|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
No właśnie takich sytuacji sie obawiam. U nas sa sale 3 osobowe. Jak bedzie ok to po 48 h ci wypuszczaja ale serio nie rozumie jak mozna sie pchac z odwiedzinami do kogos zaraz po porodzie jak za chwile bedziesz przeciez w domu. i do tego sama nie lezysz sa współlokatorki które moze chca odpoczac i potrzebuja troche intymnosci. nie mówiac juz o upale i zarzkach jakie te osoby moga przywlec. Umnie niby sa parawany i sie mozna odgrodzic ale hałasu to one nie wycisza. a jak ci podkład przecieknie to co wstajesz z takim mokrym tyłkim i paradujesz przed obcymi? nie mówiac jak ci wiecznie z cycków leci. Jak dla mnie to piwinien byc kategoryczny zakaz odwiedzin poza TZ albo specjalne pokoje i tyle
|
|
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Budzicie maleństwa na karmienie co trzy godziny, jeśli sami się nie przebudzą? W szpitalu radzili żeby robić to do miesiąca życia. Michaś zazwyczaj sam się budzi, ale zdarzyło się kilka razy, że go budziłam. Jak to u was wygląda?
|
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Co do odwiedzin, to też ciągle mnie ktoś pyta, czy może wpaść do szpitala... Ja rozumiem przyjaciółka, która mieszka pod szpitalem i z którą mam bardzo dobry kontatk, ale wymyślają sobie ludzie, którzy mieszkają w moim "panieńskim mieście", mają 35 km do szpitala, a wcześniej nawet na kawę się nie spotkaliśmy...
Powiedziałam, że nie przewiduję odwiedzin, bo na pewno będę bardzo zmęczona, poza tym będziemy się uczyć siebie i zakochiwać, więc dodatkowe osoby są mi do tego niepotrzebne. Przepraszam i mówię, że jak już dojdziemy ze sobą do porządku to zapraszamy. W ogóle ostatnio się poryczałam, bo moja teściowa aktualnie jest w Belgii u córki i wracają do Polski, zajeżdżają do Krakowa i dowiedziałam się od szwagierki, że teściowa się przepakowuje i jadą gdzieś do osrodka agro. A w Warszawie będą 1 sierpnia. Pytam, czy teściowa też, to dowiedziałam się, że nie wiadomo, bo 5 sierpnia ma lekarza w Krakowie i może dopiero 10 przyjedzie. Oczywiście szwagierka nie będzie u nas mieszkać, no ale teściowa nie ma się gdzie podziać i bardzo MIŁO, że z nami cokolwiek uzgadnia i zapyta czy nie widzimy problemu. Ja mężowi powiedziałam, że PROBEM WIDZĘ! I skoro nastawiłam się, że jednak moja mama mi nie pomoże, bo kończy jej się urlop, to tymbardziej nie potrzebuję tu teściowej, której wizyta zawsze mnie stresuje. Chcę się czuć swobodnie we własnym mieszkaniu w pierwszych tygodniach po porodzie, nie chcę stracić pokarmu i chodzić po kątach... Bo niestety z teściową nawet się nie da usiąść i pogadać. Mężowi zrobiło się bardzo przykro, bo wiadomo, jego mama. Rozumiem, że Filipa babcia, no ale nie chcę mieć na głowie kolejnego problemu... Mąż mówi, że przecież mama może odciążyć mnie w gotowaniu itd... No ale ja po prostu nie chcę... nie chcę się stresować. Szczególnie, że pierwsza wizyta po remoncie i już po obejrzeniu zdjęć powiedziała, że nie w jej guście, to zaraz będzie temat poruszony... Bo jej pralka otwierana od przodu wylała i po co sobie kupiliśmy taką, jak ta od góry była lepsza... i że drzwi ciemne... Nie wiem dziewczyny, tak czy siak będzie musiała przyjechać, nie mogę jej zabronić, no ale nie chcę jej na początku macierzyństwa w moim mieszkaniu. Kamil powiedział, że najwyżej jej powie, że jeszcze nie jesteśmy gotowi na gości, no ale ja odmówić matce, żeby nie przyjeżdżała? Trochę głupio... Przepraszam, że się tak rozpisałam... |
|
|
|
#2284 |
|
Zadomowienie
|
Anulka współczuję współlokatorki
dlatego cieszę się, że u nas w szpitalu na odwiedzinach może byc max 1 osoba no i dla Ciebie za asertywność
|
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może pójdzie po rozum do głowy i jednak nie będzie chciała siedzieć Wam na "głowie"......w tych początkach oswajania się z nową sytuacją... |
|
|
|
|
#2286 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja jakoś też trochę lepszy dzisiaj mam
Cytat:
Cytat:
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, że w Krakowie jest sama (bo sobie wymyśliła przeprowadzkę), a całą rodzinę ma tutaj, to raczej jej nie ciągnie do siebie... zaraz sobie poumawia milion spotkań, będzie chciała wszystko załatwiać... Pewnie tydzień niewyjęty Najbardziej wkurza mnie to, że planuje, ale nie zapyta, czy to dla nas nie problem, tylko jest tekst "będę mogła u was nocować, czy sobie wynająć hotel?" Ona jest taka, że nie patrzy,czy ktoś śpi, czy coś, kręci się od rana, o 6 bierze prysznic, co doskonale słychać u nas w sypialni.. przy nieprzespanych nocach sobie tego nie wyobrażam po prostu... |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego chciałabym mieć pokój po porodzie sama, ciekawe na ile jest to możliwe... |
|
|
|
|
#2289 |
|
Konto usunięte
|
Madi -kolo nas niestety fajnego miejsca nie ma albo my nie znamy, ale jeździmy w lubuskie nad jezioro sławskie
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie kiedyś była taka opcja, płaciło się 50 zł za dobę ale leżało się samemu, teraz po remoncie prawie same 2 osobowe sale są
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Malaczarnakejt - o rety co za baba z tej teściówki Twojej
Współczuję, że będziesz musiała znosić jej osobę ![]() Anulka ja też śpię z Małym. Jak go odłożę to nie mam spania wcale, bo podlatuję do niego przy każdym kwęknięciu - w szpitalu krztusił się w nocy, a ja nie słyszałam! Obudziła mnie współlokatorka Więc teraz śpię jak mysz pod miotłą. Ponadto mam teraz nawał, a on jakieś zwiększone zapotrzebowanie i je co 2 godziny, a czasem i co godzinkę. Ponoć dzieci do 3mca nie da się rozpieścić i przyzwyczaić do czegoś... A co do wizyt w szpitalu - byłam w 2 os. pokoju i nasze łóżka oddzielone były parawanem. Dawało to bardzo dużo intymności Nikt do mnie za parawanik nie zaglądał, a ja leżałam sobie rozwalona jak rozgwiazda (genialny tekst ![]() Do mnie też codziennie o 15 przychodził TŻ i siedział aż do 19 A 3 h po porodzie przyjechali do mnie rodzice i teście i siedzieli do wieczora ![]() Idę prasować ciuszki Młodego póki śpi
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41965320]Madi -kolo nas niestety fajnego miejsca nie ma albo my nie znamy, ale jeździmy w lubuskie nad jezioro sławskie
[/QUOTE]to w miarę blisko mnie
|
#2293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() Dobra spadam.. suszę włosy, szukam ciuchów i trzeba wychodzić do rodziców.. rany jak mi gorąco... ![]() do później |
|||
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Maż przyniósł mi tel. Chciałam Wam napisać, że białko w moczu cały czas rosło. Przyszedł mój neurolog i stwierdził żeby zakończyć ciążę, bo tak będzie lepiej dla Niunia i dla mnie. Właśnie leżę pod kroplówką i planują cc na 18.00. Bardzo Was proszę o kciuki za nas.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
lekarz wie, co robi! Nic się nie martw Kochana! Ściskam Cię mocno i przesyłam dobre myśli! Już niedługo będzie maluszek |
|
|
|
|
#2297 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Jak ja kocham młode ziemniaki z maselkiem i okienkiem + fasolka.
|
#2301 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym Karp w swojej ksiazce pisze, ze do 3 miesiecy nie mozna przyzwyczaic do zlych nawykow Jesli Michas lubi to ja bym go brala do lozka przez jakies czas. Potem bym starala sie zeby po zasnieciu odlozyc go cichaczem do lozeczkaCytat:
Co do pokoju w szpitalu ja mialam pojedynczy z lazienka i bylam bardzo zadowolona. Nie wyobrazam sobie teraz, ze mialabym z kims dzielic pokoj...
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- co to jest okienko? |
|
|
|
|
#2303 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
bedzie dzidziuś ![]() ![]() :kciuki :![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarze wiedzą co robią. Jesteś pod dobrą opieką, więc będzie dobrze
|
|
|
|
|
#2305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
kciuki są. Będzie dobrze. Cytat:
|
|
#2306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będziesz miała dziś Maleństwo Cudnie!---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
malaczarnakejt współczuje sytuacji juz na wstępie
Dlatego ja troche sie ciesze ze mieszkam z daleka od wszystkich i raczej nikt mi sie na chate bez mojej zgody pchac nie bedzie. A teraz lece do gina
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogromne bedzie kolejny maluszek Nenie, Margosia - dzięki za odpowiedź w sprawie rzeczy do szpitala Kejt- oj kochana nie zazdroszcze wizyty teściowej...na pewno głupio jest jej odmówić ale może tak bedzie lepiej? Ty po porodzie masz wypocząć a nie niepotrzebnie się stresować i męczyć we własnym domu a do mnie przyszedł wreszcie przewijak ![]() jestem tak średnio zadowolona bo teraz myslę że mogłam wziąc jakiś ciemniejszy , no ale trudno ważne że już go mam ![]() była u mnie położna i wszystko jest ok , maluszek jest nisko i jak to stwierdziła szykuje się do wyjścia,planowo powinna mnie znów odwiedzić w piatek ale już dzisiaj życzyła mi powodzenia bo nie wiadomo czy do piątku będe jeszcze w dwupaku aa i może wbije się komuś w kolejke, ale rezerwuje sobie 1 albo 3 sierpnia na poród któraś chętna do pary ?
Edytowane przez kiss12550 Czas edycji: 2013-07-26 o 13:46 |
|
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2310 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kejt - taką teściową to tylko wysłać na drugi koniec polski !!!! Mąż jedzie z obiadem A mój malutki śpi. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

Były też dzieci. Próbowałam karmić. Mały nie chciał łapać cyca, krzyczał, ja się denerwowałam, wkładałam mu brodawkę w buzię. Raz na leżąco, raz na siedząco, a goście współlokatorki patrzyli.

dlatego cieszę się, że u nas w szpitalu na odwiedzinach może byc max 1 osoba
dla Ciebie za asertywność

Więc teraz śpię jak mysz pod miotłą. 

lekarz wie, co robi! Nic się nie martw Kochana! Ściskam Cię mocno i przesyłam dobre myśli! Już niedługo będzie maluszek 

:
Cudnie!