![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Młody zasnął o 18.30, ciekawe czy obudzi sie wyspany czy pospi do rana
![]()
#2282 |
Zadomowienie
|
Phdwao zdrówka
![]() Co do gorąca i upałów u Pawła też się pojawiły potówki, na szczęście nie ma tego dużo, ale ma... Przy poprzedniej fali upałów było gorzej mimo częstych kąpieli... Ale fajny dzień... P. był trochę maruda, ale udało się odpędzić zły nastrój... Trochę się moczyliśmy w wannie, potem w basenie, wieczorem plan zabaw w miłym towarzystwie - super było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
Moje diable ma problem z zasypianiem, kładzie się, potem przejdzie trochę na czworakach po łóżku, potem znowu pada główka ze zmęczenia, ale walczy dalej, potem wstaje, opiera się o szczebelki, pada, i tak z godzinę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Pumka u nas tak bywa nad ranem jak sie wybudzi to sie bardzi rzuca a przy tym marudzi ostatecznie albo zasypia albo placze, ostatnio jednak maly spi raz w ciagu dnia i za to wieczorem pada jak mucha po kapieli
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zadomowienie
|
U nas też zasypianie to jakaś masakra
![]() Dzisiaj nim w końcu zasnął wiercił się strasznie, złaził z łóżka, wchodził ponownie, dawał nam smoczka, naśladował męża kiedy ten udawał, że chrapie a ile się nachichrał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Rozeznanie
|
czesc
jestem dziś na urlopie, mały ma drzemkę. Jak wstanie jedziemy do lekarza na konsultację w sprawie zatwardzenia. Już mi go tak żal no i pojawiła się krew pewno jakieś naczynko pękło z wysiłku. Nie mam już pomysłów codziennie dostaje suszone śliwki do kaszki, jabłka gruszki, oliwę i nic nie pomaga. wczoraj bylismy nad zalewem było super. Tak spontaniczny wyjazd mały pierwszy raz widział tyle wody i bardzo mu sie podobało, a już absolutny szał zrobiła zjeżdżalnia nie pierwszy raz zresztą i na pewno to będzie jeden z jego prezentów urodzinowych. U nas z zasypianiem podobnie jak u pumci, katji i phdwao. Już od dawna - jedynie jak mąż go usypia to jest szybciej ale on to robi na rękach i śpiewa mu a i tak mały trochę się wyrywa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Allebazi u nas też zjeżdżalnia robi furorę, a teraz mamy nowiutką piaskownicę, więc też był szał ![]() Nad wodę też lubimy jeździć ![]() Kciuki za wizytę, oby coś zaradzili ![]() No i ochłodzenie... Dziś jedyne 30 st. ma być, więc zimnica w porównaniu do tego co było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
Rozeznanie
|
U nas nie ma szans na usypianie w łóżeczku, robi to co wasze dzieciaki, a potem zaczyna się wydzierać, więc kaplica
![]() Ogólnie cały dzień muszą lecieć fasolki lub radio w każdym pokoju w którym przebywa, pokazuje na odtwarzacz albo sama próbuje włączyć pilotem. Łóżeczko pewnie w najbliższym czasie będziemy składać bo szkoda miejsca. ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |||
Rozeznanie
|
Cześć,
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja Gosia zasypia sama w swoim łóżeczku po wieczornej kąpieli i mleczku. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Pospalismy do 9 ![]() ![]() Alebazi ![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png ![]() ![]() ![]() ![]() "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-08-09 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() u nas nic ciekawego, wczoraj wybraliśmy się na basen 15 min przed zamknięciem (nie wiedzieliśmy że tak wcześnie zamykają) weszliśmy za darmo i choć Maluch umoczył tyłek ![]() ![]() ![]() u nas Mały zasypia sam tzn małżon jest w pobliżu ale ile się przy tym okręci i wyprzewraca, samodzielne zasypianie nie pomogło i Młody nadal je w nocy alebazii gdzie byliście na zalewie? Lilutka Gosia wszystkiego najlepszego kochane!! ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
Emil zasypia w dzień na kanapie - jestem przy nim. Wieczorem z tatą na łóżku i później jest przenoszony do siebie. Jak ma gorsze dni to przy zasypianiu jest wiercenie, obracanie się, schodzenie z łóżka czy kanapy, popłakiwanie - tak z godzinę ale czasem bywało dłużej. A dziś zasnął (5min temu) bez problemu - smoczek i ulubiony kocyk i dziecinka odpłynęła
![]() dostałam ciuchy z c&a ![]() nikt mnie wcześniej nie prosił o pokazanie ale ja i tak się pochwalę ![]() za wszystko z przesyłką 108zł - Emiś dostał stówkę od prababci więc trzeba bylo skorzystać z promocji ![]()
#2294 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Nocka do kitu młody obudził się o 1szej w nocy i skakał cąly zadowolony i wyspany, skonczylo się na usypianiu w wózku, zasnął po 1,5h ![]() wczoraj zjadłam loda i zimne picie i znów garło mnie boli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | ||
Rozeznanie
|
Nela super zakupy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
Przypomnę że przez 7 miesięcy usypiała z odkurzaczem ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Jak się impreza udała? A tak wogóle to mi się śniło, że jestem w ciąży ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Zadomowienie
|
Witajcie! Trochę mnie nie było ale to nie nowość niestety....
Przede wszystkim najlepsze życzenia urodzinowe dla wszystkich roczniaków, którym życzeń nie złożyliśmy: 100 lat dzieciaczki!!! Rośnijcie zdrowo!!! A co u nas? Mała ostatnio źle sypia, mamy bunt na wózek (na jego widok jest płacz) ale za to mamy już 8 ząbków no i mała zaczęła chodzić ![]() A tak poza tym jakoś leci.... Buziaki dla Was i mam nadzieje, że teraz będę częściej tu zaglądać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do smarków, to może alergia na coś co lata w powietrzu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Emilowe całusy ![]() Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-08-09 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
Nela, fajnie ciuchy
![]() My jako takich problemów z zasypianiem nie mamy. Kładę ją do łóżeczka daje smoczka przykrywam i wychodzę. Czasem się jeszcze pokręci ale zasypia sama. |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2303 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój z pewnych ciuchów które zaczęłam mu wiosną zakładać już wyrósł. Ale najszybciej to mu teraz stópki rosną ![]()
![]() |
#2305 |
Zadomowienie
|
Hehe u nas 30 st. w cieniu właśnie, więc nie wiem ile na dobrą sprawę jest, ale jeszcze wczoraj było 40 - też w cieniu, a nasz sąsiad w piecu dziś palił
![]() Nela fajne zakupy ![]() Phdwao dokładnie... żniwa, więc bardzo możliwe ![]() Oby dolegliwości minęły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja od rana na nogach. Młoda obudziła się o 8 (nie o 9-10, jak miała w zwyczaju) i zasnęła o 15 - przestawiła się na jedną drzemkę. To wszystko dla nas nowość, więc nawet nie wiem, czego mogę się spodziewać, kiedy wstanie itd. Mam nadzieję, że wyklaruje się jakaś reguła. Byłam u lekarza dziś i... nic nie znaleźli. Rozłożył ręce i wg niego nie mam nawet do kogo się z tym zgłosić. Jestem zdrowa i tyle... Ja zrobiłam muffinki z nutellą, bo jutro jedziemy na grilla. Mam nadzieję, że będą smaczne - robię je po raz pierwszy. Heh, umyłabym podłogę, ale nie mam pojęcia, kiedy Mała wstanie, więc to musi poczekać. Współczuję Wam ciężkich nocek ![]() ![]() Dziś upał u nas nie zagościł - ok. 23 stopnie. Idealnie jak na spacer. Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2013-08-09 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej
Blue u nas od miesiąca mniej więcej jest tylko jedna drzemka - 1,5 h zazwyczaj. Dzis u nas tez zimnica bo tylko 26 stopni. Zaraz będę mieć gosci ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Bebe- spóźnione życzenia wielu chwil szczęści, zdrówka i pociechy z Braciszka dla Gosi ![]() ![]() ![]() a Tobie życzę spokojnego i radosnego powitania Jasia na świecie ![]() my już niemal spakowani, Małż drzemie po pracy, Lilka też, potem wezmę ją na dwór, bo koło 22 mamy zamiar ruszyć w drogę do PL ![]() postaram się nieraz cosik skrobnąć:-* trzymajcie kciuki za bezpieczną i spokojną podróż.... ![]() Cytat:
w wózku miewamy identyko, albo coś muszę dać, albo wyjąć na ręce, albo wypuścić na przebieżkę ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- siostra?? ![]()
![]() ![]() Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-08-09 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
Nela fajne zakupy
![]() ![]() Blue szkoda, ze lekarza nie odkryli przyczyny Twojego 'samopoczucia', oby to sie juz nie powtórzyło ![]()
#2310 |
Zadomowienie
|
Cześć weekend huraaaaaaaaaa
![]() jestem zmęczona jeszcze tydzień i urlop ![]() Nadia wczoraj popołudniu miała 38,7 ,a od rana zdrowiutka jak ryba....tyle,ze strasznieeeeeee marudna ![]() ![]() Bebe wow zaraz będziesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.