Mamusie czerwcowe cz. 6 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-18, 08:57   #2281
australia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6

Miqesi Już myślałam, że synek dostał rolę i do Holyłudu wyjechaliście
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 09:06   #2282
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Miqesi Już myślałam, że synek dostał rolę i do Holyłudu wyjechaliście

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 09:08   #2283
agusiia69
Zakorzenienie

Jestem po obchodzie. Jutro będę mieć usg. Będą się odnosić do usg, które miałam robione w piątek i poniedziałek. I Jutro zdecydują co ze mną zrobić.
Stary 2016-05-18, 09:10   #2284
haneczkab92
Ania

Dzanet- ja dziś na obiad robie hmm... Moze jakas kaczke nadziewana czy coś )
A tak na powaznie, co dadza, to pewnie zjem)

Chudziaszek- faktycznie, jak nie podalad numeru konta, to data przyniesienia kasy do Ciebie sie wydluza.
Oni w ta date wysylaja kase, a wiadomo, ze musi przejsc przez poczte itp.

Soffinka- czmu o seksie mozesz pomazyc? Juz donoszona ciaza to chyba mozesz? Czy sie boi maz, czy masz zakaz?

Motylek - ja Cie rozumiem doskonale. W szpitalu jak cos Cie niepokoi to moga od razu sprawdzic i Ty jestes spokojniejsza.
Ja tez chce zostac tu do koncs, bo jak cos, to mam pomoc od razu. To moje cisnienie dalej skacze, wiec wole byc tu..

Madzia 999- no i wlasnie to mnie dziwi. Laduja antybiotyki, ktore byc moze nie wplywaja na dziecko, ale strach zawsze jest. Lepiej rozwiazac ciaze wcześniej i niech Cie wylecza juz po cc... No wydaje mi sie to sensowniejsze...
W kazdym razie zycze szybkiej ulgi

Miszka- chyba zapomnialam, gratulacje 4kg szczescia w brzuszku

Australia- e tam.. W Mongolii wiecej sie dzieje..

Agusia- to czekamy na wiesci

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-05-18 o 09:11
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 09:10   #2285
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

Jestem wstałam o 9.30 ... w nocy 6 razy sikałam

Śniadanko zjedzone mleko z płatkami i kawka. Na obiad zrobię racuchy bo mam sporo jabłek.

Co ja dziś będę robić nie mam pojęcia.... chyba się byczyć.

Madziu mocne kciukasy za usg !!! a antybiotyk zdziała cuda.. będzie dobrze!!

Migesi dzieci sa takie słodkie wielki obrońca z Twojego synka

Motylku zdecydowanie lepiej być pod kontrolą lekarzy

Olinko super te rzeczy dostałaś

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 09:10   #2286
soffinka
Zadomowienie

Odczepianie daszek od fotelika cabriofix i teraz sie mecze zeby go zamontować
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 09:16   #2287
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
[COLOR="Blue"]
W czwartek na wizycie trafiłam na super panią doktor. Wysłala mnie na usg, żeby już poznać wagę maluszka (a nie czekać do 38 tc jak sugerował poprzedni lekarz) Do tego poinformowała, że nie pozwoli mi drugi raz urodzić tak dużego dziecka.

Dzisiaj miałam skan pomiarowy i uwaga!
Maluszek waży 4 kg w 37tc
(oczywiście lekarka poinformowała, że może być +-500g ale w moim przypadku raczej +500g)

Któraś chce się "policytować"?

Oczywiście nie jestem z tego powodu mega szczęśliwa bo jednak miałam nadzieję, że ten dzidziuś bedzie mniejszy...
No ale widać taka moja natura, że rodzę duże dzieci.

Teraz czekam do czwartku na wizyte i na decyzję co robimy. Mam tylko nadzieję, że trafię na mądrego lekarza (bo u nas za każdym razem jest inny lekarz) .
Jaki duuży Twój maluszek Trzymam kciuki za czwartkową wizytę

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Lezala ze mna na sali dziewczyna, ten sam etap ciąży, miala passer(czy jak to sie pisze, nie wiem dokladnie). W nocy, o 24.00zaczely ja meczyc skurcze. O 5.00 weszła na sale z pozna, zeby isc na porodowke- zdjeli ten pesser czy passer, 8cm rozwarcia miala juz, skurcze co 5 minut
Nie wiem czy urodzila juz ale szybko to poszlo z tym rozwarcie m i skurczami
Az jej pozazdroscilam)
No faktycznie szybciutko

