![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
candycotton, no właśnie u mnie badania za darmo i kolejka taka, że na za 2-3 tygodnie
![]()
#2282 |
Konto usunięte
|
No to tylko chodzic tam. Ja bym sie teraz mogla zapisac na grudzien. A musze isc za miesiac zobaczyc, czy nadzerka mi znika, czy nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
BAN stały
|
ja mam taka przychodnie ze rejestracje sa w dniu przyjecia na wizyte. wczoraj zadzwonilam o 10 do gin, gin przyjmowala 14-16. przyjechalam po 15:20, odczekalam 10 minut (jedna pani wyszla druga weszla) weszlam do gabinetu -5 minut rozmowy, nowa recepta i obgadanie badan kontrolnych= kiedy maja byc (cytologia usg)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
Jak Was czytam to utwierdzam się, że muszę zmienić gina.Nie dam rady płacić za wizyty 50zł a znowu jak na NFZ to pani z rejestracji, robi zapisy 1 każdego dnia miesiąca np. na sierpień cały, i tyle.
Nie można się już zapisać kiedy indziej.. no chore ![]()
#2285 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja teraz chodze do takiego co bierze 200 zl za wizyte, ale jest geniuszem, zna wiele lagodniejszych metod leczenia niz inni, do tego umie leczyc rzeczy 'nieuleczalne'. Facet jest profesorem w koncu, widac duzo czyta, interesuje sie. A nie jak wiekszosc- to prosze przyjsc, wytniemy. Wiem, za co place, ale to nadal jest 200 zl za sama wizyte, a do tego trzeba leki kupic, badania zrobic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Przyczajenie
|
Witam!
od ponad roku zażywałam cilest po 3 miesiecznej przerwie zaczełam nowy listek cilestu ale niestety bylo w nim tylko 8 tabletek gdyz przed przerwą zaprzestałam branie na 13 tabletce z powodu zawieruszenia sie ich... zrobilam tak gdyz kilka dni po okresie bylam zarejestrowana do lekarza na wizyte i na przepisanie kolejnych tabletek zalezalo mi na wczesniejszym wzięciu gdyz wracał moj chlopak ...bylam pewna ze otrzymam te same jednak lekarz zmienil mi je na diane i teraz nie wiem czy moge uzupelnic branie tych tabletek do poprzednie zazytych tych 8 z cilestu i 13 tych diane aby uzyskac 21 dni czy poprostu przerwac branie i zaczać brac diane od pierwszego dnia miesiączki? bardzo prosze o pomoc!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
BAN stały
|
candycottom kilka lat temu chcialam zmienic swoja gin i udalam sie do drugiej sasiedniej przychodni. jakis czas pozniej potrzebowalam tabletki "po" a pani przez telefon mi powiedziala ze wizyta dopiero za jakies 3 tyg.
wiec to zalezy od przychodni akurat ta w/w (co chcialam zmienic) i obecna to maja taki system ze zapisy sa w dniu przyjmowania przez lekarzy przy I wizycie u tej obecnej przychodni czekalam doslownie 3 minuty. zarejestrowalam sie i szlam na pietro w kierunku gabinetu, szla ze mna jedna pani ktora przede mna weszla, powiedziala ze to szybko potrwa bo recepta i juz wyszla ![]() mb11 ale sobie namieszlas? nie lepiej bylo powiedziec ginekologi ze chcesz brac dalej cilest? cilest i diane to dwa rozne sklady. jesli masz oba opakowania to mozesz brac cilest - te 8 tabletek + dolaczyc nowe tabletki - diane i bedziesz zabezpieczona dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: od kiedy brac tabletki antykoncepcyjne
Co w taim razie się stanie jeśli wezmę tabletkę w 6 dniu okresu zamiast w 5? Zawsze bralam w piątym tak jak zalecił mi lekarz, ale wczoraj źle obliczyłam dni i pomyliłam się o 1 , wzięłam w 6 dniu zamiast w 5. Czy będzie to miało duży wpływ na skutecznosc antykoncepcji w najbliższych dniach?
#2289 |
Zakorzenienie
|
Pewnie głupie pytanie ale pytam, bo mam trochę schizę przed tym, że zamierzam brać tabsy..
![]() Czy mam ufać ewentualnym tańszym tabletkom które może mi przepisać gin? Widziałam na wątkach jak dziewczyny pisały o tabsach za 3 zł... ![]()
#2290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam się niepokoić gdy usłyszę od gina jakąś nieznaną nazwę tabletek? ![]() Zresztą.. w razie w popatrzę czy któraś z Was stosowała..
![]() |
#2292 |
Konto usunięte
|
biorę yasminelle, ale chcę zmienić tabeltki na poprzedni marvelon z wielu negatywnych skutków ubocznych. Skończyłam yasminelle w czwartek, dziś poniedziałek i dostałam 1 dzień krwawienia z odstawienia, a wizytę mam jutro u lekarki.
Jeśli zmienia się tabletki to koniecznie trzeba je zacząć brać w 1 dniu krwawienia czy 2 dzień podejdzie? czy po 7 dniowej przerwie i jako nowe zacząć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
BAN stały
|
mozna zaczac brac tabletki rowniez w 2 dniu krwawienia. najpozniej jednak po 7 dniowej przerwie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Konto usunięte
|
dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Konto usunięte
|
A jakie skutki uboczne mialas po yasminelle?
Tak sie zastanawiam czasem skad wiedziec, ze cos to skutek uboczny akurat tabletek a nie czegos innego. Jak rozboli mnie brzuch to moze byc cokolwiek. |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Konto usunięte
|
wiedziałam bo nie zmieniłam swojego trybu życia ( jedynie zaczęłam się zdrowiej odżywiać i ćwiczyć ) a yasminelle zaczełam przyjmować 2 miesiące temu i między innymi, strasznie mnie obsypało na buzi i rękach , spadło mi okropnie libido co mnie martwi bo zawsze miałam duży apetyt
![]() Poza tym zapisywałam sobie kiedy co mnie boli wktórym dniu brania itp ![]() Edytowane przez 201605041146 Czas edycji: 2011-08-08 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Konto usunięte
|
Fakt faktem i tak troche to wychodzi, wizyta u tanszego gina tylko po tabletki- 60 zl, yasminelle na 3 mc- 150 zl. 210 x 4 w roku to 840 zl. Niby jak sie to rozlozy to nie tragedia, a jednak troche jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
amor vincit omnia
|
my nie mówimy o takich skutkach ubocznych jak ból brzucha, chociaż i tak jest inny podczas okresu, inny podczas zatrucia itd... ale głównie chodzi o typowe skutki związane a antykoncepcją- problemy z cerą, mdłości, zwiększenie apetytu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Konto usunięte
|
Zaczelam ostatni tydzien drugiego opakowania i poki co nic takiego sie nie dzieje. Jakby sie mialo dziac to juz by sie dzialo? Jedyne co to mam tam troche bardziej sucho niz zwykle, ale nie wiór. I raz dostalam zgagi ale jako namiętny kawosz jestem na takie rzeczy skazana, chyba nie ma co tu sie doszukiwac zwiazku z tabletkami. Reszta wszystko bez zmian, wiec wydaje mi sie ze to sa chyba dobre dla mnie tabletki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie będę szła po zmianę tabletek, bo miałam przepisaną Diane, ale leczniczo, a teraz będę brać pewno inne... Jak walnie z ceną to pewnie z krzesła spadnę.
#2303 |
Zakorzenienie
|
nicko, Eldo rado - dziękuję za odp. Rozumiem ale zrozumcie trochę moje schizy. Mam nadzieję, że jutro dostanę się do nowego gina i wytłumaczy mi to, czego jeszcze nie rozumiem.
A Wam dziękuję ![]()
#2304 |
amor vincit omnia
|
z reguły już pod koniec pierwszego opakowania pojawiają się ewentualne skutki uboczne (te 'cięższe' )... wygląda na to, ze masz dobrze dobrane tabsy i organizm fajnie reaguje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Konto usunięte
|
witam, mam pytanie odnośnie zmiany tabletek Microgynon 21 na Harmonet; chodzi mi konkretnie o przyjęcie pierwszej tabletki Harmonetu po zakończeniu Microgynon 21, kiedy ma to nastąpić? na ulotce pisze:
"Pierwszą tabletkę leku Harmonet należy przyjąć w pierwszym dniu po zakończeniu przyjmowania innych tabletek zawierających substancje czynne ( w przypadku przejścia z tabletek zawierających wyższe dawki estrogenów) W przypadku przejścia z tabletek zawierających równoważne dawki estrogenów należy przyjąć pierwszą tabletkę preparatu Harmonet po zwykłej siedmiodniowej przerwie w przyjmowaniu tabletek." Microgynon 21 ma 0,03 mg/tabl estrogenu Harmonet ma 0,02mg/tabl wobec tego lepiej przyjąć pierwszą tabletkę harmonetu zaraz po skończeniu m 21 (ze względu na nieco mniejszą zawartość estrogenu), czy zastosować 7-mio dniową przerwę jak zazwyczaj i przyjmować Harmonet po jej zakończeniu? Liczę na Waszą pomoc, pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Konto usunięte
|
[1=7573f32a00df3aa23f07f56 dc385049758d6ab33_6578f43 26d8a4;28627476]witam, mam pytanie odnośnie zmiany tabletek Microgynon 21 na Harmonet; chodzi mi konkretnie o przyjęcie pierwszej tabletki Harmonetu po zakończeniu Microgynon 21, kiedy ma to nastąpić? na ulotce pisze:
"Pierwszą tabletkę leku Harmonet należy przyjąć w pierwszym dniu po zakończeniu przyjmowania innych tabletek zawierających substancje czynne ( w przypadku przejścia z tabletek zawierających wyższe dawki estrogenów) W przypadku przejścia z tabletek zawierających równoważne dawki estrogenów należy przyjąć pierwszą tabletkę preparatu Harmonet po zwykłej siedmiodniowej przerwie w przyjmowaniu tabletek." Microgynon 21 ma 0,03 mg/tabl estrogenu Harmonet ma 0,02mg/tabl wobec tego lepiej przyjąć pierwszą tabletkę harmonetu zaraz po skończeniu m 21 (ze względu na nieco mniejszą zawartość estrogenu), czy zastosować 7-mio dniową przerwę jak zazwyczaj i przyjmować Harmonet po jej zakończeniu? Liczę na Waszą pomoc, pozdrawiam serdecznie ![]() podbijam pytanie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zadomowienie
|
[1=7573f32a00df3aa23f07f56 dc385049758d6ab33_6578f43 26d8a4;28627476]witam, mam pytanie odnośnie zmiany tabletek Microgynon 21 na Harmonet; chodzi mi konkretnie o przyjęcie pierwszej tabletki Harmonetu po zakończeniu Microgynon 21, kiedy ma to nastąpić? na ulotce pisze:
"Pierwszą tabletkę leku Harmonet należy przyjąć w pierwszym dniu po zakończeniu przyjmowania innych tabletek zawierających substancje czynne ( w przypadku przejścia z tabletek zawierających wyższe dawki estrogenów) W przypadku przejścia z tabletek zawierających równoważne dawki estrogenów należy przyjąć pierwszą tabletkę preparatu Harmonet po zwykłej siedmiodniowej przerwie w przyjmowaniu tabletek." Microgynon 21 ma 0,03 mg/tabl estrogenu Harmonet ma 0,02mg/tabl wobec tego lepiej przyjąć pierwszą tabletkę harmonetu zaraz po skończeniu m 21 (ze względu na nieco mniejszą zawartość estrogenu), czy zastosować 7-mio dniową przerwę jak zazwyczaj i przyjmować Harmonet po jej zakończeniu? Liczę na Waszą pomoc, pozdrawiam serdecznie ![]() Nie rób przerwy. Tylko po skończeniu M21 zacznij od razu harmonet. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Konto usunięte
|
przedwczoraj pisałam o tym, że mam zamiar zmienić tabletki z yasminelle na marvelon z powodu skutków ubocznych i pytałam tutaj kiedy zacząć przyjmować marvelon, bo wizyte miałam w 2 dniu krwawienia. I tak agusia napisała mi że w trakcie krwawienia a lekarka powiedziala, że po skończeniu 7 dniowej przerwy. I mam mętlik, jesli wezmę po 7 dniowej przerwie to nie bede musiała sie dodatkowo zabezpieczać?
aa przepraszam wróciłam do odpowiedzi agusi ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201605041146 Czas edycji: 2011-08-10 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
Zakorzenienie
|
A można w dniu krwawienia z odstawienia, prawda? Ja tak zrobiłam rok temu gdzieś tak ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Dlaczego każdy lekarz tak mówi? Ja też zawsze to słyszałam... Dlaczego? Ja zmieniałam z Diane na Yaz i też kazał mi po przerwie, ale dopytałam na forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.