![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii
Lala, ja tez kupilam dzis Lusha
![]() ![]() ![]()
#2283 |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii
Nawet nie wiedziałam, że zaczęli produkować Ultrabland w pojemności 100ml
![]() O Brazened Honey informuj, Bee, bo ja się też nad nią zastanawiam ![]() ![]() Cieszę się, że maseczka Queen Helene Ci przypadła do gustu ![]() Sysuniu, kosmetyki Lush można kupić tylko w firmowych sklepach Lush - zajrzyj na www.lush.co.uk żeby znaleźć najbliższy Ciebie sklep. Żmijko, nie widziałam Eco Cosmetics w Anglii "na żywo", ale można znaleźć ich produkty on-line. Na przykład tutaj: http://www.bioforceshop.co.uk/collec...ollections/eco. Mój ulubiony krem to ten: http://www.bioforceshop.co.uk/produc...turising_cream Niestety ceny są w porównaniu do polskich mocno zawyżone, zajrzyj sobie na stronę http://www.ekologiczny.pl/x_C_Dz__P2_136010014.html... No ale cóż zrobić. Mam nadzieję, że trochę pomogłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
OlaOla dzięki za namiary, chyba jak bede w Polsce to sobie zamówię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zadomowienie
|
Nie ma problemu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak jest z zakupami (wszelakimi) na Heathrow? Lece stamtad za 3 dni i zastanawiam sie czy bede miala okazje kupic cos przyzwoitego i przede wszystkim - czy bede miala na to czas, bo slyszalam historie o tych monstrualnych kolejkach do wylotow i troche sie obawiam... Ostatnio lecialam z East Midlands (uhh, jak ja nie cierpie tego lotniska!) i mimo, ze bylam 1h przed wylotem w kolejce, to do samolotu ledwo co zdarzylam, 2 minuty i by polecieli beze mnie (boszzz, co za stres...)
Z drugiej strony niedawno otworzyli na Heathrow nowy terminal, wiec moze juz sa mniejsze kolejki, ktos wie moze?
#2287 |
Zakorzenienie
|
Pamietam, ze ktoras z Was tez stosowala kosmetyki Pout, nieprawdaz? Jestem ciekawa tego oto podkladu Radiant Foundation, wyglada ze to dokladnia to, czego szukam. Macie z nim jakies doswiadczenia?
http://www.makeupalley.com/product/s...n_/Pout/Liquid I moze Tinted Moisturizer jeszcze wydaje sie ciekawy http://www.makeupalley.com/product/s...ed_Moisturizer
![]() |
#2288 |
Konto usunięte
|
boze jakie wy fajne rzeczy macie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
spodobał mi się ten Lush... Nie wiecie ile razy w tygodniu można stosować ich maseczki? Bo ja co drugi dzień na zmianę dwie stosuje. W końcu są natturalne to chyba nie zaszkodzi..? Po rozczarowaniu różnymi firmami i takimi jak Estee lauder, Cliniuqe, la roche posay i innymi wysokopółkowymi, oraz tymi z niskiej półki (eris, under 20) dam szansę tym kosmetykom naturalnym...
olaola czy tylko ta firma ma kosmetyki eco? Może znacie jeszcze jakieś inne?
#2290 |
Zadomowienie
|
Olka, firm oczywiście jest mnóstwo. Nie bardzo mam teraz czas na pisanie, ale tak na szybko polecam gorąco Avalon Cosmetics, do kupienia onlline i w niektórych sklepach ekologicznych. Poza tym Tesco ma linię kosmetyków bnatural; nie sprawdzałam składu kremów, ale mam maseczkę Radiance Mask - dobry skład i takież działanie. Oczywiście też bardzo przystępne ceny.