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Witam się i ja :-D my już po wizycie, na ktg skurczów brak, jak będzie ok, to pewnie wypis byłby jutro, bo gin myślał, że mi się pali do domu, a ja że wcale mi się nie śpieszy, więc pewnie może do piątku mnie przetrzyma. Może pomyślicie, że dziwna jestem, ale na tym etapie, to ja naprawdę wolę leżeć w szpitalu, przynajmniej wiem, że gdyby się coś działo, to lekarze w porę zareagują i skurcze wyciszą, a tak to będę w domu siedzieć jak na szpilkach, musiałabym na ktg jeździć itd, a uwierzcie, że w moim przypadku dla moich dzieci to każdy dzień na wagę złota. Kroplówka skończyła mi się wczoraj, schodziła mi 29 godzin, jak mi ją odpięli to odrzyłam na nowo i nawet nie wiem kiedy mi noc minęła, mimo że wstawałam na siku 3 x.
Fajnie, że już lepiej W szpitalu przynajmniej wszystko na bieżąco monitorują

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Cześć, Laseczki

Meldujemy się dalej w dwupaku. Chciałabym już urodzić, bo przez brzuch nie mogę się schylać. Mężu mi buty zawiązuje; ja mu podaję nóżkę, a on mi je nakłada i wiąże, jak w bajce o Kopciuszku

Generalnie mam już wszystko przygotowane, ciuszki poprane, wózek mąż też wyprał. Jeszcze tylko czekamy na materacyk i mogę rodzić

Co do lekarza, ja mam wspaniałego, naprawdę. Jest empatyczny, delikatny, interesuje się pacjentką dużą i tą w brzuchu Pamięta, jak mój synek ma na imię i kogo noszę w brzuszku Na wszystkie pytania odpowiada wyczerpująco, w sumie on sam mi wszystko mówi, że nie muszę się dopytywać Także ja jestem bardzo zadowolona

Ostatnio odprowadzałam synka do przedszkola. Rozmawiając z opiekunką grupy w drzwiach, synek zaczął się przytulać do mojego brzucha. No i jak to dzieci, inne podleciały i jedna dziewczynka zaczęła głaskać mój brzuch. Mój synek szybko ją postawił do pionu i wrzasnął na nią: 'Nie dotykaj!!' Śmiać mi się chciało, ale widzę, że będzie bronił siostrzyczki

australia, dzięki za pamięć
Dobrze, że u Was w porządku A synek będzie bronił siostrzyczki
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 09:18   #2288
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Jestem po obchodzie. Jutro będę mieć usg. Będą się odnosić do usg, które miałam robione w piątek i poniedziałek. I Jutro zdecydują co ze mną zrobić.
Będzie dobrze A Ty ogólnie jak się miewasz?
Stary 2016-05-18, 09:22   #2289
Miqesi
Wtajemniczenie

Haneczko, w Mongolii ostatnio 'nothing interesting'

Monini właśnie doczytałam, wielkie gratulacje!! Aż łzy napłynęły mi do oczu. Jak się czujecie?

elaine-blaith, jak tam? Urodziłaś już tą wyczekiwaną dziewczynkę?

Odebrałam wyniki GBS, nie mam paciora
Myślałam, że gdy miałam go w pierwszej ciąży, to teraz też.

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-05-18 o 09:24
Stary 2016-05-18, 09:28   #2290
ewka555
Zakorzenienie

Miqesi, ja mialam dodatni gbs w pierwszej ciąży. Teraz posiew czysty, nie mam paciora, ale gin mi powiedzial, ze nawet jak wynik ok, to trzeba podać antybiotyk przy porodzie, jesli w pierwszej ciąży byl paciorkowiec.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

I kazał mi nosić ze sobą zawsze ten wynik z paciorek z pierwszej ciąży i pokazywać w razie wu, żeby dali antybiotyk...
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 09:29   #2291
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Miqesi, ja mialam dodatni gbs w pierwszej ciąży. Teraz posiew czysty, nie mam paciora, ale gin mi powiedzial, ze nawet jak wynik ok, to trzeba podać antybiotyk przy porodzie, jesli w pierwszej ciąży byl paciorkowiec.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

I kazał mi nosić ze sobą zawsze ten wynik z paciorek z pierwszej ciąży i pokazywać w razie wu, żeby dali antybiotyk...
Dzięki za odpowiedź. No tak właśnie myślałam, muszę w poniedziałek zapytać mojego gina o to.

Stary 2016-05-18, 09:35   #2292
MariaFrancesca
Zakorzenienie

asiek to super, że jesteś zadowolona, jak masz rzeczywiście tak blisko do szpitala to możesz czuć się bezpiecznie.

Cytat:
Maria dziewczynki już duże, ale ja mimo wszystko pocierpiałabym jeszcze te 2 tygodnie i wolałabym urodzić w skończonym 36tc, jednak taki tydzień to dużo dla takich maluchów.
Wiesz, wywoływać ich na siłę nie będę, wychodzę z założenia "niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba", ale jeśli bym miała wybór to mimo wszystko chciałabym najpóźniej w przyszłym tygodniu urodzić.

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Zdenerwowałam się troszkę na mojego męża i jego mamusię...
Wyprałam sobie torbę podróżną żeby już się pakować do szpitala a on mi ją zabrał a zawiózł do teściów bo jadą do sanatorium i nie mają się do czego spakować.... Nosz kur.wagon.pełen. od trzech miesięcy wiedzą,, że jadą i dzień przed wyjazdem się zorientowali, że ni ma do czego gaci włożyć.l
Będę ją musiała prać jeszcze raz jak wrócą a przecież to takie przyjemne wisieć nad wanną
Oj, też bym się ostro wkurzyła.

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Bynajmniej nie wychodzisz na okrutną matkę, dla mnie jesteś aniołem. Mnie by po tak długim pobycie w szpitalu musieli chyba przenieść do innego szpitala...bez klamek w drzwiach

Cytat:
[/COLOR]Byłam dziś na szkole rodzenia II spotkanie, było o opiece nad noworodkiem...
Zasadniczo chodzę na sr (po raz II), żeby mnie położne kojarzyłyDzisiej sze spotkanie mogłam odpuścić, ale jak już poszłam, to słuchałam i burzyło się we mnie w środku.No z I strony szpital z mega nastawieniem na kp (to mnie cieszy), ale z II kilka takich rzeczy padło, że aż boję się tam rodzić. A po II jak babka o tej opiece nad noworodkiem mówiła i w sumie o kp też, to..no nie mogłam, czasem jakieś herezje, a tonem "przekazuję Wam prawdę objawioną, tylko tak można robić". Ciekawiło mnie co inne ciężarówki myślą...czy się przypadkiem z nią nie zgadzają..
Z ciekawości co takiego mówili, że Ci się krew burzyła?

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 09:37   #2293
olinka012
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60547791]Olinka śliczne rzeczy! A co to jest to w kotwice?

Lalare pyszności

Madzia za USG i oby antybiotyk zadziałał![/QUOTE]
Poduszka stabilizacyjna do fotelika super sprawa. Ola mi sie cala zwijala a tu Michałek ma jak należy

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 09:39   #2294
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:

Cytat:

Bardzo dobre podejście!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 09:47   #2295
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
[COLOR="Blue"]
(oczywiście lekarka poinformowała, że może być +-500g ale w moim przypadku raczej +500g).
Wow, Mamusia ale wykarmiłaś maluszka

Cytat:
Napisane przez dzanet
Ciuszkow dla małej nie biorę- szpital daje. Ale dalej sie zastanawiam co przygotować na wyjście. Mam nadzieję że pogoda będzie laskawsza niż teraz
I jak opanowałaś już nową kom? Ja dzisiaj spakowałam na wyjście osobną siatkę i podpisałam mężowi żeby mi głupot nie przywoził do szpitala i mam tak:
bodziak, pajacyk, czapeczka bawełniana pilotka, skarpetki, spodenki welurowe, polarek i kocyk taki który da się zapiąć szelkami w nosidełku. W zależności od pogody ubiorę mniej albo więcej Leosiowi.

Cytat:
No i jedno ważne info z tego dzisiejszego spotkania: zmienili dawkowanie wit K i na razie tylko jedna firma wprowadziła kapsułki D3+K w odpowiedniej dawce. Dobrze, że wczoraj nie złożyłam zamówienia na gemini[COLOR="Silver"]
Jak masz zapisane dawkowanie, to podałabyś ile teraz mg zalecają? Ja mam już kupione witaminy, ale jak na razie to Rafkowi daję witaminę D i w sumie muszę niedługo znowu kupić.

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
No chyba bym udusiła jego i mamusię. Powiedz mu to co ja zawsze mojemu mówię jak przegnie - "bo wrócisz sobie do mamusi"

Gratuluję - a długo się o żłobek starałaś?? bo dziwne historie czasem słyszę - jak to dziecko zapisane zaraz po urodzeniu, a na miejsce czeka 2 lata .
Chudziaszek- mi teście zapowiedzieli przy ślubie, że zwrotów nie przyjmują i jak coś to męża odeślą paczką z powrotem No to trzymam chłopa w domu, jak nie mam innego wyjścia

Żłobek bez problemu w naszym mieście. Tym bardziej, że oboje mamy zatrudnienie. Ale do takiego świetnego przedszkola, które u nas siostry prowadzą musiałam zapisać młodego jak się urodził i był... 7 na liście! Także teraz idzie do żłobka na rok, a potem do przedszkola też publicznego do sióstr.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60544071]Co robicie dzis na obiad? Ostatnio nie mam ani pomysłu ani ochoty na nic. Na śniadanie jem jogurt i owoce, ewentualnie coś na słodko jak mam w domu. A obiad... [/QUOTE]

U mnie dzisiaj obiad "cosienawinie"- cukinia z zamrażarki, marchewka, resztki pieczarek z wczorajszego obiadu, groszek, papryka i sos pomidorowy- czyli takie leczo warzywne. Do tego kasza gryczana.

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Olinka- bardzo ładny zestaw zamówiłaś- taki z gustem

Cytat:
Ostatnio odprowadzałam synka do przedszkola. Rozmawiając z opiekunką grupy w drzwiach, synek zaczął się przytulać do mojego brzucha. No i jak to dzieci, inne podleciały i jedna dziewczynka zaczęła głaskać mój brzuch. Mój synek szybko ją postawił do pionu i wrzasnął na nią: 'Nie dotykaj!!' Śmiać mi się chciało, ale widzę, że będzie bronił siostrzyczki
Ale słodziak Super ma podejście.

Cytat:
Daj znać koniecznie co lekarze postanowili. Jak cukry?

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Odczepianie daszek od fotelika cabriofix i teraz sie mecze zeby go zamontować
Te daszki to o kant d. rozbić są. Ani to przed deszczem nie chroni jakoś bardzo, ani przed wiatrem. Myśmy zdjęli po miesiącu dziadostwo- mamy nosidełko maxicosi.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 09:49   #2296
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Szczerze powiedziwszy to nawet jie wiem.
To jest przedszkole niepubliczne i tam chyba tak jest ze czesc finansuje miasto
Wiem ze najpierw byla stawka zywieniowa 5zl/dzien. A pozniej po tych glosnych zmianach w pazdzierniku bodajze zmienili na 6zl - tyle placimy my fodzice. A czy cos miasto doklada to naprawde nie wiem.

dla Rafalka! Super ze sie dostal
Moja mama pracuje w kuchni w przedszkolu. Stawka żywieniowa też jest jakoś na poziomie 5 zł. i może się to wydawać mało ale bez problemu wystarcza. Najgorzej jest jak są jakieś dni w których jest w przedszkolu kilkoro dzieci (np. Wielki Piątek) i trzeba zrobić śniadanie, obiad i podwieczorek za 20 zł... Jak jest normalny stan to nawet im pieniądze zostają i kupują albo robią dzieciom desery.
A w szpitalach tyle ludzi, że spokojnie powinna im taka stawka wystarczyć pomimo, że porcje większe.

Cytat:
Witam małego- dużego Antosia
Monini, gratulacje!!!!!

W czwartek na wizycie trafiłam na super panią doktor. Wysłala mnie na usg, żeby już poznać wagę maluszka (a nie czekać do 38 tc jak sugerował poprzedni lekarz) Do tego poinformowała, że nie pozwoli mi drugi raz urodzić tak dużego dziecka.

(oczywiście lekarka poinformowała, że może być +-500g ale w moim przypadku raczej +500g)

Któraś chce się "policytować"?

Oczywiście nie jestem z tego powodu mega szczęśliwa bo jednak miałam nadzieję, że ten dzidziuś bedzie mniejszy...
No ale widać taka moja natura, że rodzę duże dzieci.

Teraz czekam do czwartku na wizyte i na decyzję co robimy. Mam tylko nadzieję, że trafię na mądrego lekarza (bo u nas za każdym razem jest inny lekarz) .
Maluszek... Chyba nikt z Tobą nie wygra.
Oby tym razem udało się dostać skierowanie na cc. Fajnie że trafiłaś na tą lekarkę.

Cytat:
To ja Wam powiem, że w I ciąży chodziłam prywatnie i nie iskrzyło, jedynym dopieszczeniem był tel do gina, z tym, że jakoś nie wierzę w to, żebym w nocy miała odwagę do niego dzwonić.
Za to teraz chodzę na nfz, ba nawet do przychodni przyszpitalnej, a czuję się dopieszczona na maksa Usg miałam na każdej wizycie (chyba, ze 2ni wcześniej byłam na prenatalnych), tysiąc pytań czy nie mam jeszcze jakiś pytań, kontakt z ginką extra, wizyta bynajmniej nie trwa 5min., badania przepisuje jak należy (tamten gin np. cytologię sprzed 1,5roku uznał za aktualną), położna kojarzy mnie z nazwiska, nawet jak się spotkałyśmy na warsztatach BezpiecznyM, to zagadała...no mogłabym tak pisać i pisać.
Krótko mogę napisać tylko: po co przepłacać?
Ja chodzę na NFZ i lekarz taki se. Jakbym go nie ciągnęła za język np. podczas usg to pewnie nic by mi nie powiedział... W ogóle czasem bywa jakiś naburmuszony. No ale generalnie to mi to lotto, nie mam problemu żeby się wypytać o rzeczy które mnie interesują. USG mam na każdej wizycie, badania prawie wszystkie za free.

Wtedy co się wyglebiłam w 28 tc. na brzuch i pojechałam na ip żeby sprawdzić czy wszystko ok. to trafiłam na takiego zarąbistego lekarza.... No anioł po prostu! Mam nadzieję, że będzie miał dyżur jak będę rodzić. Potem go sprawdziłam na necie i ma same świetne opinie i w ogóle przyjmuje pacjentki w przychodni przyszpitalnej...
Szkoda, że wcześniej o nim nie wiedziałam.

Cytat:
http://www.srokao.pl/2015/10/analiza...ream.html?m=1#

No to mój Ignaś ma świetne kosmetyki

Cytat:
Witam się i ja :-D my już po wizycie, na ktg skurczów brak, jak będzie ok, to pewnie wypis byłby jutro, bo gin myślał, że mi się pali do domu, a ja że wcale mi się nie śpieszy, więc pewnie może do piątku mnie przetrzyma. Może pomyślicie, że dziwna jestem, ale na tym etapie, to ja naprawdę wolę leżeć w szpitalu, przynajmniej wiem, że gdyby się coś działo, to lekarze w porę zareagują i skurcze wyciszą, a tak to będę w domu siedzieć jak na szpilkach, musiałabym na ktg jeździć itd, a uwierzcie, że w moim przypadku dla moich dzieci to każdy dzień na wagę złota. Kroplówka skończyła mi się wczoraj, schodziła mi 29 godzin, jak mi ją odpięli to odrzyłam na nowo i nawet nie wiem kiedy mi noc minęła, mimo że wstawałam na siku 3 x.
Rozumiem, że wolałabyś zostać. Tym bardziej, że jak by Cię wypisali to musiałabyś się bujać na to ktg co chwilę. Myślę, że jakbyś powiedziała lekarzowi, że wolisz zostać to nie wypisze Cię na siłę.

Cytat:
Chwalilam sie kocykiem?

Bardzo ładne!

Cytat:
Bardzo dobrze! Niech broni chłopak swoich kobietek

Ja dziś wyprawiłam dzieci na 8 do szkoły, wróciłam do łóżka i wstałam niedawno... Może wezmę się dzisiaj za szycie tej poszewki na ochraniacz nie chce mi się za bardzo... Nic mi się nie chce właściwie. Pogoda do bani ale chociaż nie jestem spuchnięta, więc są jakieś plusy. Mąż mnie wpienia w domu, bo nie kapnie się żeby coś porobić przed pracą. Wszystko trzeba kazać jak dziecku.. Aktualnie jestem na etapie zgadzania się z mądrością ludową czyjejś babci: "chłop w chałupie, wrzód na dupie"

Aaa i jeszcze jedno pytanie. Czy myślicie, że wypada iść w czarnej sukience na chrzest? Ostatnio w lumpie wzięłam z HM- ładnie leży i nie wyglądam w niej jak waleń... Mam ew. biały żakiet żeby narzucić..
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 09:53   #2297
Kociak85
Zadomowienie

Honcia, oj to ja bym powiedziała mężowi, że teraz to on mi wypierze. I takiego bym focha walnęła, że by musiał to zrobić

miszkaaa, matko, po kim Wy takie duże dzieci macie? No to trzymam kciuki, żeby nie robili problemów z cc. Nie wyobrażam sobie takiego dużego dziecka rodzić.

Miqesi, z tego co piszesz, to ten twój lekarz jednak fajniejszy niż mój ale teraz to już nie będę zmieniać lekarza

Ależ mnie dzisiaj głowa boli. Chyba jakiś skok ciśnienia.
Z autem lipa. Wczoraj zadzwonił mechanik, że coś tam jeszcze wyszło i że na pewno do Bożego Ciała tego nie zrobi i że jak coś to w pierwszym tygodniu czerwca na szczęście, mam możliwość pożyczenia auta od mojego taty (bo ma 2 a tylko on ma prawo jazdy), więc jutro mąż musi pociągiem jechać do niego i przywiezie taty auto, jeszcze po fotelik córy tylko trzeba będzie jechać do mechanika, bo został w naszym aucie. No taki pech, ale musimy już zakończyć tą sprawę...
Stary 2016-05-18, 09:57   #2298
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj obiad "cosienawinie"- cukinia z zamrażarki, marchewka, resztki pieczarek z wczorajszego obiadu, groszek, papryka i sos pomidorowy- czyli takie leczo warzywne. Do tego kasza gryczana.
Rzuciło mi się najpierw w oczy "winie" i myślałam, że to jakieś warzywa duszone w winie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ja dziś wyprawiłam dzieci na 8 do szkoły, wróciłam do łóżka i wstałam niedawno... Może wezmę się dzisiaj za szycie tej poszewki na ochraniacz nie chce mi się za bardzo... Nic mi się nie chce właściwie. Pogoda do bani ale chociaż nie jestem spuchnięta, więc są jakieś plusy. Mąż mnie wpienia w domu, bo nie kapnie się żeby coś porobić przed pracą. Wszystko trzeba kazać jak dziecku.. Aktualnie jestem na etapie zgadzania się z mądrością ludową czyjejś babci: "chłop w chałupie, wrzód na dupie"

Aaa i jeszcze jedno pytanie. Czy myślicie, że wypada iść w czarnej sukience na chrzest? Ostatnio w lumpie wzięłam z HM- ładnie leży i nie wyglądam w niej jak waleń... Mam ew. biały żakiet żeby narzucić..
Boże, tu z kolei przeczytałam "wyprawiłam 8 dzieci do szkoły" i se myślę co to za zlot dzieciaków u Ciebie był

Nie wiem kiedy planujesz chrzest, ale ja np. nie przepadam za noszeniem czarnych rzeczy jak jest gorąco (bo ja akurat chyba chciałabym chrzciny w sierpniu, ewentualnie wrześniu), bo wtedy umieram z przegrzania
Stary 2016-05-18, 09:57   #2299
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
u mnie powtórka z wczoraj czyli gyrosowe kotleciki z kawałeczków kurczaka z lubczykiem na oleju kokosowym. podane z ryzem jaśminowym i świeżą sałatką a na deserek znowu strzelę bezcukrową galaretkę z jagodami i malinami
NOo nie osz Ty takie pyszności wrzucać i kobity w szpitalu przebyające na to patrzą

Cytat:
Madzia999 super ten komplet pościeli ! bardzo mi się podoba i sie zastanawiam, czy tez nie kliknąć, tylko rozmyślam, czy te poduszki takie bezpieczne, zamiast normalnego ochraniacza ....

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Ktoras miala taki ochraniacz z poduszek moze?
Tez mi się spodobał ten komplet i nie mogłam się powstrzymać i kliknęłm Te puduszki mi się właśnie bardzo podobały

Cytat:
U Was każdy dzień jest na wagę złota w końcu dwoje dzieci to większe wzywanie niech siedzę ile się tylko da
MOgłaś chodzić z kroplowką?
Ja do wc biegaam z kroplowką w łapce nie wytrzymalabym tyle bez siku.

Cytat:
Motylek dobrze, ze skurcze się wyciszyly!

Madzia kciuki za usg!

Cytat:
Cześć, Laseczki

Meldujemy się dalej w dwupaku. Chciałabym już urodzić, bo przez brzuch nie mogę się schylać. Mężu mi buty zawiązuje; ja mu podaję nóżkę, a on mi je nakłada i wiąże, jak w bajce o Kopciuszku

Generalnie mam już wszystko przygotowane, ciuszki poprane, wózek mąż też wyprał. Jeszcze tylko czekamy na materacyk i mogę rodzić

Co do lekarza, ja mam wspaniałego, naprawdę. Jest empatyczny, delikatny, interesuje się pacjentką dużą i tą w brzuchu Pamięta, jak mój synek ma na imię i kogo noszę w brzuszku Na wszystkie pytania odpowiada wyczerpująco, w sumie on sam mi wszystko mówi, że nie muszę się dopytywać Także ja jestem bardzo zadowolona

australia, dzięki za pamięć
Słodki Twoj synek Broni już w brzuszku siostry

Cytat:
TRzymam kciuki za usg

Cytat:

Chudziaszek- faktycznie, jak nie podalad numeru konta, to data przyniesienia kasy do Ciebie sie wydluza.
Oni w ta date wysylaja kase, a wiadomo, ze musi przejsc przez poczte itp.

Soffinka- czmu o seksie mozesz pomazyc? Juz donoszona ciaza to chyba mozesz? Czy sie boi maz, czy masz zakaz?

Motylek - ja Cie rozumiem doskonale. W szpitalu jak cos Cie niepokoi to moga od razu sprawdzic i Ty jestes spokojniejsza.
Ja tez chce zostac tu do koncs, bo jak cos, to mam pomoc od razu. To moje cisnienie dalej skacze, wiec wole byc tu..

Madzia 999- no i wlasnie to mnie dziwi. Laduja antybiotyki, ktore byc moze nie wplywaja na dziecko, ale strach zawsze jest. Lepiej rozwiazac ciaze wcześniej i niech Cie wylecza juz po cc... No wydaje mi sie to sensowniejsze...
W kazdym razie zycze szybkiej ulgi

Miszka- chyba zapomnialam, gratulacje 4kg szczescia w brzuszku

Australia- e tam.. W Mongolii wiecej sie dzieje..

Agusia- to czekamy na wiesci
Miałam już usg. Nie jest kolorowo. Tylko dziwi mnie jedna rzecz bo nerka lewa nie jest w takim złym satanie jak prawa a lewa boli mnie dużo gorzej. Cewnik w nerce lewej jest w swoim miejscu, kamienie jak były tak są, jest niewieli zastój moczu, i nieco powiększona jest ta nerka.
W prawej jest dużo gorzej, kielich góryny do 2.5 cm powiększony, liczne male kamienie i zastój płynów duuzy
Także wiadomo skąd te wyniki moczu i krwi.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 10:01   #2300
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Miałam już usg. Nie jest kolorowo. Tylko dziwi mnie jedna rzecz bo nerka lewa nie jest w takim złym satanie jak prawa a lewa boli mnie dużo gorzej. Cewnik w nerce lewej jest w swoim miejscu, kamienie jak były tak są, jest niewieli zastój moczu, i nieco powiększona jest ta nerka.
W prawej jest dużo gorzej, kielich góryny do 2.5 cm powiększony, liczne male kamienie i zastój płynów duuzy
Matko, współczuję Ci tych przejść z nerkami No i co w związku z tymi wieściami, jakieś leki, co z porodem?
Stary 2016-05-18, 10:05   #2301
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Rzuciło mi się najpierw w oczy "winie" i myślałam, że to jakieś warzywa duszone w winie

Boże, tu z kolei przeczytałam "wyprawiłam 8 dzieci do szkoły" i se myślę co to za zlot dzieciaków u Ciebie był

Nie wiem kiedy planujesz chrzest, ale ja np. nie przepadam za noszeniem czarnych rzeczy jak jest gorąco (bo ja akurat chyba chciałabym chrzciny w sierpniu, ewentualnie wrześniu), bo wtedy umieram z przegrzania
8 dzieci? Never!

A na chrzest idziemy za 1,5 tygodnia. Mój brat przyjeżdża i będą chrzcić tę Małą Terrorystkę co by z niej diabły wylazły i w końcu dała im trochę pożyć

Madzia I jakie zalecenia po tym usg, bo widać kolorowo nie jest...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 10:05   #2302
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Byłam umówiona dziś z dwoma koleżankami i obie mnie wystawiły
Chyba to jakiś znak, żeby się za wyprawkę wziąść jedno pytanie już się suszy, drugie już w toku
Tylko kurczę coś słodkiego mi się chce, ale pewnie jak wyjdę to ten listonosz z kasą przyjdzie, a jak już siedzę w domu to bym ją od razu już wzięła i na pocztę później nie chodziła
Dylemat mam....
Stary 2016-05-18, 10:10   #2303
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Australia- diagnoza budyń ciążowy stopień zaawansowany

Cytat:
I jaka decyzja odnośnie porodu? Kurcze niech oni się nie wygłupiają, tylko rozwiązują, bo rzeczywiście to nie za dobrze wygląda
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 10:10   #2304
Miqesi
Wtajemniczenie

Ewka, nie wiem, gdzie mam kartę z pierwszej ciąży. To na słowo mi uwierzą, że miałam GBS dodatni? albo będę musiała jakąś kopię załatwić tego wyniku, tylko czy oni tyle czasu to trzymają u siebie? Kurde no..

Madzia, współczuję problemów z nerkami. Dlaczego nie chcą zrobić cc? Przecież przy problemach z nerkami powinno być cc. Może czekają na łapówkę?

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-05-18 o 10:14
Stary 2016-05-18, 10:11   #2305
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Australia- diagnoza budyń ciążowy stopień zaawansowany

I jaka decyzja odnośnie porodu? Kurcze niech oni się nie wygłupiają, tylko rozwiązują, bo rzeczywiście to nie za dobrze wygląda
Dokładnie

olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 10:11   #2306
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziu trzymaj się a te nerki to tak przez ciążę obciążone czy wcześniej też było tak źle?? A czy lekarze dalej kwestionują zalecenie do CC?
Stary 2016-05-18, 10:12   #2307
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
No i jedno ważne info z tego dzisiejszego spotkania: zmienili dawkowanie wit K i na razie tylko jedna firma wprowadziła kapsułki D3+K w odpowiedniej dawce. Dobrze, że wczoraj nie złożyłam zamówienia na gemini
dzięki Ci za to info! nie wiedziałam
http://www.standardy.pl/newsy/id/74
"Począwszy od 3. t.ż. (od 15. d.ż.), dzieci karmione piersią, urodzone o czasie lub > 34. t.c. powinny otrzymywać witaminę K w dawce 150 ug/dobę do końca 3. m.ż. (...) Jeśli dziecko uleje lub zwymiotuje w ciągu godziny od podania preparatu, konieczne jest ponowne podanie zalecanej dawki. Istotną zmianą w porównaniu z poprzednią wersją zaleceń z 2007 r. jest znaczące zwiększenie rekomendowanej dawki witaminy K u dzieci urodzonych ≥ 34. t.c. " gigantycznie zwiększyli dawkę, ja mam kupiony VitaDerol gdzie jest 25 ug wit K, muszę więc jeszcze dokupić to nowe.
znalazłam preparat Neonatus K150 i wit D trzeba oddzielnie dokupić.

a na SR robiłam notatki, i sporo dziewczyn robiło. I czasem je czytam nawet, bo leżą na stole i stanowią lekturę do sniadanka.

Cytat:
Witam się w 37 tc

Madzia9999 ja nie śpię od 5.30:P ah te ktg.. Jakby nie mogli później podłączyć:P a o 23 i 3 rano budzą nas i sprawdzają tętno dziecka.. Też u Was tak jest?
z tego co się orientuję często pielęgniarki robią różne rzeczy o dziwnych godzinach, bo potem jeszcze muszą spisac cały stos dokumentacji i wyrobić sie przez 7, bo około 7-7:30 jest raport i zmiana zmiany i wszystko musi byc gotowe.

a jedna z Was jakiś czas temu pisała, że dostała zwrot podatku. Długo czekałaś? jeśli zlożyłam 14.04 to kiedy moge się tego spodziewać?

Edytowane przez Paulinagm
Czas edycji: 2016-05-18 o 10:15
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 10:19   #2308
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
a jedna z Was jakiś czas temu pisała, że dostała zwrot podatku. Długo czekałaś? jeśli zlożyłam 14.04 to kiedy moge się tego spodziewać?
Ja złożyłam, uwaga!! 29.02. i dalej czekam Kiedy tam do nich zadzwoniłam, dostałam informację, że oni mają 3 miesiące na zwrot. To, to ja już wiem od dawna, ale bite 3 miesiące czekać????? To jest chore!

Stary 2016-05-18, 10:20   #2309
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
8 dzieci? Never!

A na chrzest idziemy za 1,5 tygodnia. Mój brat przyjeżdża i będą chrzcić tę Małą Terrorystkę co by z niej diabły wylazły i w końcu dała im trochę pożyć

Madzia I jakie zalecenia po tym usg, bo widać kolorowo nie jest...
Aaaa matko, myślałam, że Ty już o chrzcie Ignasia myślisz Mam dziś ewidentnie jakąś zawiechę intelektualną A to pewnie dlatego, że dawno Snickersa nie jadłam Przy mamie nie jem takich słodyczy, bo zaraz opierdziel dostaję
Stary 2016-05-18, 10:23   #2310
madzius90
Zakorzenienie

Spakowalam torbe
Teraz dopiero chyba do mnie dotarlo ze juz coraz blizej do spotkania z moja Coreczka

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Trzymam zeby byla poprawa!!
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości