Majówki 2016 sezon V epizod unboxing - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-21, 12:47   #2281
majena_88
Raczkowanie

Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
U kogo noc spokojna u tego spokojna.

Ja większą część nocy nie przespalam. Chyba mała postanowiła ułatwić lekarzom podjęcie decyzji. Poszłam spać po północy, po wieczornym ktg. O 3 podczas wizyty w toalecie na siusiu odeszły mi wody.... do 5 rano miałam ktg, ale wtedy jeszcze właściwie żadne skurcze mi się nie pisały, więc kazano mi iść spać. Od pół godziny znowu mam ktg, i teraz mi się jakieś skurczybhki piszą, niektóre bardzo solidne, bo przekraczające na skali 100. Co prawda jak na razie regularne nie są, bo raz co 5 minut, potem 7, potem 3.
Więc myślę że na obchodzie zapadnie decyzja o przekazaniu mnie na porodowke. Trochę się boję...

Chyba pelnia u mnie zadziałała:P
Super, bo w końcu zaczyna się coś dziać i lekarze będą działać. Trzymamy kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Bry
Nie nadrabiam.

Dzis o 4:10 przyszla na swiat moja coreczka przez cc
Gratulacje!!!
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 12:49   #2282
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Ooo, Praga, czad. Ja ledwo wysiedze w drodze do lekarza
Najwyżej będziemy robili przerwy

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Zamawiasz kuriera, kurier przyjezdza i zabiera paczuche ze zwrotem. Operacja ta kosztuje 3,90zł i odliczają tą kwotę od kwoty zwrotu. Ja mam dobrze z bratem, przygarnia 99% zakupów
No ale potem wysyłają dobry rozmiar na ich koszt? Czy trzeba kupić od nowa dobry rozmiar? Nie masz jakichś wtyków u prezesa od zwrotów i reklamacji w H&M?

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 12:49   #2283
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość

Do Pragi

Lambada łee to połowę serii obejrzę ze spokojem
Praga piękna! ale uwazajcie na oszustow Glownie chodzi mi o kantory wymiany walut, najlepiej isc do tych "no commission" ktore nie pobieraja oplat % za wymiane bo nas tak w listopadzie orąbali na 50 euro :/
A tak poza tym to polecam trdelnik z czekolada na starym miescie (ten najstarszy) jest przepyszny!! No i knedle z owockami ale bym teraz jadla! ^^
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 12:51   #2284
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Rose, a moze te buteleczki co do samolotu?
Ja tak zrobię.
właśnie4 przypomniało mi się, że gdzieś takie miałam. Muszę poszukać

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
No ale potem wysyłają dobry rozmiar na ich koszt? Czy trzeba kupić od nowa dobry rozmiar? Nie masz jakichś wtyków u prezesa od zwrotów i reklamacji w H&M?
tego prezesa akurat nie znam

Nie wiem, czy robią wymiany, wydaje mi się że tylko zwroty...trza by było podpytać na infolinii
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 12:52   #2285
asta9126
Zadomowienie

Ja do przychodni idę za godzinę, na ktg i do lekarza, żeby mi wymaz pobrał do badania... tego na trzy literki, które tak trudno zapamiętać
dowiem się też jakie mam wyniki morfologii, pewnie bez zmian, oby nie gorsze.
Stary 2016-04-21, 12:52   #2286
martunia_199
Zakorzenienie

Dziewczyny pomalowali mi to co chciałam mieć pomalowane
Teraz ogarnę bajzel i gitarka

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:03   #2287
mialavi
Zakorzenienie

Dziewczyny a moze wy macie jakies linki...szukam gotowych zaslon a na allegro wiekszosc na przelotkach... Ja musze zwykle ostatnio kupilam w ikei ale teraz nie ma koloru takuego jaki bym chciala.
Pol dnia siedze i szukam ide cos zjesc bo sie zmeczylam
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:07   #2288
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Dziewczyny a moze wy macie jakies linki...szukam gotowych zaslon a na allegro wiekszosc na przelotkach... Ja musze zwykle ostatnio kupilam w ikei ale teraz nie ma koloru takuego jaki bym chciala.
Pol dnia siedze i szukam ide cos zjesc bo sie zmeczylam
Mnie tez to niedługo czeka. Do salonu firanki i zasłony. I też zauważyłam, że milion rodzajów to właśnie z przelotkami.
Stary 2016-04-21, 13:13   #2289
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Ja z kosmetyków wzięłam tylko miniatury, z dużymi opakpwaniami 3 torby by mi nie starczyly

Mam przerwe w prasowaniu bo czekam aż pranie doschnie i tez sie wzięłam za kuchnię
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:13   #2290
_itakinie_
Zakorzenienie

Czy mogę uznać, że się spakowałam?

:bez siły:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160421_140915.jpg (118,4 KB, 71 załadowań)
Stary 2016-04-21, 13:17   #2291
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Praga piękna! ale uwazajcie na oszustow Glownie chodzi mi o kantory wymiany walut, najlepiej isc do tych "no commission" ktore nie pobieraja oplat % za wymiane bo nas tak w listopadzie orąbali na 50 euro :/
A tak poza tym to polecam trdelnik z czekolada na starym miescie (ten najstarszy) jest przepyszny!! No i knedle z owockami ale bym teraz jadla! ^^
Dzięki kasę pewnie będziemy jak zwykle wyciągać z bankomatu, ale dzięki za ostrzeżenie
Ja już mam ślinotok na myśl o smażonym serze

Macie jakieś rady jeszcze odnośnie Pragi? Co warto zobaczyć, gdzie zjeść itd. Bo to nasz pierwszy raz

Cytat:

tego prezesa akurat nie znam

Nie wiem, czy robią wymiany, wydaje mi się że tylko zwroty...trza by było podpytać na infolinii
Ok, będę musiała ogarnąć temat

itakinie
no powiem Ci że u mnie to na razie podobnie wygląda

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-04-21 o 13:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-21, 13:39   #2292
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki kasę pewnie będziemy jak zwykle wyciągać z bankomatu, ale dzięki za ostrzeżenie
Ja już mam ślinotok na myśl o smażonym serze

Macie jakieś rady jeszcze odnośnie Pragi? Co warto zobaczyć, gdzie zjeść itd. Bo to nasz pierwszy raz

Ok, będę musiała ogarnąć temat
Zobaczyć: most Karola, rynek, wzgórze Petrin - tam jest super muzeum luster, można mieć ubaw po pachy ;D, Hradczany i ich okolice, Mala strana. Co i raz trafia się na coś ładnego
My jak wariaty zwiedziliśmy wszystko w 2 dni, a później nam się nudziło ;D No ale jesienią to tam nuda, jedziecie w piękną porę!

Cenowo to najbezpieczniej z dala od mostu Karola :P Im bardziej w głąb miasta (nawet starego) to lepiej dla kieszeni, już nie chodzi o jakieś skąpstwo czy coś, ale te same potrawy kosztują połowe mniej, a wystarczy przejść kilkaset metrów..
Jeśli chodzi o ser to chyba w każdej knajpce jest smaczny,w końcu to ich specjalność na mieście można kupić w bułce z sosami i to też jest pychotka ;D
Knajpki wygoogluj, bo dużo ja zapomniałam a jest pełno polecanych na stronach

No i jedna przykra rzecz, nie wiem czy każdy Czech taki jest.. ale my w Pradze mieliśmy sporo nieprzyjemności najpierw mąż na granicy powiedział po polsku, więc już byli niemili..
Przestawiliśmy się w trakcie pobytu na angielski, ale nadal byli niemili. Na niemiecki.. i też byli niemili.. Obsługiwali jakby Ci łaskę robili, z takimi minami, że no odechciewało nam się tam być :/ Zostawialiśmy napiwki, chociaż ja zaczynałam być przeciwna bo niby za co?
Pod koniec chodziliśmy do włoskiej knajpy, bo tam obsługa była miła :P
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:44   #2293
Iwonia27
Zakorzenienie

Nogi to mi właża w d...z tego stania ale inaczej nie umiem lepić pierogów
Tez już pomroziłam, część zostawiłam na dzisiaj.
Mona ja dla odmiany probowałam i dosalałam, wiec dalej próbowałam i dalej trzeba było solić na koniec lepienia złapałam kawałeczek farszu i hmm co on taki słony także nie przejmuj sie ze nie próbowałaś bo czy bez jak u Ciebie czy z próbowaniem jak u mnie zapamietajcie dziewczyny farsz do ruskich zawsze jest słony hahaha
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:45   #2294
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:

Obsługiwali jakby Ci łaskę robili, z takimi minami, że no odechciewało nam się tam być :/ Zostawialiśmy napiwki, chociaż ja zaczynałam być przeciwna bo niby za co?

To brzmi jak Polska
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:48   #2295
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
To brzmi jak Polska

Nie śpisz jednak?
Jak się czujesz? Bez zmian?
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:58   #2296
lourose
Wtajemniczenie

Mam to samo odczucie jeśli chodzi o Czechów, byliśmy w Pradze kilka dni i raptem 2 osoby obsługując nas były sympatyczne. W restauracjach jakieś niemile, kąsliwe uwagi się nawet zdarzały.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:09   #2297
zabciajs
Zakorzenienie

Jadę zaraz na szybką sesję
Jak ja nie lubię pozować:/
Stary 2016-04-21, 14:15   #2298
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Eee nie myśl o tym usmiechaj sie ładnie żeby była fajna pamiątka
Stary 2016-04-21, 14:17   #2299
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczyć: most Karola, rynek, wzgórze Petrin - tam jest super muzeum luster, można mieć ubaw po pachy ;D, Hradczany i ich okolice, Mala strana. Co i raz trafia się na coś ładnego
My jak wariaty zwiedziliśmy wszystko w 2 dni, a później nam się nudziło ;D No ale jesienią to tam nuda, jedziecie w piękną porę!

Cenowo to najbezpieczniej z dala od mostu Karola :P Im bardziej w głąb miasta (nawet starego) to lepiej dla kieszeni, już nie chodzi o jakieś skąpstwo czy coś, ale te same potrawy kosztują połowe mniej, a wystarczy przejść kilkaset metrów..
Jeśli chodzi o ser to chyba w każdej knajpce jest smaczny,w końcu to ich specjalność na mieście można kupić w bułce z sosami i to też jest pychotka ;D
Knajpki wygoogluj, bo dużo ja zapomniałam a jest pełno polecanych na stronach

No i jedna przykra rzecz, nie wiem czy każdy Czech taki jest.. ale my w Pradze mieliśmy sporo nieprzyjemności najpierw mąż na granicy powiedział po polsku, więc już byli niemili..
Przestawiliśmy się w trakcie pobytu na angielski, ale nadal byli niemili. Na niemiecki.. i też byli niemili.. Obsługiwali jakby Ci łaskę robili, z takimi minami, że no odechciewało nam się tam być :/ Zostawialiśmy napiwki, chociaż ja zaczynałam być przeciwna bo niby za co?
Dzięki Wszystko sobie pozapisuję

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Mam to samo odczucie jeśli chodzi o Czechów, byliśmy w Pradze kilka dni i raptem 2 osoby obsługując nas były sympatyczne. W restauracjach jakieś niemile, kąsliwe uwagi się nawet zdarzały.
Kurde, serio Masakra... Mam nadzieję, że nam to nie zepsuje pobytu

Cytat:
Super, pochwal się potem efektami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-21, 14:18   #2300
martunia_199
Zakorzenienie

Ciekawe jak tam kaylla?

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:24   #2301
aciddisco
Raczkowanie

Też dzisiaj idę pstryknąć kilka zdjęć, ale żadna sesja. Chłopa wyciągam gdzieś do parku bo do tej pory to same selfi ciążowe w lustrze
aciddisco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:24   #2302
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Wytlumacz mi idziesz do szpitala w najblizszy wtorek??? Skad sie wziela data 4 maja w twej wypowiedzi?
Ciekawa jestem jak to sie u Ciebie rozwinie i ciekawa jestem opieki po porodzie bedziesz pierwsza przetrzesz szlaki i zdasz relacje

Ja mam taki plan ide 5go maja na wizyte - lekarz mi mowi ze szyjka skrocona, ze jest rozwarcie i dzis pani rodzi, jade do szpitala rodze jak lekarz przykazal i jestem szczesliwa mamusia
Chyba faktycznie pokrętnie to napisałam
Do szpitala mam się zgłosić we wtorek czyli 26 kwietnia. Wtedy mam mieć to mierzenie miednicy i całą resztę, a po tym ma być podjęta decyzja co dalej. I obstawiam, że do końca tygodnia już zrobią ze mną porządek jeśli faktycznie zapadnie decyzja o cc.

Mój lekarz w weekendy nie ma dyżurów w szpitalu, zgaduję też że bierze urlop na 2 i 3 maja więc do szpitala wróciłby 4 maja i stąd ta data pojawiła się w mojej wcześniejszej wypowiedzi. A sądzę, że to już mogłoby być za późno na planowanie cc biorąc pod uwagę rozmiar tej mojej Kluski.

Więc wydaje mi się, że dlatego mam przyjść już w przyszłym tygodniu i to we wtorek bo to daje całe 4 dni przed majówką żeby mój temat ogarnąć i mieć mnie z głowy

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
A ja wam powiem że albo się dziś wyjątkowo zmeczylam robotami domowymi albo z jakiegoś powodu nie mam aż takiej pewności co do tego maja...chyba muszę przystopowac troszkę bo mam jakieś niepokojące przeczucia.

Albo to dziewczyny mnie tak napedzily i teraz będę siedziała jak na szpilkach

Ciekawe co dziś usłyszę, hmm. OK, jadę ogarnąć kwestię lekarza i przychodni dla naszej Niuńki.
To ja dziś mam jakiś przypływ mocy
Jak sobie pomyślę, że w domu jestem tylko do poniedziałku a później już prawdopodobnie wrócę z Alą to ogarnia mnie panika ale też dostaję kopa do działania - bo jeszcze to nie zrobione, tamto nie uprane, to nieuprasowane itp. Tak więc trzeba spinać dupkę i działać bo chcę mieć wszystko gotowe żeby dodatkowo się już niczym nie stresować.

No i odpukać - czuję się dziś jakoś wyjątkowo dobrze, tak jakbym na chwilę zapomniała że w ciąży jestem Przed chwilą odwiedziła mnie koleżanka, przyniosła w prezencie piękny kocyk dla Ali więc to już kolejny do kolekcji. Jak się żegnałyśmy to sobie zdałam sprawę, że następnym razem jak się spotkamy to będę już bez brzuszka. I dotarło do mnie, że to moje ostatnie dni z nim

Mona, powodzenia na wizycie i w załatwianiu doktorka dla Ninulki
Ja też ostatnio uruchomiłam znajomości z pracy i załatwiłam, że zapiszemy Alę do bardzo fajnego i polecanego pediatry który już ma full pacjentów i nie przyjmuje nowych ale naszą Maliznę wciśnie

Cytat:
Odebrałam kolejną paczuchę z h&m, same cudeńka. Jak bym mogła to bym tam pół działu niemowlęcego wykupiłą. Rozsądek mówi mi stop
Poczekam z praniem do weekendu, mama ma przyjechać, podobno też coś dla dzidki upolowała, to popiorę to razem.
To jest sliczne, kupiłam do tego jeszcze bodziaki kopertowe do kompletu, wszystko z promo -25%
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0349095003.html
Piękności Ja też głupieję na dziale niemowlęcym h&m, wszystko tam takie śliczne.
Wczoraj za to kupiłam parę rzeczy w Pepco, również są fajne choć gorsze jakościowo. Wzięłam też termos (urshoola dzięki za info, że tam znajdę ) żeby stał przy łóżeczku, podkłady na przewijak i tym sposobem mamy wszystko

Cytat:
Napisane przez asta9126 Pokaż wiadomość
Ja do przychodni idę za godzinę, na ktg i do lekarza, żeby mi wymaz pobrał do badania... tego na trzy literki, które tak trudno zapamiętać
dowiem się też jakie mam wyniki morfologii, pewnie bez zmian, oby nie gorsze.
Powodzenia i daj znać jak po ktg

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
To i ja potwierdzę, byliśmy w Pradze na weekend chyba 3 lata temu i Czesi są naprawdę mili i sympatyczni, bardzo fajnie wspominam ten wypad

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:25   #2303
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Ciekawe jak tam kaylla?

Kaylla pewnie juz mala tuli!! miejmy nadzieje

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Nie śpisz jednak?
Jak się czujesz? Bez zmian?

Probuje spac, nie wiem.. Jestem troche wykonczona. Nie moge nic przelknac, wiec jeszcze slabo mi sie robi. Juz nic nie wiem
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:26   #2304
lourose
Wtajemniczenie

Agassek spoko, nie jest tak źle jak kelner powiedział niewyraźnie "eggs" i usłyszałam "legs" to zapytał się czy w Polsce angielskiego uczą
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:33   #2305
fablous
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam taki plan ide 5go maja na wizyte - lekarz mi mowi ze szyjka skrocona, ze jest rozwarcie i dzis pani rodzi, jade do szpitala rodze jak lekarz przykazal i jestem szczesliwa mamusia
Aa i zapomniałam dodać
Plan, że mucha nie siada, bardzo mi się podoba

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:36   #2306
gingerbre
Zakorzenienie

Konsternacja wielkie gratulacje! Super, że to już za Tobą!!!
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:36   #2307
konsternacja
Zakorzenienie

Leki przeciwbolowe calkiem dobrze sie spisuja

Wstanie bylo bardzo znosne spac mi sie chce ale czuwam nad mala bo ulewa. Nosi rozmiar 50

Bylo kolejne karmienie
Zaraz dodam 2 foty na fejsa
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:43   #2308
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:

Wstanie bylo bardzo znosne spac mi sie chce ale czuwam nad mala bo ulewa. Nosi rozmiar 50

Bylo kolejne karmienie
Cudna Blondyneczka

Dochodzcie szybko do siebie
Stary 2016-04-21, 14:52   #2309
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:

Bylo kolejne karmienie
Slodkosci. Jest cudowna.
Mialas ciuszki na rozmiar 50? Ja mam od 56.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Ciekawe czy Kaylla jeszcze walczy czy juz tuli malenstwo
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:54   #2310
konsternacja
Zakorzenienie

Dziekujemy mam rozmiar 50 ale malutko. A ze soba w szpitalu tylko 1 body i spiochy w tym rozmiarze. Jutro maz dowiezie to, co jeszcze w domu jest
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości