 21:28   #2299
aalegna
Wtajemniczenie

ja po badaniu i też wszystko oki aczkolwiek pani dziś nie była pewna czy to na pewno chłopiec poźniej potwierdziła że chłopak ale tak jakoś bez przekonania łożysko sie podniosło, jednak niestety jest blisko ujścia szyjki więc nadal zakaz seksu przytyłam od ostatniej wizyty tylko kilogram no i dostałam zwolnienie do końca tygodnia żeby wyleczyć to przeziębienie bo mnie nastraszyła że jak długo zatkane uszy bedą mi się utrzymywały to nawet zapalenia ucha moge się nabawić
a maluch sobie dziś spokojnie leżał, za mało słodkiego zjadłam pewnie no i dziś na poczekalni się ponad godzine nasiedziałam niestety, postaram się jutro wrzucić fotke

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 21:35   #2300
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję córci
Te dzisiejsze wieści od was potęgują u mnie niecierpliwość Jeszcze tydzień... damy radę

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
ja po badaniu i też wszystko oki aczkolwiek pani dziś nie była pewna czy to na pewno chłopiec poźniej potwierdziła że chłopak ale tak jakoś bez przekonania łożysko sie podniosło, jednak niestety jest blisko ujścia szyjki więc nadal zakaz seksu przytyłam od ostatniej wizyty tylko kilogram no i dostałam zwolnienie do końca tygodnia żeby wyleczyć to przeziębienie bo mnie nastraszyła że jak długo zatkane uszy bedą mi się utrzymywały to nawet zapalenia ucha moge się nabawić
a maluch sobie dziś spokojnie leżał, za mało słodkiego zjadłam pewnie no i dziś na poczekalni się ponad godzine nasiedziałam niestety, postaram się jutro wrzucić fotke
Najważniejsze, że łożysko wraca na swoje miejsce
No a synuś może nie miał chęci na sesję
Stary 2011-10-24, 21:38   #2301
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
no to super wiesci
kuruj sie kochana
SZYMONEK

Stary 2011-10-24, 21:55   #2302
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki za mnie i dzidzię jutro...pliisss...lecę do kuchni...
Buźka
trzymam mocno za ciebie i za siebie

Cytat:
gucia zwalenie winy na męża to jest jakieś rozwiązanie
no, chyba, ze ktos ma taka sytuacje jak Ewelajna... tak zle a tak niedobrze

Co do przesadow, wrozb itp... mi zawsze z wrozenia obraczka wychodzilo, ze bede miec pierwszego chlopca... jakos nie wyszlo

Cytat:
gratulacje corci
Stary 2011-10-24, 22:08   #2303
alamig
Zakorzenienie

Wrzuciłam swoje fotki na maila
Stary 2011-10-24, 22:55   #2304
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
cieszę się Kochana, że wszystko w porządku

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Gratulacje

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
emigra aaa rozumiem plany, planami... rzeczywistość inną mamy
nie ma co się ograniczać jak jest okazja i w dodatku śliczności jakieś

ja mam kilka par body z krótkim i długim rękawem, czapeczkę i niedrapki niestety wszystko białe... póki się moja dziecinka nie ujawni z tożsamością
no tak - na początku najlepiej właśnie takie uniwersalne kolory. Nie mogąc się doczekac też kupiłam pare ciuszków unisex, ale teraz juz czekam do grudnia i staram się nie szaleć póki nie poznamy płci

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Sterylizator chcialabym miec, a podgrzewacz byl na pulpicie jak nie mielismy mikrofalowki - a ze teraz mamy to w niej bede pogrzewac napewno
Podgrzewacze można podobno używać jako sterylizatory też Nie wiem tylko czy wszystkie.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
czasami sklepy osiedlowe sa super!! mozna w nich znalezc fajne ubrania i nie trzeba jechac do centrum handlowego, pamietam jak mieszkalam w Wawie na Chomiczowce i wlasnie w sklepie osiedlowym kupilam moj ulubiony golf i szalik, a cena tez byla naprawde super.
właśnie też w wawie szukam takich osiedlowych sklepów, ale na bielanach nic nie znalazłam (tam chyba nie ma ze względu na to że to raczej dzielnica starszych ludzi..)

Gratuluję wsysttkim pozytywnych wiadomości na wizytach, ja na swoją jeszcze trochę muszę poczekać, ale się już strasznie niecierpliwię.

A tak poza tym to śliczne zdjęcia powrzucałyście na maila.. Piękne z Was kobietki

Tez chyba muszę coś wrzucić, choć trochę się wstydzę..

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2011-10-24 o 22:57
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 23:15   #2305
anagat
Zadomowienie

A sterylizator jest konieczny?
Kurcze, ja nie zamierzam karmić butlą. Byłby to dla mnie wstyd i hańba, bo w mojej rodzinie karmi się piersią, nikt jakoś wcześniej nie miał z tym problemu. Więc i ja myślę, że nie będę miała.

Zagadnieniu butelek poświęcę minimum uwagi. W razie totalnego emergency, tu w szpitalu dają butle i mleko, więc akurat tym się nie zamierzam przejmować.
Ja nigdy nawet nie widziałam u mnie w rodzinie butelki w domu noworodka Jakoś butla i noworodek nie idą dla mnie w parze. To mi się jedynie z Irlandią kojarzy, gdzie nikt prawie nie karmi cycem, prócz Polek i Słowaczek

Najważniejsze jest pozytywne nastawienie, nie?

Ale jestem masakrycznie wzdęta..zupełnie nie wiem czemu. Bo dziś zupełnie nie mam po czym..

P.S. Ciekawe jak to wszystko nam będzie wychodziło po porodzie Te nasze plany..

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Ale super zdjęcia wstawiłyście.. WSZYSTKIE!!! Piękne mamuśki się szykują

Karolca, sukienka rewelacja..Też taką chcę!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2011-10-24, 23:16   #2306
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
A sterylizator jest konieczny?
Kurcze, ja nie zamierzam karmić butlą. Byłby to dla mnie wstyd i hańba, bo w mojej rodzinie karmi się piersią, nikt jakoś wcześniej nie miał z tym problemu. Więc i ja myślę, że nie będę miała.

Zagadnieniu butelek poświęcę minimum uwagi. W razie totalnego emergency, tu w szpitalu dają butle i mleko, więc akurat tym się nie zamierzam przejmować.
Ja nigdy nawet nie widziałam u mnie w rodzinie butelki w domu noworodka Jakoś butla i noworodek nie idą dla mnie w parze. To mi się jedynie z Irlandią kojarzy, gdzie nikt prawie nie karmi cycem, prócz Polek i Słowaczek

Najważniejsze jest pozytywne nastawienie, nie?

Ale jestem masakrycznie wzdęta..zupełnie nie wiem czemu. Bo dziś zupełnie nie mam po czym..

P.S. Ciekawe jak to wszystko nam będzie wychodziło po porodzie Te nasze plany..
Ja też bardzo chciałabym karmić piersią, ale być może trzeba będzie po jakimś czasie wprowadzić dodatkowe pokarmy, z butelki.

Tez często myślę, jak to będzie. To wszystko wydaje się takie trudne - te maleństwa są takie kruche! Oglądałam dziś filmik o kąpaniu dziecka - któraś z dziewczyn załączyła.... Mam nadzieję, że damy radę
Stary 2011-10-24, 23:19   #2307
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
cziqua, my tylko dwa wyjazdy zaplanowaliśmy z dłuższym wyprzedzeniem niż dwa dni Właśnie jak jechaliśmy do Niemiec do Tropical Islands. Oj, pojechałabym tam jeszcze raz, właśnie taką jesienno-zimową porą. Fajna namiastka tropików pomimo iż nadal jest to basen. Ale następna taka wyprawa dopiero jak dziecko będzie miało ze trzy lata i będzie sens pokazywania mu czegokolwiek. Wcześniej z małą pochodzę na zwykłe baseny aby się oswoiła, nauczyła może pływać (mamy kilka basenów dla takich maluchów). Ale najpierw niech się urodzi
ja też już planuję wspólny basen z dzieckiem, już znalazłam grupę bobasy dla 3-9 miesięcy

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! ja zakatarzona zostałam na L4 w domku, smarkamy razem z mężem. Więc może dzisiaj uda się nam zrobić jakieś brzuszkowe zdjęcia. Jutro polece na manicure -mam nadzieje że nie osmarkam manicurzystki :P ale trzeba sobie jakoś chorobę urozmaicić.
A w środę czeka mnie najsłodsze badanie diagnostyczne- krzywa cukrowa. Lekarz uprzedził żebym wzięła dobrą książkę -bo spędzę tam 3 godziny :/ Oby sofa była wygodna.

Monia, mi mama opowiadała że robiła to ok. 2, 3 tygodnie przed samym porodem - a skutecznie wykarmiła 3 dzieci. W sumie wydaje się to logiczne, po co 4 miesiące wcześniej utwardzać sutki, skoro będą nam potrzebne po porodzie. A w 9 miesiącu skurcze są już miło widziane i wtedy nie będziemy się niczego obawiać
Ivonka zdrówka życzę i dzięki za rady
już Ci odpisuję na priv o zajęciach

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ja teraz dopiero bylam pierwszy raz na basenie, bo wczesniej nie mialam czasu. Zycze zdrowka i dzialaj tez kochana jak tylko mozesz cwicz plywaj, bo to najlepsze, co mozna dla siebie zrobic w ciazy, zeby jakos funkcjonowac pozniej jak juz jest duzy brzuszek, bo ja w poprzedniej ciazy nie moglam nic i bylam baardzo zastana;/

No ta temperatura na dworze troche niefajna ale co tam, dobre suszenie, czapka na glowe i jest ok
A jakie cwiczenia robicie na tych Aktywnych 9 mcach?
!
fajnie, że się zmobilizowałaś na basen
a na aktywnych 9 miesiącach zaczynamy od rozgrzewki, ostatnio spacerowałyśmy na bieżni, dziś na rowerze jeździłyśmy. Potem na sali:ćwiczenia na piłce albo z takimi gumami rozciągającymi, głównie na nogi i pośladki. Instruktorka przypomina cały czas, żeby brzucha nie napić, więc super i na dodatek opowiada o swoich doświadczeniach, wózkach, poradzie i innych ciążowych sprawach
niestety mimo zapisanych 4 byłyśmy we 2 i jeszcze następny tydzień mamy szansę, a jak za 2 tyg nie będzie więcej chętnych to z zajęć nici

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
ja już po wizycie. a raczej po wizytach.kardiolog założył mi holtera.tak wiec monitorowana przez 24 godz jestem .jutro się okaże co z moim sercem... no i byłam u gin na usg. wszystko z Maluszkiem dobrze to chłopczyk na razie moje problemy z sercem nie odbiły się na synku.oby tak dalej
super, że z synkiem wszystko ok, trzymam kciuki za serduszko

Cytat:
zazdroszczę parki i gratuluję
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 23:39   #2308
anagat
Zadomowienie

Lena, ja się nie boję kruchości dziecka. Ja kąpałam noworodki jako 11 latka, nosiłam, przewijałam. W szpitalu też mam okazję potrenować

Te , które widziały jak położne po porodzie dzieciaczka obracają góra dół, to mogą sobie wyobrazić, jak będzie się czuł mój mąż, jak ja będę tak naszym dzieckiem wywijała hehe

To czego ja nie jestem pewna, to jak zachowam się ja sama podczas porodu, moje ciało po porodzie..Jakie to będzie uczucie, jak pokarm będzie z piersi kapał.. Bo tego to nie miałam jeszcze okazji poczuć

A jeżeli będę karmić piersią, to nie zamierzam wprowadzać nic dopóki nie będę musiała wrócić do pracy. Czyli ok 6 miesięcy ( w Ire macierzyńskie to 26 tygodni).

Spać idę , bo jutro do roboty na 7:30;/;/
Aaa idę też jutro do antenatal clinic. Ciekawe jak to tu wygląda i czy dostanę jakiś termin na USG
Stary 2011-10-25, 05:45   #2309
Zariah
Rozeznanie

Dzień dobry

będę nadrabiać w pracy
a teraz uprzzejmie donoszę że będzie

♥ CÓRECZKA

tak byłam nastawiona, że to chłopak, że wczoraj cały wieczór się przyzwyczajałam było mi autentycznie wszystko jedno, ale jadnak myślałam że siusiak a tu nam dziewuszka niespodziankę sprawiła. tatuś zawiedziony przez 30 sekund a potem dumny i szczęśliwy zadecydował, że koniecznie jeden różowy wyjściowy strój jego córa mieć będzie

a z gorszych wiadomości to mam nisko położone łożysko. Jeśli się nie podniesie będzie problem. :/ zostałam ostrzeżona, że jak zacznę krwawić (prawdopodobieństwo dużo wyższe niż w innych ciążach) to mam jechać szybko do szpitala bo tzn., że łożysko mi się okdleja.
ale jest naszczęście 90% prawdopodobieństwa, że się podniesie w ciągu następnych kilku tygodni także staram się nie martwić. Wyznaczyli mi dodatkowe USG 30.01. Jak się nie podniesie do tego czasu to cesarka mnie czeka (oj nie chce nie chce ) i może się okazać, że trzeba będzie zrobić ją wcześniej, więc wcześniak... ech... może się jednak podniesie.
mam nie ćwiczyć i dużo odpoczywać.

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 06:32   #2310
ivonka7
Rozeznanie

Dzień dobry!
Zariah
Gratuluje córeczki!
Faktycznie musisz bardzo uważać na siebie! Pewnie to będzie bardzo męczące, ale czego się nie robi dla dobra dziecka -my kobiety to chyba automatycznie jesteśmy gotowe na takie poświęcenia
Liczcie na to że łożysko się podniesie i będziecie mogli cieszyć się bardziej aktywnie ciążą.

Monika_Krk my z mężem tez bardzo chcielibyśmy odzić z maluszkiem na basen. A w Krakowie z tego co wiem to w Parku Wodnym można właśnie od 3 miesiąca, gdzieś jeszcze?

Pozdrawiam i lecę na badanie krzywej cukrowej, oby nie było zwrotów bo słyszałam że to pyszne jest
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości