Listopadowe Mamy 2014- część I - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-19, 20:45   #2281
silesianna
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Gonia bedzie iprezka

Sab i bobotic zawieraja symeticon wiec podajemy jedno albo drugie

Kasia dla meza

A ja sie zastanawiam czy bede mogla jesc moja ulubiona zupe wigilijna siemieniotke z siemienia konopnego co myslicie??
A co w niej jwst oprocz tego siemienia?
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 21:09   #2282
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość

Chyba taka ze tran smierdzi
A tak serio w kapsulkach sa te kwasy w odpowiednich proporcjach itd. A tran to jak leci. Nie pamietam dokladnie. W czyms jeszcze dha sa lspsze. Bylo o tym na warsztatach "mamo to ja" ald w naszej grupie to byl ostatni blok i juz podsypialam :brzydal
Chyba w algach to było, ale nie dam ręki uciąć.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 21:13   #2283
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Aleksandretta dzieki za info to ja Malej robie po świętach

U nas w roznych strojach na roznych tlach kosztuje 100 albo 150 zl odpowiednio 70 albo 90 ujec. Zdjęcia obrobione na plytce 5 duzych wywolanych i fotokalendarz a4 wiec chyba nie przeplace
Łe to tanio! Super! My płaciliśmy 350 zł za 20 zdjęć na płytce :/
Stary 2014-12-19, 21:16   #2284
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aleksandretta dzieki za info to ja Malej robie po świętach

U nas w roznych strojach na roznych tlach kosztuje 100 albo 150 zl odpowiednio 70 albo 90 ujec. Zdjęcia obrobione na plytce 5 duzych wywolanych i fotokalendarz a4 wiec chyba nie przeplace
100 zł za sesję? To jak za darmo.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 21:16   #2285
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Chyba w algach to było, ale nie dam ręki uciąć.
Aa w algach! Masz racje
Stary 2014-12-19, 21:21   #2286
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Indra wiem ze są sojowe, ryżowe, kokosowe i chyba jeszcze owsiane, ale póki co w małych dyskontach gdzie robie zakupy ich nie widzialam, a poza tym nie wiem czy by mi posmakowaly... Pewnie jeszcze trochę, pezycisnie mnie i wypróbuję. Póki co bardziej brakuje mi serów, zsiadlego mleka i mlecznej czekolady
Ja sojowego nie lubię, ryzowe będę jutro otwierać, migdalowe i kokosowe można samemu zrobić.

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Mnie dziś dół złapał ;( dość mam latania upocona od dziecka do dziecka,Przebierania pieluch, mycia, ubierania,odciagania mleka, noszenia... Bo to moje całe życie ;( ani zjeść w spokoju ani się umyć i wysikac ;( do tego waga stoi w miejscu od tygodnia co mnie dodatkowo dobija ;( mam żyć na samej wodzie? ;(

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Wyglądam jak siedem nieszczęśc ;( chciała mieć dzieci a teraz narzeka ;/

A na długo jesteś sama? Będziesz jechać do męża do Szwecji czy już tak zostanie. Pytam bo szkoda mi ciebie, z dwójką małych dzieci jest ciężko i wcale się nie dziwię, że masz kiepski nastrój.

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Jak mnie te cholerne huśtawki nastrojów męczą :/ caly dzień super, a od 17 znowu dół bez powodu. Ktoś też tak miał ponad 2 tyg po porodzie? Albo nie potrafię wziąć się w garść albo rzeczywiście dopada mnie deprecha.
Może to jednak deprecha i powinnas iść do specjalisty.
Ja akurat nie miałam po tym porodzie problemów z nastrojem, bardziej mnie dziś zdolowal mój syn, ale przycisnelam go i ćwiczył ładnie mówienie, będę go codziennie pilnować.
Stary 2014-12-19, 21:35   #2287
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie daje nie wiem czy Jurek chce czy nie, nie daje i juz z raz probowalam w szpitalu i z raz przy kolce ze 3 tygodnie temu, nie ogarnial sprawy zupelnie, co mnie w sumie ucieszylo hehe

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Ale jak lezy zupelnie na plasko, npna materacu?
Nie jestem fizjoterapeuta ale z tego co pamietam z zajec z fizjoterapii to ani to zdrowe ani pozadane, ani prawidlowe. Musialabym poszukac jakich notatek, ale rozwazylabym kontrole u fizjoterapeuty, na wszelki wypadek...

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Hahaha dobre

Nie zawsze zluz widac na pierwszy rzut oka, nie musi sie odznaczac. Zeby sprawdzic czy kupa jest sluzowa wyatarczy zlozyc pieluche i powolutku ja "rozdzielic" - jak sie zawartosc "ciągnie" to sluz jest.
A moze byc dokladnie jak napisalas
Ja nigdy kupy śluzowej nie widziałam (chyba) dlatego zapamiętałam te słowa w razie czego ale Ty też fajnie to zobrazowalas, teraz będę wiedzieć o co kaman ☺
Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Mnie dziś dół złapał ;( dość mam latania upocona od dziecka do dziecka,Przebierania pieluch, mycia, ubierania,odciagania mleka, noszenia... Bo to moje całe życie ;( ani zjeść w spokoju ani się umyć i wysikac ;( do tego waga stoi w miejscu od tygodnia co mnie dodatkowo dobija ;( mam żyć na samej wodzie? ;(

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Wyglądam jak siedem nieszczęśc ;( chciała mieć dzieci a teraz narzeka ;/
Kochana jak ja Cię rozumiem! No u mnie identycznie tyle ze ja mleka nie odciągam, co prawda mój mąż jest na miejscu ale pracuje od rana do wieczora a jego pomoc ogranicza się do umycia i uśpienia starszej choć dobre i to... Ale na pocieszenie powiem że Wanda naprawdę non stop wrzeszczy. ... odkąd się urodziła nie zdarzyło mi się w miarę spokojnie zjeść cokolwiek przy stole jak człowiek a moim głównym pożywieniem jest chleb...
Współczuję Ci i wiem co czujesz szkoda ze mąż nie jest z Wami, a rodzice? Tescie? Mogłabyś Lare podrzucić czasem na trochę. ..

[

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 21:45   #2288
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie daje nie wiem czy Jurek chce czy nie, nie daje i juz z raz probowalam w szpitalu i z raz przy kolce ze 3 tygodnie temu, nie ogarnial sprawy zupelnie, co mnie w sumie ucieszylo hehe

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Ale jak lezy zupelnie na plasko, npna materacu?
Nie jestem fizjoterapeuta ale z tego co pamietam z zajec z fizjoterapii to ani to zdrowe ani pozadane, ani prawidlowe. Musialabym poszukac jakich notatek, ale rozwazylabym kontrole u fizjoterapeuty, na wszelki wypadek...

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Hahaha dobre

Nie zawsze zluz widac na pierwszy rzut oka, nie musi sie odznaczac. Zeby sprawdzic czy kupa jest sluzowa wyatarczy zlozyc pieluche i powolutku ja "rozdzielic" - jak sie zawartosc "ciągnie" to sluz jest.
A moze byc dokladnie jak napisalas
No to u nassie tak ciagnela kupa.... Taka jakby lepka jak srednio rozrobione ciasto na kluski to co to oznacza? Ze jej cos co zjadlam zaszkodzilo?
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 21:58   #2289
fiorella22
Zadomowienie

Indra, uroczy ten Twój Staś! a jak ładnie siedział

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość

Ja mam suchy jeden lokiec ale to od podpierania sie hehe linomag pomaga na to

Tak zazdroscilam Alekaz, ze az sama okresu dostalam :
ooo to spróbuje linomag, akurat mam ważny do stycznia...

czyli w tym miesiącu jesteś spokojna

Cytat:
Dziewczny czy ktoras z Was nie daje smoczka?? Czy ktores dziecko nie chce smoczka czy tylko mój..?? Moze ja cos robie zle...silesiana Ty tez?
ja nie daje, bo mój nie chce.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 22:29   #2290
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość

Może to jednak deprecha i powinnas iść do specjalisty.
Ja akurat nie miałam po tym porodzie problemów z nastrojem, bardziej mnie dziś zdolowal mój syn, ale przycisnelam go i ćwiczył ładnie mówienie, będę go codziennie pilnować.
Na razie za wcześnie by stwierdzić deprechę. Ale się obserwuję. Mężowi też kazałam być czujnym, a i z położną o tyn gadałam.

Annuszka trzymaj się. Ty to jesteś twarda babka, podziwiam Cię ze dajesz radę sama z dwójką.
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 22:46   #2291
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Jak mnie te cholerne huśtawki nastrojów męczą :/ caly dzień super, a od 17 znowu dół bez powodu. Ktoś też tak miał ponad 2 tyg po porodzie? Albo nie potrafię wziąć się w garść albo rzeczywiście dopada mnie deprecha.
ja też miałam wahania nastroju. Jest to normalne, hormony muszą się unormować.

