|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Asia no proszę Cię, już śpi ? myślałam, że przeszło mu to wczesne zasypianie
fajnie hehemój własnie robi w zlewie w łazience kąpiel życia swoim zwierzątkowym figurkom |
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze,bylam na ktg a tu porod Moniki mnie prawie ominal
no kochana,to juz kwestia godzin![]() Ja jutro ponownie mam miec ktg,mloda zaczela sie ruszac,wywijac i przez jakis czas tetna nie mozna bylo zlapac wiec musze ktg powtorzyc. Skurczy praktycznie zadnych na ktg nie mialam. Ja uzywalam kremu Nivea na kazda pogode i teraz tez zamierzam. Moja wlasnie wozi w ciezarowce zwierzaki;-)
|
#2283 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Witam
dostałam antybiotyki. Wody bardzo powoli się sącza i jak to położona stwierdziła że to co ubyło to jest nic jeszcze, skurcze się rozlazly i raz co 15 minut, raz co 7... Rozwarcie na 2,5 cm. Szyjki brak. Lekarz wyczuł dokładnie główkę Skończyłam już ktg, wszystko jest ok. Położona mówi że do domu raczej wrócę. Że dostanę receptę na te gbs i wieczorem i rano jeszcze będę musiała wziąć. A do szpitala jak wody mocniej zaczną się saczyc lub odejdą całe. No albo jak skurcze będą częściej i mocniejsze. A wszystko przez duża liczbę porodów dzisiaj. No i tak decyzja należy do lekarza więc zobaczymy. Badanie nawet na lekkim skurczu to istny hardcore!!! No i jakby mi wszystkiego było mało to krwawie. Znaczy dla lekarza to jest plamienie. Ale uwierzcie jak wyciągnął palce z bożeny i zobaczyłam zakrwawione rękawiczki to słabo mi się zrobiło, oczy ni prawie wyszły i pewnie stan przedzawalowy miałam. Po badaniu wszystko mnie tam boli no i sam lekarz powiedział zaczynamy rodzić ale nie gwarantuje czy urodziny dzisiaj czy za 2 dni ![]() Jedyny sposób to odejście wód..... Hmmm jakieś propozycje jak to zrobić żeby sobie odeszły?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2284 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja zaraz urodze. Ale nie dziecko tylko to sushi, ktore wlasnie nie zjadlam, a zezarlam. Popilam polowa szklanka coli. I nie moge sie ruszyc.
No i dobrze, ze jest akcja niech juz ktora otworzy drzwi porodowki i za chwile sie posypiemy wszystkie. Moj S wrozbita mowi: jutro urodzisz hahaa
|
|
|
|
#2285 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Asia zajada pizze a Ty sushi nie źle dziś na wątku
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o Jezuuuuu umrę zaraz! jak ja bym zjadła sushi!!! ale zrezygnowałam na czas ciąży....
|
|
|
|
|
#2287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak nei sypia w dzien to pada szybko, ja go czesto przetrzymywałam do tej 20, ale teraz juz niewidze sensu bo on tak czy siak wstaje jak chce, wiec jak juz był zmeczony to niech sobie idzie spac, poszalał dzis na kulkach , w piasku to padniety ![]() a mamusia moze sobei urzadzić kapiel bez małego w łazience który chce mnie myć![]() Cytat:
kórde ale czad, oby cie wzieło jeszcze dzis
|
||
|
|
|
#2288 |
|
Raczkowanie
|
carolciuska i to wszystko było tylko dla ciebie?
![]() Też zrezygnowałam z sushi... Pewnie zjem dopiero, jak skończę karmić. Za to dzisiaj zjadam hamburgera
|
|
|
|
#2289 |
|
Rozeznanie
|
nosz kurde szkoda e Cię nie zostawiają noooo
![]() ale w sumie jeszcze nie jesteś pewna ? |
|
|
|
#2290 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Moni ajak lekarz mówi ze rodzicie to w sumei mam nadzijeje ze cie do domu ni epości to raz, a tak mi sie teraz przypomniało o tej krwi
pewnei badanie troche tez juz było pod kątem porodu i przyśpieszenia akcji stad to według lekarza plamienie
|
|
|
|
#2292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Glodna jestem, a nie wiem na co mam ochotę.
Co jecie? Nie uwierze, że nic ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to się teraz zacznie wykluwanie A na odejście wód może jakiś delikatny seksik??? Nie wiem, nigdy w takiej sytuacji nie byłam Coś mi się wydaje, że nawet jak pojedziesz do domu, to bardzo szybko wrócisz do tego szpitala i nie wrócisz stamtąd sama Kciuki trzymam mocno
|
|
|
#2294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana ja nie znam pojęcia "głód" w tej ciąży. Ciągle coś jem, przed chwilą zjadłam dwie kanapki z serem i keczupem a sięgając po nie myślałam, że kurde za niedługo wraca mąż mamy jeść pierogi a pierogów sobie nie odmówię więc po co mi te kanapki, przecież głodna nie jestem ale gdzieee tam
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Monika, rzeczywiście może chodź wiecej, jak dasz radę, mi w szpitalu odeszły wody (a sączyły się cały dzień), jak się ruszałam, poszłam się przebrać, krzątałam się przy łóżku itp, potem położyłam się na chwilę i bach wody odeszły.
Swoją drogą to w moim szpitalu inaczej podeszli do sączenia wód. Pojechałam tam mając skończony 38 tc, wody mi się trochę sączyły, skurczów brak, rozwarcie małe. Jeszcze wody mi nie odeszły, gdy lekarze zdecydowali, że mnie do domu nie puszczą i mam już zostać w szpitalu do porodu. A szpital, gdzie rodziłam (i będę rodzić) to jedna wielka porodówka, najwięcej porodów jest, także zawsze miejsca pełne. no i córka bawi się na placu zabaw, tata z nią wyszedł zaczął się już etap, że koleżanki wołają, by wyszła na dwór, jej koleżanka jak zobaczyła Asię na balkonie to pomachała jej i się spytała, czy przyjdzie, na to Asia, że tak, no i mój mąż z nią wyszedł w ogóle słyszę, że wesoło na placu zabaw, słychać głónie śmiejących się rodziców
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-08-20 o 19:25 |
|
|
|
#2296 |
|
Konto usunięte
|
Kule włączyłam cytowanie i mi wsio wcięło!
Monika ale akcja! Potrafisz tworzyć napięcie powiedzenia i 3mam kciuki ![]() Doriss uwielbiam książki Giffin Frezyjka co się nie udzielasz ![]() Latte szoruj po schodach tam i spowrotem a na wizycie poproś ginke o pomoc zapytać zawsze możnaMeta relacja na żywo? nie chce tego oglądać
|
|
|
|
#2297 |
|
Rozeznanie
|
Kurde jaki seksik...jak krew leci, boli tak że mam ochotę kogoś zabić, chodzę zgieta w pół i mam wrażenie że głowa Małego jest między moimi nogami.....
Mam jechać do domu. Jakbym miała dalej do szpitala to bym została. Także ten najpierw mcdonald, potem lody, i coś jeszcze dobrego wymysle zanim urodze A wody u mnie wylatuja jak leże na plecach... Jak chodzę czy siedzę to nic. Myślicie że on mi ten masaż szyjki zrobił?? Bolało jak ja pierdziele jakby nie te na nogi to bym mu zaje***a z kopa. No i ta krew od razu... Ile taki masaż trwa? I jak powinien wyglądać? To porownam z tym co mi zrobił. Ale ból był okropny. I do tej pory boli. Aaa laski. Położona mi wyjaśniła to klucie. Jak przy chodzeniu to spoko. A jak powtarza się na lezaco, i kilkanaście razy ten ból wraca to coś się dzieje. Dokładniej bolesne klucie z parciem na siusiu. U niektórych tak jest odczuwalne rozwarcie, u innych zanik szyjki... I tak czuję że zjem i tam wrócę jeszcze dzisiaj Bo co jak co ale skurcze są nadal, ból jest nadal, w krzyż chwilami idzie, rozwarcie postepuje sobie, wody delikatnie się sącza Jak tu tak z usmieszkami a tak serio to mam pełne gacie i z wrażenia jestem tak glodna że aż mi nie dobrze.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Monika-już masz baardzo blisko
![]() Ja jutro mam wizytę,zobaczymy co powie ginek
|
|
|
|
#2299 |
|
Konto usunięte
|
Wózek kupiony, juz stoi na dole
jednak padlo na Tako Jumper Light. Głównie dlatego, że wysoki i dla mnie to przeważało. I gondola większa niż w bebetto który wizualnie bardziej mi się podobał.Kolor wybrałam szary z jasno starymi wstawkami, choć wszyscy woleli kolorowy ![]() Cieszę się, że ten zakup mam w końcu za sobą ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Ja właśnie jak chodzę to czuję kłucie i ucisk na pęcherz. Ostatnio sporo chodziłam po schodach i chyba to przyczyniło się do tego, że z mojej 3cm szyjki po 2 tygodniach zrobiło się tyle co nic
|
|
|
|
#2300 |
|
Rozeznanie
|
Ja teraz tak pisałam bo sama byłam w szpitalu. Tż musiał wrócić do pracy i przyjechał jak czekałam na decyzję. On jest bardziej przerażony niż ja
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2301 |
|
Rozeznanie
|
Monika tzrymaj się pomyśl że już za niedługo będziesz mieć to za sobą !
Ja tam pozytywnie zazdroszczę ![]() Dzanet super że macie już wózeczek, bardzo fajny i zgrabniutki ![]() czy tylko my jeszcze nie mamy wózka ??
|
|
|
|
#2302 |
|
Wtajemniczenie
|
caly dzien was czytalam ale nie mam weny do pisania.
Monia trzymam kciuki zeby wszystko sie było dobrze i oczywoscie czekamy na dobre wiesci Gratuluje udanych wizyt i super zakupów. A ja wczoraj mialam delikatne skurcze dzis tez mnie zaczely brac i co chwilę boli mnie jak na okres, malutką czuję bardzo niziutko wiec staram sie wiecej lezec nic siedziec. A wierci sie jak szalona
|
#2303 |
|
Raczkowanie
|
My też nie mamy jeszcze wózka, pewnie w przyszłym tygodniu dopiero przyjedzie, bo w tym kurier nie zdąży już wziąć.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Monia jak jeszcze na chodzie jesteś to wrzuc fote brzucha
jak to jego ostatnie podrygi albo ze szpitala jak dreptasz
|
|
|
|
#2305 |
|
Rozeznanie
|
Spoko mój wózek będzie za ok półtorej tygodnia... Pytałam czy fotelik w razie co może być szybciej to powiedzieli że raczej tak. Bo fotelik to maxi cosi także o tyle dobrze
właśnie zajadam się nuggetsami zaraz jeszcze dopcham lodami Jest mi tak ciężko że tego nie da się opisać. Jemy w samochodzie bo jakbym w środku sapala przy skurczu to byłoby mi głupio ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2306 |
|
Rozeznanie
|
przynajmniej macie już zamówione widzę
![]() Monika ale takie fest te skurcze już są? liczysz w ogóle co ile czy olałąś liczenie bo wiesz że dziś urodzisz ? |
|
|
|
#2307 |
|
Raczkowanie
|
Matko kochana, Monika, trzymaj się dziewczyno, widzę, że Cię dobry humor nie opuszcza
i super. Wysyłam Ci pozytywne fluidy
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że w nocy wiecej nie śpie jak śpie, także bede na bierząco z akcją porodową Moni
Mam nadzieje, że jednak szybko sie to rozkręci
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Monia podziwiam Cię Kobieto
, że masz ochotę i siły tu pisać na forum co się dzieje i w ogóle dzielna z Ciebie babka Wrzuć nam fotkę wrzuć może to już bedzie ostatnia Twoja z brzuszkiem
|
|
|
|
#2310 |
|
Wtajemniczenie
|
madzia ja tez nie mam jeszcze wózka no i fotelika,do konca sierpnia chyba bedzie,oby
![]() Mandra ja wlasnie bylam w zabce,kupilam 2 knoppersy,twixa i czekoladowe ciasteczka ![]() dzanet taa a ja jezdze jeszcze na rowerze i cos porodu nie widac
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

fajnie hehe
no kochana,to juz kwestia godzin
no i sam lekarz powiedział zaczynamy rodzić ale nie gwarantuje czy urodziny dzisiaj czy za 2 dni 

27.07.2013 Ślub
w ogóle słyszę, że wesoło na placu zabaw, słychać głónie śmiejących się rodziców
nie chce tego oglądać