|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wpadki i inne przypadki (część II)
Witam się w 24 tygodniu
![]() Cytat:
Ostra infekcja może być groźniejsza niż plamienie. Myślę, że z krwotokiem byłabyś inaczej potraktowana. Nie wiem jak u ciebie, ale np u nas jest często jeden lekarz, który obsługuje i porodówkę i izbę przyjęć i jak jest cc to wszyscy czekają
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-05-08 o 14:57 |
|
|
|
|
|
#2282 |
|
Wtajemniczenie
|
bianeczka
z nagłych przypadków to była jedna babka, reszta to babki które miały umówione wizyty u lekarza na konkrety dzień i godzinę tak jakby posły do przychodni no a to był SOR w Krk. Np. Pani umówiła termin cc i wyszła, nie miała ze sobą nic żadnej torby itd więc podejrzewam że nie miała zabiegu w tym samym dniu... A ja widziałam żywą krew więc podejrzewam, że zbadanie mnie chyba było ważniejsze. SOR to nie przychodnia gdzie zapisuję sie do lekarza z wyprzedzeniem, a tak to niestety wyglądało :/
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję II kresek W Krakowie na pewno jest więcej szpitali i się dziwię, że tyle czekałaś, ja bym pojechała do innego szpitala gdzie jest oddział ginekologiczny. |
|
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Lune gratuluję i po cichu zazdroszczę, że się Wam udało mimo braku starań
|
|
#2286 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście ze jest więcej jednak Kopernik był 10 minut piechotą od mojej pracy a wybiegłam z pracy. Jakbym miała jechać busem do innego szpitala to zeszło by tyle samo...
Swoją drogą Kopernik ma bardzo dobre opinie i zastanawiałam się nad nim ale po tym co mnie spotkało to chyba nie...
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że mnie tam dobrze potraktowali i zaprosili we wrześniu. A czemu była ta krew? |
|
|
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2289 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadki i inne przypadki (część II)
Lune gratulacje !!!
Witam się w wolnej chwili i wiecie co mnie dzis obudziło? Okropny ból brzucha. Od 5dni plamie na brązowo czyli zaczęłam 9 dnia przed terminem @ . W tamtym miesiącu plamilam przez 10 dni do samego @. Nigdy wcześniej tak nie miałam no ale dr twierdzi ze to nie ma związku z dostinexem. No i boli mnie i boli, wstaje z łóżka, patrzę a pode mną krew :/ dostałam @ 4 dni wcześniej czyli mój cykl trwał 28 dni zamiast 32 . No takiego przesunięcia nie miałam jeszcze. No nic 19 maja mam wizytę to przynajmniej mam pewność ze się ta @ skończy zanim pójdę . Ale już mam dość W tamtym miesiącu miałam 10dni plamien + 7 dni okres + 4 dni plamienia po @. No równe 3 tyg chodziłam z wkładka albo tamponem no :/ 10 dni spokoju tylko ale to i tak owulacja była to śluzu duzo i wkładki w ruch masakra.... Teraz niewiele więcej dni było suchych... Mama mówi ze anemii się nabawie przez to jak tyle krwi tracę... Ech no nic Życzę Wam miłej sobotki kochane ![]() ![]()
TSH - 26.05. - 1,210 --- break --- BBG: R1 Week 2 Edytowane przez MilkaJestem Czas edycji: 2015-05-09 o 11:29 |
|
|
|
|
#2291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja siedzę w poczekalni u gina i czekam na pierwszą wizytę po szpitalu i posiedze pewnie trochę bo jeszcze przede mną babeczka z 14. 20 nie weszła
|
|
|
#2292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie niedawno rozmawiałam z koleżanką, która starania zaczęła przede mną. To ona mi po trochu tłumaczyła o tych tempkach, skokach innych obserwacjach. I się biedna tego sztywno trzymała. Jak ja zaciążyłam, to się mnie pytała jak ja to zrobiłam, to jej powiedziałam, wino, taniec i seks I co, kilka imprez i koleżanka w ciąży ![]() nie ma co się skupiać za bardzo. Ja jeszcze polecam łykanie wiesiołak do owulacji (ja sobie wyliczyłam środek cyklu i do połowy brałam wiesiołka) i picie pokrzywy 3 razy dziennie po owu (od połowy cyklu) I jak rozmawiam z koleżankami, które też się spodziewają dzidziusia, to większość rozluźniała się winem, piwem itp. oczywiście jak już mamy przypuszczenie, że mogło coś się zadziać, to na alkohol totalny zakaz Cytat:
Tobie też miłej soboty. U nas po zakupach lenistwo, ale na nic innego nie mam siły, dziecię juz wysysa ze mnie energię. A dzisiaj oprócz dobrych fluidkiów |
||
|
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Cień Wiatru sama się martwię
jak pytałam przez maila o te plamienia to mi odpisał Że absolutnie nie ma związku z dostinexem ale możliwa jest niedomoga fazy lutealnej... I tyle, nie napisał nic czy mam jakieś badania zrobić czy co ... Poskarżę się na wizycie o to...Merry śliczny brzusio! Raczej nie możliwe Że to od tarczycy bo już długo leczę i nic się takiego nie działo nawet jak leczyłam się w gimnazjum ... Mi się wydaje ze może to nie jest bezpośredni skutek uboczny dostinexu ale może w ogóle po raz pierwszy w życiu dzięki niemu jestem wreszcie "plodna", zaczynaja pękać te pecherzyki, jajeczka się uwalniają podczas owulacji i może teraz tu pojawił się kolejny problem, może za szybko się ich organizm pozbywa ? No bo zaraz po dniach płodnych mam te plamienia ... ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- A kiedy będę wiedzieć czy mogę się starać ? Pewnie nie prędko ... Endo mam 26 maja i ona pewnie już pozwolenie da, ale jak gin 19 maja zleci mi np zbadanie progesteronu który na bank jest tragiczny to z wynikami przyjdę do niego w czerwcu i wtedy mi coś przepisze i pewnie kolejna wizyta w lipcu lub sierpniu i jak Brdzie ok z ta faza lutealna już to wtedy pewnie dopiero pozwoli
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba się zapisze ale chyba muszę mieć skierowanie od gina na takie usg
|
|
#2296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem po wizycie
Ciąża równo 6-tygodniowa. Mój mały człowiek ma 3,5 mm i piękne, bijące serducho![]() Mileczko, myślisz, że na monitoring trzeba mieć skierowanie? A nie wystarczy się z ginem umówić? ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- velika, a ty masz @ czy jeszcze się nie pojawiła? ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Wyliczanka na dzisiaj: ![]() velika - 08.05. - ![]() ania_mała - 19.05. - 9 dni say_hello -01.06. - 22 dni ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2298 |
|
Winter is coming
|
cien wiatru gratulacje
![]() nie ma jeszcze @, ale nie wątpię w to, że dziś przyjdzie. Znowu mi się cykle rozjeżdżają, a było tak pięknie ufff narobiłam się dzisiaj. Ledwo wstałam, to mnie chłop wyciągnął na przejażdżkę rowerem po lesie
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Cień wiatru gratulacje człowienia!!! Mamusiu!
![]() ![]() ![]() a co do monitoringu to Luxmed działa tak Że jak masz wykupiony pakiet to prawie wszystko w nim masz ale żeby nie dopłacać to musi być skierowanie, np badania krwi mam za darmo wszystkie ale muszę najpierw umówić się do gina i on musi dać skierowanie, bo tam ginekolodzy na wizycie nie robią usg tylko osobno się zapisujesz na usługę usg na które musisz mieć skierowanie żeby nie dopłacać fakt do gina mogę chodzić co tydzien jak bym chciała po rożne skierowania do rożnych lekarzy ale u mojego czeka się miesiąc na wizytę, a nie można mieć do dwóch jednocześnie wiec przepadł by mi termin u mojego
|
|
#2300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
choć już minęło więcej niż połowa "odliczania" od ostatniej ![]() PS. ten post jest moim 6666
|
|||
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny poczytuję, ale jakoś brak czasu na pisanie. Milka ja bym zrobiła ten monitoring, nawet prywatnie. Cykl 28-dniowy to jest jeszcze w normie, może rzeczywiście teraz ci się wszystko reguluje. Ja w cyklu w którym zaszłam brałam i wiesiołek i kastangus, nie wiem ile w ty było ich działania, ale cykl w który zaszłam był mega krótki. 25-26 dni, no a wczesniej 42
![]() U mnie wszyscy znajomi i rodzina już wiedzą. Jutro powiem w pracy. Merry zgrabniutki masz ten brzuszek ![]() Velika, Ania, Say hello trzymam za was mocno kciuki
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Aloffkowa ja dawniej tez plamien nie mialam, tak samo jak Ty brzuch mnie bolal np rano to juz wiedzialam ze w tym samym dniu bedzie @...
Rudaska nie bede szla prywatnie na monitoring bo place za luxmeda 800zl kwartalnie bo sobie wykupilam pakiet... a wizyta osobno u gina kosztuje 150zl usg drugie tyle no nic poczekam do wizyty 19stego i zobaczymy co gin na to wszystko powie
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to rzeczywiście kupa kasy. Życzę spokojnej wizyty, oby się wyjaśniło jak najwięcej
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2304 |
|
Wtajemniczenie
|
Milka no ja mam tez kartę Luxmedu ale do gina chodzę prywatnie lub na NFZ, bo w luxmedzie jest najpierw wizyta- bez sensu tylko po to, żeby dostać skierowanie na usg. Sprowadza sie to do tego, ze taki prawdziwy monitoring (codziennie) jest tam niemożliwy.
Na Nfz bez problemu na jednej wizycie mam od razu i konsultacje i usg. |
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszek dziękuje za komplementy
Cytat:
![]() mówię wam dziewczyny, łykajcie wiesiołka o mojej ciąży wieści tak się rozniosły, że jestem w szoku, poczta pantoflowa działa i to zadziwiająco szybko i sprawnie. I o tyle sympatycznie, że ludzie dzwonią, piszą e-maile z gratulacjami itd. cały czas zadziwia mnie ile jest pozytywnych reakcji |
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Winter is coming
|
No to super
ja się umawiam po @ do mojej gin, ona ma usg w gabinecie i zawsze mi robi, więc pogadam o monitoringu cyklu. Ale @ ciągle nie ma chyba znowu się szykuje cykl 33 dni :/ zawsze to jakaś regularność :/Dzisiaj fajny dzień, byliśmy na wyborach, potem u teściów na obiedzie i na działce, a przed chwilą robliśmy porządki w męża rzeczach i trafiliśmy na te z czasów studenckich. Myślałam, że się posikam
Edytowane przez velika Czas edycji: 2015-05-10 o 18:11 |
|
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
będziemy się mocno starać ![]() ja dziś cały dzień przed komputerem, na jutro mam termin oddania ważnego projektu. była jedynie przerwa na wybory prezydenckie
|
|
#2308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie próbowałaś zasięgnąć opinii innego lekarza?Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Bianeczko właśnie zobaczymy co ten gin powie na wizycie (mam 19maja) jak nic z tym nie zrobi to idę do innego. Te plamienia sa na brązowo, brunatno prawie czarno, a okres już normalny... Wiec nie wiem czy to ten progesteron czy coś innego jeszcze. No nic za kilka dni badam prolaktyne zobaczymy jak wyniki
|
|
#2310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i miałaś powody. Ale sporo osób, które znam często zafiksują się strasznie w staraniach i im nie wychodzi. Więc ja będę dziewczyną przypominać, że niech się starają, ale na luzie, korzystać z życia, łykać wiesiołka, a po
Edytowane przez meryy82 Czas edycji: 2015-05-11 o 09:19 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

Ostra infekcja może być groźniejsza niż plamienie. Myślę, że z krwotokiem byłabyś inaczej potraktowana. Nie wiem jak u ciebie, ale np u nas jest często jeden lekarz, który obsługuje i porodówkę i izbę przyjęć i jak jest cc to wszyscy czekają 

i posiedze pewnie trochę bo jeszcze przede mną babeczka z 14. 20 nie weszła

I co, kilka imprez i koleżanka w ciąży
jak pytałam przez maila o te plamienia to mi odpisał Że absolutnie nie ma związku z dostinexem ale możliwa jest niedomoga fazy lutealnej... I tyle, nie napisał nic czy mam jakieś badania zrobić czy co ... Poskarżę się na wizycie o to...
chyba znowu się szykuje cykl 33 dni :/ zawsze to jakaś regularność :/