|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
lecę
![]()
#2282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() można wiedzieć ile kosztowała ta baza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam sobie mięte na mój pełny brzuch.. Mam nadzieję, że pomoże ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
ja nie kupuję żadnych specjalnych staników, ani ciążowych ani do karmienia, cyce mi trochę urosły, ale nadal mieszczą się w staniki sprzed ciąży, w pierwszej ciąży miałam tak samo, zresztą nienawidzę miękkich staników, wolę usztywniane
![]()
poznaliśmy się 6.08.2005 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez musso4 Czas edycji: 2012-09-09 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc Kochane
![]() Do jutra !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Staniki kupię gdzieś w sklepie. Problem taki, że nie wiem jaki rozmiar. Dlatego narazie chyba narazie kupię zwykłe bawełniane bez usztywnień - ze 2 szt, a jak już będę wiedziała jaki mam rozmiar po porodzie to sobie kupię jakieś fajniejsze ( wolę sztywniejsze). Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() paaaaa słodkich snów ![]()
![]() |
#2289 |
Raczkowanie
|
liczyłam na wasza pomoc odnosnie szlafroka który wstawiałam co myslicie? no ale odpowiedzi zadnej sie nie doczekałam wiec ponawiam pytanie, nadaje sie do szpitala nie usmaze siew nim?:P no i czy ładny taki misiowy czy lepiej jakis cieńszy??
http://allegro.pl/szlafrok-dolce-son...594858996.html
Będę mamusią!! Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() 12.01.2008 - nasz początek ![]() ![]() 28.07.2010- zaręczyny 16.07.2011- ![]() 28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki ![]() 29.11.2012- Nasz termin ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Zadomowienie
|
sola
![]() obejrzelismy "Szefowie wrogowie" - fajna komedia,jak ktoras nie widziala,to polecam na rozluznienie no i po weekendzie ![]() ![]() lonia jak bylam zwiedzac porodowke i oddzial,to bardzo cieplo na nim bylo i polozna mowila,ze w zime tez jest cieplo,wiec bys sie ugotowala,ale nie wiem czy tak jest wszedzie, chociaz powinno byc przy takich maluszkach chyba dziewczyny wstawialy fajne z allegro bawelniane i wydaja mi sie wygodniejsze jak bedzie sie cos przy maluszku robic,bo jednak taki puszysty jest gruby i ruchy troche krepuje,ale to tylko moje zdanie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63021.png moje serduszko ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20121020560417.html tak kochanie ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711230726.png czy tak? ![]() Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-09-09 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Zakorzenienie
|
Wreszcie moglam usiasc ..u nas znowu klutnia .. W sumie chyba bez powodu .. nie wiem skad to sie bierze ..
![]() ![]() ![]() Nie lubie tych naszych klutni .. zawsze konczy sie to tym ze ide zapalic a tak to zero .. wogole mnie nie ciagnie .. tylko jak sie porzadnie wkurze .. Potem przepraszam Adasia i zaluje strasznie .. wyrzucam sobie co ze mnie za matka .. Chcialabym go juz miec przy sobie .. zeby byl bezpieczny .. kocham go strasznie i nigdy sobie nie wybacze jesli moglam mu w jakis sposob zaszkodzic .. moj malutki aniolek chyba teraz spi bo sie nie rusza .. mam nadzieje ![]() No i sie wygadalam .. wybaczcie .. juz nie bede wam smęcić .. Pozno juz .. czas sie polozyc .. buziaki ![]() ![]()
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
![]() Wczorajsza impreza była świetna i dziękuję wszystkim za życzenia ![]() Mój pierwszy dzień na urlopie - aż wstałam o 4 rano ![]() ---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co do pościeli - to ja tak samo - prześcieradło i śpiworek.. może jeszcze na początek kokonik.. ale ochraniacze czy kołderki to daruje sobie. Może jak dziecko będzie miało pół roku to dopiero.. na razie wydaje mi się im prościej tym lepiej.. zależy mi by dziecka 'nie zgubić' w tych wszystkich bibelotach ![]() Staniki kupiłam już dwa bawełniane czarny i biały - z minimalnie większą miseczką - tak więc nie szaleję.. ![]()
![]() ![]() Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-10 o 06:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki
![]() To kto dzisiaj za pranie się bierze? Stwierdziłam wczoraj, że dziś już chyba zacznę, zwłaszcza, że zapowiadają dwa mega słoneczne dni, to poschnie na balkonie. Bo coraz mniej mam siły, a samo się później nie zrobi, więc póki jeszcze energię czerpię ze słońca, to chyba czas najwyższy: pranie i prasowanie dzidziusiowej wyprawki. Poza tym muszę jeszcze skonstruować jakiś szybki acz sensowny obiad, co wiąże się z zakupami niestety, i skoczyć na pocztę, wysłać do firmy zaświadczenie o przewidywanym terminie porodu i do pocztylionu napisać. Eh. Trochę roboty mnie czeka. halwaya cieszę się, że tak brawurowo zaczęłaś swój urlop i że imprezka udana ![]() ![]() A w ogóle to dzisiaj ani razu się nie obudziłam - pierwsza od dawna zupełnie przespana nocka ![]() ![]() ![]() Miłego dnia dziewczynki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-10 o 06:31 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
dziendoberek kochane
wczoraj pzez caly dzien bez netuuuu nooo masakra pozniej pnadrabiam dzis tez bedzie nas malo jedziemy do szpitala do dziadzia cooo do prania ja juz moge wchodzic na strych wiec jutro zaczynamy porzadki a dzis 3 prania naszych ubran mnie czekaja |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Zadomowienie
|
halwaya jaa, ta mała słodka rzeczywiście
![]() ![]() Weronika o to trzymam kciuki za Dziadka Twojego, mam nadzieję, że już dużo lepiej ![]() kurcze biorę się chyba chociaż strasznie mi się nie chce... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Zadomowienie
|
Witam z rana
![]() Kurde co z tym wizazem, wszystko znika a do Loni o szlafroku trzeci raz pisze ![]() ![]() Weronika, Ty tam za bardzo nie szalej na tym strychu bo nam się za wcześnie rozpakujesz ![]() Karola, Nic nie usprawiedliwia tych papierochów- nawet kłótnia- żeby dziecko cierpialo bo rodzice się kłócą??? ![]() Popraw się ![]() Aerien, Ja tez wtedy najlepiej śpie ![]() Halwaya, Trzeba było zrobić listę prezentow ![]() A dziecko będziesz miała...lepsze ![]() ![]() Ale cudnie mi się spalo, szkoda było wstawać, no ale Synus do szkoły... Miłego dnia ![]()
*** Nasza Córeczka Kaja ![]() ![]() Edytowane przez karolamankowa Czas edycji: 2012-09-10 o 06:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Zadomowienie
|
Zaczęłam od ciuszków, pierwsza pralka puszczona. Masakra ile będzie wieszania
![]() ![]() ale dobra, póki mi się chce, to robię. Weronika no właśnie nie szalej nam na tym strychu ![]() Lonia89 ja mam w domu taki ciepły i misiowaty i właśnie ten zabieram - bo szlafrok to tylko po to by przejść się do łazienki, a na sali i tak bez siedzisz, w samej koszuli. Więc skoro mam to biorę i nic innego dokupować nie będę. karolamankowa o proszę kolejna wyspana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
kochane szalec nie bede wstepnie juz mam posegregowane mama mi poznosi pranie robie u niej w domku wiec nie bedzie zle i chce posegregowac gabrysi sukienki i moze powystawiam bo mam tego mnostwo a siostra poki coooo sie nie stara a widomo jak beda lezec to szlak je trefiii
arien kochana dziekuje z dziadziem juz lepiej wczoraj od piatku dostal cos zjesc tyle ze cukie mu szlaeje karolla kochana przytulam i nie denerwuj sieeee |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane
![]() Nie pisałam do Was po piątkowej wizycie bo nie miałam za bardzo czasu,troszkę tylko podczytywałam i wiem, że u aerien wszystko dobrze.Nie doczytałam niestety co u reszty mam tylko nadzieję,że również wszystko ok. Może opisze swoją wizytę. W piątek miałam tylko położną i badanie na fotelu - usg mi nie robił. Ale po włożeniu tam paluchów ![]() ![]() Po badaniu już przy biurku pytam czy z moją szyjką wszystko ok.Mówi,że tak ale ten brzuch nie powinien tak mocno i często pracować.Przepisał mi na to 3x dziennie Duphaston i nast wizyta za 3 tyg.Zapytałam czy się nie rozlecę przez te trzy tyg.Powiedział,że najlepiej to jakbym wytrzymała jeszcze 7 tygodni ale przy twardniejącym brzuchu to każdy dzień się liczy i mogę urodzić nawet w ciągu tych trzech tyg.Gdyby coś się działo mam dzwonić o każdej porze dnia i nocy ![]() W sobotę za to byliśmy we wrocławiu na usg.Weszłam do środka do tego pomieszczenia gdzie robią usg,kładę się a przede mną/nade mną chyba z 20 lekarzy - bo to jakieś wykłady były.W pewnym momencie zrobiło mi się słabo bo leżałam cały czas na plecach i to wszystko mnie tak gniotło,że nie mogłam oddychać ble.Ktoś mi przynióśł wodę i jakieś ręczniki,masakra.Na szczęście z dzidziami wszystko ok.Rosną sobie dobrze i z tego się bardzo cieszę. Teraz tylko ja musze wytrzymać jak najdłużej.Mam tylko i wyłącznie leżeć. ![]() Wczoraj zaczęliśmy 30 tc. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni ![]() Na 10 spadam do fryzjera więc za długo z Wami nie posiedzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Zakorzenienie
|
anett mi tez twardnieje pare razy dziennie i to mocno i wedlug mojej gin to dobrze bo macica cwiczy zwlaszcza ze na dole w porzadki z gabi tez mialam ciagle twardy jak kamien i przenosilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Zadomowienie
|
Weroniczka o o o to jak powystawiasz sukienusie to linki poprosimy
![]() anett234 gratuluję 3 z przodu kochana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a ja piorę i piorę i piorę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2304 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ładna pogoda się zapowiada więc ja popiorę jak wrócę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Raczkowanie
|
Mi tak ostatnio 5 pralek wyszlo, ale to do pierwszego 'przeprania'... Prac w dzieciecym proszku i prasowac, to bede juz u M. kiedystam - cierpialam przy rozwieszaniu tych ciuchow, a co dopiero prasowanie
![]() Cos nie mam na siebie dzisiaj pomyslu - powinnam zalatwic tyyyyle rzeczy, ale nawet sniadania mi sie robic nie chce. Cos humoru dzis nie mam ![]() I dzien dobry, dziewczyny ![]()
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Zadomowienie
|
Aaaa i wiecie co po tym usg dostałam opis,który czytałam dopiero w samochodzie.I tam było napisane "łożysko leżące na ścianie przedniej".Czy to oznacza łożysko przodujące?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Zakorzenienie
|
ja nasrtwailam i posciel zmienilam poki coooo
dziewczyny martii mi napisala ze powiedzieli jej ze jest lepiej duzo lepiej ale jej nie wypuszcza poki cooo ja wlasnie zjadlam kolejna kromke wiejskiego chlebusia pychota-babcia tz sama piecze normalnie niebo w gebie a robi to taaak po staremu w prawdziwym piecu a jaki zapach ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- anett o widzisz mi wylecialo ze ty masz miec blizniaki a przy blizniakach to faktycznie ostatnie tygodnie lepiej lezec 2 znajome maja i praktycznie od 30 tyg obydiwe lezaly kochana na scianie przedniej to nie przodujace ja tez mam na scianie przedniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zadomowienie
|
Weronika mniam jakie masz pyszne śniadanko
![]() Super, że u Marti lepiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Można go było jeść i jeść...Pychotka. Z tym łożyskiem to myślałam,że może jednak na ścianie przedniej to może by mi cc zrobili ![]() Znajomi się mnie zawsze pytają "To co będziesz miała cc,nie?".Ja mówię,że nie normalnie będę rodzić to powiem Wam,że robią takie miny jakby miało mnie co najmniej granatem rozerwać Jeju też muszę pościel wyprać.Mama do mnie w środę przyjeżdża i mam tyle roboty i sprzątania,że nie wiem czy zdążę. Edytowane przez anett234 Czas edycji: 2012-09-10 o 08:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.