Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 22:01   #2281
rybka13
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
A z jakim pytaniem, bo nie ogarniam...
Z Twojej wypowiedzi wynikało, że jak nie dasz dziecku słodyczy, to mu odbierasz dzieciństwo.. Może coś źle zrozumiałam...
Sama daję, ale z umiarem. Jest to mały kawałeczek i tylko jeden, nie co godzinę. Poza tym syn jak zje ten kawałeczek to ma dosyć i nie prosi o więcej. Oczywiście nigdy nie dostanie przed śniadaniem, obiadem itd.
Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Kochana, wydaje mi się, że Integra napisała w ten sposób, bo Ty odniosłaś się do mojego przypadku, a ja dostęp do słodyczy miałam nieograniczony

ale dobra, nie robię za adwokata
mamaya z postu powyzej wynika, ze nie o to chodzilo. Nigdzie nie napisalam tego co napisala Integra. Moje dziecko nie je slodyczy do bolu i nie uwazam ze dziecko bez slodyczy jest nieszczesliwe czy ktos odbiera mu dziecinstwo. Nie lubie jak ktos interpretuje moje posty po swojemu i wychodzi na to ze robie zupelnie co innego. Chyba nikt tego nie lubi.
A odnosnie twojego postu- mialam na mysli, ze nie kazde dziecko ma nieograniczony dostep do slodyczy, i ze nie o takich sytuacjach pisalysmy, bo to ze problem z otyloscia jest to wiadomo.

Ale mialam dzis przygode...
Ide nadrobic.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

debesciara oby z corcia bylo juz tylko lepiej

Vegetka gratuluje synka

robaczek gratuluje corci
Mi tez dokucza spojenie, ale w sumie nie wiem jak jest dziecko ulozone, moze tez mnie rozpycha na dole, gdzies sie musi chowac skoro brzuch taki maly
A wagowo twoja corcia chyba nie taka duza, moj na polowkowym mial 481g

wiewiorka witaj, gratuluje corci
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 23:50   #2282
agnes208
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

No nadrobilam choc ciezko bylo. Co do slodyczy to mam zamiar dawac rozwaznie, do 3 roku wolalabym nie dawac wcale tych kupnych,planuje robic ciasta czy ciastka wlasne, galaretki z owocami. Zobaczymy jak to wyjdzie nie mam zamiaru tez sama czestowac dziecka typu choc mama da ci cukierki,niech samo o nie sie upomni. Tez kategorycznie zabraniac nie bede zeby pozniej nie bylo efektu psa spuszczonego ze smyczy. Wiadomo slodycze nie sa zdrowe ale tez nie mam zamiaruvrobic cyrku jak sie maly u cioci ciastkiem poczestuje. Tutaj zgadzam sie ze slodycze to czesc dziecinstwa bo chocby taka drobnostka jak objadanie cukierkow z choinki za gowniarza,prawie kazdy wspomina to z sentymentem. Ze slodyczami latwo przesadzic jak ze wszystkim zreszta ale przesadzic mozna w jedna albo druga strone. Bo rowniez ze zdrowego odzywiania mozna zrobic terror.

O matka ja sama i 70 gosci czy to mozliwe? Moze zrobie sobie teatr jednego aktora haha scena moja

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-03-04 o 23:53
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 00:43   #2283
ecencia
Raczkowanie

Czesc dziewczyny, melduje sie ze sporym opoznieniem. U mnie wszystko w porzadku. Postaram sie was troche nadrobic. Mam juz wybrane imie dla malej, bedzie Oliwia. I po chwale sie moim brzuszkiem. Mam nadzieje ze nie wyswietli sie ogromny bo pisze z tel.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 05:34   #2284
Fame
Zakorzenienie

ecencia śliczne foto!

A ja już nie mogę spać tż chrapie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 05:13 ----------

Dziewczyny wstawać! Obowiązki wzywają!

Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 05:45   #2285
svelta
Rozeznanie

Witam
Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie małe zakupy na allegro tak mnie wkręciłyście Jak przyjdzie paczka to Wam napiszę czy ta sprzedawczyni jest ok
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Ecencia ślicznych brzusio i biustonosz fajny? to sportowy? Sorki, że tak wypytuje, ale jestem na etapie poszukiwania czegoś dla siebie.

Edytowane przez svelta
Czas edycji: 2014-03-05 o 05:48
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 06:20   #2286
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny dzień nie powala urodą ale cóż zrobić? muszę ponegocjować pracę z domu.

Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 06:32   #2287
mamaya
Zakorzenienie

dzień dobry

ecencia, piękny brzuszek

Celebrinfea, no pogoda nie zachęca nawet do otwierania oczu słońce zapomniało o Warszawie

dzisiaj będzie mnie mało z Wami, bądźcie łaskawe i nie naprodukujcie 10 stron
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-05, 06:44   #2288
robaczek-85
Rozeznanie

Dzień dobry
zbieramy się z Młodym do przedszkola/
Muszę się przyznać, że dzisiaj pierwszy raz obudziłam się w nocy strasznie głodna i musiałam sobie zrobić kanapkę

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 06:45   #2289
ecencia
Raczkowanie

Svelta

Tak to sportowy z triumpha. Fajny bo normalnie ma na plecach zapiecie i porzadnie trzyma. A moj najnowszy zakup stanikowy to biustonosz z firmy ava linia plus size. Jestem nim zachwycona dlatego polecam. Bardzo dobrze trzyma dosc dyzy biust obecnie (75f) ladnie modeluje i cena znosna bo okolo 70zl.

Edytowane przez ecencia
Czas edycji: 2014-03-05 o 06:49
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 07:33   #2290
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, melduje sie ze sporym opoznieniem. U mnie wszystko w porzadku. Postaram sie was troche nadrobic. Mam juz wybrane imie dla malej, bedzie Oliwia. I po chwale sie moim brzuszkiem. Mam nadzieje ze nie wyswietli sie ogromny bo pisze z tel.

Bardzo ładny zgrabny brzuszek !

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Witam się rano
Wstałam przed 8 , bo wybieram się posypać głowę popiołem

A jutro czas wrócić do pracy po L4, i mam zagwozdkę bo w poniedziałek mam wizytę u endokrynologa, już przekładaną od roku... i trochę mi głupio bo lewo wrócę z l4 a już muszę powiedzieć że w poniedziałek mam wizytę u lekarza... i teraz nie wiem czy zwolnią mnie wcześniej bo pracuję od 14-18:30, a wizytę mam o 17 czy wziąć znowu l4 na ten dzień, chociaż wolałabym nie...
Nie mam możliwości pójść w inny dzień, bo lekarz przyjmuje tylko w poniedziałki od 15-17 czyli w takich godzinach jak pracuję...
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 07:34   #2291
sunfire
Rozeznanie

dzień dobry! kochane prześlijcie mi dzisiaj trochę mocy, bo mam niemoc totalną, czuję się jakbym miała wszystko z betonu całą noc jakieś głupie sny mnie męczyły hormonki szaleją

ecencia śliczny brzuszek!
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 07:45   #2292
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
dzień dobry! kochane prześlijcie mi dzisiaj trochę mocy, bo mam niemoc totalną, czuję się jakbym miała wszystko z betonu całą noc jakieś głupie sny mnie męczyły hormonki szaleją

: bounce::b ounce: ---> moc dla Ciebie
Stary 2014-03-05, 07:46   #2293
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry

ecencia, piękny brzuszek

Celebrinfea, no pogoda nie zachęca nawet do otwierania oczu słońce zapomniało o Warszawie

dzisiaj będzie mnie mało z Wami, bądźcie łaskawe i nie naprodukujcie 10 stron
Spoko naprodukujemy 20 :p

Cytat:

Przesyłamy
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 07:47   #2294
bambusiek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja już po badaniach krwi, wcinam śniadanko, a na 10 do kościoła.

Masakra jak mnie ręka boli po wkłuciu tam gdzie chodzę normalnie nic nie czuję, a tu gdzie mam od endokrynologa skierownie, to masakra, już 3 raz i zawsze bolesnie.

No i we wtorek wizyta u endokrynologa, ciekawe co tam się dzieje po lekach

Zaraz poczytam.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 07:55   #2295
Yuza
Raczkowanie

Dzień doberek

Melduje się znowu niewyspana. Ja nie wiem co się dzieje o godzinie 4, że codziennie dokładnie o tej porze się budzę
We Wrocławiu jest troszkę słońca, więc zamierzam to wykorzystać i iść pospacerować zanim się zachmurzy
sunfire
bambusiek słyszałam, że w ciąży pobieranie krwi może stać się bolesne zwłaszcza w tych końcowych miesiącach...a być może po prostu pielęgniarka jest niekompetentna:/

Co tutaj tak cicho?

Edytowane przez Yuza
Czas edycji: 2014-03-05 o 08:03
Yuza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-05, 08:05   #2296
Nautiz
Raczkowanie

Dzień dobry!

Dziś zaczynamy 6 miesiąc ciąży. Wow! Ale szybko minęło.
Obym tak dobrze jak teraz czuła się do końca ciąży.

Dzień dobry mamuśki. Eydrith, właśnie zajadam kanapki z serem białym i dżemorem - dooobre!
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 08:08   #2297
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dzień dobry mamuśki. Eydrith, właśnie zajadam kanapki z serem białym i dżemorem - dooobre!
ja wciągnęłam to samo !
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 08:08   #2298
mamaya
Zakorzenienie

Yuza, około godziny 4 zmienia się ciśnienie. Wtedy też bardzo często dochodzi do zawałów i zgonów. Wiem, wiem, może babom w ciąży nie powinno się pisać o takich rzeczach, no ale tak jest
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 08:12   #2299
malwiska
Zakorzenienie

Witajcie, ja dziś w doskoku bo tż ma wolne

Cytat:
Napisane przez Yuza Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Melduje się znowu niewyspana. Ja nie wiem co się dzieje o godzinie 4, że codziennie dokładnie o tej porze się budzę
We Wrocławiu jest troszkę słońca, więc zamierzam to wykorzystać i iść pospacerować zanim się zachmurzy
sunfire
bambusiek słyszałam, że w ciąży pobieranie krwi może stać się bolesne zwłaszcza w tych końcowych miesiącach...a być może po prostu pielęgniarka jest niekompetentna:/

Co tutaj tak cicho?
ja też się budzę zawsze o tej samej porze. wcześniej były to okolice 4 a teraz przed 2;/

Cytat:

też miałam głupie sny i niespokojny sen - chyba dlatego że dzisiaj wizyta i tylko powtarzam dzidziusiowi żeby był, bo nie czuję jeszcze ruchów więc tylko to mu gadam

Cytat:
Dzień dobry!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-05, 08:28   #2300
dusia_tcv
Zadomowienie

Byłam na pobraniu krwi kurde a dziś środa popielcowa moherowe berety się pchały aby tylko zdążyć do kościoła normalnie katastrofa dobrze że pielęgniarka jest moją dobrą kol bo inaczej bym czekała jeszcze 2godz
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 08:29   #2301
svelta
Rozeznanie

Mamcie, mam sprawę. Wiem, że listy wyprawkowe są na pierwszej stronie, ale chciałabym się upewnić. Chodzi mi typowo o rozmiar 62. Jak długo dziecko ponosi taki rozmiar? Bo nie wiem ile sztuk ciuszków pokupować... 5-6 kompletów wystarczy? Czuję się kompletnie zielona
Stary 2014-03-05, 08:40   #2302
malwiska
Zakorzenienie

zapomniałam że dziś popielec ... hmm w sumie rzadko chodzimy do koscioła więc pewnie dzisiaj też nie pójdziemy...

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Mamcie, mam sprawę. Wiem, że listy wyprawkowe są na pierwszej stronie, ale chciałabym się upewnić. Chodzi mi typowo o rozmiar 62. Jak długo dziecko ponosi taki rozmiar? Bo nie wiem ile sztuk ciuszków pokupować... 5-6 kompletów wystarczy? Czuję się kompletnie zielona
zależy jak duże dziecko Ci się urodzi. 62 możesz ubrać na mniejszego malucha i będzie dłużej służył, jak kupisz różnych firm to one się różnią wielkościami. Piszą że 56-62 to są rozmiary na 0-3 miesiące,
znajoma z klubu urodziła dziecko 52 i mowi że w niektórych 50 ich dziecko pływało, więc nie ma reguły, pisała też że na początku nie mogła dopasować pieluszek bo dziecko małe i potrafiła przebrać dziecko 3-5 razy w ciągu dnia bo pieluszka przepusciła. My mamy trochę lepiej bo będziemy rodzić w lato więc szybciej nam ciuszki wyschną.
a jak piszesz o komplecie to co masz na myśli?? np body i półśpiochy, pajac, kaftanik i śpiochy - bo to niby masz 3 zestawy ciuszków do ubrania. Czy chcesz kupić 6 body, 6 kaftaników, 6 półśpiochów, 6 pajacy, 6 śpiochów?? to tylko przykład bo niektórzy nie używają w ogóle śpiochów tylko same pajace,
Stary 2014-03-05, 08:45   #2303
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
zależy jak duże dziecko Ci się urodzi. 62 możesz ubrać na mniejszego malucha i będzie dłużej służył, jak kupisz różnych firm to one się różnią wielkościami. Piszą że 56-62 to są rozmiary na 0-3 miesiące,
znajoma z klubu urodziła dziecko 52 i mowi że w niektórych 50 ich dziecko pływało, więc nie ma reguły, pisała też że na początku nie mogła dopasować pieluszek bo dziecko małe i potrafiła przebrać dziecko 3-5 razy w ciągu dnia bo pieluszka przepusciła. My mamy trochę lepiej bo będziemy rodzić w lato więc szybciej nam ciuszki wyschną.
a jak piszesz o komplecie to co masz na myśli?? np body i półśpiochy, pajac, kaftanik i śpiochy - bo to niby masz 3 zestawy ciuszków do ubrania. Czy chcesz kupić 6 body, 6 kaftaników, 6 półśpiochów, 6 pajacy, 6 śpiochów?? to tylko przykład bo niektórzy nie używają w ogóle śpiochów tylko same pajace,
No właśnie liczyłam body,kaftanik,śpiochy, pajac jako komplet (nie żeby wszytsko na raz założyć, tylko jako 1 zestaw ubrań). Nie wiem co będzie mi się najlepiej sprawdzało dlatego nie wiem ile sztuk poszczególnych ubrań w tym rozmiarze kupić.
Stary 2014-03-05, 08:46   #2304
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
: bounce::b ounce: ---> moc dla Ciebie
Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Spoko naprodukujemy 20 :p
Przesyłamy
Cytat:
Napisane przez Yuza Pokaż wiadomość
Dzień doberek
sunfire
Co tutaj tak cicho?
dziękuję kochane

Cytat:
Dzień dobry!

ale leci ten czas... a dopiero co się dowiedziałyśmy
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 08:49   #2305
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie liczyłam body,kaftanik,śpiochy, pajac jako komplet (nie żeby wszytsko na raz założyć, tylko jako 1 zestaw ubrań). Nie wiem co będzie mi się najlepiej sprawdzało dlatego nie wiem ile sztuk poszczególnych ubrań w tym rozmiarze kupić.
nie musisz mieć wiele jak się urodzi to sama zobaczysz jaki rozmiar pasuje i w razie w po prostu dokupisz bo jak będzie większe to większa liczba ci się przyda 68 a nie 62 a jak mniejsze to 62 ponosi dłużej to właśnie jest prawdziwa loteria
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 08:50   #2306
joanna2228
Wtajemniczenie

Witam się porannie ale pospałam tylko taka pogoda u nas, że nie mam siły jakoś tak dziwnie
Miłego dnia mamusie
Ecencia śliczny masz brzusio
Nautiz 6 miesiąc to już poważnie brzmi , jak powiedziałam mojej mamie to zrobiła oczy jak 5 złotych że to już
Sunfire przesyłam Ci moją resztkę mocy
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 08:52   #2307
svelta
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny Postaram się nie przesadzać z ilością ciuszków chociaż najchętniej kupiłabym po 20 sztuk wszystkiego
Stary 2014-03-05, 08:53   #2308
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
no to dużo będziesz miała tych ciuszków, bo wszystkich ich nie nałożysz jednocześni. Niektórzy zakładają body zawsze bo traktują to jaką bielizne, jak masz body z długim rękawem to wystarczy body z długim i spiochy już bez kaftanika, można ubrać sam kaftanik ze spiochami albo pod to body na krótki rękaw, sam pajac lub body i pajac

Ja nie wiem jak to wyjdzie w praktyce bo będzie lato.

Ogólnie z opinii znajomych, dużo z nich nie lubi śpiochów, wygodniejsze są pajace, ale to zależy od człowieka. Tu powinna wypowiedzieć się mama która ma dzidziusia bo ja to tylko wiem w teorii

Edytowane przez malwiska
Czas edycji: 2014-03-05 o 08:54
malwiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 08:53   #2309
simka234
Wtajemniczenie

Cześć z ranka...dziś pospałam jak nigdy...
Bo mały wczoraj po poludniu i w nocy upodobał sobie mój żoładek i tak mnie nasuwał że w nocy z 5 razy wstawałam żeby się przesunoł a on konsekwentnie spowrotem ehhh...
Ale już się przesunoł i kopie jak szalony

Ecencia a wygodnie ci w tym staniku? Bo jak kupiłam sobie sportowy biustonosz to strasznie uciska mnie na brzuch
mam duży biust i straszny problem z dobraniem biustonosza bo albo mi się z wpija w brzuch albo w żebra....
Ładny brzuszek mój przy twoim to mi się duży wydaje strasznie

Malwiska...a z jakiej dzielnicy jestes bo ja z Ursusa?

Mój tż poszedł kołyskę robić dla małego

Mały też często kopie o 5 nad ranem taki ma styl ja ruchy czuje od 16 tygodnia...teraz to juz sa kopniaki niezłe

Też mam problemy z kręgosłupem i zobaczymy jak się to rozwinie to może też bedzie cc...ale to pewnie wyjdzie w trakcie
A co do słodyczy to wszystko trzeba wypośrodkować
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 08:55   #2310
wiewiora1986
Raczkowanie

GG do wiewiora1986

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
mamaya z postu powyzej wynika, ze nie o to chodzilo. Nigdzie nie napisalam tego co napisala Integra. Moje dziecko nie je slodyczy do bolu i nie uwazam ze dziecko bez slodyczy jest nieszczesliwe czy ktos odbiera mu dziecinstwo. Nie lubie jak ktos interpretuje moje posty po swojemu i wychodzi na to ze robie zupelnie co innego. Chyba nikt tego nie lubi.
A odnosnie twojego postu- mialam na mysli, ze nie kazde dziecko ma nieograniczony dostep do slodyczy, i ze nie o takich sytuacjach pisalysmy, bo to ze problem z otyloscia jest to wiadomo.
Co do słodyczy to trzeba wszystko z umiarem. Wszystko jest dla ludzi, ale trzeba pamiętać, aby nie zastępować normalnego posiłku czymś słodkim, bo np. dziecko nie chce nic innego jeść i przede wszystkim nie podawać dużych ilości. Od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi mała słodkość Takie moje zdanie.

Cytat:
Yuza, około godziny 4 zmienia się ciśnienie. Wtedy też bardzo często dochodzi do zawałów i zgonów. Wiem, wiem, może babom w ciąży nie powinno się pisać o takich rzeczach, no ale tak jest
Też budzę się w okolicach godziny 4 a w tej nocy to już wyjątkowo nie mogłam usnąć. Strasznie zaczęły mi nogi cierpnąć i rzucałam się z boku na bok. Masakra. A teraz siedzę i czuję się strasznie słaba....chyba zmiana pogody daje dodatkowo w kość.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości