Mamusie sierpień 2014 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-03, 10:49   #2281
Tasia34
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez anafora12345 Pokaż wiadomość
No to nie dużo myślałam ze więcej skoro na 13 t miałaś 5 na + i też szybko się uporałaś ja nie chciałabym więcej jak 18 kg przytyć i się staram pilnować
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
A ja na obiadek mam polewkę z ryżem i twarogiem
A no bo mi jakoś na początku tak dużo poleciało Potem już pilnowałam się chyba bardziej
A co to polewka?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:17   #2282
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

No wlasnie co to polewka? Roztopione maselko?

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:21   #2283
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
A no bo mi jakoś na początku tak dużo poleciało Potem już pilnowałam się chyba bardziej
A co to polewka?
Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
No wlasnie co to polewka? Roztopione maselko?
Ja polewkę robię tak : do garnka wlewam trochę wody jak się zagotuję to wlewam maślankę gotuje przyprawiam dodaje ugotowany ryż a jak podaje to wsypuje na talerz biały ser pokruszony pycha . jeśli ktoś lubuje sie w kefirach maślankach to na pewno mu posmakuje
Stary 2014-02-03, 11:25   #2284
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Dziewczyny błagam o pomoc, już czwarty dzień nie mogę się załatwić. :/
Potrzebuję albo jakąś sprawdzoną naturalną metodę (oprócz śliwek, nie przejdą mi przez gardło) albo jakiś lek, który można brać w ciąży. Czuję się strasznie.
Jset lek,laktuloza mozna zazywac w ciazy i jest kilka zamienników. Ale spróbowałabym najpierw domowych metod, np wypita na czczo szklanka wody z sokiem z połowki cytryny i miodem, kiwi na czczo, duzo jabłek, kefiry, babeczki z otrebami i płatkami owsianymi, popite koniecznie duzą ilością wody. W ogóle duzo wody czy innych napoi jest wskazane, sporo ruchu żeby jelita mogły pracować. Mam nadzieję, że któryś z tych sposobów okaże się skuteczny w Twoim przypadku i zaparcia miną! a jak nie lubisy sliwek, to moze spróbuj z rodyznkami
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:41   #2285
UmiZumi
Rozeznanie

dzień dobry
dwa dni mnie nie było a tu ponad 4 strony zapisane o mamo! nie wiem,co u Was :P niestety tak to jest u mnie, że weekendy rzadko kiedy odpalam komputer.

Na piecu właśnie mam grzybówkę
na drugie pierogi w 2 wersjach: dla mnie z owocami (mam z truskawkami oraz z jagodami i twarogiem - nie umiem zdecydować, które zjeść) i śmietanką, a dla TŻ z mięsem i cebulką. Pierogi kupione, nie umiem sama zrobić. Kiedyś muszę spróbować.

Edytowane przez UmiZumi
Czas edycji: 2014-02-04 o 11:10
UmiZumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:43   #2286
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Tasia a no ciesze sie ciesze hehe poki jeszcze moge, bo chyba jeszcze nie zdaje sobie sprawy jakie kg mnie czekaja hihi

Thefall to jakie zamierzasz kupic? To bedzie moj pierwszy zakup i wlasnie myslalam o spodniach z taka szeroka gumka na pasie bo myslalam ze najwygodniejsze..

Mi się takie spodnie zsuwają, i robią mi się krótsze nogi bo krok mam niżej. Kupię chyba takie grubsze legginsy i jakiś dłuższy sweterek na razie.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:51   #2287
niki19
Zadomowienie

h4linka- ja pewnie zbytnio nie pomogę ,ale też słyszałam ,że siemię lniane jest dobre ,na mnie działają jeszcze jabłka
Cytat:
.

Niki na ktora godzinke mam byc
Zapraszam o każdej porze dnia i nocy I ja i zapiekanka będziemy gotowe

Cytat:
Ja polewkę robię tak : do garnka wlewam trochę wody jak się zagotuję to wlewam maślankę gotuje przyprawiam dodaje ugotowany ryż a jak podaje to wsypuje na talerz biały ser pokruszony pycha . jeśli ktoś lubuje sie w kefirach maślankach to na pewno mu posmakuje
oo nie znałam tego muszę koniecznie kiedyś spróbować

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
na drugie pierogi w 2 wersjach: dla mnie z owocami (mam z truskawkami oraz z jagodami i twarogiem - nie umiem zdecydować, które zjeść) i śmietanką, a dla TŻ z mięsem i cebulką. Pierogi kupione, nie umiem sama zrobić. Kiedyś muszę spróbować.
ja mam w zamrażarce borówki i właśnie muszę kiedyś zrobić z nich pierogi

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-02-03 o 11:54
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-03, 12:14   #2288
izka-1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Ale skrobiecie.. co dzień mam do nadrobienia po 3 strony.....
Chciałam wczoraj coś napisać ale wizaż mi nie działał - nie mogłam napisać żadnej wiadomości...

U mnie wszystko ok, poza małymi incydentami wczoraj i dziś...;/ Wczoraj z niczego zaczęła mi w pracy lecieć krew z nosa. Nie mogłam jej zatamować przez chyba 10min. Juz miałam mówić koleżance żeby zadzwoniła po karetkę bo do tego wyleciały mi jeszcze 3 gluty (sory ze Wam obrzydzam) nie wiem z czego to, ale ostatecznie po nich krew leciała coraz wolniej i przestała. Drugi raz wieczorem podczas mycia twarzy - 1 glut i na szczęście mało krwi, i dziś rano zaraz po wstaniu z łóżka ta sama sytuacja. Normalnie troszkę się przeraziłam, ale żyję więc jestem pozytywnie nastawiona.

Poza tym w ostatnim czasie 2 razy miałam napady śmiechu a potem płaczu... no wariatka normalnie...

Poza tym u mnie na szczęście wszystko dobrze. Dziś dom wysprzątałam, bo jutro do pracy i zaraz idę chyba spać....Spie teraz po 8-9godzin i jem co 2 jak dziecko
Mi też krew z nosa leci, ale to najczęściej w nocy.
Co do nastrojów ostatnio zrobiłam mężowi dziką awanturę, że zużył ostatnie jajko i nie mogę placka upiec

Cytat:
Cześć
za usg Ja jeszcze swojego Maleństwa nie widziałam (no, kropeczkę w 6 tc ), mam w czwartek genetyczne
Co do Nospy - spokojnie bierz, to lek rozkurczowy, nie działający na ośrodek nerwowy Apap w małych ilościach nie zaszkodzi, ale naprawdę lepiej Nospę!
Trzymaj się!

Jak wyrównałaś różnicę?
za usg i za chyba-chłopca!

Rodziłam w zeszłym roku w kwietniu, na przyszłość polecam tę porę Jeszcze bez upałów, ale już ciepło, maj piękny na spacery; a ciąża jesień-zima-wczesna wiosna, w zimie brzuch jeszcze na tyle mały, że nie trzeba kupować nowej kurtki zimowej, tylko ciuchy lżejsze na wiosnę
Oj z tą różnicą były cyrki, starałam się częściej karmić Małą z tej mniejszej, położna poradziła mi zaczynać częściej od niej pokarmić 5-10 min i przestawić na drugą, z czasem się wyrównało. Ale często też słyszę, że po skończonym karmieniu się wyrównują
Stary 2014-02-03, 12:42   #2289
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Hm... ciekawe. Skad masz ten przepis?

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Mi się takie spodnie zsuwają, i robią mi się krótsze nogi bo krok mam niżej. Kupię chyba takie grubsze legginsy i jakiś dłuższy sweterek na razie.
Nizej krok? To napewno przez to ze gumka ci sie rozciagla, albo za maly brzuszek masz do tych spodni. Ja myslalam ze one sa lepsze od leginsow.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Niki bede pamietac o tym i dziekuje za zaproszenie.
Ijeeeeee... te pierogi z borowkami... teraz to juz naprawde bede musiala do ciebie wpasc hihi

Edytowane przez Angels2708
Czas edycji: 2014-02-03 o 12:44
Stary 2014-02-03, 13:08   #2290
anius_7
Wtajemniczenie

hej dziewczynki

Cytat:
Potrzebuję albo jakąś sprawdzoną naturalną metodę (oprócz śliwek, nie przejdą mi przez gardło) albo jakiś lek, który można brać w ciąży. Czuję się strasznie.
na mnie działa kiwi i świeży ananas i kawa z dużą ilością mleka, ale teraz staram się unikać kawy, poza tym przestała mi smakować w ciąży.

Cytat:
dzień dobry
dwa dni mnie nie było a tu ponad 4 strony zapisane o mamo! nie wiem,co u Was :P niestety tak to jest u mnie, że weekendy rzadko kiedy odpalam komputer.

Dzisiaj mam 13+0

a jakie dajesz mięsko do pierogów? Za mną też chodzą pierogi, a ten tydzień mam luźny, więc chyba zrobię. Ale nigdy nie wiem jakie mięsko powinnam dać. Specjalnie jakieś gotujesz czy np. to które zostanie z zupy?

Ja dziś byłam na badaniach krwi i mało nie padłam pani wyjęła 4 fiolki i tylko podstawiała kolejne, a ja miałam przerażenie w oczach. Od dziecka boję się pobierania krwi... Ale dałam radę teraz jestem ciekawa wyników.

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 13:10   #2291
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:
Hm... ciekawe. Skad masz ten przepis?

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Nizej krok? To napewno przez to ze gumka ci sie rozciagla, albo za maly brzuszek masz do tych spodni. Ja myslalam ze one sa lepsze od leginsow.
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------
Moja babcia jeszcze tą zupkę robiła i tak idzie z pokolenia na pokolenie zresztą u tż w domu też się jadało ją myślałam że jest znana
Co do spodni też tak myślałam i miałam w planach kupić jedne teraz już nie wiem nie chce cały czas w legginsach chodzić . Może na większy brzuszek będą dobre
Stary 2014-02-03, 13:11   #2292
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
W szpilu dawali kobietom w ciąży czopki glicerynowe.

Cytat:
No właśnie, już wczoraj nie poszliśmy... A dziś tak brejowato, ani na sanki, ani wózkiem...
My byliśmy 2 godziny na spacerze. U nas w parku był idealny śnieg i na wózek i na sanki

Odebrałam wyniki krwi i moczu. Krew ok ale wyniki moczu trochę mnie martwią. Poczytałam trochę w necie i mogę mieć jakąś infekcję albo coś innego mi się dzieje. W piątek wizyta więc zobaczę co powie lekarz.
Stary 2014-02-03, 13:20   #2293
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki krwi i moczu. Krew ok ale wyniki moczu trochę mnie martwią. Poczytałam trochę w necie i mogę mieć jakąś infekcję albo coś innego mi się dzieje. W piątek wizyta więc zobaczę co powie lekarz.
Nie martw się na zapas, lekarz na pewno powie co się dzieje i w razie czego pomoże ja dziś też odbieram wyniki, a w czwartek wizyta nie mogę się doczekać!

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 13:41   #2294
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Nie martw się na zapas, lekarz na pewno powie co się dzieje i w razie czego pomoże ja dziś też odbieram wyniki, a w czwartek wizyta nie mogę się doczekać!

Staram się nie martwić
Na wszelki wypadek jutro oddam jeszcze próbkę moczu do badania.
Stary 2014-02-03, 14:12   #2295
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

strasznie sie czuje..
mdlosci brak apetytu czy to sie kiedys skonczy ?

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 14:25   #2296
niunia13140710
Przyczajenie

Cytat:
ja tez mialam z tym problem nawet przed ciaza, a w ciazy to juz w ogole. w kazdym razie zawsze dzialala kawa z mlekiem - 30min po wypiciu moglam isc do toalety. ale w ciazy nie moge jakos smaku kawy, wiec problem wrocil... na szczescie znalazlam na to sposob
nie wiem czy ktoras za was juz o tym wspominala, bo nie nadazam was czytac, ale ja calkiem przypadkiem wyczailam, ze jak wypije herbatę ze zwyklym albo skondensowanym mlekiem, to dziala to lekko przeczyszczajaco. wiec h4linka moze warto sprobowac

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
strasznie sie czuje..
bidulka
obys poczula sie lepiej
niunia13140710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 14:36   #2297
papryczka160
Wtajemniczenie

H4alinka spróbuj jogurt Activie na mnie dziala albo owsianka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 14:36   #2298
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
a jakie dajesz mięsko do pierogów? Za mną też chodzą pierogi, a ten tydzień mam luźny, więc chyba zrobię. Ale nigdy nie wiem jakie mięsko powinnam dać. Specjalnie jakieś gotujesz czy np. to które zostanie z zupy?
tak jak pisałam kupuję pierogi gotowe, nie potrafię zrobić sama.
obiad był pyszny
Stary 2014-02-03, 14:53   #2299
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
O! Brzmi ciekawie, nie znam czegoś takiego... A jak przyprawić? Na słodko, ostro..?

Cytat:
Pierogi z owocami...

Cytat:

Ja też bardzo sobie chwalę te z materiałem na brzuchu, są mega wygodne

Cytat:
A co napisali Ci o moczu?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-03, 14:54   #2300
jagusia15
Rozeznanie

Witam się poniedziałkowo !
Znowu kilka dni nie mialam czasu na pisanie i jestem do tyłu
Pamiętam ,że pisałyście o końcówce ciąży w ciepłych miesiącach - ja na razie staram się nie myśleć ani o porodzie ani o ostatnich dniach ciąży. Jak to pisała Grochola- na zapas należy Cię cieszyć a nie martwić !

U mnie ciąża jak na razie,( od kiedy minęły mdłości) przebiega dobrze
Czuje się normalnie i funkcjonuje jak dawniej. Od czasu do czasu poleci mi krew z nosa ale podobno to normalne w ciąży więc staram się tym nie przejmować.

Odebrałam w piątek wyniki badań i byłam u lekarza rodzinnego z nimi gdyż dała mi na niej skierowanie - i okazało się , że mam liczne bakterie w moczu dostałam leki i za 1o dni znowu mocz do badania..

Jutro mam wizytę u mojej gin , już się nie mogę doczekać

A na obiadek dzisiaj u mnie gołąbki !

Cytat:
W szpilu dawali kobietom w ciąży czopki glicerynowe.

My byliśmy 2 godziny na spacerze. U nas w parku był idealny śnieg i na wózek i na sanki

Kochana to tak jak u mnie. Mam bakterie w moczu i biorę leki.
Podobno za 10 dni powinno być już dobrze.
Także nie martw się , zapiszą Ci leki i bedzie ok
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 15:13   #2301
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
strasznie sie czuje..
Oj, biedactwo

Cytat:

A co napisali Ci o moczu?
ja też lubię te z materiałem na brzuchu

Miałam za ciemną barwę, ślad białka, ślad krwi i dość liczne kryształki szczawianów wapnia.

Martwi mnie białko i krew. Fakt, że u mnie tylko ślad ale jednak. Na szczęście ciśnienie jest ok.

Kryształki szczawianów to może być efekt zajadanego dzień przed badaniem barszczu czerwonego.

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Odebrałam w piątek wyniki badań i byłam u lekarza rodzinnego z nimi gdyż dała mi na niej skierowanie - i okazało się , że mam liczne bakterie w moczu dostałam leki i za 1o dni znowu mocz do badania..

Kochana to tak jak u mnie. Mam bakterie w moczu i biorę leki.
Podobno za 10 dni powinno być już dobrze.
Także nie martw się , zapiszą Ci leki i bedzie ok
Tylko, że ja bakterii akurat nie mam
Stary 2014-02-03, 15:25   #2302
M_aria
Rozeznanie

Witam
Z tymi bakteriami w moczu to tak jest że często się pojawiają w ciąży. Ja miałam i lekarz zalecił mi brać żuravit, niestety po tygodniach brania nadal mam bakterie ale nieliczne.

Pisałyście o cuchach.
Byłam wczoraj w kinie i przy okazji na zakupach (uwielbiam centra handlowe w których jest kino bo to jedyna okazja na zakupy, bo nigdy specjalnie mi się nie chce jechać) i w H&M są świetne bluzy (jeśli ktoś lubi) na normalnym dziale. Długie, ciepłe, w sam raz na tą pogodę, ze ściągaczem za pupą i sporą ilością miejsca na brzuch.
W wielu sklepach widziałam ładne tuniki na lato i sporo jest spodni na gumce. Bardzo cieszy mnie też to że np w Bershka widziałam długie spódnice na lato na gumce!
Super że będzie sporo ciuchów które będziemy mogły kupić na zwykłych działach bo te z ciążowych są często jak dla starych bab

Może narobię też któreś apetytu... zrobiłam pyszną zupę serową z porą i mięsnymi pulpecikami. Bardzo prosta i niesamowicie pyszna.. i zapewne kaloryczna

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:

Też pomyślałam że chodzi o bakterie
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 15:42   #2303
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Moja babcia jeszcze tą zupkę robiła i tak idzie z pokolenia na pokolenie zresztą u tż w domu też się jadało ją myślałam że jest znana
Co do spodni też tak myślałam i miałam w planach kupić jedne teraz już nie wiem nie chce cały czas w legginsach chodzić . Może na większy brzuszek będą dobre
NO ci powiem szczerze ze gotowana maślanka to bardziej kojarzy mi się z barszczem bialym :P ale ty to chyba na slodko jadasz skoro tam ryz i ser

zaczarowanadlaniego musi kiedys przejsc.. trzymaj sie cieplo.

Tasia dziękuję , to właśnie chciałam uslyszec ze materialowe spodnie sa wygodne

Dzis grochowke moja zjadlam juz 2 razy i chyba juz nie moge, bo zaraz mojemu TZ zjem cala :P
troche mdlosciowo dzis mam ale daje jakos rade..stale pije wode - nie wiem czy to dobrze ale wkurza mnie to troche bo kubusiow wiele stoi a nie mam na nie smaka, herbaty tez jakos nie chce pic, kawy nie pijam :P a mleczko to ja lubie ale jak zaraz siegam po owoc to nieciekawie wyglada te polaczenie ;P

Stary 2014-02-03, 15:51   #2304
UmiZumi
Rozeznanie

kawa mrożona zimą też jest dobra
Stary 2014-02-03, 15:51   #2305
izka-1987
Raczkowanie

Nadrobiłam i pocytowałam, ale mi się jakoś skasowało
Z tego co pamiętam
Witam nowe dziewczynki i gratuluję
Gratuluję również wszystkich udanych wizyt i badań

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej witam poniedziałkowo

Mąż odbiera mi dzisiaj wyniki badań a jutro mam wizytę u gina na która czekam z niecierpliwością

Ja też mam taki plan tylko czekam ,żeby się jeszcze trochę ociepliło

HIV 200 zł ? ja teraz miałam do zrobienia dużo badań w tym właśnie HIV i za wszystko zapłaciłam 230 o ile się nie mylę to za hiv w moim laboratorium coś ok 40 zł
Też płaciłam za HIV jakoś 40-50 zł

Cytat:
Witam się z rana Jaka ja wczoraj miałam zgagę masakra pierwszy raz w życiu ja miałam i więcej nie chce . Dowiedziałam sie ze moja kuzynka jest w ciąży ma na października ale nie uwierzycie jak się dowiedziałam Ogłosiła to na Facebooku nawet nie będąc jeszcze u lekarza

Ja się szczerze przyznam ze nigdy nie byłam w lumpeksie a właśnie dużo moich znajomych pokupowało tam pierwsze ciuszki . Ja uważam że kiewcień i maj są lepsze na urodzenie dzidziusia bo zaraz lato Moja siostra rodziła w kwietniu i w maju i pamiętam praktycznie cały czas już było ciepło A sierpień czasami potrafi być paskudny Ja nie wybierałam miesiąca w którym lepiej rodzić ja nam było wszystko jedno byle mieć dzidzie

Kochana musisz to przetrzymać wiem łatwo mówić .
King size dobre . To do czarownicy jeszcze trochę pracy cię czeka

Potwierdzam

Spokojnie nie jesteś sama to też moja pierwsza ciąża staraliśmy się prawie 6 lat dopiero jak schudłam to coś zaskoczyło bez leków bez liczenia mierzenia .

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^^^^^
Przepis na ciastka owsiane
Składniki:
30 dkg. płatków owsianych
1 jajko
250 ml. kefiru lub jogurtu naturalnego
0,5 szkl. cukru (można zamienić miodem)
2 duże garście żurawiny

Płatki mieszamy z kefirem i cukrem i zostawiamy na pół godziny. Następnie dodajemy żurawinę , mieszamy. Mokrymi rękami formujemy ciasteczka i układamy na posmarowanym papierze do pieczenia. Wstawiamy na 25-30 min. do rozgrzanego do 200 C piekarnika.
Dziękuję za przepis
Co do informowania o takich rzeczach na facebooku to trochę mnie to hmmm powiedzmy dziwi
Lumpki- ja byłam pare razy na studiach i jakoś mnie to nie pociągało nic na siebie nie mogłam znaleźć, kiedy byłam w ciąży z Anią kiedyś weszłam z ciekawości i naprawdę fajne rzeczy można znaleźć z niskie ceny, często nawet markowe. Teraz jak chodzę do miasta to zawszę zajrzę chociaż u mnie najwięcej rzeczy jest właśnie na takie bobasy do roku max 2 potem już kiepsko

Cytat:
Witajcie te nowe i całuję te znane
weekend udany , tylko wczoraj zaś nieco małe mdłości.
Dziś pełna uśmiechu bo ciepło i słoneczko za oknem koniecznie spacer po obiedzie w towarzystwie pupilka
Pisałyście ostatnio coś o zupkach i mnóstwo propozycji widziałam :P
ale ja dziś zrobię sobie grochówkę .. mniam mniam :P
W piątek dopiero wizyta a ja źle się czuję psychicznie bo wy tak wiele tu piszecie o tych badaniach, wizytach i cenach że mnie to przeraża. Ja mam dopiero 2 wizytę u gina i dopiero w piątek dowiem się o wynikach moich badań które robiłam u położnej. Kiedyś pisałyście że musiałyście latać tam i spowrotem by zrobić badania a ja , jedna krótka wizyta i już. I dlatego to wszystko mnie tak martwi. Czemu tak mam na luzie a wy nie?

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Popieram ja na fb wogóle nic nie wystawiam, zresztą i tak będę usuwać jak tylko szkołę zakończę. Później będzie dzidzia więc nie chce by mnie ciągło do fb , wolę do was zaglądać co śmiało mogę na tablecie ;P a do fb muszę specjalnie laptopa załączać czego nie chce mi się niekiedy :P
gratuluję dobrego samopoczucia oby tak dalej

Cytat:

Jak synek był mniejszy to też nie mogłam w kuchni nic zrobić. Teraz za to nic nie mogę zrobić bez jego pomocy. Mały kucharz mi rośnie wie, gdzie co leży w kuchni i co do jakiej potrawy trzeba dodać

Pierwsze dziecko rodziłam w październiku i uważam, że to bardzo dobra pora na rodzenie nie jest już gorąco więc maluszek się nie męczy a jest jeszcze na tyle ciepło, że od razu można długo spacerować

W ogóle dzień dobry. Świeci i mnie piękne słońce
fajnie masz z małym kucharzem jest nadzieja dla mojej córci.
Ja rodziłam we wrześniu i też nie było tak źle ze spacerami, najfajniejsze są chyba jednak tak jak pisały dziewczyny kwiecień/maj jednak można sobie do tego listopada trochę pospacerować i tych paskudnych choróbsk też mniej

Cytat:
To co dziewczyny pisały, niestety więcej nie znam. Mam nadzieję, ze coś pomoże
Cytat:
strasznie sie czuje..
Co Ty się namęczysz biedna, oby się poprawiło jak najszybciej

Cytat:
Witam się poniedziałkowo !
Znowu kilka dni nie mialam czasu na pisanie i jestem do tyłu
Pamiętam ,że pisałyście o końcówce ciąży w ciepłych miesiącach - ja na razie staram się nie myśleć ani o porodzie ani o ostatnich dniach ciąży. Jak to pisała Grochola- na zapas należy Cię cieszyć a nie martwić !

U mnie ciąża jak na razie,( od kiedy minęły mdłości) przebiega dobrze
Czuje się normalnie i funkcjonuje jak dawniej. Od czasu do czasu poleci mi krew z nosa ale podobno to normalne w ciąży więc staram się tym nie przejmować.

Jutro mam wizytę u mojej gin , już się nie mogę doczekać

A na obiadek dzisiaj u mnie gołąbki !
To zdrówka i poprawy wyników, super, że czujesz się już lepiej.
Kciuki za jutrzejsza wizytę
Stary 2014-02-03, 15:52   #2306
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Oj, biedactwo

ja też lubię te z materiałem na brzuchu

Miałam za ciemną barwę, ślad białka, ślad krwi i dość liczne kryształki szczawianów wapnia.

Martwi mnie białko i krew. Fakt, że u mnie tylko ślad ale jednak. Na szczęście ciśnienie jest ok.

Kryształki szczawianów to może być efekt zajadanego dzień przed badaniem barszczu czerwonego.

aa to przepraszam za pomyłkę..
jednak bez nerwów , bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Witam
Z tymi bakteriami w moczu to tak jest że często się pojawiają w ciąży. Ja miałam i lekarz zalecił mi brać żuravit, niestety po tygodniach brania nadal mam bakterie ale nieliczne.

Pisałyście o cuchach.
Byłam wczoraj w kinie i przy okazji na zakupach (uwielbiam centra handlowe w których jest kino bo to jedyna okazja na zakupy, bo nigdy specjalnie mi się nie chce jechać) i w H&M są świetne bluzy (jeśli ktoś lubi) na normalnym dziale. Długie, ciepłe, w sam raz na tą pogodę, ze ściągaczem za pupą i sporą ilością miejsca na brzuch.
W wielu sklepach widziałam ładne tuniki na lato i sporo jest spodni na gumce. Bardzo cieszy mnie też to że np w Bershka widziałam długie spódnice na lato na gumce!
Super że będzie sporo ciuchów które będziemy mogły kupić na zwykłych działach bo te z ciążowych są często jak dla starych bab

Może narobię też któreś apetytu... zrobiłam pyszną zupę serową z porą i mięsnymi pulpecikami. Bardzo prosta i niesamowicie pyszna.. i zapewne kaloryczna

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Ja na razie , dzięki Bogu wchodzę jeszcze w swoje ciuchy. Więc szał zakupowy zacznę dopiero na letnie rzeczy , bo wątpię ,że wejdę w coś z zeszłego roku

mmm ale musiała być pyszna zupka !! uwielbiam sery i por, możesz podać przepis
Stary 2014-02-03, 15:53   #2307
anafora12345
Rozeznanie

Wy tak chwalicie się ze macie wizyty a ja dopiero za 10 dni
Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Witam

Pisałyście o cuchach.

Ja mam z berheski jedna długą spódnice na gumce i jest super idealnie się nada No babcine i strasznie drogie niektóre rzeczy
Cytat:
NO ci powiem szczerze ze gotowana maślanka to bardziej kojarzy mi się z barszczem bialym :P ale ty to chyba na slodko jadasz skoro tam ryz i ser
Niekoniecznie ja lubię na słodko tż dodaje sól zależy kto jak woli
Cytat:

Trzymam kciuki żeby było ok
Stary 2014-02-03, 15:55   #2308
eetnaa
Przyczajenie

Cytat:
Dziewczynki Też mam problem z tymi bakteriami. Lekarz zalecił mi zrobić ponownie badania i pić duuuże ilości wody. Powiedział, że do toalety na siku powinnam biegać z osiem razy dziennie.
Ostatnio rzeczywiście bardzo mało piłam, więc podejrzewam, że to rzeczywiście może być powód tej dużej ilości bakterii.

Powiedzcie proszę, czy miałyście badania na cytomegalowirusa (CMV)? Mi wyszedł wysoki wynik dodatni (przeciwciała w kl. IgG) i muszę zrobić jeszcze badania na przeciwciała w kl. IgM. Trochę się denerwuję.
eetnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 15:59   #2309
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:
O! Brzmi ciekawie, nie znam czegoś takiego... A jak przyprawić? Na słodko, ostro..?

Ja lubię na słodko dodaje cukier a tż soli więc zależy jak Tobie podpasuje
Co do spodni - ja zamierzam na dniach kupić bo w żadne się nie mieszczę już A możesz powiedzieć czy te spodnie są ciągliwe chodzi mi o biodra ?
Stary 2014-02-03, 16:02   #2310
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izka-1987 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam i pocytowałam, ale mi się jakoś skasowało
Z tego co pamiętam
Witam nowe dziewczynki i gratuluję
Gratuluję również wszystkich udanych wizyt i badań

Też płaciłam za HIV jakoś 40-50 zł

Dziękuję za przepis
Co do informowania o takich rzeczach na facebooku to trochę mnie to hmmm powiedzmy dziwi
Lumpki- ja byłam pare razy na studiach i jakoś mnie to nie pociągało nic na siebie nie mogłam znaleźć, kiedy byłam w ciąży z Anią kiedyś weszłam z ciekawości i naprawdę fajne rzeczy można znaleźć z niskie ceny, często nawet markowe. Teraz jak chodzę do miasta to zawszę zajrzę chociaż u mnie najwięcej rzeczy jest właśnie na takie bobasy do roku max 2 potem już kiepsko

gratuluję dobrego samopoczucia oby tak dalej

fajnie masz z małym kucharzem jest nadzieja dla mojej córci.
Ja rodziłam we wrześniu i też nie było tak źle ze spacerami, najfajniejsze są chyba jednak tak jak pisały dziewczyny kwiecień/maj jednak można sobie do tego listopada trochę pospacerować i tych paskudnych choróbsk też mniej

To co dziewczyny pisały, niestety więcej nie znam. Mam nadzieję, ze coś pomoże

Co Ty się namęczysz biedna, oby się poprawiło jak najszybciej

To zdrówka i poprawy wyników, super, że czujesz się już lepiej.
Kciuki za jutrzejsza wizytę
dziękuję

Cytat:
Wy tak chwalicie się ze macie wizyty a ja dopiero za 10 dni

Ja mam z berheski jedna długą spódnice na gumce i jest super idealnie się nada No babcine i strasznie drogie niektóre rzeczy

Niekoniecznie ja lubię na słodko tż dodaje sól zależy kto jak woli

Trzymam kciuki żeby było ok
Zobaczysz , bardzo szybko przeleci i będziesz biec na wizytę i Ty

Cytat:
Napisane przez eetnaa Pokaż wiadomość
Dziewczynki Też mam problem z tymi bakteriami. Lekarz zalecił mi zrobić ponownie badania i pić duuuże ilości wody. Powiedział, że do toalety na siku powinnam biegać z osiem razy dziennie.
Ostatnio rzeczywiście bardzo mało piłam, więc podejrzewam, że to rzeczywiście może być powód tej dużej ilości bakterii.

Powiedzcie proszę, czy miałyście badania na cytomegalowirusa (CMV)? Mi wyszedł wysoki wynik dodatni (przeciwciała w kl. IgG) i muszę zrobić jeszcze badania na przeciwciała w kl. IgM. Trochę się denerwuję.
Dokładnie zalecili mi to samo , dużo pic , brać leki i za 10 dni kolejne badanie moczu. Liczę , że bedzie dobrze
Ja nie kojarzę bym miała robione takie badania więc nie pomogę.

Ogólnie z badań zaleconych przez gin miałam tylko -
morfologię krwi, grupa krwi, glukoza na czczo, TSH, toxo igG i toxo igM oraz mocz...
może resztę bd musiała robić poźniej? sama nie wiem czemu tak mało..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości