Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-05, 11:15   #2281
party_girl7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Hej, upały na zewnątrz a ja przeziębiona ;( gardło, lekki katar i ropa zbiera mi się w gardle :/ ech, co za życie...

Tusia zdrówka, biedna jesteś, juz drugi raz w szpitalu :/ oby teraz było już ok.
Stary 2015-06-05, 11:22   #2282
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Witam się z kawą na słońcu. Uciekłam na chwilkę do cieniu się chłodzić. Postanowiłam troszkę nogi po opalać bo Look córki młynarza nie w modzie idę was nadrobić
Stary 2015-06-05, 11:22   #2283
czarownica_tea
Zakorzenienie

Olkma- moze pogoda? Niech sie dzieć wstrzyma i nigdzie nie wychodzi. Ja mam tak okresowo, zjadlabym cos ale w lodowce nie ma nic na co miałabym ochotę.

Ana- maja byc jakieś ćwiczenia z fizjoterapeutka.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 11:23   #2284
Sandrusia91
Zadomowienie

No to zbieramy się na basen

Miłego dnia dziewczyny

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 11:29   #2285
olkma
Raczkowanie

Nie boicie sie na basen/jeziorko chodzic? Ja tak bardzo sie boje, ze jakas infekcje tam zalapie w wodzie, albo zaslabne a chetnie bym poszla
olkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 11:30   #2286
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Nie boicie sie na basen/jeziorko chodzic? Ja tak bardzo sie boje, ze jakas infekcje tam zalapie w wodzie, albo zaslabne a chetnie bym poszla
No coś ty..
Takiej przyjemności sobie odmówić w lato? O nieeee

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 11:38   #2287
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Dzień dobry

cóż za przyjemny dzień, słońce świeci, mąż ma urlop, zrobił naleśniki z truskawkami na śniadanie żyć nie umierać! wczoraj zabrał mnie na długi spacer, już ledwo szłam i musieliśmy przystanki robić.. I opalił mi się kark i lewe ramię :O dziś zamierzam trochę nogi wystawić bo blade, że aż wstyd! Twarz też mi się opaliła, wróciłam do koka (robię taki z wypełniaczem) jeju jaka wygoda na cały dzień, zwłaszcza, że upały..

Danaee86 i TusiaeM - zdrówka!!!

Miłego wszystkim!
Ja tez tak mam ze ledwo chodzę. Każdy szybko szybko a ja wolno i tylko mówię zwolnij bo nie nadarzamy

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
A to jak przewiewny to tak, chociaz ja nawet przewiewnych długich nie lubię latem bo mi od razu gorąco

Na razie nadrobiłam tylko kawałek, ale nie mam weny Na wsi jesteśmy, pogoda rozpieszcza to nie ma czasu na kompa. Mój tż mnie wq totalnie wczoraj. Mieliśmy jechać na weekend na Okuninke, ale powiedział mi, że nikogo tam ze znajomych nie będzie, więc się zgodziłam, bo spokojnie, a tu się dowiaduję od żony szwagra, że tam cała wieś już siedzi To powiedziałam po moim trupie! Nie pojadę, żeby sie wq i latać za pijakami i to jeszcze z brzuchem i dzieckiem. I takim sposobem nie jedziemy. Idziemy do ciotki na grilla, może pojedziemy w niedzielę, na jeden dzień.
Ja tak wolę sukienki w lato i spódnice.
Figury modelki nie mam i pierdziele to

Cytat:
Czesc
Nie umiem za Wami nadąrzyc.
Dziewczyny, czy wy macie tez tak ze od jakiegos tygodnia nic wam nie smakuje? Mam ochote zjesc, czuje glód itd. Ale na nic nie mam ochoty, albo cos co mi dotychczas smakowalo to jak wezme do ust w ogole mi nie smakuje.
Cos mi sie kojarzy ze mialam tak okolo 2-3tyg przed porodem, no ale terzz jestem dopiero w 28tc! A od okolo polowy ciazy caly czas mowie mezowi, ze mam przeczucie ze urodze wczesniej, ale mam nadzieje, ze nie az o tyle! No i brzuch tez mam juz mega wielki, przy pierwszym dziecku to taki mialam do porodu
Upał jest mi też się nie chce jeść.
Stary 2015-06-05, 11:38   #2288
mysza007
Zakorzenienie

Witajcie

Ja mam dziś okropny dzień o 5 rano mały zaczął buszowac w brzusiu, potem zaczął mnie brzucho bolec, wziełam magnez jak gin zalecił, a teraz jestem jakas podminowana i co chwila rycze. Gorzej niz baba w ciąży

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 11:55   #2289
grita
Rozeznanie

Hej, co za noc... Młoda miała jakiś zły sen, tak okropnie płakała, co zasnęła to znowu się budziła i płakała, że jej się śnią robaki... Miała 2 godziny przerwy, a ja razem z nią, bo ciągle wołała mnie. Mąż ją nawet nosił, kołysanki śpiewaliśmy, no cuda wianki, a jakoś nie mogła się wyciszyć biedna. Zasnęła dopiero po 2, a ja się do 3 przewracałam z boku na bok i przed 7 już wstałam
Mąż z nią wariuje na dworze, a ja odpoczywam z mrożoną kawą

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Mialam nadzieje, ze powiesz, ze sama ;-) To my jestesmy na podobnym etapie, ale z noca jest problem i tlumaczenie nie pomaga. Ale wyraznie zmniejszyla sie liczba karmien, wiec zachowuje spokoj.
Co ciekawe na mnie zaden filtr nie dziala: nie wiem czy to kwestia skladu, skory czy slonca a dookola chodza same blade Japonki
Hehe, zbyt piękne U nas też tłumaczenia nie pomagały, dopiero kiedy postanowiłam, że całkiem ją odstawiam, to i ja byłam bardziej konsekwentna i ona chyba już uświadomiła sobie, że naprawdę nie będę już jej karmić. Tylko te pierwsze noce bez wymagały dużo większej cierpliwości i czułości, czasem ją trzeba było chwilę ponosić, śpiewać kołysanki nad ranem, głaskać po plecach, ale na szczęście minęło.
Jak córa zaczyna zmniejszać ilość karmień i odmawiać piersi, to dobry znak
I nawet jak się smarujesz filtrem 30 albo 50 to też Cię łapie słońce? Na mnie niskie filtry, poniżej 15 też nie robią wrażenia, ale przy tych wysokich się rzeczywiście nie opalam. Jak Japonki robią to, że są takie blade? Filtry czy unikanie słońca?

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
A nie macie jakiś obaw, że jak dzidziuś juz bedzie i będziecie karmić piersią to też będą chciały ?

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

My wczoraj wróciliśmy po 19 do domku z basenu
Trochę mi się nogi nawet opalily

Dzisiaj tez jedziemy bo szkods takiej pieknej pogody, a jutro ma niby padac :/
Więc trzeba korzystać puki można
U mnie już Młoda dawno odstawiona, więc spoko. Myślę, że na początku będzie ciekawa jak będę karmić, ale sama mówi, że z piersi mleko piją małe dzidziusie, więc chyba na zaglądaniu w dekolt się skończy
Miłego dnia na basenie, zazdroszczę Ale to odkryty basen?

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Siedzę w laboratorium. Pobrali mi krew, wypiłam glukozę. Za kile, zoltaczke i glukozę zapłaciłam 27 zł plus 3.5 glukoza w aptece. Myślałam że więcej
Glukoza ohydna. Pierwszy łyk spoko... aż się ucieszyłam ze nie jest aż tak źle. Ale jazdy kolejny masakra. Teraz czekam, mam książkę i liczę ba to ze jakiś to przeżyje.

Na przeciwko laboratorium jest punkt krwiodawstwa... cała masa górników którzy postanowili sobie w ten szlachetny sposób przedłużyc weekend

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Hehe, co do oddawania krwi to ja tak robiłam w maturalnej klasie jak chciałam uniknąć klasówek

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
Hej laseczki!
Nie psuł się Tobie? Bo jak czytałam to opinie to często pojawiało się stwierdzenie, że po ok 2 miesiącach użytkowania laktator robił się głośny a potem padał.
Ja tak miałam też z Medelą, ale Mini electric. Ale naprawdę swojego czasu sporo odciągałam, chociaż jak dla mnie był awaryjny. I oddanie na gwarancje wiązało się z tym, że oddali go po 3 mcach... Serwis pierwsza klasa.

Cytat:
Czesc
Nie umiem za Wami nadąrzyc.
Dziewczyny, czy wy macie tez tak ze od jakiegos tygodnia nic wam nie smakuje? Mam ochote zjesc, czuje glód itd. Ale na nic nie mam ochoty, albo cos co mi dotychczas smakowalo to jak wezme do ust w ogole mi nie smakuje.
Cos mi sie kojarzy ze mialam tak okolo 2-3tyg przed porodem, no ale terzz jestem dopiero w 28tc! A od okolo polowy ciazy caly czas mowie mezowi, ze mam przeczucie ze urodze wczesniej, ale mam nadzieje, ze nie az o tyle! No i brzuch tez mam juz mega wielki, przy pierwszym dziecku to taki mialam do porodu
Spokojnie, to nie oznaka porodu
Ja tak miewam regularnie co jakiś czas. Mam okresy, że mi wszytko smakuje i wsuwam jedzenie bez umiaru A mam też takie, że nie bardzo mam ochotę na cokolwiek i jem z rozsądku, bo wiem że powinnam. Szczególnie jak jest ciepło nie mam na nic apetytu, ale tak miałam zawsze, i bez ciąży
Mam nadzieję, ze urodzimy już donoszone dzieciaki, bo wcześniactwo jest jednak trudne, i dla dziecka i dla rodziców. Znam wcześniaka z 35 tc, który z wieloma powikłaniami się niestety musiał zmierzyć, a to przecież już prawie donoszona ciąża.
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 12:02   #2290
meneq
Zakorzenienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Hej laseczki!

Nie psuł się Tobie? Bo jak czytałam to opinie to często pojawiało się stwierdzenie, że po ok 2 miesiącach użytkowania laktator robił się głośny a potem padał

To jak przyszły bez swoich partnerów to tym bardziej sporo prócz wykładów masz też ćwiczenia?
Co do tych wypadów motocyklowych to też wcześniej jeździł sam i nie było go czasem aż 2-3 tygodnie, ale teraz jakoś martwię się 2razy bardziej

Miałam dziś poćwiczyć przed lapkiem, ale znowu dopadł mnie leń i mdłości...chyba wezmę aparat i pojadę/ przejdę się gdzieś na spacer bo szkoda pogody.

Nie, czy to aby na pewno opinie o modelu swing? Psuje sie mini electric czy jakos tak. Swing jest naprawde swietny, tu w szpitalach zwykle jest w podstawowym wyposazeniu

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj wzięło na myślenie co zrobię jak dostane skurczy a nikogo w domu nie będzie prawka nie mam, mała ma wakacje do 16.08 a mąż i tata w pracy będą i ocipieje jak się nie będę mogła do Tż dodzwonić :/
Chyba będę musiała sobie numer z jego pracy wziąć i gdzieś powiesić na widoku

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Ja miałam tak samo, brzuch jaki mam teraz w 28 tyg miałam taki z małą do porodu. I też mam przeczucie, że urodze wcześniej..

W dodatku mam częstsze skurcze tak jak miałam z małą i martwi mnie to troche , ale lekarz mówi, że mam brać magnez i że ogolnie z szyjką itd wszystko w jak najlepszym porządku

Taksowka?
Ja mam brzuch identyczny jak przy starszej corce, nadal maly

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Dlatego napisalam w ktorym tygodniu ja jestem

No a jeszcze myslalam, ze to moze wina upałów czy cos.

Nie wiem, czy to wina upalow, jestem na tym samym etapie, upaly od miesiaca i apetyt bez zmian
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 12:08   #2291
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja mam dziś okropny dzień o 5 rano mały zaczął buszowac w brzusiu, potem zaczął mnie brzucho bolec, wziełam magnez jak gin zalecił, a teraz jestem jakas podminowana i co chwila rycze. Gorzej niz baba w ciąży

a ja odebrałam nowy dowód, załatwiliśmy kilka spraw w urzędach i jedziemy na trawkę poodpoczywać

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 12:12   #2292
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Hej, co za noc... Młoda miała jakiś zły sen, tak okropnie płakała, co zasnęła to znowu się budziła i płakała, że jej się śnią robaki... Miała 2 godziny przerwy, a ja razem z nią, bo ciągle wołała mnie. Mąż ją nawet nosił, kołysanki śpiewaliśmy, no cuda wianki, a jakoś nie mogła się wyciszyć biedna. Zasnęła dopiero po 2, a ja się do 3 przewracałam z boku na bok i przed 7 już wstałam
Mąż z nią wariuje na dworze, a ja odpoczywam z mrożoną kawą

Hehe, zbyt piękne U nas też tłumaczenia nie pomagały, dopiero kiedy postanowiłam, że całkiem ją odstawiam, to i ja byłam bardziej konsekwentna i ona chyba już uświadomiła sobie, że naprawdę nie będę już jej karmić. Tylko te pierwsze noce bez wymagały dużo większej cierpliwości i czułości, czasem ją trzeba było chwilę ponosić, śpiewać kołysanki nad ranem, głaskać po plecach, ale na szczęście minęło.
Jak córa zaczyna zmniejszać ilość karmień i odmawiać piersi, to dobry znak
I nawet jak się smarujesz filtrem 30 albo 50 to też Cię łapie słońce? Na mnie niskie filtry, poniżej 15 też nie robią wrażenia, ale przy tych wysokich się rzeczywiście nie opalam. Jak Japonki robią to, że są takie blade? Filtry czy unikanie słońca?

U mnie już Młoda dawno odstawiona, więc spoko. Myślę, że na początku będzie ciekawa jak będę karmić, ale sama mówi, że z piersi mleko piją małe dzidziusie, więc chyba na zaglądaniu w dekolt się skończy
Miłego dnia na basenie, zazdroszczę Ale to odkryty basen?

Hehe, co do oddawania krwi to ja tak robiłam w maturalnej klasie jak chciałam uniknąć klasówek

Ja tak miałam też z Medelą, ale Mini electric. Ale naprawdę swojego czasu sporo odciągałam, chociaż jak dla mnie był awaryjny. I oddanie na gwarancje wiązało się z tym, że oddali go po 3 mcach... Serwis pierwsza klasa.

Spokojnie, to nie oznaka porodu
Ja tak miewam regularnie co jakiś czas. Mam okresy, że mi wszytko smakuje i wsuwam jedzenie bez umiaru A mam też takie, że nie bardzo mam ochotę na cokolwiek i jem z rozsądku, bo wiem że powinnam. Szczególnie jak jest ciepło nie mam na nic apetytu, ale tak miałam zawsze, i bez ciąży
Mam nadzieję, ze urodzimy już donoszone dzieciaki, bo wcześniactwo jest jednak trudne, i dla dziecka i dla rodziców. Znam wcześniaka z 35 tc, który z wieloma powikłaniami się niestety musiał zmierzyć, a to przecież już prawie donoszona ciąża.

Filtry i zaslanianie calego ciala. Masa kosmetykow wybielajacych. Makijaz. A wiesz, ze wlasciwie nie ma roznicy miedzy filtrem15, 30 czy 50? One sa tej samej mocy, tylko roznia sie czasem dzialania. I tak, na mnie zaden nie dziala.
Ja wraz z poczatkiem kp postanowilam, ze poki mnie nie bedzie przeszkadzac, to daje wolna reke corce. I czekam do samoodstawienia. Tym bardziej, ze samej byloby mi trudno ja odstawic, zwlaszcza teraz. Poza tym argument odstawiania z powodu ciazy jest bezsensowny w naszym przypadku

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

A ja kupilam dzis trzy sukienki, pierwsze zakupy ubran ciazowych, ale nie ciazowych, w siodmym miesiacu. Do tej pory nosilam rzeczy, ktore zostaly z poprzedniej
Stary 2015-06-05, 12:31   #2293
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć, wypiłam kawę i to był błąd:/. Zgaga i odruchy wymiotne:/. Dzisiaj mam babskie popołudnie. Wreszcie się jakoś rozerwę . Może jakieś zakupy.

mysza007
Spokojnie, ja taki dzień niedawno miałam. Pokłóciłam się z tż :P byłam nerwowa brzuch bolał i takie tam. Minie .

olkma
Spoko też mam jakieś obiekcje względem basenu i jeziorka.
Stary 2015-06-05, 12:54   #2294
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
współczuję samopoczucia.

ja magnez muszę zwiększyć, w nocy obudziły mnie takie skurcze, że myślałam, że wyjdę z siebie (aż mnie podniosło do pozycji siedzącej) i teraz cały czas czuję
Ja tez po nocnym skurczu, obudzilam się z wrzaskiem. Chwycila prawa łydka. A jak prawa lydka puszczala to lewa stopa i pachwina mnie chwyciła. No i po nocy. A jak probowalam zasnac to mala sie rozkopala.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 13:03   #2295
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
Nie, czy to aby na pewno opinie o modelu swing? Psuje sie mini electric czy jakos tak. Swing jest naprawde swietny, tu w szpitalach zwykle jest w podstawowym wyposazeniu
Tak, chodziło o swing'a właśnie co też mnie zdziwiło bo skoro tak jak piszesz szpitale się w niego zaopatrują i jest polecany przez położne i doradców laktacyjnych to chyba musi być na prawdę dobry, a te opisywane awarie to może akurat jakieś pojedyncze sztuki?

Cytat:
No właśnie wyczytałam, że ten ich serwis to jakiś żart i oddają sprzęt po paru miesiącach :/

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 13:21   #2296
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, chodziło o swing'a właśnie co też mnie zdziwiło bo skoro tak jak piszesz szpitale się w niego zaopatrują i jest polecany przez położne i doradców laktacyjnych to chyba musi być na prawdę dobry, a te opisywane awarie to może akurat jakieś pojedyncze sztuki?

No właśnie wyczytałam, że ten ich serwis to jakiś żart i oddają sprzęt po paru miesiącach :/

Bardzo mozliwe.
Stary 2015-06-05, 14:20   #2297
olkma
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo mozliwe.
Albo daja w łape szpitalom lub duze znizki zeby pozniej kazda mamuska leciala wlasnie po taki laktator...
olkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 14:21   #2298
grita
Rozeznanie

Cytat:
Filtry i zaslanianie calego ciala. Masa kosmetykow wybielajacych. Makijaz. A wiesz, ze wlasciwie nie ma roznicy miedzy filtrem15, 30 czy 50? One sa tej samej mocy, tylko roznia sie czasem dzialania. I tak, na mnie zaden nie dziala.
Ja wraz z poczatkiem kp postanowilam, ze poki mnie nie bedzie przeszkadzac, to daje wolna reke corce. I czekam do samoodstawienia. Tym bardziej, ze samej byloby mi trudno ja odstawic, zwlaszcza teraz. Poza tym argument odstawiania z powodu ciazy jest bezsensowny w naszym przypadku

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

A ja kupilam dzis trzy sukienki, pierwsze zakupy ubran ciazowych, ale nie ciazowych, w siodmym miesiacu. Do tej pory nosilam rzeczy, ktore zostaly z poprzedniej

Wiem, wiem o filtrach. Smaruję się właściwie tylko przed dłuższym wyjściem z domu kiedy będę na słońcu, tak na co dzień na krótkie wyjścia nie używam. I dlatego te niższe niż 15 są do kitu, bo i tak zaraz łapie mnie słońce. Jak się wysmaruję 30 czy 50 to najczęściej wracam do domu taka jak byłam wcześniej
Każde dziecko prędzej czy później się samo odstawia, będzie ok. A samej rzeczywiście byłoby trudno, szczególnie w ciąży. I jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań do kp w czasie ciąży to rzeczywiście żaden argument

Dziewczyny, spieszę wam donieść, że na stronie c&a jest promocja na całą kolekcję dziecięcą, -20%. Trwa do 8.06. Ale mnie korci, żeby coś fajnego pozamawiać
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 14:38   #2299
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Jakie badania trzeba zrobić by wykluczyć cholestaze ciążowa?

Na internecie pisze jakieś próby wątrobowe. Znów mnie łydki swędzą i będę musiała coś poradzić na to, bo szlag mnie zaraz weźmie.
Stary 2015-06-05, 14:48   #2300
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

A ja od dwóch dni leżę i się smaże. Juz jestem z dekady spalona ma dekolcie nogi z przodu opalone ale za cholerę nie wiem jak opału sobie tyle i nogi z tyłu :/ odpoczywam. Wyjechaliśmy sobie na długi weekend do popowa i odpoczywamy. Pogoda idealna. Na słońcu wcale nie gorąco a w sam raz.

Pozdrawiam słonecznie

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 14:49   #2301
loudres
Zadomowienie

Dziś piękny dzień a ja go spędzam na zakupach w ikea, ludzi tłum specjalnie wyjechaliśmy wcześnie żeby nie było tłumu i klops. Oglądałam kilka rzeczy kilka kupiłam, lżejsza o 1000zl pojechałam do domu patrzyłam tam przewijak, ten taki podstawowy za 80 zł jak się zdecyduje to siostra mi go przywiezie, nawet mi się podoba mimo że miałam nie kupować wogole bo jakoś wydaje mi się zbędny. Tak jak rożek. Wracam do domu padnięta i bez sił.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 14:55   #2302
bianeczkaa
Zakorzenienie

A ja dzisiaj zaczynam 28 tydzień - ale jaja

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 15:02   #2303
fatal21
Wtajemniczenie

Ja koncze 26 tyg
Stary 2015-06-05, 15:10   #2304
meneq
Zakorzenienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Albo daja w łape szpitalom lub duze znizki zeby pozniej kazda mamuska leciala wlasnie po taki laktator...

Nie tutaj, tu cos takiego nie ma prawa bytu. Chociaz z drugiej strony patrzac na standardy jakosciowe moze lepsze egzemplarze sa w obiegu w Jp

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Wiem, wiem o filtrach. Smaruję się właściwie tylko przed dłuższym wyjściem z domu kiedy będę na słońcu, tak na co dzień na krótkie wyjścia nie używam. I dlatego te niższe niż 15 są do kitu, bo i tak zaraz łapie mnie słońce. Jak się wysmaruję 30 czy 50 to najczęściej wracam do domu taka jak byłam wcześniej
Każde dziecko prędzej czy później się samo odstawia, będzie ok. A samej rzeczywiście byłoby trudno, szczególnie w ciąży. I jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań do kp w czasie ciąży to rzeczywiście żaden argument

Dziewczyny, spieszę wam donieść, że na stronie c&a jest promocja na całą kolekcję dziecięcą, -20%. Trwa do 8.06. Ale mnie korci, żeby coś fajnego pozamawiać

Nie tylko o przeciwskazaniach mysle, ale fakt, ze zaszlam w ciaze nie powinien moim zdaniem odbijac sie na dziecku. Wiem doskonale, ze sie odstawi. Tak jak do jesieni zeszlego roku bardzo mi zalezalo, zeby byla kp, tak po tym okresie moze w kazdej chwili rezygnowac ;-)

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2015-06-05 o 15:12
Stary 2015-06-05, 15:16   #2305
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego napisalam w ktorym tygodniu ja jestem
No a jeszcze myslalam, ze to moze wina upałów czy cos.
Pewnie tak

Cytat:
Ja się nie boję i zamierzam korzystać

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ja koncze 26 tyg
A ja zaczynam
Stary 2015-06-05, 15:32   #2306
melawen
Rozeznanie

Cytat:
E spokojnie. Myślę, że w takim jeziorze trudniej o jakąś chlamydie niż na basenie. Ja zamierzam normalnie pływać. Nie zniose letnich upałów bez wody. Póki co siedzę nad ogrodowym basenem u rodziców jak się zaczną mega upały to sobie będę po nim pływać na materacykunie ma co przesadzac
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 15:57   #2307
TusiaeM
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, już jestem w domu

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Hej, upały na zewnątrz a ja przeziębiona ;( gardło, lekki katar i ropa zbiera mi się w gardle :/ ech, co za życie...

Tusia zdrówka, biedna jesteś, juz drugi raz w szpitalu :/ oby teraz było już ok.
Trzeci :/
Ale już sobie postanowiłam, że kolejny raz pojadę już w ostatecznej ostateczności Trzymali mnie tam 5 dni i tylko na dzień dobry dostałam kroplówkę, a tak to nawet nic mi nie dawali! Jedynie ktg dwa razy dziennie to sobie puls dzidziusia pooglądałam Teraz w razie, co będę garściami łykać tabletki i iść do gina a nie jechać na ip.

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Dziś piękny dzień a ja go spędzam na zakupach w ikea, ludzi tłum specjalnie wyjechaliśmy wcześnie żeby nie było tłumu i klops. Oglądałam kilka rzeczy kilka kupiłam, lżejsza o 1000zl pojechałam do domu patrzyłam tam przewijak, ten taki podstawowy za 80 zł jak się zdecyduje to siostra mi go przywiezie, nawet mi się podoba mimo że miałam nie kupować wogole bo jakoś wydaje mi się zbędny. Tak jak rożek. Wracam do domu padnięta i bez sił.
A oglądałaś może ten z komodą? Bo ja chce go kupić, ale na żywo go nie widziałam.

Aha i też jestem po glukozie Nie było tak strasznie jak się spodziewałam, chociaż do tej pory mam słodki posmak w ustach.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 16:19   #2308
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja się witam z zielonej trawki, siedzę sobie na wsi u rodziców w domu letnim. Internetu tu jeszcze nie ma, poza tym nie wzięłam w ogóle komputera i odpoczywam od ekranów na spacerach i opalaniu. Mały się czuje dobrze, daje mamie odpocząć od kopniaków (tlen go chyba bardziej usypia). No i nowość jedna - plamy od mleka po nocy na pizamie, pierwszy raz w ciąży także wszystko się przygotowuje do finiszu.

Dana - przykro mi że Ci poszło na nerki, mam nadzieję że to jednorazowo i przeżyjesz

Agu - no widzisz ja byłam w tym h&m dzień wcześniej i była rozmiarówka od 34 do 44 pełna także wyszło szybciej niż się spodziewałyśmy. Ale fajnie ze nie pojechałaś na darmo
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
A ja od dwóch dni leżę i się smaże. Juz jestem z dekady spalona ma dekolcie nogi z przodu opalone ale za cholerę nie wiem jak opału sobie tyle i nogi z tyłu :/ odpoczywam. Wyjechaliśmy sobie na długi weekend do popowa i odpoczywamy. Pogoda idealna. Na słońcu wcale nie gorąco a w sam raz.

Pozdrawiam słonecznie
Mam ten sam problem - nogi z tyłu hmmm...
Jakby co to opalam się bez kremów z filtrem poza twarzą (czyli jak zawsze w moim przypadku, mam odporną skórę). Bardziej boję się tych metali ciężkich w kremach niż promieniowania UV. Plam nie ma, w ogóle różnic żadnych tez, opalam się jak zwykle.
Stary 2015-06-05, 16:35   #2309
dirtyblack
Raczkowanie

ja tez chora... katar od soboty, teraz jeszcze mokry kaszel... mecze sie okropnie...

akzi - popowo! kocham <3
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 16:47   #2310
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość

Ja go kupiłam, bo uważam, że się przyda. Nawet żeby na nim mała wanienkę na początku stawiać. Lepsze te niż stelaż.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości