|
|
#2281 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Aaa no tak. Juz pozniej sie domyslilam ze cos nie halo. Caly czas bylam przekonana ze to to Szumis a sie okazalo ze to inny szumiacy mis
tylko te pierwsze szczerze mowiac takie troche brzydkie sa i maja pyszczki nieprzyjemne
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-03 o 23:07 |
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
No to się dogadalysmy
jednak byłam na złej stronie fakt, coś mi nie pasowało bo nie było tam tych z tymi dłuższymi łapkami a o tych cały czas myślę
|
|
|
|
#2283 |
|
Wtajemniczenie
|
No naprawde jak gluchy ze slepym :-D a koniec koncow i tak chodzilo nam o to samo. To ten kalafior
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem sobie zerkne na tą drugą stronę.
|
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
A swoją drogą ciekawe, które się lepiej sprzedaj,bo oba na tym samym polegaja.
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Ale chyba te z długimi łapkami |
|
|
|
#2286 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez mysle ze jednak te o ktorych mowisz. Te pierwsze kosztuja 129zl-cale maskotki a sama glowka misia bez nozek 89 zl.
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Te z długimi nóżkami są ładniejsze, wiec przypuszczam że one się lepiej sprzedają.
|
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dam rady was nadrobic :-D wrocilam z pracy pol godziny temu,nie wiem jak dlugo tak pociagne,mam nadzieje ze wygramy w totka :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Boże dziewczyny, ale mam do du.py dzień
1. Obudziłam się o 5 rano i popędziłam do kibelka. Znowu biegunka. Nie wiem czy to możliwe, że dalej po tym Tardyferonie mnie tak goni? 2. Poszłam do łazienki - oko całe czerwone, lekka ropa. No to już wiem, co się święci - zapalenie spojówki Szybko zakropiłam Floxalem, bo jak w marcu odwlekałam, bo 'przejdzie', bo nie wiedziałam co to jest, to się skończyło tak, że przez dwa dni nie widziałam na oczy. 3. Na Floxalu piszą, że brak danych do stosowania w ciąży, a jak nie trzeba to nie stosować. No u mnie zdecydowanie trzeba ![]() 4. Zalogowałam się na moje konto na Diagnostyce, żeby wysłać TŻtowi moje wyniki do wydrukowania, bo idę dzis do gina. Patrzę - wyniki ze szpitala. Ale tylko część, bo robili próby wątrobowe, morfologię i kwasy żółciowe. Kwasów żółciowych wcześniej nie robiłam. Patrzę: norma 1,4-6,8 a u mnie 7,1 Patrzę: wynik jest z Wawy, został utworzony dopiero o 19:16 wczoraj. Czyli mnie wypisali nie mając tych wyników ![]() 5. Obudziłam się o 5, a jadę dziś na pobranie krwi. Pobranie dopiero o 7:30, czyli o 7 wychodzę. Nie muszę mówić, że umieram z głodu? 6. Położyłam się o 23:30, nie mogłam usnąć chyba z 2h, a obudziłam się o 5. Wyspana jestem jak nie wiem.. Co za dzień, ledwo się zaczął... A mam dzisiaj tak dużo załatwiania, że nawet nie mówię... |
|
|
|
#2290 |
|
Rozeznanie
|
cześć mamuśki
chyba muszę w końcu do Was dołączyć (jak mnie przyjmiecie) bo jestem tu już z Wami tzn czytam od końca pierwszej części, całą drugą no i teraz nie wiem tylko czy dam radę na bieżąco pisać, bo tak szalejecie z tymi postami no więc mam 28lat i to jest moja pierwsza ciąża, zaplanowana i wyczekiwana praktycznie od samego początku jestem na l4 bo codziennie bolało mnie podbrzusze. przeszło po duphastonie i luteinie no i po odpoczynku od pracy na ostatnich dwóch wizytach pani dr poinformowała nas że będziemy mieli synka chciałabym już mieć wszystko od razu ale trochę nie tanie te wszystkie rzeczy ![]() no to się rozpisałam, aha mam pytanie z serii tych głupich jak ostatni okres miałam 25.04. a termin porodu mam w karcie wpisany na 29.01 to w którym dokładnie tyg i dniu teraz jestem? 19t6d czy 18t6d ? Dotka90 ja tardyferon biorę już prawie miesiąc i mam raczej odwrotną sytuację niż biegunka. no ale każdy może inaczej reagować. chyba że przyniosłaś jakiegoś wirusa ze szpitala. trzymaj się
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
BABY, zarobisz się tam normalnie...
DOTKA, a co masz w karcie wypisowej? Tam powinnaś mieć wszystkie wyniki wpisane. No i kwestia tego że wyniki mogły być wcześniej ale w necie udostępniają zazwyczaj wieczorem, nie sugeruj się godziną MALAMI, Hej nie masz w karcie ciąży tygodni wpisanych?
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-09-04 o 08:07 |
|
|
|
#2292 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 23 tygodniu, czyli 6 miesiącu
![]() Śliczne te rożki Dotka - no to pięknie z tymi wynikami... I co teraz?
|
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, ale ty masz przeżycia
![]() Ja dzisiaj całą noc nie mogłam spać i teraz chodzę i ciągle ziewam, dodatkowo boli mnie ząb, który miałam wczoraj robiony i głowa zaczyna boleć. No nie.. Witam nową mamusię
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
Dotka ale nieodpowiedzialne kijki :/ Byle tylko Ci nie zaszkodzili za bardzo, choć to zapalenie spojówek źle brzmi, no i wyniki...
MallaMi hej Normalnie śpię bez problemów do 10 (kładziemy się około północy). Dziś najpierw nie mogłam zasnąć, w dodatku tż chrapał, a później się wcześnie (jak na mnie) zbudziłam i teraz już jestem po śniadaniu. Myślę o przejażdżce do miasta do mojego ukochanego lumpka i takiego nowego, do którego jeszcze nie wiem jak dojść ![]() Miłego dnia, dziewczyny!
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś też miałam ciężką noc. Strasznie mi coś nie wygodnie było i tylko się przewracałam z boku na bok, w końcu po prostu wstałam, bo najwygodniejsza okazała się pozycja siedząca
![]() gratulacje ![]() Dotka witaj mallami ![]() magdusia doczytałam o tych szumisiach
|
|
|
|
#2296 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja za to strasznie szybko zleciala. Padlam jak kawka. Z tym ze dwa razy i tak wstawalam siusiu ale natychmias zasnelam.
Candy gratulacje. 6 miesiac-to brzmi dumnie:-D Dotka kurcze nie za ciekawie z tym wszystkim. Jakies niejasnosci zamiast sie uspokoic po wyjsciu ze szpitala to takie atrakcje. Cale szczescie ze dzis masz wizyte u swojego gina Mallami witaj wsrod mamusiek ![]() Czarnula no to dobrze
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry Witam malami trzeva było się wcześniej odezwać Współczuję nie przespanych nocy, bólów zęba, oka, pleców, głowy mi przechodzi powoli przeziębienie w każdym razie też nie spałam najlepiej - zanim zasnelam, dziecko zdążyło mi tak skopac pęcherz, że 3 razu leciałam siku. W ciągu 15 min wczoraj tz poczuł delikatne pukniecie a mi się wydawało mega mocne kochany jest No i z tym spaniem chyba Z 10 razu wstawalam w nocy.. Jeszcze mi księżyc zaswiecil prosto w twarz Ola skończyła 2 latka dzisiaj i właśnie przed chwilą przyszła do.mnie podniosła mi koszulkę i pokazuje palcem na brzuch i mówi "dzidziuś mieszka w brzuszku i robi kop kop kop" i poklepala delikatnie Jedziemy dzisiaj na nauki przedmalzenskie |
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Med,pisalam tu kilka razy ze wypisu nie mam, dopiero jade po niego. W diagnostyce wyniki pojawiaja sie od razu. Mi gin mowil ze na te kwasy sie dlugo czeka, stad taki czas. Na wyniku jest wpisane kiedy pobrane a ze opracowano dopiero o tej 19.
No nic dobrze ze do gina ide. Malla mi sie wydaje ze jednak tardyferon, bo czytalam ze po nim stolec moze byc czarny i moze by rozstroj zoladka wiec to co u mnie.. |
|
|
|
#2300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, Kinga, Mojakaren no cena może być "okazała" ale ja i tak mam Szumisia na mojej liście koniecznych konieczności
Cytat:
Cytat:
MallaMi witamy nową mamusie ![]() Dotka90, Uaoo |
||
|
|
|
#2301 |
|
Rozeznanie
|
Dotka - właśnie byłam zdziwiona że tych kwasów miałaś badanych bo moja gin jak miałam podejrzenie też na to mnie wysłała i tak jak pisałam na te wyniki się czeka dłużej ( w diagnostyce na tej rozpisce jest chyba napisane 5-7 dni) konowały jak mogli Cię wypisać nie znając tych wyników, a co do oka i biegunki to może rzeczywiście przyniosłaś ze szpitala - trzymaj się
![]() Ja za to mam od wczoraj kolkę i też mnie brzuch boli a nie jadałam nic podejrzanego ![]() Witam nową mamusię |
|
|
|
#2302 |
|
Wtajemniczenie
|
Niepozorna
Dotka kciuki za wizyty :-*
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
magda mój mąż jak za pierwszym razem poczuł, to też on czuł bardzo delikatnie, a mnie się wydawało, że to było mocne
Niektórych kopniaczków nawet nie był w stanie poczuć. My czujemy to trochę inaczej, bo od wewnątrz stąd pewnie inne odczuwanie ![]() powodzenia na naukach ![]() i najlepszego dla Olki ![]() No na all jest tych misiów też troszkę ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- A w jednym z komentarzy wyczytałam jeszcze że ten starszy będzie dalej w sprzedaży ale tylko z łapką satynową, nie tą minky.
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzeki
|
|
|
|
|
#2306 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli cały czas myślałam ze jestem tydz do przodu![]() Cytat:
Cytat:
wiedziałam że na Was można tu liczyć Cytat:
|
||||
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
A mi wczoraj narobiłaś takiej ochoty na taką kanapeczkę z czosnkiem
|
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Weź.. Już wolę syrop z cebuli!
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
O nie... fuj! Za nic w świecie mnie do tego syropu nikt nie przekona ani nie zmusi
Dzisiaj w końcu jedziemy na 16:20 na połówkowe |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

tylko te pierwsze szczerze mowiac takie troche brzydkie sa i maja pyszczki nieprzyjemne
jednak byłam na złej stronie 

19t6d czy 18t6d ? 

I co teraz?

trzeva było się wcześniej odezwać