Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-03, 23:05   #2281
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Aaa no tak. Juz pozniej sie domyslilam ze cos nie halo. Caly czas bylam przekonana ze to to Szumis a sie okazalo ze to inny szumiacy mis tylko te pierwsze szczerze mowiac takie troche brzydkie sa i maja pyszczki nieprzyjemne

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-09-03 o 23:07
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 23:09   #2282
czarnulax
Zakorzenienie

No to się dogadalysmy jednak byłam na złej stronie fakt, coś mi nie pasowało bo nie było tam tych z tymi dłuższymi łapkami a o tych cały czas myślę
Stary 2015-09-03, 23:15   #2283
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

No naprawde jak gluchy ze slepym :-D a koniec koncow i tak chodzilo nam o to samo. To ten kalafior

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-03, 23:16   #2284
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
No naprawde jak gluchy ze slepym :-D a koniec koncow i tak chodzilo nam o to samo. To ten kalafior
O właśnie, wszystko przez kalafior potem sobie zerkne na tą drugą stronę.
Stary 2015-09-03, 23:18   #2285
kinga1701
Zakorzenienie

A swoją drogą ciekawe, które się lepiej sprzedaj,bo oba na tym samym polegaja.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Ale chyba te z długimi łapkami
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 23:23   #2286
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Tez mysle ze jednak te o ktorych mowisz. Te pierwsze kosztuja 129zl-cale maskotki a sama glowka misia bez nozek 89 zl.

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-03, 23:25   #2287
czarnulax
Zakorzenienie

Te z długimi nóżkami są ładniejsze, wiec przypuszczam że one się lepiej sprzedają.
Stary 2015-09-04, 03:07   #2288
baby montana
Zakorzenienie

Nie dam rady was nadrobic :-D wrocilam z pracy pol godziny temu,nie wiem jak dlugo tak pociagne,mam nadzieje ze wygramy w totka :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 06:27   #2289
Dotka90
Zakorzenienie

Boże dziewczyny, ale mam do du.py dzień

1. Obudziłam się o 5 rano i popędziłam do kibelka. Znowu biegunka. Nie wiem czy to możliwe, że dalej po tym Tardyferonie mnie tak goni?

2. Poszłam do łazienki - oko całe czerwone, lekka ropa. No to już wiem, co się święci - zapalenie spojówki Przywlokłam ze szpitala...
Szybko zakropiłam Floxalem, bo jak w marcu odwlekałam, bo 'przejdzie', bo nie wiedziałam co to jest, to się skończyło tak, że przez dwa dni nie widziałam na oczy.

3. Na Floxalu piszą, że brak danych do stosowania w ciąży, a jak nie trzeba to nie stosować. No u mnie zdecydowanie trzeba

4. Zalogowałam się na moje konto na Diagnostyce, żeby wysłać TŻtowi moje wyniki do wydrukowania, bo idę dzis do gina. Patrzę - wyniki ze szpitala. Ale tylko część, bo robili próby wątrobowe, morfologię i kwasy żółciowe.
Kwasów żółciowych wcześniej nie robiłam. Patrzę: norma 1,4-6,8 a u mnie 7,1 A to podobno próby wątrobowe + kwasy żółciowe świadczą o cholestazie. Pozdro, że nikt mi nie powiedział o wynikach.

Patrzę: wynik jest z Wawy, został utworzony dopiero o 19:16 wczoraj. Czyli mnie wypisali nie mając tych wyników

5. Obudziłam się o 5, a jadę dziś na pobranie krwi. Pobranie dopiero o 7:30, czyli o 7 wychodzę. Nie muszę mówić, że umieram z głodu?

6. Położyłam się o 23:30, nie mogłam usnąć chyba z 2h, a obudziłam się o 5. Wyspana jestem jak nie wiem..

Co za dzień, ledwo się zaczął... A mam dzisiaj tak dużo załatwiania, że nawet nie mówię...
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 07:13   #2290
MallaMi
Rozeznanie

cześć mamuśki chyba muszę w końcu do Was dołączyć (jak mnie przyjmiecie) bo jestem tu już z Wami tzn czytam od końca pierwszej części, całą drugą no i teraz nie wiem tylko czy dam radę na bieżąco pisać, bo tak szalejecie z tymi postami
no więc mam 28lat i to jest moja pierwsza ciąża, zaplanowana i wyczekiwana praktycznie od samego początku jestem na l4 bo codziennie bolało mnie podbrzusze. przeszło po duphastonie i luteinie no i po odpoczynku od pracy na ostatnich dwóch wizytach pani dr poinformowała nas że będziemy mieli synka mam nadzieje że tak już zostanie. tak jak Wy zaczynam już kompletowanie wyprawki (bardzo powoli). Mam komodę (używaną) z przewijakiem taką jak chciałam i 3szt body z długim rękawem z auchan + parę różnych ciuszków używanych ale raczej większych niż na takiego maluszka. no i szlafrok do szpitala zakupiłam w lidlu chciałabym już mieć wszystko od razu ale trochę nie tanie te wszystkie rzeczy
no to się rozpisałam, aha mam pytanie z serii tych głupich jak ostatni okres miałam 25.04. a termin porodu mam w karcie wpisany na 29.01 to w którym dokładnie tyg i dniu teraz jestem? 19t6d czy 18t6d ?

Dotka90 ja tardyferon biorę już prawie miesiąc i mam raczej odwrotną sytuację niż biegunka. no ale każdy może inaczej reagować.
chyba że przyniosłaś jakiegoś wirusa ze szpitala. trzymaj się
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 08:06   #2291
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

BABY, zarobisz się tam normalnie...

DOTKA, a co masz w karcie wypisowej? Tam powinnaś mieć wszystkie wyniki wpisane. No i kwestia tego że wyniki mogły być wcześniej ale w necie udostępniają zazwyczaj wieczorem, nie sugeruj się godziną

MALAMI, Hej nie masz w karcie ciąży tygodni wpisanych?

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-09-04 o 08:07
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 08:06   #2292
candyyfloss
Zadomowienie

Witam się w 23 tygodniu, czyli 6 miesiącu

Śliczne te rożki Tyle tego jest, że ciężko się zdecydować. Ja raczej będę celować w szarości, żeby nie było zbyt pstrokato.

Dotka - no to pięknie z tymi wynikami... I co teraz?
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 08:08   #2293
uaoo
Zakorzenienie

Dotka, ale ty masz przeżycia
Ja dzisiaj całą noc nie mogłam spać i teraz chodzę i ciągle ziewam, dodatkowo boli mnie ząb, który miałam wczoraj robiony i głowa zaczyna boleć. No nie..

Witam nową mamusię

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 08:11   #2294
hariett
Zadomowienie

Dotka ale nieodpowiedzialne kijki :/ Byle tylko Ci nie zaszkodzili za bardzo, choć to zapalenie spojówek źle brzmi, no i wyniki...

MallaMi hej Jak we wszystkich kalendarzach ciąży itd. pokazuje Ci że jesteś w 19 tc. to jest to 18t6d.

Normalnie śpię bez problemów do 10 (kładziemy się około północy). Dziś najpierw nie mogłam zasnąć, w dodatku tż chrapał, a później się wcześnie (jak na mnie) zbudziłam i teraz już jestem po śniadaniu. Myślę o przejażdżce do miasta do mojego ukochanego lumpka i takiego nowego, do którego jeszcze nie wiem jak dojść
Miłego dnia, dziewczyny!

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 08:15   #2295
czarnulax
Zakorzenienie

Ja dziś też miałam ciężką noc. Strasznie mi coś nie wygodnie było i tylko się przewracałam z boku na bok, w końcu po prostu wstałam, bo najwygodniejsza okazała się pozycja siedząca

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Witam się w 23 tygodniu, czyli 6 miesiącu
gratulacje

Dotka widzę, że tym razem Ty masz takie kombo ... może jest tak jak med mówi? Idziesz dziś do lekarza, to mu o wszystkim powiedz i on już Ci powie co dalej.

witaj mallami

magdusia doczytałam o tych szumisiach
Stary 2015-09-04, 08:26   #2296
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Moja za to strasznie szybko zleciala. Padlam jak kawka. Z tym ze dwa razy i tak wstawalam siusiu ale natychmias zasnelam.

Candy gratulacje. 6 miesiac-to brzmi dumnie:-D

Dotka kurcze nie za ciekawie z tym wszystkim. Jakies niejasnosci zamiast sie uspokoic po wyjsciu ze szpitala to takie atrakcje. Cale szczescie ze dzis masz wizyte u swojego gina

Mallami witaj wsrod mamusiek i gratulacje synka

Czarnula no to dobrze

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-04, 08:28   #2297
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Dokladnie. Dba o mamuske zeby nie byla leniwa jak juz teraz mnie gania jak jeszcze siedzi w brzuchu to co bedzie pozniej
Ty nie marudz tylko się przyzwyczajaj bo już tak będzie przynajmniej do 18nastki

Dzień dobry

Witam malami trzeva było się wcześniej odezwać

Współczuję nie przespanych nocy, bólów zęba, oka, pleców, głowy mi przechodzi powoli przeziębienie kaszel mam brzydki no ale cóż.. Lepsze to niż gardło i zatoki w każdym razie też nie spałam najlepiej - zanim zasnelam, dziecko zdążyło mi tak skopac pęcherz, że 3 razu leciałam siku. W ciągu 15 min wczoraj tz poczuł delikatne pukniecie a mi się wydawało mega mocne ciekawe co to będzie później! Tz czeka aż będzie widać.na brzuchu wyraźnie. No i przyznał się że.on się boi dotykać brzuszka żeby nie zanieść malucha i mu nic nie zrobić kochany jest
No i z tym spaniem chyba Z 10 razu wstawalam w nocy.. Jeszcze mi księżyc zaswiecil prosto w twarz

Ola skończyła 2 latka dzisiaj odpakowala prezent, spodobały jej się spodnie bo musiała je przytulić i właśnie przed chwilą przyszła do.mnie podniosła mi koszulkę i pokazuje palcem na brzuch i mówi "dzidziuś mieszka w brzuszku i robi kop kop kop" i poklepala delikatnie kocham ta mala <3

Jedziemy dzisiaj na nauki przedmalzenskie ciekawe co to będzie
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 08:28   #2298
Dotka90
Zakorzenienie

Med,pisalam tu kilka razy ze wypisu nie mam, dopiero jade po niego. W diagnostyce wyniki pojawiaja sie od razu. Mi gin mowil ze na te kwasy sie dlugo czeka, stad taki czas. Na wyniku jest wpisane kiedy pobrane a ze opracowano dopiero o tej 19.

No nic dobrze ze do gina ide.

Malla mi sie wydaje ze jednak tardyferon, bo czytalam ze po nim stolec moze byc czarny i moze by rozstroj zoladka wiec to co u mnie..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 08:32   #2299
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dotka trzymam.kciuki żeby wszystko było dobrze
Stary 2015-09-04, 08:38   #2300
niepozorna
Zakorzenienie

Czarnula, Kinga, Mojakaren no cena może być "okazała" ale ja i tak mam Szumisia na mojej liście koniecznych konieczności A może znajdzie się ktoś w rodzinie kto byłby chętny nam go kupić w prezencie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
A kiedy te nowe Szumisie mają wejść?
Cytat:
Wiecie co? Te Szumisie teraz sa na wyprzedazy za 120 zl jeszcze przez 2 tyg. Pozniej maja wejsc nowe i cena niewiadomo jaka. I pytanie. Czy kupic teraz tanszego czy czekac na nowego z niewiadoma cena itd... :-/
W komentarzach doczytałam, że nowe misie mają wejść za około dwa tygodnie ale dadzą znać wcześniej cóż za nowość przygotowali i w jakiej cenie tak, żeby była możliwość wyboru czy chcemy nowego Szumisia czy wystarczy nam starsza wersja. Zresztą pewnie jeszcze jakiś czas będzie można kupić tego starszego misia np. na Allegro.

Cytat:
magdusia a podrzucisz konkretny post? bo jestem na ich fb, ale nie widzę nic takiego
Dla tych co jeszcze nie odnalazły KLIK

MallaMi witamy nową mamusie I wg moich wyliczeń również jesteś w 18t6d

Dotka90, Uaoo

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 08:49   #2301
ahnessy
Rozeznanie

Dotka - właśnie byłam zdziwiona że tych kwasów miałaś badanych bo moja gin jak miałam podejrzenie też na to mnie wysłała i tak jak pisałam na te wyniki się czeka dłużej ( w diagnostyce na tej rozpisce jest chyba napisane 5-7 dni) konowały jak mogli Cię wypisać nie znając tych wyników, a co do oka i biegunki to może rzeczywiście przyniosłaś ze szpitala - trzymaj się

Ja za to mam od wczoraj kolkę i też mnie brzuch boli a nie jadałam nic podejrzanego

Witam nową mamusię
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 08:51   #2302
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Niepozorna
Dotka kciuki za wizyty :-*

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-04, 08:52   #2303
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mnie mega jelita bolą i męczą po tych kanapkach z czosnkiem
Stary 2015-09-04, 08:58   #2304
czarnulax
Zakorzenienie

magda mój mąż jak za pierwszym razem poczuł, to też on czuł bardzo delikatnie, a mnie się wydawało, że to było mocne Niektórych kopniaczków nawet nie był w stanie poczuć. My czujemy to trochę inaczej, bo od wewnątrz stąd pewnie inne odczuwanie
powodzenia na naukach
i najlepszego dla Olki

No na all jest tych misiów też troszkę Ciekawa jestem różnicy ceny.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

A w jednym z komentarzy wyczytałam jeszcze że ten starszy będzie dalej w sprzedaży ale tylko z łapką satynową, nie tą minky.
Stary 2015-09-04, 09:00   #2305
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
magda mój mąż jak za pierwszym razem poczuł, to też on czuł bardzo delikatnie, a mnie się wydawało, że to było mocne Niektórych kopniaczków nawet nie był w stanie poczuć. My czujemy to trochę inaczej, bo od wewnątrz stąd pewnie inne odczuwanie
powodzenia na naukach
i najlepszego dla Olki
No.jak wali po pęcherzu to na pewno czujemy mocniej Haha
Dzeki
Stary 2015-09-04, 09:03   #2306
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
BABY, zarobisz się tam normalnie...

DOTKA, a co masz w karcie wypisowej? Tam powinnaś mieć wszystkie wyniki wpisane. No i kwestia tego że wyniki mogły być wcześniej ale w necie udostępniają zazwyczaj wieczorem, nie sugeruj się godziną

MALAMI, Hej nie masz w karcie ciąży tygodni wpisanych?
ona mi wpisuje tylko który tydz bez dni. wiem że zawsze w sobotę nowy tydz zaczynam i jak byłam na wizycie w piątek 28.08 to mi wpisała 18tc, więc myślałam że następnego dnia mam 19/0 czyli cały czas myślałam ze jestem tydz do przodu

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Dotka ale nieodpowiedzialne kijki :/ Byle tylko Ci nie zaszkodzili za bardzo, choć to zapalenie spojówek źle brzmi, no i wyniki...

MallaMi hej Jak we wszystkich kalendarzach ciąży itd. pokazuje Ci że jesteś w 19 tc. to jest to 18t6d.

Normalnie śpię bez problemów do 10 (kładziemy się około północy). Dziś najpierw nie mogłam zasnąć, w dodatku tż chrapał, a później się wcześnie (jak na mnie) zbudziłam i teraz już jestem po śniadaniu. Myślę o przejażdżce do miasta do mojego ukochanego lumpka i takiego nowego, do którego jeszcze nie wiem jak dojść
Miłego dnia, dziewczyny!
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Czarnula, Kinga, Mojakaren no cena może być "okazała" ale ja i tak mam Szumisia na mojej liście koniecznych konieczności A może znajdzie się ktoś w rodzinie kto byłby chętny nam go kupić w prezencie

W komentarzach doczytałam, że nowe misie mają wejść za około dwa tygodnie ale dadzą znać wcześniej cóż za nowość przygotowali i w jakiej cenie tak, żeby była możliwość wyboru czy chcemy nowego Szumisia czy wystarczy nam starsza wersja. Zresztą pewnie jeszcze jakiś czas będzie można kupić tego starszego misia np. na Allegro.

Dla tych co jeszcze nie odnalazły KLIK

MallaMi witamy nową mamusie I wg moich wyliczeń również jesteś w 18t6d

Dotka90, Uaoo
dzięki dziewczyny za odp
wiedziałam że na Was można tu liczyć

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ty nie marudz tylko się przyzwyczajaj bo już tak będzie przynajmniej do 18nastki

Dzień dobry

Witam malami trzeva było się wcześniej odezwać

Współczuję nie przespanych nocy, bólów zęba, oka, pleców, głowy mi przechodzi powoli przeziębienie kaszel mam brzydki no ale cóż.. Lepsze to niż gardło i zatoki w każdym razie też nie spałam najlepiej - zanim zasnelam, dziecko zdążyło mi tak skopac pęcherz, że 3 razu leciałam siku. W ciągu 15 min wczoraj tz poczuł delikatne pukniecie a mi się wydawało mega mocne ciekawe co to będzie później! Tz czeka aż będzie widać.na brzuchu wyraźnie. No i przyznał się że.on się boi dotykać brzuszka żeby nie zanieść malucha i mu nic nie zrobić kochany jest
No i z tym spaniem chyba Z 10 razu wstawalam w nocy.. Jeszcze mi księżyc zaswiecil prosto w twarz

Ola skończyła 2 latka dzisiaj odpakowala prezent, spodobały jej się spodnie bo musiała je przytulić i właśnie przed chwilą przyszła do.mnie podniosła mi koszulkę i pokazuje palcem na brzuch i mówi "dzidziuś mieszka w brzuszku i robi kop kop kop" i poklepala delikatnie kocham ta mala <3

Jedziemy dzisiaj na nauki przedmalzenskie ciekawe co to będzie
bo ja z tych wstydliwych
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 09:04   #2307
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie mega jelita bolą i męczą po tych kanapkach z czosnkiem
A mi wczoraj narobiłaś takiej ochoty na taką kanapeczkę z czosnkiem

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-09-04, 09:06   #2308
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
A mi wczoraj narobiłaś takiej ochoty na taką kanapeczkę z czosnkiem
Weź.. Już wolę syrop z cebuli!
Stary 2015-09-04, 09:22   #2309
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Weź.. Już wolę syrop z cebuli!
O nie... fuj! Za nic w świecie mnie do tego syropu nikt nie przekona ani nie zmusi

Dzisiaj w końcu jedziemy na 16:20 na połówkowe Miałam 6 tygodni przerwy w wizytach, a teraz mam jakąś co rusz. W środę byłam w mojej gin, dzisiaj ta prywatna wizyta, a 28.09. też połówkowe mam ale na NFZ mnie gin zapisała do innego lekarza. Naoglądam się malucha teraz

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-09-04, 09:24   #2310
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Niepozorna ale Ci dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości