|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
Cytat:
|
|
#2282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie nimi, nawet jak plota najgorsze rzeczy - nie warto psuc sobie zrowia opinia nic nie wartych ludzi. A TZ powtarzaj do znudzenia, ze oni cie po prostu rania swoimi docinkami i to nie jest w porzadku Chociaz mi tez zajelo duuuzo lat zauwazenie i pogodzenie sie z tym, ze moj dziadek jest popaprancem jakich malo ![]() Jest rano, ja pierwszy raz od tygodnia budze sie bez kataru i bolacego gardla... za to Tz sie rozlozyl
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Konto usunięte
|
dzień dobry
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
#2285 | |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie jadłam, nawet nie wiem co to jest.
---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
|
|
|
#2287 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry!
U mnie dzień zaczął się średnio - wczoraj po 23 tz dostał suchego smsa że jego ojciec jest chory i że szukają lekarza i zero informacji i odbierania telefonów. Taka właśnie jest jego wspaniała mamusia... teraz tz niewyspany i zestresowany a ja razem z nim. Masakra.
|
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to nic poważnego
|
|
|
|
|
#2290 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mam nadzieję, że Tata Twojego Tż nie jest poważnie chory ale to wszystko wygląda trochę na wykorzystywanie sytuacji przez nich by skupić Waszą uwagę i przy okazji zafundować niepotrzebny stres związany z brakiem należytych informacji ![]() Rise współczuję i uważam,że Twój Tż powinien nimi wstrząsnąć
|
|
|
|
|
#2291 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2292 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2293 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję, ale trzeba trzymać się dzielnie.
|
|
|
|
|
#2295 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak można być tak toksycznym i samolubnym i to jeszcze w stosunku do swojego dziecka?! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2296 | ||
|
Blond forever!
|
Elo
![]() Ale zmarzłam w autobusie Jadę czasem takim dziadem, że nie wiadomo skąd, strasznie tam wieje wszędzie...Brrrrr... Zamiast kawy, ciepła herbata ![]() Cytat:
Cytat:
Niby teraz jest normalnie, w sobotę do nich jedziemy (ale na imieniny brata TŻ, który mieszka u swoich teściów, a imprezę robi w domu rodziców, dla mnie to nie do pomyślenia, ale jednak ![]() :brzy dal , mniej więcej 2-3 razy w miesiącu się z nimi widujemy, ale zawsze w większym towarzystwie, na obiadki niedzielne i kawki nie jeździmy (zapraszani jesteśmy, ale ja nie chcę - nie chcę znowu czegoś nieodpowiedniego powiedzieć, a w sytuacji sam na sam tak by się zdarzyć mogło).Dziewczyny, ja przecież nikogo nie przekonuję, że relacja z teściami zawsze musi być trudna, ale daję Wam tylko sygnał, że po ślubie/po urodzeniu dziecka mogą wyjść pewne niejasności, które za czasów narzeczeństwa/zwiazku z TŻ po prostu wyjść nie mogły. Poza tym, u mnie jest podobnie jak u Scarlett, że mój TŻ jest złoty i ich tłumaczy - "oni tacy są", "Ty bądź mądrzejsza", ale niestety ja mam może zły charakter, ale ja nie zamierzam udawać, że aprobuję ich decyzję i potrafię się tak łatwo pogodzić z pewnymi rzeczami. Na co dzień na szczęście mnie to nie boli ![]() Bycie w ciąży mnie przeraża w kontekście teściów, bo teściowa moja ma takiego pi^&*#@! na punkcie swoich wnuczek i już się boję co usłyszy ode mnie jak się będzie do nich pieścić...
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2014-11-04 o 09:05 |
||
|
|
|
#2297 |
|
Konto usunięte
|
Blondi dziwię Ci się, że po tej niejasnej sytuacji, że Ty sama nie poszłaś do niej i nie wyjaśniłaś tego od razu tylko to się teraz ciągnie, Ty masz do niej uraz ona może do Ciebie jakiś żal, sorry ale dla mnie to jest takie trochę dziecinne
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Blondi rozumiem
![]() ja tam nie mówię też, że zawsze jest złoto i kolorowo. Ale to też myślę zależy właśnie dużo od ludzi. Jak pisze kash pewne sytuacje wyjaśniać lepiej od razu, po co sobie robić "smród" jak można by pewne sytuacje wyjaśnić od razu nie mieć do siebie żalu i już? Choć zdaję sobie sprawę, że z pewnymi ludźmi się po prostu też nie da tak polubownie wszystkiego załatwić. Różni są ludzie po prostu.
|
#2299 |
|
Konto usunięte
|
ja przede wszystkim nie uznaję czegoś takiego jak obrażanie się, obrażać to się mogą dzieci, dorośli ludzie powinni ze sobą rozmawiać, ja staram się wszystkie sytuacje wyjaśniać od razu i nie chować urazy bo to zwyczajnie głupie i do niczego nie prowadzi
jasne, że nie ze wszystkimi muszę się kochać i dobrze żyć ale staram się żeby nasze relacje były jasne i pozbawione nieporozumień, moim zdaniem najwięcej złego dzieje się z racji niedomówień
|
|
|
|
#2300 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Sprawa jest zamknięta, ale mi uraz pozostał, ale to męczy mnie, na pewno nie ją, bo ona swój cel osiągnęła, bo postawiła na swoim.
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2014-11-04 o 09:10 |
|
|
|
|
#2301 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2302 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
I tylko tyle.
|
|
|
#2303 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chodzi mi tylko o to, że czasem warto się trochę nagimnastykować by te relacje były poprawne i nie utrudniały nam samym życia i nie psuły nerów
|
|
|
|
|
#2304 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Poza tym, jak wspominałam, nasze kontakty są "poprawne", jedynie co to nie odwiedzamy ich bez szczególnego powodu, bo ja nie mam na to ochoty.
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie tak by było z połową rzeczy, w jej oczach będę z pewnością wyrodną matką, ale... moja mama się ze mną nie patyczkowało, nie chciałam czegoś jeśc to nie jadłam, chciałam to jadłam i efekt taki, że anginy nie miałam nigdy w swoim 28 letnim życiu... Ja tu widzę pewną zależność czasową. Teściowa najpierw się obraziła i pozamiatała a potem Blondi dopiero się dowiedziała. Po czasie. |
|
|
|
|
#2306 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2307 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
I owszem, mam świadomość, że oni zawsze będą w naszym życiu obecni, ale aktualnie moi teściowie przejawiają postawę, skupiającą uwagę tylko i wyłącznie na własnym szczęściu i dobru (są baaardzo zadowoleni, że w końcu wszystkie dzieci się wyprowadziły, ich syndrom pustego gniazda absolutnie nie dopadł), a niekoniecznie dzieci i ich rodzin, więc my musimy się skupić na sobie
|
|
|
#2308 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
byleby im się tylko nagle nie odmieniło jak się wnuk/wnuczka pojawi
|
|
|
|
|
#2309 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
A z dziećmi to nie ma co gdybać jak będzie, bo życie nas jeszcze może wiele razy (a zwłaszcza moi nieprzewidywalni rodzice i teściowie ![]() )Ale w ogóle jaka fajna dyskusja była Taka spokojna, ale rzeczowa, podobała mi się
|
|
|
#2310 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

A jak weszłam do rodziny i zaczęłam mieć własne zdanie to się okazało, że nie jestem dobrym partnerem do poważnych rozmów... I jak nie muszę to się z nimi nie widuję.

Nie przejmuj sie nimi, nawet jak plota najgorsze rzeczy - nie warto psuc sobie zrowia opinia nic nie wartych ludzi. A TZ powtarzaj do znudzenia, ze oni cie po prostu rania swoimi docinkami i to nie jest w porzadku
teraz tz niewyspany i zestresowany a ja razem z nim. Masakra.

mam nadzieję, że Tata Twojego Tż nie jest poważnie chory ale to wszystko wygląda trochę na wykorzystywanie sytuacji przez nich by skupić Waszą uwagę i przy okazji zafundować niepotrzebny stres związany z brakiem należytych informacji 

z reszta widze jak sie zachowuja w stosunku do bratowej Tz, ale to naprawde złote osoby i mam wrazenie, ze gdyby mogli to nieba by nam uchylili, z reszta juz na pierwszym spotkaniu traktowali mnie jakbym juz byla czlonkiem rodziny, niesamowity szacunek i ciepło od nich bije 

byleby im się tylko nagle nie odmieniło jak się wnuk/wnuczka pojawi