Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-27, 21:33   #2281
kamilamimila
Wtajemniczenie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

Kochana,pamietam jak o tym pisalas ale to nielogiczne zeby wzroslo,raczej jakieś błędy w badaniach.Justynka widziala moje wyniki i zaywazyla slusznie,ze te dwa badania są robione innymi metodami,tak,to prawda,tyle,ze na logikę wyniki powinny byc prawdziwe i wiarygodne niezaleznie od metody.Amh jest na kartce do badan do in vitro ale tam jest dużo niepotrzebnych badań,a tego Dr nie kazal byloby dla mojej psychiki zebym nie wiedziala ale z 2 strony moze Dr zastosuje odpowiednia stymulację znajac ten wynik,choć i tak wiedzial,ze mam niski.Dziekuje,Dziewczyny ,za wielkie wsparcie,bardzo potrzebne,bo tak naprawdę tylko Wam sie moge wyżalić...Ja jestem najstarsza na tym forum i mam najmniejsze amh,stad i najmniejsze szanse ale dzięki Wam jakos jeszcze do końca nie tracę nadziei,bo mi na to nie pozwalacie,dziekuje Wam za to bardzo.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
kamilamimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 21:47   #2282
jazzjazz
Raczkowanie

Kamila ale co jest logiczne? czy nasze problemy są logiczne? dlaczego nasze organizmy fiksują ? żadnej logiki w tym nie ma, dlaczego ktoś sobie wpadnie i już a my tutaj po kilka lat starań i nic? zero logiki!
Też myślałam że może się pomylili , ale to samo miejsce, ta sama metoda i mój. Dr stwierdził że to nie pomyłka tylko mi przyrosło, więc pewnie to się zdarza

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Dr. napewno dobierze Ci właściwą stymulację i uda się! głowa do góry!
jazzjazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 21:47   #2283
kamilamimila
Wtajemniczenie

Ja wiem,ze liczy sie jakość,a nie ilosc i moze byc nawet jeden zarodek,byle zdrowy i sie udalo...ale wiadomo,ze przy tak niskim amh szanse te są duzo mniejsze...Nie wiem jakie mialam przy tamtych dwóch podejściach,a jak to będę miala w maju to duzo czasu minie od tamtych podejsc,zakladam,ze bylo amh wtedy większe,czyli logiczne,ze teraz stymulacja będzie gorsza...ale moze niekoniecznie,moze to,ze dostane inne leki do stymulacji i tez to,ze mam dluga przerwe w hormonach spowoduje,ze lepiej zadzialam na leki.Oby...Teraz pozostalo mi wierzyc,modlic sie,dbać o siebie,brac suplementacje,dietę ,co mogę.Nic wiecej juz zrobic nie mogę,nie odmlodze sie,niestety:-( Mam pasek Sw.Dominika i do niego od dzis sie modle,mam tez obrazek ,modlitwe i,proszek z groty mlecznej z Betlejem,dostalam dawno,od Chrzestnej ale schowalam,bo jakos nie wierzylam,a teraz musze uwierzyć,nie mam wyjscia,teraz jak sie uda to tylko z pomocą boską...
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
Stary 2016-02-27, 21:54   #2284
Ani_ka3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jazzjazz Pokaż wiadomość
Kamila ale co jest logiczne? czy nasze problemy są logiczne? dlaczego nasze organizmy fiksują ? żadnej logiki w tym nie ma, dlaczego ktoś sobie wpadnie i już a my tutaj po kilka lat starań i nic? zero logiki!
Też myślałam że może się pomylili , ale to samo miejsce, ta sama metoda i mój. Dr stwierdził że to nie pomyłka tylko mi przyrosło, więc pewnie to się zdarza

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Dr. napewno dobierze Ci właściwą stymulację i uda się! głowa do góry!
JAZZ, z ilu na ile amh ci wzroslo jesli to nie tajemnica?

J
Ani_ka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 21:56   #2285
kamilamimila
Wtajemniczenie

Jazz,a o,ile Ci przyroslo i w jakim czasie?Ile mialas i masz teraz?Naprawdę dziwny,przypadek,niespoty kany,bo rozumiem zeby nie spadlo ale jak moze rezerwa jajnikowa,ktora sie ma od urodzenia,przyrosnac z wiekiem?Ale super fajnie oczywiście...U mnie nie bylo robione tą sama metoda,choć również w Diagnostyce ale nie wiem czy to ma znaczenie jaka metodą,bo przecież wyniki powinny byc takie same niezależnie od metody.Teraz sobie przypomniałam,ze ktoś pisal na jakims forum gdzieś ,ze wyszlo mu amh mniejsze,a potem,większe,bo powtarzal zeby zalapac sie na refundację.Moze to tez zależy od dnia cyklu,nie wiem ale ja robilam w 2dc teraz,a ponoc powinno sie w 2/3,Jeszcze się zastanawiam czy nie zrobić sobie poziomu hormonu DHEA i Wit.D.Moze poczekam do rozmowy z Dr.Dziewczynki,czy sadzicie,ze jak,pojade do Dr na monitoring w srode przed południem to mnie przyjmie miedzy wizytami?Czy będę czekać do wieczora? bo na wizyte zapisać sie nie ma szans,dzwoniłam,a przed południem,w te dni,kiedy jest tylko w Tarnowie,jest bardzo spokojnie,przynajmniej jak ja bylam na wizytach.Czy ktoras z Was tak byla kiedyś na monitoringu,wcześniej?
Stary 2016-02-27, 22:06   #2286
chal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamilamimila Pokaż wiadomość
Jazz,a o,ile Ci przyroslo i w jakim czasie?Ile mialas i masz teraz?Naprawdę dziwny,przypadek,niespoty kany,bo rozumiem zeby nie spadlo ale jak moze rezerwa jajnikowa,ktora sie ma od urodzenia,przyrosnac z wiekiem?Ale super fajnie oczywiście...U mnie nie bylo robione tą sama metoda,choć również w Diagnostyce ale nie wiem czy to ma znaczenie jaka metodą,bo przecież wyniki powinny byc takie same niezależnie od metody.Teraz sobie przypomniałam,ze ktoś pisal na jakims forum gdzieś ,ze wyszlo mu amh mniejsze,a potem,większe,bo powtarzal zeby zalapac sie na refundację.Moze to tez zależy od dnia cyklu,nie wiem ale ja robilam w 2dc teraz,a ponoc powinno sie w 2/3,Jeszcze się zastanawiam czy nie zrobić sobie poziomu hormonu DHEA i Wit.D.Moze poczekam do rozmowy z Dr.Dziewczynki,czy sadzicie,ze jak,pojade do Dr na monitoring w srode przed południem to mnie przyjmie miedzy wizytami?Czy będę czekać do wieczora? bo na wizyte zapisać sie nie ma szans,dzwoniłam,a przed południem,w te dni,kiedy jest tylko w Tarnowie,jest bardzo spokojnie,przynajmniej jak ja bylam na wizytach.Czy ktoras z Was tak byla kiedyś na monitoringu,wcześniej?
kamila mi coś w głowię świta że ktoś tu pisał że zmienili metode badania amh i że wartości są nizsze nie wiem czy justynka o tym nie pisała
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 22:07   #2287
jazzjazz
Raczkowanie

1,16 i 1,6
Stary 2016-02-27, 22:11   #2288
chal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ani_ka3 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Ile pozytywnych bet bardzo się cieszę! Zarażajcie nas dziewczyny !
Czy może wiecie jakie suplementy stosować lub co jeść na zagojenie/poprawę endometrium po laparoskopii ? Oraz na poprawę jakości komórek jajowych? Zastanawiam się czy sobie nie zrobię jeszcze raz amh, jak myślicie czy zabieg laparoskopii mógł jeszcze obniżyć ?
ani_ka mi dr baryła mówiła że po laparoskopii może mi się obniżyć AMH tylko że miała usuwaną torbiel endometrialną na jajniku
A mój wynik po dwóch laparo jest 5,4.
Stary 2016-02-27, 22:16   #2289
Ani_ka3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chal Pokaż wiadomość
ani_ka mi dr baryła mówiła że po laparoskopii może mi się obniżyć AMH tylko że miała usuwaną torbiel endometrialną na jajniku
A mój wynik po dwóch laparo jest 5,4.
Ja tez mialam usuwana torbiel. Dr nic nie mowil zebym powtarzala to badanie. Boje sie troche...
Stary 2016-02-27, 22:33   #2290
chal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ani_ka3 Pokaż wiadomość
Ja tez mialam usuwana torbiel. Dr nic nie mowil zebym powtarzala to badanie. Boje sie troche...
ani_ka to jak doktor nie kazał tonie rób po co masz się dodatkowo stresowować !!!
Stary 2016-02-27, 22:38   #2291
Ani_ka3
Raczkowanie

Cytat:
ani_ka to jak doktor nie kazał tonie rób po co masz się dodatkowo stresowować !!!
Chyba masz racje chal, i tak duzo ostatnio przeszlam. Nie wiem czy dalej bym to zniosla. I tak jest fatalne, nie wiem co bym zrobila jakby bylo jęszcze nizsze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-27, 22:42   #2292
jazzjazz
Raczkowanie

Jeżeli Dr. nie kazał to nie rób bo szkoda zdrowia! i kasy bo to tanie badanie nie jest..lepiej zainwestować w nowe buty

Kamila ale ja myślę że Dr. napewno był świadomy Twojego Amh tzn. że wie że jeszcze możesz być w ciąży inaczej by Cię nie naciągał na koszty i przeżycia ..
Stary 2016-02-28, 06:26   #2293
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Cytat:
kamila mi coś w głowię świta że ktoś tu pisał że zmienili metode badania amh i że wartości są nizsze nie wiem czy justynka o tym nie pisała
Tak, ja to opisywałam, bo mi po roku i 3 miesiącach "spadło" z 7 na 2,8 więc zaczęłam drążyć temat. Dr oczywiście powiedział, że tragedia, że szybko ivf itd. ale ja sobie zadzwoniłam do labolatorium w którym badanie było wykonywane. Pani laborantka sprawdziła to i oddzwoniła do mnie. No i faktycznie zmienili metodę wykonywania badań i nie można tych 2 wyników porównywać. Aby mieć miarodajny wynik, trzeba za jakiś czas powtórzyć badanie.

Kamila należy Ci się bat na dupsko
Znasz już moje zdanie - przestań panikować, bo to nic Ci nie da. Nic nie zmieni!
Stary 2016-02-28, 06:35   #2294
nasiri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jols Pokaż wiadomość
asiorekkkk jeśli zalecił ci stosowanie tej diety dr to znaczy że masz ku temu wskazania. A czy przed stosowaniem tej diety byłaś u jakiegoś dietetyka żeby ci rozpisał dietę czy po prostu eliminujesz produkty wg informacji o produktach zawierających gluten?

A macie może namiary na jakiegoś dobrego dietetyka w Tarnowie?
Ja polecam Agnieszkę Kułagę dietetyczkę ona właśnie jest z tych osób ktore uwazaja ze dieta bezglutenowa przy mutacji MTHFR jest konieczna.sama mi kazala koniecznie zrobic to badanie jak u niej bylam jak opowiedzialam jej o moich problemach ale powiedzialam ze dr P mi juz je zlecił, a ona na to że to w takim razie bardzo mądry lekarz! <3 Rownież jesli ktos ma hashimoto to warto do niej isc bo te tematy ja fascynują, bardzo dobry diedetyk z ogromna wiedza. Polecam!

Edytowane przez nasiri
Czas edycji: 2016-02-28 o 06:41
nasiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 07:40   #2295
abcdefabcdef
Raczkowanie

Tak piszecie o tym amh... W porównaniu do mnie to Wasze mało spadły. U mnie w rok o 3,2.. Miałam 8,6 a jest 5,4...
Może aż tyle spaść..bo mnie to zmartwilo, w takim tempie to do zera bardzo blisko
abcdefabcdef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 08:25   #2296
Kasia_ekonomia
Raczkowanie

Czy was po gonapepthylu brzuch bolał zawsze w miejscu uklucia? Bo kurcze mi nic nie jest po tym i nie wiem czy to dobrze czy źle
Kasia_ekonomia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 08:29   #2297
justyna183

Cytat:
Napisane przez abcdefabcdef Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tym amh... W porównaniu do mnie to Wasze mało spadły. U mnie w rok o 3,2.. Miałam 8,6 a jest 5,4...
Może aż tyle spaść..bo mnie to zmartwilo, w takim tempie to do zera bardzo blisko
No to ja Cię kochana przebijam, bo z 7 na 2,8 ale to było inną metodą. Sprawdź czy u Ciebie nie było takiej samej sytuacji
Stary 2016-02-28, 08:32   #2298
anessca
Rozeznanie

Dziewczyny mam takie (może głupie) pytanie, ale zaczęłam prowadzić wykres na stronie ovufriend i jestem ciekawa na ile prawdziwy jest ten detektor ciąży?? czy ktoś ma jakieś doświadczenia?
anessca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 08:33   #2299
justyna183

Cytat:
Napisane przez Kasia_ekonomia Pokaż wiadomość
Czy was po gonapepthylu brzuch bolał zawsze w miejscu uklucia? Bo kurcze mi nic nie jest po tym i nie wiem czy to dobrze czy źle
Kasia_ekonomia mnie bolało tylko w momencie robienia zastrzyku. To był Twój pierwszy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-28, 08:34   #2300
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia_ekonomia Pokaż wiadomość
Mnie raczej nie bolało z tego co pamiętam za to zastrzyki z Prolutexu juz tak :-(
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 08:36   #2301
justyna183

Cytat:
Napisane przez anessca Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie (może głupie) pytanie, ale zaczęłam prowadzić wykres na stronie ovufriend i jestem ciekawa na ile prawdziwy jest ten detektor ciąży?? czy ktoś ma jakieś doświadczenia?
anessca ja prowadzę kalendarze na ovufriend już prawie 3 lata. Jeśli Twoje temperatury nie są w jakikolwiek sposób zaburzone i poprawnie je mierzysz to powinno wszystko się zgadzać. Jeśli chodzi o zaznaczanie objawów, to nie wszystkie są objawami ciąży ale detektor nam je punktuje

Edytowane przez justyna183
Czas edycji: 2016-02-28 o 08:39
justyna183 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 08:47   #2302
ania0208
nadzieja umiera ostatnia

Witam ja mam pytanie co do amh czy wszystkim dziewczynom dr zleca to badanie? Bo w sumie mnie ani przed Córcia w 2011 ani w 2014 nie zlecił tego badania o w sumie mnie to zastanawia, ponieważ zawsze po stymulacji przez te dwa lata mam po jednym ewentualnie dwa pęcherzyki i tak się zastanawiam, czy nie mało i może powinnam zrobić to badanie, a może się dr o to zapytać?
ania0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 08:47   #2303
anessca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość
anessca ja prowadzę kalendarze na ovufriend już prawie 3 lata. Jeśli Twoje temperatury nie są w jakikolwiek sposób zaburzone i poprawnie je mierzysz to powinno wszystko się zgadzać. Jeśli chodzi o zaznaczanie objawów, to nie wszystkie są objawami ciąży ale detektor nam je punktuje
Ciekawi mnie ta aplikacja, bo przez dwa lata prowadziłam wykresy na stronie enpr.pl. Ale w ovufriend widzę więcej możliwości do wykorzystania
Stary 2016-02-28, 08:51   #2304
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania0208 Pokaż wiadomość
Witam ja mam pytanie co do amh czy wszystkim dziewczynom dr zleca to badanie? Bo w sumie mnie ani przed Córcia w 2011 ani w 2014 nie zlecił tego badania o w sumie mnie to zastanawia, ponieważ zawsze po stymulacji przez te dwa lata mam po jednym ewentualnie dwa pęcherzyki i tak się zastanawiam, czy nie mało i może powinnam zrobić to badanie, a może się dr o to zapytać?
Mnie dr tez nie zlecal, sam ocenił przy badaniu usg ze moja rezerwa będzie między 2-4, że tyle widzi tych drobnych jajeczek. Przy badaniu przed in vitro okazało się, że rezerwa 5,2 chyba (bo dokładnie juz nie pamiętam). Pytałam go kilka razy czy robić to badanie, to mówił ze jak mam nadmiar kasy, bo ono kosztuje między 110-180 zł.
cudzie trwaj
Stary 2016-02-28, 08:54   #2305
justyna183

Cytat:
Ciekawi mnie ta aplikacja, bo przez dwa lata prowadziłam wykresy na stronie enpr.pl. Ale w ovufriend widzę więcej możliwości do wykorzystania
Ja sobie nie wyobrażam moich starań bez ovufried i tego forum. No i to bardzo cenna baza wiedzy, zawsze możesz wrócić do poprzednich wykresów. Nie wyobrażam sobie zapamiętać tych wszystkich miesięcy, a tak to wracam wstecz i wszystko mam czy to objawy czy zażywane leki....
Stary 2016-02-28, 08:59   #2306
anessca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrażam moich starań bez ovufried i tego forum. No i to bardzo cenna baza wiedzy, zawsze możesz wrócić do poprzednich wykresów. Nie wyobrażam sobie zapamiętać tych wszystkich miesięcy, a tak to wracam wstecz i wszystko mam czy to objawy czy zażywane leki....
Masz rację Kochana, to jest bardzo przydatne i pomocne. Kusi mnie strasznie aby zrobić jutro sikańca o czułości 10 w 11 dpo... ale nie wiem czy sie przemogę...
Stary 2016-02-28, 09:06   #2307
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz rację Kochana, to jest bardzo przydatne i pomocne. Kusi mnie strasznie aby zrobić jutro sikańca o czułości 10 w 11 dpo... ale nie wiem czy sie przemogę...
:-*
cudzie trwaj
Stary 2016-02-28, 09:07   #2308
justyna183

Cytat:
Sikańca? Nieeeeee
Stary 2016-02-28, 09:10   #2309
anessca
Rozeznanie

Justynka a Ty dzisiaj byłaś na badaniu?
Stary 2016-02-28, 09:10   #2310
ania0208
nadzieja umiera ostatnia

Wink Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Mnie dr tez nie zlecal, sam ocenił przy badaniu usg ze moja rezerwa będzie między 2-4, że tyle widzi tych drobnych jajeczek. Przy badaniu przed in vitro okazało się, że rezerwa 5,2 chyba (bo dokładnie juz nie pamiętam). Pytałam go kilka razy czy robić to badanie, to mówił ze jak mam nadmiar kasy, bo ono kosztuje między 110-180 zł.
Dzięki Beatka, w sumie u mnie też jest sporo małych pęcherzyków, tylko, że mi mało rośnie, ale myślę, że jak by dr widział coś nie tak to by zlecił to badanie
ania0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości