![]() |
#2281 | ||
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cytat:
![]() ![]() A jak się domyślam to Kalince smoczek nie wystarcza? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Automat mam Lidlowy - ale kupiłam używany na olx - polecam się tam rozejrzeć ![]() ![]() ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-10-28 o 19:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z Kwestii Smaku już kilka rzeczy z dyni robiłam i muszę powiedzieć, że bardzo smakowały mi: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...e/przepis.html http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...a/przepis.html http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html Polecam ![]() Tej drugiej stronki nie znałam więc na pewno zajrzę ![]() Mam pytanie do dziewczyn, które mają koty. Czy wasze dzieci też są w nie wpatrzone jak w obrazek? I czy wasze koty też dobierają się do wszystkich co fajniejszych zabawek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Wtajemniczenie
|
Uwaga uwaga
garnuszek na klocuszek od 3 listopada w tesco za połowę ceny tj 58,99zł |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do zabawek się nie dobierają, ale mata edukacyjna i puzzle piankowe są super do leżenia ![]()
![]() |
#2285 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2286 | ||||||
Zakorzenienie
|
wczoraj chyba Wizaz nawalał, bo wyglądało, jakby mojego zdjęcia nie dodało, a dziś widzę, że jest.
odgrzebałam też na kompie część wczorajszych zapisków, które wczoraj w popłochu gdzieś na twardy dysk wrzuciłam, gdy Przemo zaczął płakać. Cytat:
Przemo ostatnio uwielbia taką zabawkę: http://allegro.pl/kostka-edukacyjna-zabawka-i4732259832.html jest jeszcze ciut za ciężka, ale jak leży na brzuchu, to sobie łapką wszystko obraca i przesuwa, a jak główkę zadrze do góry, to i złapie zębami górną krawędź i masuje dziasła. Cytat:
Cytat:
zdjęcia będą poniżej. czapeczki nie skończyłam, bo po prostu zabrakło mi czasu, ale zostało mi samo wykończenie i obiecałam sobie, że ją dokończę, gdy nikt mi nie będzie na ręce patrzył i rozliczał mnie z czasu, który na to poświęcam, zamiast na coś innego (czytajcie - teściowie). generalnie nasz główny fotograf nie mógł być z nami tego dnia i upadła koncepcja, ze damy mu aparat. efekt taki, że zdjęcia z kościoła są marne, robione na wielkim zoomie, rozmazane itp. w domu nie było czasu za bardzo na pstrykanie, bo wróciliśmy koło 17.30, szybki tort, ciasto, kawa i zaraz kolacja miała przyjeżdżać. potem jeszcze trochę posiedzieliśmy i chrzestni z rodzinami się zebrali, bo dzieci do szkół i przedszkoli następnego dnia miały wstawać. zostali moi rodzice, mama z teściową ogarnęły zmywanie i sprzątanie, my w tym czasie wykąpaliśmy Przemka, jak go nakarmiłam i odłożyłam do łóżeczka, to już było wszystko zrobione ![]() Cytat:
Cytat:
mogło być lepiej, ale równie dobrze mogło być gorzej. Ewa się fajnie zintegrowała ze wszystkimi goścmi dziecięcymi, pełniła rolę gospodyni swojego pokoju ![]() Przemo w kościele marudził tylko, gdy patrzył w moją stronę, bo był śpiący i chciał do cycka (rzadko patrzył, bo interesowało go wszystko dookoła). trochę też w tych najważniejszych momentach nie podobało mu się, że małż go trzyma w poziomie, zgłaszał protesty :P Biedna Virginia z Natalką... Przekaż, że trzymam kciuki za ich szybki powrót do zdrowia. ![]() Brawa dla Emilki za przemieszczanie się ![]() Cytat:
http://allegro.pl/inhalator-philips-...727180423.html ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- i jeszcze z naszych nowości: - nocki od kilku dni fatalne. nie wiem - skok, katar, zęby, czy jeszcze coś innego, ale ponieważ sama ledwo zipię z powodu zawalonych zatok, to jest mi ciężko. - Przemo od 3 dni przestawił się na 2 drzemki, rano wytrzymuje około 4h od pobudki, potem śpi niecałe 1,5h i po około 3h znów idzie spać, tu już róznie, godzina albo i pół mu wystarcza. - dziś był mega aktywny, zaczął nogi i ręce układać jak do raczkowania, nawet przesuwał naprzemiennie nóżki, ale głowę miał spuszczoną i nigdzie się z tego powodu nie przemieścił ![]() - zęby w natarciu - jazda dziąsłami po wszystkim. pytanie o rozszerzanie diety. gdy wprowadzałyście poszczególne warzywa i wrzucałyście do gara np. marchew, ziemniaka i pietruszkę, to w całości, czy pokrojone? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zabawek nie ruszaja
![]() |
#2288 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajna zabawka ![]() Cytat:
No i tu się mylisz, zwłaszcza, że chodzi o fotelik montowany tyłem do kierunku jazdy- one na pewno są bezpieczniejsze niż przodem z 5 *adac. Jeżeli chodzi o przodem to fakt lepiej kupić 9-18 bo jest "bezpieczniejszy", o ile można w ogóle mówić o bezpiecznych fotelikach montowanych przodem. Polecam obejrzenie sobie testów zderzeniowych z tych dwóch typów fotelików. Fotelik ma chronić a nie wyglądać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() warzywa ja kroję, szybciej się wtedy gotują ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...ikach-rwf.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No zobaczymy jak to bedzie. Narazie jest super.
![]() |
#2292 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cześć!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Biedna Virginia- pewnie rotawirusa złapały. Ale tak to jest- z jednym idziesz do szpitala, a wychodzisz z czym innym. Duzo zdrowia dla nich!!!! Cytat:
Co do spania małej- to już nie wiem co robić. Wczoraj trochę lepiej, ale nie liczę na trwałą poprawę. Próbowałam kłaść wcześniej, później- ciągle to samo. Spróbuję z tą zabawą- choć ma tam zabawki, może mnie do tej zabawy potrzebuje. Kurczę czytam jej bajki, wiersze jak leży sobie- czasem jest ok, a czasem płacze jakby ją ze skóry obdzierali. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mała płacze- wrócę, chyba, później ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Jestem, na chwilkę. Nezapomnijka- jak tam zdrowie? Lepiej już? Z nowości: byłam zwazyć Emilkę, obecna waga to 6,27 kg, czyli przez 3 tyg. przytyła tylko albo aż 140g. Kurczę, wydaje mi się, że duzo je - kaszki, trochę obiadku, dwa razy w nocy, a ten przyrost masy chyba dużo poniżej średniej i nadal spadamy grubo poniżej 3 centyla. Ponownie z posiewu moczu nic nie wyszło, tzn. wychodzą te skórne bakterie czyli to zanieczyszczenie próbki. Póki nie będę miała jasnych wyników to nie zaszczepię, a pneumo i 5 w 1 już miałyśmy szczepić 2 miesiące temu. Teraz jeszcze kolejna dawka wzwB. No a od poniedziałku miała iść do żłobka- chyba się to trochę przesunie, dobrze, że mam jeszcze tydzień urlopu. Jedzonko- obiadków nadal nie chce, trochę zjada, ale bez szału. Poznała już smak dorsza i jajka- bez rewelacji. Ale piętka chleba- to jest pycha. Oki idę się ogarnąć, Emilka chwilowo śpi. Planuję dziś dwa spacerki jeden ze mną, drugi z teściami. Taka piękna pogoda!!! Buziaki!
![]() |
#2293 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
do zabawek sie nei dobieraja ![]() Cytat:
zdjecie widzialam, ladnie razem wygladacie ![]() u nas tez takie kostki sie sprawdzily, mam jeszcze dwie po Antosiu, dlugo sie nimi bawil ciesze sie, ze chrzciny udane ale u was nowosci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moze taka jej uroda, moze po prostu duzo sie najada z piersi Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- witam i ja ![]() Cytat:
![]() trzymam za was kciuki Cytat:
minimum 2 godziny, jesli nie leje ![]()
![]() |
#2294 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2014-10-29 o 07:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | ||||
Rozeznanie
|
Hejka! Nadrobiłam Was pobieżnie
![]() U nas masakra z nocami- po zmianie czasu Antos się zmienił nie do poznania. Budzi się o 4 rano i już nie chce spać. A już tak ładnie ostatnio dosypiał. Teraz w nocy też potrafi się kilka razy obudzić z płaczem jakby go coś bolało. Obstawiam albo ząbki albo brzuszek bo zmieniamy mleko na 2 (innego producenta) Ogólnie nie jest wesoło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Brawo dla Emi za żabkowe pełzanie. Co do wagi to my ostatnio byliśmy na ważeniu (bo szczepienie ze względu na mnie nam przełożyli) i Toś waży 8,35kg czyli w 7 tygodni przybrał tylko 550g ![]() Dziewczyny jak podajecie jajko? całe czy tylko żółtko? blendować z innymi składnikami, samo? Cytat:
Brawo dla Emi za wędrówki. Antoś na razie bączki na macie kręci. Czasem trochę podpełznie- ostatnio doczłapał się do bujaczka i wyrżnął o niego główką- ale był lament. Na szczęście nic mu się nie stało bo walnął w materiał ale stracha mi napędził. Muszę spróbować z tymi warzywami w łapkę chociaż słyszałam, ze dopiero można zacząć jak dziecko stabilnie siedzi inaczej jest możliwość zakrztuszenia się wiec może jeszcze poczekam. A propo karmienia to znalazłam wreszcie idealne krzesełko- coś w stulu stokke'a, które jest mega drogie a to jest jego tańszą inspiracją ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A zdradzi mi ktoś na czym polega fenomen tej zabawki? Bo wiem że wszyscy polecają i każdy chce mieć, ale nie wiem dlaczego ![]() Cytat:
![]() ![]() Jajko podaję całe ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | ||||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() A co do chleba - ja piekę normalnie w piekarniku. W garnku żeliwnym albo w keksówce. Na zakwasie. wychodzi wspaniały. Caisto mi teraz zagniata kitchenaid, ale wcześniej zagniatałąm ręcznie, i nawet to lubiłam. Cytat:
![]() Kalinka nie ssie smoczka, czasem tylko sie nim bawi na zasadzie grzechotki. Dostała czopka przed spaniem nocnym, i było całkiem nieźle. Cytat:
![]() My warzywa gotujemy na parze, pokrojone. Szkoda, że fotograf nie mógł, zawsze to ładna pamiątka. Ale jakieś zdjęcia macie, więc nie jest źle. I brawa dla Ewy za sprawowanie funkcji gospodyni ![]() I miło, że mama z teściową pomogły Cytat:
![]() a waga uważam całkiem niezła ![]() A jajka jeszcze nie podawaliśmy, ale pewnie najpierw dam troszkę ugotowanego żółtka do spróbowania |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ten czystek bardzo przyjemny w smaku, przynajmniej mnie bardzo smakuje, Gabryś też woli go od zwykłej wody. Chociaż staram się żeby wodę też pił... Ja warzywa gotuję w kostkę, bo szybciej. ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Aha, czy któraś z was się orientuje jakie objawy ma skaza białkowa? Czy to możliwe żeby po miesiącu picia zwykłego mm dopiero pokazała się jakaś alergia? Gabryś od jakiegoś czasu miał na łydce taką "myszkę", szorstki kawałek skóry który od kilku dni nieco się zaróżowił. Od kilku dni też policzki przestały być gładziutkie a pojawiły się na nich takie jakby krostki, niewidoczne na pierwszy rzut oka, tylko pod światło widać je i czuć pod palcem. Do tego kilka krostek - pryszczyków na głowie i skroni... Zaczynam się martwić ![]() Tak się zastanawiam czy to nie jakaś alergia albo azs? Czy może te krostki na policzkach mogły powstać od wiatru? Czoło jest gładziutkie (bo czapka je przykrywa) a policzki zawsze wystawione. Nie wiem czy przeczekać czy umawiać jakąś wizytę do alergologa, a może dermatologa ![]()
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
Tygrysku zapomnialam ci zyczyc duzo zdrowka
![]() Alwa brawa za postepy w drodze do raczkowania! Agunia4ever dla ciebie tez zdrowka! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Raczkowanie
|
Smaritta- teściowie byli dziś w tesco w Gliwicach i garnuszek już jest w tej cenie, kupili dla malutkiej i zostały jeszcze dwa
![]() ![]() Od popołudnia próbuje czworakować. ![]()
#2303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może Toś za dużo śpi w dzień? albo zbyt późno przypada ostatnia drzemka? może ma za jasno w pokoju? może ktoś wstaje (małż?) i dla Tosia to sygnał, że można zaczynać dzień? u nas pełzanie na całego, we wszystkich kierunkach i z prędkością światła. Ewa w popłochu zbierała dziś drobne zabawki z podłogi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Tylko patrzeć jak zacznie śmigać po całym domu! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby Kalinka przestała dawać w kość! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Muszę zainwestować w ten fartuszek, bo chociaż Emilka nie rozrzuca jedzenia na ziemię, to sama jest usmarowana od stóp do głów. Cytat:
![]() Bardzo ładnie wszyscy wyglądaliście. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Musi jeszcze tylko zacząć jeść aż jej się uszy będą trzęsły oraz zasypiać bez awantur i już w ogóle będzie idealnie ![]() Cytat:
Swoją drogą, jak Wasze dzieci zareagowały na zmianę czasu? U nas Emi przestawiła się tak bezboleśnie, że aż byłam zdziwiona. Cytat:
Cytat:
![]() Niedługo pewnie u nas wszystkich zacznie się "sezon śliwkowy" więc trzeba się przyzwyczajać do takich przygód ![]() Cytat:
Drugi hit wśród naszych dzieciaków to "Szczeniaczek-Uczniaczek" ![]() Brawo ![]() Emilko, you can do it! You can do it! ![]() Cytat:
![]() Moja bratanica ostatnio zjadła książkę swojego starszego brata, którą nieopatrznie zostawił na podłodze, więc powiedz Ewie, żeby się miała na baczności ![]() Inhalator mam Microlife i chociaż nie mam porównania do innych wydaje mi się, że wart jest polecenia. Emilka nieśmiało podnosi pupę do czworakowania, ale do przyjęcia właściwej pozycji jeszcze jej trochę brakuje. Podaję też przepis na zupę krem z pora, która dziś zrobiła u nas furorę. Zupa z pora - większy kawałek pora, myślę, że ok. 10 cm - ziemniak - 10 dag mięsa (u nas z królika) - pół marchewki - łyżeczka oleju rzepakowego. To wszystko co miałam do powiedzenia, dziękuję za uwagę ![]() Miłego wieczoru i spokojnych nocy!
![]() |
#2305 |
Wtajemniczenie
|
coś Wam napiszę, bo jestem w szoku od wczoraj i otrząsnąć się nie mogę.
My tu tak ostrożnie z jedzeniem na początku podchodziłyśmy a znajoma..uwaga... -daje mleko kozie w proporcji 2/3 mleko +1/3 woda +zagęszcza mąką krupczatką ( bo mama kazała) - daje sucharek na herbatce z odrobiną cukru - jutro daję zupki warzywnej którą oczywiście lekko dosoli -za kilka dni zrobi zupkę na króliku i mięska dorzuci - chce po zupce wprowadzić kasze manną z jabłkiem dziecko wczoraj skończyło 2 miesiące ehhh próbowałam ja z nią gadać, próbowała inna koleżanka z nią gadać, która ma tez dziecko ale ona twierdzi że ona i jej siostry jadły jak miały 6 tygodni a te dzisiejsze "trendy" są wymyślone bo coś muszą wymyślać tak mnie to wciąż szokuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi w sprawie zwierzaków. U nas kot nawet czasem przyjdzie i położy się obok Kingi, ale jak poczuje jej rączkę wyrywającą włosy to szybko się przesuwa. A co do zabawek to ostatnio pojawiła się u nas kostka edukacyjna i jest na niej taka niby tarcza telefonu (taka do kręcenia) i zarówno kot jak i Kinga uwielbiają nią kręcić
![]() No i widzę już, że jak tylko się Kinga kiedyś ruszy to będzie go ganiać. Zakładam, że 1,7m drapak będzie jednym z pierwszych wyzwań ![]() tequiba zazdroszczę kota, który interesuje się placuszkiem. Mój to czasem na wołowinę surową kręci nosem. Życze wszystkim potrzebującym dużo wytrwałości przy złych nockach, ząbkach i marudzeniu. ![]() I gratulacje za wszelkie postępy w rozwoju. Tynka widzę, że Emilka nadal idzie podobnie wagowo do Kingi. Ja staram się wierzyć w to, że po prostu taki ich urok. Przynajmniej może nie będą miały problemów z nadwagą w przyszłości. Dodajesz do kaszki oleju/oliwy? ag9 wątpię, żeby zaczęło coś wychodzić dopiero po miesiącu. Raczej wyskakuje do kilku dni. Może rzeczywiście to wina mroźnego powietrza, chyba, że coś nowego podawałaś. Limonka, dzięki za przepis. Zapisane na pierwszej stronie. Smarrita aż się nie chce wierzyć w to co piszesz o diecie tego dziecka. Ja czuje się już lepiej, a przynajmniej jestem w stanie już mówić. Jednak powiem szczerze, że męczy mnie to chorowanie. To już ponad 3 tygodni jak mnie męczy. No ale chyba już na dobrej drodze jestem do wyzdrowienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |
Raczkowanie
|
Tygrysku, ja olej/oliwę daje tylko do obiadków, jakoś mi do kaszki nie pasuje. A że obiadków ostatnio mała nie chce lub zjada tylko kilka łyżeczek to tego oleju też prawie nie je.
Co do wagi to myślę tak jak ty- lepiej chyba chudsze a zdrowe dziecko niż otyłe. ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() małe wazy wiecej niz moja Jula a ma niewiele 4 ms , kiedy miała 2 wozili ja spacerówka i to na poł siedząco ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- u nas fatalnie .. Jula oprócz mamy niczego nie chce .. jak mama zniknie za drzwiami jest mega płacz ... ciagle na kolanach badz rekach ![]() ![]() z jedzeniem dalej na bakier chociaz ostatnio zjadła 4 łyzeczki deserku ze słoika ![]() ![]() z waga nie wiem mam nadzieje ze drgneła chodz troche cwaniak dalej nie chce pełna para ełzać chodz ozycje czworakowania ma opanowaną cwaniak woli sie kulać ![]() mówimy mama tata baba robimy "ty ty" papa na prośbe plujemy Jula zrób prrrr no i jedziemy ze swiatem ![]() no i po spaniu wiec spadam a u nas chorobowo było i jest ale idzie ku lepszemu
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.