|
|
#2281 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cytat:
Poza tym - bylam tam tylko raz i mnie nie zachwycil - znaczy podoba mi sie forma - sklepy to osobne domy i do tego fajnie wygladajace. Ale to co w sklepach juz nie. Moze dlatego ze ja sie nie zachwycam dresem znanej firmy z bialymi prazkami na bokach kosztujacym tyle ze ubralabym sie cala za to. Jako ze nie mam pojecia gdzie mieszkasz i jakie sklepy masz w okolicy to poradze tylko ogolnie. Poszukaj takich sieciowek jak H&M, Piazza Italia, OVS. Ceny maja raczej dostepne a jeszcze bardziej podczas wyprzedazy. Poza tym sklepiki chinskie - baaardzo wielu wlochow tam kupuje a sprzedaja rzeczy czesto wzorowane na znanych markach. No i nie wiem jak w Rzymie jest z targiem/mercato. Pewnie jest ich troche w roznych dzielnicach. Ceny sa niskie i wyprzedaze tez sa. I ostatnia moja rada - wez sie za nauke wloskiego. Wiem ze latwo mi mowic bo nie mam dziecka i pracy ale dobrze pamietam jak na ulicy potrafilam odpowiedziec tylko ''nie wiem'' albo ''nie rozumiem'' na pytania ludzi. Sa darmowe kursy jak nie na zywca to w internecie. Ogladaj wloska tv. Szukaj informacji w internecie - mozesz sobie tlumaczyc z pomoca internetu albo slownika. Mieszkasz w tym kraju wiec potrzebujesz choc troche mowic w ich jezyku. No i wieczorem dbam o mezusia wiec zazwyczaj nie siedze przy laptopie. Cytat:
![]() Przypomnialo mi sie - Romanaccia - a bylas w serwisie?
Przyk³adna ¿onka od 15 i 24 VII 2010 “Your dresses should be tight enough to show you're a woman Edith Headand loose enough to show you're a LADY.” Edytowane przez sjoanna Czas edycji: 2013-03-16 o 10:05 |
||
|
|
|
#2282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnosnie karnacji to ja tez jestem ciemniejsza jak sie opale od mojej kolezanki Wloszki...smieje sie zawsze ze ja jestem sarda Cytat:
|
||
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
moj kolega zajmuje sie naprawa komputerow ,powiedzial mi ,ze klawiatura jest do wyrzucenia ,trzeba ja wymienic ,nic sie nie dalo zrobic ,widzialam jak naprawial.... uffa
musze kupic nowa kosztuje jakies 50 euro ,na szczescie komputer dziala ,klawiatura to nic strasznego.....
"Some are born to sweet delight ,Some are born to endless night ..." - William Blake Edytowane przez Romanaccia Czas edycji: 2013-03-16 o 15:00 |
|
|
|
#2284 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
|
|
|
|
#2285 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Dolecialam
![]() pierwsza parmigiana zjedzona i mozzarelle artigianali tez Cytat:
Romanaccia poszukaj na polskim allegro, jesli mozesz troche poczekac to kupisz na pewno taniej, ja moja kupilam za 50 zl, i nie bralam z tych najtanszych. Milej niedzieli
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Czesc Dziewczynki u mnie wieje zeby nie powiedziec p...i jak w kieleckim, nie da sie wyjsc z chalupy
![]() mhhmm sjoanna mowisz zupka kalafiorowa napiszesz dokladnie jak robisz, ma kalafiorek zrobilabym jutro na miesie robisz?blackpearlkrk toz naprawde Twoj maly to zlote dziecko, ja dopiero teraz moglabym pomyslec o jakiejs pracy, wczesniej to nie wiem chyba bym sie wykonczyla a fajnie Twoj maz posiedzi z dzidziulem a Ty chociaz wyjdziesz "do ludzi", musze mojemu zaproponowac co on na taka zamiane rol
|
#2287 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
moja nas nie rozpieszcza juz dawno nie jadlam parmigiany, bo drogie sa teraz baklazany |
|
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zimo jest ostatnio w rzymie ,juz nie znosze zimna gdzie ta wiosna sie podziala ![]() mam nowego adoratora .... argentynczyka ,ktory jest kolega mojego najlepszego przyjaciela ,umowilam sie z nim,ale przez nawal pracy musialam dwa razy odwolac i sie chlopak obrazil
|
|
#2289 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 74
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3981898 8]widze, ze tesciowa spisala sie na medal
moja nas nie rozpieszcza juz dawno nie jadlam parmigiany, bo drogie sa teraz baklazany[/QUOTE] a co to jest pergaminy czy cos takiego ? ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
ej no powaznie wam mowie, pada snieg! znow zimno!
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to nie ja robilam kalafiorowa.
Nawet jej nie lubie. Zrobilam kalafiora na parze.
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
przeciez to evelina pisala o kalafiorku
![]() jingle bells hahaha zima wrocila! |
|
|
|
#2293 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was jak nastroje w dzisiejszym dniu? U mnie tak ¶rednio zimno w domu na polu jeszcze gorzej wiêc humorek mi nie dopisuje.
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie zimno bylo wczoraj i w sobote.
A wiatr to az swistal w szparach. Dzisiaj jak poszlam do szkoly to spodziewalam sie ze bedzie zimniej - a tu nawet nie tak tragicznie jak sie balam ze jest. Bylam w Sephorze i kupilam puder z sephory mineralny. Fajny jest. I ma dobry sklad - jak wyczytalam na jakims blogu. No i babka mi dobrala malujac mnie na twarzy a nie miziajac po rece. Wyrobilam sobie do tego karte wiec nastepnym razem kupie pedzel. Po 4 zakupach mam znizke 10 %. Koncza mi sie tez perfumki - takie codzienne. Tez cos musze kupic. Takiego fajnego, lekkiego, letniego i niezbyt drogiego. Bo juz sie zaczelam psikac moja wyjsciowa Vera Wang.
|
#2295 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
hejhej u mnie okropienstwo od wczoraj leje i wieje
cos mi sie zdaje ze zamiast Wielkanocy Boze Narodzenie bedzie jak tak dalej pojdzie wczoraj Tz.t mojej siory wrocil z settimana bianca i mowil ,ze sniegu pelno bylo![]() u nas tu nie ma Sephory a szkoda ![]() princijak zajrzysz,wprowadzilas juz dla Flavia pieczarki?? |
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie snieg, ale mam gumowce to moge wyjsc |
|
|
|
|
#2297 | ||||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Cytat:
parmigiana to jest danie ze smazonych baklazanow. pyszne ![]() Cytat:
jak cos o gotowaniu, to zaraz Cie dziewczyny wolaja ![]() Cytat:
![]() i ja tez mam gumowce. przydaja sie bo tu wszedzie bloto |
||||
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3983547 8]musisz mu to jakos wynagrodzic
![]() [/QUOTE] nie wiem czy "kcem"
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam ten puder http://www.sephora.it/Make-up/Viso/C...pio-Uso/P51604
Nie jest drogi. Nie ma talku, parabenow, substancji zapachowych. Wiecie co robie? ![]() Smaze placki ziemniaczane. Tak jakos mnie naszlo.
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
mniaaaam
![]() ![]()
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Hej niedawno wrocilam ale sie z kolezanka narobilysmy zeppole na jutro na Dzien Ojca
![]() Evelinarav a cukini jest parmigiana przynajmniej u mnie...dawaj przepis na ta kalafiorowa ![]() Cucciola79 nie nie daje grzybow Sa ciezkostrawne a Ty?
|
#2302 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry wszystkim my ze smykiem po sniadaniu tatus w pracy .zaraz sie ubieramy i idziemy na plac zabaw.milego dnia wszystkim
|
|
|
|
#2303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
posmakow aly![]() cuciolaprzystojniaka z Twojego tatki
|
|
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Princi - zeppole (az sie obslinilam jak zobaczylam
) pokazalas a firanki nie. Zapomnialas ze obiecalas? Wiecie co sobie dzisiaj na targu kupilam - duuuzy krzak lawendy! To znaczy duzy - bo nie wielkosci ziolka w doniczce a taki do kolan. I do tego juz kwitnie. I ma piekna jasno fioletowa doniczke. Oby przezyl upaly w sierpniu.
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
a co wy tu tak o jedzieniu ,zawsze jak jestem glodna !
![]() a ja bym lazanki zjadla ..... ,ale teraz to dopiero sobie smaka zrobilam musze do polskiego sklepu skoczyc po kiszona kapustke,bo ta niemiecka z supermarketu mi nie smakuje jakos,dziwna jest ... sjoanna - a masz jakis dobry przepis na fajna zupke ? ,z moim chorym zoladkiem najlepsze sa dla mnie zupy ...normalnie jak staruszka jakas ,musze sie supkami odzywiac ![]() dzis byl piekny dzien w Rzymie ,sloneczko tak ladnie swiecilo .... tylko jak zaszlo to odrazu sie bardzo zimo zrobilo....
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
a dziekuje, tylko wczesnie osiwial z powodu corki i syna
Widzialam 1 raz zeppole w cukierni, ale pewnie drogie za to kupilam sobie koszulke w stylu militare i legginsy ![]() u mnie tez super slonce bylo a jutro niby deszcz |
|
|
|
#2307 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2308 | |
|
Wtajemniczenie
|
oj tam oj tam z corki to pewnie przedumny
![]() a Ty jestes na FB?? Cytat:
w koncu byl u nas ksiadz i poswiecil mieszkanko bardzo ksiedzu sie ten gest spodobal
|
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Kochany aniolek z Fiammi
no i leje...jak jesienia...wiec biore sie za nauke |
|
|
|
#2310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robilam tutaj z pomidorowej passaty. Wlalam do garczka troche oliwy, potem passate i troche podsmazylam a potem zalewalam woda i gotowalam. Do tego przyprawy i tyle. Bez smietny tez dobre. No i do tego gotowalam sobie ryz i pyszne bylo. Mysle ze z chorym zoladkiem mozesz sobie spokojnie zrobic np risotto, jakies gotowane na parze dania, pieczone w folii - np rybki. Nie smazone, bez tluszczu i ostrych przypraw. Nie musza byc zupki. Bylas z tym u lekarza? Cytat:
Przygotowywalas to co w Polsce sie robi - swiece, pasyjke (stojacy krzyz), wode swiecona i kropidlo czy nie? A Fiamme pewnie wycwiczylas - przyznaj sie! No i nie dziwne ze zachwycila ksiedza. Zjedlismy wczoraj metrowa pizze - bo mojemu mezowi dziwnie zawsze we wtorek (jak wiekszosc pizzerni pozamykane) chce sie pizzy. ![]() Myslalam ze to tylko takie haslo a pizza bedzie miala jakies 50 cm ale nie - ona naprawde miala metr! Jak zrobie zdjecie pudelka to wstawie.
![]() |
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

nie mamy auta i niestety do castel romano nie mozemy sie wybrac
A bardzo spodoba³y mi siê niektóry buty z tej firmy

musze kupic nowa kosztuje jakies 50 euro ,na szczescie komputer dziala ,klawiatura to nic strasznego.....
na miesie robisz?

gdzie ta wiosna sie podziala