|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Witajcie
z rana byłam u lekarza i na usg bo zrobiła mi się w policzku jakaś gulka..i się okazało że to torbiel.Później jadę do lekarza i zobaczymy co dalej.. Niunia wszytkiego najlepszego z okazji rocznicy!!! ![]() Nasturcja za kolejny trymestr ![]() I dziewczyny za wszystkie tygodnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po 2 Ja też zdecydowałam się na BabyDream moje koleżanki stosują, stosowały i są bardzo zadowolone. Po 3. Również powiedziałam mężowi że może zrobić sobie pępkowe ale zaraz po narodzinach małej, bo jak już wyjdę to niestety ale będzie musiał wspierać zieloną mamusię Zresztą z tego co wiem wychodzi się na 3 dobę po urodzeniu bo sprawdzają czy dziecku żółtaczka nie wyjdzie.Po 4. hehe też tak często robię Cytat:
![]() Gratulacj eCytat:
Cytat:
![]() Ale kuriera doprowadziłabym do porządku,kazałabym mu wrócić i odebrać przesyłkę spod mieszkania nr. 7 skoro twierdzi że tam jest!! ![]() Cytat:
Nie wiem czy wielkość brzuszka ma jakieś znaczenie..
|
|||||||
|
|
|
#2282 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Rozeznanie
|
aa i dziewczyny co maja superpharm...dzis i jutro z karta jest promocja na Oilatum za 17,99
|
|
|
|
#2285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lineczka 70 dni oooołł
|
||
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
wiemm, to straszne
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-27 o 12:07 |
|
|
|
#2287 |
|
Zadomowienie
|
Czekam na rozwój sytuacji. Staram się być spokojna, ale jak się ta paczka nie znajdzie, to ich zmiażdżę.
Wymyśliłam, że uczynię racuchy na drożdżach z jabłkami Jako, że zostanie drożdży, to zrobiłabym jeszcze drożdżówki cynamonowe, żeby małż sobie do pracy zabrał jutro I mam pytanie do tych co tak co chwila pieką: czy ciasto drożdżowe to ja mogę na noc w lodówce zostawić? Takie już w formie zrobionej, przygotowanej, tylko siup do piekarnika? Czy jednak mogę trzymać w lodówce, ale po wyjęciu to muszę przerobić raz jeszcze i czekać aż znowu wyrośnie?
|
|
|
|
#2288 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zamówiłam johnsona i jestem bardzo zadowolona![]() już mam drugą pakę ![]() jak dla mnie super chłonne, nie przyklejają się, bałam się tej "waty",że będzie się ciągnąć,ale nic takiego się nie dzieje...ja polecam bo są tanie![]() Hej! dziśgi dzień pięknienia się - tym razem mama kladzie mi kolor ![]() a teraz ide poprasować tetrę bo nareszcie mam ją gdzie schowac
|
||||
|
|
|
#2289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zadomowienie
|
nasturcja, dobrze, że już lepiej się czujesz
abby, moja siostra wkładki laktacyjne kupowała Babydream i sobie chwaliła. Cytat:
paulina, dobrze, że ciśnienie spadło i wracasz do domu! Ja byłam dzisiaj na glukozie i.... przeżyłam Samo picie nie było takie złe, ale gdzieś godzinę po wypiciu miałam kryzys - spać mi się chciało, było mi słabo i zbierało mnie na wymioty i już myślałam, że będzie lipa. Ale jakoś wytrzymałam... Ukradkiem tylko musiałam łyka wody się napić, bo generalnie miałam zakaz picia.
|
|
#2291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mnie odpukać szybko dochodzą.Nawet sąsiedzi mi wczoraj odebrali tylko że ja mam jednych w klatce więc luz.Starsi państwo. Ale kiedyś zdarzyła mi się sytuacja że kurier zostawił paczkę po drugiej stronie budynku w instytucji X. Budynek miał jeden numer więc stwierdził że nie chce mu się szukać mieszkania prywatnego tylko wszedł do pierwszych lepszych drzwi i zostawił. A mądre babki to przyjęły,a potem jak zapytałam czemu go nie skierowały to głupie miny zrobiły. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() Chyba że masz maszynę to szybko. a na pytanie nie odpowiem bo nie wiem
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
A czym ?
Kociak To dobrze że glukoza się przyjęła
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogole to ja się witam w 26 tygodniu
Jasiek/Jaśka pływa od rana, aż nagrałam falujący brzuch nareszcie widać to jakoś bardziej![]() Anoula proszę, dopisz mnie na wizytę z USG 6/09 na 09:15 ![]() dziękuję!!! |
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Lubię tak hurtem otwierać.Ale zakupy!!!
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za m-c ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
to już takie moje schizy...ja siebie na tej porodówce widzę jak zarzynane prosię
i chyba nie chce żeby na to patrzyl pewnie decyzje podejmę w ostatniej chwili
|
|
|
|
#2299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na ciastach drożdżowych to ja się nie znam ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Luesita za tydzień
|
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
akurat dla Neli, 3 paczki pozostałe 2 dla TŻ :P
Cytat:
za tygodnie! ![]() ja też ![]() kuuuuuurde mogłam poczekac z komodami ![]() proszę, moje paczki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-27 o 12:28 |
|
|
|
|
#2301 |
|
Konto usunięte
|
Hej
Wreszcie mam taka chwilę, że mogłam wszystko Michaśkowe poukładać, pofocić i mogę Wam pokazać co już dla niego mam.Więc dziś dużo zdjęć i prezentacji ![]() Ubranka z ciuszków, wczorajsze zakupy- wszystko było po 3 lub 4 zł- łącznie zapłaciłam 24zł. Pani w 1 ciuszku mówiła, że miała też kombinezon zimowy za 7zł- ale zniknął w sekundzie Nie dziwię się, też na niego poluję.Dalej są zakupy kosmetyczne, dla niunia i dla mnie do porodu. |
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42478394]Hej Wreszcie mam taka chwilę, że mogłam wszystko Michaśkowe poukładać, pofocić i mogę Wam pokazać co już dla niego mam.Więc dziś dużo zdjęć i prezentacji ![]() Ubranka z ciuszków, wczorajsze zakupy- wszystko było po 3 lub 4 zł- łącznie zapłaciłam 24zł. Pani w 1 ciuszku mówiła, że miała też kombinezon zimowy za 7zł- ale zniknął w sekundzie Nie dziwię się, też na niego poluję.Dalej są zakupy kosmetyczne, dla niunia i dla mnie do porodu.[/QUOTE] fajnie to już wygląda, sporo tego
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Konto usunięte
|
I dalsza część wyprawki, m.in. ciuszki z Pepco i zakupy które robiłam na lulajbaby.com
|
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42478394]Hej
Wreszcie mam taka chwilę, że mogłam wszystko Michaśkowe poukładać, pofocić i mogę Wam pokazać co już dla niego mam.Więc dziś dużo zdjęć i prezentacji ![]() Ubranka z ciuszków, wczorajsze zakupy- wszystko było po 3 lub 4 zł- łącznie zapłaciłam 24zł. Pani w 1 ciuszku mówiła, że miała też kombinezon zimowy za 7zł- ale zniknął w sekundzie Nie dziwię się, też na niego poluję.Dalej są zakupy kosmetyczne, dla niunia i dla mnie do porodu.[/QUOTE] super a te pierwsze spodenki jakie mamniutkie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2305 |
|
Rozeznanie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42478394]Hej
Wreszcie mam taka chwilę, że mogłam wszystko Michaśkowe poukładać, pofocić i mogę Wam pokazać co już dla niego mam.Więc dziś dużo zdjęć i prezentacji ![]() Ubranka z ciuszków, wczorajsze zakupy- wszystko było po 3 lub 4 zł- łącznie zapłaciłam 24zł. Pani w 1 ciuszku mówiła, że miała też kombinezon zimowy za 7zł- ale zniknął w sekundzie Nie dziwię się, też na niego poluję.Dalej są zakupy kosmetyczne, dla niunia i dla mnie do porodu.[/QUOTE] lubie takie dawki zdjec,ubranka super...a wyprawka rosnie widze![]() ja musze sie ogarnac z tymi porodowymi/szpitalnymi gadzetami,bo nie mam jeszcze zupelnie nic
|
|
|
|
#2306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za tydzieńWeronisiek ,Lineczka Za zakupy
|
||
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Weronisiek przesłodkie te rzeczy dla Michasia |
|
|
|
|
#2308 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że dogadałaś się z teściową, trochę szczerości i może teraz będzie tylko lepiej. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
odebrałam sobie dokumenty, nowy wzór prawa jazdy jest
|
||||||
|
|
|
#2309 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Do porodu to już mam chyba wszystko bo mam tez 3 koszulki nocne- 1 taką sobie, a 2 takie do karmienia i odpinaną klapą Jeszcze stanik do karmienia muszę wygrzebać bo mam na strychu 1 nieużywany
|
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Za godzinę ma przyjechać do mnie koleżanka a ja wlazłam pod kocyk, zrobiło mi się ciepło i najchętniej poszłabym teraz spać... straciłam ochotę na gości
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

Obeszłam wszystkie mieszkania i nikt nie odbierał. Chyba mnie szlag jasny trafi zaraz 

no wiesz co ?
za glukozę