|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II
Cytat:
Nie napisałam o kombinowaniu na własną rękę, zwłaszcza że lek, który polecam jest na receptę. U psów jak u ludzi, czasami ciężko trafić. Przeszłam w temacie zapalenia ucha u psa wszystko co się dało, dlatego mówię co można wetowi zasugerować i co świetnie działało. Sama choćby chciała nie wykombinuje bo bez recepty tego nie dostanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Naczelna Nastolatka
|
jesteśmy dopiero w połowie leczenia. Jak będzie się dalej paskudzić to będę miała w pamięci Twoje rady
![]()
#2283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A to pierwszy raz? Z zapaleniem ucha jest tak że jak się trafi raz to później lubi się przyplątać to jakiś czas. Wtedy też dobrze mieć oxycort, choćby po to żeby zwierzakowi pomóc doraźnie, zanim się wprowadzi np. antybiotyki doustne. Aha i mówię o tym w maści, bo wiem że są jeszcze w sprayu ale tych nie stosowałam. Pozdrów zwierza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Spoko. Na pewno gdyby przyznała, ze "nowy wspaniały partner" jest w ZK, to nie wzbudziłaby naszej niechęci. I na pewno darczyńca by się wtedy znalazł. Wcale nie miałaby interesu w tym, by to ukrywać. Wcale. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
Umowa o zakazie konkurencji nie jest- dla mnie ani nikogo w mojego środowiska- 1) sprawą prywatną 2) sprawą wstydliwą 3) nie przy umowie za najniższą krajową 4) na tak długi czas (vide: "jest uwikłany z prywatnych przyczyn z pracodawcą na kilka lat").
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Wizażowy Kot Igor
|
Ja się wyłączyłam z dyskusji. Momentami przypominała nieco pyskówkę. Bez szans na wzajemne zrozumienie
![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym ja mówię o tym, co jest tu. Zgłoszenia nie widziałam. Poza tym był u nich wolontariusz i przeprowadzał wywiad. No i gdyby facet był w ZK - to skąd miałaby jego minimalną pensję? A jednak ma i jest to wliczane w domowy budżet.
![]() |
#2288 | |
Konto usunięte
|
Co ten mąż.
To jest sprawa kluczowa, bo gdyby nie jego "uwikłania" to znacznie lepiej by się rodzinie wiodło. I paczka nie byłaby potrzebna. W ogóle wietrzę trolla. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
W ZK można pracować, a pieniądze przekazywać rodzinie. Takie są tam stawki-minimalne. I wyjaśnia to zobowiązania na "kilka lat". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2290 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2292 |
Naczelna Nastolatka
|
dziewczyny, możemy już skończyć ten offtop psio-uszny? Nie podam psu leku na receptę bez konsultacji z wetem. Bez obaw.
#2293 |
Raczkowanie
|
No właśnie. Wg mnie to nie o ZK chodzi.
#2294 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nigdzie nie napisałam że jest i nigdzie jej nie polecam. ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Możemy i dobrze że nie podasz, nie rozumiem tylko dlaczego sugeruje mi się że namawiam kogokolwiek do tego typu działania. Napisałam wyraźnie że proponuję tylko spytać lekarza o dany lek i receptę, a nie podawać go na własną rękę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny sorry, ale to nie wątek o leczeniu zapalenia ucha u psa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Konto usunięte
|
Też nie wykluczam tej opcji...
Ja się dopytuję o kwestie leczenia w takich kwestiach, bo niektóre osoby a) są nieporadne w kwestiach starania się o fundusze i tu powinni pomagać wolontariusze, b) wydają kasę na szarlatanerię a nie leczenie, c) organizują operacje za granicą, płatne, bo myślą, że tam będzie lepiej, choć często jest tak samo jak w PL. I wtedy nie kasa takim ludziom jest potrzebna a pomoc orhanizacyjna, czynna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Zadomowienie
|
Mi się też wydaje że troll.
Ta wersja z ZK też jakaś naciągana jak dla mnie, ale różnie bywa. ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Pani Klaudia (33 l.) wychowuje dwójkę dzieci: Ewę (10 l.) i Adama (8 l.). Ojciec dzieci, który mieszka wraz z Nimi, nie wspiera rodziny ani nie pomaga w utrzymaniu domu. (...) Samotna matka znajduje się w bardzo trudnej sytuacji. Z wszystkimi problemami musi sobie radzić sama. Nie może liczyć na wsparcie męża (ani psychiczne ani finansowe), który zmaga się z problemem alkoholizmu. " Wiedziałyście że jak się ma męża pijaka, który nic w domu nie robi (ale mieszka), to można się określić mianem samotnej matki? |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2300 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() |
#2301 | |||
Wtajemniczenie
|
Mam mieszane uczucia
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mieszkania też bym nie odmówiła, pewnie - zwłaszcza biorąc pod uwagę to że normalnie ludzie albo własnego mieszkania nie dorobią się nigdy albo wezmą kredyt na 30 lat zastanawiając się czy stać ich na jedno dziecko. Wtedy faktycznie żal mi dupę ściska że są osoby które mają to za darmo, i czytając ich opisy wyciągają z zasiłków itd więcej niż większość pracujących osób które znam. Żeby była jasnośc odnoszę się tu nie tylko do przypadku opisanego przez k1ngun1a ale do wielu które przetaczają się przez cały wątek.
![]() |
#2302 |
Konto usunięte
|
To nie zal sciskajascy dupe. To smutek nad funkcjonowaniem kraju.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Konto usunięte
|
Z reszta. Nie kumam jak mozna pisac tak bezczelne posty o tym ze "niektorzy wezma kredyt na 30 lat myslac czy ich stac na jedno dziecko" przy rozplywa iu sie nad laska ktora w wieku 24 lat ma trojke kazde z innym facetem. O ludzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Natomiast co do pogrubionego- tu masz rację. Jakkolwiek brzmi to kuriozalnie- z zasiłków da się wyciągnąć więcej niż nieraz z pełnoetatowej pracy. I jest grupa spryciarzy, którzy doskonale o tym wiedzą i potrafią to wykorzystać. I to jest demoralizujące oraz skłania do refleksji nad sensem systemu, który woli wspomagać etatowych bezrobotnych obiboków niż normalnie pracujących ludzi. Ja jestem zdania, że systemem pomocy społecznej powinni zostać objęci ludzie starzy, chorzy i niezdolni do pracy. Reszta ma jasny wybór: pracuje albo jest bezrobotna na własnym utrzymaniu.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Wtajemniczenie
|
Wiadomo, ze "ściskaniem dupy" chciałam zacytować słowa k1ngun1a, ale w rzeczywistości bym to określiła raczej nie wiem... może nawet nie złością tylko smutną refleksją dot. rzeczywstości. Ja wręcz mam wrażenie ze obranie takiej drogi w życiu, robienia 10 dzieci i życia na zasiłkach się czasem bardziej opłaca niż normalnej pracy itd i tak na prawdę to my jesteśmy na pozycji frajerów, którzy nie potrafią się w życiu ustawić.
Jeszcze jedna rzecz mnie zawsze fascynuje, lekkośc podejmowania decyzji. Nawet w tym przypadku "zapragnęłam córki". Ok i koniec. I to jest argument. Argument który sie nie tylko tu pojawia i to widać np przy postawie w postach na fb "ty mi dzieci nie będziesz wyliczać", "chciałam mieć to mam". Jeśli samo chcenie jest decydujące to ok, ja chcę samochód. Zapragnęłam marznąc ostatnio na przystanku. Wezmę kredyt na 10 lat (jakiś porządny musi być) nie zastanawiając się czy za rok będzie mnie w ogóle stać na jego spłate. Wiem że samochód to nie dziecko, ale aspekt finansowy jest podobny. No ale tu wracamy do podstawowych problemów związanych z przewidywaniem, planowaniem, gospodarowaniem pieniędzmi itd. ______ edit "Mi tam nie ściska. Jeśli ktoś ma fantazję podarować drugiej osobie zmywarkę, laptop, meble skórzane, kino domowe- czemu nie? Kto bogatemu zabroni? Nie moje pieniądze, nie moja sprawa." Teoretycznie nikt, ale taka łatwość i beszczelność brania tego wszystkiego za darmo mnie zadziwia. Mnie by nie przyszło do głowy o takie rzeczy prosić, jeszcze z taką łatwością i rozczeniowoscią (często). Co tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że taka postawa się opłaca.
Edytowane przez whoa Czas edycji: 2014-12-01 o 23:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | |||||
Raczkowanie
|
Musiałam nadrobić kilka stron wątku, ale w końcu mi się udało
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Generalnie mam tak, że im mam więcej zajęć na dobę, tym jestem bardziej zorganizowana. Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak czytam tego mojego posta i widzę, że mi elaborat wyszedł ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lub zbieraja " na przeszczepy szpiki dla dzieci" za ktory sie nie placi. Btw dla mnie to troll matka 3 dzieci, kazde z innym co ma super prace? No dobra ale studiuje ratownictowo , po ktorym pracy dla kobiet nie ma lub kest niskoplatna, ale dzielnie studiuje poniewaz wtedy bedzie miala szanse na lepsza prace : confused: W dodatku facet z dziwna wielolernia umowa. A i brak innych rozwiazan typu niania ( mam na wychowawczym co przypilnuje drugiego dziecka za 600 zl) lub prywatny zlobek, co daloby mamie mozliwosc kontynuacji pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Wizażowy Kot Igor
|
Ja myślę, że niepotrzebnie naciskacie na Kingunię i pytacie, czym zajmuje się jej mąż. W końcu na forum każdy z nas odsłania tylko tyle, ile chce w kwestii swojej prywatności. Myślę, że nie trzeba za bardzo wnikać w jej prywatne sprawy.
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.