Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-07-04, 12:49   #2281
aamidale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez bebemwls Poka¿ wiadomo¶æ
Hej u mnie bez zmian 77,5 kg

aamidale mam podobnie jak Ty od wczoraj mi siê koñczy okres i co pozbêdê siê tampona-bo mam nadzieje,¿e ju¿ koniec imprezy- to przy nastêpnej wizycie w toalecie okazuje siê ¿e muszê zak³adaæ od nowa "korka" te¿ nie nawidze tych dni,ale zauwa¿y³am,¿e odk±d æwiczê regularnie to okres mam mniej obfity i uci±¿liwy-brak bóli podbrzusza,migren,nudno¶c i

Malinka_Malinka nie mam z³otego ¶rodka staram siê jedynie je¶æ regularnie i pic du¿o wody. Swoj± drog± jak mam napad na s³odkie(jak teraz przed i w trakcie okresu)to pozwalam sobie na co¶ s³odkiego w zamian np jogutra czy owoca ale staram siê nie przekraczæ mojej dziennej dawki kalorii 1600 aby nie spowolniæ metabolizmu
Ja juz bym to chciala miec za sob±... bo jestem totalnie bezuzyteczna, czujê siê jak namokniêta tektura..

27.02.2012
aamidale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-04, 13:30   #2282
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Dziewczyny, a mo¿e stworzymy sobie wspólnie zbiór rad dla odchudzaj±cych siê s³oni±tek

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-04, 19:44   #2283
201607111017
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 624

Malinka S³oni±tek?

Dzisiaj poch³onê³am:

8:00- 2 kanapki z guacamole, sa³at± i pomidorem,
11:30- 1 jab³ko+ 4 ³y¿ki br±zowego ry¿u+ cynamon,
13:00- 50 gram orzeszków solonych ,
15:00- 1/4 g³ówki kalafiora+ 1 ser camembert+ 2 ogórki ma³osolne,
20:00- 1/4 arbuza.
201607111017 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-04, 22:29   #2284
jagoodka21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 117

Dziewczyny, dzi¶ na wadze 97,6
To jakie¶ 2 kg wiêcej przez tydzieñ nie wiem co jest grane.....
Muszê zwa¿yæ siê na jakiej¶ innej wadze ¿eby siê upewniæ czy ta siê nie zepsu³a.

Trochê mnie to podlamalo: ( Ehhhhh
Stary 2014-07-04, 23:37   #2285
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Napisane przez jagoodka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Muszê zwa¿yæ siê na jakiej¶ innej wadze ¿eby siê upewniæ czy ta siê nie zepsu³a.

Niemo¿liwe, a nie jeste¶ przed @ ??

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-05, 09:43   #2286
pretty_girl19892
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 784
GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez mamdwaoka Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiaj poch³onê³am:

8:00- 2 kanapki z guacamole, sa³at± i pomidorem,
11:30- 1 jab³ko+ 4 ³y¿ki br±zowego ry¿u+ cynamon,
13:00- 50 gram orzeszków solonych ,
15:00- 1/4 g³ówki kalafiora+ 1 ser camembert+ 2 ogórki ma³osolne,
20:00- 1/4 arbuza.
Wydaje siê straaaasznie malutko

Cytat:

Mo¿e w³a¶nie jestes przed @? Lub waga stoi w innym miejscu ni¿ wcze¶niej? :P u mnie jest tak ¿e jak przestawie w inne miejsce na pod³odze to mo¿e nawet o 2 kg ró¿nicy pokazaæ, chocia¿ nie zawsze, nie wiem od czego to zale¿y
W ka¿dym razie jak bêdê ju¿ w nowym pokoju to postawiê wagê w jednym miejscu i tam tylko bêdê siê wa¿yæ.

Melonade co tam u Ciebie? Dalej taka zaganiana jeste¶?

U mnie na wadze minus 0,3 kg, czyli 71,5 kg. Malutko ale wa¿ne ¿e do do³u ca³y czas, a wcale sobie nie odmawiam za du¿o

Gratuluje Wam spadków dziewczyny, a tym które maj± malutkie zastoje nie poddawania siê i dalszej walki

No i przede wszystkim, ArcymoneQ gratuluje obrony na 5
pretty_girl19892 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-05, 10:26   #2287
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Witam dziewczyny gdzie siê podzia³y¶cie? Ja w koñcu odpoczê³am, wczoraj by³am w Ba³towie, a dzi¶ staramy siê z mê¿em za³atwiæ du¿y basen.
Nie wa¿y³am siê bo po pierwsze nie mia³am jak, po drugie zacz±³ mi siê wczoraj okres, a po trzecie nie czu³am siê zbyt dobrze.

Pozdrawiam was

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-05, 13:57   #2288
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Poka¿ wiadomo¶æ
Wydaje siê straaaasznie malutko

Mo¿e w³a¶nie jestes przed @? Lub waga stoi w innym miejscu ni¿ wcze¶niej? :P u mnie jest tak ¿e jak przestawie w inne miejsce na pod³odze to mo¿e nawet o 2 kg ró¿nicy pokazaæ, chocia¿ nie zawsze, nie wiem od czego to zale¿y
W ka¿dym razie jak bêdê ju¿ w nowym pokoju to postawiê wagê w jednym miejscu i tam tylko bêdê siê wa¿yæ.

Melonade co tam u Ciebie? Dalej taka zaganiana jeste¶?

U mnie na wadze minus 0,3 kg, czyli 71,5 kg. Malutko ale wa¿ne ¿e do do³u ca³y czas, a wcale sobie nie odmawiam za du¿o

Gratuluje Wam spadków dziewczyny, a tym które maj± malutkie zastoje nie poddawania siê i dalszej walki

No i przede wszystkim, ArcymoneQ gratuluje obrony na 5
No niestety, jeszcze trochê! Ale ju¿ odrobinê mniej, ju¿ powoli wracam do ¿ywych . Jak siê uda to dzisiaj wracam do æwiczeñ!
Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Witam dziewczyny gdzie siê podzia³y¶cie? Ja w koñcu odpoczê³am, wczoraj by³am w Ba³towie, a dzi¶ staramy siê z mê¿em za³atwiæ du¿y basen.
Nie wa¿y³am siê bo po pierwsze nie mia³am jak, po drugie zacz±³ mi siê wczoraj okres, a po trzecie nie czu³am siê zbyt dobrze.

Pozdrawiam was
Lato - mniej czasu na komputer .

Jak tam z Waszymi æwiczeniami w te upa³y?

Stary 2014-07-05, 14:11   #2289
bebemwls
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 491
GG do bebemwls

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ

Lato - mniej czasu na komputer .

Jak tam z Waszymi æwiczeniami w te upa³y?
A u mnie upa³ów brak od poniedzia³ku zaczynam pe³na para cardio z mel b
W³a¶nie te¶ciu i m±¿ siostry T¯ wstawiaj± nam drzwi,dziêki czemu mam znów miejsce do æwiczeñ tak to tylko przez dwa tygodnie rowerowa³am i dywanówki...
Dzi¶ jedzeniowo ma³o dietownie-drink,pizza mro¿ona,kabanosy a i kanapka pe³noziarnista na ¶niadanie z szynka z indyka czuje sie jak ¶mietnik
a tak swoja drog± spotka³y¶cie siê kiedy¶ z takim chamstwem ludzi,¿e kto¶ za³atwia siê do komórki zsypowej-nie mam na my¶li siku- pomijam inne uroki mieszkania w bloku i trzymania zwierz±t ( zw³aszcza psów) co wi±¿e siê z ci±gle zasikanymi windami....
Jest: 77 kg
II cel: 70kg
bebemwls jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-05, 16:11   #2290
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Ja jestem u przyjació³ki. Nie mam tu ani wagi kuchennej ani ³azienkowej. w tym tygodniu ani w przysz³ym nie bêdzie wa¿enia. Staram siê je¶æ dietetycznie. Ale nadal szukam mowywacji. patrz±c w lustro widzê grub± ¶winie, ale co z tego? jem niby warzywa, chude miêso, ale zawsze jakie¶ ciastko wpadnie i czasu na kijki nie starczy.

dzi¶ mam zamiar i¶æ do lasu i nazbieraæ jagód na kompot

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-05, 16:30   #2291
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

Arymoneq Gratulujue 5

u mnie wag B.Z ;( grrrrrrrrrrr.....

szukajac motywaji ..... foto z zadzrosci
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 923149_502809239824763_2049493871_n.jpg (31,0 KB, 16 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 1461895_463094310462923_393716151_n.jpg (55,4 KB, 14 za³adowañ)
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-05, 21:13   #2292
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebemwls Poka¿ wiadomo¶æ
A u mnie upa³ów brak od poniedzia³ku zaczynam pe³na para cardio z mel b
W³a¶nie te¶ciu i m±¿ siostry T¯ wstawiaj± nam drzwi,dziêki czemu mam znów miejsce do æwiczeñ tak to tylko przez dwa tygodnie rowerowa³am i dywanówki...
Dzi¶ jedzeniowo ma³o dietownie-drink,pizza mro¿ona,kabanosy a i kanapka pe³noziarnista na ¶niadanie z szynka z indyka czuje sie jak ¶mietnik
a tak swoja drog± spotka³y¶cie siê kiedy¶ z takim chamstwem ludzi,¿e kto¶ za³atwia siê do komórki zsypowej-nie mam na my¶li siku- pomijam inne uroki mieszkania w bloku i trzymania zwierz±t ( zw³aszcza psów) co wi±¿e siê z ci±gle zasikanymi windami....
A mel b nie ma w³a¶nie si³owych æwiczeñ?
Nie patrzy³am, wiêc nie wiem, autentycznie pytam informacyjnie .
No, menu nie³adne . Jutro jedz zdrowo, przypilnuj siê .
U mnie dzi¶ kurczak, ogórek, kawa mro¿ona , truskawki, sok z pomarañczy i panini z serem i szynk±.
dramat, niektórych ludzi siê powinno trzymaæ w klatce
Chocia¿ kiedy¶ mieszka³am w takim bloku, który by³ niedaleko szko³y i takie typowe nastolatki marginesu, jak chodzili na wagary to potrafili siê za³atwiæ na klatce schodowej . Przera¿a mnie to, ¿e istniej± tacy ludzie, a jeszcze mog± siê rozmna¿aæ ...
Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Ja jestem u przyjació³ki. Nie mam tu ani wagi kuchennej ani ³azienkowej. w tym tygodniu ani w przysz³ym nie bêdzie wa¿enia. Staram siê je¶æ dietetycznie. Ale nadal szukam mowywacji. patrz±c w lustro widzê grub± ¶winie, ale co z tego? jem niby warzywa, chude miêso, ale zawsze jakie¶ ciastko wpadnie i czasu na kijki nie starczy.

dzi¶ mam zamiar i¶æ do lasu i nazbieraæ jagód na kompot
Eh, te¿ tak mam, bo chcia³abym widzieæ -30kg w jeden dzieñ . Trzeba siê niestety zmobilizowaæ, trzymaæ zdrowego od¿ywiania, byæ aktywnym i czekaæ na efekty! Ja jeszcze idealnie nie jem, nadal mi praktycznie codziennie wpada co¶ nienajlepszego, ale to jest jeden posi³ek/napój dziennie, reszty pilnujê i ju¿ s± efekty. Ma³e, bo ma³e, ale s±! Mimo ¿e nie æwiczê narazie. Tak¿e jak mo¿na to trzeba przycisn±æ i szybciej chudn±æ, a jak nie mo¿na, to staraæ siê jak najlepiej i cieszyæ siê z powolnych spadków!

Stary 2014-07-05, 21:36   #2293
jagoodka21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 117

Cytat:
Niemo¿liwe, a nie jeste¶ przed @ ??
W³a¶nie ju¿ jestem 3 dni po....

pretty_girl19892 wagê mam ci±gle w tym samym miejscu. Kiedy¶ z ni± biega³am z k±ta w k±t i za ka¿dym razem wa¿y³a inaczej, dlatego od dawna ci±gle trzymam j± na jednej p³ytce ¿eby wynik by³ miarodajny.... ale 2 kg wiêcej rozczarowa³o mnie wczoraj tak bardzo, ¿e rozgladam siê za now±, z tym, ¿e ju¿ nie elektroniczn±.

Dzi¶ jad³am bardzo fajn± i szybk± salatkê, mo¿e ju¿ j± znacie, ale je¶li nie, to naprawdê polecam.
Oto przepis.
Sk³adniki:
Makaron ry¿owy np. Lubella
3 papryki (czerwon±, ¿ó³t±,zielon±)
Ogórek
Puszka kukurydzy
Jogurt naturalny
3 ³y¿ki majonezu
Kilka zabkow czosnku (ilo¶æ zale¿y od was)
Sól i pieprz do smaku

Makaron ry¿owy gotujemy wg przepisu.
Plukamy zimn± woda. Do makaronu dodajemy ( pokrojone w drobn± kostkê) papryki i ogórka, a nastêpnie dodajemy odcedzona kukurydze. Wszystie sk³adniki mieszamy i zalewamy sosem wykonanym z majonezu, jogurtu, czosnku.
Na koniec doprawiamy wg uznania.

Nie mam pojêcia ile sa³atka mo¿e mieæ kalorii, wydaje sie, ze nie du¿o... chyba
Stary 2014-07-05, 21:43   #2294
gosia2071
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

Hej dziewczyny. Czy mogê sie przy³±czyæ ? Na diecie jestem od 7 tygodni.. Startowa³am z wagi 106-7 cos takiego :/ masakra jaka¶ na dzien dzisiejszy mam 98,9 szukam kogo¶ kto tez sie odchudza i postanowi³am napisaæ od poniedzia³ku mam zamiar do³±czyæ æwiczenia bo jakos s³abo mi idzie :/ pozdrawiam wszystkich
gosia2071 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-05, 21:46   #2295
201709081028
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez gosia2071 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny. Czy mogê sie przy³±czyæ ? Na diecie jestem od 7 tygodni.. Startowa³am z wagi 106-7 cos takiego :/ masakra jaka¶ na dzien dzisiejszy mam 98,9 szukam kogo¶ kto tez sie odchudza i postanowi³am napisaæ od poniedzia³ku mam zamiar do³±czyæ æwiczenia bo jakos s³abo mi idzie :/ pozdrawiam wszystkich
hej gratuluje spadku wagi zapraszam do zapoznania sie z nasza lektur± ,i odwiedzenia zasad w±tku (w 1 poscie )

zapraszamy do dyskusji i proszê powiedz parê s³ów o sobie
Stary 2014-07-05, 22:05   #2296
gosia2071
Przyczajenie

No wlasnie przeczyta³am pierwszy post. Super tu macie i widaæ ze ktos pisze i mo¿na liczyæ na odpowiedz No i ta wasza tabela dodaje motywacji wiec tak.. Mam 165cm wzrostu waze 99 kg prawie chcem wrocic do swojej starej wagi czyli 65 kg postawilam na zdrowe od¿ywianie. Mam córkê 7letnia i synka 2,5roku... Siedzê w domu juz pare lat i sie nazbiera³o No i postanowi³am cos z tym zrobic a jak mogê ustawiæ te paski wagi takie jak wy macie? Nie mam pojecia :P
gosia2071 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-05, 23:34   #2297
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
W³a¶nie ju¿ jestem 3 dni po....

pretty_girl19892 wagê mam ci±gle w tym samym miejscu. Kiedy¶ z ni± biega³am z k±ta w k±t i za ka¿dym razem wa¿y³a inaczej, dlatego od dawna ci±gle trzymam j± na jednej p³ytce ¿eby wynik by³ miarodajny.... ale 2 kg wiêcej rozczarowa³o mnie wczoraj tak bardzo, ¿e rozgladam siê za now±, z tym, ¿e ju¿ nie elektroniczn±.

Dzi¶ jad³am bardzo fajn± i szybk± salatkê, mo¿e ju¿ j± znacie, ale je¶li nie, to naprawdê polecam.
Oto przepis.
Sk³adniki:
Makaron ry¿owy np. Lubella
3 papryki (czerwon±, ¿ó³t±,zielon±)
Ogórek
Puszka kukurydzy
Jogurt naturalny
3 ³y¿ki majonezu
Kilka zabkow czosnku (ilo¶æ zale¿y od was)
Sól i pieprz do smaku

Makaron ry¿owy gotujemy wg przepisu.
Plukamy zimn± woda. Do makaronu dodajemy ( pokrojone w drobn± kostkê) papryki i ogórka, a nastêpnie dodajemy odcedzona kukurydze. Wszystie sk³adniki mieszamy i zalewamy sosem wykonanym z majonezu, jogurtu, czosnku.
Na koniec doprawiamy wg uznania.

Nie mam pojêcia ile sa³atka mo¿e mieæ kalorii, wydaje sie, ze nie du¿o... chyba
No to 3 dni po jeszcze siê woda trzyma na pewno, na pewno za tydzieñ zobaczysz ró¿nicê!
Co do sa³atki to ten majonez zupe³nie niepotrzebnie, jest bardzo kaloryczny, pakuj± tam du¿o syfu typu cukier, 100g ma a¿ 663kcal. Chyba ¿e majonez robiony w domu.
Oczywi¶cie mo¿na podej¶æ, ¿e to "tylko 3 ³y¿yki" (ok. 500kcal!), ale jak siê czepiaæ jedzenia zdrowo, to siê☠czepiaæ .
A poza tym to brzmi naprawdê przepysznie (tzn. z majonezem te¿☠brzmi super, niestety lubiê majonez ) i ja na pewno wypróbujê!

Cytat:
Cze¶æ, pewnie, ¿e mo¿esz, witamy serdecznie
Cytat:
No wlasnie przeczyta³am pierwszy post. Super tu macie i widaæ ze ktos pisze i mo¿na liczyæ na odpowiedz No i ta wasza tabela dodaje motywacji wiec tak.. Mam 165cm wzrostu waze 99 kg prawie chcem wrocic do swojej starej wagi czyli 65 kg postawilam na zdrowe od¿ywianie. Mam córkê 7letnia i synka 2,5roku... Siedzê w domu juz pare lat i sie nazbiera³o No i postanowi³am cos z tym zrobic a jak mogê ustawiæ te paski wagi takie jak wy macie? Nie mam pojecia :P
W ustawieniach u¿ytkownika masz po lewej stronie "edytuj podpis"i tam sobie mo¿esz wpisaæ, co tylko chcesz .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-07-05 o 23:36
Stary 2014-07-06, 06:38   #2298
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 805

cze¶æ dziewczyny czy mogê do was do³±czyæ?
ju¿ raz bylam na diecie i uda³o mi siê sporo schudn±æ. dzisiaj po powrocie do pracy i paru przej¶æiech ¿yciowych mam kilka kilogramów do zrzucenia. potrzebujê zdrowej motywacji i przede wszystkim m±drego dzia³ania. przyjmiecie mnie do grona ?
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-06, 07:02   #2299
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Poka¿ wiadomo¶æ
ju¿ raz bylam na diecie i uda³o mi siê sporo schudn±æ. dzisiaj po powrocie do pracy i paru przej¶æiech ¿yciowych mam kilka kilogramów do zrzucenia. potrzebujê zdrowej motywacji i przede wszystkim m±drego dzia³ania. przyjmiecie mnie do grona ?
witamy)

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-06, 08:11   #2300
aamidale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

Hej dziewczynki, ja tylko wpadam zameldowaæ ze w koncu dostalam @ i bêdê wybieraæ siê do dobrego ginekologa bo widzê problem ze swoimi hormonami i mam do¶æ tego, ¿e po tabletkach branych parê lat temu rosn± mi w³osy na buzi. kazali mi czekaæ a¿ "przejdzie" . Nie bêdzie mnie do jutra albo wtorku bo muszê swoje odle¿eæ, jestem zmêczona, wkurzona i wypadn± mi trzy dni æwiczeñ. wa¿yæ siê nie chcialam gdy¿ czujê siê jak narzeczona Shreka. Wybaczcie mi

27.02.2012
aamidale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-06, 09:56   #2301
201709081028
Konto usuniête

Cytat:
Mamy dzieci w podobnym wieku mój syn w grudniu koñczy 8 lat a m³odszy skoñczy³ w³asnie 3latka tez siedz,e w domu 4lata i wiem sk±d sie nazbiera³o u ciebie te¿ wa¿y³am kiedys 65kilo i chcê wrócic "do formy"

musisz w ustawieniach zrobic podpis ,pózniej mo¿esz go dowoli edytowac

wszytkim ¿ycze dzis mi³ej niedzieli ,Ja po sniadanku

jajecznica na ³y¿. oliwy z pomidorami
Stary 2014-07-06, 19:55   #2302
201709081028
Konto usuniête

nie mog³am siê powstrzymac
http://funfan.tv/kompilacja-fotek-lu...almartu/?r=rmd
Stary 2014-07-06, 21:41   #2303
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Witam nowe dziewczyny. Mam nadziejê, ¿e zostaniecie z nami na d³u¿ej.
moje dzisiejsze menu:
owsianka
roso³ek
2/3 placka po wêgiersku
jogurt
dro¿d¿ówka z jab³kiem
ser ¿ó³ty
1/2 jab³ka
1,5 szklanki czekolady

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-06, 22:05   #2304
isabelka00
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 037

witajcie dziewczyny!
mam przed sob± do zrzucenia jakie¶ 20 kg.. nazbiera³o siê tego przez 5-6 lat...
zaczê³am od ograniczenia jedzenia do ma³ych 5 posi³ków plus si³ownia ale niestety moja waga stoi w miejscu od 3 miesiêcy.. prócz tego choruje na zespó³ policystycznych jajników i wrêcz mam zalecenia lekarskie do zrzucenia kilogramów...
od jakiej diety mog³abym rozpocz±æ ca³y etap odchudzania?? nie mam ju¿ si³y na odchudzanie, poniewa¿ naprawde jem ma³o a waga stoi w miejscu.. ;(
Stary 2014-07-06, 22:26   #2305
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ, pewnie, tylko przeczytaj proszê pierwszy post, ¿eby wiedzieæ, jakie s± u nas zasady .
Cytat:
Napisane przez isabelka00 Poka¿ wiadomo¶æ
witajcie dziewczyny!
mam przed sob± do zrzucenia jakie¶ 20 kg.. nazbiera³o siê tego przez 5-6 lat...
zaczê³am od ograniczenia jedzenia do ma³ych 5 posi³ków plus si³ownia ale niestety moja waga stoi w miejscu od 3 miesiêcy.. prócz tego choruje na zespó³ policystycznych jajników i wrêcz mam zalecenia lekarskie do zrzucenia kilogramów...
od jakiej diety mog³abym rozpocz±æ ca³y etap odchudzania?? nie mam ju¿ si³y na odchudzanie, poniewa¿ naprawde jem ma³o a waga stoi w miejscu.. ;(
A jak wygl±da Twoja dieta teraz? Tzn. podaj kilka swoich przyk³adowych jad³ospisów.
W³a¶nie dlatego, ¿e jesz ma³o, waga stoi. Trzeba je¶æ du¿o (tzn. nie za du¿o, odpowiedni±☠ilo¶æ, ale zazwyczaj wiêcej, ni¿ nam siê wydaje), tylko zdrowo i odpowiednich rzeczy.
Wylicz sobie tutaj bmr:
http://potreningu.pl/kalkulatory/bmr
zwróæ uwagê, ¿e potrzebne kalorie do utrzymania wagi pojawiaj± siê☠dopiero w trzeciej linijce, a nie w pierwszej! Powiedz, jaki Ci wychodzi wynik i doradzimy Ci co dalej .

Stary 2014-07-06, 23:48   #2306
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 805

Cytat:
Cze¶æ, pewnie, tylko przeczytaj proszê pierwszy post, ¿eby wiedzieæ, jakie s± u nas zasady .

.
przeczyta³am. mo¿e nie man do z¿ucenia 20 kg ale oko³o 10. za mn± po¿egna³am ju¿ 20 kg wiêc walczy³am tak jak wy z du¿± nadwag± a wrêcz z oty³o¶æi±.
zasady s± ok. nie g³odzê siê unikam wszelkich diet cud i staram siê zdrowo od¿ywiaæ.
mój plan to 5 posi³ków dziennie zero s³odczy, t³ustych sosów i kijki min 3 x w tygodniu.
w ostatnim czasie wróci³o mni 4 kilo( trochê zajad³am stresy bo moja córka bardzo siê pochorowa³a i prawie miesi±æ spêdzili¶my w szpitalu) chcê ogarn±æ siê ju¿ teraz a nie czekaæ jak uzbiera siê tego sporo wiêcej.

dzisiejszy dzieñ zakoñczy³am na + zero s³odyczy
¶niadanie 2 kromki chleba pe³nozziarnistego z szynk± i pomidorem
II ¶n. jogurt nat. z bananem i orêbami + s³onecznik
obiad warzywa na parze filet z kurczaka
podwieczorek salatka z winegretem
kolacja aktiwia z p³atkami

ja w³a¶nie wróci³am z pracy i......po takim gor±cym dniu wrecz nie czujê nóg....idê spaæ dobranoc
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-07, 04:57   #2307
ArcymoneQ
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny, dzi¶ kolejny gor±cy dzieñ przed nami... nic mi siê robiæ nie chce. W nocy kiedy spaæ nie mog³am zrobi³am sobie rachunek sumienia i wysz³o mi, ¿e siê zapu¶ci³am w tym tygodniu mocno, i ¿e bêdê mia³a wielki problem kiedy pójdê na urlop bo nie potrafiê przestaæ je¶æ jak mam wolne. Nie pokazujê wam nawet moich tabelek z weekendu bo wyliczy³am sobie, ¿e jednego dnia zjad³am ponad 2000 kcl
Przesta³am æwiczyæ w domu, ju¿ nie pamiêtam kiedy ostatni raz zrobi³am Chodakowsk± lub chocia¿ z 10 min Mel B.
Tak¿e, nawet nie idê siê wa¿yæ... zwieram dupsko jak to mówi LadyDagaMilon i rozpoczynam kolejny tydzieñ z wiêksz± motywacj± i si³± do dzia³ania!!!

Witam wszystkie nowe dziewczyny, fajnie ¿e zdecydowa³y¶cie siê tutaj napisaæ - lepiej trafiæ nie mog³y¶cie!

PS. ¦niadanie - kromka chleba z bia³ym serkiem.

Stary 2014-07-07, 07:41   #2308
gosia2071
Przyczajenie

Najwa¿niejsze zeby wierzyæ w siebie No to tak z rana czas na ¶niadanko tylko brak pomys³u wczoraj pó³ dni w kuchni. Piek³am ciasta i rurki z bita ¶mietana na moje dzisiejsze urodziny ale to nie dla mnie i na szczescie mnie nie ci±gnie. Dziewczyny co jadacie na sniadania? Moze ktos podsunie jaki¶ nowy przepis
Stary 2014-07-07, 08:29   #2309
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny co jadacie na sniadania? Moze ktos podsunie jaki¶ nowy przepis
Ja mam sta³e menu, ser bia³y w kostce lub do smarowania, jajko na twardo lub ewentualnie sa³atka z pomidora z odrobin± jogurtu greckiego. Niestety, ale jestem ogolnym niejadkiem wiêc trudno mi jest wprowadzaæ jakie¶ inne produkty!

Ale upa³

Stary 2014-07-07, 09:53   #2310
gosia2071
Przyczajenie

A ja chcia³am dzis poæwiczyæ wieczorem a schylalam sie i cos mi walnelo w krzy¿u boli jak cholera nawet chodziæ nie mogê normalnie buuuu

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:06.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.