Panny Młode 2017 cz. 5 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-19, 21:41   #2281
Lisaveta
♥♥♥♥♥♥♥♥

Dot.: Panny Młode 2017 cz. 5

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość

podeślecie mi linki do swoich profili na fb? pisze to do wszystkich PM'ek
W prywatniej wiadomości mogę wysłać.

butcher_girl Super, że sie poprawiło

❤ 25.12.2013 Zaręczyny - Powiedziałam TAK ❤
❤ 29.04.2017 Będziemy sobie ślubować ❤
Lisaveta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 21:48   #2282
anlaya
Zakorzenienie

Odnośnie okrągłych stołów, to brak integracji jest chyba mitem. Ma się wtedy szansę porozmawiać ze wszystkimi z tego stołu, a przy prostokątnych ja np. zawsze rozmawiam z sąsiadem z mojej strony i tymi na przeciwko. Myślę, że to jest stosunkowo bardziej ograniczające.
Były już pierwsze tańce, to teraz... menu weselne Macie jakieś "wymarzone"?

PS: A propos FB - jeśli ktoś jeszcze ma Insta, to na PW niech pisze, chętnie zajrzę
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 21:49   #2283
renia92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Muszę na szybko zaklepac sale, foto i dj-a
W sobotę idę oglądać 5 sal, obym któraś wybrała
Na pewno coś znajdziesz Zdaj nam potem relacje

Cytat:
podeślecie mi linki do swoich profili na fb? pisze to do wszystkich PM'ek
Zaraz Ci wyślę na priv
Stary 2015-08-19, 22:00   #2284
201604261006
Konto usunięte

PAPAYA mnie możesz znaleźć u dziewczyn
Edit: a nie nie mam ślubnego zdjęcia na głównym.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 22:05   #2285
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=hu_A5s6mP8c#t=67

Przesada,ale ksiądz ją załatwił
Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość

ja też jestem taka, że jak coś mnie rozśmieszy w stresującej sytuacji to nie umiem przestać się śmiać, u mnie pewnie byłoby podobnie
Cytat:
Udalo się Promotor pozwolił mi oddać pracę w piątek
gratuluje!
ja jutro jadę odebrać mój dyplom licencjacki
Cytat:
Ja nigdy nie pisze "szanowny", "z poważaniem". A od mojego promotora-profesora takie kwiatki dostaje

u mnie nie odpisują na maile jeśli sie nie napisze do jaśnie pana "szanowny"
Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
po co Ci dwie pary japonek? Ja wzięłabym jedne. Laptopa tez bym nie brała, bo i po co? i dla Tżta 3 pary krótkich plus 2 długich to nie za dużo? przecież spodni nie zakłada się na raz, a wychodzi na to, że na każdy dzień ma inne spodnie
Wzięłabym jeszcze jakiś kocyk czy coś, nie wiem co tam zamierzacie robić, ale pewnie będziecie nad jakimś jeziorem więc, żeby było na czym usiaść.

A, i wywaliłabym u Ciebie bluzkę z długim rękawem bo jak będzie chłodno to narzucisz bluzę czy sweter, a nie będziesz się przebierać w długi rękaw.
A WIZAŻ? helołłłłłłłłłł
Cytat:
Ja też Sama się nad nią zastanawiam.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

https://www.youtube.com/watch?v=WWXj3q__T6E

A to jest jednak najlepiej tańcząca para. Facet ma wyczucie rytmu, Pmka zresztą tez.
dobra koniec oglądania biorę sie za pisanie
ten taniec jest super!
ja bym chciała coś wykombinować, piosenkę już mamy, ale kompletnie nie mam pojęcia jaki taniec do niej pasuje i to mnie najbardziej przeraża. a na yt znalazłam tylko jeden taniec weselny do naszej piosenki
Cytat:
Znalazłam ich na fb

Jest bluza u Tż!
W sumie leki na biegunkę mozna kupić tam, a i jakoś nigdy się nam nie przydawały. No jedziemy samochodem, ale problem w tym że u Tż w domu są 2 (DWIE) torby podróżne a muszę się spakować ja, Tż i jego brat a nie chce połowy rzeczy w reklamówkach taskać..

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Czapek nie nosze przy ludziach
Co do balsamu to pogoda ma być okropna więc się nie przyda
A krem - to jest napisany do rąk tzn to taki duży pojemniczek, do rąk, twarzy i ciała, czekoladowy
ja bym w razie czego wzięła, w weekend spalilam sę nad jeziorem i teraz już wszędzie bede brać balsam z filtrem
Cytat:
aż 5 :O
wybierzesz coś na pewno, chyba że wszystkie będą jednakowo piękne
Cytat:
Napisane przez Lisaveta Pokaż wiadomość
W prywatniej wiadomości mogę wysłać.
dawaj

ufffffffffffff, jestem już na bieżąco

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
PAPAYA mnie możesz znaleźć u dziewczyn
Edit: a nie nie mam ślubnego zdjęcia na głównym.
przecież Ciebie już mam, nawet polubiłaś zdjęcie z moim TŻ niedawno

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 22:06   #2286
201604261006
Konto usunięte

O jezzzzu wybacz, za dużo piwa i nie widzę do kogo pisze
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 22:11   #2287
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
przestraszyłam się już, bo nie kojarzyłam cię z takiego stylu

mi też się podobają takie fryzury

masakrycznie, ale poopowiadam później. Jak nadrobię zaległości
Hehe mam nadzieje ze każdy doczytał moje sprostowanie nie myśli,że naprawdę chcę taką fryzurę
Czemu masakrycznie????

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Lisaveta Pokaż wiadomość
Mi tez się podobają koki.

My z moim planujemy drugie dziecko, ale nie od razu po ślubie, bo marzy mi się urodzone we wrześniu, czyli w styczniu 2018 musielibyśmy zadziałać. Wiktoria miałaby 5 lat. Ale wszystko zależy jakie wyniki wyjdą po operacji za 2 tygodnie.
A co to za operacja? Coś poważnego?
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 22:13   #2288
anlaya
Zakorzenienie

Hej, hej, odnośnie maili i "szanowny panie", to tak właśnie należy je zaczynać w relacjach oficjalnych, nie tylko do profesorów
Stary 2015-08-19, 22:16   #2289
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Piona! Też jestem uzależniona od pizzy i chipsów.
Wczoraj mi tak pięknie pizzą zapachniało jak wyszłam z samochodu koło domu. Ech,w weekend się wybiorę z TŻ na pizzę, lub zamówię. Cieszę się z moich genów, bo nie mam tendencji do tycia (chyba że przez hormony, ale to inna sprawa).

Nie martw się na zapas Siostra TŻ miała mieć bliźniaki... nie wytrzymały do 3miesiąca ciąży. Jeden płód obumarł. Siostra mówiła mi, że na forum wizażu "Marcowe matki" (jakoś tak) z ok 10 kobiet z ciążą mnogą tylko 2 urodziły bliźniaki. Reszcie obumarły płody.
Ja jakbym miała bliźniaki to bym się cieszyła... nie musiałabym się męczyć potem i myśleć czy uda się zrobić dziecku rodzeństwo.

Małgosia.... ile ty filmików wstawiasz! Chciałabym je wszystkie obejrzeć, ale w pracy mam modem i cały net mi pójdzie na te filmiki :P A teraz nie będę mieć czasu włączać kompa przed/po pracy bo do wtorku non stop siedzę 12h i jak wracam to od razu(po zmyciu makijażu) idę spać.

Warto poćwiczyć wkładanie obrączki na palec ukochanego/ukochanej, bo to najczęściej moment, w którym obrączka wypada, nie chce wejść itd.
Też mam zamiar w sobotę iśc z TŻ na pizzę. Ja w nagrodę,że oddałam pracę (oby), a on dlatego,że miał kiepski dzień dzisiaj. Zagiął firmową ciężarówkę
Co od bliźniąt-moja znajoma pierwszą, pojedynczą ciążę poroniła. dość szybko zaszła w drugą i urodziła bliźniaki
koniecznie obejrzyj filmiki
Co do obrączek-byłam na weselu gdzie świadek przed wkładaniem oliwil przy ołtarzu obrączki
Stary 2015-08-19, 22:18   #2290
papaPapaya
Zakorzenienie

dobra, to teraz na bieżąco:
w Anglii było w miare ok, ale tylko do czasu. W połowie wyjazdu teściówka przestała się odzywać do mnie i do TŻ... Traktowała nas jak powietrze. Nawet podczas głupiego robienia kanapek musiała pokazać jak mocno mnie nie widzi rozłożyła się ze swoją deską w miejscu gdzie ja wcześniej położyłam swoją. I taka ciężka atmosfera była do samego końca...
Później posiedziałam kilka dni u siebie w domu bo nie chciało mi się dłużej znosić jej humorków. Przyjechałam wczoraj i nadal było tak samo. To w końcu wzięła nas na rozmowę i powiedziała, że nie podobało jej się jak się tam zachowywaliśmy (przeszkadzało jej to, że nie umiemy się z TŻ zdecydować czy chcemy iść do Maka czy na pizze na obiad - potrzebujemy troche czasu zeby sie dogadac w takich kwestiach, ale to juz od 3 lat tak mamy ) Nie podobało jej się, że nie siedzieliśmy cały czas ze "starszą" częścią rodziny tylko np. jednego wieczora poszliśmy z naszymi rówieśnikami (kuzynki TŻ z chłopakami) na kręgle... No jednym słowem wymyślała. I teraz stwierdziła, że kilka dni, tygodni, miesięcy musi to potrwać zanim jej humor wróci. A może wcale jej nie wróci...
Gdyby to była moja mama dawno bym się z nią pokłóciła, wykrzyczałybyśmy sobie wszystko i ciśnienie by opadło. A tutaj jest jeden wielki foch i nie wiadomo jak się zachowywać i jak się odzywać Nigdy więcej wyjazdów z teściówką...

No ale jeśli chodzi o przyjemniejszą część wyjazdu to... lot samolotem był naprawdę genialny
w Primarku jakieś szmatki tylko były, nie mogłam znaleźć w ogóle fajnego ciucha. Także tylko kupiłam sobie w innym sklepie płaszczyk przeciwdeszczowy i herbatę

Niby jest ok, ale TŻ też jest wkurzony na tą sytuację która wyszła podczas wyjazdu.
Przydałoby się teraz mieszkać bez rodziców...
marzę o tym, żeby zaczął się nowy rok szkolny, wyjadę wtedy na studia i będę mogła mieć pełnoprawnie w nosie humorki teściowej.
Teraz nie mogę jechać do domu bo jak to stwierdziła "wtedy to już w ogóle nie oczyścimy atmosfery i ona się będzie czuła jakby to przez nią nie spędzamy razem czasu z TŻ". Ale nie pojmie, że tutaj z jej humorem jest jeszcze gorzej.
Słów brak...

W ogóle to tyle nacytowałam postów ale niektóre mi poznikały i już zapomniałam co miałam napisać

13.12.2016 Julian
Stary 2015-08-19, 22:21   #2291
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
chociaż mój TŻ mówi, że muszę sobie zasłużyć na to nazwisko :co jest:
A jak masz to zrobic?

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Odnośnie okrągłych stołów, to brak integracji jest chyba mitem. Ma się wtedy szansę porozmawiać ze wszystkimi z tego stołu, a przy prostokątnych ja np. zawsze rozmawiam z sąsiadem z mojej strony i tymi na przeciwko. Myślę, że to jest stosunkowo bardziej ograniczające.
Były już pierwsze tańce, to teraz... menu weselne Macie jakieś "wymarzone"?
A ile osób usadzisz przy okrągłym stole? Z 8?
Stary 2015-08-19, 22:22   #2292
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
A jak masz to zrobic?
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 22:23   #2293
ann2016
Zakorzenienie

Cytat:
dobra, to teraz na bieżąco:
w Anglii było w miare ok, ale tylko do czasu. W połowie wyjazdu teściówka przestała się odzywać do mnie i do TŻ... Traktowała nas jak powietrze. Nawet podczas głupiego robienia kanapek musiała pokazać jak mocno mnie nie widzi rozłożyła się ze swoją deską w miejscu gdzie ja wcześniej położyłam swoją. I taka ciężka atmosfera była do samego końca...
Później posiedziałam kilka dni u siebie w domu bo nie chciało mi się dłużej znosić jej humorków. Przyjechałam wczoraj i nadal było tak samo. To w końcu wzięła nas na rozmowę i powiedziała, że nie podobało jej się jak się tam zachowywaliśmy (przeszkadzało jej to, że nie umiemy się z TŻ zdecydować czy chcemy iść do Maka czy na pizze na obiad - potrzebujemy troche czasu zeby sie dogadac w takich kwestiach, ale to juz od 3 lat tak mamy ) Nie podobało jej się, że nie siedzieliśmy cały czas ze "starszą" częścią rodziny tylko np. jednego wieczora poszliśmy z naszymi rówieśnikami (kuzynki TŻ z chłopakami) na kręgle... No jednym słowem wymyślała. I teraz stwierdziła, że kilka dni, tygodni, miesięcy musi to potrwać zanim jej humor wróci. A może wcale jej nie wróci...
Gdyby to była moja mama dawno bym się z nią pokłóciła, wykrzyczałybyśmy sobie wszystko i ciśnienie by opadło. A tutaj jest jeden wielki foch i nie wiadomo jak się zachowywać i jak się odzywać Nigdy więcej wyjazdów z teściówką...

No ale jeśli chodzi o przyjemniejszą część wyjazdu to... lot samolotem był naprawdę genialny
w Primarku jakieś szmatki tylko były, nie mogłam znaleźć w ogóle fajnego ciucha. Także tylko kupiłam sobie w innym sklepie płaszczyk przeciwdeszczowy i herbatę

Niby jest ok, ale TŻ też jest wkurzony na tą sytuację która wyszła podczas wyjazdu.
Przydałoby się teraz mieszkać bez rodziców...
marzę o tym, żeby zaczął się nowy rok szkolny, wyjadę wtedy na studia i będę mogła mieć pełnoprawnie w nosie humorki teściowej.
Teraz nie mogę jechać do domu bo jak to stwierdziła "wtedy to już w ogóle nie oczyścimy atmosfery i ona się będzie czuła jakby to przez nią nie spędzamy razem czasu z TŻ". Ale nie pojmie, że tutaj z jej humorem jest jeszcze gorzej.
Słów brak...

W ogóle to tyle nacytowałam postów ale niektóre mi poznikały i już zapomniałam co miałam napisać
masakra a pogrubione
ja się cieszę, że ja nie mam żadnych problemów z teściową
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 22:26   #2294
zambeza
polaczek cebulaczek

papaya mam male pytanie - czy twoja tesciowa jest chora na glowe? za wyjscie na kregle obrazac sie na pare miesiecy masakra i wspolczuje. nie miala sie do czego przyczepic.

mi za to calkiem udaly sie zakupy w primarku no ale fakt, nie bylo szalu i straaaaszne tlumy.
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 22:26   #2295
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
A jak masz to zrobic?
mam mu służyć
ale on uwielbia żarty w takim stylu
Cytat:
Napisane przez ann2016 Pokaż wiadomość
masakra a pogrubione
ja się cieszę, że ja nie mam żadnych problemów z teściową
ja przez 3,5 roku nie miałam żadnych problemów, cieszyłam się, że trafiłam na tak wspaniałą kobietę!
Aż do czasu

13.12.2016 Julian
Stary 2015-08-19, 22:26   #2296
anlaya
Zakorzenienie

Byłam na weselu, gdzie większych okrągłych było chyba po 16 osób. I integracja wyszła bardzo spoko połowy wesela nie pamiętam
Stary 2015-08-19, 22:27   #2297
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
przecież Ciebie już mam, nawet polubiłaś zdjęcie z moim TŻ niedawno
Stary 2015-08-19, 22:27   #2298
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
papaya mam male pytanie - czy twoja tesciowa jest chora na glowe? za wyjscie na kregle obrazac sie na pare miesiecy masakra i wspolczuje. nie miala sie do czego przyczepic.

mi za to calkiem udaly sie zakupy w primarku no ale fakt, nie bylo szalu i straaaaszne tlumy.
jest nauczycielką i tak sobie myślę, że może to przez to?

13.12.2016 Julian
Stary 2015-08-19, 22:28   #2299
renia92
Zakorzenienie

Cytat:

A ile osób usadzisz przy okrągłym stole? Z 8?
Przy okrągłych chyba 8-10 osób może siedzieć, przynajmniej tak jest u mnie na sali
Stary 2015-08-19, 22:29   #2300
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
a ty zgarnęłaś lajka od myszy? to nie takie hop siup

13.12.2016 Julian
Stary 2015-08-19, 22:29   #2301
malgosiaw123
Zakorzenienie

Laski pół dnia nic nie pisałam. Przesadziłam z energetykami i kawą
Myślałam,że zejdę na serce. Teraz trochę mi lepiej.
Stary 2015-08-19, 22:29   #2302
renia92
Zakorzenienie

Cytat:
jest nauczycielką i tak sobie myślę, że może to przez to?
Moja mama jest nauczycielką chyba powinnam się zacząć bać
Stary 2015-08-19, 22:31   #2303
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
mam mu służyć
ale on uwielbia żarty w takim stylu
Jak mój się za bardzo rządzi i mnie wkurza to go nazywam Panem i Władcą, a on chodzi dumny jak paw No,ale cóż facetowi trzeba czasem poslodzić,żeby myślał ze jest taki świetny
Stary 2015-08-19, 22:31   #2304
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renia92 Pokaż wiadomość
Moja mama jest nauczycielką chyba powinnam się zacząć bać
najśmieszniejsze jest to, że ja też chcę być nauczycielką

13.12.2016 Julian
Stary 2015-08-19, 22:32   #2305
anlaya
Zakorzenienie

Cytat:
Przy okrągłych chyba 8-10 osób może siedzieć, przynajmniej tak jest u mnie na sali
To ja chyba siedziałam przy jakichś stołach-mutantach
Stary 2015-08-19, 22:32   #2306
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
To moim zdaniem tak samo się mozna zintegrowac przy prostokatnych. Są4 osoby naprzeciwko i po bokach.
Stary 2015-08-19, 22:32   #2307
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mój się za bardzo rządzi i mnie wkurza to go nazywam Panem i Władcą, a on chodzi dumny jak paw No,ale cóż facetowi trzeba czasem poslodzić,żeby myślał ze jest taki świetny
ja mojemu dałam nawet kiedyś poduszkę na której napisałam "poduszka Pana i Władcy (i jego imię i nazwisko)" aleeeeee był dumny jak paw

13.12.2016 Julian
Stary 2015-08-19, 22:33   #2308
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
a ty zgarnęłaś lajka od myszy? to nie takie hop siup
Mnie bardziej śmieszyło to,że mysza nawet nie wie co lajkuje
Stary 2015-08-19, 22:36   #2309
Lisaveta
♥♥♥♥♥♥♥♥

Cytat:
Laski pół dnia nic nie pisałam. Przesadziłam z energetykami i kawą
Myślałam,że zejdę na serce. Teraz trochę mi lepiej.
Nie szalej tak z tą kawką i energetykami Ja wczoraj wypiłam mrożoną na wieczór i do 1 siedziałam, myślałam, że na głowe dostanę

❤ 25.12.2013 Zaręczyny - Powiedziałam TAK ❤
❤ 29.04.2017 Będziemy sobie ślubować ❤
Lisaveta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 22:36   #2310
renia92
Zakorzenienie

Cytat:
To moim zdaniem tak samo się mozna zintegrowac przy prostokatnych. Są4 osoby naprzeciwko i po bokach.
Wiadome, ale u nas pewnie będą okrągłe ze względu na małą ilość osób choć przeraża mnie trochę usadzenie gości, łatwiej chyba przy prostokątnych

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości