Mamusie październikowe 2015! część II - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-13, 17:55   #2281
Amelie04
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II

Malinowa a zapytam
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 17:56   #2282
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

nie denerwuj się bo pewnie przez stres ten brzuch cię już boli
Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ja dzis po kolejnej wizycie mialam usg w srode i myslalam ze dzis mi tylko zwolnienie a on fajny i mi zrobil znowu w srode miala dzidzia 6,3cm a dzis juz 7,5cm wrzucam oczywiscie fotki.
Ej mam przeziernosc karku 1,3mm na 13t1d od OM kosci nosowe 1,7mm doktorek mowi ze jest ok a mi jakos malo sie wydaje ta przeziernosc.

Pierwsza fotka z dzisiaj dwie kolejne ze srody
Śliczne fotki Ładnie wszystko widac

Mala, super, ze u Ciebie tez wszystko ok! Szkoda, ze nozek nie rozchylilo Pokaz fotke!

A ja tez juz po wizycie i wszystko super
Miałam baaardzo dokladne badanie, z pol h trwalo, gin badal wszystko: nawet dlugosc kosci udowej Dzidzia ma juz 7,48cm Wychodzi na 2-3 dni wieksza niz wg OM. A przeziernosc wg niego 1,3 ( badal dwa razy), tętno 156 - idealne, kosc nosowa piekna. Nie wiem wiec jak tamta ginka w piątek mnie badalala Moj gin mowi, ze wyniki mam wzorowe i nic nie sugeruje nawet zeby byla jakakolwiek trisomia, po co mnie wiec tamta tak stresowala Zaluje ze do niej poszlam, wywalilam 250zl za badanie ktore mnie tylko zirytowalo i bylo mniej szczegolowe niz u mojego gina, a myslalam ze w klinice bedzie lepsze

Wrzucam fotki. Dzidzia tylem sie usadowila, wredota dupke nonstop pokazuje na badaniu Ale mnie gin naszturchal zeby ja obrocic i w koncu sie udalo do badan ale fotke mam z d*py strony Dostalam tez fotke buzki i nozki bo pieknie wystawila do zdjecia Wgl latala po brzuchu caly czas, lapala sie rączkami za nózki haha

Aa i podobno na 90% będze chłopak TZ sie cieszy bo na to liczyl a ja po cichu licze na to 10% bo komu kupie teraz lalki barbie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (112,0 KB, 24 załadowań)
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-04-13 o 18:20
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 17:56   #2283
mala29lll
Zakorzenienie

Em w linku który wkleiłaś właśnie jest, że w 1 trymestrze szczególnie nie można tranu jak się formują narządy. JA wolę nie brać czy tam nie pić tranu. Piję olej lniany. Tam jest nawet więcej omega 3 i 6 niż w tranie i jest wit A tylko ta roślinna czyli bezpieczna
Stary 2015-04-13, 17:56   #2284
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
o fajna ta sukienka, nie widziałam wcześniej musiałam przeoczyć ten post zastanowię się nad kupnem bo mam wesele w czerwcu i by mi spasowała a później w lecie na co dzień do chodzenia też super
no mnie też kusi, bo lubie sukienki

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
My nieprzerwalnie mamy imiona od poczęcia wybrane heheh Pola i Ksawery i póki co nie zanosi się żeby zmienić Nikt w okolicy nie ma takiego imienia więc póki co nam pasuje
Pola fajnie
ja dla córci bym chciała Ada a dla synka Grześ, ale nie wiem czy tż na to pójdzie
u nas na podwórku pełno Lenek, Julek, Majek, Zuziek Oliwek i Amelek a z chłopców Filipów, Franków, Tymków, Nikodemów

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
A to wiadomo I jeszcze tydzień po jest w miarę ok z nerwami A potem łojezułojezu
Ja się nie boję poronienia, boję się że totalnie bez przyczyny i zapowiedzi po prostu serce przestanie bić. Ale to dlatego, że wokół mnie i wśród znanych mi wizażanek było mnóstwo takich przypadków.
trzeba myśleć pozytywnie!

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
czyli rozumiem ze wina zawsze faceta haha mój sie przyzwyczaił do moich fochów i humorów może dlatego że przechodzimy to 3 raz wogóle jak parę razy wyrzuciłam z siebie co myślę ( bo ja z tych co sie muszę nagadać ) to jakoś inaczej podchodzi do niektórych rzeczy tzn lepiej niż dotychczas

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

spojrzałam na nasza pierwszą stronę i wedlug naszej rozpiski rozpoczełam dzisiaj II trymestr bo dziś u mnie 13t1d
mnie mimo iż dalej nie ma na pierwszej stronie to też dziś zaczął się 2 trymestr bo tez mam 13 i 1 : )

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Malpka - ja niestety nie widze jak bryka bo gin ma tylem odwrocone usg, a drugi ekran na ktorym mozna bylo zobaczyc popsul mu sie :/

Agatko jaki fajny maluch, nie wiadomo co ma miedzy nozkami?

Emylka, Em, Malpka pytanie do Was jaki rozmiar bucikow nosza w tej chwili Wasze 2latki?
Ja Ali kupilam 2msc temu w CCC trampeczki w rozmiarze 24, mierzylam jej na dwie warstwy tzn rajstopa+skarpeta i jeszcze byl luz. Myslalam , ze troche pochodzi.
Teraz nawet na sama rajstope sa ciasnawe chyba zaczne niedlugo 26 kupowac...
mój Michał jest wysoki więc i stopa duża, od urodzenia w sumie. teraz kapcie befado ma 26, a buty z lasockiego 27

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Dostałam list ze szpitala. Scan mam 16 Kwietnia! To juz w ten czwartek! ale mi niespodzianke zrobili I dodatkowo tuz po pracy, jak miło, ze nie bede musiala sie specjalnie zwalniać
Alez sie moj TZ ucieszy, ciekawe czy bedzie mógł wczesniej z pracy wyjść.

Musiałam od razu napisać, zobacze maluszka juz wkrótce :3

AgatkaSz Jakie sliczne zdjecia, bardzo dokładnie widać
super wieści

gratuluję dziewczyny udanych wizyt

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 18:02   #2285
Amelie04
Zakorzenienie

Pasztetnik nie widac fotek. Super, ze wszystko ok to moj pewnie bedzie mial okolo 7cm jutro
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 18:03   #2286
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość

Mala, super, ze u Ciebie tez wszystko ok! Szkoda, ze nozek nie rozchylilo Pokaz fotke!

Miałam baaardzo dokladne badanie, z pol h trwalo, gin badal wszystko: nawet dlugosc kosci udowej Dzidzia ma juz 7,48cm Wychodzi na 2-3 dni wieksza niz wg OM. A przeziernosc wg niego 1,3 ( badal dwa razy), tętno 156 - idealne, kosc nosowa piekna. Nie wiem wiec jak tamta ginka w piątek mnie badalala Moj gin mowi, ze wyniki mam wzorowe i nic nie sugeruje nawet zeby byla jakakolwiek trisomia, po co mnie wiec tamta tak stresowala Zaluje ze do niej poszlam, wywalilam 250zl za badanie ktore mnie tylko zirytowalo i bylo mniej szczegolowe niz u mojego gina, a myslalam ze w klinice bedzie lepsze

Wrzucam fotki. Dzidzia tylem sie usadowila, wredota dupke nonstop pokazuje na badaniu Ale mnie gin naszturchal zeby ja obrocic i w koncu sie udalo do badan ale fotke mam z d*py strony Dostalam tez fotke buzki i nozki bo pieknie wystawila do zdjecia Wgl latala po brzuchu caly czas, lapala sie rączkami za nózki haha

Aa i podobno na 90% będze chłopak TZ sie cieszy bo na to liczyl a ja po cichu licze na to 10% bo komu kupie teraz lalki barbie
super! czekamy na fotki szkoda tylko tych 250 ale dobrze, że poszłaś do innego
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 18:18   #2287
Pasztetnik
Zadomowienie

A tu buzka
(cos mi sie wzaz krzaczy i nie moge dodac kilku zdjec odrazu, musze pojedynczo )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (76,8 KB, 26 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-13, 18:19   #2288
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Śliczności
Stary 2015-04-13, 18:20   #2289
vikicullen
Zadomowienie

Pasztetnik super ze wszystko ok, ale zdjęć nie widac, o juz widać. Śliczny. Gratuluje synka

Emilka mój tzet ma na imie grzesiek,.mowi że nie cierpi swojego imienia

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2015-04-13 o 18:22
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 18:21   #2290
Libra2
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia,jak widać spełniły się.
Wyszłam w końcu do domu,w sumie to wierciłam lekarzowi dziurę w brzuchy dopóty dopóki mnie nie wypuścił.Niestety wypisał mi zwolnienie do końca miesiąca,nie wiem co ze sobą pocznę przez ten czas.Ciężko mi wysiedzieć w domu jak mam weekend wolny a co dopiero mówić tyle czasu.Ale nic to,najważniejsze że już wszystko ok. W czwartek idę usg 4 d mam nadzieję że się w końcu się dowiem kto zajmuje resztki wolnej przestrzeni w moim brzuchu. A teraz zabieram się za nadrabianie wątkowych zaległości bo trochę stron przybyło podczas mojej nieobecności.

natalitka1988 też nie mogłam brać tabletek z DHA , ciągle mi było po nich niedobrze. Aż w końcu zmieniłam je na Prenatal classic i mam święty spokój. Nie faszeruj się nimi na siłę.
Stary 2015-04-13, 18:27   #2291
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
super! czekamy na fotki szkoda tylko tych 250 ale dobrze, że poszłaś do innego
No dobrze, bo chociaz sie upewnilam ze nie warto chodzic do innych
Do tej panikary chyba pojde tuz przed porodem zeby mi wystawila skierowanie na CC, choc nie wiem czy zechce jak jej klinika nie organizuje porodow wiec nie ma po co mnie tak cisnac
Wgl jak sie przyjrzalam tej kartce co mi dala, to tam nietylko bylo skierowanie na pappa ale i na beta HCG (po co teraz ) i inne cuda, ktorych czesc juz sobie wczesniej pobadalam a nawet o to nie zapytala, bym chyba milion wydala jakby jej sie posluchala i poszla to wszystko robic

O a tu jeszcze stópka (musialam )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (100,9 KB, 20 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-13, 18:32   #2292
natalitka1988
wkręcona :)

Pasztetnik śliczniutkie zdjęcia

Odrąbcie mi łeb błagam!!

Libra2 chyba mnie z kimś pomyliłaś bo to nie ja pisałam o tym DHA
Stary 2015-04-13, 18:34   #2293
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Pasztetnik śliczniutkie zdjęcia

Odrąbcie mi łeb błagam!!

boli Cię? mnie tak wczoraj w kinie rozbolał i migrena trzymała do nocy
Amelie pisała o DHA
Stary 2015-04-13, 18:37   #2294
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
4 maja następna. Kurde specjalnie zjadłam batonika wczesniej i podział jak Red Bull na dzidzie. NAstępnym razem żadnych słodyczy, bo nigdy nie pokaże co ta ma

Em to może w pierwszym trymestrze nie wolno tranu albo na samym poczatku ciąży. Zaraz sprawdzę
Ha, mowlam ze jak sie najesz slodkiego to nie zobaczysz chlopca ani dziewczynki tylko glizde jedna wielka
Dzisiaj zjadlam tylko cukierka i sie wilo ale juz nietak makabrycznie jak w piatek

Stary 2015-04-13, 18:37   #2295
natalitka1988
wkręcona :)

No boli, boli... ostatnio coraz częściej
A do tego oczywiście musiałam pożreć się z tżtem... no jego to zabić to za mało.. coś czuję, że zbiorowe morderstwo odbędzie się na naszym wątku
Stary 2015-04-13, 18:40   #2296
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
No boli, boli... ostatnio coraz częściej
A do tego oczywiście musiałam pożreć się z tżtem... no jego to zabić to za mało.. coś czuję, że zbiorowe morderstwo odbędzie się na naszym wątku
heh skąd ja to znam przyłączam się do zbiorowego morderstwa
Stary 2015-04-13, 18:44   #2297
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Ha, mowlam ze jak sie najesz slodkiego to nie zobaczysz chlopca ani dziewczynki tylko glizde jedna wielka
Dzisiaj zjadlam tylko cukierka i sie wilo ale juz nietak makabrycznie jak w piatek
Ja nie jadłam nic słodkiego przed genetycznym i też nie dobrze, bo spało maleństwo i też nie dało się podejrzeć :P Więc następnym razem coś chyba jednak zjem..mój gin powiedział, że wafelki Pawełki najlepsze :P
Stary 2015-04-13, 18:46   #2298
Doorisska
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Powiedzcie mi proszę jak z aplikacji wejść do klubu.
Bo zepsułam ładowarkę do lapka, a z tel nie umiem wejść.

Byłam dziś u lekarza. Dał mi glukozę do picia... niby przez moją duża nadwagę. Ale ja mam wyniki wzorowe. Cukier tez... nie wiem czy nie ma wpływu to ze tatuś jest na pompie.
Stary 2015-04-13, 18:52   #2299
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Pasztetnik super ze wszystko ok, ale zdjęć nie widac, o juz widać. Śliczny. Gratuluje synka

Emilka mój tzet ma na imie grzesiek,.mowi że nie cierpi swojego imienia
mi kiedyś też się moje imie bardzo ie podobało, a teraz je nawet lubie : )

Borysek 09.10.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-13, 18:53   #2300
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Nie mam fotki, bo tylko dupkę wystawiło i girkami wierzgało. To jak tak mocno prostowało i kopało to gin mówił, że to mogę faktycznie czuć więc nie jestem stuknięta Pręży te nogi i kopie, że gin się śmiał, że nieźle będę miała biegania jak się nauczy chodzić jak już z taką siłą wierzga i tak ćwiczy ostro heheh Po mamusi będzie miało motorek w tyłku

Może nosek podrósł od ostatniego badania HCG robi się żeby zobaczyć czy spada, bo jak jest za wysokie czy tam za niskie może wskazywac na zespół Downa. Pewnie dlatego kazała CI zrobić. Śliczne masz fotki

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia,jak widać spełniły się.
Wyszłam w końcu do domu,w sumie to wierciłam lekarzowi dziurę w brzuchy dopóty dopóki mnie nie wypuścił.Niestety wypisał mi zwolnienie do końca miesiąca,nie wiem co ze sobą pocznę przez ten czas.Ciężko mi wysiedzieć w domu jak mam weekend wolny a co dopiero mówić tyle czasu.Ale nic to,najważniejsze że już wszystko ok. W czwartek idę usg 4 d mam nadzieję że się w końcu się dowiem kto zajmuje resztki wolnej przestrzeni w moim brzuchu. A teraz zabieram się za nadrabianie wątkowych zaległości bo trochę stron przybyło podczas mojej nieobecności.
.
E przynajmniej odpoczniesz sobie DObrze, ze wróciłaś do zdrówka
Stary 2015-04-13, 18:58   #2301
Libra2
Zadomowienie

Cytat:

A to przepraszam, wydawało mi się że to byłaś Ty. Próbuję nadrobić watek i tak jakoś mi się miesza wszystko.
Stary 2015-04-13, 19:21   #2302
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ja dzis po kolejnej wizycie mialam usg w srode i myslalam ze dzis mi tylko zwolnienie a on fajny i mi zrobil znowu w srode miala dzidzia 6,3cm a dzis juz 7,5cm wrzucam oczywiscie fotki.
Ej mam przeziernosc karku 1,3mm na 13t1d od OM kosci nosowe 1,7mm doktorek mowi ze jest ok a mi jakos malo sie wydaje ta przeziernosc.

Pierwsza fotka z dzisiaj dwie kolejne ze srody
Super foteczki
frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 19:22   #2303
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
A to przepraszam, wydawało mi się że to byłaś Ty. Próbuję nadrobić watek i tak jakoś mi się miesza wszystko.
Nie dziwię Ci się. Ja jestem na bieżąco a i tak mi się kićka wszytsko
Stary 2015-04-13, 19:24   #2304
vikicullen
Zadomowienie

Ja w czwartek ide do lek.ciekawe czy dzidzia ujawni sie to bedzie 15 tydz. 1 dzień, z Michałem dowiedzialam sie o płci w 15 tc. tylko, że wtedy chodzilam do prywatnego lekarza z lepszym sprzętem.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 19:36   #2305
AgatkaSz
Wtajemniczenie

MALA tez myslalam ze to fiutek ale lekarz nie ma pewnosci bo malutko widac a zagladal dlugo powiedzial ze powie mi 14 maja ale zastanawiam sie czy chce wiedziec czy miec niespodzianke? Pewnie nie dam rady haha

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Nie dziwię Ci się. Ja jestem na bieżąco a i tak mi się kićka wszytsko
Ja to wogole wiem wszystko co sie dzieje ale nie mam pojecia co u kogo ciezko zapamietac
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 19:50   #2306
Pasztetnik
Zadomowienie

Mala, kosc nosowa w piatek tez ładna byla Tylko przeziernosc wg mojego gina 1,3 a wg tamtej babki 1,8. Ale kit z tym, oba wyniki sa prawidlowe

A nasza rodzina przed chwila zostala poinformowana o potomku Dowiedzialam sie tez, ze mojej matce w ciazy bardzo pozno zaokraglil sie brzuszek, licze na to samo i chyba sie u mnie sprawdzi bo 14 tydz a brzuca ni widu ni slychu I rozstepow nie miala, tez nie chce miec
Ale ani moja matka ani TZ matka nie mialy takich mdlosci, co sie na mnie uwziely te rzygi
Ide zaraz spac bo znowu juz mnie mdli...

Stary 2015-04-13, 19:57   #2307
emylka86
Zakorzenienie

boż ale ja mam ochotę na kanapki z pasztetem i ogórkiem kiszonym

Borysek 09.10.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-13, 20:03   #2308
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
boż ale ja mam ochotę na kanapki z pasztetem i ogórkiem kiszonym
o mamo aleś mi w głowie namieszała za mną też ostatnio chodził ale naczytałam się, że nie powinno się jeść tych takich kupnych w puszkach itp .. a ja uwielbiam taki pasztet z pomidorami .. i na to ogórek kiszony teraz nie zasnę
Stary 2015-04-13, 20:03   #2309
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Mala, kosc nosowa w piatek tez ładna byla Tylko przeziernosc wg mojego gina 1,3 a wg tamtej babki 1,8. Ale kit z tym, oba wyniki sa prawidlowe

A nasza rodzina przed chwila zostala poinformowana o potomku Dowiedzialam sie tez, ze mojej matce w ciazy bardzo pozno zaokraglil sie brzuszek, licze na to samo i chyba sie u mnie sprawdzi bo 14 tydz a brzuca ni widu ni slychu I rozstepow nie miala, tez nie chce miec
Ale ani moja matka ani TZ matka nie mialy takich mdlosci, co sie na mnie uwziely te rzygi
Ide zaraz spac bo znowu juz mnie mdli...
Nie wiedzial nikt wczesniej? Czy tylko wybrancy?
Jak im powiedzieliscie i czy w jakichs uroczystych okolicznosciach?

O to obys odziedziczyla po mamie brak rozstepow

Dobrej nocki

Ja zmeczona siedzę w aucie i czekam pod tesco na tz. Boze ta praca mnie wykancza. Nie wyobrażam sobie w niej siedzieć do wrzesnia :/ ale bede musiala jak najdluzej zeby miec czas dla dzidzi i kase. Pod tym wzgledem uk jest beznadziejne. Marzy mi się l4 i wyje.ne na pracę
W pl tez jest 9 mcy macierzynskiego?

I jeszcze to usg, chyba oszaleje z nerwów do 18 maja. Dupa dupaaa.

Musialam sie wymarudzic
frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 20:11   #2310
ktosiula
Wtajemniczenie

Pasztetnik, Mała, Em, Agatka gratuluję wizyt! Super że dzieciaki rosną zdrowo. Piękne zdjęcia!

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Powiedzcie mi proszę jak z aplikacji wejść do klubu.
Bo zepsułam ładowarkę do lapka, a z tel nie umiem wejść.

Byłam dziś u lekarza. Dał mi glukozę do picia... niby przez moją duża nadwagę. Ale ja mam wyniki wzorowe. Cukier tez... nie wiem czy nie ma wpływu to ze tatuś jest na pompie.
Przez aplikację się nie da, musisz przez przeglądarkę.

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
Nie wiedzial nikt wczesniej? Czy tylko wybrancy?
Jak im powiedzieliscie i czy w jakichs uroczystych okolicznosciach?

O to obys odziedziczyla po mamie brak rozstepow

Dobrej nocki

Ja zmeczona siedzę w aucie i czekam pod tesco na tz. Boze ta praca mnie wykancza. Nie wyobrażam sobie w niej siedzieć do wrzesnia :/ ale bede musiala jak najdluzej zeby miec czas dla dzidzi i kase. Pod tym wzgledem uk jest beznadziejne. Marzy mi się l4 i wyje.ne na pracę
W pl tez jest 9 mcy macierzynskiego?

I jeszcze to usg, chyba oszaleje z nerwów do 18 maja. Dupa dupaaa.

Musialam sie wymarudzic
U nas jest 6 lub 12 mscy, zależy jak wybierzesz.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości