AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-24, 19:43   #2281
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

Cytat:
Napisane przez sylwiakaa Pokaż wiadomość
czy ktoras au pair nie miala problemow z hostami? bo ciagle ktos narzeka, tak jak i ja na moich poprzednich.
Ja nie mam WIĘKSZYCH problemów z moimi obecnymi. Raczej każdy będzie miał jakieś problemy z hostami, w końcu pakujemy sie w środek życia innych ludzi, rodzin, które mają swoje nawyki i przyzwyczajenia. Kwestia czy potrafimy się dostosować i czy chcemy się dostosować - i czy dostosowanie jest w ogóle możliwe...
Stary 2012-08-24, 21:19   #2282
sylwiakaa
Zadomowienie

lucy, wiem, wiem, to bylo z taka ironia napisane...
Stary 2012-08-25, 16:11   #2283
lovelyashley
Rozeznanie

cyrk podczas odprawy, myślałam, że się potnę, bagaż przekraczał, o 400gram i nie chcieli przepuścić ! a ja tam na podłogę, i wyciągam, przekładam, nagle po wyciągnięciu okazuje się, że jest więcej niz wcześniej :O ale skracając już dałam radę, ale musiałam odłożyć grę dla dziecka.. i czekoladki.. i laptopa wcisnac do podrecznego, bo nie mozna miec w osobnej torbie na lapa bo koszytuje to 300zł
no wiec, dobrze, ze zahaczylam jakas dziewczyne przed lotem, bo mi bylo razniej w samolocie, pozniej razem po bagaz i w ogole
gdy wyszlam na lotnisko tam, jego nie bylo, wiec sie troche wystraszylam, ale zadzwonilam, i powiedzial, ze utknal w korku, bo w poniedzialek jest bank holiday, wiec dlatego
i powiedzial,ze moze to potrwac jeszcze godzine, ale w sumie krocej no i przyjechal z małym
powiedzial, ze droga powrotna teraz zajela by zbyt długo, wiec pojechalismy bocznymi drogami, do jego bratowej, czyli polki
jej dzieci mowia po polsku i ang, i fajnie, ze tam pojechalismy bo troche poczulam sie jak u znajomych, ktorych odwiedzamy
w koncu na wieczor dotarlismy na miejsce, wiec powiedzialam tylko hostce hello i poszlam do pokoju spac
pokoj maluitki, tylko lozko, na ubrania 2 takie "szafki", i szafka nocna ale to jest wykonane z materialu..
ale lozko dosyc wygodne, miekkie, takie wysokie, koldra fajna ;p
pokoj taki jak w niani w nowym jorku jesli pamietacie
generalnie, oni sa mili, wiec nie jest zle
musze ich teraz tylko lepiej poznac
dzieci tez po malu mnie poznaja, wiadomo,ze potrzeba na to czasu
dzisiaj wstalam, dalam im te prezenty
pilam angielska herabte :O
pozniej host gdzie pojechal, a ja z hostka i dziecmi poszlismy troche na miasto, gdzie miasto, park
duuuuuzo ludzi,a jakie zroznicowanie kulturowe ! widzialam za jeden czas ludzi z calego swiata!
ciezko sie rozneznac, bo wszystko po lewej stronie hee
kierowcy jezdza dosc szybko, ale sa bardzo mili dla siebie, co mnie zszokowalo troche, znajac kierowcow w polsce,
jak dla mnei ceny sa tu straszne przeliczajac na pl, ale jak na razie bylam w tych drozszych sklepach :P

ogólnie mam problem z kablem ! nie ładuje, zeszłam na dół i coś tam ładuje, ale strasznie po mału... jak wróci host, musi mi to naprawić jakoś, żebym miała u siebie w pokoju, no bo jak inaczej...

Edytowane przez lovelyashley
Czas edycji: 2012-08-25 o 16:15
lovelyashley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 22:14   #2284
sylwiakaa
Zadomowienie

yyy no jak to, jeden bagaz podreczny, bylo to tu pisane i wszedzie o tym trabia. trzeba bylo tylko cos przelozyc do podrecznego i tyle. tamtego nie waza nawet.

a gdzie ty jestes?

jaki kabel ci nie laduje? moze gniazdko wylaczone?
Stary 2012-08-26, 12:52   #2285
Duuda
Przyczajenie

Hey postanowiłam się zalogować tu bo również chcę rozpocząć moją przygodę z au pair Tylko że mam jeszcze 17 lat i dopiero w następne wakacje chce wyjechać na 2 miesiące. Zaczęłam się rozglądać za rodzinkami w irlandii.

Jeszcze przyjdzie czas na bycie grzeczną dziewczynką... ;]

Faaajnie być optymistką

Duuda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 13:34   #2286
very niceee
Zadomowienie

Gdyby któraś z Was szukała rodzinki w Niemczech to uważajcie na tę rodzinkę http://www.aupair-world.net/aupair_detail/?&a=1386197.
Dziwni są, mają profil po niemiecku, a odpisują po polsku oferując duże zarobki (m.in znalezienie pracy przy sprzątaniu biur itd, oprócz zajęcia Au pair). Mocno podejrzane.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 14:17   #2287
sylwiakaa
Zadomowienie

czasem pomagaja w poszukaniu dodatkowej pracy. poza tym akurat profil po niemiecku bo jak ktos tam jedzie to niemiecki powinien kumac, nie kazdy rozmawia po polsku. widzieli ze pisza do polki to pisali po pl. to akurat nie dziwne. niestety zarobkow jakie oferuja nie wiem.
Stary 2012-08-26, 14:47   #2288
very niceee
Zadomowienie

No tak, ale ich @ były bez żadnych błędów, wiec sądzę, że pisali je Polacy. Dodatkowo facet mówił, że ma jakąś spółkę i jeszcze pracę w firmie może załatwić oprócz sprzątania i Au pair. No nie wiem... mnie nie przekonuje.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:22   #2289
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
yyy no jak to, jeden bagaz podreczny, bylo to tu pisane i wszedzie o tym trabia. trzeba bylo tylko cos przelozyc do podrecznego i tyle. tamtego nie waza nawet.

a gdzie ty jestes?

jaki kabel ci nie laduje? moze gniazdko wylaczone?
taaa, poprzekladama, ale moj bagaz normalny byl za ciezki... i musialam odlozyc, ale dało jakoś rade w koncu

taa, okazało się, ze gniazko ma przełącznik, nie wiedzialam o tym
ale w ogole, kupilam w PL wtyczki, ktore tu nie dzialaja, bo jak sie okazalo sa to wtyczki dla osob z U.K, zeby ich urzadzenia dzialaly w PL, spotkam sie z tym sprzedawca jak wroce

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Gdyby któraś z Was szukała rodzinki w Niemczech to uważajcie na tę rodzinkę http://www.aupair-world.net/aupair_detail/?&a=1386197.
Dziwni są, mają profil po niemiecku, a odpisują po polsku oferując duże zarobki (m.in znalezienie pracy przy sprzątaniu biur itd, oprócz zajęcia Au pair). Mocno podejrzane.

szczerzę mówiąc, to nawet by nie chciała się takim dzieckiem opiekować..
Stary 2012-08-26, 19:31   #2290
sylwiakaa
Zadomowienie

lovely gdzie jestes?

moze to pl- niem rodzina bo nazwisko pl
Stary 2012-08-26, 19:56   #2291
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
lovely gdzie jestes?
Epsom, U.K ( pisze w podpisie :P )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-26, 20:06   #2292
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovelyashley Pokaż wiadomość
Epsom, U.K ( pisze w podpisie :P )
A do kiedy planujesz tam zostać?

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 21:25   #2293
Kieara
Raczkowanie

DOSC PILNE
czesc dziewczyny, mam takie pytanie: ile normalnie dostaje au pair w Niemczech? wiem, ze takie pytanie zapewne juz padlo, ale cos nie moge znalezc. z gory bardzo dziekuje

Start: 87 kg

Aktualnie:87

Cel 1: 80 kg

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, potrafisz też tego dokonać...
Kieara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 21:27   #2294
sylwiakaa
Zadomowienie

ja korzystam z tapatalka i nie widze podpisow? to w londku jest jeszcze? to kiedy kawka?
Stary 2012-08-26, 21:40   #2295
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
ja korzystam z tapatalka i nie widze podpisow? to w londku jest jeszcze? to kiedy kawka?
jakieś 24km od Londynu, z 40 min

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
A do kiedy planujesz tam zostać?
szczerze to nie wiem.. tyle ile wytrzymam, a max to rok
planuje zrobic "urlop" na swieta, ale zobaczymy co i jak..
od razu juz pisze, ze podziwiam dziewczyny, ktore sa operkami dluzej niz rok!
dopiero drugi dzien minal, jeszcze nie rozpoczelam typowo pracy, bo na razie weekend, wiec teoretycznie mam wolne, i jutro bank holiday, wiec sama zostaje we wtorek dopiero

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-27, 00:00   #2296
sylwiakaa
Zadomowienie

to jeszcze londyn. ode mnie godzina wiec do centrum pewnie mniej niz 40 min masz.
Stary 2012-08-27, 01:27   #2297
athine
Raczkowanie

Dziewczyny, chyba się udało.
Znalazłam "idealną"=pasującą do mnie rodzinę. Angielska. 5-latek do opieki. Dużo wolnego czasu, chcą mnie zabrać do Londynu żebym zwiedziła, chociaż są z Southampton (będę blisko morza!). Rozmawiałam z nimi, z dzieckiem, wszystko wydaje się w jak najlepszym porządku. Bardzo rodzinna rodzina, a gdy dowiedzieli się, że uwielbiam jeździć na rowerze - chcą mi go kupić, bo nie mają. Naprawdę, jestem bardzo szczęśliwa.

Wyjeżdżam jutro wieczorem autem z 2-ką znajomych i ich wujkiem/tatą. (w sumie to dzisiaj już wieczorem...)
Mam pełno energii, mimo że wszystko że tak... z dnia na dzień.

Jutro jadę po walizkę, po prezenty dla hostów, małe zakupy. I mam nadzieję że moja dentystka mnie przyjmie (po znajomości, bez wcześniejszego zapisu...).

Mam stracha, ale chyba pozytywnego... trochę mi smutno, już przez chwilę płakałam, ale ogarniam się.

Edytowane przez athine
Czas edycji: 2012-08-27 o 01:34
athine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 09:44   #2298
lalaith
Zakorzenienie

athine tak z biegu, spontanicznie jest najlepiej, ja bardzo chciałam tak polecieć ale musiałam miesiąc czekać, jutro lecę, własnie zaczynam się pakować i stresować.. Plus taki że rodzinkę już poznałam, byli w PL na wakacjach

Kieara gdzie jesteś w Irlandii??

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez alex171 Pokaż wiadomość
A jednak, ten eSKY jest porąbany !!! Weszłam na rezerwację, mimo, że mi esky wysłał jakiś bilet elektroniczny to musze sie odprawic. A emaile instruujące mnie wcale tego nie mowia :/ Tylko juz spakuj sie i ciesz podroza, bezsens .
Powodzenia w UK lovelyashley ! Ja też chcę do USA Ale raczej jak jużto w 2014 '
Przecież w eSKY odprawa to łatwizna, wystarczy spisać dane z dowodu i kliknąć "odpraw"..

Czy mi się wydaje czy eSKY nalicza jakieś dodatkowe opłaty których nie płaciłabym gdybym płaciła kartą kredytową? Nie chodzi mi o to 6euro opłaty transakcyjnej..

Ciekawa jestem jaka jest najstarsza au-parka tutaj? Wiem że kobiet się o wiek nie pyta, ale ja mam 26 lat i żałuję że nie au-parkowałam wcześniej, moi rodzice zawsze byli sceptycznie nastawieni, a i ja nie miałam doświadczenia z dzieciakami.. Teraz jadę pierwszy raz i już po cichu planuję kolejne "wypady"

Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2012-08-27 o 09:47
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 12:07   #2299
6MoNi9
Raczkowanie

I ja próbuję ponownie - dostałam aplikację od Polki we Włoszech, ucieszyłam się jak jasny gwint, od razu pozytyw, no tylko znów trochę na szybko - jadę do rocznej i prawie 3-letniej dziewczynki, z tym że głównie będę się zajmować malutką bo ta starsza chodzi do żłobka. Hostka wydaje się mi być bardzo pozytywną, wyluzowaną osobą, rozmawiałam z nią wczoraj przez telefon no i lecę za 2 tyg na 2 tyg, potem wracam tu na tydzień i potem już zostaję u nich. Z tym, że ona mówiła że stara się co 3-4 miesiące jeździć do Polski dla mnie to super, mogłabym się bez tego obejść ale w takim razie czemu nie są bardzo aktywni, lubią wspinaczki i rowery. Praca codziennie po ok. 7 godzin + czasem 2x babysitting i czasem 2-3 godziny w sobotę, ona to tak ujęła że "miesiecznie max 300euro".
Mówiła też że są właśnie po złym doświadczeniu bo przyjechała operka która z pokoju nie wychodziła bez makijażu a na spacer szła w szpilkach Mam nadzieję że "do trzech razy sztuka" u mnie zadziała...
Jest na forum w końcu jakaś operka w Italii?
6MoNi9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-27, 12:34   #2300
madz88
Zakorzenienie

lalaith ja mam 24 lata.
Ja trochę żałuję że nie wpadłam na pomysł summer au pair w tym roku, no ale cóż już zaraz powrót do szkoły więc mówi się trudno. Zostaje mi czekać do przyszłego roku na moją przygodę z US

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 13:39   #2301
lalaith
Zakorzenienie

madz biorąc pod uwagę Twoją imponującą liczbę kierunków studiów, nie dziwota
Stary 2012-08-27, 13:55   #2302
madz88
Zakorzenienie

ale większość już skończyłam ;P Ale serio żałuję, może to dlatego, że myślałam że będę się bronić we wrześniu, ale nie wyszło i się w lipcu obroniłam ;P Mam nadzieję że jednak te moje plany au pairowskie wypalą

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:52   #2303
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez athine Pokaż wiadomość
Znalazłam "idealną"=pasującą do mnie rodzinę. Angielska. 5-latek do opieki. Dużo wolnego czasu, chcą mnie zabrać do Londynu żebym zwiedziła, chociaż są z Southampton (będę blisko morza!). Rozmawiałam z nimi, z dzieckiem, wszystko wydaje się w jak najlepszym porządku. Bardzo rodzinna rodzina, a gdy dowiedzieli się, że uwielbiam jeździć na rowerze - chcą mi go kupić, bo nie mają. Naprawdę, jestem bardzo szczęśliwa.

Wyjeżdżam jutro wieczorem autem z 2-ką znajomych i ich wujkiem/tatą. (w sumie to dzisiaj już wieczorem...)

Jutro jadę po walizkę, po prezenty dla hostów, małe zakupy. I mam nadzieję że moja dentystka mnie przyjmie (po znajomości, bez wcześniejszego zapisu...).

Mam stracha, ale chyba pozytywnego... trochę mi smutno, już przez chwilę płakałam, ale ogarniam się.
swietnie!!

powodzenia)

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość

Ciekawa jestem jaka jest najstarsza au-parka tutaj? Wiem że kobiet się o wiek nie pyta, ale ja mam 26 lat i żałuję że nie au-parkowałam wcześniej, moi rodzice zawsze byli sceptycznie nastawieni, a i ja nie miałam doświadczenia z dzieciakami.. Teraz jadę pierwszy raz i już po cichu planuję kolejne "wypady"
ja mam 26 lat i....6 rok juz au pairuje....
choc teraz to juz bardziej bbs niz aupairowanie, bo zza kilka dni nie bede mieszkac juz z rodzinka, no i ...mam dodatkowa prace...
dzizas nie moge uwierzyc, ze tak szybko zlecialo i tak duzo dzieci mi sie juz przewinelo przez rece...

Cytat:
Napisane przez 6MoNi9 Pokaż wiadomość
I ja próbuję ponownie - dostałam aplikację od Polki we Włoszech, ucieszyłam się jak jasny gwint, od razu pozytyw, no tylko znów trochę na szybko - jadę do rocznej i prawie 3-letniej dziewczynki, z tym że głównie będę się zajmować malutką bo ta starsza chodzi do żłobka. Hostka wydaje się mi być bardzo pozytywną, wyluzowaną osobą, rozmawiałam z nią wczoraj przez telefon no i lecę za 2 tyg na 2 tyg, potem wracam tu na tydzień i potem już zostaję u nich. Z tym, że ona mówiła że stara się co 3-4 miesiące jeździć do Polski dla mnie to super, mogłabym się bez tego obejść ale w takim razie czemu nie są bardzo aktywni, lubią wspinaczki i rowery. Praca codziennie po ok. 7 godzin + czasem 2x babysitting i czasem 2-3 godziny w sobotę, ona to tak ujęła że "miesiecznie max 300euro".
Mówiła też że są właśnie po złym doświadczeniu bo przyjechała operka która z pokoju nie wychodziła bez makijażu a na spacer szła w szpilkach Mam nadzieję że "do trzech razy sztuka" u mnie zadziała...
Jest na forum w końcu jakaś operka w Italii?
duzo tych godzin, niemal 40... ale 300 e jak na Wlochy to sporo, gdyby jeszcze to byla prawda ze glownie maluchem masz sie zajmowac ....a co z obowiazkami? co masz do robienia?

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-08-27, 16:33   #2304
6MoNi9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
duzo tych godzin, niemal 40... ale 300 e jak na Wlochy to sporo, gdyby jeszcze to byla prawda ze glownie maluchem masz sie zajmowac ....a co z obowiazkami? co masz do robienia?

myślisz że dużo?
No pewnie nieraz się zdarzy że będę musiała obydwoma dzięwczątkami - np jak przyjadę to właśnie dlatego jadę tak szybko bo oni chcą lecieć do Niemiec na 2 dni na jakiś zlot i zostanę sama z maluchami (ale powiedziała że ona nie poleci jeśli dziewczyny się ze mną nie polubią na tyle, żeby ona czuła że może je zostawić).
Ona chce żeby podczas gdy malutka śpi codziennie coś robić czyli tak jak mówiła w jeden dzień poprasować w drugi odkurzyć w trzeci umyć łazienki itd.
I mam rower do dyspozycji. 20 min do "czegokolwiek" jak ona to ujęła haha
Stary 2012-08-27, 17:12   #2305
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez 6MoNi9 Pokaż wiadomość
myślisz że dużo?
No pewnie nieraz się zdarzy że będę musiała obydwoma dzięwczątkami - np jak przyjadę to właśnie dlatego jadę tak szybko bo oni chcą lecieć do Niemiec na 2 dni na jakiś zlot i zostanę sama z maluchami (ale powiedziała że ona nie poleci jeśli dziewczyny się ze mną nie polubią na tyle, żeby ona czuła że może je zostawić).
Ona chce żeby podczas gdy malutka śpi codziennie coś robić czyli tak jak mówiła w jeden dzień poprasować w drugi odkurzyć w trzeci umyć łazienki itd.
I mam rower do dyspozycji. 20 min do "czegokolwiek" jak ona to ujęła haha
czy duzo? nieee..ale dla au pair powinno byc max 30h tygodniowo....
Ale jak widac, dostaniesz kieszonkowe adekwatne, a z tego co wiem, to chyba we Wloszech jest najnizsze...? wiec 300 to ok.

nie boisz sie tego 20 min do czegokolwiek? nie ma w sumie jak wyjsc, a jak chcesz wypic piwo? rowerem pojedzisz? ja sie bym z dala trzymala od polskich rodzin i to jeszcze mieszkajacych daleko od wszystkiego- niewiele z takiego wyjazdu bedziesz miec tak naprawde...

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 20:42   #2306
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
to jeszcze londyn. ode mnie godzina wiec do centrum pewnie mniej niz 40 min masz.
nom, jakieś 40 min mi mówili, jak się zapoznam ze wszystkim to planuję jechać, można się umówić, bo samej to średnio mi się widzi...

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez athine Pokaż wiadomość

good luck
Stary 2012-08-27, 22:22   #2307
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lovelyashley Pokaż wiadomość
nom, jakieś 40 min mi mówili, jak się zapoznam ze wszystkim to planuję jechać, można się umówić, bo samej to średnio mi się widzi...
Za 1 razem mieszkałam w Barnet - wygoogluj, taka sama mniej wiecej odleglosc, tylko ze ja mialam tam koniec metra. Tez mi troche zabieralo zeby dotrzec do centrum... ale to nie koniec swiata

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Jestem teraz w Putney, u kolezanki mojej hostki, amerykańska rodzinka... bede u nich 4 dni Dziwnie, od nowa wypytywac o wszystko, nowe zasady itp... ale zawsze lepiej niz siedzieć i sie nudzić

REKLAMA
Stary 2012-08-28, 00:03   #2308
blackberry456
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Za 1 razem mieszkałam w Barnet - wygoogluj, taka sama mniej wiecej odleglosc, tylko ze ja mialam tam koniec metra. Tez mi troche zabieralo zeby dotrzec do centrum... ale to nie koniec swiata

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Jestem teraz w Putney, u kolezanki mojej hostki, amerykańska rodzinka... bede u nich 4 dni Dziwnie, od nowa wypytywac o wszystko, nowe zasady itp... ale zawsze lepiej niz siedzieć i sie nudzić

wiem co czujesz ja za tydzien tez bede u innej rodzinki ale nie wiem jeszcze na jak dlugo
blackberry456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 01:36   #2309
6MoNi9
Raczkowanie

EE nie, oni mieszkają w mieście przynajmniej tak jest zaznaczone na profilu - we live in big city. Najwyżej po tych 2 tygodniach już nie wrócę
Stary 2012-08-28, 12:27   #2310
6MoNi9
Raczkowanie

Jeszcze mam takie zapytanie o pomoc dziewczyny, okazało się że dwa dni po moim przylocie malutka obchodzi pierwsze urodzinki, ale ja kompletnie nie mam pomysłu co mogłabym jej sprawić w prezencie ... POMOCYY
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości