Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 09:48   #2281
Fidele
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

Hej dziewczyny
Zrobię z siebie kretynkę do kwadratu, jestem stara i głupia. Ale proszę niech mnie ktoś uspokoi. Chociaż rozsądek podpowiada, że wszystko jest w porządku to moja psychika jest tak zryta, że mówi mi co innego.
Mianowicie chodzi mi o to, że miesiąc temu z chłopakiem uprawialiśmy petting, 4 dni później dostałam okres. 3 tygodnie później zrobiłam test - wynik negatywny, obecnie jestem w oczekiwaniu na kolejny okres (mam nieregularne) i mimo wszystko nadal panikuję, czy na pewno tam nic się nie przedostało. Dodam, że nie uprawiałam jeszcze seksu z penetracją.
Fidele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:13   #2282
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fidele Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Zrobię z siebie kretynkę do kwadratu, jestem stara i głupia. Ale proszę niech mnie ktoś uspokoi. Chociaż rozsądek podpowiada, że wszystko jest w porządku to moja psychika jest tak zryta, że mówi mi co innego.
Mianowicie chodzi mi o to, że miesiąc temu z chłopakiem uprawialiśmy petting, 4 dni później dostałam okres. 3 tygodnie później zrobiłam test - wynik negatywny, obecnie jestem w oczekiwaniu na kolejny okres (mam nieregularne) i mimo wszystko nadal panikuję, czy na pewno tam nic się nie przedostało. Dodam, że nie uprawiałam jeszcze seksu z penetracją.

Nie jesteś w ciąży.
Stary 2013-09-05, 13:43   #2283
Fidele
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość

Nie jesteś w ciąży.
Dzięki za odpowiedź. Ja to niby wiem ale moja psychika jest tak zryta po przeczytaniu kilku forów na ten temat, że już sama nie wiedziałam co o tym myśleć.
Fidele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 07:49   #2284
KarolinaJPG
Przyczajenie

Napiszcie mi jak Wy to widzicie.
Dziś idę do ginekologa i wszystkiego się dowiem, no ale...
Zdarzyło mi się uprawiać seks bez zabezpieczenia (jednak był
to stosunek przerywany), obecnie okres spóźnia mi się... 15 dzień.
Pierwszy test zrobiłam 6 dni po terminie, drugi - 12 dni.
Oba negatywne. Czy istnieje jakaś możliwość? Czy oba testy po takim czasie mogły nic nie wykazać ze względu na niski hormon w moczu?
KarolinaJPG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 10:15   #2285
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaJPG Pokaż wiadomość
Napiszcie mi jak Wy to widzicie.
Dziś idę do ginekologa i wszystkiego się dowiem, no ale...
Zdarzyło mi się uprawiać seks bez zabezpieczenia (jednak był
to stosunek przerywany), obecnie okres spóźnia mi się... 15 dzień.
Pierwszy test zrobiłam 6 dni po terminie, drugi - 12 dni.
Oba negatywne. Czy istnieje jakaś możliwość? Czy oba testy po takim czasie mogły nic nie wykazać ze względu na niski hormon w moczu?
Test z moczu powinno się robić minimum 14 dni po ostatnim niezabezpieczonym stosunku.
Wcześniej można zrobić test z krwi - po 10 dniach.

Skoro zrobiłaś testy po terminie spodziewanej miesiączki, prawdopodobnie ciąży nie ma
Stary 2013-09-06, 16:10   #2286
KarolinaJPG
Przyczajenie

Cytat:
Test z moczu powinno się robić minimum 14 dni po ostatnim niezabezpieczonym stosunku.
Wcześniej można zrobić test z krwi - po 10 dniach.

Skoro zrobiłaś testy po terminie spodziewanej miesiączki, prawdopodobnie ciąży nie ma
A no nie ma, miałam usg i wszystko w najlepszym porządku
KarolinaJPG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 16:27   #2287
Kaza86
Rozeznanie

GG do Kaza86
Odp: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

Witajcie Przez ostatnie dwa lata brałam pigułki, ale postanowiłam zrobić sobie po skończeniu opakowania przerwę. 13go sierpnia przypadałby dzień rozpoczęcia nowego opakowania. Od kilku dni mam objawy zbliżającej się miesiączki. Wczoraj doszło między mną a moim tżtem do zbliżenia. Nie zabezpieczyliśmy się, tż miał uważać (wiem jak to głupio brzmi). Nie mam pewności czy zdążył się wycofać... Jak myślicie, czy jest możliwość że zaszłam?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kaza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 18:00   #2288
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Kaza86 Pokaż wiadomość
Witajcie Przez ostatnie dwa lata brałam pigułki, ale postanowiłam zrobić sobie po skończeniu opakowania przerwę. 13go sierpnia przypadałby dzień rozpoczęcia nowego opakowania. Od kilku dni mam objawy zbliżającej się miesiączki. Wczoraj doszło między mną a moim tżtem do zbliżenia. Nie zabezpieczyliśmy się, tż miał uważać (wiem jak to głupio brzmi). Nie mam pewności czy zdążył się wycofać... Jak myślicie, czy jest możliwość że zaszłam?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Tak, jest szansa. Stosunek przerywany nie jest zwykle uznawany za sensowną metodę zapobiegania ciąży.
Stary 2013-09-08, 09:33   #2289
klaraa43
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny, mam nadzieję, że będę mogła liczyć na wyrozumiałość. Teraz biję się po głowie, bo już od tych myśli mam mętlik.. Wczoraj uprawialam petting, TŻ nie doszedł. Natomiast ja bawiłam się jego penisem - był mokry. Nie wiem co mnie natchnęło ale przejechałam po całej długości pochwy. Nie wkładałam palców do środka.. Wiem, wydaje się to nie realne ale czy mogę być w ciąży?
2. Razem z TŻ jesteśmy już studentami, po 20. Mimo tego mamy strach przed seksem, ogromny - Stąd te próbowania a co za tym idzie późniejsze mętliki.. Co można z tym zrobić..
klaraa43 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 09:46   #2290
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaraa43 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, mam nadzieję, że będę mogła liczyć na wyrozumiałość. Teraz biję się po głowie, bo już od tych myśli mam mętlik.. Wczoraj uprawialam petting, TŻ nie doszedł. Natomiast ja bawiłam się jego penisem - był mokry. Nie wiem co mnie natchnęło ale przejechałam po całej długości pochwy. Nie wkładałam palców do środka.. Wiem, wydaje się to nie realne ale czy mogę być w ciąży?
Nie będziesz w ciąży.
Cytat:
Razem z TŻ jesteśmy już studentami, po 20. Mimo tego mamy strach przed seksem, ogromny - Stąd te próbowania a co za tym idzie późniejsze mętliki.. Co można z tym zrobić..
Jak to co? Kupić prezerwatywy i mieć je zawsze przy sobie.
Stary 2013-09-08, 09:58   #2291
klaraa43
Raczkowanie

Cytat:
Nie będziesz w ciąży.

Jak to co? Kupić prezerwatywy i mieć je zawsze przy sobie.
Dziękuję za odpowiedź, po prostu usiadłam wczoraj z TŻ i zaczęliśmy o tym płynie czytać to tak się zaczęłam martwić a później on.. Zaczęliśmy rozmawiać o naszych "problemach".. Chcemy iść do Ginekologa, nigdy nie uprawialiśmy seksu więc może to będzie taki pierwszy punkt. Co do mojej głupoty, poważnie nie da rady tak? Myślałam, że ten płyn ma ogromny wpływ
Stary 2013-09-08, 10:04   #2292
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź, po prostu usiadłam wczoraj z TŻ i zaczęliśmy o tym płynie czytać to tak się zaczęłam martwić a później on.. Zaczęliśmy rozmawiać o naszych "problemach".. Chcemy iść do Ginekologa, nigdy nie uprawialiśmy seksu więc może to będzie taki pierwszy punkt. Co do mojej głupoty, poważnie nie da rady tak? Myślałam, że ten płyn ma ogromny wpływ
Jaki płyn? Preejakulat? Bo nie wiem o czym mówisz.

Nigdy niewiadomo czy konkretny facet ma w swoim preejakulacie plemniki zdolne do zapłodnienia - może je mieć a może nie mieć.
Ale Wy nie uprawialiście stosunku przerywanego, który może skończyć się ciążą. Nie doszło do penetracji, więc nie będzie ciąży.
Stary 2013-09-08, 10:13   #2293
klaraa43
Raczkowanie

Cytat:
Jaki płyn? Preejakulat? Bo nie wiem o czym mówisz.

Nigdy niewiadomo czy konkretny facet ma w swoim preejakulacie plemniki zdolne do zapłodnienia - może je mieć a może nie mieć.
Ale Wy nie uprawialiście stosunku przerywanego, który może skończyć się ciążą. Nie doszło do penetracji, więc nie będzie ciąży.
no tzn, Ciężko określić czy to był Preejakulat, ani to nie było przed wytryskiem ani nic tylko bawiłam się penisem, który był mokry i później przejechałam po pochwie i wtedy sobie uświadomiłam co zrobiłam..

co do penetracji.. Palcem?

Edytowane przez klaraa43
Czas edycji: 2013-09-08 o 10:17
Stary 2013-09-08, 10:59   #2294
viva91
na przekór do celu

Cytat:
no tzn, Ciężko określić czy to był Preejakulat, ani to nie było przed wytryskiem ani nic tylko bawiłam się penisem, który był mokry i później przejechałam po pochwie i wtedy sobie uświadomiłam co zrobiłam..

co do penetracji.. Palcem?
Palcem się w ciąże nie zachodzi. Trzeba penisa.
Stary 2013-09-10, 13:55   #2295
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Palcem się w ciąże nie zachodzi. Trzeba penisa.
Dziwne, że takie rzeczy trzeba tłumaczyć studentom, którzy maja po 20 lat

Najbezpieczniej przez worek się dotykać - wtedy żadne płyny nie zapłodnią kobiety
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 17:47   #2296
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Dziwne, że takie rzeczy trzeba tłumaczyć studentom, którzy maja po 20 lat

Najbezpieczniej przez worek się dotykać - wtedy żadne płyny nie zapłodnią kobiety

no bez przesady! skoro prezerwatywy według niektórych mają mikrodziurki, to i worek będzie miał
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 18:20   #2297
aleksandraas
Przyczajenie

Witajcie, mam do was pytanie. Ostatnio to znaczy w piątek uprawiałam z moim narzeczonym stosunek przerywany. W niedzielę powinnam dostać okres jednak jest już wtorek a okresu jak nie było tak nie ma przy czym mam bardzo nabrzmiałe piersi i wilczy apetyt jak zawsze przy okresie. Dodam że do sierpnia miałam cykle dokładnie co 28 dni jednak w sierpniu byłam na pielgrzymce to mi się o dwa dni przyśpieszył... jak myślicie, czy w tym przypadku w grę może wchodzić ciąża?
aleksandraas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:38   #2298
darmac
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aleksandraas Pokaż wiadomość
Witajcie, mam do was pytanie. Ostatnio to znaczy w piątek uprawiałam z moim narzeczonym stosunek przerywany. W niedzielę powinnam dostać okres jednak jest już wtorek a okresu jak nie było tak nie ma przy czym mam bardzo nabrzmiałe piersi i wilczy apetyt jak zawsze przy okresie. Dodam że do sierpnia miałam cykle dokładnie co 28 dni jednak w sierpniu byłam na pielgrzymce to mi się o dwa dni przyśpieszył... jak myślicie, czy w tym przypadku w grę może wchodzić ciąża?
Jeżeli był stosunek przerywany, to oczywiście, że ciąża jest jedną z możliwości, ponieważ stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcji.

Edytowane przez darmac
Czas edycji: 2013-09-10 o 19:40
darmac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:38   #2299
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez aleksandraas Pokaż wiadomość
Oczywiście, że możesz być w ciąży. Czemu się nie zabezpieczyliście?
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:42   #2300
sylwus1111
Przyczajenie

wiem, pytanie o ciążę numer 84294829 ale...
uprawiawalam seks z chlopakiem 24 sierpnia, bylam dwa dni po okresie.
mialam dni niepłodne
ale jest taki problem, wszedl we mnie bez prezerwatywy to bylo moze dwa ruchy lub trzy ale nie do konca, wiem ze mial z tym problem, potem zalozyl prezerwatywe. o tu jest pytanie. czy ten preejakulat zdazyl sie wydzielic? i czy te warunki, ze nie wszedl gleboko, na krotko, maja jakies znaczenie i moglo dojsc do zaplodnienia? przed tym dotykalam jego czlonka dosłownie raz wiec nie wiem, moze to wszystko zostalo na mojej dłoni.
sylwus1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:44   #2301
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwus1111 Pokaż wiadomość
mialam dni niepłodne
ale jest taki problem, wszedl we mnie bez prezerwatywy to bylo moze dwa ruchy lub trzy ale nie do konca, wiem ze mial z tym problem, potem zalozyl prezerwatywe. o tu jest pytanie. czy ten preejakulat zdazyl sie wydzielic? i czy te warunki, ze nie wszedl gleboko, na krotko, maja jakies znaczenie i moglo dojsc do zaplodnienia? przed tym dotykalam jego czlonka dosłownie raz wiec nie wiem, moze to wszystko zostalo na mojej dłoni.
Wystarczy spytać w jednym wątku.
Stary 2013-09-11, 15:38   #2302
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
mialam dni niepłodne
ile macie lat?
nie ma szans za zajście w ciążę, preejakulat mógł się wydzielić, ale on raczej nie powoduje ciąży, przez skórę też nie przechodzi i nie zapładnia
Stary 2013-09-11, 17:41   #2303
sylwus1111
Przyczajenie

nie pytam, czy przez skórę.. tylko czy przez te dwa czy trzy ruchy. nieskończone 18.
sylwus1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:57   #2304
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
nie pytam, czy przez skórę.. tylko czy przez te dwa czy trzy ruchy. nieskończone 18.
ja też w tym wieku współżyłam, ale na ten temat posiadałam dużo więcej wiedzy.... dlatego dziwi mnie trochę, że jeżeli chce się uniknąć ciąży, nie dowiaduje się wszystkiego tego co można na temat. Warto się więc douczyć w tym temacie, przed kolejnymi zbliżeniami.
Stary 2013-09-12, 11:02   #2305
kruszynka007
Raczkowanie

A więc wczoraj przeżyłam ten pierwszy raz z moim chłopakiem. Kiedyś bardzo strasznie bałam się ciąży...nawet inne formy intymności,które nie dawały żadnych szans ciąży były dla mnie wątpliwością. Ten pierwszy raz był oczywiście wyczekiwany i przede wszystkim kontrolowany. Wszystko miało być tak jak miało być. Zabezpieczyliśmy się prezerwatywami durex extra safe i chłopak nie miał wytrysku w mojej poochwie tylko na zewnątrz już "wyszedł"-za przeproszeniem,z mojej pochwy. Były to już (Raczej bo przecież nigdy nie ma 1000% pewności)dni nie płodne,bo to już 25 dzień cyklu,a cykle mam 29 dniowe.Ale mój mózg już się odzywa!!! Może to taki stres po pierwszym razie? Czy wszystko było okey? Jeśli spermę widziałam na własnych oczach że była tylko i wyłącznie w zbiorniczku ? Potem sprawdzaliśmy czy prezerwatywa była w 100% okey (czyli bez dziurki czy coś) i było wszystko okey...Ale troche się boję że mimo wszystko mogło coś wyciec? Od góry czy coś? Czy to nie możliwe i to tylk moje głupie myśli?Jak poznać,że np. prezerwatywa jest źle założona(ale w moim wypadku to wątpliwe bo chłopak miał styczność z zakładaniem prezerwatywy-ze mną bo były próby kiedyś tam kiedyś) Tak jestem młodą osobą bo mam nie całe 18 lat ale decyzja była przemyślana,tylko ja lubie się zamartwiać...
kruszynka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:27   #2306
klaraa43
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
no bez przesady! Skoro prezerwatywy według niektórych mają mikrodziurki, to i worek będzie miał
przeszkolę się u gina to będzie lepiej!
Stary 2013-09-12, 11:32   #2307
rnm
Wtajemniczenie

skoro lubisz się zamartwiac, to sie martw

pomysl tylko, ze mielibysmy niezłe przeludnienie planety, gdyby tak latwo było zajść w ciążę

rnm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 15:10   #2308
klaraa43
Raczkowanie

oj domyślam się wybaczcie dziewczyny jak będę panikować to poczytam sobie tutaj 100 razy i mi przejdzie
Stary 2013-09-12, 15:30   #2309
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynka007 Pokaż wiadomość
A więc wczoraj przeżyłam ten pierwszy raz z moim chłopakiem. Kiedyś bardzo strasznie bałam się ciąży...nawet inne formy intymności,które nie dawały żadnych szans ciąży były dla mnie wątpliwością. Ten pierwszy raz był oczywiście wyczekiwany i przede wszystkim kontrolowany. Wszystko miało być tak jak miało być. Zabezpieczyliśmy się prezerwatywami durex extra safe i chłopak nie miał wytrysku w mojej poochwie tylko na zewnątrz już "wyszedł"-za przeproszeniem,z mojej pochwy. Były to już (Raczej bo przecież nigdy nie ma 1000% pewności)dni nie płodne,bo to już 25 dzień cyklu,a cykle mam 29 dniowe.Ale mój mózg już się odzywa!!! Może to taki stres po pierwszym razie? Czy wszystko było okey? Jeśli spermę widziałam na własnych oczach że była tylko i wyłącznie w zbiorniczku ? Potem sprawdzaliśmy czy prezerwatywa była w 100% okey (czyli bez dziurki czy coś) i było wszystko okey...Ale troche się boję że mimo wszystko mogło coś wyciec? Od góry czy coś? Czy to nie możliwe i to tylk moje głupie myśli?Jak poznać,że np. prezerwatywa jest źle założona(ale w moim wypadku to wątpliwe bo chłopak miał styczność z zakładaniem prezerwatywy-ze mną bo były próby kiedyś tam kiedyś) Tak jestem młodą osobą bo mam nie całe 18 lat ale decyzja była przemyślana,tylko ja lubie się zamartwiać...
Weź trzy głebokie wdechy i pomyśl logicznie.
Zabezpieczenie było, dodatkowo wytrysk poza pochwą.
Nie będziesz w ciąży.
Stary 2013-09-12, 18:57   #2310
merszja
Raczkowanie

Od roku jestem na hormonach (plastry evra). Okres miałam idealnie regularny.. Powinnam dostać miesiączkę w środę w przyszłym tygodniu..
We wtorek dostałam dziwnego krwawienia... Przez chwilę.. Wczoraj znowu.. Dzisiaj w nocy też krwawiłam ( moja koleżanka miała takie plamienia w czasie ciąży ..). I tak strasznie sie boję. Jutro idę do ginekologa.....
Co myślicie?
merszja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości