Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 09:05   #2281
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

hej

Miramej u Oli wszystko ok, szaleje w domu, jest STRASZNĄ bałaganiarą, wiec co posprzątam jeden pokój to ona już w drugim zrobi sajgon. Pomaga mi jak ją poproszę, ale czasem się buntuje. Też przechodzi bunt 3 latka i wymusza placzem wszystko. Potrafi się obrazić, fochy strzela i takie tam. Norma.

Poza tym ograniczyłam jej słodycze. Tzn wymoglam na babci zeby nie kupowała jej codziennie słodyczy, bo już ostatnio nic nie chciała jesc tylko słodycze. Tym sposobem w tym tygodniu zjadła tylko jedną słodką rzecz i od prazu apetyt się poprawił trochę. I nawet tak bardzo nie upomina się o slodycze, a wczesniej było tylko ciągle daj lizaka, daj lizaka....
zastępuję jej orzechami (tylko laskowe lubi) ziarnka dyni polubiła w końcu, coś tam z owoców zje. zawsze to lepsze niż słodycze.

A mnie gardło dzisiaj boli.
Odebrałam dzisiaj morfologie i zrobiłam jeszcze mocz i crp, bo ostatnio siły nie mam nic a nic, no i te ciągłe bóle głowy. We wtorek odbiorę wyniki.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:13   #2282
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Heloł

A to Flowerbomb z jakim zapachem można porównać?

Jaka cena , nie dziwię się, ja miałam dobry poród a i tak wizja drugiego mnie przeraża

Jakie terminy
Fajnie, że sami możecie coś robić , trzymam kciuki

No nie mów , nagraj

Małz będzie z aparatem chyba, ale raczej tego nie ujawnię

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
hej

Miramej u Oli wszystko ok, szaleje w domu, jest STRASZNĄ bałaganiarą, wiec co posprzątam jeden pokój to ona już w drugim zrobi sajgon. Pomaga mi jak ją poproszę, ale czasem się buntuje. Też przechodzi bunt 3 latka i wymusza placzem wszystko. Potrafi się obrazić, fochy strzela i takie tam. Norma.

Poza tym ograniczyłam jej słodycze. Tzn wymoglam na babci zeby nie kupowała jej codziennie słodyczy, bo już ostatnio nic nie chciała jesc tylko słodycze. Tym sposobem w tym tygodniu zjadła tylko jedną słodką rzecz i od prazu apetyt się poprawił trochę. I nawet tak bardzo nie upomina się o slodycze, a wczesniej było tylko ciągle daj lizaka, daj lizaka....
zastępuję jej orzechami (tylko laskowe lubi) ziarnka dyni polubiła w końcu, coś tam z owoców zje. zawsze to lepsze niż słodycze.

Odebrałam dzisiaj morfologie i zrobiłam jeszcze mocz i crp, bo ostatnio siły nie mam nic a nic, no i te ciągłe bóle głowy. We wtorek odbiorę wyniki.
Bartek tez tak miał, jak był młodszy. Mniej słodyczy=lepszy apetyt.
Teraz to jest po prostu niejadkiem.

A Twoje badania jak, odebrałaś?
Stary 2012-11-08, 10:27   #2283
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

dziewczyny, zaglądnijcie do klubu plisss
potrzebuję opinii :pro si:

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Jesteśmy zapisani na marzec do Centrum Mowy i Słuchu.
Z innymi rzeczami się wstrzymaliśmy (SI).
Antoś zaczął nawijać, choć po swojemu, ale się przełamał i to najważniejsze.
Robimy ćwiczenia (języka), dmuchamy w taką rurkę z piłeczką (od logopedy).
Na prezenty oprócz typowo zabawkowych zabawek pokupuję takie do ćwiczeń, czyli np memo z odgłosami, ciastolina (niestety, choć nie trawię ) i jakies nawlekanki, no bo jak wiadomo manualnie bawiąc się, ćwiczymy język.
Ale głowy nie mam w ogóle do prezentów, także pewnie w ost. chwili kupimy.

Nie mam weny.
Wczoraj próbowałam sobie humor poprawić zimowymi krajobrazami w górach, kominek, grzane wino, ale coś nie idzie
Ola, najważniejsze że się przełamał, bądź dobrej myśli
my też z prezentami bardzo nie szalejemy, poza tym czuczu nic nie mamy więcej, może jeszcze jakiś drobiazg dokupimy

a z tym winem i kominkiem to o co chodzi, wyobraźnią działałaś?
Cytat:

Jaka cena , nie dziwię się, ja miałam dobry poród a i tak wizja drugiego mnie przeraża
no widzisz
mam parę nocy, żeby się z tym przespac
no i muszę zaczac już wszystko kompletowac, z Zuzą wszystko o tym czasie już miałam a teraz sie zebrac nie mogę

Cytat:
hej

czyli z tym buntem to epidemia jakas

Zuza też najchetniej by tylko słodycze jadła, lizaków nie je, za to ciągle jakieś ciasteczko by chciała lub biszkopta
też jej nie daję i babcie też sa poinstruowane
na szczęscie lubi jabłka, wiec daje, a z ciastek jak najmniej kaloryczne

tylko, że kiedyś jak miała problemy z kupką to w nagrodę dostawała coś słodkiego (biszkopcik najczęsciej) ale wtedy robiła np co 3 dni a teraz się unormowało i robi praktycznie codziennie i nagrodę woła

Wojtusiu, mam nadzieję że wyniki będą dobre
dla Ciebie
Stary 2012-11-08, 10:36   #2284
Karolinak82
Zakorzenienie

W Empiku jest -40% na lego
Stary 2012-11-08, 11:17   #2285
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

A Twoje badania jak, odebrałaś?
dzisiaj odebrałam morfologię, mam coś tam ponizej normy, i coś tam powyżej. Hemoglobina w normie choć już całkiem przy dolnej granicy.

A przeciwciała to dzwoniłam pani powiedziała ze są wyniki, ale nie bardzo mi chciała powiedziec przez telefon, mówiła tylko ze z tego co zdązyła zerknąć to chyba nie ma przeciwciał.
Pewna wiec nie jestem. Dowiem się na wizycie koło 20 listopada.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:33   #2286
czarnula4321
Zakorzenienie

Hejka dzisiaj zabiegany dzień mam

Wysłałam rano mojego do pracy później ćwiczenia, młoda do szkoły ja do szkoły teraz chwilkę w domciu a i to nie odetchnę dobrze bo muszę pranie powiesić i zaraz po Marikę iść heh

Moja mała też najlepiej to jadłaby słodkości same heh
Stary 2012-11-08, 13:59   #2287
katarzynka00
Zakorzenienie

Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 18:47   #2288
agga19851985
Wtajemniczenie

Dziewczyny zaraz wybuchnę !

Mąż sklapsował Alana, ale tak Go uderzył, że mały aż się przegiął wpół. Nerwy mi puściły, Alana na ręcę a małża zwyzywałam od idiotów. Nie wytrzymałam, bo jak widze że "stary" a zachowuje się 10 x gorzej niż 3-latek to poprostu mi się nóż w kieszeni otwiera .

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 18:59   #2289
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Super, że się jej apetyt poprawił , a nerkowców Oli próbowała? Mój Kuba uwielbia

Cytat:
Małz będzie z aparatem chyba, ale raczej tego nie ujawnię
No proszę, proszę

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
no widzisz
mam parę nocy, żeby się z tym przespac
no i muszę zaczac już wszystko kompletowac, z Zuzą wszystko o tym czasie już miałam a teraz sie zebrac nie mogę
, ale to zleciało

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

Mąż sklapsował Alana, ale tak Go uderzył, że mały aż się przegiął wpół. Nerwy mi puściły, Alana na ręcę a małża zwyzywałam od idiotów. Nie wytrzymałam, bo jak widze że "stary" a zachowuje się 10 x gorzej niż 3-latek to poprostu mi się nóż w kieszeni otwiera .
Biedny Alan
Aga, a co się stało?

Byłam powąchać pachnidła, niestety w Douglasie nie było, tych, co Ola polecałaś , za to Acqua di Gioia był i spodobał mi się, więc to będzie mój prezent od Mikołaja

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2012-11-08 o 19:01
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:10   #2290
agga19851985
Wtajemniczenie

Szczerze mówiąc to nic, aż tak strasznego sie nie stało, a napewno nie był to powód do tego co zrobił. Już daaaaawno temu, Alan troszke dopomógł i wyłamały sie drzwi w pokoju, tzn, pękły w miejscu zawiasów (wbiegając do pokoju popchnął je tak mocno), a teraz gdy był u dziadków na dole i zawołałam Go do kąpieli to przybiegł z takim pędem i znowu popchnął te nieszczęsne drzwi. Mąż ni z gruszki ni z pietruszki wstał i Go zdzielił- tak bez słowa, nic nie powiedział ,tylko klaps i za rękę żeby zaprowadzić Go do swojego pokoju. Ja nie wytrzymałam i zabrałam Małego a małża zwyzywałam- no poprostu jeszcze mi się ręce trzesą. Drzwi i tak juz zniszczone, bo nie wymienialiśmy od tamtej pory.

Idę na winko

Stary 2012-11-08, 19:13   #2291
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mówiąc to nic, aż tak strasznego sie nie stało, a napewno nie był to powód do tego co zrobił. Już daaaaawno temu, Alan troszke dopomógł i wyłamały sie drzwi w pokoju, tzn, pękły w miejscu zawiasów (wbiegając do pokoju popchnął je tak mocno), a teraz gdy był u dziadków na dole i zawołałam Go do kąpieli to przybiegł z takim pędem i znowu popchnął te nieszczęsne drzwi. Mąż ni z gruszki ni z pietruszki wstał i Go zdzielił- tak bez słowa, nic nie powiedział ,tylko klaps i za rękę żeby zaprowadzić Go do swojego pokoju. Ja nie wytrzymałam i zabrałam Małego a małża zwyzywałam- no poprostu jeszcze mi się ręce trzesą. Drzwi i tak juz zniszczone, bo nie wymienialiśmy od tamtej pory.

Idę na winko
, a mąż porozmawiał potem z Alanem? Wytłumaczył, co go zdenerwowało?
Dobrze, że go wzięłaś

H. MacLeod

.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 19:19   #2292
morska
Zadomowienie

Cytat:
:
To nie jest pocieszjace , a też kaszlałaś więcej w nocy niż w dzień? Kaszel został Ci po infekcji?
Raczej po równo Chyba tak, bo najpierw ni stąd, ni zowąd dopadł mnie kaszel mokry, a po 4. dniach na 5 tygodni został ze mną suchy Teraz już nie kaszlę, a Twój Mąż nadal?

Cytat:
Pewnie tego, że Zuzka mogłaby sobie te kulki gdzieś włożyć, albo połknąć Ja też sie trochę tego obawiam, bo alan ma różne pomysły
Połknąć to jeszcze pół biedy, bo wyjdzie wcześniej czy później

Cytat:
Ola, szukam jeszcze czegoś dla teściowej, jest po 60-tce i lubi 5th Avenue
Ale wiesz, może być bardzo bardzo podobny do tego, który lubi, a okaże się, że to nie będzie to może kup Jej jakiś bon i sama sobie wybierze?
Chyba, że jakieś wariacje na temat alejki, np. 5th Avenue after five? Albo jakieś inne ardenki - sunflowers na przykład? Z innych to może Pleasures E. Lauder i Lacoste pour femme spróbuj?
Stary 2012-11-08, 19:29   #2293
angy
Zakorzenienie

Cytat:

angy, po CC też nie jest różowo, nie można śmigac tak jak by się chciało, brzuch boli, z łóżka się podniesc nie można,, tak do 5 dni jest najgorzej, no ale i tak bym chciała
Maju zdaję sobie sprawę, tylko, że ja po SN też tak miałam, no może oprócz bólu brzucha.

Karo-a Ty co? W Empiku teraz pracujesz-wpadasz, zapodajesz reklamę i znikasz??

Aga przykro mi Też bym się wkurzyła
Ps. Zośka tak dała czadu dzisiaj, że żeby nie zrobić niczego głupiego zwinęłam się w kłębek na kanapie i udawałam, że niczego nie widzę i nie słyszę

Miramej nazwa Flowerbomb idealnie oddaje ten zapach-jest słoooodki, wręcz lepki, i dla mnie absolutnie nie zwiewny Ale to subiektywne odczucia, najlepiej oczywiście powąchać, bo nie wiem do czego go porównać
Ja ostatnio jestem zakochana w Crystal Noir Versace

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:43   #2294
morska
Zadomowienie

Cytat:
A to Flowerbomb z jakim zapachem można porównać?

Najbardziej to z Jimmy Choo A raczej Jimmy Choo to zrzynka z Flowerbomb. Ale Tobie chyba się Wish podobał? To Flowerbomb może i też mógłby. W Sephorach jest.

Mnie też, ale mimo wszystko brałabym SN

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Odgapiam Geomag Myślę, że spodoba się Tymkowi.
Jola, powiedz mi tylko - kupowałaś stacjonarnie czy przez tą stronę smykową? A stacjonarnie w smyku są te same ceny? A dlaczego dostarczają do empiku, a nie do smyka?

No i zaraz klikam też Wielką księgę rzeczy do odkrycia i Mamoko, dzięki Dziewczyny

.
Stary 2012-11-08, 20:22   #2295
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Raczej po równo Chyba tak, bo najpierw ni stąd, ni zowąd dopadł mnie kaszel mokry, a po 4. dniach na 5 tygodni został ze mną suchy Teraz już nie kaszlę, a Twój Mąż nadal?
(...)
Ale wiesz, może być bardzo bardzo podobny do tego, który lubi, a okaże się, że to nie będzie to może kup Jej jakiś bon i sama sobie wybierze?
Chyba, że jakieś wariacje na temat alejki, np. 5th Avenue after five? Albo jakieś inne ardenki - sunflowers na przykład? Z innych to może Pleasures E. Lauder i Lacoste pour femme spróbuj?
Małż jeszcze kaszle, ale już mniej. Teraz kaszlę ja

Wiem, wiem, na razie robię rozeznanie, zastanawiam się, co kupić
Dzięki za rady , zapisałam

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Miramej nazwa Flowerbomb idealnie oddaje ten zapach-jest słoooodki, wręcz lepki, i dla mnie absolutnie nie zwiewny Ale to subiektywne odczucia, najlepiej oczywiście powąchać, bo nie wiem do czego go porównać
Ja ostatnio jestem zakochana w Crystal Noir Versace
Dzięki , zdecydowałam się już na ten, który Iwona polecała, tamte powącham przy okazji i będzie na następny raz
Miałam Crystal Noir i też mi się podobał

Cytat:
Najbardziej to z Jimmy Choo A raczej Jimmy Choo to zrzynka z Flowerbomb. Ale Tobie chyba się Wish podobał? To Flowerbomb może i też mógłby. W Sephorach jest.

Mnie też, ale mimo wszystko brałabym SN

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Odgapiam Geomag Myślę, że spodoba się Tymkowi.
Jola, powiedz mi tylko - kupowałaś stacjonarnie czy przez tą stronę smykową? A stacjonarnie w smyku są te same ceny? A dlaczego dostarczają do empiku, a nie do smyka?

No i zaraz klikam też Wielką księgę rzeczy do odkrycia i Mamoko, dzięki Dziewczyny
Właśnie doczytałam w opiniach, że to podobne zapachy, ja mam Pure Wish, sam Wish już mi się nie podoba

Ja pewnie też

Kupowałam w internetowym Smyku, empik i Smyk chyba się połączyły. Jak zrobisz zakupy za 119 zł, to mogę Ci przysłać kod dający zniżkę 20 zł Ja nie wiem, jak jest z cenami, dla mnie stacjonarnie ceny w Smyku są zabójcze, a teraz oni mają jakieś ceny urodzinowe i naprawdę nieźle wychodziło cenowo. Ja jeszcze miałam 3 kody na -20 zł, ale działa już tylko jeden.

A którą Mamoko bierzesz?

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2012-11-08 o 20:30
Stary 2012-11-08, 20:29   #2296
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Dziewczyny jaki syrop polecacacie na suchy kaszel?

Werka tak przez cale dnie wlasnie kaszle , teraz tez , raz bardziej , raz mniej , czasem mam wrazenie ze kaszlem chce zwrocic swoja uwagę

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:55   #2297
morska
Zadomowienie

Cytat:
Małż jeszcze kaszle, ale już mniej. Teraz kaszlę ja

Właśnie doczytałam w opiniach, że to podobne zapachy, ja mam Pure Wish, sam Wish już mi się nie podoba

Kupowałam w internetowym Smyku, empik i Smyk chyba się połączyły. Jak zrobisz zakupy za 119 zł, to mogę Ci przysłać kod dający zniżkę 20 zł Ja nie wiem, jak jest z cenami, dla mnie stacjonarnie ceny w Smyku są zabójcze, a teraz oni mają jakieś ceny urodzinowe i naprawdę nieźle wychodziło cenowo. Ja jeszcze miałam 3 kody na -20 zł, ale działa już tylko jeden.

