|
|
#2281 |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Scent Bar LIX
Śmichy chichy, ale ja serio zastanawiam się czy nie jestem brudasem
Np. za rzadko sprzątam w chlebaku, walają się okruszki. Kafle mogłabym myć po każdym prysznicu bo są plamki po wodzie. W lodówce ciągle się brudzi. Klawiatura kurzy. Rolety kurzą. Framugi okien plamią/kurzą. Kontakty plamią od tłustych paluchów didomałży. Podkładka w suszarce gromadzi kamień czy coś tam... I tak dalej, i tak dalej. Jakby ktoś przyszedł do mnie nocować to bym się wstydziła za tego typu brudy.A u Was jak jest?
|
|
|
|
#2282 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2283 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Sprzatam owszem, ale nie z obęłdem w oczach i nie natychmiast,
|
|
#2284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale thnx za zainteresowanie Cytat:
![]() Przecieram tylko rowki gdzie osiada kurz, ale tak mimochodem to robię Cytat:
Luz bluz, akurat keratynowe nie jest w kręgu moich zainteresowań Ale thnx Red- ad brudy, no taki jest lajf, się brudzi. Mnie to wkurza, ten kieracik, że tak jest, że w kółko durna lodówka, zwłąszcza. No ale życie to brudzenie Ja sprzątam tylko to, ci mi przeszkadza i mnie uwiera. Mam to szczęście, że posiadam krąg znajomych o bardziej wyluzowanym niż ja podejsćiu do sprzątania, i nigdy nie zwracają na to uwagi, zawsze nas pochłania co innego. Jednak mam jedną przyjaciółkę, która uwielbia sprzątać, uwielbia sterylną czystość, połysk, myje umywalkę po prawie każdym użyciu, żeby się osady nie robiły. Jest perfekcjonistką, bo tak lubi. Ale wstyd mi nie jest, bo mamy po prostu inne standardy i ona o tym wie, i luz. Ale przebywanie u niej to jak oglądanie mieszkania na sprzedaż, nie powiem, efekt cudny. Choć nie mój
|
|||
|
|
|
#2285 | |
|
BAN stały
|
![]() Dobra, wygrałaś! ![]() Cytat:
![]() --- Co porabiacie wieczorowo poro?
|
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się właśnie oderwałam od malowania, noż kurde, dwie Panienki w robocie - każda diametralnie inna (Rejcz i Lucy)
Cytat:
Na twoje pytanie nie odpowiem Plamki po wodzie po każdym myciu? No są - ale dom to chyba nie hotel wielogwiazdkowy, gdzie wszystko ma wyglądać na nieużywaneNatomiast co do kurzu - zdarzyło mi się kiedyś pięknie odkurzyć całe mieszkanie - wyjeżdżaliśmy na 2 tygodnie. TV błyszczał jak nie wiem, co. Okna oczywiście zamknęliśmy, w środku nie było nikogo - i cud, przyjeżdżamy - zero zakurzenia, najmniejszego, nic. Jak spod igły. Za to godzina przy otwartych oknach i ruchach w pomieszczeniu - i niestety, efekt szklanej kuli ze śniegiem w środku, potrząśniętej. Tylko nie śnieg to był, a kurz. Taka szkoda! Zazdroszczę spotkania - uważam, że jeśli iść do perfumerii, to tylko z Parabelką (dla wiarygodnych testów). NIKT nie ma takich porównań. O Palisandrze np "O! Rybki w oleju! Dawno otwarte, stara puszka" A ja kupiłam sobie Artka Standard CgD a wczoraj Not a Perfume JHaG, wszystko używki, bardzo okazyjnie. I noszę Artka globalnie - tylko aplikuję na kark. To jest TO.
|
|
#2287 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale gdyby nie ten przeklęty kurz, o ile łatwiejsze byłoby życie A tak, chwilę po gruntownym sprzątaniu/wycieraniu/polerowaniu, materializuje się dosłownie znikąd, niczym zły policjant, gdy właśnie przechodzimy na czerwonym ![]() Cytat:
--- Redzia, Ty szukasz jeszcze dziczy w perfumach? Tak se czytałem przed chwilą recenzje na blogu, jest nowa nisza na horyzoncie (co prawda niedostępna jeszcze u nas, ale tempus fugit itd.) ![]() Się mnie rozchodzi o L'Eau de Merzhin, podobno łąki i lasy smaganej morską bryzą Bretanii (recka na fragrze - klik!) ![]() A w ogóle to pachy mnie swędzą po blokerze Ziai, wrrr! |
|||
|
|
|
#2288 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
Co prawda teraz szukam tej dziczy na odwal bo już mam 15 flaszek (czyli co najmniej o 5 za dużo) i mnie świerzbi żeby coś posłać w świat.Jeszcze ad sprzątania, to nie wiem czemu ubzdurałam sobie, że u innych jest pewnie tak, jak w drogim hotelu w dniu przyjazdu. Wszystko równiutko poukładane w szafach, po kątach czysto, wszystko lśni i tylko jakiś kubek czy książka leżą "na wierzchu". |
||
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już w dzieciństwie miałam schizy, a z wiekiem jest coraz gorzej, normalnie jak detektyw Monk ![]() edit: bo toto mam na pewno ![]() https://pl.wikipedia.org/wiki/Osobow..._anankastyczna
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-05-24 o 09:05 |
|
|
|
|
#2290 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Hmm, może to raczej kulejący perfekcjonizm.
|
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli zamiatanie podłóg 1-2 razy w tyg. Ścierania kurzy podobnie, reszta jeszcze rzadziej ![]() Za to w dzieciństwie obsesyjnie myłam ręce, teraz już mi trochę lepiej, ale inne schizy łapię
|
|
#2292 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
--- Śnił mi się dziki kot, który zamienił się w malutką mysz, a gdy ją wziąłem na ręce, jakiś inny kot chciał mi ją wyrwać i zjeść Normalnie jak sen faraona o krowach, aż strach się zagłębiać
|
|
|
|
|
#2293 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
), pozrywać kafle, wyrzucić lodówkę, rolety, klawiatury, framugi ostatecznie mogą zostać. Masz za dużo rzeczy w domu i dlatego się tak kurzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||||
|
|
|
#2294 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Nindżopesz
|
Macham znad ustalenia, że samosiejne dżewo w balkonowej doniczce to topola biała. I ma już 76 cm |
|
|
|
#2296 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#2298 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2299 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Się nie boją, ze z nich skóra pozłazi...?
|
#2300 |
|
BAN stały
|
Podobno woda lodowata (serio? zimny Bałtyk w maju?
![]() --- Zapodałem sobie kokosowo-cedrowe, srebrne Ferrari, w ramach akcji pt. "nie potrzebne ci nowe zapachy na lato, więc przestań napalać się w ciemno na wizażowe rozbiórki i doceń to, co masz"
|
|
|
|
#2301 | ||
|
Panaroja
|
snad kawusi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiesz, życie jako takie jest niebezpieczne, brudzące i kończy się śmiercią, więc tego , no ... Sterylność jest stanem nienaturalnym , osiąganym wyłącznie laboratoryjnie ![]() I zapomniałaś dodać kothowego futra wszędzie fruwającego
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#2302 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2303 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- https://wizaz.pl/Moda/Top8.-Najbardz...na-Instagramie
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#2304 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ad sinupret pogody - 31 stopni w półcieniu, to je koniec maja, czy koniec lipca?
|
|
|
|
|
#2305 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Za malo w robocie płacą, że tylko na patyczki stać? ![]() Musze zanabyc jakieś eleganckie cienkie spodnie albo spódnicę, bo upał,a ja dostałam zakaz wystawiania nóg na słońce przez 2 tyg po zabiegu (a potem tylko wysmarowane mocnym filtrem, więc portki będą wygodniejsze niż smarowanie )A pogoda cudownaaaa!!!
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-05-24 o 15:51 |
|
|
|
#2307 | |
|
BAN stały
|
Wieeem - Ty, Maja i Parabelka z "opcji tropikalnej" jesteście
Żeby nie było, wolę taką pogodę, niż jesienne słoty, jednak moje ukochane miesiące to kwiecień i maj, wiosna czyli ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2308 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#2309 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Macham znad letniego przeziębienia
Ad sinupret porządków - liczę, że jak mały B będzie większym B to mi wysprząta dom. Na razie uwielbia wszelkie prace domowe - pewno dlatego, że wielu mu nie wolno Bo ja to z tych co lubią mieć wysprzątane, ale nieszczególnie lubią sprzątać. Zmuszam się tylko dla efektu i żeby wstydu nie było.Ha, widzę, że rudy kocur znalazł drogę do domu ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2016-05-24 o 18:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

Np. za rzadko sprzątam w chlebaku, walają się okruszki. Kafle mogłabym myć po każdym prysznicu bo są plamki po wodzie. W lodówce ciągle się brudzi. Klawiatura kurzy. Rolety kurzą. Framugi okien plamią/kurzą. Kontakty plamią od tłustych paluchów didomałży. Podkładka w suszarce gromadzi kamień czy coś tam... I tak dalej, i tak dalej. Jakby ktoś przyszedł do mnie nocować to bym się wstydziła za tego typu brudy.

Wspomniałem o nim, bo se ludzie chwalo
Ja sprzątam tylko to, ci mi przeszkadza i mnie uwiera. Mam to szczęście, że posiadam krąg znajomych o bardziej wyluzowanym niż ja podejsćiu do sprzątania, i nigdy nie zwracają na to uwagi, zawsze nas pochłania co innego. Jednak mam jedną przyjaciółkę, która uwielbia sprzątać, uwielbia sterylną czystość, połysk, myje umywalkę po prawie każdym użyciu, żeby się osady nie robiły. Jest perfekcjonistką, bo tak lubi. Ale wstyd mi nie jest, bo mamy po prostu inne standardy i ona o tym wie, i luz. 

A tak, chwilę po gruntownym sprzątaniu/wycieraniu/polerowaniu, materializuje się dosłownie znikąd, niczym zły policjant, gdy właśnie przechodzimy na czerwonym 

Normalnie jak sen faraona o krowach, aż strach się zagłębiać