|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
ctrl alt delete
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia
Na zdjęciu mnie te krzesła zupełnie nie szokują. Ja bym nie ubierała, bo białe pokrowce zepsują efekt rustykalnego wesela. Tylko oczywiście na zdjęciu krzesła są OK, ale to Ty je widziałaś - jak materiał jest stary, zniszczony i na pierwszy rzut oka wyglada na lata 70., to faktycznie masz problem
|
|
|
|
|
#2282 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia
No właśnie nie wyglądają jakoś tragicznie. Podejrzewam, że większość ubiera je w pokrowce, dlatego się jeszcze uchowały
![]() A są jakieś alternatywy dla takich typowych pokrowców? Wiem, że jest ich ogólnie całkiem spory wybór - kolor, materiał i to czy obejmują całe krzesło czy tylko część. Bo wszelkie kokardy też tu odpadają niestety... A jutą ich przecież nie obłożę
|
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Uwielbiam takie belki i drewniane sufity. Wg mnie super pasowałyby lampki, lampiony albo pompony ooo, mam kilka inspiracji
Edytowane przez muchahahaha Czas edycji: 2016-01-20 o 00:42 |
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie podobają mi się te papierowe kule. Myślę, że zrezygnuje z tych płacht na suficie i dam dużo tych kul - w tym kilka świecących w miejsce aktualnych lamp
![]() Może też jakieś lampki... I tak myślałam nad tymi krzesłami i chyba je jednak ubiorę. Tylko nie w świecący materiał tylko taki... zwykły Bo jak tak na nie patrzę to coraz bardziej mi się nie podobają :PA co robicie w miejscu tzw. "ścianki za Młodymi"? Dekoratorki zazwyczaj rzucają tam biały, świecący materiał i dają dwa serca albo obrączki jakie są Wasze pomysły? Czy w ogóle coś robicie w tym miejscu?
|
|
|
|
|
#2285 |
|
Konto usunięte
|
Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omaw...
Nieee, zadnej ścianki za młodymi!!
Jesli beda jakieś kompozycje kwiatowe na stołach czy świece, to tym mozna wyróżnić stół młodych, np dać tam inny kolorystycznie bukiet albo świece. Ale wszystkie gołąbki, serca i obrączki kojarzą mi sie z kiczem lat 90tych mi by sie to kłócilo z rustykalna koncepcja. Tylko jeszcze dodam, ze jak goście zajmą miejsca i zarzuca swoje sweterki na oparcia to naprawdę nie bedzie różnicy moim zdaniem czy krzesła ubrane czy nie, a te pokrowce sa często niewygodne do siedzenia (efekt ślizgania sie ) i nienajlepiej moim zdaniem wyglądają.
|
|
|
|
|
#2286 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omaw..
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;54205435]Nieee, zadnej ścianki za młodymi!!
Jesli beda jakieś kompozycje kwiatowe na stołach czy świece, to tym mozna wyróżnić stół młodych, np dać tam inny kolorystycznie bukiet albo świece. Ale wszystkie gołąbki, serca i obrączki kojarzą mi sie z kiczem lat 90tych mi by sie to kłócilo z rustykalna koncepcja. Tylko jeszcze dodam, ze jak goście zajmą miejsca i zarzuca swoje sweterki na oparcia to naprawdę nie bedzie różnicy moim zdaniem czy krzesła ubrane czy nie, a te pokrowce sa często niewygodne do siedzenia (efekt ślizgania sie ) i nienajlepiej moim zdaniem wyglądają.[/QUOTE]No mi się też te obrączki, serca czy inne gołąbki nie podobają właśnie ![]() zastanawiam się nad substytutem jakimś, ale to się jeszcze zobaczy. A co do pokrowców to ewentualnie myślałam o takich streczowych, które nie powinny się ślizgać i nie są świecące. Ale to też jeszcze zobaczę, bo faktycznie panowie tam zarzucą marynarki, panie jakieś narzutki i tyle będzie z tych pokrowców ![]() Dzięki za podpowiedzi. |
|
|
|
|
#2287 |
|
Wtajemniczenie
|
My za nami mieliśmy wielkie okno i wisiała na nim po prostu wielka biała, kryjąca firana aż do podłogi, która całkowicie to okno zakrywała (nie było widać że jest tam okno). Materiał był ładnie ułożony (aż żałuję że sama nie umiem tak perfekcyjnie wieczać firan
). Na tej sali za każdym razem zakrywają w ten sposób okna (mają dużo wielkich okien). Nam takie rozwiązanie odpowiadało, bo wyglądało prosto i elegancko, a my jesteśmy estetycznymi mininalistami jakby ktoś chciał to pewnie dałoby się właśnie dołożyć tam jakieś światełka, ale dla nas to byłoby już za dużo (podświetlane schody za dj, kolorowe ledy na suficie i wielki kryształowy żyrandol).
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omaw..
ale nie chcesz miec lamp tylko swiecace kule? koniecznie porozmawiaj o tym z fotografem - jak bedziesz takowego miala... u mnie swiatlo bylo takie na poczatku i po chwili prosilismy sale zeby jednak 2 z 3 zmienila na jasny bo zdjecia wychodza srednie...
![]() co dla foto i kamerzysty nie bylo perfekcyjnym tlem do pracy... musisz tez o tym pomyslec. nie wiem czy bym zdecydowala sie tylko na lampiony... wlasnie ze wzgledu na pamiatke w postaci zdjec.
|
|
#2289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Marzy mi się taki efekt jak poniżej na zdjęciu, ale faktycznie jak tak patrzę, to mimo tego, że jest tam mnóstwo świecących kul to i tak delikatna mrocznia jest
|
|
|
|
|
|
#2290 |
|
Konto usunięte
|
Nie zapominajcie, ze dopóki tylko nie bedzie naprawdę piwnicznych ciemności, to dobry fotograf potrafi zrobić zdjęcia w rożnych warunkach. Jesli chcecie delikatny klimacik a la "przy świecach", dobry fotograf dopasowuje ustawienia sprzętu odpowiednio do warunków zeby klimat uchwycić (a nie zniszczyć go nadużywaniem lampy, na przykład).
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrava to prawda...ja sie w sumie nie znam na fotografii ale wydaje mi sie ze zdjeica przy takim swietle to fajnie wyjda pozowane...takie szlaenstwo weselne juz moze wyjsc roznie... a wiadomo ze zdjec z wesela ma sie setki... i szkoda zeby byly 'srednie'
![]() i moze moja foto nie byla najlepsiejsza, ale tez nie byla z tych najtanszych, na prawde fajne zdjecia robi... ale wolalam zeby na szybko tez byla w stanie uchwycic super moment, niz tylko miec te zdjecia gdzie ktos sie staral mocno przy kazdym... i potwierdzil to tez moj kamerzysta, ktory tez robi zdjecia,a On juz z tej wyzszej polki... wiec jak mozna im troche ulawic to glupio nie skorzystac![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- to zdjecie sali powyzej zostalo super uchwycone,,,ale jak pojawilo sie 100 ludzi na parkiecie, kazdy szalal skakal to wierze ze fotografowi bylo ciezko lapac ostrosc... a mi na weselnych zdjeciach najbardziej zalezalo wiec zmienilismy oswietlenie
|
|
#2292 |
|
Raczkowanie
|
Orange2, to co opisujesz wpisuje sie idealnie w moja wymarzona dekoracje
Tylko wlasnie Ty masz dobra sale, bo wysoka, masz te belki, na ktorych mozesz cos wieszac. Ja mam dosc niski i plaski sufit. Ale moze cos podpowiesz?
|
|
|
|
|
#2293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szczerze to ciężko mi coś podpowiedzieć, bo sama dopiero układam jakąś wizję w mojej głowie... Ale faktycznie, Twoja sala jest stosunkowo niska, ale ma fajne żyrandole A poza tym sala fajnie da radę przerobić na rustykalny styl za pomocą drewnianych dodatków, słoików, koronek i innych jut
|
|
|
|
|
|
#2294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Raczkowanie
|
yasmin24 - co do sufitu piszesz o materiale albo wstążkach... Wydaje mi się, w sumie za radą koleżanek z wizażu - że materiał chyba będzie mało rustykalny
a wstążki już bardziej
|
|
|
|
|
#2296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale musze przestac o tym myslec, bo ich nie mam
|
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
dla rustykalnych tematow: na pinterscie mi sie wyswietlilo 'pudeleczko' na obraczki
![]() https://pl.pinterest.com/pin/242068548699275959/ w wykonaniu bardzo tanie
|
|
#2299 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- I to śliczne : https://pl.pinterest.com/pin/91620173646784186/
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2301 |
|
Konto usunięte
|
A ja teraz wyskoczę z zupełnie innym pytaniem. Wiem, ze USC oferuje juz możliwość slubu w dowolnej prawie lokalizacji, i ze to kosztuje 2000zl. Wiem tez, ze podchwycilo ten pomysł wiele hoteli/restauracji, i zaczęto oferować śluby na wolnym powietrzu w ogrodach czy pod ładnymi namiotami. Wiem, ze ceny beda najprzeróżniejsze, ale czy ktoś sie interesował jakie to sa mniej wiecej koszta zorganizować taki plenerowy slub w hotelu, ile oni śpiewają za taka przyjemność i jej zorganizowanie? Obawiam sie, ze duzo, ale nikt sie nie chwali cennikami :/
|
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Najprościej będzie jak napiszesz maila albo zadzwonisz w takie miejsce i poprosisz o podanie kosztów.
Btw. Myślałam, że ślub w plenerze to koszt 1000zl, a nie aż 2000
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Konto usunięte
|
No chyba bede musiała rzeczywiscie, bo ceny pewnie beda sie bardzo różnic wszędzie... Możliwe, ze 1000zl. Mam nadzieje!!
|
|
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem ile to 'duzo' ale mysle ze nie az tak bardoz znowu... szczegolnie ze czesto to jest dla nich gwarancja ze juz w tym hotelu zostaniesz z calym weselem i wydasz kupe kasy...
moja sala to robi, mysle ze max 3tysiace (co w porownaniu z podanymi 2 dla usc to nie duzo)
|
|
#2305 |
|
ctrl alt delete
|
A to nie jest przypadkiem tak, że 1000 zł jest dla USC, ale "na miejscu" też trzeba zapłacić za organizację (ustawianie krzeseł, deko, sprzątanie i tak dalej)? Wątpię, żeby to robili gratis, jak można po prostu zrobić innej parze samo wesele bez zawracania sobie
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
no dla usc jest 1000
uwazam ze jak ktos juz rozwaza dac usc 1000 (albo 2000) za sam fakt mozliwosci to dla niego 3000 dla hotelu to nie jest duzo
|
|
#2307 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a czy za ustawienia krzesełek chcą 10zł czy 10000zł to już inna kwesta
|
|
|
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Płacicie 1000zl za USC w urzędzie? :O My 84 i to normalna opłata +50 za grajka i potem szampana 30 zl za butelke.
A 1000 sie płaci za plener + dojazd urzędnika.
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
To właśnie pleneru dotyczy rozmowa
|
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Cranberry pisała o "na miejscu"
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

Jesli beda jakieś kompozycje kwiatowe na stołach czy świece, to tym mozna wyróżnić stół młodych, np dać tam inny kolorystycznie bukiet albo świece. Ale wszystkie gołąbki, serca i obrączki kojarzą mi sie z kiczem lat 90tych