![]() |
#2281 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
MALA w sobotę podrzucę młodego do teściowej Akurat pójdę na zakupy spożywcze to skocze do tego sklepu. Ja narazie kupiłam 6 sliniakow Ale takich z bawełny bo młody strasznie się slini :/ w Tesco 3 szt za 15 zł
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Niud nie będę tutaj pisać gdzie pracuje bo ktoś incognito (nie mam Was na myśli dziewczyny) może się połapać powiedzmy ze w delegacji ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Moj tez kochany maluszek śpi w aucie. Najpierw jest wrzask jak auto nie jedzie a później cisza, poogląda trochę ci jest w aucie i zasypia ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Lol mój mały zarlok pobił dzisiaj rekord jedzenia przed snem. Właśnie 210ml flachy zjadł ![]() ![]()
![]() |
#2282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wooow 210ml to spoooro .... powinien Ci teraz dlugo poospac ![]() A moja w koncu zaczela bawic sie zabawka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szwedka007 Czas edycji: 2016-01-28 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2283 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe ile Gabi je? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2284 |
Wtajemniczenie
|
Szwedka tez myslalam ze dłużej pospi. A tu pobudka 3.50 na jedzenie :/ później juz wstał po 8. Myślałam że chociaż do 5 pośpie
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- MALA spr te siniaki. No ja zmieniam 2 razy dziennie sliniak :p tez mu wieszam na macie kolorowa tetre to ma zabawę przez długi czas. Gasienice tez grajacą mam zaczął się nią bawic ale nie kupowałam nowej od siostry mam. Wyczyścilam porządnie i młody używa. Jedynie do czego mogę się przyczepić to gra po angielsku ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Mala a nie karmilas nigdy Gabi z butelki? ![]()
![]() |
#2285 |
Raczkowanie
|
Kuzwa okazalo sie ze sprzedawca z ali express to oszust. Podal mi nieistniejacy numer trackingowy. Zapytalam na forum china post i powiedzieli ze to scam. Musze czekac 53 dni na zwrot kasy. Co za ku*estwo.
Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2286 |
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki październikowe....szukała m, szukałam i znalazłam to forum ( a tak naprawdę przypomniałam sobie bo wieki temu się tu logowałam). Musze co prawda ogarnąć temat wysyłania wiadomości ale chyba dam rade
![]() Czy przyjmiecie jeszcze jedną do swojego grona? ![]() Nie uda mi się nadgonić Waszych wszystkich postów więc będę Was poznawać na bieżąco - jeśli tylko Synuś mi pozwoli ![]() Po prawie 4 miesiącach jestem już troszkę ogarnięta z dzidziolem i chętnie porozmawiam z kimś kogo doświadczenie i rady mogą być pomocne! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SAMSUNG Galaxy Grand Prime przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#2288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mała po spacerze spi juz ponad godzinę w domu czyli e W sumie od jakiejś 12 ;-) nudzi mi się :-P Ale już prawie 4 godz bez cycka wiec tylko czekam na syrene:-P. Czemu w nocy tak nie ma? Hmm... Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
Mój ostatnio po spacerze za bardzo spać nie chce.... właśnie był alarm o butlę
![]() Generalnie próbuję go przyzwyczajać do dłuższej drzemki w ciągu dnia ale w łóżeczku - do tej pory tylko na i po spacerach przesypiał ciągiem 2-3h.
![]() |
#2290 |
Zakorzenienie
|
No,moja w wózku po spacerze potrafi ale o ile jej się nie rozbierze za bardzo.
.a tsk to ze snem średnio...w ciągu dnia 2-3 drzemki po maks 30 minut. Noce cóż..pierwszy sen czasem do 4 godzin a poten co 2 cyc najczęściej..a nad ranem to i co godzine się budzić potrafi.:-( Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym też drzemki 30 minutowe...2 rano i czasem jedna popołudniu ( w zależności jak to z tym spacerem wychodzi)
![]() |
![]() |
#2292 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas z drzemkami podobnie. Za dnia 2-3 30-40 minutowe plus spacer około 1,5-2h. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
Ja tylki czapkę i szalik i koc a kombinezon tylko rozpinam bo inaczej się obudzi:-P. No my cyc wiec różnie z tym
.w ciągu dnia wytrzymuje ok 2-3,5 godzin, noce najgorsze... Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2294 |
po drugiej stronie szafy
|
Witamy nową mamusię
![]()
![]() |
#2295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz taki mały sukces osiągnęliśmy, że Młody budzi się raz...czasami dwa jak mniej zje wieczorem i musi w nocy nadrabiać :P
![]() |
![]() |
#2296 |
Wtajemniczenie
|
Witaj diablica
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2297 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na szczęście z synkiem było wszystko w porządku. Mam 34 lata i jestem z Opolszczyzny. W tej chwili jedna ręką zabawiam brzdaca druga piszę wiec wena do pisania ograniczona lekko ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Przeszliśmy na matę i mam chwilę ![]() Dzidziol ogólnie taki, że narzekać nie mogę. Zasypia w środku dnia na 2 - 3 drzemki prawie sam, no nie całkiem sam bo z Szumisiem - czasem jestem donoszącą i wkładającą po raz n-ty smoka ale ogólnie jest ok. Wieczory też ogarnięte - 19.00-19:30 kąpiel, butla i nyny.... Trwało to jakiś czas ale wspólnie z Tż udało nam się Młodego ustawić. Pewnie się to zachwieje jak się zaczną zęby ale póki co cieszymy się obecnym stanem rzeczy ![]()
Grześ ![]() Igor ![]() Maja ![]() Edytowane przez diablica80 Czas edycji: 2016-01-29 o 16:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2299 |
Zadomowienie
|
Wieki tu nie bylam:P wiecie ze tu na wizazu nie wszystkich kojarze kto jest kto:P na naszym fb to juz wiem, znam wszystkie a tutaj tak nie bardzo
![]()
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie, może któraś z Was mi pomoże....
Mój Grześ chyba ma AZS...mówie chyba bo tak naprawdę nic na 100% nie zdiagnozowano... Jesteśmy na mleku Hipp i jakoś tak 3 tygodnie temu mały dostał strasznych plam na ciele...czerwone poliki, plamy na pleckach, łokciach, udkach i w zagięciach nóżek - niby pasuje na AZS ale nie jestem przekonana. Nasz pediatra ( zanim osiągneło to taką skalę ) kazała obserwować wrrr i kąpać w samej wodzie.... głupia posłuchałam i się zaogniło. Dermatolog bez żadnych badań stwierdził AZS... A mnie aż korci żeby mleko zmienić na np. Nutramigen bo mi to pachnie albo skazą albo nietolerancją laktozy. Pediatrę będę męczyć we wtorek o to bo na razie plamy znikają ale tylko jak smaruję sterydami ( przepisanymi przez dermatologa) A nie chcę tego robić, bo dłużej niż dwa tygodnie może zaszkodzić ( i tak robię 2-3 dniowe przerwy bo ile można ![]() Czy któraś mama ma lub miała do czynienia z podobną sytuacją?
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
AZS faktycznie występuje w zgieciach, ale z drugiej strony bez badań i bez niczego od razu sterydy..może spróbuj bo nic nie tracisz. Oby to nie było to, bo niezły kłopot z tym jest:-/
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze jest to, że w okolicy bardzo trudno o dobrego specjalistę od niemowlaków...czy to dermatologa czy alergologa... i tak się właśnie biję z myślami... Daliśmy sobie czas do wtorku - chyba, że sytuacja się zaogni... A nasz pediatra z tych co chcą by dziecko samo zwalczało wszystkie przypadłości - minimum leków - ale nie zawsze tak sie da ![]()
![]() |
![]() |
#2303 |
Zadomowienie
|
Diablica moj starszy mial-ma AZS , na to badań nie ma, alergolog czy dermatolog tylko spojrzy i juz wie, my mielismy skaze bialkowa z azs i bebilon pepti. Ja mimo ze nie jestem lekarzem jak spojrze na dziecko i tez wiem.
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png Edytowane przez vikicullen Czas edycji: 2016-01-29 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#2305 |
Zadomowienie
|
Jezeli dermatolog tak twierdzi to na pewno jest azs, na wlasna reke to ciezko z tym mlekiem bo jest na recepte ze znizką(16zl), a jakbys chciala kupowac bez znizki to ponad 30 zl za mala puszke, mozesz tez pojsc do alergologa i on da zaswiadczenie ze dziecko potrzebuje i wtedy pediatra nie ma wyjscia, musi przepisac. a skóre smaruj emolientami, emolium, oilatum, ja teraz używam dla starszego mediderm.
![]() |
#2306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#2307 |
Zadomowienie
|
Diablica mleko radze zmienic szybko. Juz to zdjecie wrzucalam kiedys dziewczynom na fb na nasz klub ale tam cie chyba nie ma?, o tak mial syn
![]() |
#2308 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie widzę na tel.. sprawdze na lapku pozniej. Mleko mam w domu. Kupiłam Nutramigen... bo można bez recepty. Powiem Ci... kocioł mnie to od tygodnia. I chyba jutro spróbujemy.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Podejrzałam na kompie... u nas tak mamy właśnie na pleckach, łokciach i troszkę na klatce piersiowej... jak się uda to może zdjęcia jutro zrobię bo teraz leży już Grześ w łóżeczku i guga do karuzeli ![]()
Grześ ![]() Igor ![]() Maja ![]() Edytowane przez diablica80 Czas edycji: 2016-01-29 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2309 |
Zadomowienie
|
powiem ci szczerze ze najpierw sie zaczyna od pepti, potem jezeli po pepti nie ma poprawy to dopiero nutramigen. Pepti tez mozna bez recepty
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png Edytowane przez vikicullen Czas edycji: 2016-01-29 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2310 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję za radę. Popróbuję...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.