DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-09, 12:27   #2281
twiggie
Przyczajenie

Dot.: DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy

Czy może ktoś polecić jakiegoś dobrego ginekologa w Warszawie? Przede mną pierwsza wizyta i nie chciałabym się zrazić. Szukam więc kogoś kto zleci bądź wykona wszystkie niezbędne badania i będzie przy tym delikatny... Słyszałam o dr Agnieszce Hoffman. Co myślicie o tym wyborze? Mógłby ktoś podzielić się ewentualnie namiarami na panią doktor? Czy to prawda że przyjmuje także prywatnie w lecznicy INSPOL przy ul Marszałkowskiej czy tylko na ul. Kuropatwy? Błagam o szybką odpowiedź bo sprawa jest dość pilna... Dzięki!
twiggie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 15:37   #2282
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez twiggie Pokaż wiadomość
Czy może ktoś polecić jakiegoś dobrego ginekologa w Warszawie? Przede mną pierwsza wizyta i nie chciałabym się zrazić. Szukam więc kogoś kto zleci bądź wykona wszystkie niezbędne badania i będzie przy tym delikatny... Słyszałam o dr Agnieszce Hoffman. Co myślicie o tym wyborze? Mógłby ktoś podzielić się ewentualnie namiarami na panią doktor? Czy to prawda że przyjmuje także prywatnie w lecznicy INSPOL przy ul Marszałkowskiej czy tylko na ul. Kuropatwy? Błagam o szybką odpowiedź bo sprawa jest dość pilna... Dzięki!

ja byłam u dr Hoffman na Kłopotowskiego w Warszawie i szczerze jak na pierwszą wizytę mogę polecić Pani doktor jest bardzo miła, w ogólnie się u niej nie krępuję - często rozmawiam z nią na tematy nie dotyczące ginekologii i mojego zdrowia

Namiary:

Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej Centrum Warszawskiego Towarzystwa Medycznego, ul. Kłopotowskiego 22

tel 0 22 698 51 38

na komórkę 602 783 986

przyjmuje we wtorki i piątki [na NFZ od rana, a prywatnie od 11.30]

Stary 2009-09-10, 19:13   #2283
katarzynkajg
Zadomowienie

ponawiam pytanie
czy ktoś może mi polecić dobrego ginekologa w Jeleniej Górze najlepiej żeby była to kobieta. Proszę o szybką odpowiedz bo jak najszybciej powinnam się do niego udać a nie chce kolejny raz trafić na lekarza dla którego nie liczy się pacjent
z góry dziękuje
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 13:30   #2284
anoxa
Zakorzenienie

Słubice woj. lubuskie

Jeśli chodzi o to miasto to moge polecic dr. Cieciela i dr. Tyndyk (chociaz o niej rózne opinie słyszałam gdy przyjmuje w przychodni prywatnie jest bardzo fajna)
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 14:42   #2285
aniolka
Zadomowienie

KRAKÓW

Pani Miś-Olszewska Cud kobieta
Ja TYLKO jestem wirtualna.
Nic nie mam wspólnego z aniołem

Być szczęśliwym - tego trzeba się uczyć.
aniolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 18:10   #2286
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ojejka89 Pokaż wiadomość
a ja troche z innej beczki ze tak powiem... ;p pisze tutaj w razie gdyby ktos szukal pomocy dla kogos dla babci/cioci/mamy itp (oby nie siebie) u ktorej rozpoznano nowotwor szeroko pojetych spraw kobiecych.
wczoraj wyszlam ze szpitala KLINICZNEGO W GDANSKU (mialam tam robiona laparoskopie) i przypadkiem dowiedzialam sie ze jest to najlepsza placowka w Polsce pod wzgledem leczenia nowotworow. Profesor ktory tam leczy (niestety nie znam jego nazwiska, jednak wszystkie pacjentki przyjete do kliniki ginekologii sa przez niego badane) jest znany takze za granica, do gdańska przyjezdzaja ludzie z calej Polski, z Warszawy, Krakowa, Lublina itp.. rowniez w Niemczech ten profesor jest uzanawany za najlepszego specjaliste w Polscie w sprawach ginekologiczno-onkologicznych. Nasluchalam sie tylu pochwal na temat metod leczenia stosowanych przez profesora ze musialam tu napisac... Jako jeden z niewielu stosuje po operacji usuniecia nowotwora tzw 'second look' czyli drugi zabieg brzuszny sprawdzajacy, stosuje takze inny rodzaj chemii dootrzewnowej, ktora mniej niszczy organizm. Nawet pacjentki ktore mialy rodzine w Niemczech i konsultowaly sie z tamtejszymi specjalistami zostaly odeslane wlasnie do szpitala klinicznego w Gdansku, Niemieccy specjalisci rowniez potwierdzaja opinie na temat profesora. Podobno Gdansk przoduje w leczeniu nowotworow, Poznan uczy sie od kogos z zagranicy, a Warszawa od Poznania. Uslyszalam wiele historii o kobietach zupelnie wyleczonych z nowotworow, wiec dziewczyny, jesli ktos u was w rodzinie bedzie potrzebowal takiej pomocy, to uderzajcie do Gdanska. Oczywiscie szpital nie jest szpitalem prywatnym, ale opieka, lekarze, pielegniarki sa na najwyzszym poziomie, jak rowniez wiedza i metody leczenia profesora.
Doczytałam, że chodzi Ci o doktora Emericha i jestem szczerze zaskoczona.

Jeśli chodzi o funkcjonowanie oddziału to zgadzam się w zupełności. Jednak sam doktor ma w tym niewielki udział. Zazwyczaj przychodzi do pracy na kilka godzin (3-4) i jedyne co robi to bada pacjentki i wyznacza terminy operacji. Niestety boi się cięższych przypadków i często takie kobiety czekają na zabiegi nawet do miesiąca ( co w przypadku chorób nowotworowych jest jakimś obłędem) Ponadto do zabiegów bardzo często wyznaczani są przypadkowi lekarze, którzy nie znają dobrze przebiegu choroby, zamiast lekarzy prowadzących pacjentki od kilku miesięcy (mimo ich wyraźnej chęci). Profesor właśnie przez takie postępowanie jest mało lubiany zarówno wśród lekarzy jak i przez pacjentów.

Sytuacje na oddziale znam nie tylko od strony pracownika ale też pacjentki i jestem przekonana, że gdyby nie ta mało logiczna polityka ordynatora to sytuacja wyglądałaby o niebo lepiej

Jeśli chodzi o polecanych lekarzy to dr Kobierski (pracujący właśnie na Klinicznej) jest naprawdę świetnym specjalistą ginekologii także onkologicznej, ma bardzo dobrze wyposażony gabinet i ogólnie jest bardzo miłym i rzeczowym lekarzem ale niestety bardzo drogim - 150 zł na wizytę
Dlatego bardziej polecam dr Kulikowską-Ciecieląg. Fachowość leczenia, jakość sprzętu i miłe usposobienie podobnie jak u Kobierskiego, a tylko 90 zł za wizytę

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik

Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Czas edycji: 2009-10-23 o 17:22
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 15:53   #2287
dzidziaaa
Raczkowanie

Bardzo pilnie poszukuje dobrego lekarza w lublinie...
przeczytalam już z 30 ston i juz niemogłam wiecej;p Znalazłam wielu lekarzy których polecacie ale mi najbardziej zależy zeby to był lekarz panstwowy bo nie stac mnie na wizyty po 80 zł ;/ wic moze jakieś namiary mi dacie.
a to lekarze których polecacie z Lublina:
-dr.Gustaw Chołbek
-dr. Halina Czugała -Truszkowska
-dr.Marek Miturski
-dr.Kwiatkowski
-dr.Jacek Robak
-dr.kondracka
Stary 2009-09-17, 20:39   #2288
aniolka
Zadomowienie

Ależ nas zaatakowałas czcionką
Ja TYLKO jestem wirtualna.
Nic nie mam wspólnego z aniołem

Być szczęśliwym - tego trzeba się uczyć.
aniolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 23:29   #2289
dzidziaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniolka Pokaż wiadomość
Ależ nas zaatakowałas czcionką

to było niechcący. ;P
Stary 2009-09-20, 18:03   #2290
musenka
Raczkowanie

Dołączam się do pytania pani przede mną .
Ja także szukam DOBREGO ginekologa w Lublinie. Mam 16 lat i niedawno zauważyłam że coś jest nie tak rozwinięte i chciałabym znaleźć kogoś kto by się tym delikatnie zajął . To by była moja 1 wizyta u gnekologa ...
Proszę o szybką odpowiedź
musenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 10:19   #2291
anuscha
Rozeznanie

WARSZAWA

Ja bylam dzis u P.dr Ewy Filipp i serdecznie Ją polecam. bardzo dokladnie mnie wypytala, a badanie bylo wlasciwie bezbolesne. robila to bardzo delikatnie i caly czas mowila co robi i czy nie boli. serdecznie polecam
anuscha jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 17:34   #2292
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuscha Pokaż wiadomość
WARSZAWA

Ja bylam dzis u P.dr Ewy Filipp i serdecznie Ją polecam. bardzo dokladnie mnie wypytala, a badanie bylo wlasciwie bezbolesne. robila to bardzo delikatnie i caly czas mowila co robi i czy nie boli. serdecznie polecam
gdzie przyjmuje, jaka cena itp
Stary 2009-09-21, 18:59   #2293
Kleo24
Raczkowanie

ja też poszukuję dobrego i sprawdzonego ginekologa w Lublinie
Musenka - dr Beata Gulanowska - Gędek - u niej miałam swoją pierwszą wizytę, naprawdę jest fajna - kiedyś przyjmowała w przychodni na Kraśnickiej (w budynku szpitala) - zajmuje się młodymi dziewczynami i patologią ciąży.
http://www.znanylekarz.pl/lekarz-219...log-lublin.php - tu możesz zobaczyć coś na jej temat
Kleo24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 21:19   #2294
musenka
Raczkowanie

Do Kleo24 .
Dzięki za informacje, ale chciałabym się jeszcze zapytać o kilka rzeczy
Czy dr Beata Gulanowska - Gędek przyjmuje państwowo czy prywatnie a jak już to ile kosztuje wizyta..
Z góry dziękuje
Stary 2009-09-21, 22:59   #2295
Kleo24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez musenka Pokaż wiadomość
Do Kleo24 .
Dzięki za informacje, ale chciałabym się jeszcze zapytać o kilka rzeczy
Czy dr Beata Gulanowska - Gędek przyjmuje państwowo czy prywatnie a jak już to ile kosztuje wizyta..
Z góry dziękuje
O ile nic się nie zmieniło to przyjmuje zarówno państwowo jak i prywatnie. W przychodni w szpitalu na Kraśnickiej - państwowo. Ma też swój gabinet, ale nie wiem gdzie - kiedyś był na Czubach, ale go przenieśli. Przyjmuje też w Donna Vita, ale nigdy nie słyszałam nic na temat tego miejsca.
Stary 2009-09-22, 15:01   #2296
musenka
Raczkowanie

Kleo24 dziękuję Ci , baardzo mi pomogłaś
Jak już będę PO to napiszę jak było
Stary 2009-09-22, 20:37   #2297
Kleo24
Raczkowanie

Musenka - ja strasznie bałam się pierwszej wizyty, ale ona jest naprawdę miła i delikatna. Ja nie żałuję że właśnie u niej miałam swoją pierwszą wizytę. Powodzenia!
Stary 2009-09-23, 15:23   #2298
Sylvviiaa
Zakorzenienie

Rzeszów.

dr Maria Drożańska Pani oceniona u mnie na 5+!
Rewelacyjne podejście, wytłumaczenie wszystkiego co do choroby! Nawet mi się nie oberwało za nieprowadzenie kalendarzyka .
Miła, uprzejma i delikatna w badaniu. Byłam niedawno u niej po raz pierwszy ( w ogóle to była moja pierwsza wizyta). Weszłam do gabinetu i jak ją zobaczyłam automatycznie poluzowały mi emocję. Wyraz buzi miała sympatyczny - to mi dużo dało.
Spokojnie mogę polecić każdej kobiecie/ dziewczynie.
Sylvviiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 15:28   #2299
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylvviiaa Pokaż wiadomość
[SIZE=4][ Nawet mi się nie oberwało za nieprowadzenie kalendarzyka .
Zaintrygowałaś mnie. Czemu miałoby Ci się oberwać??? kalendarzyk jest przymusowy? wiele lat chodze do ginekologów, a pierwsze słysze by w ogóle jakikolwiek ginekolog, jeśli sama nie poruszę tej kwestii pytał się mnie, jak się zabezpieczam i czy w ogóle
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-23, 16:42   #2300
Sylvviiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Zaintrygowałaś mnie. Czemu miałoby Ci się oberwać??? kalendarzyk jest przymusowy? wiele lat chodze do ginekologów, a pierwsze słysze by w ogóle jakikolwiek ginekolog, jeśli sama nie poruszę tej kwestii pytał się mnie, jak się zabezpieczam i czy w ogóle
wiesz co może dlatego, że zlękłam się jak koleżanka mówiła/opowiadała o tym.
fakt faktem ona sama nie oceniła zbyt miło swojej lekarki, a ja nikogo więcej nie pytałam o wizytę u ginekologa.
stąd może to uradowanie.
Sylvviiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 11:34   #2301
taka Ona 20
BAN stały

http://www.znanylekarz.pl/ranking-le...olog+Bydgoszcz

tutaj dobry ginekolodzy z Bydgoszczy
taka Ona 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 07:55   #2302
BiznesOla
Przyczajenie

Witam
tak więc ja poszukuję jakiegoś dobrego ginekologa w Poznaniu ( może być prywatnie). Co do ginekologów mam mieszane uczucia. W mojej rodzinnej miejscowości miałam swoją pierwszą wizytę ( prywatna) i mimo że zabuliłam za nią Pani doktor dobrze wiedząc że moja babcia chorowała na raka piersi, że mama też miała jakieś guzki (na szczęście nie złośliwe) zrobiła mi tylko usg tam na dole i badanie na "samolocie". Gdy kilka m-cy temu przeprowadziłam się do mojego chłopaka na drugi koniec Polski pan ( przyjmujący na NFZ) potraktował mnie profesjonalnie - pierwsza wizyta badanie piersi, potem usg dopochwowe. Zostala mi jeszcze cytologia, ale że mieszkam już w Poznaniu nie mam czasu odwiedzić tego Pana ( bo przyjmuje 1 dzień w tygodniu). Dlatego kogo w Poznaniu z takim podejściem polecicie??
BiznesOla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 16:36   #2303
roksad
Raczkowanie

Wrocław

Polecam Panią dr Joannę Kulpę-Snopek, która przyjmuje na Łaciarskiej 23/2.
Bardzo miła kobieta, ma bardzo dobre podejście zwłaszcza do młodych dziewczyn
( gdyż jest też ginekologiem dziecięcym)
roksad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 13:29   #2304
Imoen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzidziaaa Pokaż wiadomość
Bardzo pilnie poszukuje dobrego lekarza w lublinie...
W ważnej sprawie, lub na doroczne badanie poszłabym tylko do dwóch lekarzy : do dr. Brzozowskiego (zmienił właśnie miejsce pracy - podam Ci telefon rejstracji 532-53-65. Jeszcze w nowym miejscu nie byłam. Wczesniej pracował w Pro-Vivie na Jutrzenki - przyjmował i prywatnie i "na fundusz" w miarę możliwości). Drugi ginekolog do którego mam 100% zaufania - to dr. Swatowski - przyjmuje w Luksmedzie, oraz pracuje w szpitalu. Obaj panowie są bardzo dobrymi fachowcami, niezwykle empatycznymi i dobrze wychowanymi, dowcipnymi lekarzami. Dużo zawdzięczam ich dobremu przygotowaniu do zawodu, świetnemu sprzętowi do jakiego mają dostęp przy rutynowych badaniach, oraz człowieczeństwu przez duże C - a to nieczęste niestety.
Jeśli nie możesz zafundować sobie pierwszej płatnej wizyty u któregoś z nich - to dzwoń do 527-72-85 (Pro-Vivo) i umów się z lekarzem (na NFZ), który w trakcie wizyty zrobi Ci rutynowe badanie USG. (Bo jeden ze starszych lekarzy nie umie - nie pamiętam nazwiska).
Imoen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 01:24   #2305
OriOri
Raczkowanie

GG do OriOri Send a message via Skype™ to OriOri

Cytat:
Napisane przez BiznesOla Pokaż wiadomość
Witam
tak więc ja poszukuję jakiegoś dobrego ginekologa w Poznaniu ( może być prywatnie). Co do ginekologów mam mieszane uczucia. W mojej rodzinnej miejscowości miałam swoją pierwszą wizytę ( prywatna) i mimo że zabuliłam za nią Pani doktor dobrze wiedząc że moja babcia chorowała na raka piersi, że mama też miała jakieś guzki (na szczęście nie złośliwe) zrobiła mi tylko usg tam na dole i badanie na "samolocie". Gdy kilka m-cy temu przeprowadziłam się do mojego chłopaka na drugi koniec Polski pan ( przyjmujący na NFZ) potraktował mnie profesjonalnie - pierwsza wizyta badanie piersi, potem usg dopochwowe. Zostala mi jeszcze cytologia, ale że mieszkam już w Poznaniu nie mam czasu odwiedzić tego Pana ( bo przyjmuje 1 dzień w tygodniu). Dlatego kogo w Poznaniu z takim podejściem polecicie??

no właśnie dobrego gin w Poznaniu pilnię potrzebuję
OriOri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 11:17   #2306
Esprimo
Raczkowanie

Warszawa

ja osobiście mogę polecić dr Urszulę Ruszczyńską
przyjmuje na ul. Marszałkowskiej 66 (zaraz przy pl. konstytucji)
tel: (0-22) 621 66 59
cena wizyty 80zł , cytologia 30zł

Kobieta jest konkretna, delikatna, dokładna, wyrozumiała i niezwykle sympatyczna. Odpowie na każde pytanie, doradzi gdzie kupić tańsze tabsy. Wypisze skierowanie na badania, jak również odpowiednią ilość recept na pigułki - u mnie ostatnio było ich chyba 4 x 2 opakowania.
Wizyta u dr Ruszczyńskiej będzie odpowiednia zarówno na pierwszą wizytę jak i kilka następnych

zapuszczam włosy
Esprimo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 16:46   #2307
lafaza
Raczkowanie

dr Martyniak
Pan jest świetny, bardzo dobry fachowiec.. do tego miły, z humorem
Gdy chodziłam do niego prywatnie to nakręcał mnie żebym przychodziła na NFZ bo szkoda kasy

Przyjmuje na NFZ przy kredce i ołówku a prywatnie na Mińskiej
lafaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 21:10   #2308
unique7
Przyczajenie

lafaza, chodzi Ci o Poznań ? ja szukam kogoś dobrego na Piątkowie, ale żeby w przychodni było też laboratorium, żebym nie musiała płacić za badania i robienie zastrzyków....
unique7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 11:34   #2309
casablanka
Raczkowanie

Czy ktoś z Białegostoku robił cytologię na Bema ? Proszę ,podzielcie się wrażeniami.
casablanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 13:39   #2310
sayurri
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sawb Pokaż wiadomość
KRAKÓW

dr Kisielewska i dr Springwald wypisuja recepty nawet na pół roku, a dodatkowa recepta (samo wypisanie) to koszt 20 zł, ale tylko dla ich pacjentek (czyli jeżeli wcześniej się do nich chodziło).
a ja dr Springwald zdecydownie nie polecam. Byłam u niej na pierwszej wizycie- nawet smpatyczna. Po wyniki cytologii głupia umówiłam się na wizytę- zerknęła na wyniki,powiedziała, że wszystko dobrze i kazała zapłacić 60 zł jak za normalną wizytę. Przepisała pigułki anty- niby po wywiadzie, ale bez żadnych badań. Za to jak przyszłam po kolejną receptę, kazała mi zrobić badania hormonów, bo nie dostanę więcej... trochę mnie zastanowiło po co badać hormony jak się je przyjmuje i wyniki będą zależne od rodzaju tabletek itp, ale postanowiłam załatwić sobie skierowanie na badania w normalnej przychodni- po co przepłacać jak pani tamtejsza p.doktor usłyszała, że dr springwald kazała mi w trakcie brania pigułek badać hormony puknęła się w czoło i powiedziała żebym lepiej zmieniła ginekologa :p nie będę tu przytaczać całej rozmowy, w której uzasadniała bezsensowność takich badań... w każdym razie zmieniłam...( po kilku innych) na dr Barczyńską - Słoń i ją naprawdę polecam
sayurri jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości