|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
anagat dokładnie!! cały poród i wszystko co sie z nami potem dzieje bedzie niespodzianka wiec po co do tego dokladac jeszcze zastanawianie sie nad placia
|
|
|
|
#2282 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
To w Anglii znają płeć?? Irlandczycy są strasznie przesądni.. może to kolejny powód? ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
Dla mnie taką niespodzianką były dwie kreski na teście, że już mi wystarczy Mimo że się staraliśmy, to normalnie w szoku byłam, że w końcu się udało ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak nie skorzystać z takich udogodnień Ale rodzinie chyba nie powiemy, u nas sie płci raczej nie ogłasza wcześniej, a tym bardziej jakie będzie imię i nawet nikt nie dopytuje. Gorzej w rodzinie TZ, od początku jaka płeć i jaka płeć, jakbyśmy zamawiali jakąś konkretną w sklepie...? I mam plan powiedzieć, że sami nie wiemy bo sie wypięło... wkurza mnie takie wścibstwo. Acha i jeszcze zaznaczanie że wolą dziewczynkę.... |
|
|
|
|
#2284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
a ja miałam dzis pracowity dzień
najpierw rano u mamy, później runda po lumpeksach i kopiłyśmy spodnie ciążowe bardzo fajne za 15zl tata w domu mi skrócił bo ja z mama nie lubimy sie z igla i nitka później we 3 zjedliśmy pierogi domowej roboty, tata lepił, TŻ dostał swoja porcje w domu, na deser paszteciki z kapusta i mięsem, posiedziałam trochę przyszła koleżanka na paznokcie bo to moja specjalność zawodowa i teraz robie gulasz na jutro ahh mi tak pachnie ze chyba sie dzis jeszcze na miseczkę skusze ![]() normalnie nie wiem skąd tyle egerii dzis we mnie??? |
|
|
|
#2286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
witam worcilam z lezakowania w spzitlau spedzialam 8 dni, ogolnie nie wiedza co to za bol kotry do dzis odczuwam- albo macica sie powieksza z miesniami,albo dzidzia cos uciska, albo faktycznie spojenie łonowe sie rochodzi i tyle co mi powiedzieli. Ogolnie szyjka, łozysko, i dzidzia ok ;] -chyba bedzie dziewcyznka ;] wiec bedziemy mieli parke hihi;]ale plec potwierdza pewnie na usg genetycznym 4 listopada i tyle co u mnie pozdrawiam cieplutko te kotre mnie pamietaja ;] hihi
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję córci i tym samym parki
|
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzięłabym dwie od razu...Agabi wspaniałe wieści
|
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, czy to ich wlasnosc?a po badaniach naljepiej powiedzcie, ze wstydliwe i nie chcialo pokazac i tyle... bo teraz marudza o plci, a potem beda wymyslac imiona... ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
|
#2293 |
|
Zadomowienie
|
Gucia, żebyś wiedziała, że już wymyślają...A co do płci, to tata Tż ma do powiedzenia tyle, że jeśli będzie "baba", to on, Tż niestety nie wdał się w niego...Bardzo mnie takie gadanie irytuje, nieraz już pokłuciłam się z Tż przez to, a on swojej rodziny broni, bo mówi, że to starsi ludzie, i mają prawo cieszyc się z wnuka/wnuczki...A ja z kolei nie lubię, jak mi się coś na siłę narzuca i wtrąca...Teraz w niekupowanie ciuszków, a pózniej w wychowanie...Więc aż do Pl nie chce mi się przez to wracać!
|
|
|
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny.Bedzie dziewczynka
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie robie obiadek na jutro
wątróbka z kasza gryczaną i buraczkami niby trzeba z nią uważać...ale chyba raz nie zaszkodzi???a robię tak późno bo jutro na 10:30 mam wizyte, potem kilka spraw, a Mąż po 13 leci do pracy... i pewnie musiałabym się śpieszyć... Trzymajcie kciuki za mnie i dzidzię jutro...pliisss...lecę do kuchni... Buźka
|
#2296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taka płtyka to też na pewno świetna pamiątka z okresu ciąży i dzidzia jak już dorośnie, będzie mogła sobie zobaczyc, jak pływała w brzuszku mamusi
|
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
ewelajna w Twoim przypadku to tylko bliźniaki wchodzą w grę i to koniecznie parka
![]() Moja szwagierka ostatnio z pięcio minutowej rozmowy telefonicznej, wydedukowała że będę miała dziewczynkę gucia zwalenie winy na męża to jest jakieś rozwiązanie
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2011-10-24 o 22:36 |
|
|
|
#2299 |
|
Wtajemniczenie
|
ja po badaniu i też wszystko oki
aczkolwiek pani dziś nie była pewna czy to na pewno chłopiec poźniej potwierdziła że chłopak ale tak jakoś bez przekonania łożysko sie podniosło, jednak niestety jest blisko ujścia szyjki więc nadal zakaz seksu przytyłam od ostatniej wizyty tylko kilogram ![]() a maluch sobie dziś spokojnie leżał, za mało słodkiego zjadłam pewnie no i dziś na poczekalni się ponad godzine nasiedziałam niestety, postaram się jutro wrzucić fotke
|
#2300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te dzisiejsze wieści od was potęgują u mnie niecierpliwość Jeszcze tydzień... damy radę ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() No a synuś może nie miał chęci na sesję
|
||
|
|
|
#2301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kuruj sie kochana
|
|
#2302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ciebie i za siebie ![]() no, chyba, ze ktos ma taka sytuacje jak Ewelajna... tak zle a tak niedobrze ![]() Co do przesadow, wrozb itp... mi zawsze z wrozenia obraczka wychodzilo, ze bede miec pierwszego chlopca... jakos nie wyszlo ![]() Cytat:
|
|
#2304 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
no tak - na początku najlepiej właśnie takie uniwersalne kolory. Nie mogąc się doczekac też kupiłam pare ciuszków unisex, ale teraz juz czekam do grudnia i staram się nie szaleć póki nie poznamy płci![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
Nie wiem tylko czy wszystkie.---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
Gratuluję wsysttkim pozytywnych wiadomości na wizytach, ja na swoją jeszcze trochę muszę poczekać, ale się już strasznie niecierpliwię. A tak poza tym to śliczne zdjęcia powrzucałyście na maila.. Piękne z Was kobietki![]() Tez chyba muszę coś wrzucić, choć trochę się wstydzę..
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-10-24 o 23:57 |
|||||
|
|
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
A sterylizator jest konieczny?
Kurcze, ja nie zamierzam karmić butlą. Byłby to dla mnie wstyd i hańba, bo w mojej rodzinie karmi się piersią, nikt jakoś wcześniej nie miał z tym problemu. Więc i ja myślę, że nie będę miała. Zagadnieniu butelek poświęcę minimum uwagi. W razie totalnego emergency, tu w szpitalu dają butle i mleko, więc akurat tym się nie zamierzam przejmować. Ja nigdy nawet nie widziałam u mnie w rodzinie butelki w domu noworodka Jakoś butla i noworodek nie idą dla mnie w parze. To mi się jedynie z Irlandią kojarzy, gdzie nikt prawie nie karmi cycem, prócz Polek i Słowaczek![]() Najważniejsze jest pozytywne nastawienie, nie? Ale jestem masakrycznie wzdęta..zupełnie nie wiem czemu. Bo dziś zupełnie nie mam po czym.. P.S. Ciekawe jak to wszystko nam będzie wychodziło po porodzie Te nasze plany..![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Ale super zdjęcia wstawiłyście.. WSZYSTKIE!!! Piękne mamuśki się szykują Karolca, sukienka rewelacja..Też taką chcę!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez często myślę, jak to będzie. To wszystko wydaje się takie trudne - te maleństwa są takie kruche! Oglądałam dziś filmik o kąpaniu dziecka - któraś z dziewczyn załączyła.... Mam nadzieję, że damy radę
|
|
|
|
|
#2307 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() już Ci odpisuję na priv o zajęciach ![]() Cytat:
a na aktywnych 9 miesiącach zaczynamy od rozgrzewki, ostatnio spacerowałyśmy na bieżni, dziś na rowerze jeździłyśmy. Potem na sali:ćwiczenia na piłce albo z takimi gumami rozciągającymi, głównie na nogi i pośladki. Instruktorka przypomina cały czas, żeby brzucha nie napić, więc super i na dodatek opowiada o swoich doświadczeniach, wózkach, poradzie i innych ciążowych sprawach niestety mimo zapisanych 4 byłyśmy we 2 i jeszcze następny tydzień mamy szansę, a jak za 2 tyg nie będzie więcej chętnych to z zajęć nici ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
Lena, ja się nie boję kruchości dziecka. Ja kąpałam noworodki jako 11 latka, nosiłam, przewijałam. W szpitalu też mam okazję potrenować
![]() Te , które widziały jak położne po porodzie dzieciaczka obracają góra dół, to mogą sobie wyobrazić, jak będzie się czuł mój mąż, jak ja będę tak naszym dzieckiem wywijała hehe ![]() To czego ja nie jestem pewna, to jak zachowam się ja sama podczas porodu, moje ciało po porodzie..Jakie to będzie uczucie, jak pokarm będzie z piersi kapał.. Bo tego to nie miałam jeszcze okazji poczuć ![]() A jeżeli będę karmić piersią, to nie zamierzam wprowadzać nic dopóki nie będę musiała wrócić do pracy. Czyli ok 6 miesięcy ( w Ire macierzyńskie to 26 tygodni). Spać idę , bo jutro do roboty na 7:30;/;/ Aaa idę też jutro do antenatal clinic. Ciekawe jak to tu wygląda i czy dostanę jakiś termin na USG ![]()
|
|
|
|
#2309 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
będę nadrabiać w pracy ![]() a teraz uprzzejmie donoszę że będzie ♥ CÓRECZKA ♥ tak byłam nastawiona, że to chłopak, że wczoraj cały wieczór się przyzwyczajałam a tu nam dziewuszka niespodziankę sprawiła. tatuś zawiedziony przez 30 sekund a potem dumny i szczęśliwy zadecydował, że koniecznie jeden różowy wyjściowy strój jego córa mieć będzie a z gorszych wiadomości to mam nisko położone łożysko. Jeśli się nie podniesie będzie problem. :/ zostałam ostrzeżona, że jak zacznę krwawić (prawdopodobieństwo dużo wyższe niż w innych ciążach) to mam jechać szybko do szpitala bo tzn., że łożysko mi się okdleja. ale jest naszczęście 90% prawdopodobieństwa, że się podniesie w ciągu następnych kilku tygodni także staram się nie martwić. Wyznaczyli mi dodatkowe USG 30.01. Jak się nie podniesie do tego czasu to cesarka mnie czeka (oj nie chce nie chce mam nie ćwiczyć i dużo odpoczywać. |
|
|
|
#2310 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Zariah Gratuluje córeczki! ![]() Faktycznie musisz bardzo uważać na siebie! Pewnie to będzie bardzo męczące, ale czego się nie robi dla dobra dziecka -my kobiety to chyba automatycznie jesteśmy gotowe na takie poświęcenia ![]() Liczcie na to że łożysko się podniesie i będziecie mogli cieszyć się bardziej aktywnie ciążą. Monika_Krk my z mężem tez bardzo chcielibyśmy odzić z maluszkiem na basen. A w Krakowie z tego co wiem to w Parku Wodnym można właśnie od 3 miesiąca, gdzieś jeszcze? Pozdrawiam i lecę na badanie krzywej cukrowej, oby nie było zwrotów
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.

wstaję i czuję jak mnie ciągnie od lewej strony (a ja mam dzidziusia w prawej części - za przegrodą) o kasłaniu czy kichaniu to w ogóle nie ma mowy bo zaraz się boję, że ojejku zaciągnęło się coś a jak się urwie (niby bez przesad no nie?? co mi się tam urwie) a co jeśli okaże się, że faktycznie będę musiała faktycznie zostać na pół roku w łóżku

, czy to ich wlasnosc?

poźniej potwierdziła że chłopak ale tak jakoś bez przekonania
za ciebie i za siebie