|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() ![]() A co to polewka?
![]() |
#2282 |
Zadomowienie
|
No wlasnie co to polewka? Roztopione maselko?
![]() |
#2283 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2284 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Jset lek,laktuloza mozna zazywac w ciazy i jest kilka zamienników. Ale spróbowałabym najpierw domowych metod, np wypita na czczo szklanka wody z sokiem z połowki cytryny i miodem, kiwi na czczo, duzo jabłek, kefiry, babeczki z otrebami i płatkami owsianymi, popite koniecznie duzą ilością wody. W ogóle duzo wody czy innych napoi jest wskazane, sporo ruchu żeby jelita mogły pracować. Mam nadzieję, że któryś z tych sposobów okaże się skuteczny w Twoim przypadku i zaparcia miną! a jak nie lubisy sliwek, to moze spróbuj z rodyznkami
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() dwa dni mnie nie było a tu ponad 4 strony zapisane ![]() Na piecu właśnie mam grzybówkę ![]() na drugie pierogi w 2 wersjach: dla mnie z owocami (mam z truskawkami oraz z jagodami i twarogiem - nie umiem zdecydować, które zjeść) i śmietanką, a dla TŻ z mięsem i cebulką. Pierogi kupione, nie umiem sama zrobić. Kiedyś muszę spróbować.
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-02-04 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się takie spodnie zsuwają, i robią mi się krótsze nogi bo krok mam niżej. Kupię chyba takie grubsze legginsy i jakiś dłuższy sweterek na razie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | ||
Zadomowienie
|
h4linka- ja pewnie zbytnio nie pomogę ,ale też słyszałam ,że siemię lniane jest dobre ,na mnie działają jeszcze jabłka
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-02-03 o 11:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2288 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do nastrojów ostatnio zrobiłam mężowi dziką awanturę, że zużył ostatnie jajko i nie mogę placka upiec ![]() Cytat:
![]() |
#2289 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Niki bede pamietac o tym i dziekuje za zaproszenie. Ijeeeeee... te pierogi z borowkami... teraz to juz naprawde bede musiala do ciebie wpasc hihi
![]() Edytowane przez Angels2708 Czas edycji: 2014-02-03 o 12:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | ||
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś byłam na badaniach krwi i mało nie padłam ![]() ![]()
![]() |
#2291 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do spodni też tak myślałam i miałam w planach kupić jedne teraz już nie wiem nie chce cały czas w legginsach chodzić . Może na większy brzuszek będą dobre
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2292 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Odebrałam wyniki krwi i moczu. Krew ok ale wyniki moczu trochę mnie martwią. Poczytałam trochę w necie i mogę mieć jakąś infekcję albo coś innego mi się dzieje. W piątek wizyta więc zobaczę co powie lekarz.
![]() |
#2293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staram się nie martwić ![]() ![]() Na wszelki wypadek jutro oddam jeszcze próbkę moczu do badania.
![]() |
#2295 |
Zakorzenienie
|
strasznie sie czuje..
mdlosci brak apetytu czy to sie kiedys skonczy ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy ktoras za was juz o tym wspominala, bo nie nadazam was czytac, ale ja calkiem przypadkiem wyczailam, ze jak wypije herbatę ze zwyklym albo skondensowanym mlekiem, to dziala to lekko przeczyszczajaco. wiec h4linka moze warto sprobowac ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() obys poczula sie lepiej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Wtajemniczenie
|
H4alinka spróbuj jogurt Activie na mnie dziala albo owsianka.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2298 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
obiad był pyszny ![]()
![]() |
#2299 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co napisali Ci o moczu?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2300 | |
Rozeznanie
|
Witam się poniedziałkowo !
Znowu kilka dni nie mialam czasu na pisanie i jestem do tyłu ![]() Pamiętam ,że pisałyście o końcówce ciąży w ciepłych miesiącach - ja na razie staram się nie myśleć ani o porodzie ani o ostatnich dniach ciąży. Jak to pisała Grochola- na zapas należy Cię cieszyć a nie martwić ![]() U mnie ciąża jak na razie,( od kiedy minęły mdłości) przebiega dobrze ![]() Czuje się normalnie i funkcjonuje jak dawniej. Od czasu do czasu poleci mi krew z nosa ale podobno to normalne w ciąży więc staram się tym nie przejmować. Odebrałam w piątek wyniki badań i byłam u lekarza rodzinnego z nimi gdyż dała mi na niej skierowanie - i okazało się , że mam liczne bakterie w moczu ![]() Jutro mam wizytę u mojej gin , już się nie mogę doczekać ![]() A na obiadek dzisiaj u mnie gołąbki ! ![]() Cytat:
Podobno za 10 dni powinno być już dobrze. Także nie martw się , zapiszą Ci leki i bedzie ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miałam za ciemną barwę, ślad białka, ślad krwi i dość liczne kryształki szczawianów wapnia. Martwi mnie białko i krew. Fakt, że u mnie tylko ślad ale jednak. Na szczęście ciśnienie jest ok. Kryształki szczawianów to może być efekt zajadanego dzień przed badaniem barszczu czerwonego. Cytat:
![]()
![]() |
#2302 |
Rozeznanie
|
Witam
Z tymi bakteriami w moczu to tak jest że często się pojawiają w ciąży. Ja miałam i lekarz zalecił mi brać żuravit, niestety po tygodniach brania nadal mam bakterie ale nieliczne. Pisałyście o cuchach. Byłam wczoraj w kinie i przy okazji na zakupach (uwielbiam centra handlowe w których jest kino bo to jedyna okazja na zakupy, bo nigdy specjalnie mi się nie chce jechać) i w H&M są świetne bluzy (jeśli ktoś lubi) na normalnym dziale. Długie, ciepłe, w sam raz na tą pogodę, ze ściągaczem za pupą i sporą ilością miejsca na brzuch. W wielu sklepach widziałam ładne tuniki na lato i sporo jest spodni na gumce. Bardzo cieszy mnie też to że np w Bershka widziałam długie spódnice na lato na gumce! Super że będzie sporo ciuchów które będziemy mogły kupić na zwykłych działach bo te z ciążowych są często jak dla starych bab ![]() Może narobię też któreś apetytu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Też pomyślałam że chodzi o bakterie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zaczarowanadlaniego musi kiedys przejsc.. trzymaj sie cieplo. Tasia dziękuję , to właśnie chciałam uslyszec ze materialowe spodnie sa wygodne ![]() Dzis grochowke moja zjadlam juz 2 razy i chyba juz nie moge, bo zaraz mojemu TZ zjem cala :P troche mdlosciowo dzis mam ale daje jakos rade..stale pije wode - nie wiem czy to dobrze ale wkurza mnie to troche bo kubusiow wiele stoi a nie mam na nie smaka, herbaty tez jakos nie chce pic, kawy nie pijam :P a mleczko to ja lubie ale jak zaraz siegam po owoc to nieciekawie wyglada te polaczenie ;P
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Rozeznanie
|
kawa mrożona zimą też jest dobra
![]()
#2305 | |||||||
Raczkowanie
|
Nadrobiłam i pocytowałam, ale mi się jakoś skasowało
![]() Z tego co pamiętam Witam nowe dziewczynki i gratuluję ![]() Gratuluję również wszystkich udanych wizyt i badań ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do informowania o takich rzeczach na facebooku to trochę mnie to hmmm powiedzmy dziwi ![]() Lumpki- ja byłam pare razy na studiach i jakoś mnie to nie pociągało nic na siebie nie mogłam znaleźć, kiedy byłam w ciąży z Anią kiedyś weszłam z ciekawości i naprawdę fajne rzeczy można znaleźć z niskie ceny, często nawet markowe. Teraz jak chodzę do miasta to zawszę zajrzę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja rodziłam we wrześniu i też nie było tak źle ze spacerami, najfajniejsze są chyba jednak tak jak pisały dziewczyny kwiecień/maj jednak można sobie do tego listopada trochę pospacerować i tych paskudnych choróbsk też mniej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kciuki za jutrzejsza wizytę
![]() |
#2306 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
aa to przepraszam za pomyłkę.. jednak bez nerwów , bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() mmm ale musiała być pyszna zupka !! uwielbiam sery i por, możesz podać przepis ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | |||
Rozeznanie
|
Wy tak chwalicie się ze macie wizyty a ja dopiero za 10 dni
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2308 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio rzeczywiście bardzo mało piłam, więc podejrzewam, że to rzeczywiście może być powód tej dużej ilości bakterii. Powiedzcie proszę, czy miałyście badania na cytomegalowirusa (CMV)? Mi wyszedł wysoki wynik dodatni (przeciwciała w kl. IgG) i muszę zrobić jeszcze badania na przeciwciała w kl. IgM. Trochę się denerwuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do spodni - ja zamierzam na dniach kupić bo w żadne się nie mieszczę już ![]()
![]() |
#2310 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie kojarzę bym miała robione takie badania więc nie pomogę. Ogólnie z badań zaleconych przez gin miałam tylko - morfologię krwi, grupa krwi, glukoza na czczo, TSH, toxo igG i toxo igM oraz mocz... może resztę bd musiała robić poźniej? sama nie wiem czemu tak mało.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.