Poza tym z rzeczy dostępnych w Anglii przychodzą mi do głowy: Jason (http://www.jason-natural.com/), Lavera, J. Malki (choć co do "naturalności" tej firmy nie jestem pewna, nie sprawdzałam), Weleda, Dr Hauschka... to tyle na szybko. Co do firm takich jak Body Shop czy L'Occitane... no cóż, tyle w tych kosmetykach natury, co w produktach Eris, mniej więcej ![]() Ja osobiście najbardziej lubię Avalon i Lush, no i Eco Cosmetics. EDIT: aha, Ola, jeszcze jedno - co do tego "w końcu są naturalne to chyba nie zaszkodzi" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2292 |
Zakorzenienie
|
będę musiała się bardziej rozeznać w tych kosmetykach.. Poczytać może cos na KWC będzie, no i na biochemiii urody może ktoś zgłosił jakiś kosmetyk tych firm do analizy. Dzięki Ola za informacje
#2293 |
Zadomowienie
|
Nie ma problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Jasonie to nawet nie slyszalam… A co z Kiehls albo Burt’s Bees?
![]() |
#2295 |
Zakorzenienie
|
Olaola dziękuje za informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Zadomowienie
|
Bee, w większości takich od około dwóch lat używam, więc trochę się nauczyłam
![]() http://www.myburtsbees.co.uk/proddet...burtscitrusfac Wygląda tak pysznie ![]() EDIT: hmmm, tak się właśnie zastanawiam nad Kiehl's - jako że sama nigdy nie używałam, tylko czytałam o tych kosmetykach. Myślę właśnie, czy to przypadkiem nie jest marka typu aptecznego, a nie naturalnego ![]() Edytowane przez Olaola Czas edycji: 2008-03-18 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Zakorzenienie
|
czy mówicie o tej firmie? http://uk.strawberrynet.com/productD...44499&goChar=K
macie gdzieś skład jakiegoś kosmetyku tej firmy? EDIT: a tak w ogóle to napiszcie co poleciłybyście (bo sprawdziłyście na sobie) do suchych i zniszczonych rąk, oraz krem do cery tłustej i trądzikowej. Coś co przynosiłoby efekty. Chyba że macie coś co wam nei podeszło i chciałybyście wymianke zrobić.
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2008-03-18 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Zadomowienie
|
Hmmm...a możecie mi powiedzieć,czy te naturalne kosmetyki są lepsze od zwykłych? Olaola na pewno masz porównanie
![]()
#2299 |
Zadomowienie
|
Kuseczko, szczerze mówiąc to wszystko zależy od skóry, dla mnie są lepsze również z tego powodu, że wychodzę z założenia, iz nie ma co pchać aż tylu chemikaliów na skórę, skoro jest możliwość ich uniknąć. U mnie spisują się lepiej niż wiele "nienaturalnych"
![]() ![]() Wiele też zależy od tego, jak Twoja skóra reaguje na naturalne oleje, mnie zapycha parafina ciekła, ale oliwa z oliwek nie rusza mnie nic a nic, wręcz przeciwnie ![]() Oj widzę, że niechcący stałam się ekspertem ![]() Olka, tak, to właśnie Kiehl's, o której to firmie wspomniała Bee ![]() Co do pytania o krem, ja mam cerę mieszaną (w stronę normalnej), więc nie bardzo mam jak odpowiedzieć na Twoje pytanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
olaola no niestety wygadałaś się to teraz radź
![]() no co do doboru kremu do cery faktycznie mi nie pomożesz. ![]() Ale może masz z tych wymienionych wszystkich firm jakiegoś ulubieńca. Którąś z nich może darzysz bardziej zaufaniem niż inne?
#2301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2302 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy orientujecie się może, czy w UK można kupić kosmetyki Avene gdzieś poza siecią Boots ??? W Bootsach jest bardzo mały wybór
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Rozeznanie
|
Hej!! Mam pytanko do dziewczyn,które stosuja tą maseczke Clinique 15 minutes tournaround. Mianowicie jakich efektów sie doczekałyscie i po jakim czasie i ile razy ja w tyg stosujecie. Ja uzywam ja od 4 tygodni raz w tyg, nie wiem czy za malo, po 15 min scieram ja pierw palcami jak w instrukcji i spyia sie wtedy takie "wióry" jak przy uzyciu gumki do zmazywania, a potem zmywam wodą. Może ja cos zle robie, bo efektów nie widze żadnych procz gładkiej buzi po maseczce, no ale to prawie każda potrafi. Dzięki z góry za odpowiedz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zadomowienie
|
Stysko, ja mam rozjaśnioną, wygładzoną twarz (rozjaśnioną głównie po maseczce, gładką przez kilka dni), nie ma wyprysków i moje (naturalnie niewielkie) pory są zmniejszone. Stosuję czasem 2, czasem 1 raz w tygodniu.
Olka: moje ulubione to Avalon Organics i Lush. Ale jest tyyyle rzeczy, których nie próbowałam! ![]() Bee, niestety nigdy nie leciałam z Heathrow, więc nie pomogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
Ja mam troche doswiadczen z naturalnymi kosmetykami o ktorych rozmawiacie:
Burt's bees-niewiele z tej firmy przypadlo mi do gustu-kosmetyki te sa b tresciwe (kremy) i zawieraja duzo olejkow aromatherapy ktore moga podraznic b wrazliwa skore.Obecnie z tej firmy uzywam tylko sztyftow do ust nawilzajacych.kiedys mialam puder do twarzy transparentny tej firmy-byl swietny.jednak podklad kremowy mnie strasznie zapchal-zaluje bo odcien byl idealny.Testowalam tez szampony i odzywki ale zawsze mialam po nich poplatane wlosy i podrazniona skore glowy.W wielu produktach tej firmy jest wosk pszczeli ktory moze dzialac zapychajaco. Avalon Organics- z tej firmy lubie tylko balsam nawilzajacy,dosyc fajny tez byl peeling eznymatyczny-w wiekszosci tych kosmetykow jest jednak lawenda ktora chyba mnie podraznia-nie polecam toniku do skory wrazliwej-niestety strasznie mnie podraznil i wysuszyl. Jason's natural cosmetics-chyba najlepiej mi przypadly do gustu kosmetyki tej firmy-polecam zel do mycia twarzy z vit C i szampony. Z firm Organics lubie My Chellie i Aubrey Organics.Ale tez nie wszystkie produkty . |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam ten peeling BB(z tego co pamietam probke).Nie przypadl mi do gustu ze wzgledu na raczej intensywny zapach i dyskomfort w nakladaniu i uzywaniu(byl strasznie kleisty i tresciwy).Nie czulam ze mam czysta twarz po jego uzyciu-musialam 2 razy zmywac zelem.Ale pewnie by sie nadal dla cer b suchych,niewrazliwych.Ja jestem uczulona na fragrance takze raczej musze szukac kosmetykow bezzapachowych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 |
Zadomowienie
|
Elfie, uuu, to trochę mnie zmartwiłaś tym peelingiem... w takim razie w ciemno nie będę kupować, może gdzieś "na żywo", a nie przez internet, zobaczę i wtedy sama zadecyduję, czy kupić.
Co do toniku lawendowego Avalonu, mi bardzo pasował - świetnie czyścił buzię, nie ściągał, nie była wysuszona. Ale masz rację, że jest dość mocny. Jednak żadnych podrażnień u mnie nie było, mimo że moja cera czasem lubi się uwrażliwić (od dłuższego czasu jednak nie mam z nią problemów). Ja uwielbiam lawendę, i jako składnik kosmetyków, i jej zapach i w ogóle wszystko, co lawendowe ![]() Zapomniałam wymienić firmę Aubrey - mam maseczkę nawilżającą, którą kupiłam w moim sklepie ze zdrową żywnością ![]() ![]() Stysko, nie ma za co ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej zdobadz probke przed zakupem tego peelingu-niewiem moze Tobie bedzie odpowiadal-ja mam zupelnie inna skore.Widzisz Tobie przypasowal tonik Avalon-ja zaraz po nalozeniu mialam czerwona skore a potem pojawilo sie przesuszenie i wypryski. Co do Aubrey-ja chwale sobie olejek rozany tej firmy.Probowalam natomiast kremowego mleczka do mycia tej firmy i koszmar-strasznie zajezdzalo alkoholem-musialam zwrocic. Kazdemu pasuje co innego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Rozeznanie
|
![]()
Witam serdecznie!
![]() Sledze watek w miare wolnego czasu bo wiem,ze zawsze znajde tutaj jakies ciekawe sugestie i propozycje kosmetykowe ![]() Mam pytanie,czy kupowalyscie kosmetyki clinique na ebay??? Czy macie jakis sprawdzonych sprzedawcow? Bardzo prosze o pomoc niechce trafic na podrobke. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.