|
|
#2281 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Jezyczka fajne te rzeczy
![]() Ja już posprzatałam a mały dalej sie tłucze. Mąż mnie opierdzieli ze tak duzo zrobiłam ale jakoś szybciej czas leci ![]() Dziś u mnie rybka na obiadek |
|
|
|
#2282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka piękne prezenty dla Kubusia
![]() Mikołaj się postarał ![]() dziewczyny czy któraś z Was kupowała ochraniacz modułowy do łóżeczka?
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka super
![]() kinga czyli co kraj to obyczaj
|
|
|
|
#2285 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lepiej w tę stronę niż w drugą Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2286 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny, bo już zgłupiałam co temu mojemu dziecku się może przydać
![]() Takie skarpeteczki czy zawieszki do rączki bardzo mi się podobają i widzę po siostrzeńcach męża, ze dzieci je naprawdę lubią ![]() U mnie własnie wjechał kawałek chleba z nutellą ![]() A na obiad upiekłam pierś z kurczaka w przyprawach, ziemniaczki do tego i kapusta kiszona, bo mam ochotę
|
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
ewusia no ja być może to wizytę mam właśnie w wigilię
|
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle sorry, że ja dziś takimi wręcz monosylabami się wyrażam, ale mam jakiegoś doła straszliwiego. a dziś o 17stej mamy warsztaty w domu z chustowania dzieciaczka. do tego czasu fajnie by było się ogarnąć :/ |
|
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
no to super, ale nie cieszmy się za bardzo co by nie zapeszyć.
![]() Na to wychodzi Cytat:
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Nebula co się dzieje, jakiś konkretny powód czy po prostu gorszy dzień ? |
|
|
|
|
#2290 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to dobrze.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odliczam minuty do powrotu TŻ, bo ma mi kupić po drodze pączki w cukierni
Już nie mogę się skupić na niczym innym, tylko o tym pączku myślę cały czas |
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Pączek, nutella
|
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam pomyc podłogę i dac krzesło na stół i jak mnie przeciążyło i jak krzesło kantem uderzyło w panele to pękło i jest taki uskok boje sie mężowi powiedzieć dziś na obiad mam ryż kalafior i piers z kurczaka z pieczarkami zapiekana pod serem z tego wszytskiego zapomniałam co miałam odpisać ale Jerzyczka ten koala super |
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Już niedługo
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2295 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pączunie Cytat:
Moje serce też ta koala zdobyła
|
||
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga to bardzo profesjonalna opieka lekarska w razie rozpoczęcia porodu widać ze bardzo sie przejmują
Nebula a te warsztaty chustowania beda na lalce? Ile takie cos kosztuje? Ja mam namiary do jednej babeczki i na pewno będziemy korzystac ale po porodzie. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2297 | |
|
Rozeznanie
|
Kasiulenkowo jak panele tylko porysowane to wetrzyj w nie olej. Ja tak ukryłam mój ślizg snowboardem w salonie. Tylko, że ja mam jasne panele.
Byłam z tż zawieźć jego auto na przegląd i wymianę filtrów i pojechaliśmy pochodzić po galerii. Normalnie padam, 2h chodzenia a ja nieprzytomna. No ale kupiliśmy bilety na Star Wars w piątek ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki za wyjście Jerzyczka fajny prezent
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
w panelach krzesło jest całe ano rysy ani uszczerbku
i nadal nie ma kuriera z pościelą do łóżeczka!
|
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za rady
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- aha i mam pytanie czy zmieniałyście przychodnie? |
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
U mojej mamy na 4 dobę od ptp, w szpitalu w którym leżałam w dzień ptp przymują, jeśli nic się nie dzieje na 4 dobę wywołują.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2302 |
|
Rozeznanie
|
Ja niedawno zmieniłam, żeby mieć na osiedlu. Tylko jakieś papiery wypełniłam i zrobiłam to przy okazji spotkania ze środowiskową
|
|
#2303 |
|
Zadomowienie
|
Pietrusiowata piątka, my też w piątek idziemy na SW, ale póki co tylko rezerwacja w razie W
![]() U nas w szpitalu przyjmują na 8 dobę po terminie, jak wszystko ok to ponoć czekają dosyć długo z wywołaniem nie wiem jak w innych szpitalach u mnie w miescie, ale tego się raczej dowiem dokładnie co i jak od ginekologa w poniedziałek
|
#2304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale idziemy na 14:30 i na tą chwilę może 20 miejsc zajętych.
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tych wodach nie slyszalam,ciekawe. Uwaga RADA - jak przewijasz dziecko i jest kupa to nie znaczy ze podczas przewijania nie moze strzelic kolejnej prosto na Ciebie i caly przewijak. Nie pytajcie skad to wiem ![]() My juz zostajemy caly czas ze soba, na noc tez. Nie mamy jezdzic na noworodki tylko tu podgrzac butle i sie karmic, kangurowac sie zeby sie grzal i w nocy spac razem zeby nie zmarzl ![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Kinga Ikea jutro ![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy iść do starej przychodni wypisać się i iść do nowej CZY od razu iść do nowej wypełnić co trzeba i oni już to sami w starej odwołają?
chce zmienić bo te dziecięce lekarki są już stare i będę mieć bliżej w ogóle można mieć położną środowiskową ze szpitala a nie ze swojej przychodni? mi połóżna mówiła ze niby tak a znów słyszałąm że musi byc z przychodni |
|
|
|
#2307 |
|
Rozeznanie
|
Dotka super wieści
|
|
#2308 |
|
Rozeznanie
|
Hejka, cudownie czytać dobre wiadomości
![]() Gratuluję ńowych tygodni i trzymam kciuki u Dotki i małego za piąteczek ![]() Ja miałam dziś ktg, bardzo ładny wykresik wyszedł. Poza tym zwiedzaliśmy wczoraj szpital, w którym mamy rodzić i teraz jestem w stanie to sobie zwizualizować jakoś myślałam ze porodówka to jak sala operacyjna a tam takie milusie pokoiki wielkości mojej sypialni. I co najważniejsze nawet po cc matka dostaje dziecia do przytulania a nie jak w drugim szpitalu- zabierają i oddają na następny dzień. I tatuś może kangurować Dziewczyny z cukrzycą, położne mi mówiły że słodkie mamy są kładzione wcześniej na oddział w celu sprawdzania cukrów i poród często wywoływany w 38,39tc. Znacie taką wersję skądś?
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka super wieści
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.

A z tymi wodami to dlaczego tak? Nigdy o tym nie słyszałam. Mój gin nic takiego nie mówił, położna w szpitalu też mi powiedziała, że jak wody odejdą, to jeśli nie są zielone, to spokojnie można jeszcze wziąć prysznic, zebrać się i jechać do szpitala. Na belly na styczniówkach jest dziewczyna, która jest położną (albo się na nią uczy?) i mówiła, że tak na prawdę wody nigdy nie odchodzą w całości, tylko te co są przed główką, reszta odchodzi przy porodzie.

Już nie mogę się skupić na niczym innym, tylko o tym pączku myślę cały czas 

i jest taki uskok 

ale idziemy na 14:30 i na tą chwilę może 20 miejsc zajętych.