|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
no raczej... to jest małe osiedle powiedzmy, ze kamienic tylko tak popeprzyli w papierach, ze czesc tych kamienic nalezy do innej spółdzielni a czesc do innej i o ile tamta wspołdzielnia coś tam robi (np. mają wymienione, nowe dachy) tak u nas wygląda to kiepsko :/ mam nadzieje, ze jak bedziemy np. pisac jakies pisma to cos z tym zrobia bo teraz to wyglada na prawde kiepsko... co prawda i tak nie mamy tam zamiaru mieszkac do konca zycia no ale te kilak lat jednak tak..
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Cytat:
Tez wziełam 15
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
w ogóle to marzy mi się taka strefa dzienna otwarta, na około 50m2 z jadalnią, kuchnią i salonem i z wyjściem na taras, który byłby przedłużeniem tej przestrzeni
|
|
#2284 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Pamiętam właśnie, że jesteś godzinę przede mną!
Tobie będą składać życzenia, a mnie będzie tato prowadził do ołtarza
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę wcześniej żoną o godzinę ;ppp
|
|
#2286 |
|
Rozeznanie
|
Hej, hej
witam się po kilkudniowej nieobecności... nawet nie próbuję nadrabiać ale poczytam kilka ostatnich stron. Działo się coś ciekawego? U chrześniaczki na I komunii było rewelacyjnie!
|
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Zainspirowana nowym tematem na ślubnym, ZAPYTOWYWUJĘ ja Was! :
Czy na zaproszeniach dla rodziców, będziecie pisać: zapraszamy Sz.P. Annę i Stanisława Kowalskich czy zapraszamy Mamę i Tatę? Czy jeszcze inaczej to ująć? |
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie siedzieć w salonie i wąchać obiad przez kilka godzin. Za to chciałabym mieć kuchnię na tyle dużą, aby można było urządzić w niej jadalnię.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
wenedka, wystarczy przewietrzyć
|
|
|
|
#2290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba napiszemy po prostu Rodziców.Cytat:
a jadalnia osobno
|
|
#2291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Salon z aneksem mi się nie podoba w ogóle. Często jak zapraszamy znajomych to robię coś na ciepło i nie chciałabym żeby wszyscy patrzyli jak wyciągam coś z piekarnika albo doprawiam sałatkę. Moja otwarta ale rozdzielona przestrzeń jest idealna ![]() Cytat:
1. to rodzice płacą więc są głównymi organizatorami 2. chcemy aby na zaproszeniach było: "Panna X oraz Pan Y wraz z rodzicami" więc wyszłoby że rodzice sami siebie zapraszają
|
|
#2292 | ||
|
Zakorzenienie
|
A pro pos mieszkan, ja uwelbiam ustawienie otwarta kuchnia, salon, jadalnia, taras. Tak jest u nas i tutaj spedzamy najwiecej czasu. Reszta mieszkania jest cichsza i bardziejs chowana, sypialna. Moje biuro (kacik) tez jest w tej otwartej przestrzeni i ladnie sie rozdziela dzien i noc.
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- 402 dds!!!! |
||
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
każdy ma inne podejście do tej kuchni
ja np. jestem straszną pedantką i irytuje mnie każdy zaciek od wody w kuchni a wiadomo, nie zawsze mam czas, aby wszystko błyszczało. dlatego wiem, że kuchnia w salonie by mnie irytowała bardzo. a tak to po prostu nie muszę patrzeć na te zacieki czy niepozmywane naczynia i posprzątać np. wieczorem. sam salon jednak o wiele łatwiej utrzymać w czystości, a to przecież w nim spędzamy większość czasu.
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc mi się wydaje i ja będe pisac imionami
|
|
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale rzeczy mogą przesiąknąć zapachem, np. fotele z normalną tapicerką, poduszki.
I w zimie przewietrzysz od razu przy -20C? Mnie się po prostu ten pomysł nie podoba. Cytat:
![]() Wiesz, nie każdy lubi gotować w obecności gości, a jak Tż chce, to usiądzie w kuchni... Żaden problem
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
justynkie, no u nas to my finansujemy + nie będzie, że: JA, TŻ i RODZICE zapraszamy, tylko że my
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- wenedka, u nas nic nie przesiąka i tak, wietrzę nawet przy -20 ![]() My mamy tak, że z przedpokoju wchodzi się do kuchni, a z kuchni do sypialni. Kuchnia nie ma okna, więc jak gotujemy, to w sypialni otwieramy. i pościel nam obiadem nie śmierdzi
|
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ogólnie otwarta kuchni nie za bardzo się podoba, bez względu czy przesiąka czy nie. Ten typ tak ma ![]() Tak samo łazienka z WC to dla mnie koszmar, chociażby ze względu na to, że ciamajda jestem i bez przerwy mi coś do muszli klozetowej wpada
|
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez nic nie przesiaka zapachem.
|
|
|
|
#2299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba jakoś bardziej elegancko się ubrać.Cytat:
Nie zawsze jest siła, żeby pozmywać naczynia od razu, a nie mam ochoty cały czas ich oglądać Czy np jak są goście, to naczynia znosi się do kuchni, a nie za ladę że goście nadal mogą je oglądać
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie daj Boże, jeszcze kot skoczy na szafkę w czasie gotowania (nie, że pozwalam), a goście zawału dostaną ![]()
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-05-15 o 15:05 |
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Poczyniłam dobry krok- dzwoniłam do ginekologa się zarejestrować
mam zadzwonić drugi raz za 1,5 bo teraz nie ma jej w gabinecie
|
|
|
|
#2302 |
|
Rozeznanie
|
witam się popołudniowo
![]() zaproszenia: nie mam pojęcia jak ująć rodziców, my płacimy sami wiec raczej na zaproszeniach podpiszemy się tylko my i wtedy rodzicom imiennie chyba - sprawa jeszcze do przedyskutowania z TZ kuchnia + salon: u nas właśnie tak zamierzamy zrobić, bardzo mi się podobają otwarte przestrzenia i będziemy mieć kuchnie przechodzącą w jadalnie później w salon z wielkimi drzwiami na taras (zachodnia strona domu), a sypialnia i obok łazienka we wschodniej. życzenia na dzień mamy dla teściowej: raczej nie, ale dziś ma imieniny wiec musze zadzwonić z życzeniami, a w weekend jakiś mały drobiazg dam (nie wiem co jeszcze) u mnie godzina standardowa będzie: 16 lub 17 (bardziej 16) ale mogę dopiero we wrześniu u księdza zarezerwować
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmowa z tż:
Ja: ile dni do ślubu?? TŻ: 450?? ja: więcej 479tż: mało! ja: widzisz, a mówię że się ze wszystkim pieklę! :P tż: dużo xd |
|
|
|
#2304 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają!
Cytat:
Jesli chodzi o kuchnie, to dla mnie najlepsza jest zamknieta, ale wystarczajaco duza, zeby zmiescic duzy stol. Salon lepiej niech pozostanie pokojem dziennym. Nie zawsze zmywam gary na biezaco i wolalabym sie na nie nie przygladac W taka fajna drzemke wpadalam nad ksiazka ale sasiad z wiertara zaczal szalec. Aaaaaaa! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2305 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Opowiem wam zaś coś o mojej teściowej
Ostatnio jedziemy wszyscy razem (ja,tż,teściowa i teść) na urodziny do cioci tż. Teściowa szuka sukienki bo idzie w czerwcu na wesele i mówi do tż " pojedziesz ze mną do Żor na targ bo koleżanka mi mówiła, że są tam fajne sukienki. Tż odpowiedział "jak ja nawet nie wiem gdzie jest ten targ" Teściu się włączył w dyskusje "ja tam dziennie przejeżdżam jadąc do pracy ale nie pojadę, za mało szmat w Rybniku?" Ja w między czasie do tż mówię - targ jest koło policji a teściowa z tyłu gumowe ucho " to ja już wiem kto ze mną pojedzie, przyjedziesz w sobotę rano to pojedziemy do Żor" dodam tylko, że ja z tż nigdy się nie widzimy w sob do 14:00 bo on jest w pracy, więc celowo bym jechała ze względu na nią. Mam do tż z domu 27km od niego do Żor też około 30km. Ona myśli że ja będę targać po nią, zawiozę ją do Żor i potem mam ją zawieść z powrotem do domu. Jakieś 90km we wszystkie strony, łącznie z moim powrotem do domu. Ja zdążyłam tylko odpowiedzieć, że nie obiecuje bo w pierwszej kolejności jest moja siostra, nie wiem czy nie będzie potrzebować opieki nad dziećmi bo w weekendy pracuje.Ja w tygodniu wychodzę do pracy po 8.00 wracam po 17:00 na głowie mojej mamy jest cały dom, tata też wraca późno a wychodzi o 6.30. Mama przed pracą albo po, w zależności od zmiany, gotuje nam obiad idzie po chleb, sprząta przed pracą. A ja jej w sob. rano powiem - Mamo sprzątaj jeszcze ten jeden dzień bo ja idę z teściową po targu pochodzić Dałam jej do zrozumienia że ma jechać z tż mówiąc że targ jest czynny w tygodniu, ona nie skumała, odp. "ale w tyg. ty jesteś w pracy" Ja to mam życie z tą teściową ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
zadzwoń drugi raz ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Ja też jestem za osobną kuchnią 1. kwestia bałaganu, pozostawione kubki na blacie już nie fajnie wyglądają 2. jeśli coś smażę a nie daj Bóg przypalę to wszystko czuć w salonie 3. wiadomo, jak się coś przygotowuje to się podjada albo palec obliże bo masłem pobrudzony, głupie ogórki ze słoika chce wyciągnąć palcami, ręce w sumie myte ale to nie jest fajny widok, łapa w słoiku 4. jeśli będę miała brudno w kuchni, będę czuła się tak jakbym miała salon brudny 5. zawsze musisz mieć porządek w szafkach bo goście przyjdą, otwierasz szafkę a tu rozsypana mąka, makaron itp. niby nic strasznego ale pewnie poczujesz się trochę głupio Jak to moja siostra mówi, plusy takiej kuchni, bo sama taka ma: Można uczestniczyć w trakcie każdej imprezy w domu bo zazwyczaj to my siedzimy całą imprezę w kuchni jako gospodynie domowe, najwięcej się naharujemy a najmniej z tego mamy. To tylko takie moje skromne zdanie ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
Ja chce mieć kuchnie z małym kwadratowym, drewnianym stołem z drewnianymi krzesłami, najlepiej jasne drewno, może sosna. Salon chce mieć z jadalnią dlatego planujemy wyburzyć jedną ścianę żeby połączyć dwa pokoje. Ja w dużych pomieszczeniach czuje się dość nieswojo (jeśli chodzi o zamieszkanie np. w przestronnym salonie, gdzie jest mało ścian) więc to i tak dla mnie będzie szaleństwo Lepiej się czuje w mniejszych pomieszczeniach, dlatego nigdy nie chciałam mieszkać w domu tylko w bloku ale z tż tak zaprojektujemy dobudówkę, że będzie ok.
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-05-15 o 15:48 |
||||
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dość SPSS
Za jakie grzechy, Panie?
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. jak ma sie male mieszkanie to i tak czuc i tak, nawet z kuchnia z drzwiami 3. nie rozumiem o co chodzi z ta reka w sloiku. a co, zaden z gosci nie wyjmowal nigdy ogroka ze sloika? bedziesz przyjmowac krolowa angielska? ![]() 4. ja dlatego mam zawsze czystko ![]() ale to takie moje zboczenie, zreszta inaczej nie usne jak mam gary w zlewie czy brud. Po obiedzie sie zawsze sprzata od razu po.5.nie czaje jak mozna miec rozwalona make w szafce ![]() ![]() ![]() sorry, mzoe brzmi to troche ostro, ale akurat twoje argumenty w ogole nie przemawiaja do mnie. jeszcze zrozumiem, ze zapach. ale jak nie masz nie wiem jakich metrow w mieszkaniu to i tak czuc co sie gotuje. a dzieki temu, ze masz wiecej przestrzeni, nie czujesz sie jak w klatce i mozesz kozystac ze spotkan ze znajomymi i rodzina a nie sleczec sama w kuchni
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2308 | |||
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja myślałam, że zawsze pisze się "zaprasza X i Y wraz z rodzicami", bo rodzice również są współgospodarzami wesela, nawet jak nie dokładają złotówki. Cytat:
![]() My z TŻ też sobie wydrukujemy zaproszenia z naszymi danymi i zostawimy na pamiątkę
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stać nas będzie po kredycie na 2, maks 3 pokoje. Jak pojawią się dzieci, to w przypadku mieszkania 2 pokojowego rodzice śpią w salonie... No i co? my tu się będziemy bzykać, a dziecko mi do pokoju wparuje "mamo przyszedłem się napić"? wolę nie co innego jak uda nam się zdobyć te 3 pokoje, wtedy salon może być z aneksem + sypialnia+ pokój dla dziecka... |
|
|
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
Oooo to ja mam pytanie w związku z zaproszeniami... Moja kuzynka wyszła niedawno za mąż, ma teraz podwójne nazwisko, swoje panieńskie i męża. Jak to napisać na zaproszeniu? Annę Kowalską-Nowak i Jana Nowak?? Czy Annę i Jana Nowak?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

Lub półotwartą. Lubię np. jak gotuję i mam do kogo gębę otworzyć 

479
zadzwoń drugi raz