A którą Mamoko bierzesz?
No masz

Aaa, to był Pure, źle zapamiętałam.

A Ty go nie potrzebujesz? To jest 119 zł w samym smyku, tak? Ja właśnie do Smyka rzadko zaglądam, a kupuję jeszcze rzadziej, jakoś nie umiem się tam odnaleźć
To czekaj, bo właśnie zaczęłam się zastanawiać czy wziąć ten Geomag co Ty, czy ten 30-elementowy za 49 zł, o ten. A Ty wybrałaś tamten tylko ze względu na ilość elementów?

No właśnie chyba tą z liczbami Bo z opisu Agi wynikało, że litery za trudne, a tamte z przeszłości i przyszłości odpadają, bo ja takich nie lubię historyczno-kosmicznych Z liczbami myślę, że dla Tymka będzie odpowiednia.

.
Stary 2012-11-08, 21:12   #2298
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki syrop polecacacie na suchy kaszel?

Werka tak przez cale dnie wlasnie kaszle , teraz tez , raz bardziej , raz mniej , czasem mam wrazenie ze kaszlem chce zwrocic swoja uwagę
czeko, ja niedawno pytałam dziewczyn o syrop na suchy kaszel, o tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2174, dalej są odpowiedzi, może coś wybierzesz.

Cytat:
No masz
(...)
A Ty go nie potrzebujesz? To jest 119 zł w samym smyku, tak? Ja właśnie do Smyka rzadko zaglądam, a kupuję jeszcze rzadziej, jakoś nie umiem się tam odnaleźć
To czekaj, bo właśnie zaczęłam się zastanawiać czy wziąć ten Geomag co Ty, czy ten 30-elementowy za 49 zł, o ten. A Ty wybrałaś tamten tylko ze względu na ilość elementów?

No właśnie chyba tą z liczbami Bo z opisu Agi wynikało, że litery za trudne, a tamte z przeszłości i przyszłości odpadają, bo ja takich nie lubię historyczno-kosmicznych Z liczbami myślę, że dla Tymka będzie odpowiednia.
No

Tak, w Smyku za 119 zł trzeba zrobić, żeby kod zadziałał. I szukaj w sposobie dostawy darmowego kuriera, bo też przysługiwał. Kod jest wielokrotnego użytku: SmKb10, tutaj masz wszystko: http://www.smyk.com/bon.

Ja też omijam Smyka, wydaje mi się, że nie ma droższego sklepu, ciuchy zwykle brzydkie, źle uszyte, jakoś tak nie lubię.
Szukałam Geomagów 3+ i ten mi jakoś wpadł w oko, większego (droższego) nie chciałam brać, bo trzeba przetestować. A tych 30-elementowych chyba nie było wtedy.

Ja też kupię tę z liczbami, ale już chyba po Nowym Roku.

H. MacLeod

.
Stary 2012-11-08, 21:30   #2299
morska
Zadomowienie

Cytat:
Tak, w Smyku za 119 zł trzeba zrobić, żeby kod zadziałał. I szukaj w sposobie dostawy darmowego kuriera, bo też przysługiwał. Kod jest wielokrotnego użytku: SmKb10, tutaj masz wszystko: http://www.smyk.com/bon.

Ja też omijam Smyka, wydaje mi się, że nie ma droższego sklepu, ciuchy zwykle brzydkie, źle uszyte, jakoś tak nie lubię.
Szukałam Geomagów 3+ i ten mi jakoś wpadł w oko, większego (droższego) nie chciałam brać, bo trzeba przetestować. A tych 30-elementowych chyba nie było wtedy.

Ja też kupię tę z liczbami, ale już chyba po Nowym Roku.
Dzięki, umyłam włosy i będę teraz myśleć co w końcu kupić

Jola, a jak się sprawdza ta książka z kółkami? (Zapomniałam tytułu )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 21:40   #2300
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, umyłam włosy i będę teraz myśleć co w końcu kupić

Jola, a jak się sprawdza ta książka z kółkami? (Zapomniałam tytułu )

Naciśnij mnie , jeszcze nie dałam, bo ostatnio Kuba dostał Pana Kuleczkę - BTW polecam, boska jest

To Ty kupuj, a ja idę
Kolorowych

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2012-11-08 o 21:53
Stary 2012-11-09, 07:41   #2301
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Ola, najważniejsze że się przełamał, bądź dobrej myśli
my też z prezentami bardzo nie szalejemy, poza tym czuczu nic nie mamy więcej, może jeszcze jakiś drobiazg dokupimy

a z tym winem i kominkiem to o co chodzi, wyobraźnią działałaś?

Wyobraźnią, oglądając zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Cytat:
dzisiaj odebrałam morfologię, mam coś tam ponizej normy, i coś tam powyżej. Hemoglobina w normie choć już całkiem przy dolnej granicy.

A przeciwciała to dzwoniłam pani powiedziała ze są wyniki, ale nie bardzo mi chciała powiedziec przez telefon, mówiła tylko ze z tego co zdązyła zerknąć to chyba nie ma przeciwciał.
Pewna wiec nie jestem. Dowiem się na wizycie koło 20 listopada.
Drobne wahania mogą być.
Daj znac jak z tymi przeciwciałami po wizycie.

Cytat:

No proszę, proszę
Filmiku nie będzie.
Zostaliśmy w domu.
Antoś od kilku dni miał wysypkę na ręku (od łokcia do nadgarstka). Takie krostki/plamy z czubkami, po dwóch dniach doszły pojedyncze gdzieniegdzie (druga ręka, nóżki). Dostaliśmy maść sterydową, bo wg dr wygląda uczuleniowo (Elocom).
Ale nic nie pomaga, więcej i więcej.
Dzisiaj zaczęło go swędzięć i ma już prawie wszędzie plus polik.
Nie wiem co to
Dermatolog u nas nie wiem czy dzisiaj pracuje, w Luxmedach itd to pewnie kwestia kilku dni, a ja muszę już, bo nie chcę tak w niepewności weekendu spędzić

Cytat:

Rozumiem Cię, bo Małż mój tez ma takie zachowani.
Antosia nie klepnął, ale Bartka mu się zdarzy. Bo tak i już....

agga jak wyglądała ta Alana wysypka bostońska?
Wg opisu to na stopach i rekach się zaczyna.
U nas inaczej, no i brak gorączki, więc wszystkie tego typu choroby chyba odpadają (odry, różyczki, szkarlatyny)

Cześć
Stary 2012-11-09, 08:21   #2302
Miramej
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Filmiku nie będzie.
Zostaliśmy w domu.
Antoś od kilku dni miał wysypkę na ręku (od łokcia do nadgarstka). Takie krostki/plamy z czubkami, po dwóch dniach doszły pojedyncze gdzieniegdzie (druga ręka, nóżki). Dostaliśmy maść sterydową, bo wg dr wygląda uczuleniowo (Elocom).
Ale nic nie pomaga, więcej i więcej.
Dzisiaj zaczęło go swędzięć i ma już prawie wszędzie plus polik.
Nie wiem co to
Dermatolog u nas nie wiem czy dzisiaj pracuje, w Luxmedach itd to pewnie kwestia kilku dni, a ja muszę już, bo nie chcę tak w niepewności weekendu spędzić

Rozumiem Cię, bo Małż mój tez ma takie zachowani.
Antosia nie klepnął, ale Bartka mu się zdarzy. Bo tak i już....
Zdrówka , może po prostu do pediatry idź? Czy to pediatra dała Elocom?

Ola, no nie mów, że Twój małż klapsuje takie duże dziecko , przecież za chwilę Bartek mu odda

H. MacLeod

.
Stary 2012-11-09, 08:27   #2303
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Hej

Zdrówka , może po prostu do pediatry idź? Czy to pediatra dała Elocom?

Ola, no nie mów, że Twój małż klapsuje takie duże dziecko , przecież za chwilę Bartek mu odda
Tak pediatra i dzisiaj jest ta sama, ale chyba pójdę, moze cos rozpozna i zmieni masc (sterydów nie można na całe ciało)
A dermatolog dopiero w poniedziałek mozliwe wizyty (3 miejsca)

No zdarza mu się, albo straszy go pasem
Stary 2012-11-09, 08:29   #2304
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Tak pediatra i dzisiaj jest ta sama, ale chyba pójdę, moze cos rozpozna i zmieni masc (sterydów nie można na całe ciało)
A dermatolog dopiero w poniedziałek mozliwe wizyty (3 miejsca)

No zdarza mu się, albo straszy go pasem
No to nie wiem, co Ci poradzić

H. MacLeod

.
Stary 2012-11-09, 08:34   #2305
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
No to nie wiem, co Ci poradzić

Do 11 podjade, bo potem tylko dzieci zdrowe.
Niech popatrzy. Wizyta darmowa, nic nie tracę, a moze zmieni masc, albo rozpozna jakieś choróbsko (oby nie).

Idę się ubrać.

Do później
Stary 2012-11-09, 09:57   #2306
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

Załapałam się na chwilową pracę i nie mam chwili na kompa nawet poczty nie sprawdzam
Nareszcie mąż więcej zajmuje się Bartusiem, a ja pracuję czasem na nocki i całe dnie ... ale muszę, bo odkąd się przeprowadzilismy to kasy ciągle brakuje

Widze, ze mamy nową koleżankę ... czarnula witaj

Bartuś kaszle od tygodnia i znów siedzi w domu. Wczoraj byliśmy na pasowaniu na przedszkolaka - tylko na chwilę ... był zachwycony mimo, że znów ma kryzys z przedszkolem (odkąd zaczęłam pracować)

Wszystkim życzę zdrówka chorującym, kaszlącym i z wysypką

Spadam bo jadę na zabiegi dzisaij już ostatni dzień, aż mi zal bo kolega M tak fajnie masuje

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:48   #2307
agga19851985
Wtajemniczenie

Ola Alan nie miał gorączki, może leciuteńki stan podgoraczkowy,ale nie jestem pewna bo Alan zawsze ma więcej niż 36,6. Zaczęło się od wewnetrznej strony raczek i na stopkach, a potem poleciało wszędzie.

W łaśnie kłócą sie o pilot od tv, Mały płacze a "tatuś " się śmieje, super.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Ola doczytałam ,ze Antek ma na buzi krosty też, to raczej Bostońska odpada, bo w niej nie ma krostek na buzi.

Stary 2012-11-09, 10:48   #2308
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Do 11 podjade, bo potem tylko dzieci zdrowe.
Niech popatrzy. Wizyta darmowa, nic nie tracę, a moze zmieni masc, albo rozpozna jakieś choróbsko (oby nie).
Daj znać, co powiedział

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Załapałam się na chwilową pracę i nie mam chwili na kompa nawet poczty nie sprawdzam
Nareszcie mąż więcej zajmuje się Bartusiem, a ja pracuję czasem na nocki i całe dnie ... ale muszę, bo odkąd się przeprowadzilismy to kasy ciągle brakuje
(...)
Bartuś kaszle od tygodnia i znów siedzi w domu. Wczoraj byliśmy na pasowaniu na przedszkolaka - tylko na chwilę ... był zachwycony mimo, że znów ma kryzys z przedszkolem (odkąd zaczęłam pracować)

Wszystkim życzę zdrówka chorującym, kaszlącym i z wysypką
Cześć Aniu , fajnie, że zajrzałaś

Zdrówka dla Bartusia

Cytat:
W łaśnie kłócą sie o pilot od tv, Mały płacze a "tatuś " się śmieje, super.

Dziewczynki, Reserved ma promocję do jutra -25% na wszystko w regularnej cenie (kupon z Facebooka), ja wczoraj kupiłam Kubie kilka bluzek z długim rękawem po 15 -18 zł, małżowi czapkę i rękawiczki, może coś znajdziecie

H. MacLeod

.
Stary 2012-11-09, 18:28   #2309
Miramej
Zakorzenienie

Aga, przeglądałam dziś gazetkę z zabawkami z Reala i tam to literkowe ZOO, które wklejałaś jest 16 zł tańsze

H. MacLeod

.
Stary 2012-11-09, 20:01   #2310
agga19851985
Wtajemniczenie

Jolu Real mam dopiero w Warszawie, a to 80 km Kurczę, myślę cały czas o tych prezentach, Alanowi sie podoba to ZOO, no ale to takie.... dziecinne no, i drogie jak piorun. Jeszcze poszukam czegoś, może wpadnie Mu w oko coś bardziej 3-latkowego

A co tu u nas tak pusto dziś?

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Ola jak Antek?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości