Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 14:01   #2281
moniczka_90
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
moniczka, ale czemu, taki stary ten budynek?
no raczej... to jest małe osiedle powiedzmy, ze kamienic tylko tak popeprzyli w papierach, ze czesc tych kamienic nalezy do innej spółdzielni a czesc do innej i o ile tamta wspołdzielnia coś tam robi (np. mają wymienione, nowe dachy) tak u nas wygląda to kiepsko :/ mam nadzieje, ze jak bedziemy np. pisac jakies pisma to cos z tym zrobia bo teraz to wyglada na prawde kiepsko... co prawda i tak nie mamy tam zamiaru mieszkac do konca zycia no ale te kilak lat jednak tak..
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:03   #2282
ane3kaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Co do godzin. Tż chciał 16 ale okazało się że tego samego dnia w kościele będzie brać ślub moja znajoma więc wybralismy 15.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Tez wziełam 15
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:04   #2283
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Say hello - a ja wolę kuchnię otwartą na salon Lub półotwartą. Lubię np. jak gotuję i mam do kogo gębę otworzyć
ja mogłabym mieć kuchnię otwartą, gdyby salon był duży. przy małych salonach to według mnie nie działa. u moich znajomych w mieszkanku jest salon 16m2 (czyli minimum według przepisów) i do tego mini kuchnia. stoi tam kanapa, stół na 4/6 osób i właśnie ta kuchnia, nie ma nawet miejsca, żeby sobie usiąść z dzieckiem na podłodze i się pobawić ;P i w odległości 2 m od kanapy masz już blat kuchenny.

w ogóle to marzy mi się taka strefa dzienna otwarta, na około 50m2 z jadalnią, kuchnią i salonem i z wyjściem na taras, który byłby przedłużeniem tej przestrzeni
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:06   #2284
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Tez wziełam 15
Pamiętam właśnie, że jesteś godzinę przede mną! Tobie będą składać życzenia, a mnie będzie tato prowadził do ołtarza

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:08   #2285
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Pamiętam właśnie, że jesteś godzinę przede mną! Tobie będą składać życzenia, a mnie będzie tato prowadził do ołtarza

będę wcześniej żoną o godzinę ;ppp
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:15   #2286
aneczka25057
Rozeznanie

Hej, hej
witam się po kilkudniowej nieobecności... nawet nie próbuję nadrabiać ale poczytam kilka ostatnich stron. Działo się coś ciekawego?

U chrześniaczki na I komunii było rewelacyjnie!
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:18   #2287
Dotka90
Zakorzenienie

Zainspirowana nowym tematem na ślubnym, ZAPYTOWYWUJĘ ja Was! :

Czy na zaproszeniach dla rodziców, będziecie pisać:

zapraszamy Sz.P. Annę i Stanisława Kowalskich

czy

zapraszamy Mamę i Tatę?

Czy jeszcze inaczej to ująć?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:19   #2288
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello;40824749[B
]ja mogłabym mieć kuchnię otwartą[/B], gdyby salon był duży. przy małych salonach to według mnie nie działa. u moich znajomych w mieszkanku jest salon 16m2 (czyli minimum według przepisów) i do tego mini kuchnia. stoi tam kanapa, stół na 4/6 osób i właśnie ta kuchnia, nie ma nawet miejsca, żeby sobie usiąść z dzieckiem na podłodze i się pobawić ;P i w odległości 2 m od kanapy masz już blat kuchenny.

w ogóle to marzy mi się taka strefa dzienna otwarta, na około 50m2 z jadalnią, kuchnią i salonem i z wyjściem na taras, który byłby przedłużeniem tej przestrzeni
Ja nigdy nie zgodzę się na kuchnię otwartą
Nie wyobrażam sobie siedzieć w salonie i wąchać obiad przez kilka godzin.
Za to chciałabym mieć kuchnię na tyle dużą, aby można było urządzić w niej jadalnię.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:23   #2289
Dotka90
Zakorzenienie

wenedka, wystarczy przewietrzyć
Stary 2013-05-15, 14:24   #2290
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

czy

zapraszamy Mamę i Tatę?

szczerze mówiąc, to całkiem mi wyleciało z głowy, że rodziców trzeba też zaprosić ale chyba napiszemy po prostu Rodziców.

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Za to chciałabym mieć kuchnię na tyle dużą, aby można było urządzić w niej jadalnię.
taka opcja byłaby najlepsza. duża kuchnia z wyspą po środku. z drugiej strony wyspy mogłoby stać kilka stołków barowych do szybkiego zjedzenia śniadania a jadalnia osobno
Stary 2013-05-15, 14:25   #2291
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość

Ja mam taką otwartą przestrzeń, jak na zdjęciu w załączniku. To kółko w salonie to schody na górę. W górnych rogach w salonie i kuchni mamy lekkie skosy. Marzy mi się kuchnia cała zabudowana pod tym skosem a na środku między oknami wyspa
Salon z aneksem mi się nie podoba w ogóle. Często jak zapraszamy znajomych to robię coś na ciepło i nie chciałabym żeby wszyscy patrzyli jak wyciągam coś z piekarnika albo doprawiam sałatkę. Moja otwarta ale rozdzielona przestrzeń jest idealna

Cytat:

czy

zapraszamy Mamę i Tatę?

Ja nie daję zaproszenia rodzicom, bo:
1. to rodzice płacą więc są głównymi organizatorami
2. chcemy aby na zaproszeniach było: "Panna X oraz Pan Y wraz z rodzicami" więc wyszłoby że rodzice sami siebie zapraszają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg F.jpg (37,6 KB, 26 załadowań)

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:34   #2292
Opiumalfa
Zakorzenienie

A pro pos mieszkan, ja uwelbiam ustawienie otwarta kuchnia, salon, jadalnia, taras. Tak jest u nas i tutaj spedzamy najwiecej czasu. Reszta mieszkania jest cichsza i bardziejs chowana, sypialna. Moje biuro (kacik) tez jest w tej otwartej przestrzeni i ladnie sie rozdziela dzien i noc.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:

czy

zapraszamy Mamę i Tatę?

nie mam pojecia

Cytat:
i bedziesz sama w kuchni siedziec jak gotujesz. tak to sie mozna socjalizowac. czy to z TZ czy to z goscmi!

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

402 dds!!!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:35   #2293
say-hello
Zakorzenienie

każdy ma inne podejście do tej kuchni ja np. jestem straszną pedantką i irytuje mnie każdy zaciek od wody w kuchni a wiadomo, nie zawsze mam czas, aby wszystko błyszczało. dlatego wiem, że kuchnia w salonie by mnie irytowała bardzo. a tak to po prostu nie muszę patrzeć na te zacieki czy niepozmywane naczynia i posprzątać np. wieczorem. sam salon jednak o wiele łatwiej utrzymać w czystości, a to przecież w nim spędzamy większość czasu.
Stary 2013-05-15, 14:40   #2294
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:

czy

zapraszamy Mamę i Tatę?

zaczełam się zastanawiać, ale idąć tropem dzisiejszych Waszych rozmów: w dniu dawania zaproszenia rodzice Twojego TŻ nie będą jeszcze Twoimi rodzicami Więc mi się wydaje i ja będe pisac imionami
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:42   #2295
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale rzeczy mogą przesiąknąć zapachem, np. fotele z normalną tapicerką, poduszki.
I w zimie przewietrzysz od razu przy -20C?

Mnie się po prostu ten pomysł nie podoba.

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
i bedziesz sama w kuchni siedziec jak gotujesz. tak to sie mozna socjalizowac. czy to z TZ czy to z goscmi![COLOR="Silver"]

Wiesz, nie każdy lubi gotować w obecności gości, a jak Tż chce, to usiądzie w kuchni... Żaden problem
piją!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-15, 14:46   #2296
Dotka90
Zakorzenienie

justynkie, no u nas to my finansujemy + nie będzie, że: JA, TŻ i RODZICE zapraszamy, tylko że my

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

wenedka, u nas nic nie przesiąka mimo, że nie mamy drzwi między kuchnią, a salonem.
i tak, wietrzę nawet przy -20
My mamy tak, że z przedpokoju wchodzi się do kuchni, a z kuchni do sypialni. Kuchnia nie ma okna, więc jak gotujemy, to w sypialni otwieramy. i pościel nam obiadem nie śmierdzi
Stary 2013-05-15, 14:55   #2297
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
justynkie, no u nas to my finansujemy + nie będzie, że: JA, TŻ i RODZICE zapraszamy, tylko że my

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

wenedka, u nas nic nie przesiąka mimo, że nie mamy drzwi między kuchnią, a salonem.
i tak, wietrzę nawet przy -20
My mamy tak, że z przedpokoju wchodzi się do kuchni, a z kuchni do sypialni. Kuchnia nie ma okna, więc jak gotujemy, to w sypialni otwieramy. i pościel nam obiadem nie śmierdzi
U teściów natomiast przesiąka. Nie wiem, może od mieszkania zależy.

Mnie ogólnie otwarta kuchni nie za bardzo się podoba, bez względu czy przesiąka czy nie. Ten typ tak ma

Tak samo łazienka z WC to dla mnie koszmar, chociażby ze względu na to, że ciamajda jestem i bez przerwy mi coś do muszli klozetowej wpada Ostatnio pęseta
piją!

Stary 2013-05-15, 14:55   #2298
Opiumalfa
Zakorzenienie

Mi tez nic nie przesiaka zapachem.
Stary 2013-05-15, 14:57   #2299
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Kroliczku, panie w salonach ubierają się różnie, w jednym byłam to były ubrane w firmowe spodnie i koszulki z logo, a w innym normalnie, nieoficjalnie, a dlaczego pytasz?
Dziś przechodziłam obok salonu i wisiała karteczka że szukają pilnie ekspedientkę. Pomyślałam żeby może jutro zanieść CV. No ale nie chcę iść ubrana jak z ulicy, dlatego pytałam trzeba jakoś bardziej elegancko się ubrać.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
każdy ma inne podejście do tej kuchni ja np. jestem straszną pedantką i irytuje mnie każdy zaciek od wody w kuchni a wiadomo, nie zawsze mam czas, aby wszystko błyszczało. dlatego wiem, że kuchnia w salonie by mnie irytowała bardzo. a tak to po prostu nie muszę patrzeć na te zacieki czy niepozmywane naczynia i posprzątać np. wieczorem. sam salon jednak o wiele łatwiej utrzymać w czystości, a to przecież w nim spędzamy większość czasu.
Z dzioba mi to wyjęłaś Nie zawsze jest siła, żeby pozmywać naczynia od razu, a nie mam ochoty cały czas ich oglądać Czy np jak są goście, to naczynia znosi się do kuchni, a nie za ladę że goście nadal mogą je oglądać

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 15:03   #2300
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Z dzioba mi to wyjęłaś Nie zawsze jest siła, żeby pozmywać naczynia od razu, a nie mam ochoty cały czas ich oglądać Czy np jak są goście, to naczynia znosi się do kuchni, a nie za ladę że goście nadal mogą je oglądać
O, to też jest dla mnie argumentem przeciw.
Nie daj Boże, jeszcze kot skoczy na szafkę w czasie gotowania (nie, że pozwalam), a goście zawału dostaną
piją!

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-05-15 o 15:05
Stary 2013-05-15, 15:04   #2301
alloffkowa
Zakorzenienie

Poczyniłam dobry krok- dzwoniłam do ginekologa się zarejestrować mam zadzwonić drugi raz za 1,5 bo teraz nie ma jej w gabinecie
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-15, 15:05   #2302
vixena
Rozeznanie

witam się popołudniowo

zaproszenia: nie mam pojęcia jak ująć rodziców, my płacimy sami wiec raczej na zaproszeniach podpiszemy się tylko my i wtedy rodzicom imiennie chyba - sprawa jeszcze do przedyskutowania z TZ

kuchnia + salon: u nas właśnie tak zamierzamy zrobić, bardzo mi się podobają otwarte przestrzenia i będziemy mieć kuchnie przechodzącą w jadalnie później w salon z wielkimi drzwiami na taras (zachodnia strona domu), a sypialnia i obok łazienka we wschodniej.

życzenia na dzień mamy dla teściowej: raczej nie, ale dziś ma imieniny wiec musze zadzwonić z życzeniami, a w weekend jakiś mały drobiazg dam (nie wiem co jeszcze)

u mnie godzina standardowa będzie: 16 lub 17 (bardziej 16) ale mogę dopiero we wrześniu u księdza zarezerwować
Stary 2013-05-15, 15:11   #2303
alloffkowa
Zakorzenienie

Rozmowa z tż:
Ja: ile dni do ślubu??
TŻ: 450??
ja: więcej 479
tż: mało!
ja: widzisz, a mówię że się ze wszystkim pieklę! :P
tż: dużo
xd
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-15, 15:13   #2304
Ines3037200
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają!

Cytat:

czy

zapraszamy Mamę i Tatę?

Nie bede dawac zaproszen rodzicom. W ogole "domownikom" mimo ze juz w zasadzie razem nie mieszkamy z rodzenstwem z rodzicami(wiecie o co cho;-) )nie bede dawac, bracia tez nie dawali nam jak sie zenili, sami swoi, z jednego domu, bez przesady;-)

Jesli chodzi o kuchnie, to dla mnie najlepsza jest zamknieta, ale wystarczajaco duza, zeby zmiescic duzy stol. Salon lepiej niech pozostanie pokojem dziennym. Nie zawsze zmywam gary na biezaco i wolalabym sie na nie nie przygladac

W taka fajna drzemke wpadalam nad ksiazka ale sasiad z wiertara zaczal szalec. Aaaaaaa!

Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 15:47   #2305
docik10
Zakorzenienie

Opowiem wam zaś coś o mojej teściowej Ostatnio jedziemy wszyscy razem (ja,tż,teściowa i teść) na urodziny do cioci tż. Teściowa szuka sukienki bo idzie w czerwcu na wesele i mówi do tż " pojedziesz ze mną do Żor na targ bo koleżanka mi mówiła, że są tam fajne sukienki. Tż odpowiedział "jak ja nawet nie wiem gdzie jest ten targ" Teściu się włączył w dyskusje "ja tam dziennie przejeżdżam jadąc do pracy ale nie pojadę, za mało szmat w Rybniku?" Ja w między czasie do tż mówię - targ jest koło policji a teściowa z tyłu gumowe ucho " to ja już wiem kto ze mną pojedzie, przyjedziesz w sobotę rano to pojedziemy do Żor" dodam tylko, że ja z tż nigdy się nie widzimy w sob do 14:00 bo on jest w pracy, więc celowo bym jechała ze względu na nią. Mam do tż z domu 27km od niego do Żor też około 30km. Ona myśli że ja będę targać po nią, zawiozę ją do Żor i potem mam ją zawieść z powrotem do domu. Jakieś 90km we wszystkie strony, łącznie z moim powrotem do domu. Ja zdążyłam tylko odpowiedzieć, że nie obiecuje bo w pierwszej kolejności jest moja siostra, nie wiem czy nie będzie potrzebować opieki nad dziećmi bo w weekendy pracuje.
Ja w tygodniu wychodzę do pracy po 8.00 wracam po 17:00 na głowie mojej mamy jest cały dom, tata też wraca późno a wychodzi o 6.30. Mama przed pracą albo po, w zależności od zmiany, gotuje nam obiad idzie po chleb, sprząta przed pracą. A ja jej w sob. rano powiem - Mamo sprzątaj jeszcze ten jeden dzień bo ja idę z teściową po targu pochodzić Dałam jej do zrozumienia że ma jechać z tż mówiąc że targ jest czynny w tygodniu, ona nie skumała, odp. "ale w tyg. ty jesteś w pracy" Ja to mam życie z tą teściową

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Rozmowa z tż:
Ja: ile dni do ślubu??
TŻ: 450??
ja: więcej 479
tż: mało!
ja: widzisz, a mówię że się ze wszystkim pieklę! :P
tż: dużo
xd
Mistrz ciętej riposty

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Poczyniłam dobry krok- dzwoniłam do ginekologa się zarejestrować mam zadzwonić drugi raz za 1,5 bo teraz nie ma jej w gabinecie
Żeby się nie skończyło na tym dobrym kroku zadzwoń drugi raz

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
O, to też jest dla mnie argumentem przeciw.
Nie daj Boże, jeszcze kot skoczy na szafkę w czasie gotowania (nie, że pozwalam), a goście zawału dostaną

Ja też jestem za osobną kuchnią
1. kwestia bałaganu, pozostawione kubki na blacie już nie fajnie wyglądają
2. jeśli coś smażę a nie daj Bóg przypalę to wszystko czuć w salonie
3. wiadomo, jak się coś przygotowuje to się podjada albo palec obliże bo masłem pobrudzony, głupie ogórki ze słoika chce wyciągnąć palcami, ręce w sumie myte ale to nie jest fajny widok, łapa w słoiku
4. jeśli będę miała brudno w kuchni, będę czuła się tak jakbym miała salon brudny
5. zawsze musisz mieć porządek w szafkach bo goście przyjdą, otwierasz szafkę a tu rozsypana mąka, makaron itp. niby nic strasznego ale pewnie poczujesz się trochę głupio

Jak to moja siostra mówi, plusy takiej kuchni, bo sama taka ma:
Można uczestniczyć w trakcie każdej imprezy w domu bo zazwyczaj to my siedzimy całą imprezę w kuchni jako gospodynie domowe, najwięcej się naharujemy a najmniej z tego mamy.

To tylko takie moje skromne zdanie

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Nie bede dawac zaproszen rodzicom. W ogole "domownikom" mimo ze juz w zasadzie razem nie mieszkamy z rodzenstwem z rodzicami(wiecie o co cho;-) )nie bede dawac, bracia tez nie dawali nam jak sie zenili, sami swoi, z jednego domu, bez przesady;-)

Jesli chodzi o kuchnie, to dla mnie najlepsza jest zamknieta, ale wystarczajaco duza, zeby zmiescic duzy stol. Salon lepiej niech pozostanie pokojem dziennym. Nie zawsze zmywam gary na biezaco i wolalabym sie na nie nie przygladac

W taka fajna drzemke wpadalam nad ksiazka ale sasiad z wiertara zaczal szalec. Aaaaaaa!

Ja zaproszenia będę dawać wszystkim, no może nie wszystkim bo tż nie dostanie ale mam nadzieję że przyjdzie

Ja chce mieć kuchnie z małym kwadratowym, drewnianym stołem z drewnianymi krzesłami, najlepiej jasne drewno, może sosna. Salon chce mieć z jadalnią dlatego planujemy wyburzyć jedną ścianę żeby połączyć dwa pokoje. Ja w dużych pomieszczeniach czuje się dość nieswojo (jeśli chodzi o zamieszkanie np. w przestronnym salonie, gdzie jest mało ścian) więc to i tak dla mnie będzie szaleństwo Lepiej się czuje w mniejszych pomieszczeniach, dlatego nigdy nie chciałam mieszkać w domu tylko w bloku ale z tż tak zaprojektujemy dobudówkę, że będzie ok.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2013-05-15 o 15:48
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:00   #2306
wenedka
Zakorzenienie

Mam dość SPSS
Za jakie grzechy, Panie?
piją!

Stary 2013-05-15, 16:08   #2307
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Ja też jestem za osobną kuchnią
1. kwestia bałaganu, pozostawione kubki na blacie już nie fajnie wyglądają
2. jeśli coś smażę a nie daj Bóg przypalę to wszystko czuć w salonie
3. wiadomo, jak się coś przygotowuje to się podjada albo palec obliże bo masłem pobrudzony, głupie ogórki ze słoika chce wyciągnąć palcami, ręce w sumie myte ale to nie jest fajny widok, łapa w słoiku
4. jeśli będę miała brudno w kuchni, będę czuła się tak jakbym miała salon brudny
5. zawsze musisz mieć porządek w szafkach bo goście przyjdą, otwierasz szafkę a tu rozsypana mąka, makaron itp. niby nic strasznego ale pewnie poczujesz się trochę głupio

Jak to moja siostra mówi, plusy takiej kuchni, bo sama taka ma:
Można uczestniczyć w trakcie każdej imprezy w domu bo zazwyczaj to my siedzimy całą imprezę w kuchni jako gospodynie domowe, najwięcej się naharujemy a najmniej z tego mamy.

To tylko takie moje skromne zdanie[COLOR="Silver"]

Ja chce mieć kuchnie z małym kwadratowym, drewnianym stołem z drewnianymi krzesłami, najlepiej jasne drewno, może sosna. Salon chce mieć z jadalnią dlatego planujemy wyburzyć jedną ścianę żeby połączyć dwa pokoje. Ja w dużych pomieszczeniach czuje się dość nieswojo (jeśli chodzi o zamieszkanie np. w przestronnym salonie, gdzie jest mało ścian) więc to i tak dla mnie będzie szaleństwo Lepiej się czuje w mniejszych pomieszczeniach, dlatego nigdy nie chciałam mieszkać w domu tylko w bloku ale z tż tak zaprojektujemy dobudówkę, że będzie ok.
1. zmywarka rozwiazuje problem.
2. jak ma sie male mieszkanie to i tak czuc i tak, nawet z kuchnia z drzwiami
3. nie rozumiem o co chodzi z ta reka w sloiku. a co, zaden z gosci nie wyjmowal nigdy ogroka ze sloika? bedziesz przyjmowac krolowa angielska?
4. ja dlatego mam zawsze czystko ale to takie moje zboczenie, zreszta inaczej nie usne jak mam gary w zlewie czy brud. Po obiedzie sie zawsze sprzata od razu po.
5.nie czaje jak mozna miec rozwalona make w szafce

sorry, mzoe brzmi to troche ostro, ale akurat twoje argumenty w ogole nie przemawiaja do mnie.
jeszcze zrozumiem, ze zapach. ale jak nie masz nie wiem jakich metrow w mieszkaniu to i tak czuc co sie gotuje.
a dzieki temu, ze masz wiecej przestrzeni, nie czujesz sie jak w klatce i mozesz kozystac ze spotkan ze znajomymi i rodzina a nie sleczec sama w kuchni

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-15, 16:13   #2308
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:

czy

zapraszamy Mamę i Tatę?

Rodziców
Cytat:
A to kwestia finansowania jest istotna przy formułowaniu zaproszenia?
Ja myślałam, że zawsze pisze się "zaprasza X i Y wraz z rodzicami", bo rodzice również są współgospodarzami wesela, nawet jak nie dokładają złotówki.
Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Jakby iść tym tropem to można by nikomu nie dawać zaproszenia - u nas w rodzinie i wśród znajomych wszyscy wiedzą kiedy i gdzie odbędzie się wesele i wiedzą, że będą zaproszeni, więc może wystarczyłby telefon? Dla mnie zaproszenie w formie pisemnej wszystkich gości (rodziców także) jest po prostu wyrazem szacunku, niezależnie od tego z kim mieszkam i w jakich jestem relacjach

My z TŻ też sobie wydrukujemy zaproszenia z naszymi danymi i zostawimy na pamiątkę
Stary 2013-05-15, 16:14   #2309
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
1. zmywarka rozwiazuje problem.
2. jak ma sie male mieszkanie to i tak czuc i tak, nawet z kuchnia z drzwiami
3. nie rozumiem o co chodzi z ta reka w sloiku. a co, zaden z gosci nie wyjmowal nigdy ogroka ze sloika? bedziesz przyjmowac krolowa angielska?
4. ja dlatego mam zawsze czystko ale to takie moje zboczenie, zreszta inaczej nie usne jak mam gary w zlewie czy brud. Po obiedzie sie zawsze sprzata od razu po.
5.nie czaje jak mozna miec rozwalona make w szafce

sorry, mzoe brzmi to troche ostro, ale akurat twoje argumenty w ogole nie przemawiaja do mnie.
jeszcze zrozumiem, ze zapach. ale jak nie masz nie wiem jakich metrow w mieszkaniu to i tak czuc co sie gotuje.
a dzieki temu, ze masz wiecej przestrzeni, nie czujesz sie jak w klatce i mozesz kozystac ze spotkan ze znajomymi i rodzina a nie sleczec sama w kuchni
Ja dla TŻ-ta mam jeszcze jeden ważny powód, dlaczego nie chcę aneksu kuchennego Stać nas będzie po kredycie na 2, maks 3 pokoje. Jak pojawią się dzieci, to w przypadku mieszkania 2 pokojowego rodzice śpią w salonie... No i co? my tu się będziemy bzykać, a dziecko mi do pokoju wparuje "mamo przyszedłem się napić"? wolę nie
co innego jak uda nam się zdobyć te 3 pokoje, wtedy salon może być z aneksem + sypialnia+ pokój dla dziecka...

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:23   #2310
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Oooo to ja mam pytanie w związku z zaproszeniami... Moja kuzynka wyszła niedawno za mąż, ma teraz podwójne nazwisko, swoje panieńskie i męża. Jak to napisać na zaproszeniu? Annę Kowalską-Nowak i Jana Nowak?? Czy Annę i Jana Nowak?
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości