![]() |
#2281 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Ja nie mam WIĘKSZYCH problemów z moimi obecnymi. Raczej każdy będzie miał jakieś problemy z hostami, w końcu pakujemy sie w środek życia innych ludzi, rodzin, które mają swoje nawyki i przyzwyczajenia. Kwestia czy potrafimy się dostosować i czy chcemy się dostosować - i czy dostosowanie jest w ogóle możliwe...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zadomowienie
|
lucy, wiem, wiem, to bylo z taka ironia napisane...
#2283 |
Rozeznanie
|
cyrk podczas odprawy, myślałam, że się potnę, bagaż przekraczał, o 400gram i nie chcieli przepuścić ! a ja tam na podłogę, i wyciągam, przekładam, nagle po wyciągnięciu okazuje się, że jest więcej niz wcześniej :O ale skracając już dałam radę, ale musiałam odłożyć grę dla dziecka.. i czekoladki.. i laptopa wcisnac do podrecznego, bo nie mozna miec w osobnej torbie na lapa bo koszytuje to 300zł
![]() no wiec, dobrze, ze zahaczylam jakas dziewczyne przed lotem, bo mi bylo razniej w samolocie, pozniej razem po bagaz i w ogole gdy wyszlam na lotnisko tam, jego nie bylo, wiec sie troche wystraszylam, ale zadzwonilam, i powiedzial, ze utknal w korku, bo w poniedzialek jest bank holiday, wiec dlatego i powiedzial,ze moze to potrwac jeszcze godzine, ale w sumie krocej no i przyjechal z małym powiedzial, ze droga powrotna teraz zajela by zbyt długo, wiec pojechalismy bocznymi drogami, do jego bratowej, czyli polki jej dzieci mowia po polsku i ang, i fajnie, ze tam pojechalismy bo troche poczulam sie jak u znajomych, ktorych odwiedzamy w koncu na wieczor dotarlismy na miejsce, wiec powiedzialam tylko hostce hello i poszlam do pokoju spac pokoj maluitki, tylko lozko, na ubrania 2 takie "szafki", i szafka nocna ale to jest wykonane z materialu.. ale lozko dosyc wygodne, miekkie, takie wysokie, koldra fajna ;p pokoj taki jak w niani w nowym jorku jesli pamietacie generalnie, oni sa mili, wiec nie jest zle musze ich teraz tylko lepiej poznac dzieci tez po malu mnie poznaja, wiadomo,ze potrzeba na to czasu dzisiaj wstalam, dalam im te prezenty pilam angielska herabte :O pozniej host gdzie pojechal, a ja z hostka i dziecmi poszlismy troche na miasto, gdzie miasto, park duuuuuzo ludzi,a jakie zroznicowanie kulturowe ! widzialam za jeden czas ludzi z calego swiata! ciezko sie rozneznac, bo wszystko po lewej stronie hee kierowcy jezdza dosc szybko, ale sa bardzo mili dla siebie, co mnie zszokowalo troche, znajac kierowcow w polsce, jak dla mnei ceny sa tu straszne przeliczajac na pl, ale jak na razie bylam w tych drozszych sklepach :P ogólnie mam problem z kablem ! nie ładuje, zeszłam na dół i coś tam ładuje, ale strasznie po mału... jak wróci host, musi mi to naprawić jakoś, żebym miała u siebie w pokoju, no bo jak inaczej... Edytowane przez lovelyashley Czas edycji: 2012-08-25 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zadomowienie
|
yyy no jak to, jeden bagaz podreczny, bylo to tu pisane i wszedzie o tym trabia. trzeba bylo tylko cos przelozyc do podrecznego i tyle. tamtego nie waza nawet.
a gdzie ty jestes? jaki kabel ci nie laduje? moze gniazdko wylaczone?
#2285 |
Przyczajenie
|
Hey
![]() ![]()
#2286 |
Zadomowienie
|
Gdyby któraś z Was szukała rodzinki w Niemczech to uważajcie na tę rodzinkę http://www.aupair-world.net/aupair_detail/?&a=1386197.
Dziwni są, mają profil po niemiecku, a odpisują po polsku oferując duże zarobki (m.in znalezienie pracy przy sprzątaniu biur itd, oprócz zajęcia Au pair). Mocno podejrzane.
#2287 |
Zadomowienie
|
czasem pomagaja w poszukaniu dodatkowej pracy. poza tym akurat profil po niemiecku bo jak ktos tam jedzie to niemiecki powinien kumac, nie kazdy rozmawia po polsku. widzieli ze pisza do polki to pisali po pl. to akurat nie dziwne. niestety zarobkow jakie oferuja nie wiem.
![]() |
#2288 |
Zadomowienie
|
No tak, ale ich @ były bez żadnych błędów, wiec sądzę, że pisali je Polacy. Dodatkowo facet mówił, że ma jakąś spółkę i jeszcze pracę w firmie może załatwić oprócz sprzątania i Au pair. No nie wiem... mnie nie przekonuje.
#2289 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
taa, okazało się, ze gniazko ma przełącznik, nie wiedzialam o tym ![]() ale w ogole, kupilam w PL wtyczki, ktore tu nie dzialaja, bo jak sie okazalo sa to wtyczki dla osob z U.K, zeby ich urzadzenia dzialaly w PL, spotkam sie z tym sprzedawca jak wroce ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
szczerzę mówiąc, to nawet by nie chciała się takim dzieckiem opiekować.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Zadomowienie
|
lovely gdzie jestes?
moze to pl- niem rodzina bo nazwisko pl
#2291 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Zakorzenienie
|
A do kiedy planujesz tam zostać?
![]()
![]() |
#2293 |
Raczkowanie
|
DOSC PILNE
![]() czesc dziewczyny, mam takie pytanie: ile normalnie dostaje au pair w Niemczech? wiem, ze takie pytanie zapewne juz padlo, ale cos nie moge znalezc. z gory bardzo dziekuje ![]()
#2294 |
Zadomowienie
|
ja korzystam z tapatalka i nie widze podpisow? to w londku jest jeszcze? to kiedy kawka?
#2295 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- szczerze to nie wiem.. tyle ile wytrzymam, a max to rok planuje zrobic "urlop" na swieta, ale zobaczymy co i jak.. od razu juz pisze, ze podziwiam dziewczyny, ktore sa operkami dluzej niz rok! ![]() dopiero drugi dzien minal, jeszcze nie rozpoczelam typowo pracy, bo na razie weekend, wiec teoretycznie mam wolne, i jutro bank holiday, wiec sama zostaje we wtorek dopiero |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 |
Zadomowienie
|
to jeszcze londyn. ode mnie godzina wiec do centrum pewnie mniej niz 40 min masz.
#2297 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, chyba się udało.
Znalazłam "idealną"=pasującą do mnie rodzinę. Angielska. 5-latek do opieki. Dużo wolnego czasu, chcą mnie zabrać do Londynu żebym zwiedziła, chociaż są z Southampton (będę blisko morza!). Rozmawiałam z nimi, z dzieckiem, wszystko wydaje się w jak najlepszym porządku. Bardzo rodzinna rodzina, a gdy dowiedzieli się, że uwielbiam jeździć na rowerze - chcą mi go kupić, bo nie mają. Naprawdę, jestem bardzo szczęśliwa. Wyjeżdżam jutro wieczorem autem z 2-ką znajomych i ich wujkiem/tatą. (w sumie to dzisiaj już wieczorem...) Mam pełno energii, mimo że wszystko że tak... z dnia na dzień. Jutro jadę po walizkę, po prezenty dla hostów, małe zakupy. I mam nadzieję że moja dentystka mnie przyjmie (po znajomości, bez wcześniejszego zapisu...). Mam stracha, ale chyba pozytywnego... trochę mi smutno, już przez chwilę płakałam, ale ogarniam się. Edytowane przez athine Czas edycji: 2012-08-27 o 01:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Zakorzenienie
|
athine tak z biegu, spontanicznie jest najlepiej, ja bardzo chciałam tak polecieć ale musiałam miesiąc czekać, jutro lecę, własnie zaczynam się pakować i stresować.. Plus taki że rodzinkę już poznałam, byli w PL na wakacjach
![]() Kieara gdzie jesteś w Irlandii?? ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Czy mi się wydaje czy eSKY nalicza jakieś dodatkowe opłaty których nie płaciłabym gdybym płaciła kartą kredytową ![]() Ciekawa jestem jaka jest najstarsza au-parka tutaj ![]() ![]()
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2012-08-27 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Raczkowanie
|
I ja próbuję ponownie - dostałam aplikację od Polki we Włoszech, ucieszyłam się jak jasny gwint, od razu pozytyw, no tylko znów trochę na szybko - jadę do rocznej i prawie 3-letniej dziewczynki, z tym że głównie będę się zajmować malutką bo ta starsza chodzi do żłobka. Hostka wydaje się mi być bardzo pozytywną, wyluzowaną osobą, rozmawiałam z nią wczoraj przez telefon no i lecę za 2 tyg na 2 tyg, potem wracam tu na tydzień i potem już zostaję u nich. Z tym, że ona mówiła że stara się co 3-4 miesiące jeździć do Polski
![]() ![]() Mówiła też że są właśnie po złym doświadczeniu bo przyjechała operka która z pokoju nie wychodziła bez makijażu a na spacer szła w szpilkach ![]() ![]() Jest na forum w końcu jakaś operka w Italii?
#2300 |
Zakorzenienie
|
lalaith ja mam 24 lata.
Ja trochę żałuję że nie wpadłam na pomysł summer au pair w tym roku, no ale cóż już zaraz powrót do szkoły więc mówi się trudno. Zostaje mi czekać do przyszłego roku na moją przygodę z US |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
madz biorąc pod uwagę Twoją imponującą liczbę kierunków studiów, nie dziwota
![]()
#2302 |
Zakorzenienie
|
ale większość już skończyłam ;P Ale serio żałuję, może to dlatego, że myślałam że będę się bronić we wrześniu, ale nie wyszło i się w lipcu obroniłam ;P Mam nadzieję że jednak te moje plany au pairowskie wypalą
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia ![]() Cytat:
choc teraz to juz bardziej bbs niz aupairowanie, bo zza kilka dni nie bede mieszkac juz z rodzinka, no i ...mam dodatkowa prace... dzizas nie moge uwierzyc, ze tak szybko zlecialo i tak duzo dzieci mi sie juz przewinelo przez rece... Cytat:
![]() |
#2304 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
myślisz że dużo? No pewnie nieraz się zdarzy że będę musiała obydwoma dzięwczątkami - np jak przyjadę to właśnie dlatego jadę tak szybko bo oni chcą lecieć do Niemiec na 2 dni na jakiś zlot i zostanę sama z maluchami (ale powiedziała że ona nie poleci jeśli dziewczyny się ze mną nie polubią na tyle, żeby ona czuła że może je zostawić). Ona chce żeby podczas gdy malutka śpi codziennie coś robić czyli tak jak mówiła w jeden dzień poprasować w drugi odkurzyć w trzeci umyć łazienki itd. I mam rower do dyspozycji. 20 min do "czegokolwiek" jak ona to ujęła haha
![]() |
#2305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak widac, dostaniesz kieszonkowe adekwatne, a z tego co wiem, to chyba we Wloszech jest najnizsze...? wiec 300 to ok. nie boisz sie tego 20 min do czegokolwiek? nie ma w sumie jak wyjsc, a jak chcesz wypic piwo? rowerem pojedzisz? ja sie bym z dala trzymala od polskich rodzin i to jeszcze mieszkajacych daleko od wszystkiego- niewiele z takiego wyjazdu bedziesz miec tak naprawde...
![]() |
#2306 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Jestem teraz w Putney, u kolezanki mojej hostki, amerykańska rodzinka... bede u nich 4 dni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem co czujesz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Raczkowanie
|
EE nie, oni mieszkają w mieście przynajmniej tak jest zaznaczone na profilu - we live in big city. Najwyżej po tych 2 tygodniach już nie wrócę
![]()
#2310 |
Raczkowanie
|
Jeszcze mam takie zapytanie o pomoc dziewczyny, okazało się że dwa dni po moim przylocie malutka obchodzi pierwsze urodzinki, ale ja kompletnie nie mam pomysłu co mogłabym jej sprawić w prezencie ... POMOCYY ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.