Wrześniówki 2016 <3 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-30, 22:43   #2281
Samarinda
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Ja się nie kladlam, bo później się nie mogę rozbudzić może zasne normalnie dzięki temu
Dalej chce mi się spać tak samo, jak o 19 czekam tylko na Małża teraz
. /Sting

Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 22:43   #2282
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nie kladlam, bo później się nie mogę rozbudzić może zasne normalnie dzięki temu
Mi dzisiaj mąż padł ok. 17, bo jakieś przeziębienie zaczęło go rozkładać... i bardzo mnie w kusilo, żeby zdrzemnac się razem z nim, ale jednak się powstrzymalam, bo potem bym miała w nocy problemy ze spaniem
Stary 2016-01-30, 22:50   #2283
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Mi dzisiaj mąż padł ok. 17, bo jakieś przeziębienie zaczęło go rozkładać... i bardzo mnie w kusilo, żeby zdrzemnac się razem z nim, ale jednak się powstrzymalam, bo potem bym miała w nocy problemy ze spaniem
Ja zawsze lubiłam długo spać, po okresach większego długotrwałego wysiłku zdarzały mi się maratony, po 12-14 godzin snu, więc się nie martwię, czy zasnę znowu
. /Sting

Stary 2016-01-31, 05:28   #2284
Fortuna1
Zakorzenienie

Mnie wczoraj męczył kaszel i po jakimś czasie zaczęło mnie kuc w podbrzuszu... TZ kazał mi leżeć i basta. A dziś obudziłam się z masakrycznym bólem piersi, były twarde i dotknąć nie szło...
A to jak dwie osoby pracują to już nie ma szans nawet na becikowe? Jest też jakiś limit dochodów?
Stary 2016-01-31, 05:56   #2285
milako
Rozeznanie

Czy Was cały czas tak samo bolą piersi? Moje do wczoraj były bardzo obrzmiale i bolące. Niedawno sie obudziłam i sa jak sprzed ciazy. To zly sygnał i ma złe przeczucia
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 06:17   #2286
Zefirkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Mnie wczoraj męczył kaszel i po jakimś czasie zaczęło mnie kuc w podbrzuszu... TZ kazał mi leżeć i basta. A dziś obudziłam się z masakrycznym bólem piersi, były twarde i dotknąć nie szło...
A to jak dwie osoby pracują to już nie ma szans nawet na becikowe? Jest też jakiś limit dochodów?
Chyba państwo ma nas w takiej sytuacji w pupie. Z tego co widziałam to żeby to jednorazowe becikowe dostać to jeszcze w zeszłym roku trzeba było mieć dochód na osobę max 1922 zł netto. http://www.familie.pl/artykul/Beciko...ny,8786,1.html

Co jest w tym roku nie wiem bo wszędzie piszą tylko o "nowym becikowym".

Smutne to wszystko bo wychodzi na to że najlepiej pracować na czarno i mieć 5 dzieci. Wtedy powpadają różne socjalne i 2000 extra za dzieci.
Zefirkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 06:22   #2287
cherriebomb
Rozeznanie

Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
Czy Was cały czas tak samo bolą piersi? Moje do wczoraj były bardzo obrzmiale i bolące. Niedawno sie obudziłam i sa jak sprzed ciazy. To zly sygnał i ma złe przeczucia
Nie martw się, tez myślałam że to zły sygnał jak przestały być takie twarde i bolące. Teraz mnie raz bolą, raz nie, czasem są rano twarde potem cały dzień nie i dopiero na wieczór, a czasem tylko wieczorem, a rano takie smutne "flaki" :-D a dzidzia rozwija się prawidłowo, rośnie jak na drożdżach, serduszko ❤ bije wiec nie ma się co zamartwiac na zapas
cherriebomb jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-31, 06:39   #2288
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LiliowaGwiazdka Pokaż wiadomość
Wczoraj bylam u dzina i zalozyl mi karte ciazy i dal skierowanie na badania krwi i mocz. Dzisiaj robilam... Mam dwie rece w siniakach, bola mnie piersi, mam straszne udnosci, wolalabym chyba to zwymiotowac niz ma sie tak odbijac zolcia i wszystkim. W dodatku chodze do pracy tora jest wymagajaca fizycznie i jest mi tak zle ;( i tak strasznie mi dzisiaj smutno ;(
Witamy w takim razie na pokładzie HormonumMobile. Możesz liczyć na szybkie przejazdy przez wszystkie nastroje okazjonalnie wywołujące śpiączkę i mdłości

A tak serio to z tym nie ma co walczyć, można stosować środki łagodzące - herbatka imbirowa z kostką czekolady i obściskiwanie TŻ powinno zmniejszyć objawy

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:

O tym lewym boku slyszalam zanim zaszlam. Ogółem lepiej leżeć na lewym boku np. Jak jest niedobrze bo żołądek podobno lepiej wtedy pracuje

Niestety boje się teraz spać na lewym, gdyż z racji wąskiego łóżka obawiając się, że dostane przez przypadek w ten brzuszek z kolana od tz przez sen na prawym boczku mam męża za sobą.
Musiałabym się chyba na noc przywiązać do barierki po lewej, żeby tak spać, skoro przez noc wędruje przez łóżko jak Włóczykij przez Dolinę Muminków Także chyba nie będę się stosować

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Dwa dni do wizytacji u dżina. Zaczęłam spisywać na co wy do swoich chodzicie i jak siądę na moim tak wyjdę chyba po 45 minutach, żeby mieć wszystko odbębnione, a nie samo USG.
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 07:19   #2289
milako
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cherriebomb Pokaż wiadomość
Nie martw się, tez myślałam że to zły sygnał jak przestały być takie twarde i bolące. Teraz mnie raz bolą, raz nie, czasem są rano twarde potem cały dzień nie i dopiero na wieczór, a czasem tylko wieczorem, a rano takie smutne "flaki" :-D a dzidzia rozwija się prawidłowo, rośnie jak na drożdżach, serduszko bije wiec nie ma się co zamartwiac na zapas

Dziekuje za pocieszenie Mam nadzieje, ze ze mna tez tak bedzie. Czekam wlasnie na monitoring, wiec przynajmniej od razu bede wiedzieć czy jest cos nie tak. Wykończe sie nerwowo w tej ciazy
Stary 2016-01-31, 07:26   #2290
Zefirkowa
Rozeznanie

Cytat:
Dziekuje za pocieszenie Mam nadzieje, ze ze mna tez tak bedzie. Czekam wlasnie na monitoring, wiec przynajmniej od razu bede wiedzieć czy jest cos nie tak. Wykończe sie nerwowo w tej ciazy
Dasz radę, wszystkie damy.
Stary 2016-01-31, 07:34   #2291
kasia_wroc
Zadomowienie

Dziewczyny trochę mi zeszło by nadrobić ;-)
wczoraj byłam z mężem na 2 h spacerze, było takie piękne słońce
natomiast w nocy obudziłam się o 1 i tak strasznie byłam glodna, ale jakoś to powstrzymałam ;-)
co do becikowego myślałam, że każdemu przysługuje.

ja śpię na lewym boku bo mi tak wygodnie, wiec mam farta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-31, 08:26   #2292
Samarinda
Zadomowienie

Ja też raczej śpię na lewym, ale teraz jakoś się bardziej rzucam i kokoszę po całym łóżku. Właśnie wstałam po 13 godzinach snu
. /Sting

Stary 2016-01-31, 08:35   #2293
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikaniki Pokaż wiadomość
A dał Ci skierowanie na jakieś badania po tym jak powiedział żebys przyszła za 2 tygodnie? Wiecie, że podobno żeby becikowe dostać trzeba mieć kartę ciąży założoną do 10 tygodnia ciąży i płacą 1000zł przez 12 miesięcy?

Ale wtedy jeśli ktoś nie jest na etacie. Bo jeśli jest to tylko jednorazowo. A z ta karta to ja juz sama nie wiem ktoś pisał, ze mysi byc zaświadczenie albo pozniej dają jakiś papier i idziesz do lekarza i ci wypisuje. Mi żaden z lekarzy nie założył karty ciazy :-/
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 08:41   #2294
weselna01
Zadomowienie

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...onila-nie.html łapcie info o nowej zmianie (na lepsze).
Stary 2016-01-31, 08:57   #2295
slowikowa25
Zadomowienie

Jezusie Weselna01 az mi ciary przeszly....
Ale to nas na pewno nie bedzie dotyczylo!

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-31, 09:33   #2296
Shanti90
Szczęśliwa Czerwcówka

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
Mnie to samo. To dla nas zbędne info

Co do sapania to ja nigdy nie miałam problemów ze snem, jeszcze dwa tygodnie temu mogłam spać całą noc i dzień, a teraz? Porażka. Nie lubię nocy, bo się tylko wiercę i urządzam wędrówki do łazienki min. 3 razy w nocy.
A mi się najlepiej śpi na plecach. Czasami na bokach, ale rzadziej już.

Czekamy... 15/40 - 11.09.2016
Shanti90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 09:40   #2297
milako
Rozeznanie

Juz po wizycie. Słyszałam serduszko ! Wszystko jest ok mimo, ze piersi nie bolą ciaza jest starsza jednak o trzy dni i TP mam na 23.09
Stary 2016-01-31, 09:40   #2298
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ale wtedy jeśli ktoś nie jest na etacie. Bo jeśli jest to tylko jednorazowo. A z ta karta to ja juz sama nie wiem ktoś pisał, ze mysi byc zaświadczenie albo pozniej dają jakiś papier i idziesz do lekarza i ci wypisuje. Mi żaden z lekarzy nie założył karty ciazy :-/
To jednorazowe też jest na limit dochodów

Dzień dobry właśnie się obudzilam brutalnie bo jeszcze bym spala

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 09:51   #2299
slowikowa25
Zadomowienie

ale Wam dziewczyny zazdroszczę tych długaśnych snów! Ja już od 7 z boku na bok się przewracałam jak w pralce. Ale chyba budzi mnie pełny pęcherz, a że nie chce mi się wstawać to szukam pozycji w której czuć go najmniej i tak drzemię jeszcze z godzinę...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-31, 09:53   #2300
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
ale Wam dziewczyny zazdroszczę tych długaśnych snów! Ja już od 7 z boku na bok się przewracałam jak w pralce. Ale chyba budzi mnie pełny pęcherz, a że nie chce mi się wstawać to szukam pozycji w której czuć go najmniej i tak drzemię jeszcze z godzinę...
Mam to samo :p
Stary 2016-01-31, 10:02   #2301
chrupa
Zadomowienie

Dzień dobry
Ja duuużo śpię, a jeszcze więcej leżę. Ciągle mam wrażenie, że jak tylko wstanę to mnie zemdli i ze śniadania nic nie zostanie :/ fajnie, że weekend, bo mąż mi śniadanko nosi do łóżka Ale jutro znowu poniedziałek i go nie będzie...
Dzisiaj mi się nawet nieźle spało, obudziłam się w nocy tylko raz i na chwilkę. Wcześniej też nie miewałam żadnych problemów ze spaniem, budzę się tak od jakichś 2 tygodni :P Z pragnienia głównie. Mogłabym pić non stop, jakaś sahara mi się w nocy włącza.

Ej, wam też się takie głupoty śnią? Ja to już nie mogę, co dzień inna historia

Ja też mam objawy raz większe raz mniejsze. Jednego dnia mnie bardziej i częściej mdli, innego mniej, nie martwi mnie to. Hormony sobie pulsują. A jak mnie mniej mdli to nawet jestem zadowolona, bo jestem bardziej zdatna do życia

W kwestii lewego boku to to jest na szczęście mój ulubiony bok do spania, jedyne co to mnie coś ostatnio czasem w pachwinie pociągnie i zaboli albo w biodrze. Ale to chyba te przyczepy macicy dają o sobie znać Pożyczę sobie od bratowej cebuszkę, którą jej sama sprezentowałam jak była w ciąży Podobno dobrze się z tym śpi.

Dzisiaj mam jakiś dobry humor od rana.

No i mama przyjeżdża z rosołem
chrupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 10:03   #2302
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
Ja zawsze lubiłam długo spać, po okresach większego długotrwałego wysiłku zdarzały mi się maratony, po 12-14 godzin snu, więc się nie martwię, czy zasnę znowu
Ja też mogłabym spać po 12 godzin - ale muszę położyć się o normalnej porze i dosypiac rano. Jeśli poloze się za wcześnie, to potem budzę się w środku nocy i już nie mogę zasnąć

Co do spania na lewym boku, to wiem o tym od dawna. Jeśli w trakcie ciąży jest coś nie tak, to lekarze nawet nie tyle zalecają, co KAŻĄ spać na lewym boku. Ja próbuję się od jakiegoś czasu przestawiac, ale na prawym jest mi zdecydowanie wygodniej ;>

Mnie od wczoraj piersi też mniej bola... mam nadzieję, ze wszystko jest ok.
Stary 2016-01-31, 10:06   #2303
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Juz po wizycie. Słyszałam serduszko ! Wszystko jest ok mimo, ze piersi nie bolą ciaza jest starsza jednak o trzy dni i TP mam na 23.09

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Oj rzucam tylko jako ciekawostkę że coś się zmienia na lepsze Poza tym to może nas o tyle dotyczyć,że nie będziemy miały na sali osób które będą na nas patrzeć tak, że obie strony będą się czuły nieswojo.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez chrupa Pokaż wiadomość

Ej, wam też się takie głupoty śnią? Ja to już nie mogę, co dzień inna historia
Miałam pytać o to samo Nie tyle głupoty są są długie, kolorowe i intensywne. Dziś skakałam na koncercie kapeli metalowej, nawet nazwę pamiętam choć nic mi nie mówi A jak u Was?
Stary 2016-01-31, 10:14   #2304
asiaczek87
Zakorzenienie

Mnie mdli z rana po euthyroxie bo można go tylko popic i trzeba poczekać

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 10:15   #2305
slowikowa25
Zadomowienie

Z tymi snami też mam masakre, dzisiaj mi się śniło że mama mnie oskarżyła o to że piję i palę w ciąży i jej ukradłam samochód i pieniądze.... A ja tak strasznie płakałam bo to nieprawda była a nikt mi nie wierzył.
I od rana jestem na nią zła za ten sen haha
Stary 2016-01-31, 10:15   #2306
aisot
Rozeznanie

Ja sie zastanawiam. Troche pobolewaly mnie piersi, ale nie aż tak jak Was chyba. No i przestały. Sa lekko pełniejsze, większe sutki. Ale nic poza tym. Mam rozmiar 65 G/H to moze dlatego? W sensie ze sa juz duże i więcej nie potrzeba im?
Druga sprawa to siusianie. Wcale nie biegam dużo cześciej do łazienki.
Pije dość sporo. Jak na mnie to mega dużo ( nigdy nie musiałam dużo pic. Nie czułam prawie pragnienia)
I co wy na to?
Natomiast wymiotuje co rano
I sie zaczęłam martwić. Hm?
aisot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 10:16   #2307
Ana__86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Nie musisz odrazu dostać karty ciąży, tylko pierwsza wizyta musi być do 10tc, lekarz odnotowuje to u siebie w karcie. Po porodzie jak się załatwia becikowe, to wtedy trzeba udać się do lekarza u którego była wizyta i on wtedy wypełnia to zaświadczenie i tak to wygląda.

Ja teraz dostałam kartę ciąży w 7tc, a w pierwszej ciąży dopiero w 11tc, zależy od lekarza.
Stary 2016-01-31, 10:21   #2308
Nikaniki
Zadomowienie

Cytat:
Mnie mdli z rana po euthyroxie bo można go tylko popic i trzeba poczekać
Ja też biorę euthyrox jaką masz dawkę? Dziś po raz pierwszy miałam z rana kilkanascie odruchow wymiotnych ale nic nie polecialo mdli mnie strasznie i tylko czekałam jak na szpilkach żeby minelo to 30 min po euthyroxie
Nikaniki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 10:22   #2309
Ana__86
Zadomowienie

Jeżeli chodzi o becikowe to jest ten limit ok. 1900 netto na osobę (dokładnie nie wiem ile), ale to jest liczone po porodzie, czyli jak pierwsze dziecko to dochód jest dzielony na 3 osoby.
Stary 2016-01-31, 10:22   #2310
Zefirkowa
Rozeznanie

[QUOTE=weselna01;54849566]

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Oj rzucam tylko jako ciekawostkę że coś się zmienia na lepsze Poza tym to może nas o tyle dotyczyć,że nie będziemy miały na sali osób które będą na nas patrzeć tak, że obie strony będą się czuły nieswojo.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Miałam pytać o to samo Nie tyle głupoty są są długie, kolorowe i intensywne. Dziś skakałam na koncercie kapeli metalowej, nawet nazwę pamiętam choć nic mi nie mówi A jak u Was?[/QUOTE]

U mnie intensywne, fabularne i kolorowe sny. Czasem mnie to przeraża.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana__86 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o becikowe to jest ten limit ok. 1900 netto na osobę (dokładnie nie wiem ile), ale to jest liczone po porodzie, czyli jak pierwsze dziecko to dochód jest dzielony na 3 osoby.
Cenna informacja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości