Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 22:23   #2281
morska
Zadomowienie

Dot.: Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Jola teraz placimy 800zl plus ksiazki, zajecia dod, ubezpieczenie, wycieczki itp....wiec na to samo by wyszlo
pewnie, ze wolalabym placic polowe tego w publicznym ale sie nie dostal i nic nie poradze
To i tak niewiele mniej niż w tym, o które się staracie. A skoro warunki nieporównywalnie lepsze...

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ładna pościel

No Kuba też śpi z nami, usypiam go na jego łóżku, ale prawie codziennie ląduje u nas, czasem nawet przed nami. Obiecał mi zasypiać sam po urodzinach (4 ), ale potem mówił, że nie jest gotowy, takie tam. Rozmawiam z nim od czasu do czasu na ten temat, ale jakoś nie jest chętny, więc czekam Liczę na to, że może własny pokój w nowym mieszkaniu coś pomoże

Ja też nie będę zmuszać, poczekam
Stary 2013-09-15, 22:24   #2282
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Możecie być ze mnie dumne Wyprawiłam powitalny obiad dla teściów i nawet ciasto upiekłam
(...)
Mariola no to koniecznie musicie łóżko wymienić, skoro Antoś siejuż prawie nie mieści to co będzie jak będzie Okruszek?
brawa, brawa
Antos spi wlasciwie prawie caly czas w swoim lozku i swoim pokoju, przychodzi tylko jak mu sie sni cos strasznego lub gdy jest chory (raz na miesiac lub dwa). Maz jednak bardzo nie lubi spac w trojke, mowi, ze nie ma miejsca i spi potem na sofie, a ta sofa nie jest za duza. Zal mi po prostu Meza .
Materaz i tak jest do wymiany, wiec mozemy sie skusic na szersze lozko
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
nie mieliśmy, więc nie pomogę - mamy tylko typowe crocsy i trampki do przedszkola
Dziekuje
Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Ostatecznie kupiłam materac bonelowy (taki jak aannuullaa). Z pościelą byłam prawie zdecydowana na ten mniejszy rozmiar, ale w sklepie okazało się, że na łóżkach 70x160 też ułożona jest pościel ta większa - 140x200 i aż tak fatalnie to nie wyglądało, choć myślałam, że będzie zwisać i w ogóle Do tej mniejszej też się przymierzyliśmy i ona jest tak akurat, uznałam więc, że nie ma sensu teraz brać mniejszej i kupiłam większą , także wszystko z głowy - materac, prześcieradło, kołdra, poduszka i pościel Tymek sobie wybrał w auta = zakupy udane
gratuluje udanych zakupow, posciel bardzo fajna
Cytat:
Wiecie co, Alan od piątku znowu choruje, tylko, że teraz to chyba już bakterie są, bo katar zielony:-/ A do tego doszły ropiejące oczy, wiecie co to może być? Ropiejące oczy mogą mieć wspólnego z przeziębieniem? Jutro idę z rana do lekarza, ale nie wiem czy przez noc jakoś mogę mu pomóc? Pierwszy raz cos takiego sie u nas dzieje
zdrowka do Alana
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Nareszcie odpoczne- mam urlop W planie mam zrobic porzadki w domu bo wszedzie bałagan jakiś. Jutro jadę z małzem do Warszawy , muszę zerknać w google co , gdzie jest bo chcę zobaczyć stolice(nigdy nie bylam), no a Werka do przedszkola nie idzie jeszcze bo ten kaszel ma straszny, dzisiaj cala noc sie meczyla i zwymiotowala flegma

Aga pamietam ze Werka miala juz raz tak ze katar jej oczami schodzil, bo miala zapalenie zatok-wtedy miala antybiotyk .
Udanego urlopu i milego zwiedzania
zdrowka dla Werki
Stary 2013-09-15, 22:38   #2283
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

moj Eryk przez 6 lat spal ze mna w lozku
potem przeprowadzilsmy sie do swojego mieszkania, dostal swoj pokoj i lozko i bez problemu zaczal spac sam

6 lat to duzo, tyle ze ja mieszkajac u rodzicow spalam z nim sama
a teraz w lozku jest nas troje
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 22:39   #2284
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
gratuluje udanych zakupow, posciel bardzo fajna

~~~~~~~~~~
Za to z butami jesiennymi dla Tymka mi nie idzie, oglądam po raz sześćsetny chyba, a decyzji nie ma
Stary 2013-09-15, 22:55   #2285
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Za to z butami jesiennymi dla Tymka mi nie idzie, oglądam po raz sześćsetny chyba, a decyzji nie ma
A popatrz na Aligoo, mają Superfity, Geoxy - może coś wybierzesz? Czy chcesz na miejscu kupić?

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2013-09-15 o 22:56
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 23:11   #2286
morska
Zadomowienie

Cytat:
moj Eryk przez 6 lat spal ze mna w lozku
potem przeprowadzilsmy sie do swojego mieszkania, dostal swoj pokoj i lozko i bez problemu zaczal spac sam

6 lat to duzo, tyle ze ja mieszkajac u rodzicow spalam z nim sama
a teraz w lozku jest nas troje
Może i dużo, ale to taki nieszkodliwy nałóg moim zdaniem

Cytat:
A popatrz na Aligoo, mają Superfity, Geoxy - może coś wybierzesz? Czy chcesz na miejscu kupić?
Też patrzyłam, ale w rozmiarze 29 nie ma trzewikowatych - tzn. chodzi mi o takie do kostki, ale jeszcze nie zimowe.
Też wolałabym na miejscu, żeby koszty przesyłki nie przewyższyły wartości butów Najtańsza paczka ponad 50 zł kosztuje
I nie mogę się zdecydować, bo wyboru dużego w takich butach nie ma, a jeśli coś jest, to kwota przekracza moje możliwości (nie dam ponad 300 zł), albo nie znam firmy (tak jak ten Stups, o który pytałam i nie mogę się zdecydować na rozmiar i czy ryzykować w ogóle). Chciałabym jakieś wygodne, bo Tymek będzie siedział w nich w szkole kilka godzin i żeby nie przemakały, a o to tutaj łatwo, i w ogóle nie mogę się zdecydować, i zła na to jestem, że taka jestem niezdecydowana Będę chyba wybierać aż zima nas zastanie i trzeba będzie zimowe kupić

A jaki Jola macie rozmiar Superfitów teraz?
Stary 2013-09-15, 23:28   #2287
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Też patrzyłam, ale w rozmiarze 29 nie ma trzewikowatych - tzn. chodzi mi o takie do kostki, ale jeszcze nie zimowe.
Też wolałabym na miejscu, żeby koszty przesyłki nie przewyższyły wartości butów Najtańsza paczka ponad 50 zł kosztuje
I nie mogę się zdecydować, bo wyboru dużego w takich butach nie ma, a jeśli coś jest, to kwota przekracza moje możliwości (nie dam ponad 300 zł), albo nie znam firmy (tak jak ten Stups, o który pytałam i nie mogę się zdecydować na rozmiar i czy ryzykować w ogóle). Chciałabym jakieś wygodne, bo Tymek będzie siedział w nich w szkole kilka godzin i żeby nie przemakały, a o to tutaj łatwo, i w ogóle nie mogę się zdecydować, i zła na to jestem, że taka jestem niezdecydowana Będę chyba wybierać aż zima nas zastanie i trzeba będzie zimowe kupić

A jaki Jola macie rozmiar Superfitów teraz?
My mamy 28

Takie z Gore-Texem by były w sam raz, nie? No nie pomogę

H. MacLeod

.
Stary 2013-09-15, 23:35   #2288
morska
Zadomowienie

Cytat:
My mamy 28

Takie z Gore-Texem by były w sam raz, nie? No nie pomogę
Ano właśnie. A ja wiem, że z Primigów na pewno pasowałby 29 i dlatego boję się ryzykować innych.
Jola, a da się zmierzyć wkładkę?
Mam też obserwowane jedne Superfity, drogie , ale nawet gdyby, to nie wiem jaki rozmiar

Tak myślę, że z gore... na taką pogodę najlepsze
Stary 2013-09-15, 23:39   #2289
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ano właśnie. A ja wiem, że z Primigów na pewno pasowałby 29 i dlatego boję się ryzykować innych.
Jola, a da się zmierzyć wkładkę?
Mam też obserwowane jedne Superfity, drogie , ale nawet gdyby, to nie wiem jaki rozmiar

Tak myślę, że z gore... na taką pogodę najlepsze
Ale Primigi brałabyś taki model, jak masz? Bo ja mam zimówki Primigi 29 i wkładka ma z 19 cm, zresztą 28 też kupiłam na wszelki wypadek
Da, one mają taką zakrzywioną, ale zdjęcie Ci zrobię, poza tym w Aligoo jak zadzwonisz, to Ci wszystko pomierzą

H. MacLeod

.
Stary 2013-09-15, 23:58   #2290
morska
Zadomowienie

Cytat:
Ale Primigi brałabyś taki model, jak masz? Bo ja mam zimówki Primigi 29 i wkładka ma z 19 cm, zresztą 28 też kupiłam na wszelki wypadek
Da, one mają taką zakrzywioną, ale zdjęcie Ci zrobię, poza tym w Aligoo jak zadzwonisz, to Ci wszystko pomierzą
Mówisz o tych, które miałam na zimę, Sonarach? Też ich szukałam, ale nie ma nigdzie A szkoda, bo bardzo byłam zadowolona. Tak, ja potrzebuję 19 cm
Ale te Superfity, które oglądam, to nie w Aligoo, to głupio ich tak wykorzystywać Jola, to aż takiego problemu ze zdjęciem sobie nie rób, powiedz mi tylko jak te Superfity na długość wypadają w porównaniu do Primigów 29?

A w ogóle, z tego co pamiętam, to ja co sezon mam problem z butami

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2013-09-16 o 00:04
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 07:43   #2291
p4w
Zakorzenienie

morska, a może poszukaj jakiegoś outletu w okolicy - zawsze coś taniej będzie

jak cos to mozemy Ci kupić w PL i wysłać ale to i tak bez przymierzania by było...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:03   #2292
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz o tych, które miałam na zimę, Sonarach? Też ich szukałam, ale nie ma nigdzie A szkoda, bo bardzo byłam zadowolona. Tak, ja potrzebuję 19 cm
Ale te Superfity, które oglądam, to nie w Aligoo, to głupio ich tak wykorzystywać Jola, to aż takiego problemu ze zdjęciem sobie nie rób, powiedz mi tylko jak te Superfity na długość wypadają w porównaniu do Primigów 29?

A w ogóle, z tego co pamiętam, to ja co sezon mam problem z butami
Nie, miałaś jeszcze jakieś niskie Primigi. Na teraz już 29 potrzebujesz?
Napiszę Ci wieczorem, jak wypadło porównanie, bo Kuba poszedł w Superfitach do przedszkola.

Oj tam, oj tam

Aga, jak Alan?

H. MacLeod

.
Stary 2013-09-16, 09:35   #2293
agga19851985
Wtajemniczenie

Hej

Cytat:

Daj znać po powrocie
po powrocie już nie dałam rady, bo mimo, że do P. Doktor mamy 3 km to Alan zasnął w aucie. Mąż musiał jechać po leki spory kawał do dyżurnej apteki, potem budzenie Alana na leki, krzyki bo nie wiedziąl o co kaman i tak padłam o północy

Diagnoza:
bakteryjne zapalenie górnych dróg oddechowych
bakteryjne zapalenie spojówek

dostał
Sumamed, Pulmicort i sol fizj do inhalacji, Flavamed, Aerius, woda morska do nosa do tego Nasivin, a do oczek sol fizjol i Biodacynę

Biedak mój męczy się, oczy ma czerwone jak żarówki

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
zdrówka dla chorujących

Martynka zaliczyła już zapalnie oskrzeli w zeszłym miesiącu

nice

Cytat:
Pokoju to jeszcze nie ma co pokazywać, bo nie jest gotowy Ale łóżko z pościelą cyknę, nie ma sprawy, tylko najpierw upiorę i wyprasuję Tymek wybrał taką

Co lekarz powiedział?
Cyknij, cyknij
bardzo ładna pościel

j.w

Cytat:

No Kuba też śpi z nami, usypiam go na jego łóżku, ale prawie codziennie ląduje u nas, czasem nawet przed nami. Obiecał mi zasypiać sam po urodzinach (4 ), ale potem mówił, że nie jest gotowy, takie tam. Rozmawiam z nim od czasu do czasu na ten temat, ale jakoś nie jest chętny, więc czekam Liczę na to, że może własny pokój w nowym mieszkaniu coś pomoże
A może gdybyś odniosła Go do Jego łózka to juz by został?

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
brawa, brawa
Antos spi wlasciwie prawie caly czas w swoim lozku i swoim pokoju, przychodzi tylko jak mu sie sni cos strasznego lub gdy jest chory (raz na miesiac lub dwa). Maz jednak bardzo nie lubi spac w trojke, mowi, ze nie ma miejsca i spi potem na sofie, a ta sofa nie jest za duza. Zal mi po prostu Meza .
Materaz i tak jest do wymiany, wiec mozemy sie skusic na szersze lozko

zdrowka do Alana

To tak jak Alan Wiadomo, że szkoda, żeby malż sie męczył na kanapie, a przy okazji jak można mieć jeszcze nowe łózko to super

dzięki

Cytat:

~~~~~~~~~~
Witaj w klubie Alan ma tylko adidaski, i koniecznie musze coś jeszcze kupić. Jak znajdę to kupię te co Jola ostatnio pokazywała, tylko gdzieś linka wsadziłam To były Superfity chyba

Cytat:

Aga, jak Alan?
j.w

Kawy, kawyyy.....kawyyyy, padnięta jestem

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Znalazłam, to Superfity

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

A Jola powiedz mi, wy mieliście kilka różnych rodzajów Superfitów? One mają usztywniany zapiętek? Obcas Thomasa? Chodzi mi o jesienne i zimowe.

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:47   #2294
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
po powrocie już nie dałam rady, bo mimo, że do P. Doktor mamy 3 km to Alan zasnął w aucie. Mąż musiał jechać po leki spory kawał do dyżurnej apteki, potem budzenie Alana na leki, krzyki bo nie wiedziąl o co kaman i tak padłam o północy

Diagnoza:

dostał
Sumamed, Pulmicort i sol fizj do inhalacji, Flavamed, Aerius, woda morska do nosa do tego Nasivin, a do oczek sol fizjol i Biodacynę

(...)
A może gdybyś odniosła Go do Jego łózka to juz by został?
(...)
Kawy, kawyyy.....kawyyyy, padnięta jestem
(...)
A Jola powiedz mi, wy mieliście kilka różnych rodzajów Superfitów? One mają usztywniany zapiętek? Obcas Thomasa? Chodzi mi o jesienne i zimowe.
Zdrówka dla chorowitka , czy przy wizycie prywatnej Pulmicort jest refundowany?

Może tak, ale ja podobnie, jak Edyta nie uważam tego za coś, z czym trzeba walczyć, przynajmniej na razie.

Nie, to są nasze pierwsze. Obcasu Thomasa nie mają, zapiętek usztywniony (chyba )

H. MacLeod

.
Stary 2013-09-16, 09:56   #2295
angy
Zakorzenienie

Aga zdrówka dla Alana Ale mu się przypałętało

Ja puściłam już Zosię do przedszkola, chociaż jeszcze trochę kaszle (głównie rano, w dzień trochę, w nocy w ogóle) i lekki katarek Jej został.
Ale powiem Wam, że Sinupret na katar (krople doustne) jest bardzo skuteczny-Zosi lekarka przepisała, ale sama tez brałam, bo mnie coś chciało chwycić-cały weekend na gripexach

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:12   #2296
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny Wasze dzieci wymawiaja R?

moj Marci nie, wiem ze duzo dzieci w tym wieku nie wymawia ale ostatnio lekarka nam powiedziala, ze to przez wedzidelko - juz jak byl malutki to lekarze wspominali, ze ma za krotkie, zreszta sama to widze, no i teraz powiedziala, ze trzeba bedzie podciac
Stary 2013-09-16, 10:42   #2297
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
morska, a może poszukaj jakiegoś outletu w okolicy - zawsze coś taniej będzie

jak cos to mozemy Ci kupić w PL i wysłać ale to i tak bez przymierzania by było...
Próbuję, ale w okolicy nic nie ma, może kiedyś będę bardziej obeznana i bardziej mobilna

Dzięki Ale chyba się nie opłaci właśnie

Cytat:
Nie, miałaś jeszcze jakieś niskie Primigi. Na teraz już 29 potrzebujesz?
Napiszę Ci wieczorem, jak wypadło porównanie, bo Kuba poszedł w Superfitach do przedszkola.
Aaa tamte, też ich nie ma, ale znalazłam podobne, tylko kurczę za jakieś 2 miesiące mogą być niewystarczające, bo nieocieplane i bez gore Może nawet wcześniej, bo pogoda tutaj to No jesień na maksa.
Napisz, będzie wiadomo czy mają podobną rozmiarówkę
Tak, myślę, że potrzebuję 29, bo Tymek ma teraz nogę na 17,8 cm, czyli wkładka 19 będzie akurat imo.

Cytat:
Diagnoza:

dostał

No masz, ale się przypałętało. Zdrówka

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:

moj Marci nie, wiem ze duzo dzieci w tym wieku nie wymawia ale ostatnio lekarka nam powiedziala, ze to przez wedzidelko - juz jak byl malutki to lekarze wspominali, ze ma za krotkie, zreszta sama to widze, no i teraz powiedziala, ze trzeba bedzie podciac
Tymek raczej nie, chociaż jak jest "r" w środku wyrazu, to czasem uda Mu się wymówić. Nam powiedziano, że do 5. roku życia ma czas na "r"

~~~~~~~~~~~~~~~~
Tymek w domu, bo mają dwa dni wolnego (dzisiaj dokształcanie n-li, a jutro jakiś prinsjesdag), kurczę, a już się przyzwyczaiłam do dobrego i do wolnego przedpołudnia
Stary 2013-09-16, 10:47   #2298
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Ja puściłam już Zosię do przedszkola, chociaż jeszcze trochę kaszle (głównie rano, w dzień trochę, w nocy w ogóle) i lekki katarek Jej został.
Ale powiem Wam, że Sinupret na katar (krople doustne) jest bardzo skuteczny-Zosi lekarka przepisała, ale sama tez brałam, bo mnie coś chciało chwycić-cały weekend na gripexach
Zgadzam się, co do Sinupretu

Cytat:

Kubie się zdarzy od czasu do czasu w środku wyrazu , ale ogólnie to nie.

Cytat:
Aaa tamte, też ich nie ma, ale znalazłam podobne, tylko kurczę za jakieś 2 miesiące mogą być niewystarczające, bo nieocieplane i bez gore Może nawet wcześniej, bo pogoda tutaj to No jesień na maksa.
Napisz, będzie wiadomo czy mają podobną rozmiarówkę
Tak, myślę, że potrzebuję 29, bo Tymek ma teraz nogę na 17,8 cm, czyli wkładka 19 będzie akurat imo.
(...)
~~~~~~~~~~~~~~~~
Tymek w domu, bo mają dwa dni wolnego (dzisiaj dokształcanie n-li, a jutro jakiś prinsjesdag), kurczę, a już się przyzwyczaiłam do dobrego i do wolnego przedpołudnia
No u nas też jesiennie, tzn. na Wybrzeżu
To Kubuś ma mniejszą stopę chyba, te Primigi 29 to taaakie duże są

Hehe , znam to znam

angy, macie już narożnik?

H. MacLeod

.
Stary 2013-09-16, 10:59   #2299
Wojtusia
Zakorzenienie

Hej

nie zaglądałam kilka dni, bo jakoś nie mam czasu.
Oli już zdrowa i poszła dzisiaj do przedszkola, oczywiście trochę marudziła

Wiki na szczęście nie zaraziła się od Oliwki, ma tylko lekki katarek.

W sobotę byliśmy na weselu, Wiki zostawilismy u teściów. Ale jakoś tak ok godz 20 coś mnie ciągnęło już do domu i pojechaliśmy. W sumie dobrze trafilismy bo Wiki zaczynała marudzić i teściowa już panikowała. Ale nawet te 2 -3 godzinki dobrze się bawiłam.

Co więcej.... nie pamiętam. Nie mam czas na nic ostatnio. W wolnych chwilach uczę się robić na drutach Szydełko już opanowałam to mnie druty ciągną

Kupiłam Oliwce buty na jesień o takie 2013-09-05 14.47.30.jpg

zajrze poźniej bo Wiki mnie woła
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:10   #2300
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Zosia cały czas wymawia jako "j". Nieważne, czy w środku wyrazu, czy nie, ale jakoś nie martwi mnie to na razie.

Cytat:

angy, macie już narożnik?
Jeszcze nie, mam dzwonić pod koniec tygodnia. Ale już przebieram nóżkami

Wojtusiu fajne butki

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2013-09-16, 11:18   #2301
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie, mam dzwonić pod koniec tygodnia. Ale już przebieram nóżkami
, a gdzie zamawiałaś?

H. MacLeod

.
Stary 2013-09-16, 11:35   #2302
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

mnie tez nie martwi poki co (chociaz Eryk wymawial r w wieku 3 lat ale on byl w ogole ewenement pod wzgl mowienia)
ale boje sie, ze pozniej przez to wedzidelko bedzie mial problem bo widze, ze jest krotkie, wrecz jak wyciaga jezyk to ono ciagnie mu go po srodku do tylu (nie wiem jak to wytlumaczyc)
w srode ide na bilans i wezme skierowanie do chirurga

a Marci wymawia L zamiast R
Stary 2013-09-16, 11:38   #2303
angy
Zakorzenienie

Cytat:
, a gdzie zamawiałaś?
A niedaleko nas, przy Komforcie jest taki sklep meblowy.
A tak ogólnie to Helvetia (teraz juz Bydgoskie Meble)

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2013-09-16, 11:42   #2304
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
a Marci wymawia L zamiast R
Kuba też

Cytat:
A niedaleko nas, przy Komforcie jest taki sklep meblowy.
A tak ogólnie to Helvetia (teraz juz Bydgoskie Meble)
, wiem, że Helvetia/Bydgoskie Meble, bo też mam od nich upatrzony narożnik

H. MacLeod

.
Stary 2013-09-16, 12:00   #2305
Wojtusia
Zakorzenienie

Svi, moja Oli też nie wymawia R. natomiast z K i G idzie jej coraz lepiej.
angy

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2013-09-16 o 12:10
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:06   #2306
agga19851985
Wtajemniczenie

Alan R nie mówi, ale czasem w środku wyrazu wychodzi mu cos na kształt R, tak pomiędzy R a L

Młody nie daje sobie oczu zakroplic, zwiewa i krzyczy że nie chce, a mamy 4 x dziennie. Trochę muszę siły używać.

Jola nie mam bladego pojecia czy jest refundowany na pryw wizycie mimo, że miałam i taki z przychodni, i taki z prywatnej wizyty. Ja mam tak, że jak wiem, że muszę coś kupić (a tym bardiej dla dziecka) to nie zwracam uwagi na cene. Wiem, głupio robię, walczę w tym ale na razie przegrywam:-(

Stary 2013-09-16, 13:12   #2307
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Młody nie daje sobie oczu zakroplic, zwiewa i krzyczy że nie chce, a mamy 4 x dziennie. Trochę muszę siły używać.

Jola nie mam bladego pojecia czy jest refundowany na pryw wizycie mimo, że miałam i taki z przychodni, i taki z prywatnej wizyty. Ja mam tak, że jak wiem, że muszę coś kupić (a tym bardiej dla dziecka) to nie zwracam uwagi na cene. Wiem, głupio robię, walczę w tym ale na razie przegrywam:-(
, no u nas też było ciężko, najlepiej szło we dwójkę, udawaliśmy, że Kubuś jest pociągiem, małż mu oliwił różne tłoki na niby , potem przychodziła pora na światła Gdy musiałam sama, prosiłam, żeby Kubuś kładł ręce pod pupę i udawało się wtedy

Czy ja wiem, czy głupio? Leki dziecku trzeba kupić i tyle, pytałam, bo raz kupowałam bez refundacji i kosztował blisko 100 zł, a na receptę ze wskazaniem choroby - ok. 30, jest różnica.

H. MacLeod

.
Stary 2013-09-16, 13:20   #2308
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
, no u nas też było ciężko, najlepiej szło we dwójkę, udawaliśmy, że Kubuś jest pociągiem, małż mu oliwił różne tłoki na niby , potem przychodziła pora na światła Gdy musiałam sama, prosiłam, żeby Kubuś kładł ręce pod pupę i udawało się wtedy

Czy ja wiem, czy głupio? Leki dziecku trzeba kupić i tyle, pytałam, bo raz kupowałam bez refundacji i kosztował blisko 100 zł, a na receptę ze wskazaniem choroby - ok. 30, jest różnica.
ja też kombinuję, ale Alan to cięzki pacjent

W taki razie jest refundowany, bo małż za to wszystko co wymieniłam zapłacił trochę ponad 150 zł

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

a co to znaczy na receptę ze wskazaniem choroby?

Stary 2013-09-16, 13:40   #2309
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ja też kombinuję, ale Alan to cięzki pacjent
(...)
a co to znaczy na receptę ze wskazaniem choroby?
Pulmicort ma w tych książkach lekarskich wskazania do przepisania np. zapalenie krtani i wtedy lekarz może przepisać ze zniżką, ale wiadomo, że przecież nie tylko przy zapaleniu krtani go stosujemy i wtedy jest pełnopłatny. Moja lekarka, przepisując go zawsze oznacza chorobę *, żeby było wiadomo, że chodziło, żeby był refundowany, bo zapalenia krtani nie mieliśmy jeszcze

Tak mi się przypomniało, jak napisałaś, że Alan rozbudzony na leki płakał - raz chciałam Kubie zapodać Nurofen, jak się kładłam, budzę go i mówię "Kubuś, wstań na chwilkę, trzeba wziąć Nurofen", a Kuba zerwał się i mówi "Mogę ja wyciągnąć do strzykawki?"

H. MacLeod

.
Stary 2013-09-16, 19:36   #2310
Miramej
Zakorzenienie

Moje dziecko wróciło dziś z przedszkola z życzeniem, żebyśmy mu kupili... skrzypce

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości