|
|
#2281 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!! cz. II
Dinozaury, Halloween, Mgła, nawet Predator doczeka się faceliftingu, a Czerwonej róży czy Bytu nie planują ruszać. To nie fair :/ A już kompletnie nie kumam, dlaczego nie kręcą kolejnej części Final Destination. Jednego z nielicznych filmów, którego wszystkie części trzymają równy, wysoki poziom i kasowo twórcy też są na nim raczej do przodu. Będąc przy produkcji, dam małego plusika To. Ciekawy ten pomysł, by wypuścić remake równo 27 lat od ostatniej ekranizacji, mała rzecz, a cieszy
![]() Chłopak jak chłopak, choć trzeba mu oddać, że szybciej go "wzięło" Dziewczyna natomiast, mimiką i takim nonszalanckim stylem bycia, bardzo mi przypominała Ellen Barkin ze Switch.Cytat:
Po 2-3 zgonach, gdy było już wiadome, że bohaterka w najgorszym razie "zmartwychwstanie", ulotniły się opary napięcia i można się było skupić na innych aspektach filmu.
|
|
|
|
|
|
#2282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś obejrzałam ciekawy thriller Wyjście z tunelu prod. Argentyna/Hiszpania. Ciekawa i oryginalna fabuła, skupiająca ciągle uwagę. Gra w nim aktorka z uwielbianego przeze mnie innego filmu tego gatunku, a mianowicie La Cara oculta jeśli ktoś nie widział to gorąco polecam
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Zadomowienie
|
Oglądałam Escape Room i Open House.
Pierwszy to badziew, bardzo dretwy i nijaki film, ubogi scenariusz plus fatalna gra aktorów. (Nie idźcie na to do kina serio- save your money!) Drugi (Open House) niezły. Thriller/horror akcja z tych wolniejszych, wszystko rozwija się powoli, ale film wciąga. Ten mi się podobał
Edytowane przez Hiyori Czas edycji: 2018-01-20 o 11:32 |
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Według mnie "Open House" to koszmarek, w porywach 3/10. Nuda, irytujący bohaterowie (tak nieudolnej i egoistycznej matki dawno już nie widziałam w żadnym filmie), dziwne, pourywane wątki. Scenariusza brak. Aktorsko dno. Odradzam.
Natomiast omawiany tu "Happy Death Day" przyjemny film na wieczór, podobał mi się
|
|
#2285 |
|
Zadomowienie
|
OO czemu egoistycznej? Zaciekawiłaś
Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Matka ma to gdzieś. Wiadomo, nie ma pieniędzy (nie jest specjalnie zainteresowana zmianą tego stanu rzeczy, bo i po co, jakoś sobie radzi, najwyżej syn zapłaci za śniadanie), ale ma bardzo bogatą siostrę. W takiej sytuacji bardziej naturalna byłaby pożyczka na kilka miesięcy czynszu, który zapewne był niewysoki. Ale bohaterka nawet o tym nie pomyśli, bo ona nie ma pracy, nic jej tu nie trzyma, więc od razu jedzie, nad niczym się nie zastanawiając. Nie jestem matką i nie wiem do końca jak to jest z tą ochroną życia dziecka za wszelką cenę, ale trochę dziwne mi się wydawało, że kobieta woła syna, wiedząc, że wpadnie prosto w ręce mordercy I to wielokrotnie, mimo że nic nie mógł jej pomóc, bo był przerażonym dzieckiem.I tak dalej
|
|
|
#2287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale, ale też się zastanawiałam dlaczego woła tego chłopaka kiedy on ją mordował. Pewnie część matek wolałaby jednak, żeby syn uciekał i był bezpieczny. Z drugiej strony nie wiem, bo nie jestem matką A ludzie zachowują się różnie w obliczu śmierci. Na pozostałe rzeczy, o których pisałaś nie zwróciłam uwagi, a szkoda.Film mi się podobał za atmosferę niepokoju, tego wiecznego bycia na podglądzie, ale zepsuło go trochę zakończenie. Jest takie wrażenie, że nie wiedzieli jak go zakończyć to bah mordercą był po prostu jakiś tam przejeżdżający sobie okazyjnie morderca i akurat na nich padło Tylko czemu dali tyle różnych naprowadzających tropów. Myślałam, że będzie zabijał ten mąż ich sąsiadki, który niby nie żył. Potem, że pod tego męża podszywa się hydraulik-w końcu często bywał u tej starszej babki, a ona sama ze względu na chorobę już sama nie wiedziała czy mąż żyje Miałam też o facecie, który podrywał matkę Logana, bo w jednej ze scen pokazali jego buty podczas oglądania domu, a potem znów na nie specjalnie najechali gdy do nich przyszedł po telefonie chłopaka. A gość niby nie miał czasu obejrzeć domu kiedy był open house-tak tłumaczył jedną z wizyt (po butach było widać kłamstwo).Dziwne to wszystko. Szkoda, że te zagadki do niczego nie prowadziły. House of the Witch (2017)-horror. Jest Halloween, a grupa znajomych udaje się do starego, opuszczonego domu, w którym według miejscowych legend mieszkała kiedyś czarownica. Niestraszny, taki sobie ogólnie, są gorsze i dużo lepsze. Taki na 4,5 maksymalnie. Dead Awake (2016)-horror. Tematyka podobna do Slumbera. Niestety film dużo gorzej zrobiony. Niby więcej się dzieje, ale jakoś tak nudnie jest. Do tego pełno nielogicznych zachowań bohaterów, już tradycyjnie Ogólnie nie polecam.Amnezja (2004)-thriller. Policjantka awansuje i przenosi się do oddziału zabójstw. Wkrótce ktoś zaczyna mordować związane z nią osoby-jej kochanków. Dobrzy aktorzy (Ashley Judd, Samuel L. Jackson, Andy Garcia) i dobry film. Oglądam drugi sezon Egzorcysty I to jest dla mnie niespodzianka, bo na razie ten mi się podoba dużo bardziej niż pierwszy. Bardzo ciekawa fabuła, wciągający wątek. Ta wyspa klimatyczna Demon tym razem jakiś bardzo silny. Zrobiliby z tego dobry pełnometrażowy film. Będę nadganiać resztę odcinków, jeszcze mam trzy z tego sezonu. Nawet nie wiedziałam, że on teraz jeszcze wychodzi. Myślałam, że już jest zakończony.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 |
|
Holy Crap!
|
W następną niedzielę wybieram się do kina na Winchester. Dom Duchów. Jestem strasznie ciekawa tego filmu, zwiastuny są zachęcające.
Wczoraj widziałam pierwszy raz Głosy i powiem szczerze, nie powalił mnie na kolana. To bardziej smutny dramat niż dreszczowiec czy horror. Tematyka bardzo ciekawa, ale film śle sklasyfikowany. Zobaczę drugą część z ciekawości.
|
|
|
#2289 |
|
Raczkowanie
|
Livide (2011) - francuski film - horror. Grupa znajomych włamuje się do domu staruszki. Fabuła przeciętna, nie straszy, ale ładnie wygląda. Można zobaczyć, ale nie trzeba.
Oczy Julii (2010) - thriller. Bardzo fajny, nie straszy, ale wciąga Trup (2012) - Majstersztyk. Wciąga, świetnie zagrany, nie mogłam się oderwać. Poleciłybyście, jakieś fajne thrillery hiszpańskie? |
|
|
|
|
#2290 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy Trup straszy? Mam go na liście.
|
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Contratiempo Zdecydowanie Al final del tunel rowniez |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2292 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2293 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję! Nie widziałam ich. |
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Wtajemniczenie
|
Obejrzałam "Trup". Rzeczywiście nie straszy, myślałam, że to będzie coś innego, coś w rodzaju ożywających zwłok, a jednak nie, przyjemnie się oglądało, wciągający. W połowie padł mi net i się zestresowałam, że nie zobaczę co dalej
|
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2297 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2298 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
|
#2299 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie ostatnio obejrzane:
horror Summer Camp (2015) - /wychowawcy na obozie dostają nagłych ataków morderczych skłonności/ - i tu niestety słabiutko, film absurdalny, ale nawet nie idzie się na nim pośmiać horror Bye Bye Man (2017) - /trójka młodych ludzi wynajmuje dom, w którym czyha na nich klątwa/- nie jest dobry, ale nie jest też najgorszy , taki średniaczek, całkiem przyjemnie się go oglądało w formie wieczornego relaksu, oczywiście bez większych oczekiwańthriller Wielbicielka (2002) - /motyw typu - dziewczyna wpada w niebezpieczną obsesję dotyczącą chłopaka/ - również średniak, momentami przewidywalny, ale obejrzeć można horror Pokój grozy (2016) - /rodzina zamieszkuje dom na wsi, z którym wiąże się przerażająca historia/ - oj tutaj znów słabiutko, lubię Kate Beckinsale na ekranie ale w tym przypadku nawet to nie ratuje sytuacji, niestety wiele tu zabrakło do tego, by nazwać ten horror dobrym Dziś kinowa premiera Winchester. Dom duchów. Helen Mirren w horrorze + klimatyczny (choć niezbyt przerażający) zwiastun, wygląda mi to na ciekawe połączenie, się okaże...
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz Edytowane przez renia0809 Czas edycji: 2018-02-09 o 21:32 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2300 |
|
Raczkowanie
|
U mnie hiszpansko:
1. Wyjście z tunelu z 2016 - fajny, ciekawy thriller. Dobrze się ogląda, wciąga, acz czasami mam wrażenie, że głównemu bohaterowi trochę za często sprzyjało szczęście Polecam. Dziękuję lulka za polecenie 2. Skóra, w której żyję z 2011 - Almodovar, więc musi być pokręcone. Jest to bardziej dramat niż thriller, pokręcony, dziwaczny film - mi się podobał. 3. Kręgosłup diabła z z 2001 - przywodzi na myśl "Labirynt Fauna", (klimat wojny), acz nie jest baśniowy. Mroczny film, dobrze się oglądało, acz nie straszy. 4. Słodkich snów z 2011 - świetny. Dobrze zagrany, psychologiczny, duszna atmosfera. Mi się bardzo podobał, zwłaszcza główna postać. |
|
|
|
|
#2301 |
|
Zadomowienie
|
U mnie Rytuał i nowe Cloverfield. Przy pierwszym się wynudziłam, ale to po prostu typ horroru, którego nie lubię, gdzie bohaterzy idą przed siebie przez cały film i niewiele się dzieje. Za to jest trochę dobrych zdjęć. Drugi film to horror science fiction, chyba już trzecia odsłona Cloverfield, może czwarta nie wiem. Nie jest straszny, ale w miarę ciekawy, podobał się.
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Też widziałam rytuał i średnio mi się podobał.
Widział ktoś już winchester? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
|
|
|
#2303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie, widział ktoś Winchester?? |
|
|
|
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2305 |
|
Holy Crap!
|
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam Rytuał(ale ten nowy,netfliksowy chyba,nie z Hopkinsem
). Podobał mi się,przeklimatyczny No bez względu na to co tam się w tym lesie działo to klimat wchodził pod skórę.Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio obejrzalam Krucyfiks i musze przyznac, ze zrobil na mnie dobre wrazenie. Rumunia, odlegle wsie i jeszcze do tego pokoj Adeliny, ktory przyprawial o dreszcze. Film godny polecenia.
IT - nie wiem jaka miala byc idea tego filmu, ale mnie kompletnie nie zainteresowal. Moze dlatego, ze nie boje sie clownow. Mam w planach obejrzec Naznaczonego, ale niestety nie widzialam online. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2308 |
|
Holy Crap!
|
Dla mnie był kiepski, szczególnie do zarzucenia mu mam przedstawienie Rumunii jako wsi zabitej dechami na końcu świata, ktoś, kto nie zna dobrze tego kraju może rzeczywiście uwierzyć, że taka jest.
|
|
|
#2309 |
|
Raczkowanie
|
Obejrzałam "Rytuał" z netflixa. Bardzo mocną stroną tego filmu jest klimat - duszny, mroczny las z dala od cywilizacji, kojarzył mi się z "Witch". Sama historia niezbyt oryginalna, ale film mi się nawet podobał.
Co z "Winchester"? ma słabe recki, niestety
|
|
|
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
Freddy Eddy-chyba z tego roku, niemiecki. Thriller psychologiczny. Nie jest zły, ale brakuje w nim trochę klimatu.
Bez Slowa-z tego roku, całkiem świeży, też niemiecki, o niemym amiszu w przyszłości. Tu nie oceniam, bo nie dałam rady i wyłączyłam w trakcie. Thriller(podobno).
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

Dziewczyna natomiast, mimiką i takim nonszalanckim stylem bycia, bardzo mi przypominała Ellen Barkin ze Switch.

I to wielokrotnie, mimo że nic nie mógł jej pomóc, bo był przerażonym dzieckiem.

No bez względu na to co tam się w tym lesie działo to klimat wchodził pod skórę.