|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
brawo madzia :brawo: , nie mów, że pozostaniesz przy jednym maratonie, bo nikt Ci nie uwierzy ;-)
A ja byłam wczoraj się spotkać z kolegą, który jest, można powiedzieć, zawodowym biegaczem (wybrywa Ultra i maratony więc..) aby mi doradził w treningu do tego Ultra. Pochwalił mnie za żelazną wytrzymałość i w ogóle talent i determinacje do resistance (viva la resistance!) i technike biegu. Ma mi rozpisać trening ![]()
#2282 |
Raczkowanie
|
oj to zazdroszczę. i tego Meksyku
![]()
#2283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój trener jest o rok odemnie starszy a już jak to mówi od kilku lat jest na emeryturze, jeszcze niedawno maraton biegł w czasie 2.14, w sumie on jeden mnie przed maratonem nie straszył
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znajomy był na maratonie we Wrocławiu, to "kibice" nieco inaczej go dopingowali, hasłami w stylu: szybciej Ty głupi ch...., przez Ciebie całe miasto zamknięte. Pewnie słowa nie były bezpośrednio do niego, tylko akurat mu się oberwało, ale niesmak pozostał |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Raczkowanie
|
oj to bardzo przykre. Nigdy nie byłam na maratonie... za to wiem, że żeby kogoś obrażać to mamy jako naród najbliżej. Co zrobić...mam nadzieję, że przynajmniej dobrze mu poszło .
#2286 |
Raczkowanie
|
i ja zaczynam z wami, ale od jutra
![]() Główny motywator to mój psiak, który potrzebuje dużooo ruchu ![]()
#2287 |
Zadomowienie
|
Nie wiem, czy czytałyście hitowy artykuł o tym, że biegacze są debilami, z Rzeczpospolitej?
![]() |
#2288 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Raczkowanie
|
i ja zaczynam z wami, ale od jutra
![]() Główny motywator to mój psiak, który potrzebuje dużooo ruchu ![]()
#2290 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez nieśmiało witam się w wątku biegających
![]() Od trzech tygodni biegam 3-4 razy w tygodniu, narazie " leszczarski "dystans czyli ok 4km ale pomalutku zwiększam ![]() Niewiem czy coś po mnie widać, ogólnie od kiedy rzuciłam palenie i zmieniłam prace z "chodzącej" na siedzącą mój metabolizm zwolnił masakrycznie.
#2291 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tu dla niezorientowanych: http://www.rp.pl/artykul/1099644.html Mnie od kilku dni boli coś w biodrze, nie od biegania, chyba od nierozciągnięcia się po zajęciach tanecznych.
![]() |
#2292 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiem,że pytanie pojawiło sie pewnie z 1000razy, przeglądam wątek i inne i mam metlik.Potrzebuje buty do biegania : krótkie dystanse bo do 10km (może troszke więcej) , po twardej nawierzchni, stopa neutralna, waga do 60 kg.Do tej pory biegałam w pumach do tenisa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze rozwaz Brooksy z serii Pure? One dlugo dychaja. Starsze, te z serii Pure 1, sa czesto w promocji. JA bym polecala np Pure Flow. Dla kobiet maja malutkie rozmiary wiec nie bedzie problemu. Polecam tez Asics.
![]() |
#2294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i o Asics słyszłam wiele dobrego więc skoro Ty polecasz to też się na nie popatrze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak ze wszystkich, jakie miałam, najbardziej lubię te z serii Pure Brooksa a no i lubiłam Asics, najdłużej wytrzymywała amortyzacja. New Balance za to umierały po kilku miesiącach, chociaż jak jeszcze dawały radę, to były super. Dlatego polecam rozejrzeć się za Pure Flow itd. Ogólnie polecam Ci żebyś celowała w buty o średniej amortyzacji i średnim dropie. Drop to różnica między wysokością pięty a palców, zazwyczaj wkładki. Duży drop, taki 8 do 12 mm, jednak jest nienaturalny. Mały będzie za ciężki dla niewprawionej stopy, także polecam taki między 5 a 8 mm, Flow mają chyb 4, ale bardzo stabilną podeszwę. Myślę, że warto byś popatrzyła na forum bieganie.pl, dlatego, że oni obgadują te kwestia w kontekście tego, co jest dostępne w Polsce. Ja zamawiam przez amazon z US albo kupuję w Meksyku także ciężko mi powiedzieć, co jest dostępne i warte swej ceny w Polsce. ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- PS, kliknij w podpisie moim, na blogu jakiś czas temu opisywałam kilka par butów.
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
bardzo
![]() ![]() Byłam już kilka razy na Twoim blogu i jestem pełna podziwu...ja pewnie nie dam rady pomykac jak Ty, ale trzeba d...pe ruszyc w koncu bo zasiedziałam sie po urodzeniu synka.Zawsze cos robiłam kiedys i biegałam systematycznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Zakorzenienie
|
O, to i ja sie podepne, od tygodnia szukam butow idealnych - treningowych, do polmaratonu typowo. Chce sobie troche wysrubowac wynik wiec i do szybszego biegania, i do dlugasnych wybiegan glownie niestety po kostce brukowej, chodnikach i asfalcie. Cenowo - maks 270zl, no jezeli chodzi o new balance to nawet 500 bo mam okazje kupic z fajna znizka. Strasznie mi sie spodobaly asics gel pulse 5 ale widze, ze drop maksymalny, 12mm. Czym szkodzi tak wysoki drop??? Ja biegam bardzo, bardzo ze srodstopia, niemal z palcow (pozostalosc po gimnastyce). Slyszalam, ze dobre moga byc faasy500, ale sie troche zniechecilam moimi 300tkami i chyba nie zaryzykuje kolejnych pum.
Jeszcze zwrocilam uwage na kalenji md o te http://www.decathlon.pl/buty-do-bieg...d_8295406.html w sumie caly czas teraz biegam w kalenji i calkiem dobrze mi sluza, chociaz mam wrazenie ze wlasnie amortyzacja poszla wpis.du szybko. Tych ktore polecasz nie potrafie znalezc, jeden model na all w google tylko zagraniczne strony. Jeszcze po majowce mam zamiar sie wybrac do sklepu biegacza na konsultacje, ale teraz szukam czegos, zeby mniej wiecej wiedziec, czego chcem:P Aha no i moja waga nieszczesna, 62,5kg przy 163 ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#2298 |
Zadomowienie
|
Lady Whisper, ja kiedyś miałam Asics Gel pulse, straaaaszne żelazka, zupełnie przesadzone na połówkę, a natreningi, gdzie masz dużo serii, to już w ogóle się nie nadają, bez sensu. Nie dość, że tam drop himalajowy, to tyle amortyzacji i podeszwy, że to raczej na 150 km a nie 21 i na pewno nie dla biegającego ze śródstopia. TO już lepsze jakieś statrtowe Asicsy. Brooksy można spokojnie dostać w Polsce, pewnie źle szukałaś. Wejdź na bieganie pl tam piszą o różnych sklepach.
---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:15 ---------- Pierwszy lepszy sklep online : http://www.runnersclub.pl/pol_m_Buty...ooks-3296.html Szukaj lepiej.
#2299 |
Zakorzenienie
|
Ja biorę buty do mojego sklepu z tego(mają hurt) więc jak któraś chętna to 10% ceny z tego sklepu taniej
![]() Ja za tydzień mam zawody, taki niewielki bieg zawsze tam byłam w stanie coś ubiegać, ale teraz po maratonie nie biegam, myślę w niedzielę lud poniedziałek rozruchowe zrobić. cacajuate jak maratony biegasz to wogle dobrze robię z taką przerwą? Teraz chcę się nastawić na treningi na szybkość, bo będę miała głównie zawody takie do 10 km, więc trzeba przyspieszyć, musiałabym jak najszybciej je zacząć , a nie chcę sobie zrobić krzywdy, dyskretnie po maratonie kolana odczuwałam, to taping na nie poszedł i jest ok.
![]() |
#2300 |
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Wczoraj rozpoczęłam program 10cio dniowy przygotowywujący do ciągłego biegu przez 30 min (póki co maszeruję tylko przez 20 minut) ![]() Powinnam dodać, że nienawidzę biegać, ale moje jedyne wspomnienia z biegania jakie mam, to te z WF-u w gimnazjum/liceum, gdzie byłam zmuszana do biegania a po chwili już się dusiłam i czułam takie kłujące i palące uczucie w gardle, przełyku i płucach. Jednak ostatnio poczytałam trochę o bieganiu i chcę spróbować, we własnym, spokojnym i nie wymuszonym tempie - a może się do tego przekonam. Oczywiście chcę zrzucić kilka kg, ale przede wszystkim, chcę wyrobić sobię chociaż troszkę kondycję. Maratony to nie moja bajka. ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zadomowienie
|
Hej,również zaczynam przygodę z bieganiem
![]() ![]() ![]()
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. ![]() Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2303 |
Zakorzenienie
|
Dzieki cacajuate. Sprawdzalam te buty o 3 w nocy w pociagu na telefonie i bez okularow wiec faktycznie moglam przeoczyc
![]() Kumacie??? Naciagnelam sobie dwojke. Przy sprzataniu zabawek mlodego ![]() ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#2304 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj sobie 1.5 godziny na bieżni i 30 min z piesem!
![]() ![]()
#2305 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, czy moge się przyłączyć??
![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, witaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Przyczajenie
|
Czy bieganie jest tylko wtedy skuteczne gdy biega się minimum 30 minut??Osobiscie biegam sobie trochę-a przynajmniej próbuję ale niestety mam taką kondycję, że 20 minut to zupełne maksimum jak dla mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Zakorzenienie
|
Ola kazda ilość sportu coś daje, z czasem bedziesz mogla coraz dłużej.
![]() |
#2309 |
Zadomowienie
|
Witaaaamy.🌺🌹🌻🍀🌷 Lasky, zrobilam 4 biegowe treningi plus 2x wracanie do domu biegiem , czyli 6 biegan w 4 dni. Teraz Edith Piaff: padaaam padaaaam...😵 Zostal mi jeszcze fartlek na niedziele i jedno insanity, o sweet jeebus! 😥 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2310 |
Zakorzenienie
|
dziękuje za miłe przyjęcie
![]() ![]() ![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.