![]() |
#2281 |
Zadomowienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
Miss, najpierw muszę kondycję podreperować na rowerku
![]() Ja tam yerbę zawsze piłam z kubka, tylko takiego z sitkiem. Kupiłam worek 0,5 kg cytrynowej amandy, ale jakoś mi nie idzie... Kasiula, a ile bierzesz? ![]()
cel I: ![]() ![]() cel II: 68 - 67 - 66 - 65 ![]() zrzucone: 3 / 12 VICTORY LOVES PREPARATION ![]() Edytowane przez la girafe Czas edycji: 2014-09-24 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zadomowienie
|
Co tu takie pustki
![]() Dzisiejszy jadłospis: I. bułka grahamka, masło, 1 jajko na twardo, ser twarogowy delikate w plastrach II. banan, 2 garści płatków pełnoziarnistych III. 2 gałki ziemniaków, ryba morszczuk, ćwikła, surówka z pekińskiej IV.jogurt 0% bez cukru, musli Byłam dzisiaj na siłowni. Jutro też idę, w tym czasie co mała ma tańce. Martuszka co to za jedzenie. Należy Ci się ![]() ![]() ![]() Żyrafko tak 100 tys zł powinno wystarczyć. Podać Ci konto do przelewu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
Martuszka, to rewelacja mieszkanko, że tylko dla Was! Coś przegapiłam? Wy jesteście po ślubie?
![]() ![]() Ja już po prezentacji, thermo mix w kuchni, jest boski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zadomowienie
|
Dotka_ nie wiem czy to dobrze ogarnęłam - czy działa to tak, że wsypuję yerbę do tej całej bombilli, i zalewam to gorącą woda o odpowiedniej temperaturze w tym całym matero??? Strasznie to skomplikowany equipment
![]() ![]() martuszka_ lubiłaś mieć współlokatorów na studiach? Bo u mnie to był chyba najgorszy aspekt studiowania :/ Weź się w garść z tym jedzeniem Martuszka, bo eliza ma rację, że kilogramy wracają w moment, zwłaszcza jak się przed chwilą było na diecie. żyrafko_ wizaż mi wariuje albo net się wali, więc daj znac czy Ci mój priv doszedł :/ Kasiula_ malutko w tym jadłospisie warzyw, jedynie na obiad, jak jesz kanapki na śniadanie to dorzuć sobie np. pomidora pokrojonego w plasterki z cebulą i przyprawami albo cokolwiek w ten deseń, bo witaminy aż się proszą do tego śniadania.
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Przepraszam, ze mnie nie bylo ale nie mam internetu e domu i pisze z telefonu.. w ktorym tez.nie zawsze mi sie aplikacja otwiera. Dieta tak sobie. Na cwiczenia teraz czasu nie mam, ale juz jutro nie bede tak zajeta wiec bede jezszic i biegac ![]() Waga utrzymuje sie z nadwyzka 70.7 wiec do konca tygodnia chce zgubic nadwyzke. W nastepnym tygodniu chce zrobić jakies oczyszczenie organizmu. Nadrobie was kiedy bede miala normalny net w kompie.. dzis przyszlam pokazac ze zyje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Zadomowienie
|
Miss, doszło, dziękuję Ci
![]() ![]() Kasiula, za drogo, zrobię to nielegalnie ![]() Nie chce mi się wstawać...
#2287 |
Raczkowanie
|
Kochane! może mnie nie być przez 4 dni, w poniedziałek się pojawię to podam wagę. Jadę do dziadków , poza miasto i zasięg netu zawsze był tam słaby, a poza tym chcę ten czas spędzić z dziadkami. Dziadek świętuje swoje 90 Urodziny więc rozumiecie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Zakorzenienie
|
Miss, zrobię dziś notkę na bloga o yerbie, to tam napiszę dokładnie co i jak - jak pić, w czym, po co i dlaczego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja dzisiaj chyba odpuszczę rower.Dopadła mnie dzisiaj ciężka @ i do tego ból głowy. u mnie dzisiaj grahamka z żółtym serem 2 kanapki z wędliną pomidorem i ogórkiem ryba,ziemniaki i surówka jogurt+ słonecznik i dynia 2 kanapki z białym serem i pomidorem
#2290 |
Wtajemniczenie
|
Dotka sis i, ja po slubie. Teraz bedzie 4 rocznica. Wczesniej 5 lat mieszkalismy razem bez slubu, bo musialam towar przetestowac
![]() Kasiula, Eliza, Miss wiem wiem ale co mam poczac. Co chwile jakis klopot i tak cos jem. A jak sobie pomysle ze w przyszly weekend mam wyjazd do Francji, to jaki sens diete miec na kilka dni? To moj wyjazd rocznicowy, nie chce siedziec o suchym pysku. ![]() Miss nie lubilam mieszkac z kims. Dlatego napisalam ze to mnie skutecznie wyleczylo z pomyslu wynajmowania czegos na pol, bo taniej. Wiadomosc dzisiejszego dnia - wpadamy do domu z jezykiem na wierzchu bo wlasciciel mial przyprowadzic przyszlych lokatorow na nasze mieszkanie i dowiadujemy sie ze wlasciciel mial zawal... W tym czasie w mieszkaniu do ktorego mamy sie przyeniesc (to jest ten sam dom) rodzina nieboszczyka wynosi wszystkie rzeczy (meble). A wlasciciel mowil nam ze wszystko zostaje, bo to jego wlasnosc. Ponadto powiedzieli ze do 15 pazdziernika nie zwolnia mieszkania. Wkurzyli sie tez dlaczego mamy juz klucze ![]() Nic nie kumam. Mam nadzieje ze przynajmniej ten wlasciciel nie kitnie i bedzie z kim stuacje wyjasnic. To by byla juz trzecia smierc odkad tu mieszkam. Rak, powieszenie, zawal. No super trojkacik, nie ma co.
#2291 |
Zakorzenienie
|
Martuszka ale się skomplikowała sprawa
![]()
#2292 |
Wtajemniczenie
|
Eliza no troche sie skomplikowalo. Pogadalismy przed chwila z tymi ludzmi jeszcze i zostawia troche mebli. Mam tylko nadzieje, ze wszystko sie ok skonczy. Na razie jeszcze nie mam umowy podpisanej na to nowe mieszkanko.
Wpieprzylam Rittera kokosowego ![]() Musze sie ogarnac.
#2293 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Mój dzisiejszy jadłospis: I. bułka grahamka, ser twarogowy, pomidor, herbata z cukrem II. jabłko gotowane z cynamonem ![]() III. zupa krem z brokuła podana z serem fetą, groszkiem ptysiowym, prażonym słonecznikiem IV. krem z brokuła z serem fetą i słonecznikiem, resztka gotowanego jabłka V. 2 jajka sadzone, kromka chleba wieloziarnistego, pomidor Byłam na siłowni ![]() Ze złych wieści - w sobotę idę na imprezę do rodzinki ![]() ![]() Jula baw się dobrze! Tylko nie grzesz ![]() Martuszka na wyjeździe sobie odpuść ale do tego czasu przyciśnij dietę. Na pewno nie będziesz tego żałować tylko z zadowoleniem wyjedziesz. Poza tym tam we Francji nie ma co jeść ![]() ![]() ![]() Ty lepiej wyprowadź się z tego domu! Jakieś pechowe miejsce. Mam nadzieję że sytuacja się wyjaśni bo mieszkanie zapowiadało się fajne. ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- A skąd on się wziął u Ciebie w domu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Wtajemniczenie
|
Kasiula heheh, nie wszyscy trzej nie mieszkaja w jednym domu.
A slodycze mam w domu zawsze i to w duzej ilosci. Tz uwielbia. Mam slodycze, deserki. O i mam 22 batony Snikers. Jak jestem na diecie to tego nie jem, tylko sie teraz wkurzylam. Ok, to od jutra postaram sie z dieta.
#2295 |
Zakorzenienie
|
jednak wlazłam na rower
![]()
#2296 |
Zadomowienie
|
Eliza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny gdzie wy do cholerci jesteście?
![]() Dzisiaj jestem załamana. Cały tydzień ładnie trzymam dietę, 3 razy byłam na siłowni, na której też mi coraz lepiej idzie a jaki efekt..... +0,3 kg od wagi poniedziałkowej. Już nie wspomnę o tym że w tygodniu miałam spadek o 0,4 kg, więc mam +0,7 kg. Powiedzcie o co tu chodzi bo inaczej się rozryczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Zakorzenienie
|
KASIULA chodzisz na siłownię to może mięśnie ,albo wodę zatrzymałaś.
Nie myśl nawet o tych słodyczach ![]()
#2299 |
Zakorzenienie
|
Kasiula, czasem tak jest na diecie, że są zastoje. 'wzrost' 0.3kg to nie wzrost, pewnie magazynujesz wodę. Ile pijesz wody dziennie? Pijesz np. pokrzywę?
Na pewno nie są to mięśnie ![]() ![]() ![]() Już Ci to tłumaczyłam raz, nie możesz się tak szybko poddawać. Twoja gospodarka hormonalna szaleje po tym jak urodziłaś Helenkę, co może być powodem magazynowania wody. Organizm jest też w szoku w związku z obecną sytuacją. Weź pod uwagę cały proces: najpierw tyłaś, tyłaś, tyłaś = miał odpowiednią ilość kalorii, nie musiał się wysilać, było okej. Potem mały 'szok', bo ciąża = musi się przygotować do tego wszystkiego. Potem urodziłaś dziecko, a teraz nagle drastycznie obcięłaś ilość kalorii (w stosunku do jedzenia przed dietą), do tego biegasz na siłownię, więc organizm stara się 'przetrwać', bo myśli, że nadeszły gorsze czasy. W związku z tym magazynuje wszystko, co mu dostarczasz, 'na później', bo boi się głodu. Ale to jest etap przejściowy i jak ogarnie, że po prostu teraz tak juz jest, to odpuści ![]() Mam nadzieję, że dość obrazowo napisałam i jasno. Dziewczyny może pamiętają - ja miałam dwa zastoje, oba jak zaczęłam ćwiczyć - najpierw w domu, a potem biegać. Oba trwały bodajże 2, czy nawet 3(!) tygodnie. Trzeba po prostu przeczekać i się nie zniechęcać, choć wiadomo, że nie jest to łatwe. Ale serio chcesz się najeść słodyczy i zniweczyć to, co osiągnęłaś do tej pory? ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Troszkę źle to zobrazowałaś ![]() Nie chcę tego zaprzepaścić objadając się słodyczami ale mam już tego dosyć. Tyle wysiłku i zamiast chudnąć tyję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w przeciągu ostatnich 5 dni miałam wagę: 76,3 --> 75,3 --> 76,3 (dzisiaj) i co mam Ci powiedzieć? Wahanie aż o 1kg, a też trzymam dietę, nie objadam się, a jest wzrost, spadek, wzrost. No tak jest i tyle. Co do zobrazowania, faktycznie inaczej, ale generalnie cały czas była zasada chudniesz-->tyjesz-->chudniesz-->tyjesz, więc organizm jest naprawdę skołowany i on pamięta wszystkie te wzrosty i spadki, wie co go czeka i się buntuje. Nie bez powodu się mówi, że najłatwiej schudnąć za 1 razem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Wtajemniczenie
|
Kasiula wiem ze jest to strasznie frustrujace, ale nie poddawaj sie
![]() Na pewno waga zacznie spadac. A jak zjesz slodycze to bedziesz mmiec nadwyzke tak jak ja ![]() Zadzwonila do nas corka wlasciciela mieszkania, ze ona wszystkiego dopilnuje. Powiedziala ze z jej ojcem jest zle i raczej niewielkie szanse ma. Niby w poniedzialek mamy dostac mieszkanie juz dla siebie. Mnie przez weekend nie bedzie. W Niemczech przepiekna pogoda i jade do Europa Parku. To drugi po Disneylandzie park rozrywki w Europie. Takze zyczcie mi udanej zabawy ![]()
#2303 |
Zakorzenienie
|
Martuszka to udanej zabawy
![]()
#2304 |
Zadomowienie
|
Martuszka przynajmniej wiedziałabym z czego mam tą nadwyżkę. A tak nadwyżkę mam a przyjemności zero.
Wiem że muszę to przetrwać. Nie zjadłam dzisiaj żadnych słodyczy, nadal się trzymam. Baw się dobrze! Zamarynowałam 5 kg papryki na zimę. I zrobiłam pełno frytek dla męża i córy. Skusiłam się na kilka szt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
KASIULA super,że się nie skusiłaś na słodycze
![]() ja już po rowerku ![]() moja waga stoi,albo tylko leciutko w dół ![]()
#2306 |
Zadomowienie
|
Eliza
![]() Chyba wszystkie mamy jakiś zastój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny ja już wracam!!!
Mam internet już w normie więc, będę się już regularnie odzywać ![]() Żyrafko świetnie, że zaczynasz się udzielać znowu na forum, będę miała okazje jeszcze Cię bliżej poznać ![]() Jula kiedy zdejmują Ci ten gips? Pewnie Cię swędzi pod gipsem, ja nigdy w życiu nie miałam gipsy i nie wiem jak to jest.. ale na prawdę współczuje.. ja z gipsem to kompletnie nie dałabym sobie rady ![]() ![]() Smerfetka zafunduj sobie nową wagę, ja miałam taką starą, że mimo wszystkiego ćwiczeń diety itp. Potrafiła pokazywać np, wchodziłam na nią 2 razy pod rząd raz było np 78, a jak drugi raz weszłam to 81 więc to była różnica ![]() ![]() Kasiula ale Ci te postanowienie ze słodyczami świetnie idzie ![]() ![]() A tymi +0,3 się nie przejmuj bo nie warto. Masz zapewne zastój rób co robisz, a waga ruszy na MINUS więc rób co robisz i zobaczysz wkrótce będzie w DÓŁ ![]() ![]() Martuszka to nie źle wyszło Ci z tym mieszkaniem.. Mam nadzieje, że jakoś to wszystko się wyjaśni.. Patrzę, że też kryzys w diecie jak i u mnie było, ja się już ogarnęłam i wracam już wzorowo ![]() Baw się dobrze w weekend w tym Europa Parku ![]() Eliza patrzę, że rowerek coraz lepiej Tobie idzie ![]() Napisałaś, że jadłaś sałatkę z majonezem, ja ostatnio robiłam dla rodzinki z majonezem, a sobie odłożyłam i bez majonezu tylko z jogurtem naturalnym, efekt zdrowszy i dla mnie lepszy ![]() Ja dziewczyny nie chce wchodzić na wagę bo się boje co pokaże ![]() ![]() Dziś udało mi się poskakakać na skakance z 30 minut i biegałam Przebiegłam 6,78km w ciągu 43:30 min więc jestem z siebie dumna, bo jeszcze tak długo nie biegałam ciągiem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 |
Zakorzenienie
|
Martuszka, faktycznie, coś mi świta z Waszym ślubem,nie wiem co mi się tu namieszało
![]() Kasiula, jak to byly frytki z piekarnika, to jest okej ![]() My jutro idziemy na wesele, to pewnie nagrzeszę trochę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zadomowienie
|
Dotka nie, to były frytki z normalnych ziemniaków, pokrojonych osobiście przeze mnie i usmażone na oleju rzepakowym. Wiem że są kaloryczne dlatego poprzestałam na kilku szt. Moim zdaniem takie swojskie są zdrowsze od tych gotowych, nasączonych jakimś tanim olejem.
Kotori boję się że jak zjem choć odrobinę słodyczy to popłynę całkowicie. Fajnie że już jesteś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Zakorzenienie
|
piękna pogoda
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.