You are not alone
I am here with you...
MJ
Stary 2014-12-19, 22:53   #2292
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
No to u nassie tak ciagnela kupa.... Taka jakby lepka jak srednio rozrobione ciasto na kluski to co to oznacza? Ze jej cos co zjadlam zaszkodzilo?
sam śluz może oznaczać zwyczajną niedojrzałość układu pokarmowego, czyli nic specjalnego. fizjologia. ale dla diagnozowania alergii pokarmowej to jest bardzo istotny czynnik - jeśli współwystępuje z jakimkolwiek innym objawem alergicznym, to jest to podstawa do szukania i diagnozowania alergii pokarmowej.
*inne czynniki - np. wysypka, rumieńce, sucha lub łuszcząca skóra, suche placki w zgięciach łokci i kolan, sapka, odparzony tyłek, kwaśne kupska, kolki, kaszel, katar, sama nie pamietam co jeszcze...
Stary 2014-12-19, 23:03   #2293
fiorella22
Zadomowienie

Kasia!!! Przypomniało mi się! Twoja mama ma dziś ślub

ps. pamięć do dat odziedziczyłam po ukochanej babci

You are not alone
I am here with you...
MJ
Stary 2014-12-19, 23:03   #2294
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
W nocy udalo mi sie ogarnac szafe... ehh zeby tak w dzień dala godzine spokoju to bym vos więcej robila a tak lodowke 4-5h mylam...

Czy Wasze dzieci tez dziki alarm podnosza jak Was nie widza? Moja ma taki ryk ze masakra. Wczoraj tz wrocil troche wcześniej wzial ja na rece i obrazony ze plakala ale jak z nia byl to trochę kuchnie ogarnialam uspoooila sie dopiero jak ja ja wzielam na rece j ten mial focha ze u niego plakala ale jak ona widzi dzien w dzien tylko mnie to ja sie nie dziwię

Tez chce do fryzjera wyglasam jak zarosnietd cos.. normalnie maczuga i do jaskini bez charakteryzacji. Ale wiem ze w tym roku nie mam co marzyc bo z mala nie ma kto zostac moze w styczniu tz będzie mial luzniej w pracy to ja sie wyrwe

Frau jak rozwiazalas problem ubioru na chrzciny? Tez musze cos ogarnac bo kurcze wstydu dziecku nie chce robic wkoncu beda zdjęcia itp

Kasia co studiujesz?
Kupiłam sukienkę. Nie nadaję się do.karmienia, ale miałam odciagniete ;-) wrzucę jutro w klubie

Cytat:
Dziewczny czy ktoras z Was nie daje smoczka?? Czy ktores dziecko nie chce smoczka czy tylko mój..?? Moze ja cos robie zle...silesiana Ty tez?

Klara nie miała ani razu smoka ;-)

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj pospałam o 21:30 do 9 z dwoma 15 minutowymi przerwami na karmienie o 2 i 5;30

Czy Wasze dzieciaczki tez w nocy tak mało robią siku? U nas do pierwszej pobudki Pielucha praktycznie sucha, wiec przestałam zmieniać i wtedy mniej sie wybudza ja na polśpiąco karmie a Lila na półśpiąco je teraz zjadła utuliłam i śpi a ja mogę zjeść śniadanie
Maz od wczoraj na wigilii firmowej (zawsze maja wyjazdowe) a ja mam dzisiaj, tez sobie pomaluje paznokcie a co!

Klara też na śpiocha je ;-)
Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
Te nasze dzieci chyba sie jakos zmawiaja
Clara tez nie spala wczoraj caly dzien, zasnela o 19 a o 20 musialam ja budzic do kapania

Ja z reka poszlam do lekarza, bo u mnie to juz bardzo zle wygladalo, reka byla cala czerwona,wygladala jakby byla niezle popazona, dal mi maec z antybiotykiem i sterydami, powiedzial, ze to reakcja alergiczna nigdy w zyciu ie mialam alergii.

TL wibrujeClara uwielbia te wibracje, tylko problem w tym, ze panna przestaje mi sie miescic do tego lezaczka, jak jej nie zapne to zwuwa sie do polowy i nspi z podkurczonymi nogami (uwielbia tak spac) ale tak normalnie to ledwo sie miesci.

Czy wasze dzieci tez probuja siadac?Clara kiedy lezy na plasko podnosi wysoko glowke,napina miesnie i probuje sie podniesc (dzisaj z sukcesem,podniosla sie prawie do pionu) nie wydaje mi sie, zeby to bylo zdrowe dla niej

jeśli robi to.sama to spoko, gorzej, gdybyś to Ty ją pionizowała

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Ja mam strasznego doła.
Rozmawiałam z logopedką, mój syn fatalnie mówi, trzeba z nim dużo ćwiczyć, po nowym roku mamy się spotkać.
Mam straszne wyrzuty sumienia, że go tak ostatnio zaniedbaliśmy, faktycznie nie ćwiczyliśmy, zajęliśmy się totalnie Lilką, ze Stasiem to jak juz to zabawa, gry, przytulanie, ale żeby tak usiąść i poćwiczyć wymowę to nie. Fatalnie się z tym czuję, bo to co ona powiedziała, to ja wiem, słyszę przecież jak niewyraźnie mówi, a we wrześniu do szkoły.
Małe dzieci, mały kłopot, potem jest coraz gorzej.

Była położna, Lilka waży 5200g, a niecałe 6tygodni.

Lilka też nie chce smoczka.
A ja w drugą stronę, że poświęcam K.za mało czasu. :cojest :
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 23:10   #2295
fiorella22
Zadomowienie

Justana, współczuję przeżyć
ja dobrym doradcą nie jestem bo też się dziś pożarliśmy

dziecko mi się zepsuło... a raczej tż go zepsuł nosząc go ciągle na rękach. I teraz są tego efekty. W łóżeczku w spokoju poleży sam ze 3 min... a poza tym na kolanach lub na rękach chce być.

You are not alone
I am here with you...
MJ
Stary 2014-12-20, 00:16   #2296
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Ja juz nie wiem nic......D.potrafi nie spać cały dzień, ucina tylko drzemki po 15 minut a wieczorem zasnac nie może,dopiero godzinke SPI. Krople niby działają a nadal poplakuje i się prezy przy mleku,raz jest dobrze a na drugi dzień znowu to samo

Byliśmy na naukach przed chrztem,teraz na spowiedź trzeba iść....
W.na szczęście osluchowo czysto ,na kaszel inhalacje

U D.kupy SA geste ,ciężko zmyć jak smolke

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 02:11   #2297
paulina119a
Zadomowienie

przeszło godzinę temu zmuszona byłam podać mm Gabi
nie wiem o co kaman ale od 18:00 moje piersi były puste ...??? co przystawiałam mojego głodomorka to ten w ryk bo tam nic nie leciało. moje piersi były puste jak bębny Rollingstonesów
mam doła
Stary 2014-12-20, 02:59   #2298
sloneczko_1201
Zadomowienie

Paulina a może to kryzys laktacyjny albo stres.

Moje dziecko obudziło się o 1 opierniczyło cyca i teraz patrzy i się śmieje do matki w najlepsze. Już którąś noc budzi się koło 1 i potem mam z nim problem żeby zasnął .

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 04:48   #2299
Frau Gizela
Rozeznanie

A ja się obudziłam o trzeciej i to.by było na tyle. Dzieć mi się też obudził przed chwilą, żeby mi.chyba smutno nie było ;-) może zaśniemy
Stary 2014-12-20, 04:58   #2300
Beata Marcina :0
Raczkowanie

Milenka ma katar i się strasznie meczy, ja zastój pokarmu chyba. W mordę, jak to boli aż ręką ruszać nie mogę. Jak mi się z tego zapalenie zrobi to zejde. Dzięki Bogu ze weekend i tz się nami zajmie bo naprawdę bym zdechla...
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 05:02   #2301
Kostka09
Zakorzenienie

Exclamation Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Cytat:
W biedronis jest sojowe. Narurlalne, waniliowe i jakisstam. Do kawy wg mnie ohydne
Probowalam kawy z roznymi i kicha. Wszystkie ohydne, Kostka kiedys o tym pisala i przyznaje jej sto procent racji
Ja pije kawe ze smietanka, albo kremowke z woda rozrabialam, albo w lidlu kupuje taka smietanke 12proc "do kawy" w pollitrowym kartoniku. Mlodego smietana nie rusza...
Sojowe to syf nad syfy i smakuje jak brudna sciera i jeszcze soja modyfikowana najczesciej. Ja uzywam teraz kokosowego w proszku a mam jeszcze gryczane, owsiane i ryzowe - tata mi kupil w czechach ale na alegro tez sa, wedlug mnie najlepsze kokosowe i ryzowe.
Dobre jest tez ryzowe z rossa nawet zupe mleczna na nim jem.
indra ze wszystkiego prawie mozesz sobie zrobic mleko, tylko mnie sie nie chce bo to babrania troche jest, robilam kiedys kokosowe...
Cytat:
A co w niej jwst oprocz tego siemienia?
Mleko, maslo i miod ale to juz sobie sama doprawie, tylko to siemie mnie zastanawia...

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-12-20 o 05:04
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 05:50   #2302
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
sam śluz może oznaczać zwyczajną niedojrzałość układu pokarmowego, czyli nic specjalnego. fizjologia. ale dla diagnozowania alergii pokarmowej to jest bardzo istotny czynnik - jeśli współwystępuje z jakimkolwiek innym objawem alergicznym, to jest to podstawa do szukania i diagnozowania alergii pokarmowej.
*inne czynniki - np. wysypka, rumieńce, sucha lub łuszcząca skóra, suche placki w zgięciach łokci i kolan, sapka, odparzony tyłek, kwaśne kupska, kolki, kaszel, katar, sama nie pamietam co jeszcze...
Musze mala dokladniej poobserwowac. Dzieki
Stary 2014-12-20, 06:07   #2303
aleska
Raczkowanie

Boże, chyba przekarmiłam syna! O 23 jak nie zaczął wyć i rzucać sie na piersi łapczywie! Z jednej jadł 15 minut, z drugiej - 10 i praktycznie bez przerw wypił90 ml! Poźniej meczyl go brzuszek i gazy. Zasnał dopiero po 1, chociaż był mega śpiący. Spal wprawdzie do 5, wiec jesteś wyspani, ale mam wyrzuty sumienia, że nie robiliśmy przerw w jedzeniu na odbijanie i doprowadzilismy do czegoś takiego

Edytowane przez aleska
Czas edycji: 2014-12-20 o 06:08
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 06:31   #2304
begie13
Zadomowienie

Nie wiem co się ze mną porobiło. ..po 5-max6 godz nie chcę mi się już spać. .leżę od godziny i nic..
I tak od paru dni..
Wczoraj mała została z teściową, zawsze ma w dzień 3 godz drzemkę po mm ale przez moje wyjście do ginki nie dawalam jej mleka wczesniej bo i tak teściowa musiałaby jej potem dac i w rezultacie mała drzemki nie miała, wieczorem była wykończona nie mogła zasnąć, jak zasnela po 22 to obudziła się przed 5...a zawsze dwa razy się budzi na karmienie.

Dziewczyny z dziećmi na mm i dokarmiajace, jaki mleko dajecie i jak to cenowo się przedstawia? My na bebiku ale zastanawiam się czy to nie jest powodem problemów brxuszkowych (chyba jednak coś jej dolega w przewodzie pokarmowym, niby nie dostaje tego mleka nie wiadomo ile, baku puszcza ale często płacze przy tym i jak na noc daje mm to potem właśnie z 5 minut po wypiciu jest wrzask, chwila spokoju i znowu ), myślę nad wyprobowaniem czegoś innego... może hipp? Babydream ma dobre opinie ale brak czegoś tam z tego co piszą podrobionymi chyba, dha, .. mąż jedzie dzisiaj na zakupy i zastanawiam się co powiedzieć żeby kupil

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ----------

Miało być probiotyki a nie podrobionymi. ..slownik

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 06:55   #2305
anuszka21
Zakorzenienie

Indra, D jutro wraca będzie dwa tygodnie. Potem znowu zostaniemy sami. Dwa razy po miesiącu chyba. Niestety dopóki nie będę mogła iść do pracy będziemy osobno ;( życie w se jest bardzo drogie. Starczyloby tylko na życie z jednej wypłaty. A mamy jeszcze kredyty ;/
Nie mamy pojęcia jak to zorganizować... Za parę miesięcy mały do żłobka i albo wyjedziemy albo będziemy razem w pl.

Wkurzylam się i dziś jadę do rossmanna po mleko na noc! Przespał. 2h a tak to co godzinę lub co pół trochę cyca ;/
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 07:17   #2306
manieczka1
Zakorzenienie

Begie my dajemy nan. W biedrze chyba najtansze za 40 zl 800g.
Czekoladko u nas tez sa dni lepsze i gorsze jesli chodzi o kolki. Wczoraj strasznie sie meczyl od 17 do 19. Ale potem juz bylo ok. Kapiel, karmienie i spal od 21 do 3. Teraz tez spi.
Mialam dzis jechac sobie do galerii po jakis fatalaszek ale jest taka wichiura ze strach wyjsc...
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 07:19   #2307
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Nie wiem co się ze mną porobiło. ..po 5-max6 godz nie chcę mi się już spać. .leżę od godziny i nic..
I tak od paru dni..
Wczoraj mała została z teściową, zawsze ma w dzień 3 godz drzemkę po mm ale przez moje wyjście do ginki nie dawalam jej mleka wczesniej bo i tak teściowa musiałaby jej potem dac i w rezultacie mała drzemki nie miała, wieczorem była wykończona nie mogła zasnąć, jak zasnela po 22 to obudziła się przed 5...a zawsze dwa razy się budzi na karmienie.

Dziewczyny z dziećmi na mm i dokarmiajace, jaki mleko dajecie i jak to cenowo się przedstawia? My na bebiku ale zastanawiam się czy to nie jest powodem problemów brxuszkowych (chyba jednak coś jej dolega w przewodzie pokarmowym, niby nie dostaje tego mleka nie wiadomo ile, baku puszcza ale często płacze przy tym i jak na noc daje mm to potem właśnie z 5 minut po wypiciu jest wrzask, chwila spokoju i znowu ), myślę nad wyprobowaniem czegoś innego... może hipp? Babydream ma dobre opinie ale brak czegoś tam z tego co piszą podrobionymi chyba, dha, .. mąż jedzie dzisiaj na zakupy i zastanawiam się co powiedzieć żeby kupil

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ----------

Miało być probiotyki a nie podrobionymi. ..slownik
Mój po bebiku miał problem z kupą, dlatego zmieniliśmy.
Od 2 tygodni jesteśmy na hippie, na chwilę obecną wygląda to tak, że puszka 800g starcza na niepełne 8 dni - zjada 6-7 butelek po 120 ml.
Kupy są regularnie, codziennie, ulewa jakby mniej.
Puszka kosztuje w Carrefour 39,99 , w Lidl 39,99 chociaż ostatnio pojawiła się cenowka 40,59. Dodam jeszcze, że czasami jest problem żeby je dostać musiałam obskoczyć kilka lidli żeby dostać, a udało się kupić 2 puszki, na szczęście mama do kupiła 2 z tego co się orientuje to jest jeszcze w rossmannie po 42,99 i w inter marche widziałam wczoraj też po 42,99. Kiedyś najtańsze ponoć było w Auchan, ale mam daleko, wiec jeśli któraś z Was robi tam zakupy i mogłaby sprawdzić byłabym wdzięczna
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 07:40   #2308
ela_86
Wtajemniczenie

Usypianie wieczorem 2h... o 22 spala i karmienie o 1 i przed 4. O 6:30 obudzila stekajaca... jakby brzuszek... cycnela ze dwa razy i niechciala. Pomasowalam troche. Mialam dac espumisan ale przewrocilam ja na brzuch i zasnela. Spi.
Wczoraj rano tez stekala.
Możliwe ze tak po nocy ja brzuch boli?? Czy po prostu cos zjadlam....

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

A espumisan to bedzie w miare to samo co te delicole bobotici saby? Czy powinnam sie w nie zaopatrzyc?
Stary 2014-12-20, 07:51   #2309
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Milenka ma katar i się strasznie meczy, ja zastój pokarmu chyba. W mordę, jak to boli aż ręką ruszać nie mogę. Jak mi się z tego zapalenie zrobi to zejde. Dzięki Bogu ze weekend i tz się nami zajmie bo naprawdę bym zdechla...
To szybko pod prysznic i ciepłą wodą traktuj pierś o tam gdzie zgrubienia tak jakby spychaj - od strony węzłów do sutka. Odciagnij jeśli masz laktator no i rozbite liście kapusty przyłożone do piersi dają radę :-*
Stary 2014-12-20, 08:56   #2310
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Begie my dajemy nan. W biedrze chyba najtansze za 40 zl 800g.
Czekoladko u nas tez sa dni lepsze i gorsze jesli chodzi o kolki. Wczoraj strasznie sie meczyl od 17 do 19. Ale potem juz bylo ok. Kapiel, karmienie i spal od 21 do 3. Teraz tez spi.
Mialam dzis jechac sobie do galerii po jakis fatalaszek ale jest taka wichiura ze strach wyjsc...

Ja kupowalam jedno opak. 400g w Auchan jakos za 17,99 i chyba to jest stala cena tam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości