Każda dba o ładny brzuszek by zamieszkał w nim maluszek - cz. 13 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-30, 20:41   #2281
meire
Zakorzenienie

Dot.: Każda dba o ładny brzuszek by zamieszkał w nim maluszek - cz. 13

Jagatka... Ty to cos naprawde szybko padasz ostatnio... otul sie welenka i spiochaj ladnie...

Leine, my to mamy jednak duzo wspolnego.. to na nastepnym spotkaniu, spakujemy sie z laskami do mojego auta i jak pojedziemy do ogrodu zoo, to se zapuscimy muze i bedziemy spiewac.. U mnie basy tak pieknie chodza, ze az mi sie lusterka trzesa przy dobrym bicie.. moja Zuza to spiewa zawsze ze mna..

Wiecznie, tabsy poprawiajace jakosc meskiego nasienia.. moj gin mowil, ze sa bardzo dobre i ma brac...

A ja sie zdrzemnelam po poludniu i mi sie nie chce spac... bylismy teraz godzine na spacerze i dalej nic... Zazycze sobie masazyk pleckow chyba..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 20:50   #2282
Leine
Zakorzenienie

Jak mnie wkur... Ten tapatalk chce przeczytać nowa wiadomość i mi jej nie pokazuje... Mimo odświeżania po 10 razy

Sent from my RM-821_eu_poland_360 using Tapatalk
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 20:51   #2283
vioris
Zakorzenienie

A mnie tak brzuch napinkala i cyce że Boli mnie już ewidentnie na @ czyli pewnie jutro, pojutrze tak jak myślałam. Jaki ten mój organizm jest wredny Jak się starałam to mi owulki przeciągał w nieskończoność a jak nie staramy się to mi cykl wrócił do normy a owulka w okolice 15-18dc A tak to mi owulki wychodziły nawet w 26 dc
Oczywiście jak wrócę do starań to znowu będzie to samo

Ale ja go oszukam i nie wrócę do starań tak na niby, ciii

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Jak mnie wkur... Ten tapatalk chce przeczytać nowa wiadomość i mi jej nie pokazuje... Mimo odświeżania po 10 razy

Sent from my RM-821_eu_poland_360 using Tapatalk
Dlatego wróciłam do aplikacji wizaz
Stary 2014-03-30, 20:54   #2284
Lea_ny
Zakorzenienie

A mi Tapatalk dziala zdecydowanie sprawniej, niż wizazowa aplikacja Szkoda, ze dopiero ostatnio odkryłam Tapa, bo juz cholery czasem dostawalam przez tamtą apkę

Wysłane z mojego HTC Desire C przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-30, 20:55   #2285
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Jagatka... Ty to cos naprawde szybko padasz ostatnio... otul sie welenka i spiochaj ladnie...

Leine, my to mamy jednak duzo wspolnego.. to na nastepnym spotkaniu, spakujemy sie z laskami do mojego auta i jak pojedziemy do ogrodu zoo, to se zapuscimy muze i bedziemy spiewac.. U mnie basy tak pieknie chodza, ze az mi sie lusterka trzesa przy dobrym bicie.. moja Zuza to spiewa zawsze ze mna..

Wiecznie, tabsy poprawiajace jakosc meskiego nasienia.. moj gin mowil, ze sa bardzo dobre i ma brac...

A ja sie zdrzemnelam po poludniu i mi sie nie chce spac... bylismy teraz godzine na spacerze i dalej nic... Zazycze sobie masazyk pleckow chyba..

podałabyś mi jakiegoś linka do tych tabletek?
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:03   #2286
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
A mi Tapatalk dziala zdecydowanie sprawniej, niż wizazowa aplikacja Szkoda, ze dopiero ostatnio odkryłam Tapa, bo juz cholery czasem dostawalam przez tamtą apkę

Wysłane z mojego HTC Desire C przy użyciu Tapatalka
Ale w jakim sensie sprawniej? Mi ten cały tapatalk tak zamulał że masakra I to wina jest aplikacji bo u mnie wszystko na telefonie śmiga aż miło, a to cholerstwo zamulało. Zanim się włączyła wiadomość nowa to mijały ze 3-4 sekundy i tak było z wszystkim. A na wiziaz mi to wszystko się otwiera w mig
Stary 2014-03-30, 21:05   #2287
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
podałabyś mi jakiegoś linka do tych tabletek?
Na DOZ-ie sobie wpisz.. Sa w promocji teraz za 36zl z groszami.. Zamawialam mojemu w zeszlym tygodniu.. A zawsze kupowalam za 50 zl.. FERTIMEN.. Biale opakowanie z granatowymi napisami.. Nie umiem tutaj wklejac linkow..

Leine, mnie ten tapacostam tez wkurzal.. W wizazowej aplikacji jest lepiej...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-03-30, 21:13   #2288
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Na DOZ-ie sobie wpisz.. Sa w promocji teraz za 36zl z groszami.. Zamawialam mojemu w zeszlym tygodniu.. A zawsze kupowalam za 50 zl.. FERTIMEN.. Biale opakowanie z granatowymi napisami.. Nie umiem tutaj wklejac linkow..

Leine, mnie ten tapacostam tez wkurzal.. W wizazowej aplikacji jest lepiej...

aha,to już wiem które
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:44   #2289
maciejka1987
Zakorzenienie

witam,

Ja mam teraz pracowity okres, jakby ktoś za mną tęsknił ...

-co do aut my mamy peugota 407, wózek pewnie wejdzie, ale nigdy żadnego wózka nie wkładałam, to na 100% nie wiem.
-co do dzieci, to ja też troszkę zazdraszczam tym, które już jakieś mają. Może mnie budzić wcześnie rano, grymasić itd. i tak chcę dziecko. Powiedzcie, nie drażni Was jak ktoś mówi " i wy się doczekacie..już niedługo ... " bo mnie strasznie.

Teraz dni mam wypełnione maksymalnie, a i tak nie ma dnia, żebym nie myślała o dzieciach.

Widziałam, że była dyskusja o kasjerach. To ja jako osoba obsługująca kasę wypowiem się, że mogłabym książkę napisać o zachowaniach klientów. Mam wielu stałych klientów z którymi mam super kontakt, zawsze zagadam coś , ale zdarzają się tacy, co niby eleganccy i na pierwszy rzut oka mają klasę, a jak przychodzi co do czego to słoma im z butów zaczyna wychodzić. Wiem, że kasjerzy pracują w gruncie rzeczy całym ciałem, dlatego też nie akceptuję jakichś niechlujnych, brudnych. ALe wierzcie mi klienci też potrafią dać mega w kość. Ostatnio babka młoda, elegancja zrobiła mi awanturę, że oszukujemy klientów na kasę, bo ona wzieła rzecz x za 11,9 i rzecz y za 8,9 , a ja rządam ponad 20 złotych ( 20,8 zł wychodzi). I babka zaczyna liczyć 11 + 8 = 19 to skąd mi się ponad 20 zł wzięło, tłumaczę jej jak krowie na rowie, a ta od debili mnie zaczęła wyzywać i nie wierzyła, że 11,9+8,9=20,8 kazała mi przynieść kalkulator i dopiero wtedy sobie policzyła i wyszło jej to samo co mi..ludzie w kolejce to pękali ze śmiechu. Jestem mega miła, ale czasami cycki opadają. Tak samo czasem mam problem z drobnymi i normalne jest to, że nie szczerzę zębów gdy muszę wszystkie swoje drobne wydać, bo ktoś bierze coś za 2 zł i płaci 100zł. I jeszcze wielki foch bo resztę w 5zł wydaję..jakby to ode mnie zależało...
a najlepsi są klienci, którzy nie mogą 1 minuty poczekać. Czasem jest tak, że zajmuję się 1 klientem i podchodzi inny, to witam się z nim i mówię, że musi poczekać bo już kogoś obsługuję, to foch i straszą, że jak nie podejdę to do konkurencji pójdą... Normalnie jak dzieci

6.2.15

Edytowane przez maciejka1987
Czas edycji: 2014-03-30 o 21:51
maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:47   #2290
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
My zmienialismy auto na wieksze, to kupilismy toyote corolle verso.. Automat.. Ja jestem tak zakochana w tym samochodzie, ze nie pytajcie... duzy, przestronny, wielki bagaznik (na wozek :P ) nic sie z nim nie dzieje.. A automat idealny po miescie... ja to go bardziej kocham, niz moj Tz...
Mania, do jakiejs konkretnej kwoty szukacie??..

Nie cierpie automatów

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość

Mnie też się stilo podoba, ostatecznie stanęło na grande punto ale nie wiem czy nam się teraz (znaczy kiedyś) wózek zmieści do bagażnika

Coś większego powiadasz mnie sie combi nie podobają, bo kojarzą mi się z karawanem:
Mi się w stilo podoba przód i bok,tył już paskudny fajne są te 3drziowe,ale gdzie 3drzwiowe z dwójką maluchów.

Mi też sie z karawanami kojarzą.jedynie te nowsze fajnie zgrabnie wyglądają.

Cytat:
a ja byłam na spacerku z córą, bezdomkę zaliczyłam, rureczki kupiłam i zostały ost sztuki

córa przeszła dziś ponad 3km sama

Zaliczyłam również plac zabaw ale szybko z niego poszłam, bo ludzie to jakaś porażka... piją piwo przy dzieciach, w ogóle duzo agresji a laska którą znam z widzenia jeszcze za czasów gdy autobusem jeździłam- piękna to i też myślałam, że mądra, a ta szarpnęła swoje 8-
/10 letnie dziecko za ramię i mówi: "przestań tak ☠☠☠☠a robić" bo ta robiła fikołki do tyłu na drążku, głowa w dół i włosami szurała o ziemię...
dla niej liczyło się, że "ma CZYSTE WŁOSY" a nie to, że głowa do ziemi to było z 5 cm i jakby dobrze pierdykła głową to po dzieciaku by było

ale nie, bo po co, ważniejsza jest czystość włosów przecież

a w bezdomce to babsztyl o mało co mnie nie zabiła (kasjerka) bo jej dałam całe 20zł a nie ODLICZONE... a facet przede mną dał jej odliczone to i uśmieszki były i o mało się nie posrała tak się szczerzyła do niego, a mi ponure "dowidzenia" (bo ja pierwsza powiedziałam) i najlepiej chuj ci w dupę na drogę

brak wychowania, naprawdę...

to je polska

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Meire GUPOLU cicho bądź! dziś się śmiejemy a w środę będę ryczeć

Leine u mnie w bezdomce (jak Ty to mówisz) wszystkie panie - i młode i starsze- są bardzo miłe za to obok w tesco to po prostu porażka... same młode pracują, żuja gumę, ani dzień dobry, ani proszę, ani dziękuję, ani zapraszam, ani do widzenia - no NIC z siebie same nie dają... Kiedyś specjalnie powiedziałam głośno Dziekuję, do widzenia! To burknęła do widzenia i tyle... do tego mają ochydnie brudne paznokcie, nawet te koszulki firmowe brudne, podziurawione, i nie wspomnę że jedna dziewczyna ma koło 25 lat i nie ma zębów jak już coś powie to nie idzie jej zrozumieć i wiecznie tłuste włosy nie cierpię tam chodzić [COLOR="Silver"]
]

z tym się zgodzę

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Dziękuję kochane

Dzisiaj jak się żegnaliśmy z Tż'em to mu powiedziałam żeby trzymał kciuki. To mi odpowiedział, że on już wie, że jestem jego nosicielką (jakkolwiek dziwacznie to brzmi) Wczoraj zaczął szukać samochodu, bo przecież do tego co mamy się wózek nie zmieści, a później mu się przypomniało, że przecież będziemy mieć bliźniaki (tak, on już jest pewien) to oglądał sobie wózki dla bliźniaków :mdlaje: Na nic moje tłumaczenia, że nie wiadomo, że małe szanse i żeby się wstrzymał z tą ekscytacją a i jeszcze sobie wymyślił, że fajne będą bliźniaki, bo jedno będę wychowywać ja, a drugie on i nie będziemy się kłócić w kwestiach wychowawczych uż nie mam siły na niego!!
Jakie to piękne musi się Wam udać

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Cześć. Wpadłam na chwilę bo mam tylko tel. Net w domu coś nie działa. Widzę że temat samochodów, a my wczoraj sprzedaliśmy naszą corollę i tez trzeba szybko kupić coś w combi i tez Toyotę teraz wszędzie pieszo ja to normalka bo i tak prawka nie mam ale dla M to dramat
Są jakieś nowe wieści lub 2 kreski?

cześć kamelciu do toyoty nie są drogie części?

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość

Nad vectrą b mówisz?
Ahaaaa

Cytat:
A mnie tak brzuch napinkala i cyce że Boli mnie już ewidentnie na @ czyli pewnie jutro, pojutrze tak jak myślałam. Jaki ten mój organizm jest wredny Jak się starałam to mi owulki przeciągał w nieskończoność a jak nie staramy się to mi cykl wrócił do normy a owulka w okolice 15-18dc A tak to mi owulki wychodziły nawet w 26 dc :
Oczywiście jak wrócę do starań to znowu będzie to samo
Stres wydłuża Wam cykle wiecie o tym

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:50   #2291
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
witam,

Ja mam teraz pracowity okres, jakby ktoś za mną tęsknił ...

-co do aut my mamy peugota 407, wózek pewnie wejdzie, ale nigdy żadnego wózka nie wkładałam, to na 100% nie wiem.
-co do dzieci, to ja też troszkę zazdraszczam tym, które już jakieś mają. Może mnie budzić wcześnie rano, grymasić itd. i tak chcę dziecko. Powiedzcie, nie drażni Was jak ktoś mówi " i wy się doczekacie..już niedługo ... " bo mnie strasznie.

Teraz dni mam wypełnione maksymalnie, a i tak nie ma dnia, żebym nie myślała o dzieciach.

Widziałam, że była dyskusja o kasjerach. To ja jako osoba obsługująca kasę wypowiem się, że mogłabym książkę napisać o zachowaniach klientów. Mam wielu stałych klientów z którymi mam super kontakt, zawsze zagadam coś , ale zdarzają się tacy, co niby eleganccy i na pierwszy rzut oka mają klasę, a jak przychodzi co do czego to słoma im z butów zaczyna wychodzić. Wiem, że kasjerzy pracują w gruncie rzeczy całym ciałem, dlatego też nie akceptuję jakichś niechlujnych, brudnych. ALe wierzcie mi klienci też potrafią dać mega w kość. Ostatnio babka młoda, elegancja zrobiła mi awanturę, że oszukujemy klientów na kasę, bo ona wzieła rzecz x za 11,9 i rzecz y za 8,9 , a ja rządam ponad 20 złotych ( 20,8 zł wychodzi). I babka zaczyna liczyć 11 + 8 = 19 to skąd mi się ponad 20 zł wzięło, tłumaczę jej jak krowie na rowie, a ta od debili mnie zaczęła wyzywać i nie wierzyła, że 11,9+8,9=20,8 kazała mi przynieść kalkulator i dopiero wtedy sobie policzyła i wyszło jej to samo co mi..ludzie w kolejce to pękali ze śmiechu. Jestem mega miła, ale czasami cycki opadają. Tak samo czasem mam problem z drobnymi i normalne jest to, że nie szczerzę zębów gdy muszę wszystkie swoje drobne wydać, bo ktoś bierze coś za 2 zł i płaci 100zł. I jeszcze wielki foch bo resztę w 5zł wydaję..jakby to ode mnie zależało...
aż nie chce mi się tego komentować...

Meire czekam na whatsappie piczonku

Viorka ile czekasz na wyschniecie pach?? Bo ja po 1h i dalej takie klejace? Nie wiem... Moze za dużo tego nakladam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-30, 21:56   #2292
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Nie cierpie automatów

Mi się w stilo podoba przód i bok,tył już paskudny fajne są te 3drziowe,ale gdzie 3drzwiowe z dwójką maluchów.

Mi też sie z karawanami kojarzą.jedynie te nowsze fajnie zgrabnie wyglądają.

Stres wydłuża Wam cykle wiecie o tym
A ja kocham automaty po tym jak mieliśmy Audi A4 w automacie. No bajka. Ale tż woli manuala bo on się musi ścigać a w automacie to se nie da
A jak Ci się kombi nie podobają to mój Ci się nie spodoba też bo mamy kombi właśnie

Cytat:
Viorka ile czekasz na wyschniecie pach?? Bo ja po 1h i dalej takie klejace? Nie wiem... Moze za dużo tego nakladam
Na pewno pół godziny. Ale jak tak długo to może za dużo dajesz ja akurat tego co Ty nie miałam, więc nie wiem Może to jakoś dłużej schnie, może bardziej wodniste jest

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2014-03-30 o 22:03
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:58   #2293
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Maciejka a co my posiadający dziecko możemy Wam powiedzieć?jak pocieszyć?jak ktoś komuś umrze to też sie mówi moje kondolencje i bardzo mi przykro no i co można więcej powiedzieć?a mnie może wkurzać że "ja już jedno dziecko mam" tak choćbym ja albo ktoś na więcej nie zasługiwał

Igorek ur.4.09.2010

Edytowane przez Carmenaa_88
Czas edycji: 2014-03-30 o 21:59
Stary 2014-03-30, 22:03   #2294
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Maciejka a co my posiadający dziecko możemy Wam powiedzieć?jak pocieszyć?jak ktoś komuś umrze to też sie mówi moje kondolencje i bardzo mi przykro no i co można więcej powiedzieć?a mnie może wkurzać że "ja już jedno dziecko mam" tak choćbym ja albo ktoś na więcej nie zasługiwał

Dokładnie
Co z tego że mam jedno, skoro chcę dwoje albo i troje? I niby ma mnie to pocieszać, że jedno już mam? A jak ktoś gada na ten temat, że nie może mieć dzieci to co ktoś inny ma mu powiedzieć? Powinien odpowiedzieć: "widocznie nie jest Ci dane mieć dziecko", albo "widocznie na dziecko nie zasługujesz skoro go nie masz", czy może "przestań zrzędzić tylko się do roboty zabierz" bo takie teksty też już słyszałam. Albo takie pytania w stylu "dziiiwne, ja to zaszłam od razu, a może nie wiesz kiedy masz owulację? Wiesz to się łatwo wylicza, jak twój cykl ma 28 dni to w 14 dniu masz owulację, Liczyłaś sobie?" No to chyba by szlak trafił na miejscu po takim tekście. Więc jak komuś się mówi o problemie to on taktownie odpowiada: "nie martw się, niedługo będziesz mieć, przyjdzie czas" Bo właśnie nic innego nie może powiedzieć
Stary 2014-03-30, 22:09   #2295
Leine
Zakorzenienie

Carmena, Viorka zgadzam się z Wami calkowicie

Maciejka a nie wkurzalo Cię to, jak pisalysmy o współczuciu jak straciłaś dziecko??

Viorisku hmm nie wiem ale ogólnie to działa. Wyschnie ale nie zrobi sie taki bialy nalot tylko jakby klejące bylo ale na palcach nie ma śladu od tego jak sprawdzam
Stary 2014-03-30, 22:11   #2296
meire
Zakorzenienie

Leine.. Dopiero przeczytalam wiadomosc od Ciebie... Bo mi maz masaz robil.. jutro popatrze, co za cudo mi tam podeslalas, bo teraz jestem juz rozmiekczona po tym masazu i ide spac...

Dobranoc, piczyndy Kochane..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-03-30, 22:13   #2297
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Carmena, Viorka zgadzam się z Wami calkowicie

Maciejka a nie wkurzalo Cię to, jak pisalysmy o współczuciu jak straciłaś dziecko??

Viorisku hmm nie wiem ale ogólnie to działa. Wyschnie ale nie zrobi sie taki bialy nalot tylko jakby klejące bylo ale na palcach nie ma śladu od tego jak sprawdzam
No to białe nie będzie, przynajmniej Etiaxil nie jest biały tylko klejący trochę. No i w nocy nie jest to idealne uczucie, bo właśnie się lekko lepi ale rano się to zmywa wszystko dokładnie i już masz suche paszki
Stary 2014-03-30, 22:13   #2298
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:

ale mi nie chodziło, że nie lubię jak osoby mające dzieci tak mówią, ale wszyscy..choć masz racje, mogło tak zabrzmieć, ale nie chciałam tego. Jak osoba nie mająca ani jednego dziecka mi tak powie też się wkurzam. Także nie był to żaden wyrzut tylko taka moje refleksja..dokładnie tak jak z kondolencjami, niby nie wiadomo co innego powiedzieć, ale samo to wyrażenie "moje kondolencje" jak dla mnie jest takie hmm zbyt uniwersalne/bezosobowe.
Wam zazdroszczę tego budzenia, grymaszenia, też tak chcę

6.2.15

Stary 2014-03-30, 22:23   #2299
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
No to białe nie będzie, przynajmniej Etiaxil nie jest biały tylko klejący trochę. No i w nocy nie jest to idealne uczucie, bo właśnie się lekko lepi ale rano się to zmywa wszystko dokładnie i już masz suche paszki
uff.... To czemu nie gadalas tego od razu??
ja po tym niemieckim mialam suche, biale pola po 1 użyciu, potem juz tak nie bylo i podraznilo wiec dalam kulkę koleżance
a teraz chcialam spróbować ziaji i no wlasnie to samo mam co Ty w nocy... Uczucie spocenia, jest wilgotne no ale zmywam i jest ok. Moze jednak dobrze robię?

Meire czasu nie masz??? to ja czekam, chcialam poromansować a ta się pieści z tz co za wredny babok!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-30, 22:26   #2300
debraM
Wtajemniczenie

Dzięki Carmenka

Ja też uciekam spać, dobranoc

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 22:32   #2301
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
uff.... To czemu nie gadalas tego od razu??
ja po tym niemieckim mialam suche, biale pola po 1 użyciu, potem juz tak nie bylo i podraznilo wiec dalam kulkę koleżance
a teraz chcialam spróbować ziaji i no wlasnie to samo mam co Ty w nocy... Uczucie spocenia, jest wilgotne no ale zmywam i jest ok. Moze jednak dobrze robię?

Meire czasu nie masz??? to ja czekam, chcialam poromansować a ta się pieści z tz co za wredny babok!
Dobrze robisz A ile razy Ty to stosujesz? Bo Etiaxil się stosuje raz na 3 dni i już
Stary 2014-03-30, 22:32   #2302
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
ale mi nie chodziło, że nie lubię jak osoby mające dzieci tak mówią, ale wszyscy..choć masz racje, mogło tak zabrzmieć, ale nie chciałam tego. Jak osoba nie mająca ani jednego dziecka mi tak powie też się wkurzam. Także nie był to żaden wyrzut tylko taka moje refleksja..dokładnie tak jak z kondolencjami, niby nie wiadomo co innego powiedzieć, ale samo to wyrażenie "moje kondolencje" jak dla mnie jest takie hmm zbyt uniwersalne/bezosobowe.
Wam zazdroszczę tego budzenia, grymaszenia, też tak chcę
Wiem że to ogólnie.No bo ja też się zastanawiam zawsze co mam Wam starającym się tak długo powiedzieć.ja już mam dziecko,długo się nie starałam i mam drugie i też nie raz mi chodzi po głowie "a w dupie mają moje pocieszenie pewnie jak ja sobie już dwójke ukulałam i co ja tam wíem".też mnie satysfakcjonuje hasło "doczekasz sie" bo wiem że to takie jałowe no ale czasem nic więcej nie idzie wydusić.
I dobrze że poruszony został ten temat bo nie raz chciałam powiedzieć o tym że mimo że tak łatwo mi poszło to potwornie Was rozumie wszystkie tutaj i żyje waszymi owulacjami,testami í badaniami.mimo że mogłabym wsadzić nos w mamusiowy i mieć to gdzieś.ale nie ni chuja sie mnie stąd nie pozbędziecie.będe Was tu wk.urwiać z tą dwójką dzieci i dopingować jałowymi tekstami niekiedy

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-03-30, 22:34   #2303
vioris
Zakorzenienie

Spadam na Project Runway i spać, dobranoc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-30, 22:37   #2304
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie
Co z tego że mam jedno, skoro chcę dwoje albo i troje? I niby ma mnie to pocieszać, że jedno już mam? A jak ktoś gada na ten temat, że nie może mieć dzieci to co ktoś inny ma mu powiedzieć? Powinien odpowiedzieć: "widocznie nie jest Ci dane mieć dziecko", albo "widocznie na dziecko nie zasługujesz skoro go nie masz", czy może "przestań zrzędzić tylko się do roboty zabierz" bo takie teksty też już słyszałam. Albo takie pytania w stylu "dziiiwne, ja to zaszłam od razu, a może nie wiesz kiedy masz owulację? Wiesz to się łatwo wylicza, jak twój cykl ma 28 dni to w 14 dniu masz owulację, Liczyłaś sobie?" No to chyba by szlak trafił na miejscu po takim tekście. Więc jak komuś się mówi o problemie to on taktownie odpowiada: "nie martw się, niedługo będziesz mieć, przyjdzie czas" Bo właśnie nic innego nie może powiedzieć
Masz rację, może po prostu nie ma lepszej odpowiedzi?

Cytat:

Przegięłaś trochę z tym porównaniem.

Jak straciłam dziecko i ktoś pisał czy mówił mi, że mu przykro i mi współczuje, to nigdy nie powiedziałabym, że to mnie wkurzało...bardziej, że po prostu takie wyrażenia nie wpływają na poprawę mojego nastroju.

Uważam po prostu, że czasami oczekujemy jakiegoś pocieszenia ( sami nie wiemy tak naprawdę jakie słowa mogłyby nas pocieszyć) i takie bezpieczne sformuowania choć taktowne nie pomagają nam.

6.2.15

Stary 2014-03-30, 22:39   #2305
Leine
Zakorzenienie

Carmena ostatnie zdanie z chujem mi sie najbardziej podobalo

Viora teraz mam 3 dzien na noc a potem 1x w tyg mam robić lekko swędzi, ale nie tak jak kiedyś... Ba! Chyba je susze ponad godzinę i leże z cycami na wierzchu

tez idę spac, dobranoc
Stary 2014-03-30, 22:41   #2306
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Prawda jest taka że w niektórych sytuacjach rzadne słowa nie pomogą.słowa to tylko słowa. Więc lepiej milczeć,nie mówíć nic?

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-03-30, 22:57   #2307
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem że to ogólnie.No bo ja też się zastanawiam zawsze co mam Wam starającym się tak długo powiedzieć.ja już mam dziecko,długo się nie starałam i mam drugie i też nie raz mi chodzi po głowie "a w dupie mają moje pocieszenie pewnie jak ja sobie już dwójke ukulałam i co ja tam wíem".też mnie satysfakcjonuje hasło "doczekasz sie" bo wiem że to takie jałowe no ale czasem nic więcej nie idzie wydusić.
I dobrze że poruszony został ten temat bo nie raz chciałam powiedzieć o tym że mimo że tak łatwo mi poszło to potwornie Was rozumie wszystkie tutaj i żyje waszymi owulacjami,testami í badaniami.mimo że mogłabym wsadzić nos w mamusiowy i mieć to gdzieś.ale nie ni chuja sie mnie stąd nie pozbędziecie.będe Was tu wk.urwiać z tą dwójką dzieci i dopingować jałowymi tekstami niekiedy

z nami o trzecie się postarasz

Ja wiem, że słowa to tylko słowa, tylko czasami może za dużo od nich oczekujemy. dlatego ja np nie rozpowiadam, że się staram, bo guzik to ludzi obchodzi i wolę uniknąć głupich rad.

Tak samo było po poronieniu, niby pisałyście, że mi współczujecie, ale nie zakończyłyście tematu tylko na tym stwierdzeniu i patrząc na ogół napisanych wtedy przez Was wszystkie wypowiedzi czułam się lepiej.

6.2.15

Stary 2014-03-30, 23:38   #2308
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
z nami o trzecie się postarasz

Ja wiem, że słowa to tylko słowa, tylko czasami może za dużo od nich oczekujemy. dlatego ja np nie rozpowiadam, że się staram, bo guzik to ludzi obchodzi i wolę uniknąć głupich rad.

Tak samo było po poronieniu, niby pisałyście, że mi współczujecie, ale nie zakończyłyście tematu tylko na tym stwierdzeniu i patrząc na ogół napisanych wtedy przez Was wszystkie wypowiedzi czułam się lepiej.
Te słowa powiedziane z serca mogą wiele dać Niż jakby ktoś powiedział czego płaczesz, jesteś młoda i urodzisz, żadna z nas nie chciała by czegoś takiego usłyszeć. Co niektórym ludziom wydaje się że jak już ma dziecko to pozjadał wszystkie rozumy
Stary 2014-03-31, 06:03   #2309
manieczka1
Zakorzenienie

Witam się w poniedziałek. Zmykam do pracy

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 06:22   #2310
malinOla1
Wtajemniczenie

Cześć kobietki

Wysłane z mojego X2 10.25 przy użyciu Tapatalka

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości