Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 11:54   #2281
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Witajcie
z rana byłam u lekarza i na usg bo zrobiła mi się w policzku jakaś gulka..i się okazało że to torbiel.Później jadę do lekarza i zobaczymy co dalej..
Niunia wszytkiego najlepszego z okazji rocznicy!!!
Nasturcja za kolejny trymestr
I dziewczyny za wszystkie tygodnie
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

No ja też jestem tego zdania. Ale chcę, żeby mąż sam poczytał i do jakiegoś wniosku doszedł. To ma być nasza decyzja (nie ukrywam że mam nadzieję, że będzie taka jak moja

Co do obrócenia to mój gin mówił, że ma czas do 34tc. Nie wiem czemu ale mam przeczucie, że Młoda się nie obróci
Też już zdecydowałam że nie będę płaciła za dodatkowe szczepienia, tylko te co są obowiązkowe. Nie tyle że oszczędzam bo zdrowie dziecka jest najważniejsze, ale różne opinie słyszałam na temat tych szczepionek, wolę nie ryzykować. Moja też narazie leży sobie miednicowo i ani myśli się obrócić. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.Najwyżej będzie cc to też ma swoje plusy, a moje koleżanki jeszcze za to płaciły
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
dziś mam jakąś ochotę na sprzątanie, ale czeka mnie lepienie pierogów więc nie sprzątam, spakuje jeszcze jakieś rzeczy dziecięce do pudeł i może w końcu ktoś je na stryszek wyniesie
oo pierożki kocham kocham bardzo
Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Witam się z kanapką z nutellą

Mnie koleżanka mówiła, że Nivea to podobno jest totalne nieporozumienie dla dzieci ze względu na skład
Bardzo chwali sobie te kosmetyki z BabyDream, więc chyba też w nie zainwestuje

Coś Ty, aż taki nie jest Szczerze to ja mu powiedziałam, żeby sobie pępkówkę zrobił w dniu narodzin, bo w domu to ja już chce żeby był ze mną A wątpie pewnie żebym na drugi dzień po porodzie wyszła ze szpitala. Obiecał, że taki wyskok miał pierwszy i ostatni raz, sam na siebie był zły. Nawet rodzice mi mówili żebym się tak nie złościła na niego Więc chyba wziął sobie wszystko do serca Dziś to nawet do kina chce mnie zabrać

Hehe... ja to czasami jestem na wizażu 24/24 bo ja nie zamykam stronki, zamykam lapka, ale strona jest aktywna

Jest coś nowego w Ikei? Bo teraz wprowadzili nowy katalog
Wszystko kupiłam i za cały wór zapłaciłam 500zł także wydaje mi się, że ceny są okej, a szczerze to nie brałam jakiś tanich rzeczy nie które rzeczy razy 2, płyny do prania...
do całej wyprawki brakuje:
- rożka
- stojaka pod wanienkę
- koszuli do porodu
- bujaczka
- kosmetyków (sudocrem już mam)
i elektrycznej niani, bo to raczej u nas niezbędne w piętrowym domu.

Jej, nie wiem co dziś robic :/
Po 1 robisz smaka kanpaką
Po 2 Ja też zdecydowałam się na BabyDream moje koleżanki stosują, stosowały i są bardzo zadowolone.
Po 3. Również powiedziałam mężowi że może zrobić sobie pępkowe ale zaraz po narodzinach małej, bo jak już wyjdę to niestety ale będzie musiał wspierać zieloną mamusię Zresztą z tego co wiem wychodzi się na 3 dobę po urodzeniu bo sprawdzają czy dziecku żółtaczka nie wyjdzie.
Po 4. hehe też tak często robię
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wiecie co? A ja teraz kukłam na pierwsza strone I co?u mnie juz 9 miesiac a ja zaspałam ;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wooww 9 miesiąc jak to pięknie i dumnie brzmiGratulacj e
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

W ogóle to rozmawiałam z teściową... Rozpłakała mi się i przyznała że nie raz coś głupio powie albo się obrazi ale MUSIMY dojść do jakiegoś porozumienia i starać się ze sobą nie kłócić. Powiedziałam jej w prost że nie raz mnie wkurza swoimi tekstami, choć być może robi to nieświadomie... przeprosiła i powiedziała że ma taki charakter że najpierw coś powie a później się nad tym zastanawia i w nocy spać nie może bo się martwi że może się ktoś obraził czy coś Ogólnie jest w porządku
Naprawdę widać że masz w porządku teściową
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Paulina, super!! Odpoczywaj, nie stresuj się. A co do stresu związanego z wizytą u lekarza i w związku z tym ze skokami ciśnienia- na trzy dni przed wizytą zacznij sobie wyobrażać, że lekarze i położna są nadzy Nie ma szans na stres świadomy czy nie wtedy

Byłam umyć włosy i rzekomo był w tym czasie kurier. Rzekomo, gdyż nie słyszałam dzwonka a mamy cholernie głośny. Napisał mi smsa [!] ze zostawił paczkę pod nr 7, czyli na parterze. Nie chciało mu się wychodzić do mnie na III piętro, więc znalazł wymówkę Teraz muszę zlokalizować suszarkę do włosów , wysuszyć i zleźć na ten parter.
haha ale patent

Ale kuriera doprowadziłabym do porządku,kazałabym mu wrócić i odebrać przesyłkę spod mieszkania nr. 7 skoro twierdzi że tam jest!!zdenerowałam się na tego Twojego kuriera

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
ja juz po wizycie.maluch sie nie obrocil (co akurat nie bylo niespodzianka dla mnie:/).gin.cos mowil,ze mam dosc mala macice i nie za wiele wod,wiec juz mu bedzie coraz ciezej,ale do nastepnej wizyty (tj.34/35tydz) czekamy i jak sie nie obroci bedziemy sie umawiac na cc. Jesli tak to wtedy tydzien przed planowanym terminem mam sie stawic w szpitalu (czyli 14.10!)...no ale to jeszcze 3 tygodnie do nastepnej wizyty..stwierdzilam,ze Tymek nietoperz nie jest i wisiec z glowa w dol mu sie tyle nie chce,wiec zrobi salto na ostatnio chwile...a jak nie,to jakos tez powoli sie oswajam z mysla tej cesarki-niektorzy przeciez za nia nawet placa

tak sie zastanawiam czy wielkosc bruszka ma jakies znaczenie,bo moze jakbym miala wiekszy to latwiej by mu bylo???
dzis siedzialam w poczekalni i mialam brzuszek jak dziewczyna w 6msc.a ja wczoraj zaczelam 8msc....ale to chyba nie ma znaczenia
Spokojnie damy rade najwyżej cesarka ja już wyluzowałam Nie wiem czy wielkość brzuszka ma jakieś znaczenie..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:00   #2282
Antibia86
Rozeznanie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Ej, laski ale kombo. Mojej paczki nie ma w moim bloku, w sensie w mojej klatce Obeszłam wszystkie mieszkania i nikt nie odbierał. Chyba mnie szlag jasny trafi zaraz Muszę zadzwonić do sprzedającego z all, jakim kurierem to wysłała, zadzwonić do firmy i zrobić sajgon Bo oczywiście, kurier się telefonicznie upiera, że zostawił u Pani spod 7, a pod 7 to mieszka taki raczej młody pan.... No mnie zaraz szlag trafi...
Kochana Kurier ma zasrany obowiązek doreczyc paczkę do odbiorcy nie sasiada. i to on bedzie odpowiadał teraz za zaginiecie paczki zwłascza ze jest głupi i sam sie przyznał sms. nie daj sobie nic wmówić. tak samo jest z listonoszami jak np oddaja paczki czy tez listy sasiadom. dla takiego pracownik dyscyplinarka a firma musi ci wypłacic odszkodowanie, zwłascza jak zamwiasz ze sklepu bo oni w sklepach maja udokumentowane co wysyłaja
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:01   #2283
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurier z DHL jak się okazało. Już w ogóle moich telefonów nie odbiera. Miła pani w informacji mi powiedziała, że zaginięcie paczki mogę zgłosić już teraz, ale oni i tak kroki podejmą dopiero jak kurier "zjedzie" tj ok. 19. I będą dociekać, kto podpisał odbiór i ewentualnie jutro odkręcać. Kazała mi przejść się po innych blokach i klatkach i pytać. Tak już to widzę, będę pukać w każde drzwi "dzień dobry! Czy jest tu moja paczka?" Powiedziałam jej, ze jak do jutra paczka się nie znajdzie to zgłaszam kradzież na policję, do UOKiKu firmę i jeszcze do tvn24 Powiedziała, ze skoro nalegam, to ona spróbuje skontaktować się z kurierem, zeby tu wrócił.

Co za kraj
Bardzo dobrze zrobiłaś!!
Stary 2013-08-27, 12:02   #2284
Antibia86
Rozeznanie

aa i dziewczyny co maja superpharm...dzis i jutro z karta jest promocja na Oilatum za 17,99
Stary 2013-08-27, 12:03   #2285
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
De ja nie mam 8 tygodni.
Zaczęłam 31 tydzień a cc mam mieć zaraz po donoszeniu. Ale też ciagle mam wrażenie ze wszystko potoczy sie szybciej. Za szybko.

Paula obys za szybko nie musiała wracać.
Teeaz czekamy na rewelacje od Trele

Współczuje tej niepewności

Cytat:
Kurier z DHL jak się okazało. Już w ogóle moich telefonów nie odbiera. Miła pani w informacji mi powiedziała, że zaginięcie paczki mogę zgłosić już teraz, ale oni i tak kroki podejmą dopiero jak kurier "zjedzie" tj ok. 19. I będą dociekać, kto podpisał odbiór i ewentualnie jutro odkręcać. Kazała mi przejść się po innych blokach i klatkach i pytać. Tak już to widzę, będę pukać w każde drzwi "dzień dobry! Czy jest tu moja paczka?" Powiedziałam jej, ze jak do jutra paczka się nie znajdzie to zgłaszam kradzież na policję, do UOKiKu firmę i jeszcze do tvn24 Powiedziała, ze skoro nalegam, to ona spróbuje skontaktować się z kurierem, zeby tu wrócił.

Co za kraj
A podobno DHL tak sobie chwalą

Lineczka 70 dni oooołł

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:05   #2286
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Lineczka 70 dni oooołł
wiemm, to straszne

listonoszka przyniosła mi 5 paczek
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-27 o 12:07
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:05   #2287
nasturcja7667
Zadomowienie

Czekam na rozwój sytuacji. Staram się być spokojna, ale jak się ta paczka nie znajdzie, to ich zmiażdżę.

Wymyśliłam, że uczynię racuchy na drożdżach z jabłkami Jako, że zostanie drożdży, to zrobiłabym jeszcze drożdżówki cynamonowe, żeby małż sobie do pracy zabrał jutro I mam pytanie do tych co tak co chwila pieką: czy ciasto drożdżowe to ja mogę na noc w lodówce zostawić? Takie już w formie zrobionej, przygotowanej, tylko siup do piekarnika? Czy jednak mogę trzymać w lodówce, ale po wyjęciu to muszę przerobić raz jeszcze i czekać aż znowu wyrośnie?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:09   #2288
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
u mnie też się dostaje

a czy u Was dostaje się na wyjście ze szpitala to niebieskie pudełko? z jakimiś próbkami kosmetyków i tych innych? bo mi ostatnio bratowa powiedziała że u nas się dostaje
oj,nie wiem...ale chyba coś tam dostają

Cytat:
Zamknęłam sobie posta

Babku Ale rogal przyda Ci sie jeszcze na sama końcówkę ciaży.Ja jeszcze daje radę z pozycjami ale pewnie już niedługo Potem wykorzystam do karmienia,leżenia na nim,nauki siadania,kładzenia malucha.

Luesita Nie chcesz żeby mąż uczestniczył w porodzie?

Paulina Super że się mąż zdecydował

Domi W karcie mam wpisana konsultację ale ginka powiedziała że jak wszystko z ząbkami ok to nie muszę mieć pieczątki.
Wpisała tez konsultacje u rodzinnego.

Tunieczka Myślę że po wizycie na SR zgodzi sie na wspólny poród.
W razie czego zapraszam do mojej SR,babeczka go tak pokieruje że zgodzi się bez wahania.Ostatnio przekonała 2 kandydatów

Nasturcja Zdrówka Nie możesz jechać do przychodni na dyżur?

Trele Masturbacja no wiesz co ?

Aaby Jeśli będzie coś na Sr o szczepieniach to napiszę.Może babeczki przygotują info na ten temat bo domagaliśmy się Była dyskusja.

Paulina O rany znowu Pisz co u Was.Trzymaj się dzielnie

Kociak za glukozę

Lecę dalej......
jeszcze nie wiem...jakoś się krępuję

Cytat:
oooj Domi, co jest?

za tygodnie, a co się dzieje?

dzień dobry w 31/33 tygodniu

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
nasturcja, oby już temperatura nie szalała
za kolejny tydzień, miesiąc i trymestr!

Pytanie do mamusiek (lub oczytanych przyszłych mamusiek ): czy polecacie/odradzacie jakieś konkretne wkładki laktacyjne? Chciałabym jakieś sprawdzone, z dobrymi opiniami, chłonne, ale żeby nie dodawały mi optycznie dwóch rozmiarów
Wybór spory, a może a nóż któraś z Was już się w tym temacie orientowała...
ja już używam zamówiłam johnsona i jestem bardzo zadowolona
już mam drugą pakę
jak dla mnie super chłonne, nie przyklejają się, bałam się tej "waty",że będzie się ciągnąć,ale nic takiego się nie dzieje...
ja polecam bo są tanie

Hej!

dziśgi dzień pięknienia się - tym razem mama kladzie mi kolor

a teraz ide poprasować tetrę bo nareszcie mam ją gdzie schowac
Stary 2013-08-27, 12:09   #2289
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Czekam na rozwój sytuacji. Staram się być spokojna, ale jak się ta paczka nie znajdzie, to ich zmiażdżę.

Wymyśliłam, że uczynię racuchy na drożdżach z jabłkami Jako, że zostanie drożdży, to zrobiłabym jeszcze drożdżówki cynamonowe, żeby małż sobie do pracy zabrał jutro I mam pytanie do tych co tak co chwila pieką: czy ciasto drożdżowe to ja mogę na noc w lodówce zostawić? Takie już w formie zrobionej, przygotowanej, tylko siup do piekarnika? Czy jednak mogę trzymać w lodówce, ale po wyjęciu to muszę przerobić raz jeszcze i czekać aż znowu wyrośnie?
wpraszam się na racuchy
Stary 2013-08-27, 12:09   #2290
Kociak85
Zadomowienie

nasturcja, dobrze, że już lepiej się czujesz oby temperatura nie wróciła. Co do kuriera to też bym się wściekła. Po to przecież się wysyła kurierem, żeby przywiózł paczkę do rąk własnych a nie zostawiał byle gdzie. Moi rodzice kiedyś mieli taką sytuację, że dość wartościową rzecz kurier zostawił bez pytania u sąsiadów których oni nie znali. Tata dzwonił do firmy od której zamawiał i powiedział, że on czeka na kolejną przesyłkę, bo tamci sąsiedzi chyba gdzieś wyjechali na wakacje i nie jest w stanie od nich odebrać paczki. I firma już to sobie z kurierem wyjaśniała. A jak kurier paczkę zostawi u jakichś sąsiadów-meneli, którzy sobie przygarną taką paczkę? Zawsze powinni dzwonić i pytać!

abby, moja siostra wkładki laktacyjne kupowała Babydream i sobie chwaliła.

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Muszę męża uświadomić ile mi zostało to może dojdziemy do jednomyślnego wniosku jak dać dziecku na imię.
Eeeee.... u nas też temat stanął w miejscu. Niby wybieramy spośród dwóch wytypowanych, ale i tak nie możemy się zdecydować.

paulina, dobrze, że ciśnienie spadło i wracasz do domu!

Ja byłam dzisiaj na glukozie i.... przeżyłam Samo picie nie było takie złe, ale gdzieś godzinę po wypiciu miałam kryzys - spać mi się chciało, było mi słabo i zbierało mnie na wymioty i już myślałam, że będzie lipa. Ale jakoś wytrzymałam... Ukradkiem tylko musiałam łyka wody się napić, bo generalnie miałam zakaz picia.
Stary 2013-08-27, 12:12   #2291
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ci kurierzy to tak samo jak poczta... do mnie paczki priorytetowe idą już tydzień, nie ma ich na poczcie a dodatkowo dawno nie widziałam listonoszki
Strasznie długo.

Do mnie odpukać szybko dochodzą.Nawet sąsiedzi mi wczoraj odebrali tylko że ja mam jednych w klatce więc luz.Starsi państwo.

Ale kiedyś zdarzyła mi się sytuacja że kurier zostawił paczkę po drugiej stronie budynku w instytucji X.
Budynek miał jeden numer więc stwierdził że nie chce mu się szukać mieszkania prywatnego tylko wszedł do pierwszych lepszych drzwi i zostawił.
A mądre babki to przyjęły,a potem jak zapytałam czemu go nie skierowały to głupie miny zrobiły.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:

To sobie troche roboty wymysliłaś,mnie ostatnio myślałam że trafi przy wyrabianiu
Chyba że masz maszynę to szybko.
a na pytanie nie odpowiem bo nie wiem

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-27, 12:15   #2292
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
wiemm, to straszne

Tyle paczek dla Neli ? Pochwal się co tam masz
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:16   #2293
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

jeszcze nie wiem...jakoś się krępuję
A czym ?

Kociak To dobrze że glukoza się przyjęła

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-27, 12:17   #2294
lusesita23
Zakorzenienie

a w ogole to ja się witam w 26 tygodniu
Jasiek/Jaśka pływa od rana, aż nagrałam falujący brzuch nareszcie widać to jakoś bardziej

Anoula proszę, dopisz mnie na wizytę z USG 6/09 na 09:15

dziękuję!!!
Stary 2013-08-27, 12:17   #2295
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
wiemm, to straszne

Lubię tak hurtem otwierać.Ale zakupy!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-27, 12:18   #2296
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Jasiek/Jaśka pływa od rana, aż nagrałam falujący brzuch nareszcie widać to jakoś bardziej

dziękuję!!!
za tydzień
Stary 2013-08-27, 12:19   #2297
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wiecie co? A ja teraz kukłam na pierwsza strone I co?u mnie juz 9 miesiac a ja zaspałam ;D

za m-c
Cytat:

Widzę że każdy kurier i listonosz tak samo leniwy. Do mnie na 4 piętro też nigdy nie wchodzi tylko zostawia przesyłkę u wujka na parterze albo zostawia w skrzynce informacje że nie zastał nikogo w domu i że przesyłkę należy odebrać na poczcie
mnie zawsze wkurza jak kurier nie zapyta tylko u sąsiadów zostawia, kiedyś mnie nawet nie poinformował, tylko sąsiadka przyszła z tą paczką. Ręce opadają.

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:19   #2298
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
A czym ?

Kociak To dobrze że glukoza się przyjęła
to już takie moje schizy...ja siebie na tej porodówce widzę jak zarzynane prosię i chyba nie chce żeby na to patrzyl pewnie decyzje podejmę w ostatniej chwili
Stary 2013-08-27, 12:26   #2299
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Racuchy z jabłkami...leecę
Na ciastach drożdżowych to ja się nie znam

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Luesita za tydzień
Stary 2013-08-27, 12:26   #2300
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle paczek dla Neli ? Pochwal się co tam masz
akurat dla Neli, 3 paczki pozostałe 2 dla TŻ :P
Cytat:

dziękuję!!!
za tygodnie!
Cytat:
Lubię tak hurtem otwierać.Ale zakupy!!!
ja też

kuuuuuurde mogłam poczekac z komodami wczoraj napisałam maila do sprzedającego ze nie widać aukcji i zamiast poczekać to ja się pospieszyłam i teraz dostałam amial od sprzedajacego ze jej poprawione i co się okazało?! że komody są wyższe o 7 cm i są ładniejsze
proszę, moje paczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130827_121852.jpg (112,6 KB, 41 załadowań)
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-27 o 12:28
Stary 2013-08-27, 12:27   #2301
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Hej Wreszcie mam taka chwilę, że mogłam wszystko Michaśkowe poukładać, pofocić i mogę Wam pokazać co już dla niego mam.

Więc dziś dużo zdjęć i prezentacji
Ubranka z ciuszków, wczorajsze zakupy- wszystko było po 3 lub 4 zł- łącznie zapłaciłam 24zł. Pani w 1 ciuszku mówiła, że miała też kombinezon zimowy za 7zł- ale zniknął w sekundzie Nie dziwię się, też na niego poluję.
Dalej są zakupy kosmetyczne, dla niunia i dla mnie do porodu.
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:32   #2302
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

za tygodnie!

ja też

kuuuuuurde mogłam poczekac z komodami wczoraj napisałam maila do sprzedającego ze nie widać aukcji i zamiast poczekać to ja się pospieszyłam i teraz dostałam amial od sprzedajacego ze jej poprawione i co się okazało?! że komody są wyższe o 7 cm i są ładniejsze
proszę, moje paczki
ooo...i jak ta piżamka Baby on board?? jakościowo?

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42478394]Hej Wreszcie mam taka chwilę, że mogłam wszystko Michaśkowe poukładać, pofocić i mogę Wam pokazać co już dla niego mam.

Ubranka z ciuszków, wczorajsze zakupy- wszystko było po 3 lub 4 zł- łącznie zapłaciłam 24zł. Pani w 1 ciuszku mówiła, że miała też kombinezon zimowy za 7zł- ale zniknął w sekundzie Nie dziwię się, też na niego poluję.
Dalej są zakupy kosmetyczne, dla niunia i dla mnie do porodu.[/QUOTE]
fajnie to już wygląda, sporo tego
Stary 2013-08-27, 12:32   #2303
Konto usunięte

I dalsza część wyprawki, m.in. ciuszki z Pepco i zakupy które robiłam na lulajbaby.com
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:32   #2304
lineczka1989
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42478394]Hej Wreszcie mam taka chwilę, że mogłam wszystko Michaśkowe poukładać, pofocić i mogę Wam pokazać co już dla niego mam.

super a te pierwsze spodenki jakie mamniutkie

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-27, 12:36   #2305
peppermint patty
Rozeznanie

lubie takie dawki zdjec,ubranka super...a wyprawka rosnie widze
ja musze sie ogarnac z tymi porodowymi/szpitalnymi gadzetami,bo nie mam jeszcze zupelnie nic
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:37   #2306
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
to już takie moje schizy...ja siebie na tej porodówce widzę jak zarzynane prosię i chyba nie chce żeby na to patrzyl pewnie decyzje podejmę w ostatniej chwili
Ale masz wyobrażenie

Cytat:

dziękuję!!!
za tydzień

Weronisiek ,Lineczka Za zakupy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-27, 12:38   #2307
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

za tygodnie!

ja też

proszę, moje paczki
Wczoraj oglądałam te same koszule

Weronisiek przesłodkie te rzeczy dla Michasia
Stary 2013-08-27, 12:39   #2308
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dzisiaj już zdecydowanie lepiej. Mąż rano stwierdził że to że zostałam jego żoną nie do końca było dobrym rozwiązaniem bo mu ciężko z łóżka wyjść, stwierdził że najchętniej by z nami został i się z nami poprzytulał przez cały dzień
Przed wyjściem do pracy włożył mi na największy palec swoją obrączkę (żeby sobie nie zniszczyć ani nie zgubić) i jakoś dziwnie mi się zrobiło , jak nosiliśmy srebrne obrączki to 2 razy w życiu mi tą obrączkę oddał... wtedy jak mieliśmy się raz na zawsze rozstać dlatego dzisiaj rano jak mi obrączkę na palec włożył trochę mnie to przeraziło

W ogóle to rozmawiałam z teściową... Rozpłakała mi się i przyznała że nie raz coś głupio powie albo się obrazi ale MUSIMY dojść do jakiegoś porozumienia i starać się ze sobą nie kłócić. Powiedziałam jej w prost że nie raz mnie wkurza swoimi tekstami, choć być może robi to nieświadomie... przeprosiła i powiedziała że ma taki charakter że najpierw coś powie a później się nad tym zastanawia i w nocy spać nie może bo się martwi że może się ktoś obraził czy coś Ogólnie jest w porządku
Mój mąż też do pracy obrączki nie nosi, mogłoby to być niebezpieczne jakby sobie krzywdę zrobił.
Dobrze że dogadałaś się z teściową, trochę szczerości i może teraz będzie tylko lepiej.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam w 29 tc
Ja już po śniadanku, leżę i czekam na obchód. Czuję się lepiej choć trochę zaczyna mnie głowa ćmić. Najważniejsze, że ciśnienie spada, przed chwilą mi mierzyli i górne jest 128 położna twierdzi, że chyba mi skacze jak idę na wizytę do lekarza no ale wcześniej nigdy tak nie było...
Teraz jestem w sali 3-osobowej i nocka w miarę minęła. Na oddział trafiłam dopiero koło 23.30, bo najpierw czekałam na IP, potem mnie tam badali i godzinę trzymali pod ktg.
Dam znać po obchodzie

Dobrze ze lepiej się czujesz, doczytałam później że niedługo wychodzicie

Cytat:
ja juz po wizycie.maluch sie nie obrocil (co akurat nie bylo niespodzianka dla mnie:/).gin.cos mowil,ze mam dosc mala macice i nie za wiele wod,wiec juz mu bedzie coraz ciezej,ale do nastepnej wizyty (tj.34/35tydz) czekamy i jak sie nie obroci bedziemy sie umawiac na cc. Jesli tak to wtedy tydzien przed planowanym terminem mam sie stawic w szpitalu (czyli 14.10!)...no ale to jeszcze 3 tygodnie do nastepnej wizyty..stwierdzilam,ze Tymek nietoperz nie jest i wisiec z glowa w dol mu sie tyle nie chce,wiec zrobi salto na ostatnio chwile...a jak nie,to jakos tez powoli sie oswajam z mysla tej cesarki-niektorzy przeciez za nia nawet placa

tak sie zastanawiam czy wielkosc bruszka ma jakies znaczenie,bo moze jakbym miala wiekszy to latwiej by mu bylo???
dzis siedzialam w poczekalni i mialam brzuszek jak dziewczyna w 6msc.a ja wczoraj zaczelam 8msc....ale to chyba nie ma znaczenia

poprosze o wpisanie nastepnej wizyty 17.09 godz.9:20

spanikowalam...ze to juz tak malo czasu,a jeszcze jak mi tydzien zabiora przez ta cesarke...jeju,ja juz musze sie ostro wziac za zakupy dzieckowe!
może jeszcze się uda obrócić. A ja nie to przynajmniej planowo bedziesz wiedziała na 100 % kiedy rodzisz, nie będzie niespodzianki.

Cytat:
Ej, laski ale kombo. Mojej paczki nie ma w moim bloku, w sensie w mojej klatce Obeszłam wszystkie mieszkania i nikt nie odbierał. Chyba mnie szlag jasny trafi zaraz Muszę zadzwonić do sprzedającego z all, jakim kurierem to wysłała, zadzwonić do firmy i zrobić sajgon Bo oczywiście, kurier się telefonicznie upiera, że zostawił u Pani spod 7, a pod 7 to mieszka taki raczej młody pan.... No mnie zaraz szlag trafi...
masakra z tymi kurierami ostatnio, przecież on nie ma prawa oddać paczki sąsiadowi :/

Cytat:

Co za kraj
no nie ma co odpuszczać bo im się będzie wydawać że im to ujdzie na sucho.

Cytat:

dziękuję!!!
Wizyty będę dopisywać później bo na razie muszę znowu wyjść :x
odebrałam sobie dokumenty, nowy wzór prawa jazdy jest
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:42   #2309
Konto usunięte

Cytat:
lubie takie dawki zdjec,ubranka super...a wyprawka rosnie widze
ja musze sie ogarnac z tymi porodowymi/szpitalnymi gadzetami,bo nie mam jeszcze zupelnie nic
Dla Miśka to ja już mam taki ogromny wór ubrań, ale teraz szukam takich cieplejszych rzeczy bo mam sporo body i cienkich kaftaników po Oli.

Do porodu to już mam chyba wszystko bo mam tez 3 koszulki nocne- 1 taką sobie, a 2 takie do karmienia i odpinaną klapą

Jeszcze stanik do karmienia muszę wygrzebać bo mam na strychu 1 nieużywany
Stary 2013-08-27, 12:48   #2310
domii29
Zakorzenienie

Za godzinę ma przyjechać do mnie koleżanka a ja wlazłam pod kocyk, zrobiło mi się ciepło i najchętniej poszłabym teraz spać... straciłam ochotę na gości
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości